Hirdetés
- Gaming notebook topik
- Milyen monitort vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Melyik tápegységet vegyem?
- ASUS notebook topic
- Nem csalás, nem ámítás: megérkeztek a Xiaomi notebookjai
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
szalabzs
tag
ismét én
dilemmázok. kérlek segítsetek dönteni.
1. nem találtam meg a SONY XG9005 reviewját rtings.com-on, helyette a Sony X950G-hez találtam. Itt azt mondják, hogy az XG9005 az egy EU verzió, és valószínűleg hasonlóak a tulajdonságai (displayspecifications.com-on egy különbséget látok, hogy a 9005 "csak" 8bit+FRC - ez nem tudom mit jelent, míg az X950G 10bites). A review alapján a HDR MOVIES-ra az X950G 8.3 értékelést kapott, míg a Samsung Q60R 6.7et. Ez vajon mennyire lehet igaz, az XG9005-re is?
2. A második probléma a pénz kérdése
Kaptam egy ajánlatot 55Q60R-re 180ezer fortintért a bolti 200ezer helyett.
A Sony 49XG9005 227ezer most a médiában, és már hajlottam rá, mert 30 ezer forintot megért volna, az ennyivel jobb HDR Movie teljesítmény (feltéve, hogy igaz a 8.3as értékelés)
Ti mit gondoltok? 50 ezer fortint különbség megéri még? annyira nem nagy baj, hogy csak 49es a Sony, kis távolságról lesz nézve, 30-40nm-es lakásban.
kicsit zűrzavaros, remélem azért érthető
-
szalabzs
tag
szia! Koszonom a valaszt!
Ezeknel mar mind alap a HDR?
Egy olyan dolgon gondolkodtam, hogy milyen kulonbseg van egy 150 ezres meg egy 200ezres tv kozott ugyanolyan meretben. Van szamottevo? Az alacsonyabb kategoriakban vannak vallalhato tvk?
Egyebkent szimpatikusak ezek, amiket linkeltel, foleg a direkt ledesek. A felhosodes ezek szerint nem minden keszuleknel jelentkezik, csak jellemzobb az Edgeseknel? Hirtelen ennyi kerdesem van. Koszi -
szalabzs
tag
sziasztok!
házimozizásra keresek tvt 150-200ezer Ft között
- általában Samsung/Sony párti vagyok, de mást is megfontolok
- 50-55"
- számitogépről mennének a filmek/sorozatok(egyébként off-topic, de ez lesz olyan minőségű, mint egy blu-ray lejátszó?)
- 4k felbontást szeretnék
- 3d - smart nem szükséges
- csak szemből lesz nézve
a célom az, hogy ezért az árért a lehető legjobb képet kapjam - jó kontraszt, minimális felhősödés stb. (tudom, hogy a szép kép szubjektiv, az ajánlott tvket élőben is meg fogom nézni.)
köszönöm -
szalabzs
tag
Sziasztok!
Erről mit tudtok mondani? Képfrissítés valós adat? Ha igen, megvenném.SAMSUNG UE 40 J5100
Képfrissítés: 100 HzKöszi!
-
szalabzs
tag
Sziasztok!
H6200-nak számottevően jobb a képe, mint az lb670nek?
Ez lenne a döntésem a válaszra alapozva: 42" lb670 ha nem sokkal jobb a Samsung
Oka: A 40" Samsung h6200 kicsi, a 42" mar jo es 25 ezerrel kevesebb, mint a 48" h6200.
Vélemény? -
szalabzs
tag
válasz
#94529552 #336 üzenetére
Szia Puma!
Köszi a választ!
Nem látom, hogy ez 100Hz-e. Monitornak jó lesz?Tehát ha jól értem a Samsungnak szebbek a feketéi, mint az LG tvknek.
És összességében képminőséget tekintve mely tvk a legjobbak ebben a kategóriában? Sonyval, Philipsel mi a helyzet?Én elfogadom, ha ez a 6200-as Samsung a legjobb, csak kíváncsiságból kérdezem
Árban még ez a kettő is belefér (nem bánom, ha 42-es, a képminőség számít csak, és ha lehet inkább olcsóbb legyen egy fokkal):
Sony Bravia KDL-42W705B
Philips 42PFH5609 -
szalabzs
tag
Sziasztok!
Egyelőre csak nézelődök, de szeretnék tanácsot kérni. Létezik az alábbi paraméterekkel TV?
Melyek azok?Ez lenne az első LED tv-m, szóval nem vagyok otthon a témában. Bocsi ha hülyeséget írok/kérdezek.
A TV-t monitorként és (főleg) házimoziként használnám, tehát PC-ről menne a FHD/HD tartalom (filmek és sorozatok). TVműsort soha nem nézek.
Ezért szempont, hogy monitorként jól használható legyen főleg netezésre.
Néha beadandók írására elővehetem a régi monitoromat, ha a tv nem megfelelő erre, vagy tapasztalataitok szerint nem előnyös.Hangminőség nem számít, hangrendszer fog gondoskodni a hanghullámokról.
SMART nem számít.
3D: egyszer-kétszer lehet kipróbálnám (tehát nem feltétlenül számít).SZÁMÍT a jó képminőség, a 100Hz sem lenne hátrány, és a "jó" feketékkel rendelkező panel (nyilván nem plazma-fekete).
A 24p mivel a házimozizáshoz tartozik, jó lenne (bár nem sokat tudok még erről sem: van valódi haszna?)
Képméret: 42-47"
Ár: lévén, hogy nem kell smart, sem 3D úgy gondolom hogy 160ezerből jó lenne kihozni a tv-t. Lehetséges ez?Szerk: egyébként egy GA-MA785GT-UD3H (rev. 1.0) alaplap van a PC-ben (integrált hd4200 VGA-val), ami elméletileg támogatja az 1080p-t. Ez elegendő lenne a házimozizáshoz?
Köszi előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gaming notebook topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iOS alkalmazások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nők, nőügyek (18+)
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- PlayStation 5
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Honor Magic5 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8600K 16GB DDR4 960 GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Intel Core I9 9900K Processzor!
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest