- Csendességre törekvő mechanikus klaviatúra jött MSI logóval
- Láncba köthető DeepCool ventilátor az ARGB fények kedvelőinek
- Hamarosan birtokba vehető az AYANEO legújabb handheld gépe
- Nyáron jön az Acer oktatási rendszerbe szánt, ChromeOS-t futtató tabletje
- Nagy képátlójú, 4K-s QD-OLED monitor jön az Acertől, ami Calman plecsnit kapott
-
PROHARDVER!
Milyen belső merevlemezt vegyek? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TomCat85
tag
Egyetlen egy vinyóval vagyok bajba, akartam még venni egy 2.5"-eset is.
Kinéztem a WD10JPVT 1Tb-os változatát, de gyakorlatilag már sehol sem beszerezhető, azon túl hogy az átlagára 50 e HUF.
Ezen gondolkozom még:
Samsung 1Tb 5400rpm 8MB SATA2 HN-M101MBBAdattárolásra szánnám, külső rack-be és a megbízhatóság lenne a kulcsszempont!
Mi a véleményetek érdemes megvenni a Samsung-ot vagy inkább kivárni pár hónapot és WD-t venni ?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Fauno
tag
válasz Hooper #28882 üzenetére
"Víz alá kerültek a világ legnagyobb merevlemez-alkatrészeket előállító üzemének csarnokai. A piac 70-80 százalékát ellátó Nimec ugyanannak az árvíznek esett áldozatul, amely a Western Digital üzemeit is leállásra késztette.
A winchesterek árai nem fognak azonnal az egekbe szökni az elemzők szerint. A DisplaySearch és az IHS-iSuppli szakértői szerint a gyárak jellemzően négy hétre elég alkatrésszel rendelkeznek, így a Hitachi, a Seagate és a Toshiba üzemek egy hónapig még valószínűleg tudnak termelni. Az alkatrészkészlet elfogyta után viszont rizikóssá válik a helyzet. A kockázat annyira magas, hogy Tim Cook, az Apple új vezérigazgatója múlt heti pénzügyi értékelésén külön kitért a problémára.
Thaiföldet az elmúlt ötven év legnagyobb árvize sújtja jelenleg. A világ legnagyobb merevlemezgyártójának számító Western Digital két üzeme már a múlt héten víz alá került. Egyelőre nem látszik, hogy az érintett üzemek mikor kezdhetnek ismét termelésbe. Valószínűnek tűnik, hogy a 2011-es év végére jelentősen megemelkedik a lemezek ára.
A Western Digital-lemezeket használó Apple mellett a japán autóipart is mélyen érinti a thaiföldi árvíz. A japán márkák elektronikájának jó részét thai üzemekben szerelik össze. "
-
-
potyi23
senior tag
hi.gyors velemeny kellene errol: SAMSUNG SpinPoint F3 500GB
SATA II NCQ, 16MB cache, 7200ot !! ha eleg elfogathato akkor rendelem ezt,mert ez meg 70 eur,a tobbi 100 folott van... !!!! Csajnak lesz,neha jatszani fog rajta,de inkabb iskolai dolgok... -
jeffo
tag
válasz TomCat85 #28885 üzenetére
WD10EARS megint emelkedett 19475-ről 21125-re.
Elvileg 2 órán belül meg tudom rendelni, még várok egy választ, remélem addig nem megy fel megint. Valószínűleg 1 nap max. 2-szer emelik, délelőtt meg késő délután, legalábbis tegnap így volt.Egy vidéki boltot próbáltam, de sajnos nem volt készleten nekik, és árat sem tudtak mondani, csak amikor majd beszerzik. Hát nagyon érdekes...
-
TomCat85
tag
Jaja és szerintem csak feljebb fog menni még jóideig, illetve utána még egy darabig biztos, hogy stagnálni fognak a magas árak. Én kb. úgy jártam ahogy leírtad, vaciláltam, vártam a válaszokat a levelekre és kb. 2 óra alatt az egyik boltnál 17.500-ről 26 e HUF-ra emelkedett a Samu HD204UI ára. Egy másiknál meg, mire meg akartam rendelni szintén 17.500-ért, szabályosan az orrom elől tűnt el az oldalról a régi ár, felhívtam a boltot és mondták, hogy már elfogyott, de van még 19 e HUF-ért. 5 perccel később, mire rendeltem volna, már az sem volt, nem hittem a szememnek. :-S Az Ipon kb. naponta emeli az árait!
Az árgép meg nem naprakész, egy csomó helyen már vagy nincs vagy nem azon az áron van, mint amit az árgép jelez!
[ Szerkesztve ]
-
TomCat85
tag
válasz HellGreg #28879 üzenetére
Nem igazán dicsérik a WD Green megbízhatóságát, állítólag viszonylag sokan befürödtek vele (konkrétan a WD20EARX-ről beszélek), de ezt nálamnál hozzáértőbbek biztos pontosan meg tudják válaszolni, illetve azt is, hogy ez csak ez az egy szériára vagy nagy átlagban az összes Green-re igaz-e.
-
klambi
addikt
szevasztok!
Nézegettem a notikat és meglepődve láttam, hogy a laposomat forgalmazzák dupla vinyóval, láttam benne 2. hdd nek foglalatot, de helyet nem, ígyis elég zsúfolt (hp envy 15). találtam 1 épet ahol k vinyó van benne de csak 1 helyen, létezik hogy 2 1,8"-as belemenne,
(aztán találtam olyat hogy 160gb ssd és 250gb hdd gondolom így van megoldva...!?) szóval lehetséges 2 1,8"ast 1 2,5" hdd helyére bevarázsolni???"Mond szépen angolul: Gyors róka!"
-
jeffo
tag
Hát megáll az eszem, iPon megint feljebb emelte a WD10EURS-t egy ezressel, már majdnem 25e Ft!!!
Mi a franc ez, hogy pár óránként emelik az árát, amíg el nem éri a 30e-t?
Csak most nem tudom, hogy honnan rendeljem, mert az argep.hu szerint van ahol még olcsóbb, de a legtöbb helyen csak rendelésre van, és akkor gondolom ha megjönne, addigra már ugyanaz lenne azokban a boltokban is az ára, és lehet, hogy amíg körbekérdezgetek, addig feljebb megy még 1-2e-t az ára az iPon-nál is.Van valakinek ötlete, honnan rendeljem, ahol olcsóbb?
A hardverker.hu-n pl. a sima Green, a WD10EARS is már 28e Ft! iPon-on egyelőre még a tegnapi áron van, 19475-ért, az SATA3-as változat 20050.
-
Hooper
őstag
válasz King Unique #28876 üzenetére
Köszi! bocsi, megyek is át oda - kiegészítve a kérdést -
Am nincs lekapcsolható elosztóm, és azért vettem WDt mert nagyon jó áron volt, és ezeket úgy emlékszem dicsérték.[ Szerkesztve ]
-
King Unique
titán
válasz Hooper #28873 üzenetére
Ez lehet inkább külső hdd topicba való kérdés...
A MyBookon gombot megnyomva,bizt leválasztva,v géppel,TV-vel leállítva is leáll frankón,viszont áram alatt marad,bár a hdd ilyenkor elvileg nem forog,ezért is fura,h 3 napot ír Sentinel... (bedugod lekapcsolható elosztóba,azt amikor nem használod lekapcsolod azt is,v vettél volna Samsung Story Stationt,annak bekapcsoló "tekerője" full lekapcsolja,áramtalanítja.)
Nem tudom parkolóállás késleltetésnek mennyire van értelme egy ilyennél,azért egy külső,ami kicsit más,mint a gépben lévő hdd,amúgy is úgy van beállítva,h 10,v 30 perc után kapcsol energiatakarékra-állítja le hdd-t,ami Smartware progijában más választható értékekre is állítható tetszőlegesen.[ Szerkesztve ]
-
zolee3000
tag
válasz KAMELOT #28852 üzenetére
Bocsi, de a hozzászólásodat nem igazán tudom hova tenni, lévén hogy semmi köze az általam leírtakhoz. Ha azon derülsz, hogy most veszek HDD-t (ebben a gazdasági helyzetben), elárulom, hogy nekem sem öröm, de kénytelen vagyok, mert az egyik merevlemezem megadta magát. Sajnos már nem garanciális, az adataimnak pedig nagyon kell a hely.
radi8tor1! Köszönöm a választ!
Btw annak a fejparkolási hibának a javítási módja még mindig érdekelne, mivel most már biztos hogy ilyen HDD-m lesz. Ebben tudna esetleg segíteni valaki?
[ Szerkesztve ]
-
Hooper
őstag
sziasztok!
Vettem egy WD MyBook Essential 1TB Külső HDD-t (WDBAAF0010HBK-EESN).
Kérdésem az lenne, hogy teljesen kikapcsolva csak akkor van ha a konnektorból is kihúzom?
Van a hátulján egy kikapcs gomb és ha azt megnyomom akkor a LEDek kialszanak, és a hdd is elnémul - ugyanígy tesz ha leválasztom bizt. eltávolítással - azonban most bekapcsoltam és a sentinel azt írja hogy 3 napja megy, mikor eddig kb 2órát használtam (miután kikapcsoltam az USBt is kihúztam, szóval azóta amikor bekapcsoltam a gépet nem indította el).Valamint: green wd10eads hdd van benne. ezzel is érdemes megcsinálni azt a parkolóállás késleltetős valamit? ha igen tudná valaki linkelni? Anno a 2T greenen megcsináltam csak már nem emléxem hol van a progi.
Köszönöm!
-
HellGreg
őstag
Ha már hallottátok a hírt, elnézést, de biztos ami biztos beírom. Néztem a szlovák hiradót. A thaiföldi elektronikai gyárak ugye víz alatt vannak, főképp a hdd-kről van szó, a gyártás leállt. ez 50-200 százalékos emelkedést eredményez az árakban, ami szlovákiát már elérte. pl. egy 60 eurós hdd 100-200 euróba kerül. Úgy látom itt még nem mindenütt ez a helyzet, ezért aki hdd-t akar venni, az nagyon gyorsan vegyen, mert állítólag legkorábban tavaszra normalizálódik a helyzet, addigra áttelepülnek a gyártók külföldre. Nem pánikot akarok kelteni, csak azt mondtam el amit a híradó mondott. És még egyszer bocsi ha nem mondtam újat, de inkább többször mint egyszer se...
ui. érintettek még:
notebookok 10-20%
fényképezőgépek 15%, ez nem annyira durva, de a hdd az nagyon.[ Szerkesztve ]
-
jeffo
tag
WD10EARS helyett nem érdemesebb most venni WD10EARX-et, ami SATA3-as, az újabb technológia miatt is? Valaki írta előbb, hogy az SATA3-as vinyók mennek SATA2 vezérlővel.
Azért is gondoltam, hátha jövőre újítom a gépemet, és akkor jól jönne egy SATA3-as.Bár egyelőre külső rackben tervezem használni, mondjuk egy ilyenben:
THERMALTAKE ST0021E Max 5
Szünetmenteshez lenne kötve, valamint géphez eSATA kábellel. Használt már valaki ilyenben SATA3-as vinyót?Jelenleg egy THERMALTAKE ST0010ZD VI-ON 3.5" -ben használok egy WD10EADS vinyót, de a ventillátora szerintem nem nagyon megy, majd kicseréltetem hamarosan, csak lehet számtech.boltban venni minta alapján ugyanolyat, ha kiszerelem belőle és elviszem.
A Hard Disk Sentinel-t futtatom a háttérben, és figyelek rá rendszeresen, eddig semmi gond nem volt egyik vinyóval sem. -
jeffo
tag
válasz Flashget #28831 üzenetére
Hát ezen most én is nagyon ledöbbentem, épp most akartam rendelni egy Hyundai mediabox-ot és hozzá winchestert, ami ráadásul egy drágábbik típus (WD10EURS, egy fórumban ajánlották hozzá), de vártam egy ismerősre, hogy adja meg, hogy hova kérjem a számlát, na meg már halogattam 1-2 hónapja, mert pénzem is csak mostanra lett jobban, így most emiatt nagyon megjártam.
Az iPon-ban még 16 óra körül a régi áron volt (19e), de aztán 17 óra körül felemelték 3e-rel, azóta még egy ezressel.
Szeptember elején ez a vinyó 13e-be került, most meg 23e Ft. De ahogy olvasom azt a thaiföldi áradásokról szóló cikket, mielőbb kellene venni, vagy esetleg megérdeklődni valami vidéki számtech. boltban, hátha van készleten belőle a régebbi áron. Akarok mentésnek is venni egy sima WD Green 1TB-osat, akkor lehet, hogy azt is érdemes lenne mielőbb, csak már arra szerintem nem lesz pénzem ebben a hónapban, de majd még átgondolom.
[ Szerkesztve ]
-
Argos
őstag
Hali!
Átolvasgattam a topicot, de ezzel jórészt, csak azt értem el, h amint kinéztem vmilyen típust, pár hsz.-el később újra csak elbizonytalanodtam..
Szóval, ha nem gond inkább feltenném a kérdést:
Milyen winchestert vegyek?
Elvárások/felhasználás:- 3.5"
- 2 TB
- archiválásra/adattárolásra
- megbízható!
- sebesség különösebben nem tétel
- lehetőség szerint legyen halkElső gondom, eleve az volt, h külsőt akartam, de sokkal drágábbak, mint a belső társaik, uh. inkább a mellett tettem le a voksom, h választok belsőt és hozzá -idővel- egy külső hdd rack.
Kellett nekem vacillálni, most h robbant a hdd piac, iszonyatosat drágult minden....
uh. vlszeg innen hardverapróról rendelek. Pl. innen melyik lenne a "bestbuy" ?Esetleg, ha hozzá passzentos rack-t is ajánlana valaki, hálás lennék!
Előre is köszi!
Üdv!
...elmúlik...
-
-
KAMELOT
titán
Érdekes MO-n még nem mentek fel a HDD-k árai. Nálunk 3 nap alatt duplájára nőttek a HDD-k árai!
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Z()L3
tag
Megérkezett a WD10EALX, eddig nagyon csecse
-
mpierre
veterán
válasz potyi23 #28854 üzenetére
Ha 2 vagy több vinyót - lehetőleg egyformát - raksz raidbe (0,1,5,10, stb), akkor állítsd be. Máskülönben felejtsd el.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
radi8tor
MODERÁTOR
válasz Marvinyo #28847 üzenetére
SSD-re itt fogsz választ kapni: [link]
zolee3000: az a vinyó adattárolásra lett kitalálva. SATA3 tökéletesen megy SATA2 vezérlővel is.
tomy0628: szerintem minden rendben van vele. Oprendszer is azon a vinyón van, ugye? (akkor ugrál ennyire a grafikon)
potyi23: nem igazán értem a kérdést. Próbáld meg részletesebben-érthetőbben elmagyarázni.
[ Szerkesztve ]
⭐ Stella
-
potyi23
senior tag
hi.biosban attettem IDE-rol AHCI ra.Kozeett mpedig volt olyan hogy Raid .akkor kell attenem arra amikor raid tombom van?Es ha most raidra teszem?
-
zolee3000
tag
Sziasztok!
Pár gyors kérdésem lenne:
- A 2TB-os WD Caviar Green WD20EARX-ről mi a véleményetek? Megfelelő lesz adatarchiválásra? (A sebesség nem számít, mert ritkán lesz bekötve, mindig csak új adat kimentésénél, szóval a megbízhatóság és a tartósság a lényeg.)
- A Sata3-az interfész ráköthető Sata2-es portra? (Csak ilyen van az alaplapomon.)
- Tudja valaki a HDD-ben lévő tányérok számát és méretét?
- Annak a biz. Intellipark nevű fejparkolási típushibának a javítása pontosan hogyan történik?
Letöltöttem egy "wdidle3.iso" nevű fájlt, állítólag az kell majd hozzá, de nem tudom pontosan mit is kell csinálni és nem akarom elrontani. Valaki le tudná írni nekem a pontos lépéseket? Jah, és ilyenkor a többi HDD-t (amit eddig használtam a gépemben) le kell választani az alaplapról, tehát csak a javítandó WD HDD legyen bekötve, még akkor is ha nincs rajta semmi (csak egy formázott partíció)?
Bocsi a kérdésözönért, nagyon megköszönnék bármi segítséget, információt! -
Marvinyo
aktív tag
Sziasztok!
Adott lenne egy gép, elég vegyes felvágott merevlemezek terén, némelyek valszeg már kukázni kellett volna, de ugye a pénz nagy úr . Jelenleg 5 DB merevlemez van benn:
MAXTOR 6L080J4 (80 GB, ATA, 10+ év már benne van)
SAMSUNG SP0802N (80 GB, ATA, közel 10 éve már használva van)
MAXTOR 7V250F0 (250 GB, S-ATA, 5-7 év körül lehet)
Western Digital WD10EADS-00L5B1 (1TB, SATA, 1 éves sincs)
Western Digital WD6400AAKS-65A7B0 (640GB, SATA, néhány éves)Arra gondoltam vennék egy SSD-t a rendszereknek (Ubuntu/Win7 prof dualboot). Innentől kezdve lenne kérdésem:
Van értelme az SSD-ről a gyakran változó mappákat (böngésző, windows temp, ilyesmi), soft linkkel áttenni valamelyik merevlemezre (tehát gyakorlatilag a merevlemezen lenne minden ilyen adat)? Bár így gondolom pont elveszne részben vagy egészben az SSD előnye a HDD-vel szemben.
(nem ismerem eléggé az SSD technológiáját, kb. annyit tudok róla, hogy limitált(abb) mennyiségben lehet írni/újraírni mint egy merevlemezt, illetve, hogy SSD-től függően kell neki valamennyi üres(particionálatlan?) helyet hagyni.)A merevlemezek közül a két ATA-sat gondoltam cserélni, ha van értelme akkor pedig a 250es SATA-t megtenni az "SSD" póthelyének illetve a dokumentumoknak, apróbb letöltéseknek(nem torrent, sima böngészős letöltés)
A maradéknak úgy gondolom, hogy az 1 TB-s menne a zenének/filmeknek (az alacsony fordulatszám miatt), a játékok pedig a 640GB-osra mennének. Új vinyó(k) mindenféleképp szükségesek lenne(nek), mert úgy gondolom szükséges lenne egy újraparticionálás (túl sok felé van most bontva, szeretném jobban/másképp rendszerezni) és sajnos nem tudom felszabadítani egyik vinyómat sem teljesen jelenleg.
Mit tudnátok ajánlani HDD illetve SSD fronton? Illetve alternatívaként ti milyen vinyót ajánlanátok rendszervinyónak?U.I.: Én ezt néztem ki, WD30EZRX Green, 3TB, állítólag 7 200-as fordulatszám elég jó árnak tűnik, a WD vinyókról jókat hallottam (ezért is van kettő a gépben), csak azt nem tudom, hogy valóban 7 200 RPM-es-e? A gyártó honlapján annyi van az RPM-nél, hogy "IntelliPower", de úgy tudom a green vinyók általában 5 400-as fordulatszámon mennek (Ahogy a terás green vinyóm is 5 400-as tudtommal).
U.I2.: Ha valami bődületes nagy hülyeséget írok, elnézést kérek, kifogásnak pedig hoznám a vizsga(két)hetemet egyetemen ami a "minél több vizsga annál kevesebbet alszom" jelige alatt működik -
oneiros
tag
Hamarosan már nem fogja megérni a régi 5k1000/7k1000-esket megvenni, mert jön az új B és D széria 1TB/platter-rel. A Ready-nél már rendelhető a 7k1000.D 1TB (HDS721010DLE630) de a gyenge forint miatt én még várok a vásárlással,15k környékén júniusban még 2TB 5k3000-et lehetett kapni.Teszt az 1terásról
[ Szerkesztve ]
https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/oneiros/index.html
-
TomCat85
tag
Ha még a "régi" árukészletből küldi - ami erősen valószínű -, akkor egy forintot sem veszít rajta. Az új készletnél meg már megemelt árral dolgoznak. Sőt gyanítom, hogy az esetlegesen megmaradt daraboknál (ami nem kelt az árvíz előtt) is már megemelték az árat, tehát bizonyos esetekben még nyerhet is rajta.
[ Szerkesztve ]
-
borkarico
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kérdezni hogy Ocz SSD-ből milyet ajánlanátok aminek jó az ár/teljesítmény mutatója?
nekem csak egyszerű mezei felhasználásra kellene, cél hogy csendes és viszonylag gyors legyen, és természetesen elérhető áron.
rendszervinyónak kellene.
köszi előre is.
[ Szerkesztve ]