Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz goamantra #8642 üzenetére

Bocs, de nem szeretnélek megygyőzni semmiről, leírtam, ahogy én gondolom, a saját tévés tapasztalatom szerint. :) 4.3-ban nem nézünk filmeket, de próbáld eredetire állítani a 100ezres Samsung tvjén a formátumot, ha van olyan rajta. Nálam így van, és nincs gond, ha véletlenül olyan adásra kapcsoljuk, ami 4:3-at ad. De már nem jellemző ez a formátum a tv adásoknál manapság.
    Emu Attól függ, mire használod. Az én véleményem az, hogy játékra, monitornak, és HD vagy annál jobb felbontású adáshoz, és filmekhez érdemes az UHD-n dilemmázni. Ha sokat lenne használva HD-nél gyengébb felbontással, akkor inkább az LH630V-t venném.

• juvegamer

tag

Szerintem nézd meg mondjuk az Avatar c. filmet blu-ray lemezről a te tévéden utána meg egy FullHD-s LCD-n. Szerintem egyből látni fogod mi a külömbség. De ha ennyire nem jön be az LCD akkor vegyél plazmát annak kifogástalan a betekintési szöge meg a feketéje is. Amúgy nem is értem hogy jön ki nálad hogy egy CRT tv jobb mint egy LCD.

• Osynho

addikt

Attól függetlenül, hogy abban egyetértek veled, hogy a crt tv-k tulajdonságai között van több, amiben jobb, mint az lcd technológia, sok olyan ellenérvet hoztál fel utóbbiak ellen ami beállítás kérdése (képarány, fehér, színek). A mozgókép felbontás pl egy nagy hiba, a betekintési szögek engem csak kis mértékben zavarnak, oldalról nem nézem/nézzük a tv-t, a VA panel feketéje bár lehetne jobb, de azzal már együtt tudok élni. Amit nem írtál és engem nagyon zavar, az a nem homogén kép, háttérvilágítás. Egy 2-3 havi fizetésbe kerülő tv esetében szerintem vállalhatatlan, hogy egy színű háttérnél, főleg mozgás közben, csíkok, foltok láthatóak, nem kicsit, hanem brutálisan zavaró mértékben. Pedig elég sok modell esetében ez nem hiba, hanem tulajdonság. És egy nagyon olcsón előállított technológiáról van szó, amit nagyon drágán adnak el. Időközönként kitalálnak hangzatos marketing tulajdonságokat, amivel el lehet adni ugyanazt, még több pénzért, miközben a lényeg, a képminőség kérdése nem kerül középpontba.

A crt a méret/felbontás/fogyasztás miatt nem versenyképes. Egy 50" környéki, full hd (UHD-t meg se említem) crt tv egy szobát foglalna el, 50 fokra fűtené azt és pörgetné a villanyszámlát. Mondom ezt úgy, hogy egyébként különösebben nem érdekel a szórakoztató elektronikai eszközeim fogyasztása, havi +egy turborágó árát kibírom. :)

A tv-k színeiről beszélni anélkül, hogy rendesen beállítanád a képüket, tök felesleges beszélni. Hogy kevesebb árnyalatot jelenít meg, az egy elég nagy általánosítás és így nem is igaz. Vannak nagyon jó lcd-k és gagyi crt-k is.

Gabor901127: Igen, a jó UHD drágább, mint a jó full HD.

Új hozzászólás Aktív témák