- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen processzort vegyek?
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi belépő szinten
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gstyler
senior tag
válasz Dzsekó #51798 üzenetére
Az op.rendszer SSD-n van. Az alap progik is, de ugye max.1-1 játékot tudok oda tenni, így a nagy része a Redre lesz (majd) installálva.
Egy nagyobb játék pl. egy GTA V-nél érezhető a különbség egy 5400-es és egy 7200-es vinyó között pl. betöltési időben? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy számottevő?
[ Szerkesztve ]
-
Dzsekó
addikt
válasz AxBattler #51791 üzenetére
WD10EURX jó, de Seagate felejtős, pláne 1 év garival.
WD Red (WD10EFRX) ajánlott a 3 év gari miatt is, ahogy előttem is írták, vagy ha nem lesznek pótolhatatlan adatok a vinyón, akkor szóba jöhet a WD Blue is, ami 7200RPM-es és ha rá van telepítve a játék, akkor jobb egy 5400RPM-esnél azért. -
fogtunder
nagyúr
BUÉK mindenkinek.
továbbra sem bírtam zöld ágra vergődni, hogy milyen HDD-t vegyek, továbbra is NAS-ba kell, csak reprodukálható adatok (film, sorozat, zene) tárolására. sajnos pénzügyileg nem állok perpill túl rózsásan, úgyhogy lejjebb vettem az igényeket 4TB-ra, viszont a default választás WD Red még így is büdzsén felül van, 45K-nál semmiképpen nem költenék rá, a tárhely viszont kellene most már eléggé.
a Seagate-eket elengedtem, szóval maradt a WD Green, illetve találtam egy ilyet: Toshiba MD04ACA400, 3 garival nagyjából a Green árában mozog. van erről valami tapasztalat, vélemény (a Blackblaze azt írja, hogy nehéz nagy tételben szerezni Toshiba HDD-ket, ezért nem használnak sokat), mert én nem igazán találtam semmit róla, viszont a +1 év gari miatt inkább e felé hajlok.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Mezga Aladár
veterán
Seagate 5TB 128MB SATA3 ST5000AS0011 merevlemez.
Erről van valami tapasztalat?
-
félisten
Üdv!
Sürgősen kellene egy HDD-jánlás: egy barátom gépébe kellene, a rendszer SSD-ről menne, a HDD-n meg adatokat tárolna, ill. játékokat futtatna, tök átlagos felhasználó.
1TB-os méretben kellene az Aqua kínálatából.
WD-re, Seagate-re gondoltam, ezeket néztem ki, Seagate felé hajlok:
1, Western Digital WD10EURX
2, Seagate 1TB ST1000VX001Melyiket ajánlanátok a kettő közül?
Esetleg más modell?[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
kmisi99
addikt
válasz King Unique #51788 üzenetére
Nem oprendszer alá lesz. írtam, hogy nem rendszerlemeznek. De azért esetenként megy majd rá program játék stb. Pont ezt néztem ki WD10SPCX. Aprón valaki árul több darabot minimális működési idővel szerintem jó lesz az nekem.
-
King Unique
titán
válasz kmisi99 #51786 üzenetére
Nekem is egyből gyanús volt, de miután rámentem, egyből látszott, hogy másról van szó. Webshopoknál érdemes 2x is megnézni a paramétereket, mert több helyütt sajnos nagyon is jellemző, hogy elírják és nincsenek tisztában vele... Tipikusan ilyen a fordulatszám, cache stb., de tré esetben maga a termék is.
Tehát egyik sem olcsó, de akkor már a WD10SPCX inkább. Amúgy oprendszer alá lesz?
[ Szerkesztve ]
-
TomMusic
őstag
Sziasztok!
Az alábbi, új konfigba akarok egy HDD-t:
Gigabyte GA-H97-D3H, i7 4790, 2x4GB 1600MHz DDR3, 256GB SATA3 SSD. Saját használatra lesz, főleg tervezési munkálatokra: programozás, szimulációk, tervezőprogramok.. stb.
Az oprendszer (x64 Win7) és programokat az SSD-re akarom rakni, a dokumentumokat pedig a HDD-re. Először arra gondoltam, hogy a HDD-t csak kvázi backup-nak használom, de lehet felesleges az SSD-n is tárolni, szóval rögtön HDD-ről kéne megnyitni.
Illetve néha-néha becsúszik egy-egy HD film, továbbá a zene kb. mindig menne, HDD-ről (zenefüggő vagyok.. de ki nem?! ).
Kérdésem, hogy az alábbi kettő közül jó lehet ilyen munkálatokra a Red is ?
- WD Black WD1003FZEX
- WD Red WD20EFRXA WD Black direkt "melós" winyóként van kihegyezve, de végülis nekem a rendszer SSD-ről megy, ezért gondoltam, hogy a Red is jó lehet az 5400RPM ellenére. Ráadásul a Red kevesebbet fogyaszt és halkabb is. De ha érezhetően lassabb, akkor inkább a Black, nem akarok egy lassú HDD miatt "tökölni".
Szóval ebben kérném a véleményeteket.
Előre is köszönöm!Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbáltam a lehető leghosszabbra nyújtani.
-
kmisi99
addikt
válasz King Unique #51785 üzenetére
Na nem semmi. Még jó, hogy írtál mert majdnem megrendeltem. Én is gyanítottam, hogy a legtöbb 7mm es HDD 25 000ft ez meg 15 000.
-
King Unique
titán
válasz kmisi99 #51784 üzenetére
Ha oprendszer megy rá, akkor SSHD/ SSD lenne az igazi.
Nekem is egyik notiba WD5000BPVT van, szintén 8 MB cache, de azért elmegy rajta a Windows. Nem hinném, hogy a 16 MB annyira megdobná a sebességet. Érezhető löketet az elsőként említett 2 meghajtó, vagy egy 7200 RPM-es HDD adna. De, ha annyira 2,5" | 1 TB | 7 mm | 16 MB cache HDD kell, akkor ott a WD10SPCX. Illetve nem tudom te milyen Toshiba meghajtót néztél, de a Toshiba MQ02ABF100-ban is 16 MB cache van + SATA3...és hasonlóan drága [link]. Akkor már inkább a WD.Amit az árgép mutat olyan olcsón az adott webshopban, az meg szimpla elírás... mert az az MQ01ABD100, ami 9,5 mm magas.
[ Szerkesztve ]
-
kmisi99
addikt
Heló! Laptopba keresek 7mm res HDD-t 1TB ost. Ezt néztem ki.
Toshiba MQ 1TB (7mm) [2.5"/8MB/5400/SATA2]
Tudom a cache szinte semmit nem jelent egy bizonyos méreten felül, de nem kevés a 8mb? Nem rendszerlemeznek lesz de attól még nem akarok egy lassú HDD-t venni.
-
jim bcs
nagyúr
válasz King Unique #51780 üzenetére
De az, viszont a JPVX is nagyon csendes, az LPVT-mtől csendesebb, a parkolás meg adott de az se vészes szerintem.
[ Szerkesztve ]
Beárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
King Unique
titán
válasz jim bcs #51779 üzenetére
Nem a WD10SPCX, amelyik olyan hű de csendes? A sima WD10JPVX a motort is sűrűn leállítgatja, nem?
Illetve a HGST Travelstar 5K1000-ből is van kétféle, az újabb (az lehet inkább kapni manapság) FW:560 feliratú állítólag eléggé parkol és néha "klattyogó" hangot is ad.[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz Velocity #51776 üzenetére
(#51776) Velocity
Adattárolásra bőven elég az 5400rpm-es.
1TB WD Red (WD10JFCX)
1TB WD Scorpio Blue (WD10SPCX)
1TB WD Scorpio Blue (WD10JPVX)
1TB HGST 5K1000(#51778) King Unique
Jó csak nem olcsó, alatta simán mehet a WD10JPVX ha már blue, mint tudod nemrég megint szereltem egyet, veszett csendes és hűvösBeárazás: https://logout.hu/bejegyzes/jim_bcs/bearazos_topikok_listaja.html
-
King Unique
titán
Üdv!
Ha csak adattárolásra kell, akkor elég az 5400 RPM. A topikban általánosan a WD10JFCX ajánlott, ilyen célra az lehet a legjobb választás. Viszont az ára nem éppen a legjobb...Sima adattárnak akár megteszik a nagy tárolókapacitású Samsungok is, amiknél a 1,5 TB és 1,75 TB modellek ár-érték aránya nagyon jó. Valamint csak 9,5 mm magasak, így pont jók lesznek a laptopba. Persze, ha még nagyobb tárhely kell, akkor az ST2000LM003 is jó. Nálam 2,5" USB 3.0 házban van, eddig ok.
[ Szerkesztve ]
-
Velocity
aktív tag
Hopsz, ahogy látom a 2TB-os nem is Seagate, hanem Samsung (a típusszám zavart meg). szóval az elvileg Samu (ráadásul a szerkesztési időből is kifutottam )
esetleg még képbe került ez is:
Hitachi Travelstar 7K1000 2,5" 1TB 7200RPM HTS721010A9E630 --- 19.561 Ft
[ Szerkesztve ]
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
Velocity
aktív tag
Sziasztok!
Kicsit gondban vagyok, ezért a segítségeteket kérem...
Merevlemezt akarok venni a notimba ssd mellé, viszont nem tudok dönteni, melyik lenne az alábbiak közül a jó vétel... (mindegyik SATA3, 5400rpm, 2év garanciás)
Annak is örülnék, ha valaki felállítana egy sorrendet minőség, megbízhatóság terénSEAGATE ST2000LM003 2TB / 32MB --- 30.526 Ft
SEAGATE ST1500LM006 1.5TB / 32 MB --- 18.693 Ft
WD Red WD10JFCX 1TB / 16MB --- 23.299 Ft
WD Blue WD10JPVX 1TB / 8MB --- 17.653 FtEsetleg ha ezeken kívül tudtok ajánlani valamit, 1TB vagy afölött, azt is szívesen meghallgatom
...mert a kamion a miénk és el akarunk menni vele!
-
jim bcs
nagyúr
-
Chrystall
senior tag
A napokban sikerült régi HDD-met egy vadi újra cserélni, áttelepítettem lemezkép és rendszerindító lemez segítségével a régi teljes tartalmát az újra. Azt meg tudná valaki mondani, hogy ilyenkor érdemes töredezettségmentesítést lefolytatni? Nekem az tűnik logikusnak, ha a régin az adat töredezett volt, akkor a lemezképben is ez megőrződött. 6 évig volt meg nekem minden újratelepítés formázás nélkül a régi vinyón, gondolom akkor csak le kellene futtatni, hiába úja a HDD, nem?
-
Liar
tag
Gépbe szerelnék 3TB- winchestert. SSD-n van az oprendszerem, programokat telepítenék rá (egy rakat játékot + Adobe cuccokat). Fontos lenne, hogy csendes legyen. Melyiket javasoljátok, és miért? WD30PURX vagy WD30EFRX azaz Purple vagy Red legyen?
-
semetka
őstag
válasz Glaz-dozfhut #51770 üzenetére
Van SSD-m Egy ideig rendszerwinyó volt az egyik de miután meglett az SSD mindkettő háttértár. Azért akarok majd újat mert ezek SATA2-esek és ha már új gép akkor dukál a SATA3-as winyó mellé.
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Sordoran
addikt
Ha SSD-t veszel, akkor gyorsabb lesz. Egy 120 GB-osra elfér win, és 1-2 játék (mérettől függ mennyi), 250 GB már elég több játéknak is, de erősen méret függő, mennyi. Ha HDD-re raksz játékot, akkor az lehet lassú, annak is a betöltése főleg, vagy fps drop fordulhat elő közben esetleg.
Double rainbow... what does it mean? Well, a double rainbow is a phenomenon of optics that displays a spectrum of light due to the sun shining on droplets of moisture in the atmosphere. Does that explain?
-
semetka
őstag
Ilyen winyókat manapság hol kapok?
[link]
[link]2db Samsung HD103UJ, 2009-ben vásárolt winyók, az egyiket kb 3 hónappal később vettem.
Most akarok majd új gépet és valami hasonló megbízható winyó kellene, ezek persze megmaradnak tárolásra.[ Szerkesztve ]
==Gigabyte Z170X Gaming 3 Core i5-6600 2x4GB DDR4 2666MHz Kingston HyperX Fury with Intel HD Graphics 530==
-
Pehi
senior tag
válasz Dzsekó #51764 üzenetére
Bocs,de lenne még valami! Hogy járok jobban? Ha veszek ez mellé a 2,5-es vinyó mellé egy SSD-t,vagy inkább maradjak a gyorsabb vinyónál! Attól félek,hogy ha ugyan úgy a vinyóra rakom a játékokat,ugyan ilyen marad! Az biztos,hogy a WD Blue-val nem volt semmi gondom,nekem elég volt!
-
flymi
addikt
válasz Hunork #51757 üzenetére
Képeket, saját videókat, dokumentumokat mentenék át/tárolnék rajta, egyébként meg nem használnám másra. Nem kell, hogy SSD gyorsaságú legyen, csak ne csapjon rettenetes hangorkánt. 1-2mp még nem a világ szvsz. Amint nyertem a lottón, csak WD Black-et fogok venni.
Kösz a választ! Még alszom rá párat, megálmodom mi legyen./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Bocs,hogy itt kérdezek! Először is B.U.É.K.! Igazából nincs is nagy problémám,csak annyi lenne a kérdésem,hogy nekem tűnik lassabbnak a gépem egy 2,5 -es vinyóval,( sata 2-es),mint egy WD Blue sata 3-al? Minden maradt a régi a gépbe,és mintha lassabb lenne a net,a játékok is lassabban töltenek,meg mintha meg-meg akadnának néha! Előre is köszi!
-
Hunork
veterán
Hát mint mondtam, nem vagyok szakértő.
Ami biztos:
1. WD: hosszabb garancia, nyilván jobb gyártás minőség, ellenőrzés. Azaz kevesebb a hibás darab egy nagy halmazból.
2. Toshiba= Hitachi - bár ez kavarós sztori, a WD és a Hitachi is egybeforrt némiképp gyár szinten. [link]
3. ettől még bárki bármikor kifoghat egy selejtet, ez szerencse kérdése.
4. Mióta PC-s pályafutásom tart, nálam EGY Hdd adta meg magát, egy régi IBM. Mindegyik működik, haverok, szüleim gépében.
5. Amit írtam: mindkettő iszonyat halk, nincs zörgés, kerregés. De mindegyik "lepihen", ha nincs használatban, és míg a Purple szinte azonnal magához tér, a Toshiba-nak kell 1-2 mp.Alább két kép. Nem szakértem, majd a szakik megmondják:
Toshiba HDD
WD Purple[ Szerkesztve ]
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
flymi
addikt
válasz Hunork #51754 üzenetére
Azért kérdeztem rá ezekre a meghajtóira is, mert a Toshiba-WD Red párharcban a 2TB (minimum) 6k-val olcsóbb, a 3TB 7k-val olcsóbb az előbbi javára.
Mitől más kategória a WD? Ha már beleölök ennyi pénzt még egy vinyóba szeretném tudni, mire fizetem ki a plusz Mátyásokat: garira, minőségre vagy csak a márkanévre.
Mert ha a Toshiba is éppen pont ugyanazt nyújtja/tudaj -1 év garanciával, mint mondjuk a Red, akkor le van tojva a WD./// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
Hunork
veterán
Hali!
Nekem mindkettőből van egy-egy. Egyelőre meg vagyok vele elégedve, halk, csendes, de nem villám gyors. Mikor feléled, kell egy kis idő (1-2 mp), hogy az Intéző beolvassa, de amúgy minden rendben. Bár azóta vettem WD Purple hdd-t is, azért az más kategória. Műszakilag majd a szakértők szakértik!"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
flymi
addikt
Helló megint! WD Red alternatívára:
TOSHIBA 2TB 7200RPM 64MB DT01ACA200 18,5k 2 év garival
TOSHIBA 3TB 7200RPM 64MB DT01ACA300 23,5k 2 év garivalToshiba nekem sötét folt, nem tudok róla semmit, az ajánlottak közt sincs. Igaz "csak" 2 év garis, de szerintem ennyiért jó vétel lehet. Korábban, mintha írta volna valaki, hogy HGST belsős, vagyis akkor nem lehet ótvar... Valakinek személyes tapasztalat, javaslat?
[ Szerkesztve ]
/// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A) ///
-
-
SASA70
csendes tag
válasz jim bcs #51741 üzenetére
Hát az már pont meghaladja a keretet, amit költeni tudok rá. Azért néztem ki ezt a kettőt 25eFt alatt, még ezt [link] nézegettem, de seagate-ben nincs sok bizalmam, viszont mindenképp 2tb hdd-t szeretnék.
"Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyet akkor is, ha hülye vagy."
-
metrion
aktív tag
válasz King Unique #51745 üzenetére
Megoldottam, köszi!
-
Pehi
senior tag
Szevasztok! Bocs,hogy itt kérdezek! Először is B.U.É.K.! Igazából nincs is nagy problémám,csak annyi lenne a kérdésem,hogy nekem tűnik lassabbnak a gépem egy 2,5 -es vinyóval,( sata 2-es),mint egy WD Blue sata 3-al? Minden maradt a régi a gépbe,és mintha lassabb lenne a net,a játékok is lassabban töltenek,meg mintha meg-meg akadnának néha! Előre is köszi!
-
King Unique
titán
válasz metrion #51744 üzenetére
Lemezkezelőben is lehet GPT-re konvertálni, valamint, ha diskpart clean módszert használod, akkor utána lemezkezelőben egyből dobja fel az MBR / GPT inicializálás ablakot.
-
jim bcs
nagyúr
válasz metrion #51742 üzenetére
Kizárólag szubjektíven!
Nos én visszaraknám a parkolást gyárira, ha úgy tervezték legyen úgy, semmi nem tart örökké, ha el akar szállni így is meg úgy is el fog. Utána format GPT-re és kalap, az MBR-t én végleg kizártam az életemből.
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
válasz jim bcs #51741 üzenetére
Szia!
Már rég elolvastam, de módszer nincs rá én tegnap diskpart alól csináltam és utána hoztam Lemezkezelőben létre egy új kötetet. Aztán random BSOD volt. MBR-el nincs gáz, de ahogy értelmezem, nem szükséges maradhat így is. Igaz? Ha igen akkor a parkolás a kérdéses...
-
jim bcs
nagyúr
válasz SASA70 #51739 üzenetére
(#51739) SASA70
Red nem jöhet szóba?(#51740) metrion Javasolnám az összefoglaló átfutását! De itt van ha nem találod.
Mire formázzam? GPT vagy MBR?
GPT: GUID Partition Table (mely a GUID A Globally Unique Identifiers rövidítése)
MBR: Master Boot RecordMi azt mondjuk minden esetben jobb a GPT, azért mert a GPT egy fejlettebb és biztonságosabb partíciótípus mint az MBR. GPT-nél minden egyes partíció egyedi, véletlenszerűen generált, 36 karakterből álló Unicode nevet kap a rendszertől. Annak az esélye, hogy két partíció egy gépben ugyanazt a nevet kapja, nagyjából zéró. UEFI mellett automatikusan GPT partíciót készít a rendszer és három részre osztja a rendszertárolót. Készül egy 300 MB-os helyreállító, egy 100 MB-os rendszer partíció, a maradékra pedig a rendszer és esetlegesen a saját fájljaink kerülnek – a rendszer csupán utóbbinak ad betűjelet, a többit elrejti. Mikor kell a GPT? 64 bites rendszer és UEFI esetén, itt kapacitásra és tárhely típusra tekintet nélkül GPT legyen a választás. Ha 2 TB-nál nagyobb tárolót választasz rendszermeghajtónak, akkor is mindenképpen 64 bites oprendszerre és UEFI-re lesz szükséged. Adattár esetében 2 TB felett minden esetben GPT-re legyen formattálva az adat HDD.
A GPT előnyei röviden:
1. GUID-t (UUID-t) használ a partíciók típusának megállapításához, így nincsenek ütközések.
2. Fájlrendszertől függetlenül tartja számon a partíciókat és lemezeket.
3. Nincs többé szükség kiterjesztett és logikai partíciókra.
4. Tartalék fejlécet és partíciós táblát tárol a lemez végén, mely segít a helyreállításban ha az elsődleges megsérül.Az MBR hátrányai röviden:
1. A kiterjesztett partíciókban levő logikaiak metaadatai láncolt lista szerkezetben tárolódnak. Ha egy lánc elveszik, az utána következő összes logikai partíció elveszik.
2. Az MBR csak 1 bájt nagyságú partíció-típus kódokat támogat, mely sok összeütközéshez vezet.
3. A lemezek maximális címezhető méretét 2 TB-ig támogatja, a 2 TB méreten felüli hely MBR particionálással nem használható.Mi is az a Formattálás?
A lemez formattálás (disk formatting) az az eljárás, ami a mágneses adattároló eszközt (merevlemezt) előkészíti a használatra. Amíg egy merevlemez partíció nincs formattálva, addig nem alkalmas fájlok tárolására.
1. Alacsony szintű formattálás (low-level formatting):
Létrehozza a lemezeken a szektorokat, tehát kialakítja a winchester lemezeinek felszínén, hogy a szektorok hol kezdődjenek és hol végződjenek. Ez határozza meg, hogy a lemezeken hol lesznek majd tárolhatóak adatok, ez a folyamat akár több órát is igénybe vehet a nagyobb kapacitású merevlemezek esetén. Az alacsony szintű formattálás nem csak egy partícióra, hanem a merevlemez teljes tárolásra alkalmas területére vonatkozik. Az alacsony szintű formattálást a winchester gyártók végzik, ugyanis nem megfelelő végrehajtása könnyen tönkretehetné a teljes merevlemezt. Az alacsony szintű formattálás után a merevlemez még nem alkalmas adatok (fájlok) tárolására, ehhez még magas szintű formattálás is szükséges.2. Magas szintű formattálás (high-level formatting) vagy logikai formattálás (logical formatting):
Az a folyamat, melynek során az operációs rendszer felkészít egy partíciót egy bizonyos fájlrendszer használatára. A logikai formattálás a partíción létrehozza a boot szektort, a fájlszervezési táblát (például NTFS fájlrendszer esetén az MFT táblát, FATxx fájlrendszer esetén a FAT táblát, stb.) és a gyökér könyvtárat, magában ez a művelet rövid idő alatt lezajlik, ezért gyors formattálásnak (quick format) is nevezik. Ha viszont ezzel együtt a teljes partíció hibaellenőrzése is lefut ("normál" formattálás), az már sokkal több időt vesz igénybe. Az operációs rendszerek telepítésének kezdeti szakaszán logikai gyors formattálás történik, aminek következtében az operációs rendszer partícióján tárolt régi fájlok elérhetetlenné válnak. A logikai formattálást követően a partíció a fájltárolásra alkalmassá válik.[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
válasz metrion #51735 üzenetére
Történt változás, Win telepítő alól, ha leformázom MBR-esre akkor nincs baj, szóval lehet nem a parkolással volt baj. Kérdésem mi legyen, kapcsoljam ki a parkolást? Esetleg maradhat MBR-en 2 TB-s WD vagy most formázzam GPT-re, ha igen hogyan?
Eddig 15-öt parkolt, elvileg 4 óra alatt, az meniyre oké?
Előre is Köszönöm a válaszokat!
BUÉK!
[ Szerkesztve ]
-
SASA70
csendes tag
Sziasztok!
Két merevlemez közül szeretnék választani, de nem tudom melyik legyen
szerintetek melyiket érdemes megvennem (adattárolásra és torrent-re) használnám.
Üdv és BÚÉK!
[ Szerkesztve ]
"Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz. Ugyanez a helyet akkor is, ha hülye vagy."
-
Songo
senior tag
Sziasztok
Mi most Ár/Érték bajnok választás NAS-ba? 2-3-4 Tbos méretben?
2 v 4 db vásárlása a terv.Köszönöm
BUÉK
-
metrion
aktív tag
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Köszönöm az ISO-t ezzel sikerült kikapcsolni alapból 5 percen volt, DE a gép lefagyott már 2* csak újraindítás segített, előzmények: HDD-n kikapcsol a parkolás, utána diskpart -> GPT majd új kötet létrehozása minden alapbeállítás. Majd a külső HDD-mről próbáltam egyszerre kb 600GB másolni és mikor indexelte a cuccokat lefagyott.
Ez mi lehet? Eléggé beparáztam.
Előre is Köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
metrion
aktív tag
Hello!
Valaki segítsen rajtam. Ezt a wdidle3 cuccot nem tudom működésre bírni, amit csináltam HP formatos progi val FAT32-re formáztam majd a gyökerébe bemásoltam az exet. BIOS-ban PCH SATA: IDE, Onboard SATA: IDE és nem jön be semmi -> Boot from CD/DVD:
Ui.: SATA2_0 és csak ez a HDD van rádugva.
Előre is Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
wdidle3-nál a PCH SATA controllert és az Onboard SATA controllert is IDE módba kell tenni?
-
jim bcs
nagyúr
válasz tpeter77 #51725 üzenetére
Összefoglaló --> AJÁNLOTT MEREVLEMEZEK
Rövidítések:
WD: Western Digital
HGST: Hitachi Global Storage Technologies
AF: Advanced FormatBoltja válogatja, mindig a hivatalos a lényeg. Az egy dolog, hogy 2-t adnak, attól még 5év, ugyanígy a WD Red-nél is előfordul a 2év holott az meg 3, a Black-nél is előfordul 2 holott az is 5év.
[ Szerkesztve ]
-
tpeter77
addikt
válasz jim bcs #51724 üzenetére
szia
a HGST és a Hitachi között mi a különbség?
az összefoglalóban 2TB méretben az alábbi vinyók ajánlottak:
2TB HGST 7K4000 (HUS724020ALE640/0F14685) 64MB, 5év gari
2TB HGST 7K4000 (HUS724020ALE640/0F14690) 64MB, 5év garimilyen webáruházban adnak rá 5 év garit? Mert én 2 nagy áruházban csak 2 év garival találtam...
B.U.É.K. minden kedves topik látogatónak!
[ Szerkesztve ]
-
jim bcs
nagyúr
válasz tpeter77 #51716 üzenetére
(#51716) rokafiu77
Kizárásos alapon a HGST maradt.(#51719) metrion
Olvasd el, ha nem tudsz angolul a számozott pontokat akkor is megérted. Mehet pendrive-ra Rufus-al.(#51720) thrill
Ár/érték arányban a WD jön szóba és efölött már a HGST is, a seagate-t én egyenlőre kerülném. Az ajánlottak ott vannak az öszefoglalóban, ha a tányérokra vagy kíváncsi az szintén ott van az összefoglalóban a HDD Platter Capacity Database linken.(#51722) MoP_FX 57
A 4.-es pontod közepével egyetértekB.Ú.É.K. a kedves gazda kollégámnak és minden topiklakónak!
[ Szerkesztve ]
-
thrill
tag
válasz MoP_FX 57 #51722 üzenetére
Köszi! Végül magam is hasonló eredményre jutottam. Nem biztos, hogy ér annyit a hype, mint amennyivel drágább, sőt jobbnak tűnik a Toshiba. Plusz a Redekről (a sok jó mellett) hallottam azért rosszakat is.
A Seagate Archive-ot majd megvizsgálom, de nem mertem beleugrani. Képbe került még az új, 4 terrás Seagate is, ami papíron már megbízható, de szintén nem mertem vele fogódzni. Meg nem is volt készleten, a mentést meg mihamarabb meg kéne ejteni, így hamar eldőlt.
-
MoP_FX 57
őstag
válasz thrill #51720 üzenetére
Néhány ponthoz hozzászólnék:
3.: Leginkább archiválásra való, write once read many típusú felhasználásra, mert a szekvenciális írása meglehetősen gyenge az SMR technológia miatt. Itt szépen le is van vezetve adatokkal, ha részletesebben érdekel: [link]
4.: Egy évvel ezelőtt nekem is erre a Toshibára esett a választásom, konkrétan ezekből egy párra RAID 0-ban. Ennek fő oka pedig az volt, hogy igazából Hitachi-tervezés és -gyártmány, a Hitachiról pedig leginkább azt lehet elmondani/olvasni, hogy talán a legjobb merevlemezeket gyártja. (WD Reddel ellentétben nincsen hájpolva)
A nálam lévő pár egyelőre hibátlan, HD Sentinellel monitorozom, és heti rendszerességgel fut rajta egy automatizált önteszt is. Egyébként pedig ~550 torrentet szolgál ki 24 órában. A magam részéről bátran ajánlom.
-
thrill
tag
Olvasgattam az összefoglalót, meg korábban a topikot is többé-kevésbé rendszeresen, de az utóbbi időben nem. A helyzet az, hogy beszarni látszik a vinyóm (2 éves Seagte Barracuda 3TB), talán még tudom majd menteni az adatokat, de nem ez most a lényeg. Érthető okoknál fogva ezt a típust nem választanám, a WD Red felé hajlok, úgy látom az a favorit (átlag felhasználás, torrent, filmnézés főként).
Ami kérdéseim volnának:
1. Minimum 3 TB-ban gondolkodom, hiszen szerencsés esetben tudnék menteni. Viszont nagyobbakat is nézegetem, de ahogy látom, azoknak nem annyira kedvező az ár/érték aránya (már ahol 3 éve garit is adnak). Jól látom? Ilyen alapon mégis jobban járok a 3 TB-ossal.
2. Ha mégis nagyobbat veszek, megbízhatóság szempontból van-e ajánlott, 4-5-6 TB vonalon? Gondolok arra, hogy korábban volt itt a topikban fejtegetve, hogy melyik hány tányéros, stb.
3. Ez már csak bónusz: láttam ilyet kedvező áron - Seagate Archive HDD 8TB (ST8000AS0002). A márkában nem nagyon bízom már, de elég kedvező az ára. Vajon ugyanolyan vacak mint a Barracuda? Szabad ilyet venni, mi a vélemény? -
metrion
aktív tag
Sziasztok!
wdidle3 1.05 progit elég csak felmásolni egy pendrivera és megy? Vagy inkább a letölthető ISO-t csináljam meg Rufussal? [link]
Esetleg hol találom meg a legújabbat? Wd oldalán nem találtam ilyet.
Előre is Köszönöm a válaszokat!
-
Boxi88
őstag
válasz Dzsekó #51706 üzenetére
Köszönöm a választ!
Másik kérdés:
Mivel sikeresen beleszaladtam egy hibás darabba (vagy a futár hibássá tette, éljen az ingyenes házhoz szállítás! ) és már sajnos beregisztráltam a wd.com-n, hogyan tudnám onnan törölni? Nem szeretném, hogy ott vigyorogjon a termékeim között, már visszavittem a boltba... hogy lehet terméket törölni?
-
tpeter77
addikt
Hali,
keresnék új 2TB vinyót, ami nem parkol sokat, egyébként ezen lenne a rendszer....
sajnos a WD Black 40ezer, ez igen sok úgy 25-ből kéne megúszni a dolgot.
Merjek WD Blue 2TB lemezt venni, jó ez alternatívának? vagy inkább más márka felé nézelődjek?
konkrétan melyiket javasolnátok, ha nem jó a WD Blue a célra? -
jim bcs
nagyúr
válasz World-Soft #51714 üzenetére
A WD BPVT lassabb lesz mint a HGST, jobb lenne egy új 500-as 7200rpm-es ha már ssd nem játszik, az összefoglalóban találsz 1-2 példányt.
HGST vagy WD LPLX te döntesz, mindkettő jó.[ Szerkesztve ]
-
World-Soft
senior tag
Sziasztok!
Van egy HP EliteBook 8570p laptopom.
A gépben egy ilyen HDD van:
320GB - HGST HTS725032A7E630 (7200RPM SATA-III 32MB)Ki szeretném cserélni a régi gép nagyobb 500GB-os HDD egységére:
500GB - WDC WD5000BPVT-00HXZ8MBT3 ATA Drive (5400RPM SATA-II)A gép tud SATA-III-at ha jól néztem a BIOS-ban.
Mivel HDD-ről van szó, mennyire fogom érezni a különbséget?
Pl. Win betöltés, stb. (pl. kicsit sokallom Win10 alatt a profilbetöltést a 320-asnál is...)
A nagyobb tárhely miatt jobb lenne a gépben az 500-as...
Tudom egy HDD SSD különbség nem lenne, de érdemes lenne -e esetleg egy SATA-III-as 7200RPM-es másik HDD-t venni, vagy nem?Segítségeteket így is köszönöm.
Zoli -
jim bcs
nagyúr
válasz betyar1974 #51707 üzenetére
Már átirányítottak, de mivel sos azt mondom mehet ha minden ok vele.
[ Szerkesztve ]
-
Vakegérke
félisten
válasz betyar1974 #51707 üzenetére
Szerintem inkább itt kérdezd meg.
Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)
-
betyar1974
senior tag
Véleményt szeretnék kérni!
Intel 1500 pro 180gb m.2, milyen cucc? Samsung 840 evo-m volt, intel 520-am van, ezeket ismerem.
S.O.S.-be kell választ adnom, hogy kell-e! -
Dzsekó
addikt
válasz Boxi88 #51704 üzenetére
A 3,5"-osokra 3 év van, a 2,5"-osokra 2 év. Ok az lehet, hogy sokáig állt raktárban a vinyó. Emiatt lerövidült a gyári gari, de ha csatolsz mellé vásárlási számlát, amin rajta van a vinyó gyári száma, akkor el kell, hogy fogadják. Illetve elsődlegesen a bolti garit tudod érvényesíteni, ott meg látod, hogy 3 év van rá.
Még meg tudod nézni a vinyó matricáján, hogy mikor gyártották, ebből tudod kalkulálni a WD garit, 3 évnek kell annak lennie gyártástól számítva. 1-2 hónapot rá szokott hagyni WD. Ennyit számolnak átfutási időre, amíg használatba kerül. -
tomp
félisten
válasz Dzsekó #51703 üzenetére
Eddig úgy tűnik a laza usb csatlakozás volt a felelős a rack oldalon. Jó erősen bedugtam, kicsit átrendeztem a kábelt, hogy ne mozoghasson.
Az asztal mozgásnál ne a szó szerinti nagy mozgásra gondolj. Csak a nagy tárgyak kicsit remegnek. pl laptop kijelzőjének a felső része épp, hogy kimozdul. De a kis tárgyak nem. Nem is érezni rajtuk. -
Boxi88
őstag
Helló
Bocs ha rossz helyre írom, de nem találtam alkalmasabb topic-ot!
Vettem egy WD RED-et, és beregisztrálás után a gyári wd.com oldal azt írja, hogy hátralévő garancia 750nap. Ezt, hogy lehet? Nem 3 év garancia jár rá?
-
Dzsekó
addikt
Fej mozgástól nem lesz gond. Ha mozog az asztal, az már árthat, attól függ, mennyire mozog. Mindenesetre menet közben nem egészséges, ha mozog vagy rezgetve van a vinyó. Lehet egyszerű kontakt hiba is, ha régen volt szétszedve. Mindenesetre az biztos, hogy vagy adatkábel, vagy tápkábel hiba, esetleg tápellátás hiba.
-
tomp
félisten
válasz Dzsekó #51694 üzenetére
Egy külső rackben van ami egy aktív hubról üzemel. Érzékeny a rack csatlakozója. Majd ha végzett a munkával megnézem nem lazult e ki a szobában való sok járkálástól mert egy kicsit mozog ilyenkor az asztal. Lehet a fej rángásoknál olykor nem lesz tökéletes a csatlakozás?
-
Dzsekó
addikt
válasz Gtaati #51698 üzenetére
Pedig előfordulhat, mert annak a 4k videónak sokkal nagyobb a bitrátája. Ha a hang elcsúszik a képtől, de még éppen folyamatos, nem szaggat, akkor a határon van a dolog. Ha USB-s házban próbálod, akkor ajánlott az USB3, persze, ha a TV is támogatja. Leellenőrizni úgy tudod, ahogy fentebb írtam. Ha asztalin, amin biztos megy ez a videó, ráteszed erre a vinyóra, és úgy már nem jó, akkor a vinyó a szűk keresztmetszet. De szerintem vinnie kéne simán sata portról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Google Pixel topik
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Építő/felújító topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Ingyen kellene, de tegnapra
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Rendszergazda topic
- További aktív témák...
- WD Black SN850X Game Drive NVMe PCIe Gen4 x4 SSD 1TB - PS5 kompatibilis eladó - 3 év garancia
- 512GB Gen4 x4 WD SN5000S/ új/ Steam Deck ready/ garancia/ ingyen fox/posta
- BONTATLAN/Samsung Portable SSD T9 1TB
- Új, bontatlan Sandisk Extreme Pro Portable külső SSD 2TB 2000 MB/s
- Eladó Western Digital 1TB Blue HDD