- Samsung LCD és LED TV-k
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- Jóárasítja két Arrow Lake-S CPU-ját az Intel
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- HDD probléma (nem adatmentés)
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Analóg fényképezés
- Akciókamerák
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vhiktor
nagyúr
válasz
gekkoXT #73945 üzenetére
Ugyanannyiert kapni jobb tvt a konkurenciáknál. Tapssztalatom szerint a fekete közeli részek túl világosak, ezzel agyonvágja a sötét jelenetek kontrasztját, hiába van kalibrálva. Olyasmi mint néhány oled tv esetében a near black gamma/luminance overshoot. Illetve szerintem másik ugyanennyibe kerülő tvknek sokkal kiegyensúlyozottabb képük van.
Ne érts félre simán jó és megvehető tvk es sok oromet fognak okozni, de szerintem ugyanazért az árért lehet jobbat is kapni.
Most a szállodában ahol vagyok egy LG 32LT340 van, miután beallitottam rajta az alap dolgokat tok jó képe van.
-
gekkoXT
senior tag
válasz
#42308056 #73937 üzenetére
De maúgy miért ennyire kerülendő az Lg NanoCell? Ha átlagos használatra kell és nem a vérprofi minőség a cél, de a szolgáltatások és a kezelés viszont fontos (ami szerintem az lg-nél az egyik legjobb) akkor is ennyire rossz a megítélése? vagy csak és kizálrólag a maximalista szempontok miatt? Mi a fő okat tehát, csak hogy az átlag felhasználói szemmel is értsem.
A hasnoló kategóriájú Samsung Qled jobb? Mert msot itt a hatalmas infóözönbe nekem arról is az jön le hogy az is vacak a profik szemében.
Nekem a TCL ismeretlen és nem szeretnék olyat választani hiába jobb a képe most. -
Poccc97
tag
Mi a véleményetek a Hisense 65U8GQ készülékről?
TCL 65C835 vagy 65QN90B néztem ki, de ennek az ára meggyőzött eddig.
Kuponnal 288.000 ert tudom megvenni. -
tomic
addikt
Sikerült megnéznem a TCL-nek a nagyon dícsért tv-t. Ugyan csak demo ment rajta így nyilván nem minden tartalmat tudtam megnézni. Sajna engem nem győzött meg teljesen elsőre.
Volt olyan rész a demón ahol pl a hegyeknek nem volt meg a szép "éle". Elmosódva adta vissza. Nem néztem hosszasan így elsőre ennyi jött le róla. Nem tudom ez a demó hibája volt-e vagy a tv nem bírkózott meg a jelenettel de ez azonnal észrevehető volt.
Lg C2,G2 viszont nem csinált ilyet. Azokon is csak demó ment de azok tetszettek első blikkre.
Samsung S95 amire kíváncsi lettem volna sajnos csak nagyon közelről lehetett nézni de a demó azon is rendben volt.
A három tv-ből a fura mert vissza gondolva az Lg képvilága jött be. -
bentami
csendes tag
Nemsokára érkezik az új tv.
Nem vagyok nagy guru, de szeretném ellenőrizni a panel általános minőségét, állapotát. Beégett pixel, blooming, dirty screen stb. Van olyan oldal ahol ezek felsorolva, leírással, hozzá való tesztanyagokkal rendelkezésre állnak? (FALD QLED,VA) -
Kugarb
csendes tag
Az LG NanoCell panelekrôl mi a véleményetek a képet illetôen mondjuk 43NANO763QA esetén, versenyképes lehet a Samsung vagy TCL QLedes verzióival? Árban nagyjából azonos kategória mondjuk egy TLC 43C635-össel, vagy Samsung QE43Q60BAU-val.
-
P6y8tt
csendes tag
válasz
tha_answer #73932 üzenetére
Igen, köszi, de majdnem 4 méterre lennének, 65”-t szeretne.
-
P6y8tt
csendes tag
Sziasztok!
Egyik barátom szeretne új tv-t venni, 65 vagy 75” méretben, határ ilyen 350 körül. Felhasználás nagyrészt streaming, kevesebb tv adás. Amit nézett:
Philips 75PUS7906/12Emellett pro érv a méret és az Ambilight. Kérdésem, hogy erről mit gondoltok és ha vannak jobb alternatívák akkor melyek lennének és miért. Köszönöm!
-
SkiDev
őstag
válasz
tha_answer #73911 üzenetére
Értem, köszönöm, viszont kb. mindegyik TV-re két év garancia van.
Ilyen egyszerűbb felhasználásra akkor ezek szerint bármelyik TV jó, amit kiemeltem a táblázatomban? Egyikkel sem nyúlnék mellé? Nincs különbség a panelek minősége között? Az LG-nél plusz pont - amit itt olvastam - a szerviz házhoz érkezése is. -
Hunt3r22
őstag
Érdemes még ezt a Samsung tv-t megvenni? Samsung QE65Q95TDTXXH.
Most látok újracsomagoltat 325k-ért.
Xbox és netflix amire lenne használva. Nagyon elgondolkodtam a megrendelésén.
Ennyi pénzért van jobb alternatíva?
-
Rick4
félisten
válasz
andersen10 #73921 üzenetére
Megkopogtattam a mutatóujjam második bütykével!
Tényleg, mintha láttam volna. Mindegy, ma értem rá foglalkozni vele. -
Rick4
félisten
Biztos 225K volt?
Most vettem meg az UE75TU7022-t, IPS a panel, de teljesen oké minden, se felhő, se más gond, az előző egy fél éves UE65TU7022, az VA peneles volt, picit szebb a feketéje, de ennyi a különbség. Dartsot, focit, híradót nézni tökéletes. 250K a legjobb ár, nem rémlik sehol se 225, bár tény, nem is figyeltem. -
nincsilyenxx
csendes tag
KD43X72KPAEP
Visszatettem emagon egy ilyen (ez volt a húzós tv 140-ért), ha valakit érdekelne
Kérdés, TCL 43C639 fér csak el az asztalunkon, jó vétel lehet, vagy van-e valami ennyiért ami jobban megérné?
Köszi -
Geza74
tag
Ezt most csak úgy itt hagyom...:
"It works with HDMI 2.1 inputs and provides an ultra-smooth gaming experience. The TV also has a native 120Hz panel with an auto game mode that synchronizes the screen's audio and visual performance, so you can have a seamless and immersive gaming experience.
The C635 series also has a 120Hz[1] [2] native panel refresh rate, which means that the picture is refreshed 120 times per second. This too optimizes gaming performance for smoother gameplay and less motion blur."
Forrás: tcl.com egy blog bejegyzése, amiben a C635-öt ismerteti.Most akkor ki hazudik....? És miért? Mert hogy mindenhol az van egyébként írva, hogy a C635-nek 60 Hz-es panelja van.
-
B.F.G.
senior tag
válasz
Tibiajax #73837 üzenetére
Ohh a fenében mondasz valamit! Jogos! Viszont picit viccesen is írtam amit írtam. Egyébként is 65" volt az eredeti terv. Pont az is fér be a nappaliba a leendő helyére.
Szép szoba! :-) Nagyon modern! Tetszik! Miért van 2 erősítő?Azért akkor baklövést nem követtem el, hogy túl nagy legyen a TV
Ha túl nagy lenne visszaküldöm
Azt bánom a legjobba, hogy még meg sem adtam magamnak az esélyt, hogy a 100 000 huf-al olcsóbb csak más jelölésű ugyanazt a TCL TV-t megkaparintsam az emagon pedig reggel ott álltam lesben én is....
bár elég kicsi lehetett volna az esély..., de miért kell másképp jelölni ugyanazt: TCL 65C839 = TCL 65C835
mind1 már ott is elfogyott egyébként....
Kíváncsi vagyok, hogy a Pana Plasma után milyen lesz, nekem az sem egy high end darab csak egy belépőszintű.
-
SkiDev
őstag
Sziasztok! Szeretném karácsonyra lecserélni a szüleimnek a most használt Samsung UE40J5100AWXXH készülékét. 2015-ben vásároltuk bármiféle utánaolvasás nélkül, az 5 év garancia húzóerő volt, illetve a 40 col is szép nagy volt.
Elkezdett sajnos felhősödni, inkább egyszínű háttérben látszik, hogy foltos a kép kb. 1/4-e. Nekik jó így is, viszont most a Telekomnál már kihozhatok egyet. Szóval...1.) 130-140 ezer környékén nézelődök, részletre hoznám ki (havi 6-6,5 ezer)
2.) 99%-ban szimpla TV-nézés (Telekom ipTV ~ forma 1, TV sorozatok, főzős műsorok, híradó, tehát átlagos felhasználás), nagyon néha 1-1 film pendrive-ról
3.) Változó távolság, attól függ ágyból, kanapéról nézzük (2-4 méter) és 50-55"-ban gondolkodom
4.) Vegyesen, nappal is és este is nézzük, K-Ny tájolású a ház, szóval délután a TV-re süt a nap, de sötétítettünk eddig is
5.) Többen nézzük, legtöbbször szemből és/vagy 30-60 fokból
6.) Nincs előfizetésünk streamingre, szóval elég lenne a YT, képernyőmegosztás, RTL Most nézhető lenne
7.) USB és 1-nél több HDMI legyen rajta
8.) Kezdetben egy 90 cm széles TV asztalon lenne, később kerülne fel a falra, így nem biztos, hogy a "csirkelábas" megoldások elférnek rajta
9.) Hosszú távú megbízhatóság, az LG féle távirányító tetszett nekik, kérdés mennyire tudnák kihasználni (mivel böngészni nemakarnaktudnak rajta, YT sem menne szerintem sokat)
10.) -
11.) Csak új, a Telekom kínálatábólCsináltam neki egy fapad excel táblázatot, amit itt a fórumból gyűjtöttem, videókból, ÁK-ről, így próbáltam szűkíteni a kört, bár igazság szerint ígyis többet foglalkozom vele, mint amennyire a szüleimet érdekli.
Sokat megy nálunk a TV, így szeretném, ha a legtöbbet ki tudnám hozni belőle. Gondolom ez az UE40J5100AWXXH sem volt akkoriban túl nagy szám, így most minden választás jobb lehet.
A 7906/12 érdekes lehet, hogy natívan lehetne rajta az RTL Mostot nézni vagy az UP78003 a rendszer + távirányító miatt, utóbbinál vacillálok a méretből adódó árkülönbség miatt.
Köszönöm, hogy elolvastad!
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Testvéremék szeretnének egy 43" körüli tv-t a vendég, mindenes szobába.
Hdmi, usb kell csak, meg jó lenne a telefont könnyen tükrözni, de szerintem elég a youtube is.
Van most jó akció? Esetleg VB kezdetekor?
100.000 környékén gondolkoznak.
Köszönöm -
Kolen
csendes tag
válasz
tha_answer #73903 üzenetére
Az LG-re meg a Samsungra is 2 év van a telekomnál.
Az auchanba ez [TCL 40S5200 FHD SMART ANDROID] most 85-re van akciózva viszont ott csak 1 év van gondolom de ez 40-es. Így is inkább a másik kettőböl valamelyik? -
Stealth
senior tag
Hello,
jobb felso sarokban levo vilagosabb resz miatt erdemes visszakuldeni? 55c739.
[link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest