- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Azonnali informatikai kérdések órája
- OLED TV topic
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Léghűtés topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Azonnali fotós kérdések órája
- Asztrofotózás
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
patrik9911
csendes tag
Sziasztok.
TV vásárlásban kérnék segítséget mivel nem tudom melyiket válasszam. 140 lenne a maximum keret (120 rol indultam eredetileg) és 50-55” méretben.
Főként netflixen film és sorozat nézés, F1 illetve foci meccsekre lenne használva.
Eddig ez a négy között vacilalok de szívesen fogadok tanácsokat más típusokra, semmitől nem határolódom el:
Hisense 50E7HQ
Samsung UE55AU7022
Samsung UE50AU7102(ekozott a két Samsung között és a TU verziók között fogalmam sincs mi a különbség)
illetve LG 55UQ70003LB
előre is köszönöm a segítséget és az ajánlásokat -
ORANGE6
csendes tag
Sziasztok!
Pana LX600-as sorozatnál milyen hátrányokra lehet számítani? Azt olvastam, török gyártás, de nem tudom, ez mennyiben lehet baj.
A boltban én szépnek láttam a képét.. Vajon a mozgások mennyire lehetnek ezen szaggatottak? Nem találok mélyebb információkat ezekről a TV-kről. -
Frog84
csendes tag
Szervusztok!
Megpróbálom mégegyszer!
Ahogy korábban írtam, 40'-osnTV-t keresek.
Ajánlották a TCL mérkét, de ebben a méretben két készülék is van, de nem találok érdemi leírást róluk.
Tehát a kérdésem:
Mi a különbség a TCL 40S5200 és a TCL 40S6200 között.
Van valakinek tapasztalata? Melyik jobb vétel technikailag?
Van esetleg jobb alternatíva ebben a méretben? -
-
SkiDev
őstag
válasz
rainman72 #74185 üzenetére
Ebből azt szűrtem le, hogy főleg a Q60 ajánlott, esetleg a Philips. A 725 annyira már nem jó ár érték arányú, mint a másik kettő?
Tegnap este nem volt elérhető az oldal, így emlékezetből írtam az árakat, de nem jól: a 725 130k, a q60 135k, a philips 150k. Egy erősorrendet kérhetek?
A képet árnyalja, hogy tegnap találtam meg a neten, hogy a mostani tv is va paneles, szóval kérdés mennyit fejlődött a technika azóta.vrsptr: Telekom, de nekünk jár 33k kedvezmény.
-
Rafter75
junior tag
válasz
ClintEastwoo #74178 üzenetére
eMag-on az 55C639 189.990 ott vedd meg
-
parkasz
senior tag
Sziasztok!
Tanácsért fordulok hozzátok180 ezer ft környékén plusz kicsi ráhagyással mit ajánlanátok
Főként tv-zés és filmnézés lenne a cél
Max 77 cm es lehet a max magassága, szóval esetleg max 65"
Szemből néznénk
Netflix miatt nyúznak, így ha az van életben maradok
Nincs márka fétisem
Alapvetően új készülék lenne a cél, de ha használtat sem vetem el
Előre is nagyon köszi! -
rainman72
Topikgazda
válasz
[Philips 58PUS7805] 160-ért?
Igaz nincs csak Nflix meg YT de a kép nagyon jó kategória sztem,van Dolby Vision is.Volt ilyenem is csak kinőttem -
rainman72
Topikgazda
válasz
SkiDev #74184 üzenetére
Volt Q60 meg PUS7906 nálam,TCL-ből komolyabb,most meg Q70 van.
Annyi difivel hogy nagyobb méretben.
A Q60 nagyon jó színekben.
Tv adásokhoz perfect
Jó a táv kicsi pár gombos csak
Tizen op.rendszer pörgős.Viszon a fekete elég botrányos volt rajta.Elég panellottó.
Ha nem nézik full sötét akkor belefér kategória,meg gondolom a yt-on se fekete test videokat fognak nézni.
A Philips szintén edge led mint a Samu sokkal jobb és egyenletes feketét tudott.
Színek jók,android jó rajta,nekem az ambi is fontos volt.
Mind2 márka jó tv-ket "rak össze" ezért is van mind2 most is.A Q70 már sokkal jobb fekete egyenletességben,ez lehet marad hosszabb tvra
Tv adások nagyon jók nálam,de csak a HD csatik(van vagy 60)nagy méretben is(75").
Ezekhez a műsorokhoz elég az 50/60 hz évekig nekem is az volt,csak idén lettek 100hz-s tv-im.Filmeknél gyors mozgásnál azért észre lehet venni a különbséget,de meg lehet lenni nélküle is. -
SkiDev
őstag
válasz
rainman72 #74098 üzenetére
[link] ez volt, viszont azóta kicsit alakultak a dolgok.
Megbeszéltem a szülőkkel, nekik teljesen mindegy mi fut rajta, csak működjön, nem tudják használni az okos funkciókat, szóval részemről kimerül a képernyőtükrözés és YT appban.
Nézegettem az ajánlatokat, aztán az ötletelés vége az lett, hogy ha az egyéb funkciók feleslegesek, akkor menjünk rá a legjobb képre. Jobb képet csak kompromisszum árán kapunk, ebbe is belementek, tehát elvetettük az 50-55 colt. Megelégszünk egy 43"-sal, végülis 7 cm-rel nagyobb.
150k környékén keresem a legjobb készüléket a Telekomtól, főleg nappali "félhomályos" és lámpafényes felhasználásra, az esetek döntő többségében TV adásokra (ipTV), ritkán filmekre, esetlegesen képernyőtükrözéssel RTL Most-ra.
Jelenlegi TV-nk egy 40J5100AW felhősödéssel.
90 cm asztalon kéne elférnie kezdetben.
Ezek közül gondoltam kiválasztani:
- TCL 43C725 ~ 145k
- Samsung 43Q60 ~ 150k
- Philips 50PUS7906/12 ~ 140kUtóbbit belöktem csak, mert rosszat nem olvastam itt róla, de ha nem ér fel a képe a másik kettőhöz, akkor elengedem, az Ambilight náluk nem okozott must have érzést.
A Q60-ról mostanság a panellottót olvasom, viszont nem tudom, hogy sima TV adást melyik javítaná fel jobban. Vagy egyáltalán a TLC által nyújtott 144 Hz számít itt valamit? Látszik az adásokon is? -
törölt tag
válasz
Amúgy nekem azt mutatja az alza, hogy van még.
-
Ronam
addikt
Sziasztok!
Hugoméknak keresünk tv-t, tudnátok esetleg ajánlani, hogy mit érdemes venni?
1. Tévére szánt összeg, forintban?
200 ezer forint körül
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
Netflix, Disney+, HBO, és sport is
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
50-55"
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
Ez eléggé változó, tehát inkább vegyesen
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
Többen néznék
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
HBO fontos lenne mindenképp, a többit gondolom mindegyik gyártó támogatja
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
Passz :), ilyet nem mondtak
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
Ez is mindegy
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
Oprendszer ne legyen lassú, ne legyen borzalmas hangja :)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Csak újÉn az X93J-t mondtam nekik, de sokallják az árát, nekem volt egy XE90-em, azt nagyon szerettem :). Hasonló tudású tv van a piacon 200 ezer környékén?
Előre is nagyon köszönöm!
-
Gino20
őstag
válasz
tha_answer #74179 üzenetére
Ott van, méghozzá úgy ahogy kell (link beszúrása módszerrel, így nem kell másolgatni)
-
ClintEastwoo
tag
válasz
ClintEastwoo #74141 üzenetére
Mit vegyen az ember 200 alatt? A TCL 55C635 faszán el is fogyott estére az Alzából
-
Vhiktor
nagyúr
Egy kis szavazás, hogy melyik TV-ről látnátok legszívessebben tesztet? (A következő TCL C735 lesz, ezek közül pedig 1 azt fogja követni)
[link] -
Pro!Petya
addikt
Megjött ma az LG 65C22LB!
Elsőre eléggé meggyőző, pedig csak "out of box" ment az alap beállításokkal.
Az 5. filmen vagyunk túl de olyan húzása van érzetre hogy kb minden eddig látott filmet újrakéne néznünk
Magic Remote 22 eszméletlen cucc , minden tv mellé kötelezővé kéne tenni!
WebOs 22 pattogós , semmi röcc. Tisztán fluid az érzet.
Kismillió beállítás van benne így netről lőttem hozzá egy gyors setupot :
[Best TV Picture Settings - LG C2 and LG G2 OLED Picture Setup]
(esetleg ha van valaki aki jobban ért hozzá az adhatna még pár tanácsot a kezdéshez)Most a bejáratásig így fog menni , utána valszeg kérek rá egy kalibrációt mert úgy olvastam az sokat dob majd rajta.
A konzol gaming része még várat magára, konzol híján..
Összességében nagyon bejön! -
nagymolnar
tag
Ma kimentem szlovákiába egy akciós TCL 65c935-ösért. Ha a 835-ös széria jó, akkor ez az ultra
A JBL Bar 5.1 megy a kukába, felesleges árampazarlás. Ez a TV ezzel az Onkyo rendszerrel bőven elég. Olyan mélyek, ami egy TV-nél meglepő. Térhangzás a TV tetejében lévő hangszórókkal és ami a legfontosabb a fő hangsugárzók nem lefelé (a magas hangok iránya fontos) hanem előre néznek, mint a C825-ösön. A 835-ösön ez egy egy visszalépés volt
A képe, mindent megér 1080 zónában kapcsolgatja a háttérvilágítást, a fekete fekete valóban és 2000 cd/m2 csúcsfényerő az OD5 mini ledeknek köszönhetően. Hát aki teheti vegye és vigye. A szlovákoknál most akciós itthon 675e-től kint a rothadó nyugathoz és eurozónához csatlakozott szlovákoknál 1299 Eur.
-
brucka
tag
Sziasztok!
Háló szobába szeretnénk egy nem túl nagy, 80, nagyon max 100 centi körüli tv-t. Jó lenne ha 100 alatt lenne az ára is. Elsősorban filmnézésre,netflix,hbomax ilyesmi.
Többnyire sötét szobában este néznénk, szemből.
Eddig LG tévéink voltak,de másra és akár használtra is nyitott vagyok. -
Geza74
tag
Már 265.000-nél jár a Samsung 55Q80BAT, kezdek elgondolkodni rajta.
Elég sokan dicsérik itt, és egyéb helyen is.... habár a ratings.comon annyira nem értékelték túl jóra, 7,7 lett az átlag pontszáma, és sok mindenben szidják, az összeszerelés minőségétől kezdve a kontraszt arányig.Sajnos a másik pályázó, amire várok (TCL 55C735) nagyon nem akar bemenni 300 alá, pedig ahogy néztem az Árukeresőn, volt már 230 is. Illetve az eMAG-on fent van 260-ért, csak épp nincs raktáron.
Fel tudnátok sorolni a Samsung hátrányait a TCL-lel szemben?
Ami hirtelen nem tetszik: a mínusz 1 év garancia, a silány anyagminőség, PVR hiánya (vagy van?). Nyilván van előnye is, pl. hogy sokkal kevésbé tükröződik a képernyő, 2 USB stb... Az IPS kontra VA téma engem nem izgat annyira, mint itt a tagságot általában, szerintem IPS panellel is tud rohadt jól kinézni egy kép. (Mondjuk ezt az ADS panelt nem ismerem, ebbe mondta valaki, hogy az van? Mit kell tudni róla?)Tudtok esetleg jobb megoldást ebben az árfekvésben?
-
Geza74
tag
Frissítettem a táblázatot.
Két tévé ára ment lejjebb 5%-kal a nap folyamán (65P635 és 55C735) -
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Uj TV-t akarok venni es ebben kernem a segitsegeteket. 50" meret eleg, nem kell nagyobb mert tul nagy lenne a szobaban. Ezeket neztem ki:
- Samsung QE50Q60B
- TCL 50C725
- TCL 50C635
- Nokia QNR50GV215
Melyiket javasoljatok alap film nezesre, stream, ilyesmik? Persze lehet mas is ha keves plusz osszegeret jobb a kepe stb. Hang mindegy mert van soundbar-om.Koszi elore is!
-
Robi81
tag
Na ezzel megleptél.
A márka számomra ismeretlen.
Sony.Samsung .LG.azt hittem ezeket ajánlják majd
Tetszik amit tud.kicsit még olvasgatok nézek teszteket de így elsőre szimpatikus. -
bankjob
tag
válasz
Saccco #74153 üzenetére
Látom többen is a C2-t javasoltátok, nekem is oda húzz a szívem.
de tudtommal a Qled tvéknél beégés veszélye nem fenyeget. Nem tudom, hogy amire én használnám (böngészés...stb) milyen hosszú életű lenne a C2, mert ismerős körben sincs tapasztalat vele, ezért is tettem fel itt a kérdést
Köszönöm, de csak LG, Samsung vagy max.: Sony tv jöhet szóba.
-
rainman72
Topikgazda
Ma volt róla szó TCL TS6110 Sbar.
[42 ezer] -
lilla8625
csendes tag
A 300e árt annyira nem szeretném túllépni sokkal, de ezek szerint az a 2 tv nem egy nagy előrelépés? Az lg nanoledről olvastam cikket hogy nem egy nagy csoda,de a sony ról még sehol nem olvastam rosszat! De javítsatok ki légyszi ha nem így van, ezek csak lexikális alapon tusom mondani!
-
lilla8625
csendes tag
válasz
tha_answer #74151 üzenetére
Valóban nincs eldöntve semmi és nincs kötöttség, de a méret az fontos lenne!
-
bankjob
tag
Üdv.: Mindenkinek!
Új tv-t szeretnék vásárolni és ebben szeretném kérni a segítségeteket.
Az alábbi két tv-t néztem ki:- LG OLED48C21LA vagy 55”
- SAMSUNG QE50QN90B vagy 55”A jelenlegi tv, amit használok az egy LG LG 49SM8500PLA és ezt váltaná.
Tv és monitorként is használva lenne: film, játék, tv csatornák nézése és akár napi több órás böngészésre is és itt lenne az a kérdésem, hogy ilyen felhasználás mellett melyik tv lenne a jobb választás, a beégés miatt kérdezem?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gumi és felni topik
- Androidos tablet topic
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- Ukrajnai háború
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Háztartási gépek
- Azonnali informatikai kérdések órája
- One mobilszolgáltatások
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Prémium PC házak akár 20-40% kedvezménnyel eladók garanciával, számlával!
- Új FULL HD webkamera + Számla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új ASROCK A520M PG Fèlkonfig - Ne hagyd ki! 0% THM-RE is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest