- Apple MacBook
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen processzort vegyek?
- Milyen notebookot vegyek?
- Home server / házi szerver építése
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
klambi
addikt
Bocs de nem talaltam mashol temat javitasra.
Kijelzo csere kellene egy LG 65c31la oled tv-n. Csak LG markaszervizben gondolkodjak vagy mas szerviz aki a gyari cseret is megcsinalja?Koszi!
-
fido75
tag
válasz
rainman72 #91077 üzenetére
Köszi Quadgame94 és rainman72.
Samsung QE65S95C-nél van jobb vétel 600eFt körül?
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok "szakik" a kérdésem kicsit off de tapasztalat szerzésre jó!
TV kijelző tisztítására (Oled- fényes tükröződésee felület) milyen kijelző szert javasoltok?
Sima monitor tisztító vagy üveg tisztító? Mert a monitor leginkább matt felület. -
fido75
tag
Samsung QE65QN90D-nél vehetnék jobbat 700eFt körül?
OLED nem érdekel. -
tigribigri
tag
válasz
sbravub #91061 üzenetére
Az általad írt Lg-t, de még a qned813-at sem lehet egy kategóriában említeni az általad írt TCL készülékekkel, mert ezek az Lg-k szerintem túlárazottak és nem nyújtják azt a színvonalat amit a TCL-ek specifikáció szerint tudnak. Arról persze lehet vitatkozni, hogy megbízhatóság szempontjából ki melyiket részesíti előnyben, de papíron ezek az LG-k szerintem nem rúgnak labdába. Én bennem az a kép alakult ki az elmúlt egy évben hogy az LG igazán oled-ben jó, a led tv nem az erősségük...
-
rainman72
Topikgazda
-
rainman72
Topikgazda
válasz
tigribigri #91068 üzenetére
Tudom de ez fért bele az árba/márka.
-
tigribigri
tag
-
mouzrr
őstag
válasz
Quadgame94 #91060 üzenetére
Sziasztok, köszi mindannyiótoknak!
Ezt a TLC márkát egyáltalán nem ismerem, így nem szívesen költenék rá ennyi pénzt.
És az ajánlott LG is 330k környékén mozog.--> 400k körüli OLED TV-k megérik azt a 70k felárat az LG QNED-hez képest?
LG: OLED55C31LA / OLED55G23LA [ a G szériára 5 év panelgarancia van ] / OLED55B42LA
Samsung: QE55S90CAT -
rainman72
Topikgazda
-
mrmft
senior tag
válasz
mate1396 #91062 üzenetére
C655 Pro FALD-os meg, a C655 mar csak sima direkt LED. A C745 tobb zonas (84 vs 140), 1,5x nagyobb fenyereje, eleve feljebb is van pozicionalva, ugyhogy eselyesen igen, a C745 eri meg a legjobban ezek kozul. Augusztus kozepen jon ujabb TCL keszlet, ha addig raersz lehet leszenk jobb arak (vagy rosszabbak).
-
mate1396
tag
Sziasztok!
Most néztem akciósan a 55" TCL 745-t alzánál 190e
Jobban megéri mint az szintén 55" 655 vagy a 655PRO? -
sbravub
csendes tag
Hali,
Vodafone kínálatában van egy LG .. QNED80T3A - az 65-ös az 300k huf, az 55-ös az 220k huf körül van fent, mínusz az egyéni kedvezmények. Erről a 80-asról nem találtam írást itt, hogy hogyan viszonyul a többi általatok említett típusokhoz. TCL 655 805 845 vagy LG 813 stb. Vélemények, kommentek ?
55-65 colban gondolkodok. Az ár sávot még nem sikerült meghatározni magamnak pontosan, hogy 200 vagy 300 körül szeretnék-e maradni a végén. De inkább arra hajlok, hogy ha mégis a költséghatékonyság fog jobban számítani, akkor inkább választok kisebb méretűt, de magasabb műszakitartalmút. Köszi
-
Gacsa94
friss újonc
Sziasztok!
Most költözünk és a nappalinkba szeretnénk új tévét vásárolni. A fórum alapján valamilyen miniled technológiásat kellene vásárolnom, de még nem tudtam dönteni.
max 450.000 Ft
A család használná kb. 50% YouTube, Netflix, Disney+, 40% Telekom kábel tv, 10% játékkonzol arányban.
kb. 2,5 méter távolságról néznénk, 55’ gondoltam
Többnyire világos nappaliban lenne használva, nappal.
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Főként szemből.
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Netflix
Később soundbarral használnám.
Mindegy, falra lesz szerelve.
Jelenleg egy több mint 12 éves Samsung UE40EH5000WXBT típusú tévém van, ami hibátlanul működik, ezért a Samsung lenne a favorit, de nincs kőbe vésve.
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
Nincs extra igényem.
Kizárólag új jöhet szóba. Kedvezmény miatt elsősorban a Telekom kínálatával szemezem, persze ha van máshol extrán megérős, akkor nem ragaszkodom hozzá.
Előre is köszönöm a segítséget! -
mouzrr
őstag
Sziasztok,
új TV-t szeretnék venni a meglévő elég régi Samsung UE40H6203 helyett (102cm LED).
Amiket kinéztem: LG 65 NANO81T3A 290k vs LG 55 QNED85T3C 330k, utóbbinak szebbnek tűnt a képe, de nem tudom megéri-e a felárat, ráadásul kisebb.
A 120hz játékon kívül számít bárhol?
Köszi!
Max 350k HUF
Youtube/Netflix/SSD-ről filmek,sorozatok/IPTV ebben a prio sorrendben
3 méterről / 55-65' (140-165 cm között)
Mindegy, redőnnyel sötétíthető ha szükséges
Szemből
Netflix, SSD-ről videólejátszás, és talán előny az LG Magicremote
Később soundbart kötnék rá
falra rögzítve lesz
Mindegy, LG-vel jobb tapasztalataim vannak, hangzásban is
Magic remote de nem feltétlenül
Csak új
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple AirPods 3 dobozos megkímélt jótállással!
- harman/kardon harman kardon Onyx Studio 9 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Flip 7 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- JBL Charge 6 - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Strix X570-F Gaming alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Lenovo ThinkCentre M910q Mini PC / i7 7gen/8GB RAM/240GB M2 SSD/12 hónap jótállással
- 92 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4070 (ELKELT)
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest