- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Riasztó topik
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Dual Mode-os, Mini LED-es IPS monitor jött az MSI műhelyéből
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen alaplapot vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
AL
addikt
Szia ! 65 - ös méretben a Sony XG7077 IPS - direct ledes, nem androidos és 50 - 60 Hz - es.
Más lesz a képe, mint a Samsungnak. Nagyobb betekintési szöge, kisebb kontrasztja és gyengébb feketéje van, mert IPS. Sokaknak ez is tetszik. Bevilágítási hibák ezeknél ritkábbak, mint az általad vett ( visszavitt Samunál ). 2019 - es modell. Ha később akarsz, akkor a Sony márkaboltokban egy éven belül vehetsz hozzá + garanciát.
A két készülék képre, hangra és menüre is egész más. Üdv. -
AL
addikt
válasz
Kayla2 #40415 üzenetére
Szia ! Ezek a Sonyk VA panelesek és a legmodernebb direct ledes paneljük van.
Sony Bravia KD-49XG9005B
Az 55 - ös méret most olcsóbb az MM - ben : 270 ezer és 10 % visszajár ajándékkártyán :
SONY BRAVIA KD-55XF9005BAEP 4K UHD Smart Android LED televízió
Itt láthatod az adataikat : [link]
Az Általad írt készüléket valószínűleg már nem lehet kapni, nem látom sehol.
A Sony topickban pontosabb infókat is találsz.
Tudtommal Joshinak 2 éve egy Sony 43XF8505 van, ami IPS paneles.
Üdv. -
Duran
tag
És egy Sony Bravia Kd xg7077? Ez vajon az RU7022-vel szemben?
Itt állok az Euronicsban a Samut behoztam erre 45kt kellene rádobni.
Mi a véleményetek?
-
Gino20
őstag
Nekem van egy opcióm csak lehet itt megköveznek érte
Hazánkban még kevésbé ismert márka, de pl az USA-ban már nagyon sok az eladásuk.
[link] [link] (HDR10+, Dolby Vison, Clear motion, PCI: 2000, DTS). Csak a specifikációkat tekintve ennyiért ilyen TV-t nem kapsz (3 év garival). Itt egy kis 75"-os teszt is [link] + külföldi véleményeknél szinte csak dicsérik, de olvass utána, mert 65"-ban úgy emlékszem elég sok teszt van, köztük videók is. Ha nem válik be ismét visszaküldőd csak most az alza-nakés jön valamilyen kompromisszum
-
Soká
senior tag
Szerintem senki nem haragszik. Csak kicsit furcsának hat a hozzáállásod, mert a kínálatot korholod ("a piac ma már erre nem kínál lehetőséget") holott szerintem nem a kínálattal van gond, hanem az ügyre szánt büdzséddel.
Koromnál fogva sajnos majdnem egyidős vagyok a magyar televíziózással és számomra (majdnem) lenyűgöző a fejlődés, amin keresztül ment ez az iparág. Azért én még emlékszem arra, hogy, egy kb. 27'-os fekete-fehér tv nagyjából 4-5 havi fizetés volt és ez napi 1-3 órai használat mellett kb. 10 évet bírt ki.
Oké, akkoriban javíthatóak voltak a tévék, oké, most sok kütyü idő előtt adja meg magát, de képminőségben szinte összehasonlíthatatlan a különbség, még úgy is, hogy én például elég nehézkesen barátkoztam a digitális képalkotás ilyen-olyan nyavalyáival.
Az általad említett 200e Ft és a 600e között hatalmas a különbség, ebben az ársávban mozog a tv-k zöme.
Csak mondom, hogy a Samsung UE65RU8002 kb. egy hónapja az Euronicsban 260e Ft volt. Ha van türelmed kivárni, akkor tudsz kedvező(bb) áron tv-t vásárolni. -
Duran
tag
Annyira nem kötöm a 200k-t sem most már.. a 65 colt jobban mint a 200k-t, emiatt kérdeztem, hogy esetleg a 200 és 250 közt nincs-e valami ésszerű 65" választás, de ha nincs, nincs. Ez a lélektani határ. Közben átnéztem a 8002-t és közel sem vagyok róla meggyőzve, hogy ez annyival többet tudna, hogy másfélszer annyit kifizessek érte, főleg, hogy én abban a tévhitben voltam, hogy az már local dimmingel, de írjátok, hogy nem.
minden esetre köszönöm a segítséged, fontolóra veszem azért a 65 colos 8002-est.
(Ui: Ne haragudjatok nem értetlenkedni akartam, csak csalódott vagyok a hibás készülékem miatt..)
Szép délutánt mindenkinek
-
Dr Bubo
MODERÁTOR
válasz
gyuribácsi88 #40414 üzenetére
A P jelöli a régiót, ahova szánták: Európa, USA.
Az L a tuner típusát jelöli: DVB T / T2 / T2HD / C / S / S2.
Az A vagy B a design-t jelöli. Az "A" a középső talpas, a "B" a két szélén talpas. -
Dr Bubo
MODERÁTOR
Én úgy tudom, hogy a PLS az IPS egy továbbfejlesztése. Hirtelen ezt találtam: PLS vs IPS.
-
Duran
tag
Csak az volt a kérdés, hogy a következő lépcső valóban az ár másfélszeresével jár, de ezek szerint igen, és azon felül, hogy magasabb PQI, jobb mozgásmegjelenítés van, meg jobb hang ami engem teljesen hidegen hagy, ugyanazon a felbontással, funkciókkal, technológiával büszkélkedhet (vagy inkább nem büszkélkedhet..). Nem akarok én se teljesen jóllakott kecskét, se teljes adag káposztát, csak egy jó kompromisszumot, de úgy fest, hogy a piac ma már erre nem kínál lehetőséget. A véleményem az, ha régen vettél egy tvt, az még ha az olcsóbb kategóriából is került ki, sem volt ennyire problémás. Egy pár tv készüléket már elfogyasztottam életem során és teljesen megdöbbenve fogadom a véleményeteket, hogy ha olyan tvt akarsz venni ami tud megközelítőleg homogén fekete képet adni, akkor 600-700 pisztolyorrú Mátyással lehet beszálni a játékba, és még akkor sem lehetsz benne biztos, hogy jót kapsz (samus topicban látom, hogy sorra adják el a sz*rt a qxx-ból is).. úgy fest visszafele fejlődünk e téren.
-
Pug
veterán
Igazából nagyon leegyszerűsítve 3 opció áll előtted:
- Hozzávetőlegesen az összes igényedet kiszolgáló választás, viszont növelned kell a keretet, de durván: 65-ös Q70
- Közép út, hogy elengeded a local dimming-et és szintén még a pénztárcába nyúlsz pluszba és akkor 65-ös RU8002
- A 200-as keret marad, méretben lemész 55-re és szintén elengeded a local dimming-et, 55-ös RU8002Illetve van még egy opció, itt elengeded a local dimming-et, azt az igényt, hogy hellyel-közzel normálisan összerakott készüléket kapj és hogy ne legyen brutális a backlight bleeding, de cserébe megmarad a 65-ös méret és a 200K-s határ és bepróbálkozol egy olcsó 65-ös példánnyal.
Nem fog a kecske és a káposzta is összejönni.
A napokban többen, több topicban leírták már párszor neked, ennyi pénzért valóban normális 65-ös készüléket nem fogsz kapni, ez az igazság sajnos. -
Duran
tag
válasz
Gabesz87 #40427 üzenetére
Köszönöm a fáradozásod! Mindenképp átfutom a délután.
Egyre inkább hajlok a 8002-esre egyébként..
De valami arany középút nem létezik? Ami 65 col, de nem "ipari hulladék" és nincs 300k ?
A smart funkciói annyira nem érdekelnek. Ami fontos lenne viszont számomra, az az optikai hangkimenet, az se ártana ha egy DTS-t tudna de ez sem feltétlen elvárás.
Meg persze a kép...
Egyébként azt megjegyezném, hogy más tekintetben a 7022-vel teljesen elégedett vagyok. Gyönyörűek a színek (fekete/sötét jeleneteket kivéve, mert az ezen a tv-n a dimming funkciók miatt valami hihetetlenül fos, de ebbe a témába már bele se megyek..), a színhűség számomra nem annyira szempont, nem photoshopolok rajta, szeretem csorgatni a nyálam az enyhén túlszaturált izzó jó kontrasztos képre, amúgy is sok rajzfilmet nézünk a feleségemmel.Az viszont nem ártana ha esetleg ezt a local dimminget tudná, hogy ne villogjon az egész tv a sötét/világos kompozíciók váltakozásakor.
Vagy esetleg másik márka ?
Köszönöm mindenkinek!
-
Duran
tag
Weben rendelt, boltban átvett készülék. Euronics. 30 napig visszaveszik, már voltam bent tegnap, mondták, hogy szó nélkül cserélik. Ez nem az a sima egyszerű kis backlight bleeding story. Színes felületeken is látszik, világos szobában. Konkrétan mintha egy elemlámpát tartanál a tv jobb felső sarkától 10 centivel beljebb a tv közepe felé.
-
Gabesz87
veterán
ITT van pár 200k körüli árú 65"-os TV összehasonlítása. Mindegyiknek van valami előnye. Mind Direct LED-es, 2 VA, 2 IPS-es. Van ami tud Dolby Visiont, a Hitachinek csak 2 magos a procija, szemben a többivel, ahol 4 (app-ok kezelésénél esetleg hátrány lehet). Esetleg nézz róluk teszteket, véleményeket. De ha le tudsz mondani a 65"-ról szerintem az 55RU8002 lenne a nyerő.
Innen mazsoláztam amúgy.
-
Soká
senior tag
Igen, abban igazad van, hogy 200e körül 65-ös tv-re pályázni felettébb kompromisszumos.
Persze, szívesen megnézném, hogy egy ilyen Hisense mit produkál? Én még sosem láttam.
A felhasználói vélemények vegyesek. -
Pug
veterán
Oké, vedd ki a mondandómból az ipari hulladékot.
Attól még tény marad, hogy megfelelő, valóban jól összerakott, nem orrba-szájba bleeding-elő (mint pl az adott esetben az RU7022 tette), software-esen és funkcionalitásban is rendben lévő 65-ös TV-t nem lehet a 200K-s ársávban kapni.Nem, a 180K-s 65-ös dzsunka TV nem lesz kielégitő, ha az RU7022-es sem volt az...
Nincsenek csodák. -
Soká
senior tag
Olyan könnyen dobálózunk az "ipari hulladék" kifejezéssel. Nem tudom persze, hogy a kínaiak tv-ben hol állnak, de ha az egértv-ből indulok ki (mobiltelefon), akkor nem gondolom, hogy egyes olcsó kínai mobilok ipari hulladékok lennének.
USA-ban lakó barátom pár éve vett valami Vizio nevű kínai tv-t és nem szokott panaszkodni (majd rákérdezek...)
Lehet, hogy öregebb vagyok a kelleténél de én határozottan emlékszem, amikor a feltörekvő dél-koreai cégek műszaki termékeinek kínálata a boltok polcain legalul voltak mint futottak még kategória... -
-
-
Duran
tag
Sziasztok kedves fórumozók.
Hétfőn kihoztam egy Samsung Ru7022t az Euronicsból de már viszem is vissza, ocsmányan felhős.
Erősen gondolkozom rajta, kérjek-e cseredarabot, vagy vegyem inkább egy másik márka tv-jét.
Méret 65 col és 200k-nál sokkal többet nem szeretnék adni érte, heti egy-két órát használjuk, a hálónkban van másik, inkább azt gyötörjük többet.
Felhasználását tekintve teljesen átlagos. Online videotárak, fél évente egy kis játék a haverokkal (PC).
Gondolkoztam kínai vásárlásán is (skyworth/strong) (ennél az alsó kategóriás Samunál jobbak nem? És még egy kis pénz is marad a zsebemben)
Erről mi a véleményetek?
-
bindike01
aktív tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget
Csak azért érdeklődtem ilyen naivan mert ismerősöm tavaly vett egy LG tvt a típusát majd megkérdezem,na és rákötötte a pc t és mindjárt 120 on ment a képfrissítés. Amit azért nem értek mert 100000 ft volt kb a tv. Tehát ergo egy kategória.Egyszóval titkon reméltem hogy ez nem valami rodolfo mutatvány
-
Enjoy1981
csendes újonc
Sziasztok.
Érdeklődnék hogy az alábbi smart tv-k között mi a különbség?
Philips 55PUS6704 és a Philips 55PUS7304.
Főleg külső vinyóról nêznék róla filmeket.
És tv műsorokat rögzítenék.
Árban van köztük olyan 20-30 ezer forint.
Esetleg panelben van különbség?
Nemtudok dönteni melyiket válasszam mert olyan eget verő különbséget nem találtam köztük.
Előre is köszönöm a segítséget 😊 -
Kayla2
tag
Köszi!
Esetleg nem lenne jobb befizetni akár drágábban egy Direct Led-es darabra? A VA-paneles lesz amúgy a nyerő, láttam az általad küldött linkeknek köszönhetően egy jó tesztet és a fekete jobban visszajön rajta. Nem hinném, hogy annyira nyakatekerten filmeznék (IPS), illetve a mostani LG IPS monitorom tuti nem direct ledes, és be is világit, persze ezt csak sötét alapon látom. Ilyesmire gondoltam természetesen nem kell a legdrágább csak panel terén.
Nem kell a legfrissebb modell, és nem is ragaszkodom a 43"-hoz, lehet 49" is.
Sony XBR-49X950H
Köszi a választ előre is! -
Sziasztok, Samsung UE43RU7172 vagy LG 43UM7400PLB?
Ha jól vettem ki a teszteket, akkor a samsungnak a fehér képpel vannak gondjai, az lg-nél meg a fekete nem fekete, hanem szürke
(egyébként lg-nél a pla meg plb mit jelöl?)
-
AL
addikt
válasz
Jorgi Kormi #40409 üzenetére
Szia ! Ezek a készülékek méretenként más - más kijelzővel és alkatrészekkel készülnek.
Pl. : a Sony 43XG8396 : IPS, a 49 - es : VA ezek 55 - ös változata a 8505, 8577, 8596 : IPS, de mindegyik natív 100 - 120 Hz. A Samsung 43 és 49 Q60 csak 50 - 60 Hz es, de az 55 - ös már 100 - 120 Hz. A Sony XF 9005 - ös sorozata egységesen 100 - 120 Hz és VA direct led.
65 - ös méretben ízlés dolga is, hogy kinek melyik tetszik a Sony 65XF9005, vagy a hasonló 65Q80. Van aki az android miatt ellenzi a Sonyt, másoknak meg a Samu színei nem tetszenek. Meg kell nézni, hogy Neked melyik tetszik. Nem az a lényeg, hogy Mi itt mit mondunk, hanem, hogy a Te szemednek melyik tetszik.
Sokaknak a Samu a kedvence, Nekem a Panasonic képe tetszik a legjobban.
De egyik sem lesz olyan élethű, mint az Oled . Tökéleteset nem találsz, az biztos mindegyiknek van valami hibája, hiányossága.
A Samunak még hátránya, hogy nincs benne DTS decóder, de ha külső hangrendszert használsz ez nem gond. [link] [link]
Üdv. -
Hzi
aktív tag
válasz
sarkan #40407 üzenetére
Szia, nem írtad a felhasználást, de ilyen vagy kicsivel magasabb áron (600k) már LG 65C9 oled is van.
Ha sok a statikus tartalom (tévézés, logós csatornák, a család megállítja és úgy felejti a tv box képét, stb.) akkor nem annyira ajánlott, de egyébként tuti jobb mind2-nél. -
AL
addikt
válasz
Kayla2 #40394 üzenetére
Szia ! A gyors mozgások miatt szerintem natív 100 - 120 Hz es készülékre van szükséged.
4K tévék közül 43 as méretben egyedüli 100 - 120 Hz es a Sony Bravia KD-43XG8396
IPS paneles. Itt láthatod az adatait : [link] 200 ezer körüli áron van. Minimális összeggel drágább a 49 - es méretű, de az VA paneles [link]
Üdv. -
AL
addikt
válasz
bindike01 #40395 üzenetére
Szia ! Itt láthatod a készülékeid adatait : [link]
Ezek mind natív 50 - 60 Hz - es képfrissítéssel vannak, ezért a mozgásmegjelenítésük gyengébb, mint a drágább készülékeknek pl. Sony 43XG8396 ami 100 - 120 Hz - es, de 200 ezer feletti áron van.
Az árukeresőn és a Saját ( LG, Samsung topickban ) olvashatsz néhány véleményt.
LG 49UM7000PLA
Samsung UE43RU7102
LG 43UM7390PLC
Az LG 43UM7100 RGBW szerkezetes, nem valós 4K, de sokan ezzel is elégedettek.
Eltérőek a kijelzők. Az LG - nél : IPS, a Samunál : PLS ( tudtommal ez a VA panel egyik változata ) . A panelekről a fenti összefoglalóban és itt olvashatsz : [link]
Ha tudod üzletben nézd meg őket, mert egész más a kép mindegyiknél.
Üdv. -
dudu5130
őstag
Sziasztok! A TCL tv-k ajánlottak? Márkán belül is a 75EP660 a kiszemelt típus.
Új hozzászólás Aktív témák
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! 1TB WD Black SN750 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! LG 27MP58VQ-P 27 FHD 75Hz 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Playstation 4 Slim 1TB + 2 Joystick! Olvass!
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest