Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hobby elektronika
- Bluetooth hangszórók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
sGabe4
csendes tag
Sziasztok. Max félmilliós budgetből melyik most a TOP TOP TOP 65 inches OLED TV?
Leginkább Netflixre és YT videók nézésére használom a jelenlegit. Amivel szemezek, az az LG C3 OLED evo TV--je, de az még egy icipicit budget felett van, mert jelenleg olyan 540ezer körül látom online. A TCL QM8-as szériáját magasztalják az egekbe nyugatabbra, de azt nálunk én sehol sem találom...
-
tigribigri
tag
válasz
kisskd #88494 üzenetére
"Nagymárkás" tv-ből ebben a méretben jóval 300k felett kezdődnek a normális készülékek. Felmerül a kérdés, hogy érdemes-e ragaszkodni a "nagymárkához". Én nagymárkásból is fogtam már ki vacak készüléket.
Hogy mit veszítesz ha olcsóbb "nagymárkásat" vásárolsz? HDR nincs, gyenge kontrasztú halovány kép (pl. LG-nél), "foltos" panel egyenetlen háttérvilágítás. De persze mindez szubjektív, van olyan akit mindez nem zavar, észre sem veszi, nincs igénye, hogy jobb legyen, esetleg nem használja ki.
Viszont azt gondolom, hogy aki ezt a fórumot olvasgatja és idejön kérdezni az már ezeket a dolgokat észreveszi. -
kisskd
tag
válasz
tigribigri #88492 üzenetére
Hát igen, de az eddigi 40-hez képest minden előrelépés (bár én is a 65 felé hajlok).
Mi lenne a "belépő" árkategória ebben a méretben? Illetve mit veszítünk, ha olcsóbb "nagymárkásat" vásárolunk? Itt többet ér a gördülékeny használat, mint a patent fekete.
A Q60C még visítve a listán lehet, a többiek tényleg "sima LEDesek" (LG UR8000, Philips PUS8118). -
SierraFox
tag
válasz
tigribigri #88492 üzenetére
Nálam is 3m a távolság, de teljesen nyugodtan megrendeltem a 48"-os TV-t. Az előző 42"-oshoz képest azért ez is upgrade, nagyobb meg nem férne el. Ha nagyon mozis élményre vágyok akkor közelebb ülök 1m-rel.
-
tigribigri
tag
válasz
kisskd #88488 üzenetére
Ilyen távolságnál 65" azért kell minimum. LG/Samsung/Philips esetében a 200k kevés lesz, ha jót akarsz venni...
Samsung QE65Q60CAU is már 270k körül van pedig az még csak edge-led-es. Ahhoz képest egész tűrhető képe van. Philipseket nem nagyon ismerem, azok között talán, de sok reményt nem fűzök hozzá. -
tigribigri
tag
válasz
F-ECT$ #88489 üzenetére
Ezt nem venném, mert ahhoz képest, hogy IPS edge-led panel gyenge kontraszttal és nem túl jó fényerővel, úgy drága. Mondjuk szerintem az LG-k eleve nem túl jó ár/érték aránnyal bírnak, de ez az én szubjektív véleményem (kivéve persze az OLED TV-ket, mert abban nagyon jók). Ha ragaszkodsz a nevesebb gyártókhoz akkor mélyebben kell a tárcába nyúlni.
-
F-ECT$
titán
Egy haverom keres tv-t, ez a kinézett modell, ajánlható neki?
1. 250k.
2. Főleg tv és stream nézés.
3. 3m, tudom hogy ehhez nagyobb képátló kellene, de egyrészt 40" volt a régi tv (ahhoz képest ez is "nagy"), másrészt nem fér el nagyobb.
4. Is-is, most inkább este, később nappal is.
5. Szemből.
6. A főbb streaming szolgáltatóknak legyen appja rá.
7. Semmi extra.
8. Mindegy.
9. Inkább nevesebb gyártók: Sony, LG, mint a feltörekvők.
10. Nincs.
11. Csak új, extra garanciát venne rá. -
kisskd
tag
Igénytelennek jót jeligére keresem következő TV-nket
A kérdéssor alapján:
- 200k HUF-ot céloztunk meg, de ez elég rugalmas ár-érték arányt célozva (mondjuk +/-100k)
- nézünk rajta (70-80%-ban háttérben, nem koncentrálva) TV műsort, közvetítést (nem foci), sorozatot, ritkábban filmet (van bőven SD forrás, van ami nem is fog kikopni)
- kb. 5-5,5m-re van a távolabbi fotel (U alak), 55/65col-t néztem, ehhez is lakberendezni kell, nagyobbhoz már annyit kéne, ami nem fér bele most
- tök vegyes az éjjel-nappal használat, van fény a szobában bőven
- többen is nézzük, 3fős fotelekből van 3db U alakban
- Netflix-et, Youtube-ot, NAS-on tárolt filmeket/sorozatok (SD is!) nézzük, ha ezeket minél jobban+tovább viszi natívan, annak örülünk, ellenkező esetben van CoreELEC box, de erre váltani nem szeretnek a családtagok ... készülőben az új NAS, szóval Emby/Plex/Kodi/stb. androidos nyalánkság sem árt (de nem egyértelmű döntő feltétel)
- csatlakozási extra igény nincs, optika lehet jól jön a jövőben
- talp mind1, nincs elég hely neki, falra megy
- alapvetően a szoftveres tartósságban/gördülékenységben reménykedve az LG/Samsung/Philips triumvirben gondolkodtam, nem tudom, mennyire helyesen
- garanciális használt is szóba jöhet, boltból inkább a "hagyományosabbakat" preferálni a 2 hetente másik céggel jelentkező sufnikkal szemben
- Döntési környezet: 10+ éves "első laposTV" helyére megy a mostani Samsung UE40J5200, aminek a helyére meg a most vásárolandó kerül, szóval tényleg bármit szívesen néz a csapat, inkább a kezelhetőség a szűk keresztmetszet. Pár hónap múlva költözünk, akkor valszeg ez a TV átkerül egy hálóba/nappaliba, szóval nem ennyi időre kell, de nem is most alakítanánk ki a moziszoba alapjátMerre érdemes nézelődni? Mik a "töréspontok" amire figyeljek/amiről dönteni kell?
Amiben gondolkodtam: Samsung/Philips/LG (szoftver tartósság/kidolgozottság), talán kicsit a Philips mellett az Android, LG mellett az összefoglaló szól, kompromisszumot meg ott látom, hogy 1/2éves modell, 55/65, LED/QLED-QNED hármasból kell kikombinálni valamit. -
Quadgame94
őstag
Innen a legjobb a G3, mert van olyan jó mint az S95C, de cserébe tudja a Dolby Vision-t és a DTS-t is.
G2 v C3: kb egyformák. G2-nek kicsivel magasabb a fényereje és 3+2 év gari jár rá a 3 év helyett.
S90C: Nagyon jó tévé. G2 felett van és árban is elég jó. Ha DV hiánya nem zavar akkor nagyon megéri.
A felbontást írtad. HDR tartalmakat nézel? Azért a QN90B is nagyon szép HDR-re képes. Használd ki ha már ilyen tévét fogsz venni.
-
Lameh
csendes újonc
Köszönöm az eddigi válaszokat!!!
Felmerült még egy megoldás...
Van jelenleg egy Samu QE 65QN90B-m jelenleg, amit 90%-ban Full HD és 4k filmezésre használok egy házimozi láncban. Ezt a tv-t kapnák meg szülők (akiknek az előzőben kértem tanácsot) és én lépnék feljebb egy 75-77 colos valamire. Itt mit javasolnátok 7-800k körül?77" OLED S90C 4K Smart TV (2023) 774k
77" OLED S95C 4K Smart TV (2023) 970k (ez büdzsén kívüli, de 1-2 hó múlva...)
75" Neo QLED 4K QN85C Smart TV (2023) 675k
75" Neo QLED 4K QN95C Smart TV (2023) 900k (ez büdzsén kívüli, de 1 hó múlva...)esetleg:
LG OLED77G23LA 750k
LG OLED77G33LA 999k (ez büdzsén kívüli, de 1-2 hó múlva...)
LG OLED77C31LA 870k (ez büdzsén kívüli, de 1hó múlva...)vagy bármi mást amit ajánlanátok?
EB előtt /körül szokott lenni Samsung.com -on akció, pl. a mostanit is úgy vettem, hogy az 55"-os árában adták oda a 65"-ost és még volt egy kupon is pluszban. Ilyen akcióról nem tudtok esetleg mostanában? Tudom, LG akció most volt 15% ma 22h-ig pont... :/ Minden meglátást/véleményt/javaslatot szívesen veszek!
-
Julian86
kezdő
válasz
Quadgame94 #88479 üzenetére
Értem, köszönöm.
-
tigribigri
tag
válasz
Quadgame94 #88481 üzenetére
A qned 86 is mini-led, de a lényegen nem változtat. A többivel amit írtál abszolút egyetértek.
-
Quadgame94
őstag
A 86 egy FALD azaz zónákra osztott Direct-LED tévé. A 91 pedig szintén zónákra osztott, azonban nem sima LED, hanem miniLED háttérvilágítással bír. A 91 sokkal jobb kontraszttal bír, azonban rtings mérései alapján a fényerejük kb. egyforma. (900 nit) Képminőségre van náluk jobb tévé is. Nem éri meg egyik se az árát.
TCL 75C845 570K - sokkal magasabb fényerő (2000 nit). Ez is miniLED és nem IPS, hanem VA. A natív kontraszt is jobb.
Ha a legjobb képminőség kell akkor a fenti TCL a legjobb. Persze ha neked a márka fontosabb akkor QNED91 vagy Samsung QN85C is jó választás lehet.
-
Lameh
csendes újonc
450-650k
Film, foci
75"
vegyes
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
legtöbbször szemből vagy majdnem teljesen szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
egyik sem, olykor esetleg Netflix
HDMI, USB
mindegy, bár talán középen, max. 1m széles jó lenne
LG... esetleg Samu
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs egyéb
inkább újA kinézett jelöltek:
1, LG 75QNED913QE 520ezer
2, LG 75QNED863RE 620ezerTudnátok segíteni, hogy a fenti kettő között mi a különbség esetleg? Illetve számításba vennétek más típusokat is?!
-
Swami
senior tag
válasz
zsoltika74 #88476 üzenetére
S90c lesz helyette nagy valószínűséggel. Ősszel is azzal szemezgettünk, csak nem volt rá elég lovetta. Így döntöttem akkor a C805 mellett, ami egy nagyon jó tv, főleg Vhiktor javasolt kalibrációs értékeire beállítva. Ráadásul 290-ért ajándék, tekintve, hogy szinte új. 🙂
-
tigribigri
tag
válasz
Julian86 #88471 üzenetére
Ha nem vagy maximalista akkor a 65 tcl c645, vagy a hisense 65 u6kq belefér az árba. Ez utóbbi a Mediamarktban most csak 200k és én eddig meg vagyok vele elégedve ( kb 3 hetes nekem). Nyilván nem veszi fel a versenyt a komolyabb gépekkel, de talán egy alsó középkategóriát tudnak. De az is jgaz, hogy 3,5 m esetében már jó lenne a 75" és az már valóban nem jön ki 250k- ból.
-
fgst
tag
válasz
Quadgame94 #88438 üzenetére
Akkor ez eldőlt
Még a 77 és a 65 között ingok, de 77 pont elfér, szóval inkább az felé hajlok és az utólagos ambilight-ot elengedem... -
Julian86
kezdő
Sziasztok! Melyik típus most a best buy a 65-75 colos kategóriában?
max 250k HUF
filmnézés, Forma 1
3,5m
Nappali
szemből
Youtube, Netflix
HDMI, USB
Falra konzollal felfogatva
Nincs, ar-ertek arany
nincs
Új, használt garanciával. -
Csabi1984
addikt
Semmi közöm hozzá és elég off. Egy ismerősöm TV-je elromlott és jó áron volt valami 55"-os Samsung ne kérdezzétek meg melyik tipus. Lehet velem van a baj de nekem nagyon furcsa azt hallani, hogy Ő nem néz HD filmet csak SD-ket
-
tigribigri
tag
Tudom, hogy írtad, hogy nem nagyon fér el nagyobb, de 2,5 - 3 m-ről az 50"-es tv szerintem nagyon kicsi. Ebben a méretben nem is nagy a választék. Én a helyedben valahogy faragnék a bútorokon helyet egy legalább 55"-os tv-nek. Az egy kicsit már élvezhetőbb is lenne, meg a választék is nagyobb lenne.
-
rainman72
Topikgazda
-
supertrezi
aktív tag
Sziasztok!
Gondolkodom egy új tévé vásárlásán, egy 15 éves, 720p-s Panasonic plazmát váltana. Ehhez STB-ot kell használnom (kábeles Digi-adás), de föltételezem, erre már egyik új tévé esetén se lesz szükségem. OLED-et kell vennem, ahogy utánaolvastam, mert sokszor elég nagy szögből nézem, s nem lenne ínyemre a kicsit is torzult szín. Ami fontos: föl kell tudnom vele venni valamilyen módon a tévéadást. Sok meccset szoktam fölvenni, nem ritkán filmeket is. Ez most úgy megy, hogy a STB-hoz van csatlakoztatva egy 500 GB-os HDD. Úgy olvastam egy kommentben, hogy tévéadást felvenni a Samsungok nem tudnak, csak az LG-k. Igaz ez? Egyáltalán: a mai tévékhez ehhez kell külső merevlemezt csatlakoztatni v. van belső tárhelyük a tévéfelvételre képes készülékeknek? És ha zajlik egy fölvétel, akkor tud az ember közben másik csatornát nézni? Jelenleg csak 3-4-5 csatornára tudok átkapcsolni, ha megy egy felvétel. (Meg persze az is fontos, hogy egy zajló felvétel alatt már tudjam nézni az adott felvételt.)
-
s.Oliv3r
senior tag
Megnéztem élőben a TCL 65C805-öt....ez elég kemény. Gyönyörű képe van.
-
amdni
aktív tag
Esetleg: SAMSUNG UE50CU7092UXXH 4K UHD Smart LED Televízió, 125 cm
De várom a véleményeteket.
Köszi! -
amdni
aktív tag
A LED TV α5 Gen6 AI Processzor 4K-ral van,
a NanoCell TV pedig α5 Gen5 AI Processzor 4K.
Böngészésre is használnám, tehát ne lassuljon be. -
amdni
aktív tag
Sziasztok!
Első okos TV vásárlás előtt állok.
LG 50NANO763QA
VAGY
LG 50UR81003LJIlyen árban nincs nagy választék ebben a méretben.
max 160.000 Ft
filmnézés
2,5-3m 50 col, nagyobb igazán fér el
Nappali
szemből
Youtube, Netflix
HDMI, USB
talpon lesz egyenlőre
LG, Samsung
nincs
Új, használt garanciával.Köszönöm ha segítetek!
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #88456 üzenetére
Köszönöm
Ez az írás inkább technikai tényekre alapozik és ezzel semmi bajom, sőt nagyon jó ezekről tudni -
Quadgame94
őstag
válasz
Csabi1984 #88451 üzenetére
A HDR egy közös fogalom. Ha Dolby Vision tartalom nem a legerősebb, de a HDR10 szerintem elég jó, nekem legalább is
Ide még utoljára leírom mi kell a jó HDR-hez és utána majd ezt fogom linkelni, mert nagyon sokszor előjön ez a téma.
A HDR (magas dinamikatartomány) a színekre vonatkozik. Az SDR-el szemben sokkal több színt képes megjeleníteni. Ehhez több minden kell és az OLED és az LCD is másképpen éri el:
OLED:
- Ugye minden pixel saját magát világítja meg így a kontraszt szinte végtelen. Ez miatt nem szükséges hatalmas fényerő. 800 nit 10%-os ablakban már nagyon szuper, de 600 nit is elegendő, főleg egy nem világos helyen.LCD:
- Muszáj zónákra osztani a tévét, mert a natív kontraszt nagyon alacson (IPS: 1000:1; VA: 3000:1). FALD esetében már 10000:1 felett van jellemzően, sőt inkább 50 ezer aránylik az 1-hez. miniLED FALD esetében pedig a 150 000:1-hez sem ritka. Ezek a számok már nagyon jók. Sajnos vannak olyan FALD tévék, amelyek esetében a zónák nem nagyon emelnek a kontraszton. Pl: Sony XH90.
- Magas fényerő is kell, mert a kontraszt alacsonyságát kompenzálni kell valahogy. 1000 nit felett beszélhetünk igazi HDR-ről, természetesen 10%-os ablakban.Vagyis sima Direct-LED/Edge-LED - legyen az IPS vagy VA - nem alkalmas a HDR megjelenítésére hiába van benne 10-bites panel. Nincs meg a kellő kontraszt arány és nincs meg a kellő fényerő.
Természetesen a FALD és a miniLED sem tökéletes. Blooming például zavaró lehet sokaknak. Illetve a zónakezelés is lehetne jobb sok esetben.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- MSI B550 GAMING GEN3 AM4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest