Hirdetés
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Riasztó topik
- Házimozi belépő szinten
- Hobby elektronika
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- OLED monitor topic
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bossp
addikt
Sziasztok. Remélem még ide vág a kérdés. Fali konzolok közül milyet ajánlatok? 55Q70r lesz a TV. Nem lenne baj ha elég hosszan ki tudna nyúlni ugyanis két szekrény között lesz.
-
atiska007
senior tag
Hello,
A telekomnál vásárolt Sony tv-re hol tudok kiterjesztett garanciát vásárolni Bp-en?
Felhívtam a sony ügyfélszolgálatát, de semmi infót nem tudtak adni, csak annyit, hogy menjek be pl. egy MM-ba és próbáljak meg ott vásárolni hozzá a kapot garjeggyel.Nektek van esetleg ilyen tapasztalatotok, hova érdemes bemenni és intézni?
Köszi!
-
kpykpy
tag
sziasztok!
kalibrált felső kategóriás panasonic plazmáról váltanék egy új tévére.
Használtak is szóba jöhetnek. Nem tudom eldönteni, h pl egy b8-as oled vagy egy 9es szériás samsung qled milyen változás lenne a plazmához képest.
Olednél félek a beégéstől (sok 21:9es film, fps játékok fix hud-al), ezért gondoltam vmi prémium led tv-re.
Windows asztal bizonyos szürke háttereknél minimálisan észre vehető ha vki direkt keresi, azzal még simán együtt lehet élni, de pár burn-in test youtubeon nagyon megijesztett...
Ki mit ajánlana?
65"-os méretben kellene. 60% film / 40% monitor módban lenne használva.
a keret legyen 5-600e huf. Köszönöm előre is a segítséget!
-
Mankó
veterán
55-ös 2012-es Full HD Sony VA (55HX751) panelról 65-ös VA panelos tv-re váltanék. Felhasználási terület, Xbox One X, filmek. Nézési táv max 3 m.
Nemtúl világos nappaliba menne, de redőnnyel sötétíthető. Már elég régóta olvasgatom a teszteket, fórumokat, de tuti modellt még nem sikerült találnom. Az Oled dobna igazán nagyot a felhasználói élményen, de ezek a banding, tinting, beéégési mizériák eltántorítanak kicsit. bár nem teljesen. A többi LCD-s vonalon meg a menü lassúság,. képi hibák stb, szóval nem egyszerű a döntés. Ki melyiket választaná és miért?500-ból jó lenne megúszni, 0%-os thm-mel mehet fölé is, bár a kiegészítő plusz garancia elég sokat dob még az áron majd.
Felállítottam egy sorrendet, megerősítésre lenne szükségem.
Samsung 65Q6FN -> Sony 65XF9005 -> Samsung 65Q8FN -> Samsung 65Q9FN -> LG Oled 65C8
-
danifilth
csendes tag
Hellosztok
Mútkor kicsit sok kritériumot adtam meg. Most már leszűkítettem 2 TV-re melyiket ajánljátok PS4Pro és sorozat/filmnézéshez?
Tudom a sonynak erősebb a fénye de nekem egy kicsit a g70 felé hajlok egyenlőre. Ma megyek megnézni őket.
-
m1lan
őstag
Sziasztok! 124 cm méretben keresek TV készüléket, az alábbi két típust néztem ki:
LG 49UK6300PLB
Samsung UE50NU7022Ami fontos: képminőség, hangminőség, illetve az OS minősége. Kicsit a Samsung felé húzok, mennyire volna jó választás?
-
sititomi
csendes újonc
válasz
lezuvius #34337 üzenetére
Ezen agyalok még, de igazából 150 körül lenne a keret, amit már így is kitoltam 200-ig. Illetve nem tudom miért, de engem taszít ez a szürke szín.
Heti 5-6 órát ha használnám, 5 éves Samsungot váltana, nincsenek nagy igényeim, csak már ne legyen belépő szint. Aztán ha később leragadnék előtte elgondolkodnék egy jobb készüléken.
Addig 150-200 között mi lenne jó választás?
-
lezuvius
őstag
válasz
sititomi #34334 üzenetére
Picit szánj még rá és valós 10bit-es és 100hz-es tévéket tudsz venni.
LG 55SK8100
Vagy 49"-os méretben Sony 49XF8505 -
AL
addikt
válasz
bargeszt #34332 üzenetére
Szia ! A Samu még nagyon új nincs róla semmi információ. Ha méretileg elférnek, akkor szerintem ezekkel jobban jársz : PANASONIC TX-55FX633E 110 ezer
Panasonic TX-55FX600E 160 ezer
SONY KD-55XF7005 ez VA paneles a 49 - es méret IPS : [link]
Itt láthatod az adatokat : [link]
Üdv. -
sititomi
csendes újonc
Sziasztok,
Egy Sony 55XF8096 modell 190ezerért mennyire jó vétel?
Leginkább PS-hez és napközbeni sport adásokhoz, filmekhez. Az IPS panellal már megbékéltem, 60Hz-nél nagyobb képfrissítésű tv-t pedig nem találtam.
Az LG 55UK7750-et ajánlották még, de specifikációban nem nagyon tér el:
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/950278db4Esetleg mást tudtok ajánlani 200 ezer alatt vegyes használatra? Vagy érdemes lecsapni a Sonyra?
Válaszotok köszönöm.
-
bargeszt
tag
Hello!
Tv vásárlás előtt állok, két tv-t néztem ki. [link]
és [link]
LG 49UK7550MLA
samsung 43" RU7445
Nekem nehezen megy a két tv összehasonlítása, mert az egyiknél pqi index van a másiknál teljesen más. Azt kiderítettem, hogy a samsung nem tudja a dts hangot.
Főleg filmeket néznék rajta, TV-adást, internetes tartalom, és játék.
Kérdésem az lenne melyik tv jobb, melyiket érdemes megvenni? Egy samu B652-őt váltana.
Köszi a választ előre is. -
AL
addikt
Szia ! Az Extreme Digitálban most sok akciós készülék van : Ezt az FHD Sonyt ílyen olcsón még nem láttam 49WE665
110 ezer. [link]
Sony 40WE660 : 105 ezer
Van még több akciós készülék : ( az LG - t sajnos nem ismerem ) [link]
Itt megnézheted a készülékek adatait és össze is tudod hasonlítani őket : [link]
A Sonyk : FHD , az LG : 4K. Üdv. -
atiska007
senior tag
Berendeltem a Telekomnál listaáron egy Sony-t.
Valami fura, mert árukeresőn ez a tv 321.000 legolcsóbban.
Kiváncsi vagyok, hogy ezt a típust fogják-e küldeni, és ha igen, akkor nem-e egy refurbished/visszaküldött/kiállított/használt cucc lesz.
-
Peace
nagyúr
válasz
lezuvius #34328 üzenetére
Szimpatikus az a Sony. Az egyetlen bajom, hogy videókártyám gyenge és nem is tervezek erősebbet venni. Így marad az 1080p-s felbontás PC játékoknál. Az XF9005-nél pedig 1080p-ben jelentősen nagyobb az input lag, mint 4K-ban. Persze ez állítólag vagy nem, vagy pedig alig észrevehető...
-
lezuvius
őstag
A fényerő hiánya miatt választanám az XF9005-t az esetedben a Q70-el szemben, hamár az OLED-QLED összehasonlításnál a fényerő ekkora szerepet játszott nálad
KatonaT
Az elődjéhez képest szinte mindenben visszafejlődött, az árkategóriájában inkább vennék LG-t Sony-t vagy Panasonicot már. Persze ha a tudása még így megfelel akkor veheted azt is -
Calogero
addikt
válasz
lezuvius #34309 üzenetére
Köszönöm!
Úgy néz ki sikerült OLED mellett dönteni. LG 65E8 személyesen is láttam, tetszett a képe és a külső is.
Sajnos Pana-t nem láttam, de gondolom maradtak a fekete kocka design mellett (plazmám is Panasonic volt, és ott nem vitték túlzásba) 25 000 Ft-al drágább az LG. -
bozont
veterán
Esetleg itt van még az LG LM6300PLA. Én ezzel szemezek, de sajnos sehol nem láttam még kiállítva.
-
Peace
nagyúr
válasz
lezuvius #34318 üzenetére
Én nem nyújtózkodhatok sajnos anyagilag olyan messzire. A 65-ös méret az eldöntetett, az alá nem adom. Nekem 300-350 lett volna a lélektani határ és eredetileg a Q6FN lett kiszemelve, csak menet közben elfogyott. Nálunk is film PC-ről és játék (PC+PS4 Pro) minden mennyiségben a felhasználási terület. Párom utálja ha be van sötétítve. Az csak akkor működik, ha egyedül vagyok otthon.
Szívesen megpróbálkoznék az OLED-el, de esélytelen, hogy annyit essen az ára 1-2 hónapon belül. Úgyhogy marad nekem egy olcsóbbik QLED vagy a Sony XF9005, ami még izgatja a fantáziámat......
-
lezuvius
őstag
Ezért jó, hogy mindenki másképp látja. Nekem kimondottan zavaró a túlfényes képe a Q90-nek és az én felhasználasi szokásaimnak az OLED sokkal jobban megfelel. Világos nappaliba napközbeni tévénézésre én se OLED tévét vennék, de filmekhez és játékhoz csak azt.
Egy harmad áron árult tv nemtudom mennyire számít összehasonlítási alapnak
-
AL
addikt
Szia ! Ahogy előttem is írták nagyon kicsi a kinálat az általad írt kategóriában. A Sonyn kívül szinte semmi ismert nincs. Az Extreme Digitalban a Sony 40we660 most Számodra megfelelő áron van.
A 43 as méretü 4K tévék pedig már szinte a 49 esek árában vannak. Talán nézd meg a Panasonic 43FX550 et, ez egy alap 4K, de bármelyiket is veszed ajánlatos hozzá + 3 év garanciát is venni. A régi nagy márkák közül ( ami már nem az ) a Hitachi még hasonló árban van és 5 év garanciát adnak a hivatalos kereskedők hozzá ( pl. Extreme Digital ) Az is egy jó megoldás, ha bemész egy MM üzletben és ott végignézegeted a kínálatot. Üdv -
atiska007
senior tag
köszi!
na most már tényleg ez a 3 készülék maradt, amit összehasonlítottam
Sajnos boltban csak a Samsungot tudtam megnézni, másik kettő nincs kiállítva.
Samu edge led, másik kettő direct led...
Sony elméletileg nem tudja a HDR10+ -t, másik kettő igen.Így papíron a Pana lenne a nyerő, de abban meg állítólag nem túl jó LG panel van...
Szóval itt most elakadtam, hogy akkor a 3 közül melyik lenne az ár/érték bajnok...
-
Peace
nagyúr
válasz
lezuvius #34309 üzenetére
Itt az összehasonlító videó alapján ami szimpatikus az OLED-ben, az a játék része volt. A többiben nekem sokkal jobban adta a QLED világosabb képe. De ez tényleg csak akkor jön ki és akkor rugózol rajta, ha egymás mellett van a két tv. Engem még mindig nem győzött meg az OLED annyira, hogy nekem megérje az 550k-t a 65"-os. Még mindig a 300k-s 65Q7FN miatt zokogok...
Azzal vigasztalom magam, hogy biztos ment pár 1000 órát.
-
mbaker
tag
Jól látom hogy idei pana GX sorozat mind 60hz-esek?pl.:58GX830E.Igaz hogy van VA panelesek(amelyikeket néztem)de a sport miatt jó lett volna ha legalább 100hz-esek
-
lezuvius
őstag
válasz
Calogero #34308 üzenetére
Otthoni változatos használat mellett nem kell parázni a beégéstől. ITT egy egész korrekt teszt a témáról.
Ebben a videóban meg OLED vs Qled összehasonlítást van.
A helyedben én OLED-et vennék. LG 65C8-at ha számít a smart rendszer funkció gazdagsága és a Dolby Vision támogatás, míg ha kalibrálás nélkül pontosabb képet szeretnél, akkor a Panasonic 65FZ800-at. Persze ha a dizájn és némi fényerő plusz kell, akkor az LG 65E8 is remek választás.
-
Calogero
addikt
Tv vásárlás előtt állok
Méretben 65" gondolkodom 3 méterről lesz majd nézve
A tv-t első sorban film valamit tv nézésre lenne használva, Egy HTPC-t használnék a filmek lejátszására (ASRock J5005 + 8GByte RAM + SSD+WIN10 [link])A szoba nem nagyon világos
A max keret 700 000 FtA versenyzők
Samsung QE65Q9FNATXXH
Samsung QE65Q80RATXXH
Samsung QE65Q85RATXXH
Samsung QE65Q9FN (ebből már csak bontott, de nem értékesített darab van (edigital)) és ( 1 outlet termék 400 000 ért )LG OLED65E8PLA (páromnak ez tetszik külsőleg
)
LG OLED65B8PLA
LG OLED65C8PLA
PANASONIC TX-65FZ800EEzek az OLED készülékek, mennyire hajlamosak a beégésre...plazma tv váltana azt nem sikerűlt beégetnem.
Előre is köszönöm.
-
NoMagix
addikt
Na, gyerekek, drukkoljatok! Ha minden jó lesz, akkor megszabadúltok tőlem!
MM vebshop-ból akartam rendelni a 7végén, de elfogyott a kiszemelt Philips 55PUS7363-ból
Most újra felraktak a tv-ből és gyorsan rendeltem egyet!
Tudom IPS-t javasoltatok, de az ambilight nagyon érdekelt! Lesz 2 hetem eldönteni, hogy menjen vagy maradjon! -
AL
addikt
-
atiska007
senior tag
Erről valami infó valakinek? Gugli nem talált túl sokat...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- VoLTE/VoWiFi
- Ukrajnai háború
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Spórolós topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Subaru topik
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- További aktív témák...
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G4: i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i3 10105F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest