Új hozzászólás Aktív témák
-
gibzon37
csendes tag
nem tud gyűjteményeket kezelni, ha egy usb-ről megy....
-
zacci
aktív tag
válasz
gibzon37 #302 üzenetére
Nekem alapbol van egy PC, amin fut a Plex, illetve most mar a Jellyfin. Innetol kezdve nem volt kulonosebb problema. Jellyfin pc-s szerver verzioban hozzadatam a konyvtarakat es azt szepen bedolgozta. A jellyfin kliensben kell beallitani, hogy kulso playert hasznaljon. Innetol megy a nativ palyer a zappitin. Egyetlen hatranya, hogy nem jegyzi meg a film jelenlegi allapotat, tehat mindig az elejetol kezdi a film lejatszast.
-
zacci
aktív tag
Na ugy nez ki a Jellyfin mukodik rajt. Tul keppen egy Emby, csak ingyenes. Es szerencsere be lehet allitani, hogy kulso playert hasznaljon, igy elindul a nativ player. A hatranya annyi, hogy ilyenkor nem jegyzi meg a poziciot, ha megallitom a filmet, ergo h elinditom, akkor az elejetol inditja a filmet. Ettol fuggetlenul a zappiti kapja be es megyek at masik playerre. Egyelore az Nvidia shield pro ami jonak tunik. Az lejatszik mindent nativan, atkuldi a hangot is es a cpu meg mindig vagy 4x gyorsabb, mint a legujabb fostaliga lejatszok, legyen az zidoo vagy dune stb. pedig 2019-es kiadas.
-
gibzon37
csendes tag
Tud kezelni több merevlemezt is, melyet cserélgetek benne? Tudja kezelni a Zappiti, lejátszóját?
-
gibzon37
csendes tag
Sziasztok!!
Segitséget kérnék zappiti 4K HDR-em van, több merevlemezzel+ külső merevlemezzel usb csatin, milyen filmborítókezelőt ajánlanátok? Az emby-t próbáltam, az nem jött össze.... HELP -
gibzon37
csendes tag
Zappiti 4K HDR hogyan lehet offline módot beállítani, szerver a PC ?????
-
gibzon37
csendes tag
válasz
gibzon37 #292 üzenetére
én a zappitiben cserélhető meghajtót, + külső vinyót használok, de a pc-. csak az e meghajtót tudom hozzárendelni az emby szerverhez utána a zappiti 4k hdr nem játsza le.... Szerintem nem jó az elérési út, az lehet a gond????????
Az emby szerver nem tud több külső meghajtót kezelni? nem éertem! -
djnice
veterán
-
zacci
aktív tag
válasz
gibzon37 #290 üzenetére
Tegnap telepitettem a fizikai plex szerveremre az Emby szerver progit. Az Emby oldalarol letoltheto. A playerből a zappitire az Android TV verziot telpitettem. Egyelore nem tudom hogy mukodik rendesen vagy sem, meg csak ismerkedem vele. Lehet nem is lesz jo. Nemsokara leulok mozizni es kiderul...
-
zacci
aktív tag
Jol erzem, hogy az Emby-re mindenkeppen elo kell fizetni, ha a zappitin akarom lejatszani a filmeket ?
-
zacci
aktív tag
Na sikerult az Emby-t beizzitanom es beallitani, hogy external playert hasznaljon. A zappiti andorid menujeben be kellett meg allitanom a native playert, mert a nuplayer-el csak tekert.
Eddig nagyjabol jol mukodik. 1 filmet talaltam eddig, aminel nincs hd hang, de egy masik filmnel pl. szepen kiirta za erosito hogy hd es meg is szolalt.
Azt szeretnem elerni, hogy az Emby ne nyulkaljon bele se a kepbe, sem pedig a hangba. Valamiert annal a filmnel, aminel nem volt hang le akarta kodolni a hangot. Hol lehet beallitani a passtorught-ot ?Ja es ami fontos, hol lehet kikapcsolni, hogy eszkoz inditaskor ne induljon el ez a fos zappiti player ???
-
zacci
aktív tag
De ha mar ugyis Duna alap (ha jol ertem) a zappiti, akkor nem lehet valahogy rareszelni a dune fw-t ?
-
zacci
aktív tag
Es az teljes ertekuen helyettesiti ezt a fos "beepitett" zappitii cuccot ?
Emby-t probalta mar valaki ?
Van egy Plex szerverem es azon boven elfer meg akar az Emby is.Kodi + XBMC Wrapper-hez tudsz adni letoltesi linket ?
thx!
-
zacci
aktív tag
Hi!
Van valami alternativ boritokezelo megoldas erre a fosra ? Olyan, ami a belso playert hasznalja, tehat mukodik a kadenciahelyes lejatszas, feliratok, 3D stb.
Anno probalkoztam Plex klienssel, de nem jott be. Nativan nem tudta kezelni.
Szetbax az ideg, hogy olyan hulye voltam, hogy ezt a fost anno megvettem, de kellett a hdmi audio out kimenet, de mar akkor lattam, hogy ennek a felhos fosnak nem lesz jo vege. Troger egy ceg...
-
djnice
veterán
válasz
burgman384 #281 üzenetére
A régi kódbázisra épül 90%-ban. Én nem adnék ezért pénzt, hülyének nézik az embereket. Vannak sokkal szebb és gyorsabb ingyenes megoldások.
-
burgman384
csendes tag
Esetleg a mit reklámoznak,új borítókezelő a zappitihez,a régi megszűnése után,nincs már fent valakinek?(13) R_volution. PlayerOne | EXCLUSIVE Look at the Zappiti Replacement! - YouTube
-
djnice
veterán
válasz
burgman384 #279 üzenetére
A Zappiti-n egy az egyben Dune firmware fut (r17-es branch), még a frissítések is a Dune oldalán vannak fent: [link]
Szóval ha valami nem volt jó a Dune-n, akkor az a Zappiti-n sem jó. A Zappiti csak annyiban más, hogy a Dune Media Center helyett a Zappiti Video van rajta, ami ugye jövőre már használhatatlan lesz.
Tudsz rá tenni Nova Player-t, ViMu Player-t és Kodi-t is, mindegyiket belehet állítani úgy hogy a belső Dune lejátszóval indítsa el a filmet, így minden funkció megmarad. -
burgman384
csendes tag
Nekem egy Zappiti Reference-m van. Nem kevés pénzbe került,azért vettem meg,mert sokat szívtam a Dune-kel. Sajnos szomorúan látom,hogy mi történik,de ettől függetlenül,nem szeretném eladni a készüléket,mert teljesen megvagyok elégedve a képpel és a hanggal egyaránt.Ha nem lesz más,akkor megpróbálok valamilyen más borító kezelőt rá telepíteni. Nekem még mindig etalon a gép.Esetleg ha valaki már telepített rá borító kezelőt,szívesen venném a segítségét...
-
djnice
veterán
Akit érdekel a Zappiti Video alkalmazás felhőtől való függetlenítése, keressen meg. A tesztelésben kellene segíteni.
-
kisPonyiii
csendes tag
Hardveraprón hirdetek egyet ha valaki keres.
zappiti one se 4k hdr
-
djnice
veterán
Mindenki figyelmébe:
A Zappiti Cloud le fog állni az év végéig, tehát a Zappiti Video csak offline üzemmódban fog működni, ami azt jelenti hogy a meglévő gyűjteményt nem lehet majd szerkeszteni többé és újat sem lehet majd létrehozni. A felhasználókat természetesen nem értesítették erről és még mindig lehet kapni újonnan Zappiti lejátszókat.
Mik a lehetőségek?
- Használunk más alkalmazást a lejátszón (Plex, Emby, Jellyfin, Kodi, Vimu Player, Nova Player, stb.)
- Előfizetünk az új applikációra (6 EUR/hó vagy 50 EUR/év)Hogy jutottunk el idáig?
A Zappiti idén januárban csődöt jelentett és a céget fel is számolták Október elején. Aztán fogták magukat ugyanazok az emberek és alapítottak egy új céget R_volution néven, mintha mi sem történt volna. Fogták a Zappiti Neo lejátszójukat, átcímkézték és új néven forgalomba hozták: [link]
Akik megveszik az új lejátszójukat, azoknak ingyenes az app, akiknek pedig Zappiti-jük van, ők így jártak, fizetniük kell, még akkor is ha mondjuk pár hónapja több mint 1 millió forintért vettek egy Zappiti Signature-t...
Ő az egyik főkolompos aki úgy adja elő megát, mint a Zappiti megmentője: [link]
A PlayerOne adatlapját a Neo-ról másolták, kihagyva a Magic Pixel-t, ezzel is elismerve, hogy eddig átverték a vásárlóikat (hiába bizonyítottam ezt eddig is, a külföldi fórumokon rágalmazásnak állították be).Neo:
Az eredeti oldalt már letörölték, gondolom elakarták tüntetni a bizonyítékokat, de a web.archive.org-on fellelhető.PlayerOne:
Az összes lejátszójuk mindig is túlárazott volt, van pár gazdag és hozzá nem értő amerikai, akik természetesen védik őket a mai napig és töröltetik a moderátorokkal a negatív hozzászólásokat (avforums, avsforum). A francia felhasználók viszont már jogi lépéseket fontolgatnak (homecinema-fr fórum).
Azt csak úgy mellékesen megemlítem, hogy a 4K HDR szériájukban a video és bluray menü lejátszó motor a Zidoo-tól van, amit engedély nélkül használnak (rákérdeztem a Zidoo-nál) és az új RTD1619DR szériájukon pedig teljes egészében Dune firmware fut (engedéllyel), ők csak a saját alkalmazásaikat telepítették rá.
Mindenki jól gondolja meg, hogy előfizet-e az új applikációra (ami lehet hogy pár év múlva megint megáll) és támogatja ezeket a "nem illetem jelzővel" embereket, vagy jogi lépéseket tesz.
Jogilag ezt megtehetik?
Jó kérdés, várom azok válaszát akik kompetensek a témában. -
synar
őstag
válasz
o.OkrasyO.o #250 üzenetére
Próbáltam én is Aptoide-ból telepíteni a Netflixet, de nem találom a listában és a keresője sem dobja ki. Zappiti One 4K HDR lejátszóm van. Köszönöm a választ előre is.
-
djnice
veterán
És meg csak nem is nekem kellett jelentenem a GVH felé:
"To this day and until further notice, the company ZAPPITI no longer has the right to communicate in some ways that may be by court order, until the verdict is reduced... Any violation of this procedure would result in criminal penalties..."
A francia cégnek úgy néz ki lőttek, ki tudja mi lesz a sorsa ezek után a Zappiti Cloud-nak (ami nélkül a jukebox nem fog működni). -
polip1972
újonc
Zappiti Duo 4K van lehetőség újból feltenni a firmware 3.15 van de nem engedi mert már fent van.Felülirni lehet valahogy?
Köszönöm a válaszokat. -
kokokka
addikt
-
djnice
veterán
A lényeg, hogy a Magic Pixel mint technológia, nem létezik. Az egész egy marketingfogás, a vásárlók átverése.
A 4K HDR széria (Magic Pixel V2.5) esetében annyit csinált a Zappiti, hogy elállította a referencia képbeállításokat, hogy jobbnak tűnjön a képminőség, de ezzel csak elrontotta azt (firmware-be is belenéztem, ott voltak a deformált értékek...).Szóval akinek 4K HDR széria van, annak így kell beállítania a képet, hogy a referenciát kapja:
Brightness: +1
Contrast: -1
Saturation: -3
Hue: -2Az új DV széria teljesen a Dune firmware-én alapul (Solo Vision), pár módosítás van csak benne (logó, skin, saját Zappiti app-ok), még a firmware is a Dune oldalán van fent (ez nincs publikálva...). Természetesen összehasonlítottam fw szinten is a Dune-vel, plusz készült RAW HDMI capture is és a végeredmény az lett hogy a Magic Pixel V3-mas verziója sem létezik, a képe 100%-ban megegyezik a Dune-vel. A legnagyobb bullshit pedig az hogy a Zappiti "mérnöke" azt mondta, hogy az egyik legnehezebb dolog volt úgy összehozni az új Magic Pixel verziót hogy az együtt dolgozzon a Dolby VS10-zel
Amúgy szerintem ez a GVH-nál is megállná a helyét...
-
djnice
veterán
Csak kiderült az igazság amit mindig mondogattam: [link]
-
golyo1983
csendes tag
Sziasztok
Olyan gondom volna ,vásároltam egy Zappiti One Hdr 4k készüléket használtan.
Az elöző tulaj nem tudja a jelszavát a regisztrációhoz.
Úgye én nem tudom a saját regisztrálásomhoz hozzá adni a aToken számot mert fel használták egy másik fiókhoz.
Mi atenni való ebben az esetben, Köszönöm -
gabi32
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem.
Most vásároltam egy Zappiti One SE készüléket az extreme digitalnál és nem tudom regisztrálni,mert azt az üzenetet írja ki,hogy ezt a tokent már regisztrálták.
Van-e valami lehetőség törölni az előző regisztrációt? -
TuTa86
tag
Sziasztok!
A dual HDMI kimenet miatt valasztottam a ONE SE 4K HDR lejátszót, amit ki is használok, ezzel összefüggésben lenne olyan kérdésem, hogy a készülék bekapcsolásakor, illetve file böngésző megnyitásakor nektek is elveszi a jelet a tv-ről és az erősítőről néhány másodpercre, többször egymás után? Illetve 4K-s tartalmaknál, (amik 60-65Gb méretű fileok), amikor folytatni szeretném a lejátszást, onnan ahol abbahgytam, a készülék felajánlja, hogy folytassam x időtől vagy lejástszás az elejétől, többször előfordul, hogy az elejétől lejátsza de ha a folytatást választom, akkor lefagy. A tv és az erősítő is jel nelkül marad. Előfordul másnál is vagy nálam van valami probléma? Belső lemeznél és 3.0 USB-s külső lemeznél is.
-
bajormisi
csendes tag
Sziasztok!
Zappiti lejátszón fut esetleg valamelyik app ezek közül?
Digi online
Telekom tv go
horizon go
Köszönöm -
o.OkrasyO.o
csendes tag
válasz
Philo_222 #258 üzenetére
Szia!
a 2x2 TB teljesen jó, de egyben is jó. Az indexelés miatt ajánlott szétszedni 2TB-onként.
Szerintem azzal kezd hogy újrainicializálod GPT-re, aztán 2x2 TB NTFS és ha a vinyó jó, akkor a zappitiben is jónak kell lennie. (asztali pcbe rakd be belülre, ne vacakolj a dokkolóval) -
Philo_222
friss újonc
Sziasztok. Nekem is WD Blue 4TB problémám van. One SE HDR gépről van szó, és nem ismeri fel a Zappiti. Laptoppal tudom használni usb dokkolóval, de Zappiti vagy nem látja, vagy hibásnak látja és ilyenkor felajánlja, hogy setupolja (gondolom formázza). Utána akár belső tárolónak, akár USB-s tárolónak próbálom setupolni, 40%-nál kidobja hibával és utána fel sem ismeri, kezelni sem tudja, sőt még laptoppal is elég sok buzizás volt, mire újra tudtam formázni. Csak érdekelne, hogy alapból tudnia kellene egy particióban a 4TB-t? Illetve ha 2 x 2 TB-re formázom, akkor az tuti ok lesz? (este megpróbálom, de addig is hátha valami infó jön ide). Előre is köszönöm a segítséget! (amúgy Popcorn Hour-ról váltottam, amim volt még nem tudta a 4k-t. Untam már a felhasználói élményt és azt, hogy az utóbbi időben többször kellett újraindítanom, mint amennyi filmet néztem rajta és ki akartam próbálni valami mást. Nekem eddig a Zappiti bejött, mindent visz, semmi sem akad, teljesen rendben van számomra, egyedül most ez a HDD dolog okozott problémát).
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Szia GrassRoot,
GPT-re van inicializálva? Gondolom 4TB-ra gondolsz. Ajánlott 2TB-onként szétpartícionálni. és mindkét partícióra megcsinálni a FILMEK, SOROZATOK mappákat, ha az egyik betelik, akkor a másikat is megadni a videóban a borítózáshoz, ha használod.
Ha pedig PC-ről akarsz a benne lévő vinyóra másolni, akkor a következőknek kell meglennieWindows esetén:
JELSZAVAS windows fiók.!!! jelsó nélkül nemz megy!!. Ha Microsoft fiókkal lépsz be a windows-ba akkor a Zappitiben a microsoft fiókod emailjét és jelszavát kell megadnod amikor kéri a bejelentkezést.
Zappiti Servert innen töltsd le és telepítsd a gépre: http://www.zappiti.com/download?version=win
Ezután látni fogod a hálózati meghajtók közt, de IP-vel is meg tudod hívni a windows intézőben pl. ha adtál neki fix IP-t.
Ha ez megvan, akkor a Zappitin a Service, legyen frissítve, illetve a 3.15-ös firmware-t rakd fel rá mindenképpen!!
innen éred el: [https://www.avland.hu/hirek-aktualitasok/87/megjelent-a-zappiti-os-3-15-os-verzioja]Ha kész a FactoryResetet ne sumákold el!,
mert később nem fog minden megfelelően frissülni.
Ha minden megvan, akkor a Zappitiről is eléred a gépen lévő cuccaid, és a gépről is a zappitiben lévő vinyókat.
Két lemez esetén, ha csak az egyiket látod, akkor a Screensaver app-ot le kell tiltani/törölni és látni fogod. (elvileg)
Ami pedig még fontos, a Zappiti csak a megosztott mapákat látja a gépen és a következőképpen kell megosztani:
Jobbklikk a meghajtón/mappán, spec.megosztás, pipa be, engedélyek, teljes hozzáférés mindenkinek, alkalmaz alkalmaz oké.
Remélem tudtam segíteni. -
GrassRoot
csendes tag
Sziasztok!
Vettem egy Zappiti Pro 4k HDR média lejátszót. Nagyon király lenne de már egy napja próbálom megcsinálni hogy felismerje a 3,5 HDD. Nem akarja, pedig WD BLUE 4GB-os és úgy formatáltam ahogy kérte. És a hálózati megosztás sem működik. Teljesen kész vagyok. Nem tudok rájönni, hogy mi van. Valaki aki tud, segítsen pls. -
Brugo1977
csendes újonc
válasz
o.OkrasyO.o #250 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, elindult!
5.1es hang van így rajta? -
Rommel83
csendes tag
Sziasztok!
Zappiti pro 4k- val kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
gonczip
tag
Sziasztok! Vásároltam egy Zappiti Duo 4K média lejátszót. Egy dolgot viszont nagyon nem értek. Próbáltam vagy 10 db 4K-s filmet is lejátszani rajta, de egyiket sem viszi. Valami beállítási probléma lehet? Miért árulják 4K-s lejátszóként, ha nem is viszi a 4K-s tartalmat.
-
Brugo1977
csendes újonc
Sziasztok!
Lehet e használni a Netflix-et,és/vagy a HBO-Go a lejátszón?
A Netflix-et kipróbálnám
One 4k-am van
Előre is köszönöm a segitsdget -
Lali-213
senior tag
Sziasztok,
A Zappiti Mini 4K HDR-rel van személyes tapasztalata valakinek? Az lenne a tervem, hogy USB 3.0-s pendrive vagy külső HDD segítségével néznék rajta 4K-s (HDR) tartalmat. Egyelőre csak egy FHD-s készülékem van, az év folyamán terveztem, hogy HDR 10+ képes tévét veszek.
Előre is köszönöm, hogy megosztjátok velem a véleményeket.
-
Brombolo
újonc
Kedves Karácsonyozók!
Az én történetem egy Zapitti one se 4 khdr-el röviden az alábbi módon zajlott.
- Megrendeltem, nem jött időre.
- Nagy nehezen meghozták
- Éreztem, hogy ki kell próbálnom ne szent este süljek fel..
- Eztán jobban kell hagyatkoznom a megérzéseimre, mert az eszköz a szoftvert sem töltötte be.
- Minden gond nélkül kicserélték, de időközben kiderült, hogy egy USB kábelem se jó.
- Aztán az igazi pofon: Én azt hittem, hogy összedugdosom és megy minden ahogy kell. Hát egy nagy lóf@szt. Ha belerakok egy műsorokkal teli winyót, azt gond nélkül lejátsza, szépen és jól. A hálózatot viszont képtelen vagyok beállítani. A tudásbázisban elolvastam mit hogyan kell, de úgy nem működik. Van valakinek ötlete? Win 10-el kellene együtt működnie. Életemben nem állítottam be hálózatot. Felismeri a gépemet, de ahhoz, hogy együttműködjön vele, kér egy win profilt és egy jelszót. Én már mindent megpróbáltam, de semmi nem felel meg neki. Két alkalommal nem tudom mit csináltam, de létrejött egy olyan kapcsolat, ahol csak a zappitit látta a gép, de fordítva ment. 110 MB/s-el rohant át az adat a gépemről a média lejátszóra. Ahogy kikapcsoltam a gépet meég egyszer nem jött elő. leokéztem mindent és mégsem. Karácsonyra való tekintettel kérem valakinek essen már meg a szíve és adjon néhány tanácsot (metaadatok, splitterek, tone mappingok nélkül).
-
Kolorista
csendes tag
válasz
szricsi_0917 #243 üzenetére
Így már minden érthető. Elméletben egy kecskeméti cég az Av-Land a kizárólagos forgalmazó (www.avland.hu) írj nekik egy emailt remélem tudnak segíteni.
-
Kolorista
csendes tag
válasz
szricsi_0917 #241 üzenetére
A legtöbb androidos médialejátszó ilyen, de például a Popcorn lejátszók is ilyenek. Mivel nincs készenléti állapot minek kell kihúzogatni. Ha áramszünet van a legtöbb müszaki cikk visszakapcsol, gondold el ha a hűtő nem kapcsol vissza. Nem értem ez miért probléma,
-
szricsi_0917
tag
Sziasztok
Van egy Zappiti one se 4k hdr lejátszóm. A problémám, hogy áramszünet után vagy ha csak szimplán kihúzom majd visszakötöm az elosztóba a lejátszót akkor magától elindul. Mi lehet ennek az oka, vagy van valamilyen beállítás, hogy ezt ki lehessen kapcsolni? -
Rbert
aktív tag
LG 65 B6 Oled van nekem,még nem vettem észre eddig.Lehet jobban oda kell figyelnem...
-
mandju
senior tag
Ami nekem a zappitiben tetszik, hogy tud 21:9 guit. Ha valaki ilyen vászonra vetít, akkor nagyon hasznos funkció tud lenni.
A zidoo tudtommal nem tud ilyen... pedig elég lenne egy skin is talán hozzá.
Vagy tévedek?
Nálam ez valós igény lesz, ha elkészül végre az új moziszobám. Nem lesz más megoldás, mint a HTPC vagy a zappiti... vagy kompromisszum és a menü lelóg a vászonról... -
djnice
veterán
A Zappiti-nél az a bosszantó, hogy ennyi pénzért akár megcsinálhatnák jól is (mondjuk a korrekt metaadatokhoz SoC csere is kellene RTD1296-ra).
A Zidoo miért tudja orvosolni ezeket a problémákat fele áron?
Egy közösségi ingyenes rendszer (CoreELEC) miért tud jobb lenni egy majdnem tizedébe kerülő vason?
Miért kell reklámozni egy nem létező funkciót (Magicpixel)?Én úgy gondolom, ha kicsit leszállnának a magas lóról és meghallgatnák a felhasználók tanácsait, akkor még ajánlott lejátszó is lehetne.
-
mandju
senior tag
Én ilyen mélységekben nem látok bele és nem is értek a hátteréhez. Azt el tudtam dönteni, hogy a kép amit láttam, az nagyon jó volt. Demoztunk, így azt nem tudom megállapítani, hogy 8 percenként hibázott e, mert a jelenetek max 4-5 percesek voltak. Mondjuk a Passengers űrsétás jelenete úgy mutatott a vásznon, amiről azt gondoltam nem is létezik ilyen vetített kép... a fekete fekete, fényerő a lézer miatt brutális, a kontraszt áll-leejtős.
-
djnice
veterán
Valószínű hogy az a Sony projektor nem használja ezeket a metaadatokat és van benne DTM funkció a gamma görbe kiszámításához. Az tény hogy a Zappiti konstans 0-t küld ki mindkettőre. Az Oppo képe azért tűnhetett rosszabbnak mert elég gyenge a chroma felskálázása (kb Nearest neighbor algo).
-
mandju
senior tag
Én sem pro sem kontra nem akarok beleszállni ebbe az eszmefuttatásba.
Van egy nagyon jó ismerősöm. 3,5 méter széles vásznon néztünk össze egy oppo udp203-at és egy zappiti mini hdr-t. A jel optikai hdmi-n ment mindkét esetben egy marantz av8805-ön keresztül. A megjelenítő egy Sony VPL-VW870ES projektor volt. Jó pár órát teszteltük, de nekem teljesen jó volt a zappiti képe. Mondjuk én csak 1-2 órát néztem. Ami érdekes, hogy ő mégis az oppo-t adta el és a zappitit tartottam meg, amit azóta is használ.Ő kifejezetten olyan ember, aki nem az anyagiak miatt dönt... fontos volt neki a 21:9 gui és a szinte kompromisszummentes kép. Azóta is ajánlja, hogy vegyek én is ilyen lejátszót... úgyhogy annyira rossz nem lehet...
-
djnice
veterán
Na most ezt az egészet megúszhattad volna 15.000 Ft-ból, de mindegy, ne nézzük az árát.
Viszont tökéletes képminőségű 4K HDR lejátszónak nem neveznék olyant, amelyik nem adja ki a tone mapping-hoz szükséges MaxFALL, MaxCLL HDR metaadatokat. Ezeket főleg a projektorok és az OLED TV-k használják, itt egy összesítő, hogy melyik típus hogyan: [link]
Nekem is egy 65B8 van, szóval tudom miről beszélek. -
o.OkrasyO.o
csendes tag
-
Al_Itta
csendes tag
válasz
exception #224 üzenetére
Egyébként ha webshopból rendeled meg, akkor van rá két heted, hogy kipróbáld, teszteld és amennyiben nem vagy elégedett, akkor 14 napon belül élhetsz az elállás jogával. Mindenféle indoklás nélkül becsomagolod és visszaviszed a terméket az eladóhoz, ő vissza fogja fizetni az árát. Én is így vettem meg itt: [link]
Nem mellékesen náluk most egy tízessel olcsóbb, mint máshol.
Azt szinte már most ki merem jelenteni, hogy én nem fogok élni az elállás jogával, megtartom. -
Teljesen hasonlóak a tapasztalataim, én már kb 1 éve használom a Duo változatát 2db 10TB-s diszkkel, mint lejátszó és mint NAS is tökéletesen funkciónál. (NAS-ként csak arra használom, hogy a 2db HDD tartalmát megossza a többi eszközömnek)
Egy dolgot hiányolok, hogy nem lehet a filmeket évszám szerint rendezni. -
Al_Itta
csendes tag
Szia!
Egészen friss információkkal tudok Neked szolgálni a Zappiti One SE4k HDR lejátszóval kapcsolatban, ugyanis tegnap vásároltam egyet.
A célom az volt, hogy egy olyan médialejátszót szerezzek be, amelyik gond nélkül lejátssza a Dolby Atmos, DTS:X hangsávot tartalmazó mkv fájlokat. Ugyanis hiába képes a rendszerem minden eleme (LG C8 OLED, Sony UBP-X700, LG SL10Y) az említett hangsávok kezelésére, az mkv fájlokkal egyik sem boldogul (csak a régi AC3, DTS hangsávokat játssza).Kezdem a legfontosabbal... Nagyon úgy tűnik, hogy a Zappiti One SE4k HDR tökéletesen megfelel a fenti cél eléréséhez. Lejátszott minden eddig próbált formátumot (DVD-ISO, UHD BD-ISO, UHD MKV, FHD MKV), mind Dolby Atmos, mind DTS:X hangsávval. Gyönyörű a kép, nem szaggat hálózati lejátszás esetén sem (bár azt hozzá kell tennem, hogy nem WiFi-n használom, hanem közvetlen kábelkapcsolattal). Külön HDMI kábelen küldöm az audiót a hangprojektorra és a videojelet a TV-re.
A beüzemelése sem volt nehéz. Nem tudom, akik fentebb ezen szörnyülködtek, nekik mi okozott akkora problémát... Létre kell hozni egy Zappiti account-ot az Explorer használatához a készülék alján található token segítségével, ez volt a legbonyolultabb lépése a beüzemelésnek.
Firmware-t sem kellett frissítenem, a legfrissebbel érkezett.
Az tény, ha valaki mindenféle Androidos appokat akar rá telepíteni vagy akár csak a meglévőket használni, azt érhetik kellemetlen meglepetések a régi Android oprendszer miatt. Nekik nem ajánlott a készülék. Viszont, ha valaki egy mindent lejátszó, jó minőségű mediaplayer-t szeretne (mint én), akkor nyugodt szívvel ajánlom a terméket.
-
exception
aktív tag
Sziasztok!
Sok negatívumot olvastam a Zappiti lejátszóiról, de mindegyik régebbi iromány. Én egy Zappiti One SE 4K-t néztem ki magamnak, mert kellene nagyon a külön audio HDMI-n, mert az erősítőm nem tud 4k-t, az audiot sem tudja levenni róla, így sima splitter nem jó, aktív megosztás kell.
Mennyire ajánlott most ez a lejátszó?
Én hálózatról játszanék le, nem feltétlen kapna adathordozót.
Köszönöm! -
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
Az Explorer most frissitett,de nem emlékszem a hitelesités adataira(Felhasználó/jelszó)
A Zappiti videó az működik,hogyan tudom megnézni ott a hitelesitési adataimat.?
Köszi előre is -
Azur76
tag
Kis segítség, esetleg ha legközelebb más is belefutna ilyen problémába.
Logitech harmony elite csak így fog működni a Zappatival: Távirányító devices - settings - devices - hub assignments - Zappiti remote only.
Ahol nincs hub használva ott ez a probléma nem fog jelentkezni. -
Azur76
tag
válasz
o.OkrasyO.o #220 üzenetére
Köszi!
Próbálkozok, eddig így még nem jártam minden eszközt simán fel tudtam programozni.
Lehet az input delay amit át kell majd konfigurálni, az okozza a problémát. -
Azur76
tag
Valaki esetleg használ Logitech harmony távot Zappiti lejátszóhoz? Hiába van benne az adatbázisba,és feltöltve a távra,nem lehet vele irányítani. Tipp?
-
Azur76
tag
válasz
csibuka85 #217 üzenetére
Szia!
Én most vettem egy One SE készüléket, még csak barátkozok vele.
Samsung Q9FN van róla hajtva.
Féltem kicsit tőle, volt már színte az összes lejátszóm,CXUHD-m is.
Szerintem képre nagyon pontos, kontrasztos, a sima FHD tartalom is úgy néz ki rajta mintha 4K lenne, a sötét részeket is nagyon jól kezeli.
Hangra a külön Hdmi audió kimenet miatt nem tudok mit mondani, arról szól hibátlanul, viszi a dolby atmost is. -
csibuka85
őstag
Sziasztok én Norbi vagyok és van egy Minix Neo U9-H amlogic 912 es medialejátszóm de sajnos nem kezeli a blu ray menüket és nem tudok beletenni winxhestert sem. Szeretném leváltani egy Zappiti One 4K HDR-re. Mennyire jó a HDR képminősége és a hangja ? Onkyo TX RZ810 es 7.2 erősítőm van egy JBL ES100 szettel és egy Samsung QE55Q6F Qled televízióm.
-
o.OkrasyO.o
csendes tag
Nyilván kellemetlen amikor az ember vesz valami új dolgot és frusztrálja hogy nem ugyan az a kezelőfelület, nem ugyan ott vannak a dolgok, gombok, stb... vagy módosítva esetleg teljesen máshogyan kell beállítania az eszközeit az új cucc miatt.
De abban biztos vagyok hogy ez csak seggelés, kíváncsiság, és elszántság kérdése.
Ez ugyan olyan mint amikor új autót vesz az ember és meg kell tanulni, szokni melyik kapcsoló gomb hol, van, hogy állítsd be az új helyed az ülésben stb...Továbbra sem hinném hogy ez ennyire őrdöngős és elviselhetetlen. Én és a rokonok is boldogultak vele. Mindenki elégedetten használja a mai napig szaggatás és problémák nélkül
-
avr460
csendes tag
Lehet hogy a Dune túlárazott. Előbb megnéztem az árát, 60 ezer ugyanaz a kategória, mint az én dune- öm, ez 75 volt. 15 a különbség, elhanyagolható. Nem ismerem a Zidoot, lehet a supportja is jobb, de nekem soha semmi gondom nem volt a régebbiekkel sem, így ezt sem tudom. Az a baj ezekkel, hogy egyszerűen sehol nincs egy bemutató terem, ahol végig lehetne zongorázni hogy melyik mit tud, és hogyan, mennyire egyszerű a kezelése, etc. Ezért is futottam bele a zappitibe, csak ajánlották én meg elhoztam. Bár már akkor kicsit gyanús volt, amikor utána olvastam, és nem nagyon találtam fórumot, külföldit sem, ezen kívül. Na mindegy, tanulópénz volt....
-
avr460
csendes tag
Örülök ha boldog vagy vele, én nem voltam! Amiket leírtam, tapasztaltam, nem légből kapott v olvasott információk. Teljesen mindegy hogy Nas-ról v külső vinyóról játszod le a filmeket, akkor sem szabadna szaggatnia a képnek, főleg nem sima hd tartalomnál, még ha bd, akkor sem. Ahogy írtam a régi és az új dune is simán vitte ugyanazt a filmet. A frekvenciaváltás nálam felfoghatatlan jelenség volt, egyszer 4k, egyszer hd ban küldte tovább a jelet ugyanannál a filmnél. Nem hiszem hogy elfogult lennék, mert akkor meg sem vettem volna, na de a puding próbája az evés, és nekem nem ízlett, de persze ízlések és pofonok!
-
Rbert
aktív tag
Nekem most Zappitim van,Dune volt. Semmiben nem találom gyengébbnek,a boritózás,szebb,jobb mint a Dune-nek. Akadozással ,szaggatással még nem találkoztam,NAS-ról játszom le a filmeket (HD,4K).A frekvenciákat mindig jól váltja.A 'Sample'-ket ki kell törölni, és akkor nincs duplikált borító.
-
avr460
csendes tag
Nos, feladtam ezt a zappiti féle rémálmot! Ahol vettem , oda jól vissza is vittem, és mondtam a gyereknek aki nekem ajánlotta hogy kb bassza meg ezt a szart. És el is hoztam a jó megszokott Dune-t, mivel időközben megjött a boltjukba ( Dune Hd Max 4k)
Szóval volt olyan bd film, amit csak szakadozva játszott le, (HD filmről beszélek!!!!!!!!!!) amit a régebbi Dune gyönyörűen lejátszott, és a mostani is viszi hiba nélkül. Volt olyan 4k film, amit egyszer hd ban játszott le, másszor 4K-ban. A filmek felmásolása a zappiti könyvtárba rémálommal egyenértékű volt, kb 30 perc, és volt olyan film, amihez kb 6 borítóképet rendelt. Arról nem is beszélek hogy amíg rájöttem hogyan lehetséges ezt véghez vinni, kétszer majdnem földhöz vágtam a távirányítóját. Nem lehetett "hibernálni", vagyis minden bekapcsolásnál bootolt vagy 1-2 percet. Ha megszokod a jót, és a könnyű kezelést, nagyon nehéz megszeretni egy ilyen váltást, nem voltam vele boldog, sőt!!!! Erősen nem ajánlott termék személyes tapasztalatból ítélve!!! -
karicsek
aktív tag
Viszont a mappákat egyszerűen nem tudom létrehozni, akárhogy szeretném. Nem tudom milyen jelszót kellene még megadnom, hogy a számítógépen lévő mappát megmutassam neki. Már minden jelszót kipróbáltam, de nem.
A mappa hozzáférését is engedélyeztem. Passz. -
karicsek
aktív tag
Nos, akárhogy próbálkozom a video, vagy az explorer mappa létrehozásával, nem sikerül.
A youtube 4k hdr akad, mint a franc, szóval kezdem én is azt hinni, hogy rossz választás volt ez a lejátszó.
One 4K hdr -
avr460
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítségért "esedezem"!
Zappiti One 4K HDR t vettem nemrég, Dune HD Base 3D ről váltottam 4K és HDR miatt. Megszoktam a Dune.nél, hogy egy kis reszeléssel kategorizálni tudtam a filmjeimet, mint dráma, akció, vígjáték, etc, borítóképpel.
Na most ennél a lejátszónál ez annyira nem sikerül, annyit már elértem hogy csináltam alkategóríát, ezt is csak úgy hogy felhívtam a forgalmazót, és ők irányítottak, szinkronizálni kellett, de végül is sikerült úgy ahogy. De van olyan film, amihez vagy 4-5 borítót párosított. Wtf??
Hogy tudom kategorizálni a filmjeimet?
Más: az 2 bd filmet is szaggatva játszik le, miközben a Dune gyönyörűen lejátszotta.
Ez valami beállítás gond lehet?
Állandóan töltök le filmeket, 2 külső vinyóra, ezek vannak a lejátszóhoz csatlakoztatva. Na de ha most letöltök új filmet, akkor újra az egészet végig kell csinálnom minden egyes alkalommal, hogy legyen borítója a filmnek?
Lehet hogy nem pontosan fogalmaztam fentebb, ezért elnézést, és ha valaki tudna ebben segíteni, akkor ezt megköszönném! -
o.OkrasyO.o
csendes tag
Szia Zacci,
Most végigolvastam mindent amit írtál, én is használom a lejátszót és belefutottam én is a te problémáid java részébe. Kezdetben még olyanokba is amikor a fejem vertem a falba, de idővel orvosolták.
Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy minek veszel meg egy ilyen lejátszót ha tisztán látod hogy a korlátolt szoftveres képességek nem tudják kielégíteni a te igényeidet,
ha pedig már megvetted, tudván tudod hogy ez a lejátszó azoknak van kitalálva akik nem akarnak ennyit babrálni vele mint te csak elindítani és megnézni egy filmet a benne lévő lemezről,
akkor miért írsz ide regényeket,
minden mondatban a “szánalmas és ipari hulladék” szavakkal, elvéve azok kedvét akik nem ilyen igényűek mint te?Rossz színben feltüntetve ezt a lejátszó családot, holott ár érték arányban kimondottan jók.
Aki kicsit is konyít ezekhez, használja őket, látja a hiányosságokat.De kérlek szépen, ne vedd el azok kedvét akik egy egyszerű-korlátolt médialejátszót szeretnének jó képminőséggel.
Nemmellesleg a kezdetektől fogva rengeteget fejlődött a szoftver is, és biztos vagyok benne hogy 1-2 éven belül megközelíti azt a szintet amit te elvárnál, vagy amit egy KODI - PLEX tud nyújtani.Ha figyelmmel kiséred a céget magát, láthatod hogy brutális iramban terjeszkedik globálisan, én nem gondolnám hogy 2 hét múlva lehúzzák a rolót.
Ha nem tájékozódtál előre kellően, azt nagyon sajnálom, és kérlek vess magadra.
A foghúzás mindig fájdalmas, ha nem volt pénzed olyanra amelyik jobb lett volna, akkor legalább ne írd le hogy kiröhögjenek, és főleg ne ócsárold kérlek azt ami nagyon sok más embert megelégedéssel tölt el.Hálás köszönetem és baráti üdvözletem
-
zacci
aktív tag
Az a tapasztalatom, hogy a mozifilmekkel ugy 90%-ban elboldogul, felismeri. A sorozatoknal kb. 50% az arany. Nekem nagyon sok sorozat es doku filmem is van ezert en szivok ezzel a hulladekkal 8(
Jelenleg olyan 300-at kellene meg beazonositanom kezzel, mert ez a xar keptelen ra.
Ha tul sok a film, akkor a scannelesi ido is magasabb. Ez a faxsag Plexnel nem jelentkezik. Mind1 mennyi filmed van, ha bemasolod a helyere a filmet kb. 10sec utan megjelenik a Plexben. Zappiti ez a szerencsetlen pedig vegig scanneli az osszes megosztast, konyvtarat.En is azt hittem, hogy ennyi penzert mar fel tud mutatni valami normalis media centert, de ugy tunik eppen csak addig toltak bele energiat, mig eppen eladhatova valt. csili vili weboldalukra jelentosen tobb idot, energiat fordithattak. -
zacci
aktív tag
Splitterrel szerintem nem fog menni. UHD cuccnal alap a HDR, ergo 2.0 HDMI. Egy splitter nem fogja neked az egyik kimeneten csak a hangot tolni a masikon a hdr-es kepet. Velhetoen mind2 kimeneten hdmi 2.0 szabvanynak megfelelo jelet fog kuldeni, amivel majd nem tud mit kezdeni az erosito.Elsosorban ezert talaltak ki a dual hdmi kimenetes lejatszokat. A masodik kimenet 1.4 only audio. Annak boven eleg es az erosito is megeszi a jelet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Projektor topic
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- OLED TV topic
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Lenovo Thinkpad P1 gen1, gen2, P52s FHD, 4K oled touch
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
- LG 65B4 - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest