- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Hobby elektronika
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- RAM topik
- Fellép a hamisított paszták ellen az Arctic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Üdv újra!
Megnézegettem élőben a kiszemelt TV-ket. LG 55B9SLA tetszett a legjobban.
Euronicsban 340K.
Lenne hozzá 5 éves biztosítás 37K-ért (törésre is). Ki mennyire jártas az euronics által kötött biztosításban? Ha jól értettem van valami 33% önrész ha bármi gebasz van a készülékkel. Érdemes megkötni szerintetek? -
rainman72
Topikgazda
válasz
Chesterfield #46797 üzenetére
Kiskutya fórumtárs vszinű a
TCL-re szavaz,és meg a nagyobb Philipset vinném!
Még szóba jöhet a Hisense
65U8QF is
A döntés meg a tied
Mondjuk ha vannak plusz lámpáid azok jok lehetnek,még pazarabb világitást kapsz! -
Chesterfield
őstag
-
lszb19
tag
A TCL 55c715 nagyon szimpatikus számomra. Csak nem tudja a miracastot. Ez hardveres dolog, vagy esetleg egy későbbi frissítéssel bejöhet ez a funkció?
-
rainman72
Topikgazda
válasz
fezsoo #46786 üzenetére
Hello
Úgy látom a listából h olcsobb 65s tvt keresel!Ezt a Horizont kihagynám még a Hitachit is hiába 5év garis!A Hisense már jó gyártónak számit,de ez a 7100 még elég alap 4Ks panel!
A TCL és Thomson ua mivel a Thom. név már régóta a TCL-é!
Ebből a listából tehát a TCL lenne a legjobb,igaz ez a DP600 is eléggé belépő szint!
Viszont láttam a Tcl-t és Thomsont is,volt családban,kisebb méretben!
Vállálható szép képe van mind2-nek
Viszont mivel saját op.rendszeresek HBO GO nincs!
Érdemes amugy egy kicsit drágább IPS paneles Philipsbe gondolkozni,65PUS6504,habár itt se lesz HBO,viszont jó színeket kapsz,nem fakul oldalról mint a VA!
Ha ez szükséges akkor LG,Samu vagy vmilyen androidos tv ha nincs külső ezköz!
145ért láttam pár napja a 65DP600-t az elég korrekt ár! -
kecsawi
senior tag
válasz
x64emulator #46787 üzenetére
Médiaklikk és fogsz egy párat (8 csatorna) nézhetően.
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Sajnos IPTV tapasztalat híján érdeklődnék. Kissé nevetséges kérdésem volna de nagyon megköszönném a segítséget.
Tegyük fel, hogy nekem otthonra csak internet előfizetésem van (Telekom). Ha UTP-re van kötve a tv, akkor van bármilyen ingyenesen elérhető alapcsatorna amit tudok fogni? Ha van, akkor azt teljesen magától, vagy kell egy IPTV alkalmazás, aminek a segítségével tudom csak fogni?
Alapvetően nem érdekel az IPTV, az antenna hiánya érdekel, hogy akkor mi a megoldás. Nem akarom használni a CI modult a tv-he, nem tervezek tv előfizetést, csak kíváncsi vagyok, hogy ilyenkor az alapcsatornákat interneten keresztül lehet-e egyszerűen fogni.
-
fezsoo
aktív tag
Sziasztok.
Van pár kiszemeltem. De tudnátok véleményt mondani?
Semmi extra nem kell.
Tv, youtube, esetleg HBO, böngésző.
Szemből nézzük a tvt 3,5 m ről.
Ha sűt a nap, van redőny. Nem probléma.Jelenleg egy 51cm Samsung Plano-t nézzünk.
Nem akartuk lecserélni, míg ben nem sz@rik. De nem akar tönkre menni.Hisense H65A7100F 4K Ultra HD LED Smart Tv
Thomson 65UD6336 Smart LED Televízió, 164 cm, 4K Ultra HD
TCL 65DP600 Smart Televízió, 164 cm, 4K Ultra HD,
Horizon 65HL7590U Smart LED Televízió, 4K, Ultra HD,164 cm
Hitachi 65HK6100 Smart LED Televízió, 164 cm, 4K Ultra HDNem sűrgős. Max BF -t megvárjuk.
Köszi
-
AL
addikt
Szia. Az Általad írt Sony tévék mind IPS kijelzősek, amelyeknek jobb a betekintési szöge , de gyengébb a kontrasztja és a fekete szín.
Legnagyobb különbség közöttük a méret ( 65, 55 ) és 1 készülék ( 65XG8596 ) 100 Hz es, ami azt jelenti, hogy jobb a mozgásmegjelenítése. Ha nem bemutatódarab, akkor ennek a legjobb az ár érték aránya.
VA kijelzős nincs köztük, ha azt szeretnél, akkor a Sony 55XF9005 a legjobb választás.
Ez az előzőhöz hasonlóan androidos, 100 Hz és az összes közül ennek van a legmodernebb directledes háttérvilágítása. Itt láthatod az adataikat : IPS Sonyk , .......VA .
Érdemes az árukeresőt megnézni, mert az Általad írt 1 év garanciás " olcsó " , máshol újonnan olcsóbb : [link] .
Szerintem ha IPS - t szeretnél, akkor a 100 Hz es 65XG8596 ( 300 ezer ), ha VA, akkor az 55XF9005 ( 260 ezer ) a legjobb választás, de az a legjobb, ha üzletben ( Extreme Digitálban valószínűleg nem lehet ) személyesen megnéznéd őket, mert mindegyik más. Próbáld az otthoni nézési szögekből és távolságról nézni .Üdv. -
Kender23
aktív tag
válasz
Kiskutya #46773 üzenetére
Üdv.
Én is segítséget kérnék
Kicsit lemaradtam a korral , utoljára 7 éve vásároltam egy 108cm full hd Lg tv-tIgazából a Telekomtól tudnák kihozni egy tv-t max 220 ért , mivel itt 70 ezer önerőt állapítanak meg és most ennyit tudok rászánni, de ha várnák januárig , akkor bármit 0-ra , de én türelmetlen vagyok, jön az ősz - tél, kell valami jobb készülék a mostaninál
igazából ezek férnek bele a büdzsébe:
LG 55NANO813NA
SAMSUNG UE65TU8002KXXH
PHILIPS 58PUS8505/12
PHILIPS 65PUS7304 ULTRA SLIM
TCL 55C715 QLED -
Jinxb1rd
addikt
Sziasztok!
Szeretnék a szüleimnek venni a lehető legolcsóbban egy olyan elfogadható minőségű TV-t, ami önmagában képes lejátszani pendrive-ról mkv, illetve mindenféle általános videó kiterjesztésű fájlt. Az is fontos lenne, hogy DVD lejátszót a TV-re rá lehessen kötni.
Tudnátok nekem ilyet ajánlani? Mert sajnos abszolút nem értek ezekhez, sose tv-zek, viszont a szüleim megállás nélkül veszik a sima dvd lejátszókat, amik nem jók semmire, főleg nem mkv kiterjesztésű fájlok lejátszására. -
cdl
senior tag
válasz
MikaVejneGI #46759 üzenetére
3 méterről pont határeset a méret.
3,5-től már a nagyobbat venném.,
40%-al nagyob a 65-ös területe, ami nem kevés.
kartonpapirból vágd ki mindkét tv-t, így otthon látod a méret különbséget.
Ha nem zavar, hogy annyival kisebb, megnyugodva veheted az oledet. -
Héliosz
tag
válasz
Szia! CX szerintem is, ha jó áron eltudod hozni, akkor a létező legjobb választás!
-
Kiskutya
veterán
válasz
maxymillion #46771 üzenetére
-
Csandi
őstag
válasz
MikaVejneGI #46767 üzenetére
Akkor LG CX, nem kérdés
Filmhez is kiváló és ps5-höz is az lesz
-
syler123
veterán
válasz
Héliosz #46757 üzenetére
Köszi!
Hát bátyámnak se türelme se kedve nem volt áruházba menni és mivel ő a Samsung márkát favorizálja így maradt a Samsung 55q80t. Konkrétan innen a kis tévével, így 260 környéke lehet maga a q80t. Olyan bődületesen sok eltérés nincs a két tv között, az egyik az egyik dologban a másik a másikban jobb. A legalapabb Samsungoktól biztosan jobb, valós 100hz stb. -
Kiskutya
veterán
válasz
maxymillion #46768 üzenetére
Miért nem vettél c715-öt? Egyre jobb a tv ahogy jönnek ki a frissítések.
-
MikaVejneGI
aktív tag
-
maxymillion
tag
Jaja én arulom még most is, de mivel nincs már ugyanilyen készülék, bármit lehet választani. Pont most jövök a telekomtol, adategyeztetes volt, hamarosan hívnak. Talán visszakapom a pénzt, es akkor gond letudva.
De ez eléggé elkeserítő volt, hogy nem tudják javítani, de a végén még jól jövök ki, igy nem panaszkodom.
-
mkbla
senior tag
válasz
maxymillion #46763 üzenetére
az így igen gáz.... nem tá árultad ezt a lehetőséget is, hogy vásárolja le vki...?
Ezekbe csak az a gáz h meg vagy kötve eléggé, mit vehetsz nem? Drágább sokkal mint akár egy MM v edigital?
De amúgy ezeket a TCL-eket jónak mondják nem? -
Csandi
őstag
válasz
Ha nincs túl világos a szobában sosem akkor LG CX, felsoroltak közül messze a legjobb szerintem az OLED képe
-
MikaVejneGI
aktív tag
Sziasztok.
Te***om-tól részletre
LG 55CX
vagy
Samsung 65Q80T?
Köszönöm.UI. vagy Sony KD65XF9005 mondjuk a központi szalonból?
Jajh , 3m-ről, normál világitású szoba, 7köznap este felé,7végén bármely időpontban nézés,most ps4 pro,jövöre ps5,netflix,hbogo,külső hdd mediának. -
NB2
aktív tag
Üdv!
Érdeklődnék...
Most ilyenem van TX-P42CX3E - 106cm-es HD plazma, ha ezt le szeretném váltani milyen opciók lehetségesek?
Ami nálam nagyon nem egyszerűsíti a dolgokat, hogy:
- helyhiány miatt ekkora méret jöhet szóba
- van egy xbox x-em, annak ki szeretném használni az előnyeit
- ugyanakkor este filmeket nézek
- és ha nem film, akkor meg sport megy a tv-n
Ilyen szempontok alapján milyen lehetőségeim vannak? Köszi! -
Héliosz
tag
válasz
syler123 #46756 üzenetére
Igen, a sonynak jobb a fenyereje is. A betekintesi szogben, mint irtam gyengebb a sony, viszont nem zavaroan gyenge.
Menjetek be egy aruhazba, nezzetek meg mindket tipust, es az alapjan dontsetek. En az aruhazi eladoktol csak annyi segitseget kernek, hogy tegyek at nektek ugyanarra a tartalomra mindket keszuleket. Velemenyt es tapasztalatokat ne kerdezzetek, mert tobbnyire ugy is azt a markat fogjak ajanlani, amelyik az adott boltban "befolyasosabb", tehat lehetseges, hogy elfogultak lesznek.
Local dimmingben nagyjabol megegyezik a ket keszulek, viszont a Sonynal homogenebb lesz jo esellyel a kijelzo!
Attol meg nem kell parazni, hogy ket eves eszkoz, mas termekek eseteben is fordult mar elo, hogy a regebbi jobb volt mint az ujabb, nem?!
-
syler123
veterán
válasz
Héliosz #46753 üzenetére
Köszi!
Na mostmár végképp nem tudom mit ajánljak a tesómnak
A Sony Bravia KD-55XF9005B jelenleg ha még kapunk belőle 270eFt. A Samsung QE55Q80TA pedig 340eFt és kapunk hozzá egy 80eFt-os tv-t ami jó lenne neki a hálóba.
Ezt a 10 bites panelt csak később vettem észre. Fényerőről nem látok infót, abban is a Sony a jobb? Nem értem, hogy egy újabb qled samsung hogy lehet rosszabb, mint a 2 éves Sony.
Local dimming terén melyik lehet a jobb? Betekintési szögben mennyire gyenge a Sony? -
Héliosz
tag
válasz
kisskd #46745 üzenetére
Szia, egy altalanos felhasznalasra ezt javasolnam:
Akcioban 115-120 korul mozog. Kozeptalpas, WIFI, BT, minden benne van.
IPS panel, szoval mindegy milyen szogbol nezitek, mindenhonnan szep kepet fogtok kapni.A MagicRemote okos tav van melle, ami igencsak megkonnyiti a felhasznalast, akar a gyerekek szamara is.
-
Héliosz
tag
válasz
syler123 #46750 üzenetére
Az xf9005 valos 10 bit, amig a q80t az 8+frc (ennek a jelentoseget korabban egy kollega mar belinkelte, keresd vissza vagy gugli)
Kontrasztban es fenyeroben is jobb a Sony. Menuben sokan a samsungot szeretik jobban, nekem van/volt mindenfele tvm, az android is siman hasznalhato.
Imput lag alacsonyabb picit a sonynal, de jo rajta igy is a jatekelmeny, viszont filmezes szempontjabol jobb az XF, mert az tudja a dolby visiont.
A panel homogenitasa is jobb a sonyn, betekintesi szogekben viszont a samsung erosebb.
Osszessegeben szerintem az XF9 egy jobb tv.
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Chesterfield #46749 üzenetére
Itt egy összehasonlítás [link]
-
rainman72
Topikgazda
válasz
Chesterfield #46749 üzenetére
Nekem személy szerint hogy drága
70PUS8505 ua a model,az olcsobb csak 320e! [link]
Ez már jobb ár!
Tudásban képminőségben kb egy szinten van 70PUS7304-el ami meg 280e!
De ha nem kell a droid akkor a 70PUS7805 is megfelelelő vagy a még olcsóbb 70PUS6724
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Motoros topic
- Stellar Blade - Idő előtt kiderült a PC-s változat megjelenési dátuma
- Külpolitika
- BestBuy topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Robot fűnyírók
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Házimozi belépő szinten
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- LG 38GL950G-B - Ívelt Nano IPS / 3840x1600 / 175hz 1ms / G-Sync Modul / FreeSync / HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest