-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
amdni
aktív tag
Esetleg: SAMSUNG UE50CU7092UXXH 4K UHD Smart LED Televízió, 125 cm
De várom a véleményeteket.
Köszi! -
amdni
aktív tag
A LED TV α5 Gen6 AI Processzor 4K-ral van,
a NanoCell TV pedig α5 Gen5 AI Processzor 4K.
Böngészésre is használnám, tehát ne lassuljon be. -
amdni
aktív tag
Sziasztok!
Első okos TV vásárlás előtt állok.
LG 50NANO763QA
VAGY
LG 50UR81003LJIlyen árban nincs nagy választék ebben a méretben.
max 160.000 Ft
filmnézés
2,5-3m 50 col, nagyobb igazán fér el
Nappali
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
szemből
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
Youtube, Netflix
HDMI, USB
talpon lesz egyenlőre
LG, Samsung
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
nincs
Új, használt garanciával.Köszönöm ha segítetek!
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #88456 üzenetére
Köszönöm
Ez az írás inkább technikai tényekre alapozik és ezzel semmi bajom, sőt nagyon jó ezekről tudni -
Quadgame94
őstag
válasz
Csabi1984 #88451 üzenetére
A HDR egy közös fogalom. Ha Dolby Vision tartalom nem a legerősebb, de a HDR10 szerintem elég jó, nekem legalább is
Ide még utoljára leírom mi kell a jó HDR-hez és utána majd ezt fogom linkelni, mert nagyon sokszor előjön ez a téma.
A HDR (magas dinamikatartomány) a színekre vonatkozik. Az SDR-el szemben sokkal több színt képes megjeleníteni. Ehhez több minden kell és az OLED és az LCD is másképpen éri el:
OLED:
- Ugye minden pixel saját magát világítja meg így a kontraszt szinte végtelen. Ez miatt nem szükséges hatalmas fényerő. 800 nit 10%-os ablakban már nagyon szuper, de 600 nit is elegendő, főleg egy nem világos helyen.LCD:
- Muszáj zónákra osztani a tévét, mert a natív kontraszt nagyon alacson (IPS: 1000:1; VA: 3000:1). FALD esetében már 10000:1 felett van jellemzően, sőt inkább 50 ezer aránylik az 1-hez. miniLED FALD esetében pedig a 150 000:1-hez sem ritka. Ezek a számok már nagyon jók. Sajnos vannak olyan FALD tévék, amelyek esetében a zónák nem nagyon emelnek a kontraszton. Pl: Sony XH90.
- Magas fényerő is kell, mert a kontraszt alacsonyságát kompenzálni kell valahogy. 1000 nit felett beszélhetünk igazi HDR-ről, természetesen 10%-os ablakban.Vagyis sima Direct-LED/Edge-LED - legyen az IPS vagy VA - nem alkalmas a HDR megjelenítésére hiába van benne 10-bites panel. Nincs meg a kellő kontraszt arány és nincs meg a kellő fényerő.
Természetesen a FALD és a miniLED sem tökéletes. Blooming például zavaró lehet sokaknak. Illetve a zónakezelés is lehetne jobb sok esetben.
-
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
Csabi1984 #88445 üzenetére
Sőt van olyan érzésem, hogy IPS és IPS, VA és VA kijelzős készülékek között is van különbség ha az árat vesszük figyelembe.
Persze ,hogy van.
Egy jó minőségű IPS kijelzőnek sok esetben szebb a képe mint egy alsókategóriás miniLED-nek (pl. TCL).
De pl. egy Sony IPS kijelzőnek is szebb képe van mint egy LG QNED készüléknek.
Rengeteg helyen kivannak rakva (Pl. Alza) ,ha vlki nem hiszi menjen el és lesse meg élőben.A készülék ára nagyon sok mindent elárul és végeredményben rájön hamar ,hogy nincs ár/árték bajnok mert mindennek megvan a miértje.
Hiába fikázzák a Sony t is ,hogy drága ,nagyon is megvan az oka.
Egyedül az LG oled készülékek amik jó ár/értékkel rendelkeznek ,ha vlkinek kell egy jó fajta oled TV jó áron tökéletes választás a C szériától felfele bármelyik. -
Csabi1984
addikt
válasz
lajosx #88444 üzenetére
Én is ugyanezt gondolom, hogy a Sony XH90 egy jó TV. Azt is elhiszem, hogy ha jövőt nézem akkor bizony az OLED a jövő de nem hiszem el, hogy alacsonyabb kategóriájú TV-ben élvezhetetlen a HDR A HDR egy közös fogalom. Ha Dolby Vision tartalom nem a legerősebb, de a HDR10 szerintem elég jó, nekem legalább is.
Úgy gondolom, hogy vannak árkategóriák és annak függvényében képességek. HDR-t olvasni 130-140.000 Ft-os LED-TV-n de olvasni 299.000 Ft illetve afelett de még nem beszéltünk OLED-ről
Sőt van olyan érzésem, hogy IPS és IPS, VA és VA kijelzős készülékek között is van különbség ha az árat vesszük figyelembe. Egyikbe gyengébb panel kevesebb potenciállal és van a drágább amibe esetleg jobb technológia.
-
válasz
szkutyi #88443 üzenetére
Igen ettől félek én is hogy csak az Oled lesz ami jobb lesz utána, Hiába jók az adatai a tcl nek ,meg más tv nek is, és hiába nem jók az adatai a sony xh90, én a szememnek hiszek. Sose néztem semmi adatot egy tv nél max csak a méretet. De eddig a sony volt nekem a legjobb, hozzá teszem a tcl sem rossz, csak messze nem annyira jó mint dicsérik. És hozzá teszem egy 2020 as tv vel hasonlítom össze. Egy szót se szóltam volna, csak hogy azt olvastam attól csak jobb HDR van, szerintem ez nem igaz. Kurva jó Tv a Sony Xh90 széria szerintem a mai napig.
-
válasz
Quadgame94 #88432 üzenetére
Nekem 85XH90 tv volt , és vitatkoznék azzal hogy attól csak jobb HDR van. Nagyon szép képe volt, jelenleg c805 tv van ,és nem mondanám hogy azta de sokkal szebb a képe
Én elhiszem hogy az adatok alapján nem számít jó tv nek. Viszont hogy a mai napig az egyik legjobb volt amit én használtam az 100% A Dv tartalmak szebbek is voltak mint a jelenlegi C805, hiába azt ajánlja mindenki , meg mit tudom én milyen nagy a fényereje. Ezzel nem azt mondtam hogy rossz a. c805 ,csak hogy igen is egy jó tv a Sony xh90
-
eldoble
aktív tag
válasz
lala666 #88440 üzenetére
Hát, igen, ezt most nagy csalódás, tipikus, mint régen a szar Samu xVA panelek, nulla színhűség, összemosott részletek, lehet még egy gagyi nevetlen IPS-el is jobban jártam volna, csak azokról meg nem tudni, hogy melyikben milyen panel van.
Egyébként mint okos tévé szuper, csak a sport tévé adások gyengék ... -
eldoble
aktív tag
válasz
lala666 #88435 üzenetére
Elektronika?
Mert gondolom akkor itt: lg_43lk5000pla (alsó kat.) se a panel gyenge pont, de mégis sokkal jobb rajta a foci meccs mint az elvileg magasabb kategóriás VA-s tévén.
Láttam már másoknál, hogy a VA panelek rossz képet adnak sport alatt, de a talp miatt mégis vettem egyet magamnak is, de jobbat vártam, csalódtam.
Ez egy kinti teraszon lesz a nyárra, reméltem, hogy, ha nem nagyon gagyit veszek akkor azért jobban járok, legalább fényerőben jobb lesz a márkás tévé, de pont sportra kell, és ezt a VA panelt most megbántam. -
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #88432 üzenetére
Igen ez egy FALD-is TV Arra értettem, hogy anyum szobájába ha legalább ilyen képpel rendelkező TV-t találnék 43"-ba már örültnék
Ott is szoktam filmezni legalább lenne jobb attól a Philips 7855/12-től ez a cél
Előbb cserélném egy OLED-re a saját 55" Tv-met
-
eldoble
aktív tag
válasz
rainman72 #88134 üzenetére
Végül nem ezt vettem mert a talpa ennek is nagy, ezt vettem, ennek nagyon jó a talpa:
Panasonic TX-43MX700E , egy kis infó róla:
Mint okos téve nagyon jó gyors, praktikus, app-ok telepíthetők.
Tévéként én sportot fogok rajta nézni, legtöbbet focit, na sajnos itt gyenge a VA panel, mindig IPS-s tévéim voltak, de most összehasonlítottam az lg_43lk5000pla (alsó kat.), lg_55sk8100pla -val, és egy még régebbi philips 8-as sorozattal, ezek mind IPS panelek és magasan jobbak mint a VA panel.
A VA panellel bármit csináltam a fű helyett csak zöld massza volt, az IPS-ken lehetett látni, hogy ez fű, meg a színhűsége alapból jobb az IPS-nek.
Feketét nem nagyon nézegettem, de abban persze jobb a VA, csak én sportot nézek ott meg nincs fekete.
A forrás a telekom IPTV-je volt, "HD" sport adások. -
fgst
tag
Sziasztok!
Nézelődtem én is, és van egy befutó model, de szeretnék azért egy másodvéleményt is tőletek, hogy az alábbi feltételekkel mi az ajánlható...
Tartalmaknál sokszor akár a 720 vagy 1080 forrásokkal is bőven beérem, és a hangminőséggel kapcsolatban is csak a teltebb hangzás kis mélyekkel az elvárás, valószínűleg egy komolyabb TV beépített hangja nekem bőven megfelel...
max 1.000.000 Ft
Plex, Youtube, Netflix
2,5-3m ; csak 65" vagy 77" jön szóba
Nappali hatalmas délre néző ablakokkal, szalagfüggönnyel. Szóval nagyon világos.
Reggel opcionális, este rendszeresebben.
szemből / enyhén oldalról; többen
Plex, Youtube, Netflix
nincs, max valami teltebb hang miatt ráakasztani valamit, ha a gyárija nem lenne meggyőző
falra kerül.... abból is jó lenne valami olyan megoldás ami jobban eltartja a faltól
OLED, vagy bármi más aminek jó betekintési szöge és megél napfényes körülmények között is
nincs
(mostani TV-n van egy goove ambilight, de nem tudom még hogy az új is kap e.... 77es méret esetén nem marad mellette elég hely)
Új, előny ha van 0%thm-re pl. Telekom vagy más forgalmazótól
(kinézett típus, de kérlek ne befolyásoljon az ajánlásban: LG OLED evo G3, 77") -
Quadgame94
őstag
válasz
Csabi1984 #88430 üzenetére
Az a Sony egy FALD tévé azaz zónakra van osztva. Sajnos a gyengébb fajtából hiszen a kontrasztja alig jobb egy sima LED-nél (ami nincs zónára osztva) és a fényereje is max 550-600 nit körül van.
Annál csakis jobb HDR-t fogsz kapni. A méret miatt csak OLED ajánlott. 42C3 például vagy 48C3.
-
arpivw81
tag
válasz
idealTunes #88425 üzenetére
Szia! Az lg.com-on 301.740.-.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #88429 üzenetére
Tehát mindképp OLED kijelző ajánlatos?
A szobámba egy 55XH9096-van ami nem OLED de HDR10 például számomra megfelelő, aztán lehet ha mellé tennék egy OLED Tv-t akkor ugyan azt a HDR10 tartalmat még szebbnek látnám -
Quadgame94
őstag
válasz
idealTunes #88425 üzenetére
-
phain
tag
Ha valaki most akarna váltani mint én LG hétvégi villámakció
https://www.lg.com/hu/hetvegi-meglepetes#none -
badb
tag
sziasztok.
tv cserén gondolkozom ezt a 3 at néztem ki eddig :
TCL 65C645
Hisense 65E7KQ
OK. OTV 70GQU-5023C erröl nem találtam semmit valakinek van tapasztalata erröl milyen gyártmány a kijelző milyen proci van benne stb.
sorozat nézésre + youtubra kellene játékra van fasza monitorom -
idealTunes
csendes újonc
-
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #88421 üzenetére
Ez csak irány ár volt
80% FHD tartalom és elenyésző a Dolby Vision de nem azt jelenti, hogy nem néznék
A Sonynak is van 43" Tv-je de úgy tudom eléggé túlárazott sima VA LED-TV annyiért már olcsóbban is lehet szerintem hasonló jó képpel rendelkező Tv-t kapni -
Csabi1984
addikt
válasz
Quadgame94 #88421 üzenetére
Köszönöm
-
Quadgame94
őstag
válasz
klbszkrem #88418 üzenetére
Egy egyén függő. Persze hozzálehet szokni a nagy mérethez de a távolság igenis fontos. Olyan távolságról mehetne az 55 inch is ha neked az oké. Neked kell eldönteni. Én 65 inch fogok nézni nem sokára kb. 2.5 méterről. De valszeg egy 77-est is innen néznék. Ha távolabb megyek akkor ugyan ott vagyok. Ha élvezni akarod a nagyobb méretet akkor az 55 tökéletes.
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok
Közeljövőben szeretnék új Tv-t venni.
A jelenlegi PhilipsTV 43PUS7855/12
Édesanyám szobájában levő TV cseréjében gondolkodom. SDR-re (1080P) de HDR-re is elfogadható legyen. A saját szobámba van egy 55XH9096-os Sony ha legalább ilyen képi megjelenésű TV-t találnék 43" már jó lenne.1. Tévére szánt összeg, forintban?
200-250.000 Ft
TV nézés és ezen felül filmnézés
43"
Inkább sötétedés, este felé VA panelest.
Szemből
Android alapu szoftverek kezelése
Minimum 4db HDMI
Mindegy!
Operációs rendszer: Android elsősorban.
Közkedvelt
Új, nem kifutó - Euronics illetve nagyobb üzletekben is megvásárolható (akár részletre is) -
klbszkrem
újonc
Ha már a méret a téma :
Hálószóbába kb 2m - 2m20 centi tavolsagra 48" vagy 55" ? (valszeg OLED)
Külföldi oldalakon olvastam, hogy 49" az új 32", 75"=55" és 82"=65", plusz rengeteg helyen láttam, hogy 48" kb már monitornak használnak.
Tényleg ennyire "kicsi" lenne a 48" ? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Molnár2024 #88405 üzenetére
Igazából nehéz megmondani mi lenne a legjobb választás.
Nagy összeg,én meg más se fogja fixre azt mondani,hogy vedd meg.
Egy 400ezres Oled kisebb rizikó.
Magamnak se mertem drága 85s tv-t venni.
Akár mennyire is fura mindenhol lesz valami buktató,inkább egy olcsóbb tv hibáival élek együtt -
Vhiktor
nagyúr
válasz
idealTunes #88408 üzenetére
Mivel felmerült az oled, ezért csakis oled legyen. C3 jó választás.
-
idealTunes
csendes újonc
Sziasztok,
55-65 tv-t keresek, ésszerű árért, de nagyjából 420 a teteje. Ahogy néztem, nagyjából ezek férnek bele:
Hisense 65" 65U8KQ
LG 55" OLED55G23LA
Samsung 55" QE55Q80CATXXH
Samsung 55" QE55S90CATXXH
LG 55" OLED55C31LASzuper lenne, ha oled lenne, de ha érzékelhetően olcsóbban ezekhez képest nem sokkal rosszabb tudású, kompromisszumkész lennék.
Mivel utalványom van a bestbyte-ba, csak az a kínálat játszik...
melyiket választanátok?
Köszi! -
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #88403 üzenetére
Yeah!
-
Quadgame94
őstag
válasz
Quadgame94 #88400 üzenetére
Így a helyes:
300e alatt:
- TCL 55C805 miniLED
- Philips 55PML9008 miniLED -
Stealth
senior tag
válasz
Quadgame94 #88400 üzenetére
55C805 200e alatt lenne?
Kétlem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung LCD és LED TV-k
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vicces képek
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- További aktív témák...
- IPhone 16 256GB!!! Bontatlan! One függő! Jótállás: 2028.04.04.-ig
- Csere-Beszámítás! Huawei Matebook D15 R7 3700U / 8GB DDR4 / RX Vega 10 / 150GB SSD
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Bomba ár! HP ZBook Fury 15 G7 - i9-10885H I 32GB I 1TBSSD I 15,6" 4KDreamColor I Cam I W11 I Gar
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest