-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
attiati
veterán
tudtok olyan videót, ami osztott képernyőn mutatja ugyanazt a tartalmat FHD és HD ready minőségben?
mint ez a videó a HD és SD felbontás közöttit mutatja
[link] -
Tengri
senior tag
válasz
kgergo89 #43052 üzenetére
Szia!
Nem tartott sokáig a "kopp-kopp".
A mai napon a TV bekapcsolása után nem jött ki hang a Samsung HW-N950-ből. Pedig a TV bekapcsolta és TV arc-on volt. Átkapcsoltam a TV hangszóróira és ott szólt a TV. Kezdtem egy kicsit mérges lenni, mert a TV ki és be kapcsolása sem oldotta meg a problémát és este a tv kikapcsolásakor még minden "tökéletes" volt. Majd az újbóli bekapcsolás után feljött, hogy szoftverfrissítés elérhető és én updateltem. Majd kikapcsoltam a TV-t, hogy a frissítés megkezdődjön. Újraindításkor minden a régi volt azaz ismét megszólalt a soundbar. Remélem a továbbiakban nem fog hasonló előfordulni és nem lesznek ilyen jellegű hibák. -
Zeth
csendes tag
Sziasztok!
Ma szeretnék venni tv-t , és segítségre lenne szükségem. Eddig az LG 49SM8005PLC van ki nézve . Azt viszont nem tudom, hogy a nano cell van-e olyan olyan jó szemből nézve mint a VA panel.
Kb 160ezer forintot szánok a vásárlásra. Esetleg tudnátok mást ajánlani ?
Előre is köszönöm a segítséget! -
AL
addikt
válasz
Krisz79 #43095 üzenetére
Szia. Ez VA paneles, új ,nemrég jelent meg. Reggeli levelemben olvashatsz a Panelekről. Szintén VA paneles, de ( jobb) direct ledes a Sony 55xg7096. Nem androidos. Az MM ben most olcsóbb. Képre egész más a két készülék, nézd meg őket. A Samsungban nincs DTS dekóder. Üdv.
-
Krisz79
őstag
Sziasztok!
Szemezek ezzel a típussal.
Véleményetek szerint ezen árban lenne jobb vétel?
Véleményetek ezen típusról?
[link] -
AL
addikt
válasz
Sántha Lajos #43092 üzenetére
Szívesen. Ez egy idei, 2 hónapja megjelent készülék. IPS - direct led.
Remélem tetszeni fog és sokáig hibamentesen tudod használni ! Üdv. -
AL
addikt
válasz
Sántha Lajos #43087 üzenetére
Szia . Kijelző az egyik lényeges dolog a képminőségnél . Itt és a fenti összefoglalóban olvashatsz róluk : [link] , [link]
Itt megnézheted, hogy melyik tévének milyen a kijelzője ( VA, IPS, Pls , ) és sok más adatot : [link]
A Samsungokban nincs DTS decóder. Játékra mindegyik gyengébb lesz, mint egy 100 Hz es, Gyors mozgásoknál láthatsz problémát.
Üdv. -
cooi11
senior tag
Sziasztok!
Milyen HDMI kábel kell a PC->TV összekötésére?
Csak filmet nézek a PC-ről, nem nézek TV műsort 10 éve! -
acumen880711
tag
Sziasztok!
Remélem idevág majd...full hd TV-t szeretnék venni a hálószobánkba, avagy monitort (tehát 2 az 1-bent), mivel bekerült 1 íróasztal, amire kerül 1 PC is hamarosan. Nem látom értelmét, hogy legyen bent TV is és monitor is külön, lévén ahol az íróasztal van, közvetlenül az előtte lévő falra ment volna a TV, ha nem került volna képbe az íróasztal.
Nem tudom mi az egészséges méret, amiben ilyenkor gondolkozni lehet, mert monitor funkció esetén kb. 60-70 cm-re lennénk tőle, míg az ágyon fekve kb. 2-2,5 m-re.
100k fölé semmiképpen nem mennék, illetve a full HD maximálisan elegendő. 1 erős középkategóriás VGA lesz majd a gépben, míg a kábel tv-t a digi-től kapjuk, a másik szobában kártyán keresztül fogjuk a plusz csatornákat.
A kérdés, mi a jó megoldás, mit ajánlotok ebben az esetben?
Köszi előre is!
-
Sántha Lajos
aktív tag
Sziasztok. 4 lehetséges tv közülelyik lehet a legjobb vétel főleg a képminőség béli különbségre lennék kíváncsi.
LG 43UM7100PLB
Samsung UE43TU7002
sony bravia kd-43xg7096
samsung ue43ru7102 -
AL
addikt
válasz
szalabzs #43084 üzenetére
Szia . A 49Xg9005 - ös több mindenben gyengébb a másik Sonynál.
- gyengébb processor
- kisebb RAM, tárhely
- a 8 bit + FRC - 10 bit = ( színmélység, megjelenített színárnyalat ) gyengébb más színmegjelenítés, kevesebb színárnyalat
- stb.
A Samsung és a Sony képe más,( más színek, kontraszt, háttérvilágítás ) érdemes megnézni, hogy Neked melyik tetszik. A Samsungban nincs DTS ( hang ) decóder.
Más az oprendszerük.
Ha a Samsungot választod érdemes megnézni, hogy miért olcsóbb. Csak akciós, vagy esetleg bontott bemutató darab. Lényeges, hogy ismert üzlet legyen ahol veszed és rendes garanciát adjon. Nehogy hibás, vagy javított legyen, az a 20 ezer kedvezmény nem ér annyit.
Ha bontatlan, új akkor megéri. Bármelyiket veszed ajánlatos + 3 év garanciát venni hozzá.
A Samsungnak és a 9005 - ös Sonynak is vannak előnyei és hátrányai.
Bármelyiket veszed nem lesz rossz üzlet.
Előny pl. : - Samsung nagyobb,
- Sony direct led,
- az android van akinél előny, másoknál hátrány,
- Sonynak van DTS decodere,
- Sonynál több csatlakozó, stb.
Szerintem a Sonynak élethűbbek a színei, de sokaknak tetszik a Samu is.
Azt, hogy 30 - 50 ezer különbséget megér e, azt Neked kell eldönteni. Üdv. -
szalabzs
tag
ismét én
dilemmázok. kérlek segítsetek dönteni.
1. nem találtam meg a SONY XG9005 reviewját rtings.com-on, helyette a Sony X950G-hez találtam. Itt azt mondják, hogy az XG9005 az egy EU verzió, és valószínűleg hasonlóak a tulajdonságai (displayspecifications.com-on egy különbséget látok, hogy a 9005 "csak" 8bit+FRC - ez nem tudom mit jelent, míg az X950G 10bites). A review alapján a HDR MOVIES-ra az X950G 8.3 értékelést kapott, míg a Samsung Q60R 6.7et. Ez vajon mennyire lehet igaz, az XG9005-re is?
2. A második probléma a pénz kérdése
Kaptam egy ajánlatot 55Q60R-re 180ezer fortintért a bolti 200ezer helyett.
A Sony 49XG9005 227ezer most a médiában, és már hajlottam rá, mert 30 ezer forintot megért volna, az ennyivel jobb HDR Movie teljesítmény (feltéve, hogy igaz a 8.3as értékelés)
Ti mit gondoltok? 50 ezer fortint különbség megéri még? annyira nem nagy baj, hogy csak 49es a Sony, kis távolságról lesz nézve, 30-40nm-es lakásban.
kicsit zűrzavaros, remélem azért érthető
-
Sántha Lajos
aktív tag
Módosítanék 3 tv közül választanánk :
LG 43UM7100PLB
Samsung UE43TU7002
sony bravia kd-43xg7096ezekre lennék kíváncsi melyik lenne jó választás , mik az eltérések ezeknél a típusu tv-knél , ha valamelyikőtöknek esetleg meg van ebből a három tv-ből valamelyik , ha leírná a tapasztalatát , azt megköszönném .
-
Sántha Lajos
aktív tag
Sziasztok , segítséget kérnék . Kinéztünk két tv -t melyiket lenne érdemes megvenni .(full hd filmek lejátszása , PS 4 PRO konzollal játékok futtatása ) . sony bravia kd-43xg7096 vagy samsung ue43ru7102 .
-
Sumptuous
senior tag
Sziasztok! A képen látható tv helyére szeretnék egy nagyobbat venni. (A mérőszallag szájában pont a 150 cm-es beosztás van.) Amit kinéztem az a Philips 65PUS7304, pont beférne. Mivel a jelenlegi is ez a márka és nagyon szeretem + az amiblight is nagyon tetszik, ezért néztem ki ezt. Mi a véleményetek erről a tvről? (Kerestem, visszaolvastam, átnyálaztam a fél topikot, de érdemi infót, választ nem nagyon találtam.) Nem feltétlen szemből lenne nézve, ezért az ips lenne jó. Arról viszont nem találok infót, hogy ez milyen. Vagyis de, de nem egyértelmű... Árban 230 körül gondolkodom. Amire használnám; netflix, youtube, vezetékes (upc kábel + mediacard ci modul) hd adás, (jó lenne, ha gyorsabban tudna váltogatni a csatornák között, mint a mostani.) A képen látható xbox one x lenne még rákötve. Illetve nem ártana, ha az ipad képét tudnám rá tükrözni..de gondolom ehhez muszáj lesz az apple tv..
Előny lenne, ha illene ehhez a szekrényhez, illetve a minél mélyebb fekete, mert nagyrészt sötétben lenne használva.
-
Baranysag777
újonc
válasz
tothjani81 #43072 üzenetére
Akkor ez nem jó hozzá? https://kabel-csatlakozo.arukereso.hu/axagon/adsa-fp2-p415678653/
-
silvergod
őstag
43" méretben létezik olyan samsung TV az idei szériából (vagy esetleg a tavalyiból)ami VA paneles és direct ledes?
-
Zebu
addikt
Az UM7450PLA-t vagy inkább a Sony XG8096 válasszam? Mit javasolnátok? Vagy valami harmadik?
-
attiati
veterán
PHILIPS 32PFS5603 tv-vel kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
tothjani81
senior tag
válasz
Baranysag777 #43070 üzenetére
https://www.pcx.hu/gembird-ee2-u2s-5-usb-2-0-fekete-kulso-merevlemez-haz-128893?referer=google_merchant&gclid=Cj0KCQjwrIf3BRD1ARIsAMuugNtGdV4_phS9Vmw3vUxxp9CvkW5jkuNioo4ocJ6ToEboenVP4MqkALIaAu06EALw_wcB
Pl de rendeteg hasonlót lehet venni. Én is így használok egy 1 T hdd t
-
benike123
tag
Sziasztok!
Haverom szeretne okos tv-t venni, paramétereket illetően legyen könnyen kezelhető a fajlmegosztas meg úgy alapból a menurendszer kezelése, okos funkciók.
Na ami feladata nekem a leckét nagyon: nagyon maxxxx 90.Remélem tudtok segíteni, én ebben a kategóriában én nagyon nem vagyok otthon...
-
Baranysag777
újonc
Sziasztok! Milyen átalakítót ajánlotok amivel hozzá lehetne kötni a 2,5 notebook hdd-t a tvhez olcsón? Előre is köszönöm ha segít nekem valaki
-
AL
addikt
válasz
szalabzs #43064 üzenetére
Szívesen. HDR természetesen van bennük. Itt megnézheted az adataikat : [link]
Ezek 100 - 120 Hz es tévék, ezért jobb a mozgásmegjelenítésük.
A HDR minősége ugyanúgy, mint a kép és hangminőség minden készüléknél más.
A felhősödés a LED tévék betegsége. Minden panelnál előfordul, de az edge ledesekre jellemzőbb ( főleg a sarkok fényesebbek ). Ugyanabból a típusból az egyik jó, a másik meg felhős.
Olcsóbb készülék is lehet jó, minden a Vevő igényességétől függ.
Itt láthatod az összehasonlításukat : [link] . Olcsóbb ( de jó ) - 55XG7096 : Gyengébb kontraszt, nem valós 10 bit ( szín, gyengébb ( nem olyan korszerű ) panel, csak 50 Hz, stb.
SONY BRAVIA KD-55XG7096 , most az MM ben 150 ezer, [link] .
Ez is VA, direct ledes, 50 - 60 Hz, de nem androidos.
Érdemes üzletben összehasonlítani őket . Üdv. -
CoyoteStarrk
csendes tag
Szeretnék egy TV-t venni, de nem tudom milyet kellene. Túl nagy a választék és néha még márkán belül sem tudnék választani.
A szempontjaim:
Ár<140e (ebből adódik, hogy nem QLED)
50-55"
4K felbontás
3+ HDMI port
DLNA támogatás
PVR jó ha van, de megvagyok nélküle
Amire kellene: Netflix, HBO GO, Spotify és később egy Playstation 5 használatához.
A legjobb, ha Androidos, de ehhez sem ragaszkodom, ahogy márkához sem.
Amiket nézegettem, azok végtelennek tűnő Samsung változatok, Thomson és Toshiba készülékek. Kérlek, ha tanácsot adtok, akkor írjátok oda, hogy miért azt javasoljátok, így könnyebb lesz döntenem -
hatesz
tag
válasz
Jorgi Kormi #43033 üzenetére
Köszi a tippet!
sajnos se mobilon, sem pedig a tv appon nem találtam ezt a beallítási lehetőséget meg -
langerius
csendes tag
Sziasztok,
rendeltem egy LG 50UM7450-et. Most egy LG 42 LA620S-Z van a falon. Ennek a helyére menne az 50-es. Vesa szabvány passzol, de a kérdésem az lenne, hogy vegyek e új csavarokat a tv-be, vagy jó lehet a mostani tv-jé is? A leírás szerint M6-os csavar kell bele, ez van a mostaniba is szerintem, de azt nem tudom, hogy hány mm-es. Szerintem most 20mm-essel van felfogatva, de haverom azt mondja vegyek 4 db M6x30mm-est a biztonság kedvéért. Súlyra szinte nincs különbség, kb. 2 kg, az új annyival nehezebb, méret meg adott. Viszont most 20 mm-es és 40mm-esem van itthon pont 30-as nincs. Mi a véleményetek nem lesz gond ha felrakom akár a már most fent levővel, vagy menjenek az új 20-as csavarok, esetleg fussak egy kört a 30-as csavarokért a biztonság kedvéért. A 40-es csavarok szerintem hosszúak lennének bele. A fali konzol egy Maclean MC-781.
-
szalabzs
tag
szia! Koszonom a valaszt!
Ezeknel mar mind alap a HDR?
Egy olyan dolgon gondolkodtam, hogy milyen kulonbseg van egy 150 ezres meg egy 200ezres tv kozott ugyanolyan meretben. Van szamottevo? Az alacsonyabb kategoriakban vannak vallalhato tvk?
Egyebkent szimpatikusak ezek, amiket linkeltel, foleg a direkt ledesek. A felhosodes ezek szerint nem minden keszuleknel jelentkezik, csak jellemzobb az Edgeseknel? Hirtelen ennyi kerdesem van. Koszi -
venom8888
őstag
Hali. Valami 75 colos tv kellene nekem,tudtok valami jot,ami ertek aranyban jo?
-
Jorgi Kormi
senior tag
Sony X950H teszt: [link]
-
Scarletiel
senior tag
Bocsi tudom nem ide tartozik de a topikja elég kihalt...
Sziasztok,
Szeretnék beárazást kérni.
Típus: Samsung MU7002 (Amerikában MU8000 amihez van one connect box)
Szín: Sötét szürke
Tartozék: Hagyományos távirányító és Ezüst színű aluminium okos távirányító
Garancia (2 éve vásároltam a papírjait elő kell keresnem, de tegyük fel, hogy van és azt is hogy nincs)
Állapot: Tökéletes állapotban, egy karcolás sincs semmin, a képe ugyanolyan gyönyörű mint mikor megvettem. Távirányítók nem kotyognak, nem kopottak.
Doboza papírjai megvannak merevítőkkel együtt. A doboz kicsit megviselt a pincében való tárolás miatt (értsd megszívta magát párával és nyáron meg kiszáradt, megkeményedett.)A mérete: 49 col
Köszönöm előre is
-
AL
addikt
válasz
szalabzs #43058 üzenetére
Szia . 200 ezer körüli áron ezeket gondolom a legjobbnak ( 100 Hz, VA edge led )
SONY BRAVIA KD49XG8396BAEP , Samsung QE55Q60RA
Az Edge lednél gyakrabban fordul elő felhősödés.
Ez direct ledes, de jóval drágább . Népszerű és most nagyon kedvező áron van. :
SONY BRAVIA KD-55XF9005BAEP ,
SONY BRAVIA KD-49XG9005Mindhárom Sony androidos.
A Samsungban nincs DTS decóder.
Üdv. -
szalabzs
tag
sziasztok!
házimozizásra keresek tvt 150-200ezer Ft között
- általában Samsung/Sony párti vagyok, de mást is megfontolok
- 50-55"
- számitogépről mennének a filmek/sorozatok(egyébként off-topic, de ez lesz olyan minőségű, mint egy blu-ray lejátszó?)
- 4k felbontást szeretnék
- 3d - smart nem szükséges
- csak szemből lesz nézve
a célom az, hogy ezért az árért a lehető legjobb képet kapjam - jó kontraszt, minimális felhősödés stb. (tudom, hogy a szép kép szubjektiv, az ajánlott tvket élőben is meg fogom nézni.)
köszönöm -
szpal17
őstag
Sziasztok,
Sokáig tanakodtam, hogy drágább TV-t vegyek vagy olcsóbbat, Samsungot, LG, Hitachit, vagy más egyebet. LG-t nem akartam végül mert kettő is behalt elég korán (két évesen), így nem fogom támogatni őket egy ideig.
Végül vettem a MM-ben egy SAMSUNG UE55RU7022-et 127-ért + 2 év garancia volt rá 13 ezer, tehát összes 140-ből jött ki.
Nagyon szép képe van, már amennyire egy UPC HD adás, netflix, youtube szép lehet(meg a mi laikus szemünkkel). Az előző 43-as UHD 4K LG után nagy ugrást érzek látványban. Mi szemből nézzük 2-3 méterről.
Több apró kis pozitívum, ami a beüzemelés után jött elő:
-A PS4-et menüből be tudja kapcsolni
-A UPC okos távirányítójával szépen működik, így minden funkció elérhető 1 távirányítóval
-DLNA egyből beállt, semmi beállítást nem igényelt
-Rajta lévő rendszer meglepően gyors
-Anyaghasználat nem az a kínai érzet (mint pl. vettem most egy 82-es JVC-t édesanyámnak sok garanciával, de nagyon olcsó kínai beütéssel)Remélem, hogy később sem fogom megbánni, de mondjuk ennyiért nem is Qled-et vár az ember, és 4-5 évet talán kibír.
-
Wikoo
aktív tag
Valakinek van bármi infója erről? UE43RU7412UXXH
Mindenre kíváncsi vagyok, de főleg a képminőség lenne fontos, milyen szintet képvisel. -
AL
addikt
Szia. Ebben a méretben nem
tudok VA panelest ajánlani.
Most az MM ben van a Sony 43XG8396 - os 180 ezért. Ez IPS, edge ledes , 100 Hz és androidos. 170 körüli áron van a tavalyi Samsung 43q60RA. Ezektől olcsóbb a Sony 4K alaptípusa, a 43xg7096. Ez nem androidos. Sajnos a 43 -as méret sokszor azonos áron van, vagy még drágább, mint a nagyobbak. Üdv. -
kgergo89
tag
Sziasztok!
Kicsit lehet, hogy off-topic, ha nem ide vág ne haragudjatok.
Tavaly decemberben vásároltam egy Sony KD-55XG8096-os TV-t.
Alapvetően meg vagyok elégedve vele, bár az android azért néha csinál furcsaságokat.Nemrég vásároltam egy házimozi rendszert, (nem soundbar, se kompakt rendszer, hanem egy különálló erősítő + hangfalak) és az lenne a kérdésem, hogy van-e bárki aki használ ARC-HDMI porton keresztül bármilyen rendszert Sony Androidos készüléken ?
Azt olvastam, hogy voltak az android 8-on ezzel problémák a 7-ről való frissítés után, de pár szoftver update-el ezelőtt elméletileg javították. Most a legfrissebb szoftver van a tv-n, de még mindig küzdeni kell vele. Néha elmegy a hang, vissza kapcsol a tv hangszóróra. Újraindítás néha segít, van hogy az sem, ilyenkor csak a Bravia Sync kikapcsolás, eszközök újra-engedélyezése hozza rendbe.
Nektek van-e megoldás a problémára, esetleg találkoztatok-e a jelenséggel?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- PlayStation 5
- Villanyszerelés
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- További aktív témák...
- Intel Core i7-13700K Processzor
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest