- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Canon EOS DSLR topic
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Bukta a GeForce RTX 5090D-t Kína?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- HDD vs SSD: Ki nyer 2025-ben? – Tech Percek #4
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
bbsofficial
aktív tag
Sziasztok,
A jollyjoker ue50mu6xxx szériát milyen távból érdemes nézni vegyes (film, Hd, SD adás) használatkor? Félek, hogy 2m-ről túl nagy lenne, ezért maradna az idei 43nu7 széria.
Köszi
-
Satyricon
addikt
Sziasztok
Kinéztem ezt a tv-t: LG-65UK6400PLF
A véleményetekre lennék kíváncsi, hogy mennyire jó választás ár/érték arányban.Ami nekem pozitívum a leírás és kép alapján:
- középen van a talp felfogatás (rühellem a járókeretes és kétoldalas talpas tv-ket!)
- IPS kijelzős
- ha jól láttam az egyik videoban a tv távirányítóval irányították az egeret internet közben( kisebb eséllyel kell külön billentyűt venni a tv-hez) Persze ha nem ilyen a távirányító, akkor homályosítsatok már fel
- UHD felbontású, ami nem hátrány egy ekkora tv-nél(tudom, nincs ilyen csatorna és kevés film van, amivel ki lehet használni.)Azt viszont nem tudtam kideríteni, hogy vajon szálcsiszolt alumínium a kávája? Mert az is számomra egy pozitívum lenne.
4,5 méterről fogjuk nézni,
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, melyik hoz nagyobb előre lépést képminőség terén? 10 bites panel vagy direkt led?
-
lipido
senior tag
Sziasztok. Szerintetek LG 55B8PLA vagy Samu QE55Q7F?
-
AL
addikt
Szia ! Egyiket sem láttam még, ezért csak az adatok alapján véleményezek . A Samsung VA paneles. Ennek előnye a magas kontraszt ( 3x - 4x annyi, mint az IPS ) , jobb fekete szín, de rosszabb a betekintési szöge ( minél jobban jobbra, vagy balra tolódsz a szemből történő nézéstől, annál jobban torzulnak a színek ) , de ez a torzulás minden típusnál más mértékű. Az LG közvetlen LED háttérvilágítása elvileg jobb, mert kisebb a felhősödés veszélye, de az ilyen olcsóbb paneloknál nem mindig érvényesül. A TV tunerek mennyiségében látok nagy különbséget az LG javára, de ha nincs rá szükséged, akkor ez nem előny.
Mindenképpen nézd meg és állítgasd üzletben őket és amelyiknek a színvilága jobban tetszik szerintem azt válasszad. Mindenkinek szoktam ajánlani, hogy + 3 év garanciát megéri venni hozzá és ismeretlen helyen ne vásároljál, mert baj lehet a garanciával. Üdv. -
psn
tag
Tipp
43-as UHD LG webOS3.5-tel az intersparban 99.999 !!!
43uj6307
Ha valaki ilyen árban nézelődik, (és talál még az áruházakban) annak verhetetlen ajánlat...
https://ajanlatok.spar.hu/akcios_ujsag/interspar-akcios-ujsag-20180913-20180919/2430/1 -
Hazli17
aktív tag
válasz
Partizan182 #25577 üzenetére
Az tényleg qrvasok.. köszi!
-
Tüki
csendes újonc
Sziasztok!
A fórumozóknak hála (különösen AL-nek) sikerült leszűkítenem a kört 2 tv-re.
Az egyik LG 43UK6400PLF, a másik pedig SAMSUNG UE40NU7122 (esetkeg a 7192-es ebből a szériából, amiről sajnos nem sok vélemény van).
Szerintetek melyik TV a "jobb"?
Filmezésre, tv nézésre szeretném használni. Nem játszanék stb.Egy összehasonlítást a kettőről itt láthattok, sajnos a specifikáció nagy része nekem nem mond semmit.
https://www.displayspecifications.com/en/comparison/d32772901
Előre is köszi a segítséget!
Üdv,
Tüki -
Partizan182
senior tag
Ez a tavalyi év árérték bajnoka volt, ha megbízható helyről tudod szerezni még most is az. Nyilván PS-en 11ms vs 20ms input lagot sose veszed észre (különösen 30fps mellett).
6-os LG-vel egyedül az a baj hogy a ma elérhető legrosszabb 4k (3k?) képminőséget hozza, még képvisszamaradás is van lol (kis oled feeling).
-
silboy
aktív tag
Sziasztok, Emag mennyire számít megbízható beszerzési forrásnak?
-
poolbig
aktív tag
Üdv!
Megkérdezem azért, hátha...
Az asszonynak van egy "buta" TV-je a konyhában. Nem használja, mert csak youtube, meg a NAS-ról menne róla film, de az RPI3 amit rátettem, nem tetszik neki. Van valakinek javaslata, milyen kütyüvel okosíthatnám fel? -
daniel987
újonc
Az LG UK6300-as sorozatban IPS panel van, kivétel egyedül az 50-es, ami VA?
Arról nem találtam tesztet. Az jó vétel 150 körül? -
pinnacle
nagyúr
Sziasztok! Panasonic 49ES400E-ről mi a véleményetek, esetleges van valakinek? Saját kamerás SD, FHD videókat, TV-t néznék vele. Direct LED-s, talán azzal nincs felhősödés.
Egyébként 3-4méterről is láthatóan élesebb a 4K-s TV-k képe? -
skt
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új tv-t, és ehhez kérném a segítségeteket:
-Főleg ps4-hez használnám (Fontos a kicsi input lag, 4k hdr,60hz stb)
-Filmeket csak gépre kötve néznék rajta, vagy pendriveon.
-Minimálisan néznék tv-t (UPC)
-olyan 1-1,5 méterről néznémA keret nagyjából 150 körül lenne. És a falra szeretném szerelni, nem tudom ,hogy ez fontos e.
Méretből fogalmam sincs mekkorát szeretnék, 100+ az biztos. -
AL
addikt
válasz
Independent8 #25572 üzenetére
Szia. Szívesen. Remélem szép és jó lesz ! Ha teheted szerintem vegyél hozzá + garanciát, mert ezzel a mai tömeggyártott technikával mindig van valami probléma. Nekem már sajnos több garanciális cserém volt. Ha időd engedi majd írjál véleményt róla. Üdv.
-
-
Piftuka
veterán
válasz
Independent8 #25541 üzenetére
THOMSON 49UC6406 az általad felvázolt feltételeknek maximálisan megfelel.
Ebben az árszegmensben, főleg a jelenlegi áron meglehetősen "Best Buy" a kategóriájában.
-
Piftuka
veterán
válasz
hegyitaho #25521 üzenetére
A TCL nálunk nem elterjedt még; egyszerűen az emberek zöme nem ismeri. (És nem tudja, hogy THOMSON néven, egyébként a cég termékei közül vásárol.)
Íme egy korrekt ismertető a tévé képességeiről.
Igaz ugyan, hogy csak 60 Hz-es panelt kapott, de jó kontraszt, általános képminőség, a dizájn és a hangszórók miatt ez egy erős versenyző a kifejezetten televízió adásokhoz, filmekhez ajánlott SMART készülékek között. Nem is beszélve az 5 év garanciáról, amit adnak rá!
Darko is a SONY XE9005-tel állítja szembe, ami azért érezhetően jobb tévé, de a jelenlegi áron is versenyben van az XE85xx tévével. (Különös tekintettel arra, hogy ezt azért még lehet kapni, azt pedig már nem nagyon.)
Ha pedig ismét akciózza a Media Markt, akkor bizony a VA paneles kategóriában nem lesz ennél jobb vétel ebben az árkategóriában.
-
Piftuka
veterán
válasz
Móncsa #25519 üzenetére
Minden tisztelettel, de... nem.
Azt hittem, az előző hozzászólásom alapján egyértelmű. Vagy te minden további nélkül megvennél egy tévét, ami "a nagykerbe garis"?
Aztán, ha probléma van vele, hogyan, milyen jogviszony alapján érvényesíttetnéd a garanciális jogaidat az importőrrel, illetve megbízott szervizével szemben?
Ne tessék feledni... itt is igaz a mondás, hogy az "olcsóbb a drágább". Igen.. rengetegen bevállalják a rizikót, és vásárolnak így tévét, amivel egyébként semmi probléma nincsen... egészen addig, amíg a vásárló elfogadja teljes mértékben a kockázatot (hogy pl. egy esetleges meghibásodás esetén vagy kidobta a pénzét az ablakon, vagy sok tízezer, ~százezer forintért javíttatja meg a készüléket saját maga; ha akarja.).
Én mindenkinek mindig azt ajánlom, hogy ha spórolni szeretne, akkor a Media Markt, Euronics, Auchan, Tesco aktuális, és meglehetősen rendszeres akciói közül válasszon.
Ezen cégek mindegyike nagyon nagy általánosságban rendkívül korrekt a vevőszolgálati ügyintézések során, és szinte biztosak lehetünk benne, hogy nem fognak eltűnni egyik napról a másikra...
Valamint - higgyétek el -, nem érdekük egy akár ~fél-1 millió forintos tévé garanciális problémája során "b*szakodni", és rombolni a saját imázsukat, mert az éves forgalmukhoz viszonyítva egy-egy ilyen tétel bakfitty.
-
donmichael
csendes tag
Sziasztok!
43"-as tv-t keresek, filmezéshez, ps4 pro-hoz 140e ft ig. Tudnátok ajánlani valamit?
Előre is köszi!
-
0preton
csendes tag
Sziasztok,
Kinéztem egy Samsung MU6102 tévét, 50' vagy 55' lesz a számomra megfelelő ez már egészen biztos, viszont azt nem tudom már hogy inkább a kisebbet egy soundbarral, vagy a nagyobbat anélkül. Panelban lakunk szóval mondjuk annyira nem tudnánk kihasználni, de ettől függetlenül is jó lehet például random zenehallgatás, kicsit jobb hangzás(Samsung HW-K335 2.1 egyébként).
Továbbá egy olyan kérdés, hogy érdemes várni vele mondjuk fekete péntekig, vagy netán tovább, vagy nem érdemes és vegyem meg amint van rá lehetőség?
-
AL
addikt
Szia ! A Samsung NU sorozata idei ( 2018 - as ), ezért drágább, a MU ( 2017 - es ) sorozatút olcsóbban megkapod.
Ha elfér az 50 - es méret, nézegesd meg ezeket : 50MU6102, 50MU6122 ( 150 körül vannak, de már kifutó típus ).
Itt vélemények is vannak : [link]
Az Euronicsban is kapható.
[link]
Itt látható az LG tévéid és az imént ajánlott Samu 40 - es változatának adatai : [link]
Samsungnak ez a sorozata 40 és 50 - es méretben VA paneles. A 43 - as és az 55 - ös vegyespanel.
Üdv. -
AL
addikt
válasz
maximilien88 #25547 üzenetére
Szia ! A 25536 - os és a 25560 - as levelekben találsz néhány tippet. Szerintem a Thomsonnál jobbak.
A VA paneleknek kisebb a betekintési szöge, mint az IPS paneleké ( oldalról torzulnak a színek) , de 3x - 4x akkora a kontrasztja és jobb a feketéje. Mindegyiknek van pártolója, ezért legjobb, ha üzletben megnézed őket. Filmnézésre a VA panel a jobb. Üdv. -
mzso
veterán
válasz
Piftuka #25508 üzenetére
No. Nem is láttam először ezt a választ. Kösz az infót!
A kontraszt értékek kb hogy alakulnak manapság az IPS és VA panelek közt? Ha jól tudom a VA-nak kb ez az egyetlen előnye. Betekíntési szögben, színmélységben, frissítési sebességben, mind rosszabb.
Egyébként valami ambilight-os IPS (Gondolom ez csak Philips lehet), és VA között gondolkodom most épp. Elképzelésem szerint, az Ambilight kompenzálná az IPS gyenge feketéjét sötétben. Csak a Philipsek elég tróger minőségűek manapság... Egyénként monitorként is a TV lenne használva, ezért is érdekel csak 40-es manapság.
Meg még azon gondolkodom, hogy érdemes a kihúzni a vásárlást jövő tavaszig-nyárig, HDMI 2.1 és 120Hz-es TV-k kivárása végett.
A TCL mint márka, közvélekedés szerint kb mennyit ér? Gyártási minőség, képminőség, garancia, szervíz szempontjából kb mit érnek?
Egyébként lehet tudni, hogy miért lettek kivezetve a VA-s TV-k?
-
AL
addikt
válasz
Independent8 #25541 üzenetére
Szia ! A 25552 - es levélben hasonló igényekre írtam, nézegesd meg hátha tetszik Neked is .
[link] Itt vélemények is vannak.
[link]
150 ezer körül kapható : [link]
Itt láthatod az adatait : [link]
Ha kisebbet nézel az nem VA paneles, de az előbbi táblázatban ( jobb felső sarokba beírva a típusszámot ) ellenőrizheted a kiszemelt készüléket . Üdv. -
poolbig
aktív tag
Köszi a válaszokat.
-
Tüki
csendes újonc
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni TV kiválasztáshoz. Kérlek Titeket, hogy ha valakinek van tapasztalata az alábbi készülékekkel, vagy valamilyen hasznos tanáccsal tudna szolgálni, akkor írjon egy kommentet, vagy privátban keressen meg! Előre is köszönöm a segítséget!
Egy 40-43 colos min. full HD minőségű tv-t szeretnék vásárolni tv nézésre, filmezésre. A szolgáltatóm UPC, ők full HD adást kínálnak. Általában filmeket is 720p vagy 1080p HD-ben nézek. Többnyire esténként sötétben nézném és általában szemből, maximálisan 20-30 fokos szögben.
Elvárások pontokba szedve:
-40-43 colos képátló
-min. full HD képminőség, szép kép, ne legyen motion blur
-jó minőségű hangfal, vagy lehessen külső hangfalat csatlakoztatni
-max 150 ezer FtEnnek megfelelően az alábbi tv készüléket néztem ki eddig. A Samsungokban a VA panel és a kontrasztarány tetszik, míg az LG-ben néhol a színeket szebbnek írják és a betekintési szög minden esetben jobb az IPS panel miatt. Számomra a betekintési szög annyira nem fontos, ezért inkább a Samsungok felé hajlok, de érdekel a véleményetek.
LG:
LG43LK5100PLA
LG43LK5900PLA
LG43LK6100PLB
LG43UK6300MLB
LG43UK6400PLFSamsung:
UE40M5002
UE40NU7122
UE40NU7125
UE40NU7192Légyszi írjátok meg a véleményeteket, bármilyen segítség jól jönne a döntésben!
Én leginkább a Samsung UE40NU7122-re, illetve LG43UK6300MLB modellek felé hajlok, de sajnos kevés a vélemény és a tapasztalat a neten ezekkel kapcsolatban!
Előre is köszönöm a segítséget!
Üdv,
Tüki -
golyós
addikt
válasz
defloektor88 #25554 üzenetére
Samu topicban kérdezz rá, de általában nem ajánlják az idei ( N széria) modelleket a tavalyi ( M ) -val szemben.
Kicserélték a kávát feketéről ezüstre, kivették ha jól emlékszem az Xvid támogatást és mégvalamit.
Az ide Nu7122 a tavalyi MU6122 új változata. -
AL
addikt
válasz
defloektor88 #25554 üzenetére
Szia. A NU betűjelzésű sorozat idei, erről nem találtam információt. Talán a Samsung topickban tudnak segíteni. Üdv.
-
AL
addikt
válasz
defloektor88 #25550 üzenetére
Szia. Filmnézésre ez biztosan jó, de a játékokkal nem vagyok tisztába. Samsung 50MU6102 , vagy 6122 szinte ugyanaz. Mindkettő tavalyi, VA paneles modell. Az árukeresőn rengeteg vélemény van róla. Nézd meg, hátha a játékra való alkalmasságát is említik. Ennyiért szerintem nem kapsz jobbat. Már elég kevés helyen van. Ismeretlen üzletekkel vigyázz, mert gond lehet a garanciával. Üdv.
-
NoMagix
addikt
válasz
poolbig #25549 üzenetére
Lassan itt vannak az ünnepek, lesz BF is, gondolom kinyomják a raktárkészletet a friss árunak!
Én is most akartam venni, mire eldöntöttem, hogy megveszem elvitték az orrom elől.
Lesz dögivel akció az év vége felé, ha neked nem sürgős, akkor várd meg!Lassan már nem lehet nem okos tv-t venni!
Szvsz, még mindig jobbak a külső eszközök, mint amiket belepasszíroznak a tévékbe!
Új hozzászólás Aktív témák
- Netfone
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Nintendo Switch 2
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Parfüm topik
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Samsung Galaxy A41 - a matek nem stimmel, a méret igen
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest