- Computex 2025: apró AI szuperszámítógép az ASUS-nál
- Computex 2025: sok kilowattos táp a Seasonic standján
- Computex 2025: alulról karcolja a 15 GB/s-ot a Phison SSD-vezérlője
- Computex 2025: az űrben is megállja a helyét a Kingston Fury család
- Computex 2025: három új szerverprocesszort mutatott be az Intel
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- MILC felhasználók szakmai topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Gaming notebook topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
jim bcs
nagyúr
válasz
razorka777 #53049 üzenetére
Mint sorozat nem ajánlott mert ez egy átnevezett green, ezzel kezdődik a topic összefoglaló egy szép nagy átlátható kép formájában + linkkel együtt a gyártói oldalra, tehát még mindig nem ajánlott (EZRX-EZRZ).
Ezt keresd --> 1TB WD Blue !!! (WD10EZEX) !!!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
razorka777 #53047 üzenetére
Ez a hdd még véletlenül sem szerepel az összefoglalóban, valamit elnéztél.
-
razorka777
veterán
Üdv!
Adattárolásra keresek vinyót, és az összefoglalót átböngészve erre esett a választásom.
Igazából csak egy megerősítést szeretnék a hozzáértőktől.
Köszönöm. -
Joe1985
tag
Sziasztok,
Egy kis segítséget szeretnék kérni Tőletek két kérdésben.
Sajnos 5 éves Samsung 1,5 TB-os HDD-m megadta magát a napokban, így az utódját keresem.
Utóbbi időben már helyhiánnyal küzdöttem, szóval szeretnék minél nagyobbat venni, 6-8 TB a terv.
Ez a meghajtó letöltéseknek ad helyet, filmek, zenék, torrentezés. Szóval halk, megbízható HDD kell, a sebesség másodlagos, minél több gari jó lenne.
1, Milyen HDD-t válasszak erre a célra?A következő amiben nem vagyok biztos a kompatibilitás. Egy régebbi gépbe kerül majd az új winchester, az alaplap egy Intel s1156 Gigabyte GA-P55A-UD3R. Nem tudom, hogy kezel-e ekkora merevlemezt. Az oprendszer win10.
Működni fog az alaplapommal egy 6+TB-os hdd, vagy szükségem lesz valamilyen SATA vezérlő PCI kártyára? Ha igen milyet javasoltok?
Előre is köszönöm a segítséget!
-
gatesz
tag
Sziasztok!
Új vagyok itt a fórumon, és segítséget szeretnék kérni!
Tudom, hogy van összefoglaló is, de így lehet gyorsabb segítséget kapok!
A lényeg:
1TB-os külső merevlemezt keresek. Fő a megbízhatóság! Főleg fényképek, adatok tárolására használnám, mikor kezd tele lenni a noti winyó erre menteném le a képeket. Nem lenne folyamatosan használva max néha 1-2 filmet néznék meg róla, de most arra is van egy 500gigás WD. Tehát ez is csak ritkán, vagy max ha tönkremegy a WD.
Az ár is számít nem akarok horror összegeket költeni rá, olyan 20-25e körül gondoltam. Nem tudom 2TB-os fér e bele, ha nem nem gáz!!!! Inkább legyen egy jobb 1 terrás mint egy rosszabb 2 terrás!
+ nem tudom, hogy hogy járok jobban. Ha én építem meg külső rack + belső winyó, vagy egyszerűen veszek egy megbízható külső merevlemezt.
Méret sem nagyon számít, nem nagyon cipelgetném, főleg itthon tárolnám!
Előre is köszönöm!!!!
-
jim bcs
nagyúr
válasz
Neil Watts #53040 üzenetére
(#53040) core2
Üdv!
Ha több helyen is van backup akkor jó lehet a fentebb kinézett Toshiba is mert ha elszállna akkor megvan az adat, de ha nincs vele bibi akkor ha szerencséd van jó pár évig ez is kiszolgál, bár manapság minden hdd-hez szerencse kell és nálad legalább van backup. NAS-ba tökéletesen megfelel az 5400-as, ezen belül a WD Red szériája a legjobb az ára miatt, szóba jöhetne még 1-2 nas variáns de az sokkal drágább lenne.(#53041) Bnorbu
Itt nem lehet átlagot vonni, van amelyik hangosabb, van amelyik halkabb. -
válasz
jim bcs #53039 üzenetére
Szia!
Köszönöm válaszod!
Hála az égnek nem volt rajta fontos adat. Ami meg az, az jó pár helyen van/volt backupolva, csak hogy őszinte legyek maga a tudat csesztet.Köszönöm a segítséged, ám lenne mégegy kérdésem.
Lehet az adatbiztonság növelése érdekében beüzemelek RAID1-ben egy NAS-t. Abba ha jól gondolom 5400-as lemezek is jók lesznek.A kinézett Zyxel NSA326 listáján rajta van a WD30EFRX (RED).
Ha jól láttam ez amúgyis ajánlott lemez, magyarán nem fogok vele mellé. Gondolom én.Már csak az a kérdés, ha telepakolom adattal akkor ha később lesz pénzem egy másikra akkor kialakítható-e a tömb...
Üdv. core2
-
jim bcs
nagyúr
válasz
#54715584 #53030 üzenetére
(#53030) monstre
Majd az idő eldönti, hogy mennyire jó. Elsősorban hgst-t vagy wd-t ajánlunk mert ezekből hullik a legkevesebb, viszont ettől még te döntöd el mit is veszel.(#53031) GoodSpeed
No(#53032) core2
Juppsz, ez a legrosszabb dolog ami történhet és igen létezik 7200-es. Az ár a necces mert 55k-ig csak ezek vannak -->
2TB WD Red Pro (WD2001FFSX)
3TB WD Red Pro (WD3001FFSX)
HGST Ultrastar 7K4000 2TB
Vagy nézel még mellé használtat ami még esetlegesen garis, vagy megindulsz 2-3TB-al és később veszel még mellé újat ha összegyűlt rá a keret.
(#53037) Az EFRX, EURX, AV-GP mind 5400-es, legolcsóbb 2TB-os 7200-esnek ott a kinézett Toshiba csak nehogy úgy járj vele mint a seagate-el.(#53035) GoodSpeed
Maradhat, meg amúgy is adatnak kell.(#53036) Bnorbu
Seek mindnél van, 7K3000 helyett már inkább 7K4000. Az elhelyezésre pedig annyi, hogy vagy függőlegesen vagy vízszintesen legyen, így a legjobb nekik. -
Na, nézelődtem kicsit:
Toshiba 3TB 64MB 7200rpm SATA3 DT01ACA300-ból be tudnék gurigázni 2x3TB-ot.
Western Digital Red 3.5" 3TB 7200rpm 64MB SATA3 WD30EFRX-ből is talán menne ennyi.
még opció talán a Western Digital AV-GP 3.5" 3TB 64MB SATA3 WD30EURXMelyik legyen?
Köszi!Üdv. core2
-
Bnorbu
tag
Sziasztok!
Három kérésem lenne
Első kérdés:
Tudnátok mondani valamit a HGST 7K3000-nek a seek hangjáról?
A lehető leghalkabb 1-2Tb-os merevlemezt keresném.
~20k-t szánnék rá.Másik kérdés:
A WD Red 1TB 5400rpm 16MB SATA3 WD10JFCX-nek milyen a seek hangja?
Harmadik kérdés:
Az mennyire tesz rosszat a merevlemeznek ha nem vízszintesen, hanem állítva van beszerelve?
Köszönöm a válaszokat!
-
válasz
Neil Watts #53032 üzenetére
mármint 7200rpm.
Üdv. core2
-
Tiszteletem!
Kihullott alólam egy ST2000DM001 egyik pillanatról a másikra (5%-os kondíción áll jelenleg).
50-55k-ból összesen kellene szerválnom 2 db 2-3TB-os lemezt adattárolásra/programoknak/letöltésre/stb. 24/7 üzemre.
Létezik ilyen HDD a piacon? a Seagate 7200-as volt, azért kérdem.
Köszi!Üdv. core2
-
törölt tag
Sziasztok,
Ez elég jó ajánlatnak tűnik, de nem emlékszem pontosan volt-e már Toshiba hdd-m. Azt hiszem talán az egyik 500 gigás a gépemben az, és évek óta működik hibátlanul.
Mennyire jó ez a HDD: [link] -
duo
addikt
válasz
jim bcs #53022 üzenetére
köszi Jim!
mivel helyben vettem azt vettem ami volt és találtam egy ajánlott darabot egy 750-es WD blue 5400rpm-t.
beszereltem, még gumikorongokat is raktam alá a fractal másik rackj-éből, bekapcsoltam ééés hdd zaj nuku, és így már csak a ben nevis meg a hátsó venti hangját kis szélzaját hallom.
nagy király a cucc! -
jim bcs
nagyúr
(#53019) duo
Az újabb 7200-eseknél csak azt fogod hallani mikor pozicionál a fej de ugye ez mindnél megvan, viszont veszett halkak, simán mehet a 7200-es.(#53020) thomasa
Döntsd el mekkora kel, ha megvan akkor az összefoglalóban találsz párat.(#53021) bogarfx
Mindnek van hangja!
3.5
1TB WD Blue (WD10EZEX)
2TB HGST 7K4000
1TB WD Red (WD10EFRX)
2TB WD Red (WD10EFRX)
2.5
1TB HGST 7K1000
1TB WD Red (WD10JFCX)
1,5TB Seagate-Samsung M9T (ST1500LM006)
2TB Seagate-Samsung M9T (ST2000LM003) -
bogarfx
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a jelenlegi 5 éves 1TB-os Hitachi vinyómat egy 1/2TB-os modelre. A rendszer és a WOT SSD-n van, tehát a vinyó csak torrentre és fájltárolásra lenne. A lényeg, hogy nagyon csendes legyen, mert gyakorlatilag szinte semmi másnak nem lesz hangja. Most is csak a HDD hallatszik, ezért is érett már a csere.
Visszaolvasva a WD red EFRX-et ajánlják itt sokan, viszont olyat is olvastam, hogy ennek is van hangja rendesen.
A WD Green szériája nem lenne jó nekem? Nem szeretnék melléfogni a reddel, szerintem a Green még így is gyorsabb lesz mint a régi Hitachi.
És ha mégis a greent választom, akkor érdemes még a régi EZRX szériát venni vagy az újabb EZRZ-t érdemes már választani.
Köszön mindenkinek a segítségét -
thomasa
senior tag
GB/FT legjobb arányú tárolót keresek. Ha jól látom még mindíg a Seagate Archive 8TB-s a legjobb választás.
Viszont a seagate mint márka nem éppen a megbízhatóság mintaképe legalábbis a tapasztalataim alapján. Ezt a sorozatot ajánlanátok csak sima tárolónak külső RACK-be? Havi 1-2 alkalommal bekapcsolva adatmentés történne rá. -
jim bcs
nagyúr
válasz
Pszihonaranc #53017 üzenetére
(#53017) Pszihonaranc
Ha valami oknál fogva mégsem, akkor délután TeamViewer--en keresztül megcsinálom, azt végignézed és a következő már menni fog mint a karika csapás.(#53016) GoodSpeed
Telitalálat, más nincs is ami az általad leírt elvárásnak megfelelne, kivéve ha tényleg 2TB kell mert arra ott a 2TB HGST 7K4000 de ugye itt az ár döntő tényező. -
Pszihonaranc
senior tag
válasz
King Unique #53014 üzenetére
Azt hiszem sikerült, köszi!
Az oprendszert meg egy kicsit később fogom majd rátenni. -
törölt tag
Helló,
Az egyik régi 640 GB-os WD-m meghibásodott. Sikeresen átmentettem róla a steames játékaimat
A WD 3TB Red IntelliPower 64MB SATA3 WD30EFRX HDD-re.
Milyen relatíve jó ár/érték arányú WD márkájú merevlemezt ajánlanátok 2 TB mérettel gyors meghajtónak 150000 - 20000 Ft körüli árkategóriára gondoltam. -
King Unique
titán
válasz
Pszihonaranc #53013 üzenetére
Ha megnyitod a lemezkezelőt, akkor kapásból fel fogja dobni az inicializálást. Ott a számodra megfelelő opciót választ ki, majd okézd le. Ha dual-boot megoldást akarsz és menne OS a caddy-s HDD-re is, akkor azt is olyanra kell inicializálni, amilyen az SSD. Azt pedig meg tudod nézni lemezkezelőben, a lemez tulajdonságainál [link]. Aztán, ha kész az inicializálás, akkor utána jobb klikk az adott területen és "Új egyszerű kötet létrehozása". Mehet NTFS-re és új vinyónál elég a gyorsformázás is.
Illetve megoldható akár diskpart alatt is, de az inkább haladóbb usereknek javasolt [link].
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
King Unique #53012 üzenetére
Zsír új. Végigvezetsz a szükséges folyamaton kérlek?
-
King Unique
titán
válasz
Pszihonaranc #53011 üzenetére
Ha zsír új HDD, akkor azt előtte inicializálni és partícionálni kell lemezkezelőben. Ha esetleg másik gépen már megvolt ez, akkor akkor lehet csak meghajtóbetűjel hozzárendelése szükséges. Azt is szintén lemezkezelőben tudod megtenni.
-
Pszihonaranc
senior tag
válasz
King Unique #52946 üzenetére
Sziasztok!
Az új HDD-t betettem a caddybe, aztán a laposba. Hallom, hogy forog, a gép is (hanggal) jelzi, hogy eszköz csatlakozott, de nem látom, hogy ott lenne a sajátgépnél, mint a többi meghajtóm.
Mi lehet a baj? -
jim bcs
nagyúr
-
jim bcs
nagyúr
Nincs semmi akadálya, vehetsz akármilyen 2.5"-est, az összefoglaló alján megtalálod az ajánlottakat. Maga a sata csati sata szabvány, ugyanolyan mint a 3.5"-esen és az ssd-n, vagy mint a dvd írókon. 6db 3.5"-es vagy 2.5"-es HDD/SSD-t fogad a házad. Adatra 5400rpm, játékoknak és adatnak 7200rpm.
-
duo
addikt
Üdv Urak! egy fractal design node 304be vennék 2,5-ös hddt:
pl ezt:[link]
ugye ez rögzíthető abba a házba mint az ssd-m? A talpán lévő furatok ugyanott vannak ahol az ssd-n is ugye? továbbá szabványos a sata csatolója?
(sosem csináltam ilyet ezért nem nagyon vagyok képben)köszi a segítséget!
-
thomasa
senior tag
-
JSaN
addikt
Hi, most jott meg az uj hdd. WD red 3tb, bekotottem de eszkozkezelo vagy a lemez kezelo nem latja. Kuldjem vissza vagy kell valamit meg allitani?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Renault, Dacia topik
- Milyen egeret válasszak?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Politika
- Szombathely és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Lexar NM790 2TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7400-6500 MBs - Eladó!
- SAMSUNG 990 / 980 PRO 1TB M.2 PCIe 4.0 (bontatlan)(3év-garancia)
- WD Black SN850X 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Western Digital Ultrastar DC HC550 18TB - 512MB, 7200rpm, SATA3 - 100/100 -as - Eladó!
- WD Black SN850P 8TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7200-6600 MBs - Eladó!
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Forest Gray - Használt karcmentes, 3 év gari!
- FÉL ÁR ALATT! Lian Li UNI FAN SL120 RGB 1db-os és 3db-os ventilátor szett garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 1TB SSD RX 6700XT 12GB Zalman Z1 Plus Seasonic 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest