- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Elite csúcstáblával készül a Xiaomi
- Internet Rádió építése (hardver), és programozása
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
balist51
csendes tag
válasz jim bcs #35383 üzenetére
Az lenne a kérdésem, hogy valaki tudja-e, hogy mit jelentenek a Samsung 750GB-os HDD-jének HN-M750MBB modelljén található különböző jelzések, főleg az érdekelne, hogyha M8 és M8E milyen különbséget jelöl, illetve a a vinyón lévő P/N: HN-M750MBB/SCC esetében jelent-e valamit az SCC, vagy ASU, vagy M és még sorolhatnám....
Ezekre azért lennék kíváncsi, mert a Samsung, ami mostmár Seagate nem tudta megmondani, s nekem van egy 2011.10. havi Samsung HN-M750MBB 750GB SATA 2,5" HDD-m és ahhoz keresek egy teljesen hasonló HDD-t, mert az enyémnek valami komoly baja van, s nem tudni még, hogy az elektronika a hibás-e?Az én vinyómon a P/N: HN-M750MBB és M8E a felírat, de amiket találtam azok meg vagy valamelyik kiegészítéssel vannak ellátva, vagy nem szerepel rajta az "E" betű az M8 után, de amelyiken nem szerepel az E betű, annak az öntvényén meg rajta van az, hogy M8E típus, szóval, ha valaki tudja, hogy mi az érdekes az elektronika pontos beazonosításnál annak előre is megköszönöm!
Hogy érthetőbb legyen miről beszélek feltöltöttem két képet a vinyómról.[ Szerkesztve ]
-
Gtaati
őstag
válasz Dzsekó #51693 üzenetére
Helló!
Értem és köszönöm! De egy 4K tvt gondolom úgy adnak ki hogy a 4K tartalmakat gond nélkül le tudja játszani..., más promo demo samsung, lg, panasonic stb 4K videókat visz rendesen igaz azok nem 50 gigások és 2 óra hosszúak. A jelenség olyan h indítás után elindul a film szépen és utána egyszer kétszer megakad és el is csúszik a kép meg a hang majd helyreáll idővel....
Köszönöm!
-
Dzsekó
addikt
válasz Gtaati #51690 üzenetére
Nem feltétlenül. Én első körben inkább a TV hardverének gyengeségére gondolnék. Azaz gyenge a TV procija a 4K-s tartalmak lejátszásához. Asztali gépnél is minimum 4 magos proci kell hozzá. Probáld ki ilyen asztali gépen ennek a filmnek a lejátszását ugyanezen a vinyón, ha ott nem akad akkor a TV hardvere gyenge.
-
AndrewTdi
addikt
Sziasztok!
PS3-ba szeretnék 500gigás 7200-es 2,5" vinyót. milyet ajánlanátok?
-
tomp
félisten
A pár hetes ST2000LM003 Ultra ATA CRC Error count SMART értéke elkezdett növekedni. Volt 1, 11, most pedig már 34-en áll. Szerintetek okozhatja program? Mivel tegnap kezdtem el a felhőbe feltolni 89GB-ot és mikor a szinkronizálandó mappába másolom be a tartalmat a felhő programja erősen checkolja a mappát(azaz olvassa) miközben még másolom az adatot. Lehetséges, hogy a még befejezetlen adatot is olvassa így CRC hibába fut? Mert ha elindítok egy filmet a merevlemezen vagy az AIDA64-el sebesség tesztet futtatok le akkor nem növekszik az érték.
Nagyon féltem ez a kis jószágot. Megszerettem. Halk, hűvös és gyors. -
Gtaati
őstag
Helló!
Érdeklődni szeretnék, hogy jelenleg van egy wd blue 500gigás 2,5"-os sata 3-as 5400-as fordulatú 8megás cash-el rendelkező vinyóm, a problémám, h van rajta 50 gigás 4K-s magas adatfolyamú filmek és néha akad lejátszáskor a tv-n. A merevlemez 100/100-as állapotú. Ezek a meglassulások a vinyó miatt lehetnek? Ha igen milyen 2,5"-os vinyót tudnátok ajánlani tekintettel a nagy méretű filmek lejátszására illetve az usb-n történő tápellátásra 1-2 terrás méretben?
Köszönöm!
-
jim bcs
nagyúr
válasz Ferenc1989 #51688 üzenetére
Maradjon a HGST 7K1000, a különbség az 0-a, újabb és régebbi de még kapható, emiatt kell a sorozatszám is, ami idővel nem lesz kapható az ki lesz véve, ha jön újabb széria a 7K1000-ből az fel lesz vezetve.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Ferenc1989
tag
Sziasztok!
Laptopba szeretnék venni egy hdd-t, lightroom illetve photoshop lenne használva a legtöbbet. 1TB-os kellene.
Lehetőleg minél gyorsabb, természetesen ami ár/érték arányban a legjobban megéri.Ezek 7200 rpm-esek de nem igazán tudom mi a különbség közöttük :/
1TB HGST 7K1000 (HTS721010A9E630/0J22423) 32MB, 9,5mm, 2év gari
1TB HGST 7K1000 (HTS721010A9E631/0J22428) 32MB, 9,5mm, 2év gari
1TB HGST 7K1000 (HTE721010A9E630/0J30573) 32MB, 9,5mm, 2év gariVagy vannak az 5400 rpm-esek:
1TB HGST 5K1000 (HTS541010A9E680) 8MB, 9,5mm, 2év gari, AF
1TB Samsung M8 (HN-M101MBB/ST1000LM024) 8MB, 9,5mm, 2év gari, AF
1TB WD Scorpio Blue (WD10JPVX) 8MB, 9,5mm, 2év gari, AF
1,5TB Seagate-Samsung M9T (ST1500LM006) 32MB, 9,5mm, 2év gari, AFKérdésem, hogy melyik éri meg a legjobban, illetve melyik a leggyorsabb ezek közül?
Előre is köszönöm a segítséget!
Sosem tudod, mi az elég, amíg meg nem tapasztalod, mi a túl sok.
-
Narris
csendes tag
válasz < CyberBob > #51686 üzenetére
A torrent futtatása az folyamatos terhelésnek számít?
Én is ezzel a vinyóval szemezek, és főleg torrent és filmek mennének róla, meg persze oda mentenénk képeket.
Ha a torrentezés és a film nézés az folyamatosan terheli a vinyót, akkor lényegében csak akkor állna parkolóba, ha amúgy nem is használjuk egyáltalán, tehát nem fog feleslegesen parkolóba ugrálni.Rosszul gondolom?
-
-
Vakegérke
félisten
Megint itt vagyok.
Találtam két WD red alternatívát. Mindkettő Seagate, .15-ös sorozat. Az egyik NAS, a másik Video névre hallgat.
A lényeg az, hogy tárolási célra kell, filmeket néznék a tévén (DLNA), egyedül lesz, semmi NAS, vagy RAID.
A kérdés az, hogy melyiket? Vagy inkább egyiket sem?Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Dzsekó
addikt
7K3000 is ajánlott, csak mivel nem kapható, ezért kivettük a listából. Elvileg ez még nem parkol, mert régebbi széria. Legalábbis az én Hitachi 5K3000-em 1 grammot nem parkol, de azt még 2011-ben vettem. Jó a Red is, simán kikapcsolható a parkolás egy asztali gépen Sata-IDE módba állítva asztali gépet.
-
flymi
addikt
válasz jim bcs #51676 üzenetére
Még kapható:
HGST Ultrastar 7K3000 2TB HUA723020ALA641 ~20k garancia: 1 év
HGST Ultrastar 7K4000 2TB HUS724020ALA640 ~48k garancia: 5 év
Ennyi? Az 5 év gari miatt annyi amennyi?Tudom, azt már mindenkinek magának kell eldöntenie, hogy Red vs. Black vonatkozásban megéri-e a felárat a +2 év gyári gar.
Azért akkor is furcsa, hogy WD-nél ennyire széles skálán mozognak gyárilag a parkolási értékek és ahogy olvastam, a lemez élettartamát is megrövidíti. Remélem szerencsém lesz és kifogok egy normális darabot. Engem személy szerint zavar ha kerreg.
Valószínűsítem, hogy pénztárca mélység okán a Red széria lesz a befutó.Ez a HDD választás is lassan olyan lesz, mint CPU fronton az Intel vs. AMD. Nincs más.
Csak én látom úgy, hogy a "régi" hardverek strapabíróbbak voltak?
rokafiu77: Értve! A régi 500-as HGST-m (6 éves közel 800 nap működési idővel) még mindig tökéletes (kicsit talán jobban melegszik) és halk, csak kinőttem.
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
jim bcs
nagyúr
válasz Narris #51674 üzenetére
(#51674) Narris
Csak van az ismerősök között egy asztali pc.(#51675) flymi
A 7K3000 kifutott széria és már nem kapható, esetleg elvétve van 1-2 ha találsz, ezt váltotta a a 7K4000. A parkolás hozzá tartozik és nem garanciális történet, engem sose izgatott, ha így tervezték akkor így marad.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
flymi
addikt
válasz jim bcs #51672 üzenetére
Azért fosok ettől a fejparkolási mizériától, a Green-em mindig is produkált fura hangokat, de két napja még inkább ráerősített.
Sajnos ahogy olvasgattam, a Red szériát is erősen érinti a dolog. Alternatívaként esetleg a HGST Ultrastar jöhetne szóba, ezek 5 év garral vannak (WD-hez képest +2), de cserébe 7200-al pörögnek, ergó kicsit hangosabbak. A nagyobb baj, hogy nem látom az ajánlottak között a 7K3000-et, csak a 7K4000-et. Ennek mi az oka? (7K3000/2000 régebbi széria?)
A két típusszámú lemez 2TB verzióinál az árkülönbség ~30 Mátyás, ami kicsit sok. Ezen az áron akkor inkább a WD Red.
Gondolom egy új meghajtónál a sok fejparkolás nem képez garanciálisan cserealapot...Black szériás vinyókat elkerülte ez a sokszor emlegetett "hiba"?
[ Szerkesztve ]
-
Narris
csendes tag
Sziasztok,
Ilyen winchestert szeretnék venni egy Zyxel NSA325 v2-es NAS-ba:
WD Red 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EFRX
Azt már olvastam fentebb, hogy érinti a parkolási probléma, viszont az lenne a kérdésem, hogy azt hogyan tudom átállítani, ha nincsen asztali gépem, csak laptopom? A NAS-on keresztül is tudom állítani valahogyan? (a nyitó összegzőben szereplő leírás alapján nekem nem úgy tűnik sajnos...)
Előre is köszi a választ.
-
flymi
addikt
Olvastam az összefoglalót... Az, hogy a WD Green beolvad a WD Blue családba, az nekünk most jó, vagy annyira mégsem?
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
Másfél éves (jelenleg 40%-ban kihasznált) WD 3TB (EZRX) meghajtóm amit egyébként filmek, programok és játékok tárolására használok már jó ideje hangosabban "kerreg" (inkább "motyorog" a helyes szó), mint a 6 éves 500GB-os HGST-m... Ami valljuk be szégyen.
Kéne félnem a korai elhalálozásától? Mindkét HDD 100/100-as Sentinel szerint, de gondolom nem árt egy részletes önteszt. Esetleg más ellenőrző program?Szeretnék venni a közeljövőben egy közepes méretű belső meghajtót (~2TB), amire a fontosabb dolgokat átmenteném, biztos ami biztos alapon. A Green szériásra meg mennének továbbra is a filmek, sorozatok, stb.
Ha jól értelmeztem az ajánlásokat és az összefoglalót, akkor ilyen célra a Red szériából kéne válogatnom...[ Szerkesztve ]
-
BenQhunria
tag
Értem , köszi.
Igaz ez már 1 TB , de jobb ha nagyobb.[ Szerkesztve ]
Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
Gstyler
senior tag
válasz jim bcs #51664 üzenetére
6 éve ugyanaz a rendszer, ugyanaz a lejátszó, eddig ilyet még nem láttam.
És nem kizárólag filmnézés közben fagy le a rendszer. Böngészésnél is volt, hogy az egér nem mozdul, minden áll 10 mpig.
Konkrétan 3 napja vannak ezek az akadások, amióta betettem az új WD-t.Okozhat bármilyen winyó hiba ilyen jelenséget?
Bár szerintem ez butaság, de inkább mindent megkérdezek. Attól, hogy most az átlaghoz képest több le és feltöltés megy attól nem szabad ilyet csinálnia, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz FeRRaR1 #51665 üzenetére
Semmi baja nem lesz, többnyire asztaliba veszik, csak néhány % használja nas-ban. A fontosabb adatok miatt mint a családi fotók, fontos dokumentumok, stb. a későbbiekben mehet még 1 a szekrénybe ugyanazokkal az adatokkal, ha ilyenek nincsenek akkor nem kell mivel minden egyéb visszatölthető.
[ Szerkesztve ]
-
-
jim bcs
nagyúr
válasz FeRRaR1 #51657 üzenetére
(#51657) FeRRaR1
Az összefoglalóból nézz ki egy párat ami szimpatikus, ha utána sem jutsz dűlőre akkor segítünk leredukálni.
>>> 3,5", ALAP üzemre, 7200rpm, SATA3:
>>> 3,5", NAS és ADAT üzemre, 7200rpm, SATA3:
>>> 3,5", FELÜGYELETI üzemre, 7200rpm, SATA3:(#51658) hallerúr
Vannak újabb szériák, így a sorozatszám változik. Jelen esetben HGST 7K4000, a WD maradt.(#51659) Gstyler
Nézz rá a WDidle3-al is. Gondolom GPT-re lett formázva, más lehetőség nincs is.(#51661) BenQhunria
Tulajdonképpen eddig is Black volt, az újabbak sorozatszámmal együtt ott vannak az összefoglalóban.(#51662) Gstyler
Próbáld meg VLC-vel, KMplayer-el, BSplayer-el hátha csak a lejátszó rosszalkodik. A Chieftec 550-ed rogyásig elég, még mindig tehetsz alá vagy 6-ot de még többet is.[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz metrion #51660 üzenetére
Hát nyúzom majd a napokban, hogy többször előjöjjön a hiba, hátha össze tudom kötni valamivel.
Még arra is gondoltam, hogy a táp miatt lehet (?), mert az eddigi 2 winyó mellé raktam be ezt a harmadikat, amíg átmásolgatom a cuccokat, de nem hiszem, hogy egy plusz hdd ennyit számítana. Sőt nyilván pl. játék közben sokkal többet fogyaszt a cpu+vga, mint filmnézés közben.
A hiba most pl. filmnézés közben történt. A kép megáll, a hang pedig beakad, az utolsó 1 mp ismétlődik. Ez megy 10 mp-ig aztán megy tovább minden. ( a proci és a ram visszajelzője kint van asztalon, az nem ugrott fel indokolatlan %-ra).
Egy biztos ilyen eddig nem történt soha
[ Szerkesztve ]
-
BenQhunria
tag
WDl Caviar Black-ből lett a a sima WD Black ?Vagy ez két különböző?
Ahogy néztem az ajánlott (WD7501AALS) , (WD7502AAEX) már sehol sem kapható, tudnátok írni egy "helyettesítőt" amit lehet jelenleg kapni.Nem muszáj 750GB jó az 1TB.Titkok nélkül nincs biztonság,biztonság nélkül nincs győzelem.
-
Gstyler
senior tag
válasz Dzsekó #51635 üzenetére
1, WDidle3vel még nem néztem rá a winyóra (WD30EFRX), de a Sentiel szerint 8db parkolás történt eddig 31 óra alatt (4 újraindítás). Eszerint nem igazán parkoltat?
2, Viszont amióta üzemel az új hdd 3szor történt olyan jelenség, hogy a 10-15mp-re lefagyott a gép (film közepén, böngészéskor, "bármikor"), aztán egyszer csak ment tovább minden. Ez mitől lehet? Eddig soha nem történt ilyen?! Ekkora akadást okozhat a parkolás?
Előre is köszönöm
És további kellemes ünnepeket
[ Szerkesztve ]
-
hallerúr
csendes tag
Sziasztok!
Ez:
HGST Ultrastar 7K3000 2TB 7200 rpm 64 MB SATA3 HUA723020ALA641Vagy ez:
WD Red 2TB 5400rpm 64MB SATA3 WD20EFRXA Hitachi elég régi széria lehet, nem is nagyon látom már ezt a modellt sehol, de eddig jók a tapasztalataim a márkával.
Most amúgy épp egy elég régi 1TB-s Hitachi döglődik, 18 bad sectorral, 69%-os kondícióval, úgyhogy sürgősen kell egy új vinyó a letöltéseknek, filmeknek.
[ Szerkesztve ]
-
FeRRaR1
őstag
Sziasztok,
Vásárlás előtt álok, mivel karácsony alkalmából megleptem a családot egy LG 55UF770V Ultra HD 4K készülékkel. Az eddigi taktikám az volt, hogy SSD a rendszernek amióta megjelentek, új HDD a tárolásnak az előző HDD meg a letöltéseknek. Így most a felállás:
Samsung 850 Pro 256 Gb 361 nap On time, SMART 100%
WD30EZRX 3Tb Sata 3 Caviar Green 64Mb 625 nap On time SMART 100%
WD1001FALS 1Tb Sata 2 Caviar Black 32Mb 1210 nap On time SMART 57%Most hogy nézem, elég kevés a működési idő a HDDk esetén, gondolom sokat parkoltak, vagy stand by-ban voltak, 35 percet állítottam be mielőtt leállnak.
Szóval kezdek kifogyni a tárhelyből, körbenéztem, de mint mindig előtte megkérdezem itt. 6Tb vagy fölötte gondolkozom, nagy fájlok tárolására, lejátszására 60-100Gb. WD Red, Red Pro, Black ami eddig felmerült 6 Tb méretben, Hitacith nem találtam egyáltalán hiába kapható elvileg a 10 Tb-s, csak 3-4-ig találtam, semmi tapasztalatom nincs velük. Seagate téren sajnos van. Korábban volt 3 winyóm tőlük, mind tönkrement már, az első gép cserét nem érték meg, még a Wd 1Tb már a 3. gépemet koptatja. Így inkább a WD-t részesíteném előnyben, a jó tapasztalataim miatt. Tudom hogy az említett célhoz elég lenne a 7200rpm alatti sebesség, én inkább mégis maradnék 7200-10000 között, a rendkívül nagy fájl méretek miatt.
Amire gondoltam mint alternatíva NAS, és belepakolni 2x6Tb-t. Asus RT-N18U a routerem, Asus Sabertooth 990FX R2.0 az alaplapom ha számít valamit. Bár sokan nem használnák a családból, kb a fő pc, TV és 1-2 laptop. [link]
Nagy dilemmában vagyok, remélem tudtok segíteni, hogy merre induljak, bár nagyon rossz döntést nem lehet hozni úgy gondolom, csak jót és jobbat.
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
Kellemes ünnepeket kívánunk!
-
Vakegérke
félisten
Sziasztok!
Bontatlan csomagolású, gyártó által felújított 4TB WD RED-et (WD40EFRX) több, mint 1 év garanciával érdemes megvenni 42 ezerért?
[ Szerkesztve ]
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
Tomeee1989
tag
Sziasztok.
SSD mellé szeretnék egy HDD is venni.Játékokat tennék rá és 40k van rá és legalább 3TB legyen.Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Köszönöm előre is.
-
metrion
aktív tag
Szia!
Értem, és ezek a WD Redek meddig birják? Jelenleg HD502HJm van 2 db RAID0-ban 5 éve megy és semmi bajuk, aztán olvasgatok most a témában és 1-2 év után meghalnak a Greenek, és volt akinek a Red is sőt a Blue se a legjobb ahogy látom. Nem jobb ha SE szériából veszek?
-
King Unique
titán
Tele van a net rengeteg teszttel, amikhez lehet viszonyítani, illetve akár le is lemérheted magadnak a szintetikus értékeket [link].
Másrészt a gyakorlati fájlmásolás megint külön eset. Eleve függ a fájlmérettől, cél és forrás meghajtó sebességétől is stb. Ha egyik lassabb, mint a másik, akkor eleve limitálni fogja az adatátviteli sebességet.
Amúgy meg, ja, IGEN, rendben van...Azért csak úgy natúrban kihúzkodni a kábelt nem ajánlatos, előtte mindenképpen célszerű a tálcán bökni egyet [link]. Gépet meg nem kell ehhez leállítani, max ha nem engedi leválasztani a Windows [link].
[ Szerkesztve ]
-
YM
senior tag
+1 kérdés: ha nem írok/olvasok a külső vinyóról, akkor bármikor ki-be dughatom? Vagy kapcsoljam ki a gépet előtte?
Más: vettem még egy SSD-t, amit beraktam az asztali gépbe egy másik SSD mellé. A My Computert ha megnyitom, akkor nem látom ott, de a Device Manager meg látja és azt írja, hogy működik Mit köllll tenni???
-
YM
senior tag
Megjött a WD MyPassport külső vinyóm, elkezdtem vele az archiválást, kb 100MB/s-el íródnak rá az adatok. Ez így rendben van?
-
metrion
aktív tag
válasz metrion #51636 üzenetére
Ui: ilyen HDD-kre lehet játékokat telepíteni vagy inkább adat?
Mert nem tudok dönteni, hogy legyen ez az egész, a mostani felállás ez:
2x Samsung HD502HJ 500GB, RAID0-ba, 1 partíció a rendszernek és 1 az adatoknak.
A jövőben így gondolkodtam:
SSD - rendszer
két Samu RAID1 - játékok, habár nem sok játékkal játszom vagy inkább adjam el?
illetve valami ajánlott HDD az adatoknak, torrent és privát adatokTi hogy csinálnátok?
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Adattárolásra mit ajánlanátok ehhez a laphoz P55-USB3 rev2.0, ami fontos, gyorsaság, csendesség, mérete 1 vagy 2 TB és nagyon megbízható legyen, én ezekre gondoltam: 1TB WD RE (WD1004FBYZ), 1TB WD Se (WD1002F9YZ), 1TB WD Red (WD10EFRX), 2TB WD Red (WD20EFRX)
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Coolmat
őstag
Tényleg valami fura ezzel a zajjal, felhangosítva ki lehet hallani. Valószínűleg csak kifogtál egy ilyen példányt, benne van a pakliban sajnos, de bármilyen típusnál előfordulhat, nekem pl. egy WD Blue notivinyóm volt nagyon rezonálós.
WD Purple és Red is jó, mindkettő folyamatos üzemre van kitalálva. Előbbit elsősorban videó megfigyeléses rögzítéshez, utóbbit NAS-ba ajánlja a gyártó. A Red-el szerintem jól járnál, ha meg tudsz azzal barátkozni, hogy a max. 180-190MB/s lineáris írás/olvasás helyett csak ~140-150MB/s-et tud.
-
Crus
őstag
válasz Coolmat #51631 üzenetére
Köszi a választ!
Lehetséges, hogy akkor az én példányommal van baj? Sentinel szerint 0 km-es, semmi hibát nem jelez a SMART-ot kiolvasva sem.
Igaz elég gyors: 182-184 MB/s között ingadozik a sebessége íráskor, olvasáskor 183-186 MB/s, ez egy vinyótól szerintem ebben az árkategóriában nagyon jó.
ITT van róla egy hangfelvétel, ezt 3 méterről is eléggé zavaróan hallod, még úgy is, hogy puha szivacsra teszed. (Telóval vettem fel nem túl érzékeny a mikrofonja szóval hangot nem árt rá adni.)
Ezek a WD Purple, RED vinyók nagyon gázak? :-/
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Coolmat
őstag
Szia!
Én is a napokban vettem egy DT01ACA300-at, de semmi zavaró hangot nem tapasztaltam, még akkor sem ha meghajtom. Mondjuk lehet van annyi előnyöm, hogy ilyen jó kis gumis felfogatású tálcára került a házban
Ha nem akarsz tovább kísérletezni ezzel a típussal, és ragaszkodsz a 7200rpm-hez, akkor nem sok alternatívád van 3TB méretben: ST3000DM001.
-
Crus
őstag
Kérlek szépen benneteket, hogy adjatok tanácsot!
HALK HDD-t keresek, ami lehetőleg azért nem egy lassú vacak. 1.5TB-os WD greent cserélnék le, annak a hangja teljesen elfogadható volt, de a sebessége nem.
Vettem egy Toshiba DT01ACA300 3TB-os vinyót. RETTENETES! Úgy értem inkább lökjenek bele a Dunába, de én ezt nem hallgatom. Nem végzek vele semmilyen műveletet, csak pörög magában, de úgy, hogy a gépem leghangosabb eleme 2.5-3 méterről is zavaró a hangja! Pontosan olyan hangot ad, mint amikor bent a lakásban azt hallod, hogy odakint az autók esőben mennek az úttestten. Kikönyörögtem, hogy visszavegyék, most van EGYETLEN dobásom!
Milyen HALK és nem csiga HDD-t vegyek? 3TB alá nem szeretnék menni, ha nagyon muszáj, akkor a 4TB is szóba jöhet.
Előre is köszönöm szépen!
Hivatásos Goldstein ügynök - https://youtu.be/S_a7saHMtZc - Young men die, because old men hate each other. - Az atomháború szörnyen unalmas.
-
Gstyler
senior tag
Végül egy Wd30EFRX mellett döntöttem. A kérdésem az lenne, hogy a parkolásos történet érinti ezt a modellt?
-
bolic
őstag
-
Grafirka
őstag
Hdd sentinel altal kiirt adatok mennyire megbizhatoak ?
-
jim bcs
nagyúr
válasz ablack #51619 üzenetére
(#51619) ablack
A Green-t és Seagate-t én nem ajánlanám, a játékok miatt szóba jöhet a 7200rpm és akkor HGST 7K3000 vagy WD Black.(#51620) Kocka08
Ha csendes kell akkor a kettő közül a WD30EFRX.(#51621) Kaci84
1TB WD Red (WD10JFCX)
1TB WD Scorpio Blue (WD10SPCX)
1TB HGST 5K1000
1TB Samsung M8
1,5TB Seagate-Samsung M9T
2TB Seagate-Samsung M9T(#51622) Chrystall
Én azt mondom 7200rpm, ami emellé neked kell ilyen feladatokra az legalább egy i5-ös proci + minimum 16GB ram.Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
Chrystall
senior tag
válasz Dzsekó #51616 üzenetére
Végül is akkor a Hitachi 7200rpm mellett döntöttem, csak most már meg azon agyalok, hogy vajon nekem egy SSHD jobban megfelelne-e? Kellene a gépembe archiválási célokra egy nagy vinyó, ezért kell az 1TB. És bár jóformán hétköznapi célokra használom a gépet, olykor igen nagy file-okat is másolok ide oda, meg szerkesztek FullHD videókat, azok több gigásak. Ha jól gondolom emiatt a sima 7200rpm-es HDD jobb választás volna, hiszen ha megnézem egyiket másikat, azokat nem igen cache-eli az SSHD, így a HDD gyorsabban nyitja meg. Gondolom ez az előny videóvágáskor is meglesz. Azt nem tudom, hogy ha vágok, és a vágóprogramba be vannak importálva a videók, akkor az importált videó-k bekerülnek-e a cahce-be SSHD-n? Mármint az SSD részbe? Vajon ezt hogy ítéli meg az algoritmus? Ha pl. dolgozok a vágáson 2-3 napig? Persze most 5400rpm-es SSHD-ről beszélek. 7200-asra nincs keret.
-
őstag
Sziasztok!
Én a leghalkabb HDD-t keresem ami csak létezik. 1TB-os, talán 2 ha megéri. Keret az ajánlottaktól függ.
Alaplapom
A 2,5" tudomásom szerint halkabbak, ha ez így van inkább olyant választanék, most is az van. Sebesség nem nagyon számít keveset másolok, inkább csak a torrent miatt meg a tárolás végett kell. Windows, játékok SSD-n. -
Kocka08
tag
Sziasztok!
A kérdésem ugyanaz, mint szabessz kollégának:
Mit tudok ajánlani ami csendes és megbízható merevlemezt 3TB-os?
A rendszer az ssd-ről megy, de minden más letöltés, játékok, a vinyón menne.
Köszönöm.WD30EFRX vagy A WD Black!
Zoli.
-
ablack
senior tag
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne hogy a HGST Ultrastar 7K3000 2TB HUA723020ALA641 merevlemezt érdemes megvenni?
Vagy mondjuk kicsit többért egy WD Blue / Green vagy Seagate ST2000DM001 jobban megérné?
Főleg játékok és sorozatok, filmek lennének rajta.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz stratova #51617 üzenetére
Igen, az ST2000LM003 egyik nagy előnye, hogy csak 3 tányéros és 9,5 mm magas, így belefér átlagos notebookba és külső házba is. A többi 2,5" 2 TB-os HDD mind 4 tányéros és 15 mm magas... Valamint ez a Seagate-Samsung Spinpoint M9T még gyorsabb is az átlagnál, mert 667 GB-os tányérok vannak benne, ami újabb pozitívum. Így tulajdonképpen 5400-as fordulattal majdnem azt tudja, mint a HGST Travelstar 7K1000, ami 7200-at pörög. Utóbbiban 500 GB-os lemeztányérok vannak.
Ilyenem is van, de a többit a 2,5" rack topikban inkább, ha még van kérdésed és ne itt offoljunk.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz King Unique #51615 üzenetére
Köszönöm az infót.
Szerintem éppen a te elemzésedet olvastam, a LED-et akkor is említetted, azt is láttam, hogy nem kimondottan olcsó, mondjuk szimpatikus volt, hogy jár hozzá egy >9,5 mm HDD fogadását lehetővé tévő keret is (bár a listán szereplő egyetlen 2 TB-os ajánlott HDD éppen 9,5 mm).
Ha csatlakozó típusa alapján kiszűröm a micro-B-t akkor kb. ez marad csak, jobb ez szerinted mint a sajátod?. -
King Unique
titán
válasz stratova #51613 üzenetére
Mert nem mindenhol adják meg, illetve lehet csak annyi garival kapja a bolt. De attól még a 3 éves gyártói garancia érvényes rá úgy tudom, amit RMA ügyintézés útján lehet érvényesíteni.
Ki ajánlotta a BH15-öt amúgy, mert nem rossz külső rack, sőt egész jó, de kicsit drága és a tetején lévő 2 db LED is baromira erős...nekem le kellett ragasztanom. Valamint a Micro-B aljzatnál a Type-A és Mini-B strapabíróbb.
[ Szerkesztve ]
-
Chrystall
senior tag
válasz Dzsekó #51611 üzenetére
Közben rájöttem, hogy a rendszerem sata2-e-s, de ha jól sejtem akkor ez mindegy ugye, és a sata3 az visszafele is kompatibilis? Az a helyzet inkább befektetnék egy jobb vinyóba, mert öreg már a gép, és egy csere esetén jól fog jönni. Úgy látom a boltok sem sűrűn pakolnak laptop konfigba 7200rpm-es vinyókat.
-
stratova
veterán
Apró megjegyzés, a 2,5" NAS célokra is javasolt WD10JFCX-et én mindenhol csak 2 év garanciával látom.
(végül a WD10JFCX + IB-250STU3+BH15 mellett törtem lándzsát) -
King Unique
titán
válasz jim bcs #51609 üzenetére
Transcend elsődlegesen ütésálló gyári kompakt külső vinyókat gyárt, de újabban ez a 25S3 is bekerült a kínálatba önálló házként. Alvó mód, UASP támogatás pozitívum, ASM1153E vezérlő is jónak mondható, az elülső és hátsó fedlap műanyagnak néz ki. A hátsó ennél, ahogy nézem csavarozható, ami újabb +, mert a hasonló modelleknél általában csak 2 db, patentos műanyag fül szokott lenni. Illetve az ilyen típusoknál fontos még, hogy legyen hátul szivacs, máskülönben vsz lötyögni fog benne a merevlemez.
Nem muszáj, de ha esetleg belefér, akkor topikjába a szokásos tesztet, ASMedia MP Tool screenshotokat megköszönjük -
Chrystall
senior tag
Sziasztok!
2.5"-os 1TB-s HDD-re lenne szükségem. A jelenlegi sata 3 csatlakozású, nem tudom ez a számérték számít-e. Elsődleges szempont hogy csöndes legyen. Ha ez elérhető 7200 rpm-en, akkor ez kellene legyen a fordulatszám is. Melyiket lenne érdemes ilyen feltételekkel venni?
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #51608 üzenetére
Most így hirtelen azonnal kellett és 2db-ot találtam, vanni van de nem ért volna ide egy se 4 nap alatt és mivel karácsonyra lesz egy illetőnek így sos-be kellett. 7mm-sel egy szekeret lehetne megrakni, bezzeg mikor az kellett volna akkor meg abból volt 1-2 db Transcend StoreJet 25S3 lett belőle egyébként, majd küldök neked képeket róla ha ideért. Vagy mit kérsz még róla?
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz stratova #51606 üzenetére
2,5"-esnél mindig 2x meg kell nézni a kinézett rack-et, mert nem mindegy, hogy 7mm-t vagy 9,5 mm-t fogad. A 2,5"-esek többsége 9,5-es, hozzá az itthon kapható alu házak többsége meg 7-es, ezt azért tudom mert pénteken adtam le egy rendelést és alig találtam 1db normális 9,5-es házat.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz King Unique #51593 üzenetére
Köszönöm! Igazából 3 itteni értékelés alapján néztem ezt a keretet, de majd átnézek a másik topikba is. Hogy most 4-9e a keret nekem pillanatnyilag mindegy, csak lehetőleg megbízható, strapabíró legyen (ha lehet javítani az sem hátrány). Több külső HDD-t hirdetnek ütés s vízállósággal. Anno hasonló szempont alapján vettem az A80-at, de az oldalsó műanyag azért idővel itt is lepattog a csavar körül.
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Elolvastam az öf-t és jó pár oldalt, de be kell lássam, hogy nem értek a winyókhoz. Szóval elnézést, de kérdeznem kell.
Tervbe van véve, hogy rendszernek beszerzek egy ssd-t. Mellé szeretnék filmek(40%), zenék(20%) és játékok (40%) tárolására egy 2TB-os megbízható winyót. A keret 25e. Teljesen átlag user vagyok, nem megy a gép 0-24ben.
( Ez az alaplapom. Az ssd és a 2 TB winyó mellett a mostani 1TB-os winyóm menne még.)
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
Bocs, ezt benéztem, mert azt hittem hirtelen, hogy 2,5" HDD-re gondolsz. Annál ok, amit írtam, de ha 3,5" kell, akkor nyilván a Seagate és WD Black is szóba jöhet. Árakat nem is néztem, de az 5 öv garancia nyilván előnyös, hogy +10k megér-e, azt neked kell eldönteni. Megbízhatóság is nyilván szempont.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Milyen TV-t vegyek?
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Nyaralás topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- TCL LCD és LED TV-k
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Házimozi belépő szinten
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- Western Digital 3.5" My Book 16TB - Új, Bontatlan - Eladó! 89.000.-
- M.2 2280 256GB SSD-k eladók Ingyen posta
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Eladó Thosiba 3,5 1TB os HDD 100/100% os
- 2 TB 2280 M.2 PCI-E NVME SSD BAZÁR - Samsung, SK Hynix, Kioxia, WD, Micron -