- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Milyen TV-t vegyek?
- 3D nyomtatás
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gstyler
senior tag
válasz Dzsekó #51801 üzenetére
Pont az 1TB-os bluet cseréltem le egy ssd + 3TB Redre.
.:Secur:. Még nem próbáltam, hogy játékkal, hogy muzsikál, lehet az is, hogy észre sem vesszük a különbséget. Ezért kérdeztem a profikat, hogy ők mit mondanak.
Te már probáltad gyakorlatban?Egyébként természetesen együtt lehet élni egy kis lassulással, amelyik meg nagyon zavar az megy az ssd-re, a 250-re azért fér 2-3 játék is.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Dzsekó #51798 üzenetére
Az op.rendszer SSD-n van. Az alap progik is, de ugye max.1-1 játékot tudok oda tenni, így a nagy része a Redre lesz (majd) installálva.
Egy nagyobb játék pl. egy GTA V-nél érezhető a különbség egy 5400-es és egy 7200-es vinyó között pl. betöltési időben? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy számottevő?
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz jim bcs #51664 üzenetére
6 éve ugyanaz a rendszer, ugyanaz a lejátszó, eddig ilyet még nem láttam.
És nem kizárólag filmnézés közben fagy le a rendszer. Böngészésnél is volt, hogy az egér nem mozdul, minden áll 10 mpig.
Konkrétan 3 napja vannak ezek az akadások, amióta betettem az új WD-t.Okozhat bármilyen winyó hiba ilyen jelenséget?
Bár szerintem ez butaság, de inkább mindent megkérdezek. Attól, hogy most az átlaghoz képest több le és feltöltés megy attól nem szabad ilyet csinálnia, ugye?
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz metrion #51660 üzenetére
Hát nyúzom majd a napokban, hogy többször előjöjjön a hiba, hátha össze tudom kötni valamivel.
Még arra is gondoltam, hogy a táp miatt lehet (?), mert az eddigi 2 winyó mellé raktam be ezt a harmadikat, amíg átmásolgatom a cuccokat, de nem hiszem, hogy egy plusz hdd ennyit számítana. Sőt nyilván pl. játék közben sokkal többet fogyaszt a cpu+vga, mint filmnézés közben.
A hiba most pl. filmnézés közben történt. A kép megáll, a hang pedig beakad, az utolsó 1 mp ismétlődik. Ez megy 10 mp-ig aztán megy tovább minden. ( a proci és a ram visszajelzője kint van asztalon, az nem ugrott fel indokolatlan %-ra).
Egy biztos ilyen eddig nem történt soha
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Dzsekó #51635 üzenetére
1, WDidle3vel még nem néztem rá a winyóra (WD30EFRX), de a Sentiel szerint 8db parkolás történt eddig 31 óra alatt (4 újraindítás). Eszerint nem igazán parkoltat?
2, Viszont amióta üzemel az új hdd 3szor történt olyan jelenség, hogy a 10-15mp-re lefagyott a gép (film közepén, böngészéskor, "bármikor"), aztán egyszer csak ment tovább minden. Ez mitől lehet? Eddig soha nem történt ilyen?! Ekkora akadást okozhat a parkolás?
Előre is köszönöm
És további kellemes ünnepeket
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Végül egy Wd30EFRX mellett döntöttem. A kérdésem az lenne, hogy a parkolásos történet érinti ezt a modellt?
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Elolvastam az öf-t és jó pár oldalt, de be kell lássam, hogy nem értek a winyókhoz. Szóval elnézést, de kérdeznem kell.
Tervbe van véve, hogy rendszernek beszerzek egy ssd-t. Mellé szeretnék filmek(40%), zenék(20%) és játékok (40%) tárolására egy 2TB-os megbízható winyót. A keret 25e. Teljesen átlag user vagyok, nem megy a gép 0-24ben.
( Ez az alaplapom. Az ssd és a 2 TB winyó mellett a mostani 1TB-os winyóm menne még.)
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
Igen a két ház kb. egy kategória (FD core3000 / XMII.), de akkor teljesen feleslegesen cseréltem házat, hha a vinyó miatt rezeg az egész! Azt gondoltam, hogy egy jóféle házban meg sem fogom hallani, de konkrétan annyira búg, h megfájdul a fejem fél óra után...
Hát akkor én sem ajánlom a WD10EZEX-et senkinek
Csak a gond van vele! -
Gstyler
senior tag
Nem rég szereztem be egy bluray írót pont ezért,uh akkor mielőbb nekiesek a menteseknek. Hha te ilyen vinyot használtál, akkor had kérdezzem meg,h mennyire normális az,h rezonal (búg) az egész ház a vinyotol? Eddig azt hittem,h a régi házam volt rossz minőségu,de az új ház is búg tőle...
-
Gstyler
senior tag
1 évvel ezelőtt itt a fórumon kértem tanácsot vinyó vásárlással kapcsolatban. Akkor egy WD10EZEX-et vettem, de most, hogy visszaolvastam pár oldalt látom, hogy átkerült a nem ajánlott kategóriába!?
Valaki tudna pontosat mondani nekem??? Sok embernél elszálltak az adatok vagy mi történt?
Most kicsit berezeltem -
Gstyler
senior tag
Sziasztok! Most vettem egy új gépházat, mert az előző az ősrégi volt és rezonált is!
A gond az, hogy a WD10EZEX vinyótól most is búg az egész ház (FD Core 3000). Ez normális a dolog?
(A ház egyébként megbízható és ajánlott darab, az tuti, h nem rezonálna egyébként.)[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Coolmat #32549 üzenetére
Köszönöm szépen az infókat!
A Seagettel kapcsolatban egyébként én is általánosítottam, hiszen ha jól emlékszem, akkor három ember is jelezte ezt klattyogós problémát. A konkrét tapasztalatok alapján szeretek én is dönteni, ezért is fordultam hozzátok, persze a hibalehetőség sajnos mindig fennáll.
Rendszervinyó lesz egyébként, tehát lehet, hogy a Samura szavazok. Jelenleg is azt használok (500Gb), azzal kb. 5-6 éve nincs gondom.
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
válasz Coolmat #32546 üzenetére
Kedves Coolmat!
1 (max 1,5)TB -os megbízható vinyót keresek.
Ami fontos az a Sata 3 és a 7200rpm, az sem lenne baj, hogyha halk lenne.
A Seagate-re többen is panaszkodtak itt és a WD-ről sem túl meggyőzőek a csatolt infók.
Van valamilyen bust buy jelenleg a piacon?Előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Gstyler
senior tag
A hozzászólások alapján Seagate vinyót nem fogok venni, feltűnően sok embernek van ezzel problémája!
Tudnátok esetleg ajánlani egy megbízható 1Tb-os vinyót?
-
Gstyler
senior tag
Sziasztok!
Most tervezek 1/1,5Tb-os vinyót venni!
Van esetleg ami kimondottan ajánlott vagy amit feltétlenül kerüljek el?
őket néztem:
HDD WD 1Tb SATA3/7200/32Mb HDD (WD10EALX): 18.500,-
HDD Seagate 1Tb SATA3/7200/32Mb HDD (ST1000DM005): 17.500,-Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Hír Új 12 és 14 TB-os merevlemezek jönnek az év végére a Toshibától
- Hír 2020-tól gyorsan nőhet a Seagate HDD-k tárkapacitása
- Hír 14 és 15 TB-os merevlemezeket mutatott be a Western Digital
- Hír Nagy kapacitású héliumos Seagate merevlemezek érkeztek
- Hír Drasztikusan növeli az adatátvitel tempót konvencionális HDD-iben a Seagate
- Hír Alig van eltérés a HDD-k között a Backblaze megbízhatósági statisztikájában
- Hír Megérkeztek a Western Digital 10 és 12 TB-os Purple merevlemezei
- Hír Itt a Western Digital 14 TB-os PMR HDD-je
- Hír Hatékonyabb notebookokba szánt HDD-t mutatott be a Toshiba
- Hír Hagyományos irányt követő modellekkel frissíti vállalati HDD-it a HGST
- Hír Új technikával gyorsítaná a merevlemezek működését a Seagate
- Hír Seagate SkyHawk AI merevlemezek mesterséges intelligenciához
- Hír Egy év múlva érkezik a Seagate 20 TB-os HDD-je – HAMR technológiával
- Hír 40 TB-os HDD-ket ígér a Western Digital MAMR technológiája
- Hír Elsőként mutatott be 14 TB-os merevlemezt a HGST
- Hír 12 TB-os HDD-vel bővült WD Gold sorozat
- Hír Olcsó és gyors 8 TB-os merevlemezt hozott a Toshiba
- Hír Új HDD-családdal támadja az adatközpontokat a Western Digital
- Érintésnélküli fizetési megoldások - PayPass via NFC
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- HP EliteBook / ZBook topik
- Gaming notebook topik
- Megnyitotta kapuit a hardvercsárda
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Crucial P3 1TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - Eladó! 22.000.-
- 4TB WD Red 100/100 NASware 3.0 HDD eladó (2db)
- 4TB CRUCIAL P3! GARANCIÁVAL, SZÁMLÁVAL (a Te nevedre kiállítva)! 0 óra, 0 GB! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
- Seagate BarraCuda Pro 10TB - 3.5", 7200rpm, 256MB, SATA3 - Új, bontatlan - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest