-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Padre81
csendes tag
válasz
Partizan182 #19502 üzenetére
köszönöm a gyors választ! Elsősorban Netflix-et néznék rajta, meg normal TV csatornákat háttérzajként. A másik fő felhasználás Playstation-özés lenne.
-
Partizan182
senior tag
válasz
Joker94Hun #19503 üzenetére
50-es elvileg VA, azért én személyesen meglesném mielőtt elhoznám, mostanában csak az a biztos. Sötétbeli használatra no contest, csakaVA.
Protipp a boltban IPS/VA ellenőrzésre (őrült neonfény miatt szemből ott ugyanolyannak tűnnek):
- Ha oldalról a fekete padló emelkedik és a színek fakulnak: VA
- Ha oldalról a fényerő csökken de a feketeszint kvázi változatlan és a színek inkább torzulnak mint fakulnak: IPS -
Joker94Hun
tag
válasz
Partizan182 #19502 üzenetére
Énis ezeket nézegettem csak samuban az 50mu6102-t.IPS vagy VA paneles?
Egyébként sötétben leginkább filmre néha egy kis játékra is használnám. -
Partizan182
senior tag
válasz
Padre81 #19501 üzenetére
Képminőséget a panel típusa határozza meg inkább mint a gyártó, VA vagy IPS, mindegyik másban jeleskedik, kicsit visszaolvasol zanzásítva megtalálod a különbséget.
LG háza táján csak IPS van, a fenti Samsung modell a panel-lottó definíciója mert gyártják VA-val és IPS-el is (igen, ugyanazt a modellt, nonszensz). Mire használnád?
Közös ezekben a belépő készülékekben a bevilágítási és homogenitási gondok, azt nem fogod megúszni.
-
Padre81
csendes tag
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni belépőszintű 4K tv vásárlása előtt. Egy ismerősöm javasolta ezt a Samsung TV-t: ue43mu6102kxxh
Az interneten böngészve láttam még ezt az LG modellt is hasonló áron: 43UJ6307
Van esetleg tapasztalatotok ezekkel a modelekkel, vagy úgy általában a Samsung-LG párossal? Jobb -e az egyik márka lényegesen mint a másik, vagy tulajdonképpen nem lehet nagyon mellélőni? köszönöm a segítséget!
-
Jamcsabi
tag
válasz
LilProphet90 #19491 üzenetére
Arra figyelj oda, hogy a TCL P600 és a P60 szériája nem ugyanaz. Az utóbbi a nagyobb tudású.
-
Bizsu1st
aktív tag
válasz
Partizan182 #19495 üzenetére
Köszi, viszont többet nem ér nekem egy tv. Tehát a dse minden ilyen árkategóriájú lg/samsung/stb tv-nél jelen van? Akkor az említett lg 43uj6517 nem rossz választás? Vagy teljesen alap tv-ként egy lg 43lj500v?
-
errorcode06
őstag
válasz
Partizan182 #19496 üzenetére
Szívesen megfogadnám a tanácsod az oledekkel kapcsolatban, de a pénztárcámnak már ez is egy komoly összeg (a Sony KD-55XE8505 280k az mm-ben), így maradnom kell ebben az ársávban.
Köszönöm a választ
szerk.: egyébként nekem elég lenne az FHD-is, de ekkora méretben már csak használtan kapni ilyen tv-t.
-
Partizan182
senior tag
válasz
errorcode06 #19494 üzenetére
Akkor valamelyik a fenti kettő közül, most kifutó modellek, jó árban vannak. Márka/smart rendszer preferencia dönthet esetleg. Helyedben ráraknék még egy százast és vennék egy oledet amíg ilyen áron szórják a tavalyi szériát. Ég és föld.
-
errorcode06
őstag
válasz
Partizan182 #19492 üzenetére
Méret úgy 49-55 körül. A HDR nem annyira fontos, inkább jobb normál képminőség. A sorozatokat egyelőre még úgy is fhd/4k-ban nézem.
-
Bizsu1st
aktív tag
Sziasztok. Az előző tv-mben (lg lb5610zc) elpukkant néhány led, így megfordult a fejemben a csere is. Sajnos dse-vel van "ellátva" a panelja, így soha nem voltam 100%-ban megelégedve vele( a dirty screen effect és a néhol bevilágító háttérfény kivételével tökéletes), így nem biztos, hogy költenék egy komplett háttérvilágítás cseréjére. 100-140ezer között szánnék rá, a mostani tv hibái ne legyenek benne, lg, vagy samsung( a samutól ótzkodom kicsit, de, ha ez az ára a tökéletes panelnek, nem bánom), 42-43 coll, nem kötelező a smart és a 4k(digi digitális kábelről tv nézés, saját médialejátszó és xbox 360, amire használom), a saját médialejátszó egyen meg minden formátumot. Ezek alapján mit ajánlotok? Szemeztem már egy lg 43uj6517-el, de tesztvideókon azon is láttam bevilágítást. Köszi
-
Partizan182
senior tag
válasz
errorcode06 #19488 üzenetére
Méretet nem írtál, ezzel együtt 55ösben van ennyiért Sony Xe850 meg Samsung MU7002. Mindkettőre igaz hogy VA panel, szemből nagyon szép, oldalról nagyon fakul és hogy HDR kompromisszumos.
Ha esti tévézés szempont akkor kerülném az IPSt (pl összes Lg Lcd). Jobb HDR 400k körül kezdődik sajnos, keretedbe nem fér bele.
-
LilProphet90
senior tag
válasz
#94373120 #19490 üzenetére
és kissa1026, köszönöm mindkettőtöknek a segítséget, valsz a TCL lesz. Ami érdekes, hogy 200x200-as felfogatása van, ami ennél a méretnél nem gyakori. Gondolom használhatom simán a mostani fali konzolommal, akkor is, ha az 40" méretig javasolt, nem? A súly nem probléma.
-
törölt tag
válasz
LilProphet90 #19485 üzenetére
A TCL U55P6046 mindössze annyiban különbözik a Thomson 55UC6406 modelltől, hogy szálcsizsolt alumínium keretet kapott.
Jobb panellal szerelt tévét nemigen kapsz ennyi pénzért: [link].
-
Gsx-rr
veterán
40 “-ban van normalis ajanlott Va paneles tv?
-
errorcode06
őstag
Sziasztok! Újra itt. Sokat rágódtam a dolgon (ár/panel) végül úgy döntöttem hogy kb 300k huf-ért szeretnék egy TV-t venni, elsősorban filmezésre, TV adások megtekintésére, egy 2.1 hangprojektor, és talán konzol (PS4) is beszerzésre kerül.
A TV a nappaliban, sajnos kialakítása miatt egy sarokban lenne. A kanapék, ablakok és sarokkandalló miatt máshogy nem tudom elhelyezni.
Nappal és este/éjszaka is használatban lenne. Netflix jó lenne rá, de más forrásból (pendrive, külső vinya) is menne rá film/sorozat.
Mit ajánlotok ennyiért? Márka mindegy, de mindenképp új készüléket szeretnék vásárolni.
-
general
addikt
egy hülye kérdés: ez a 24p mode még létezik a tévéken? :-) ha igen, mely kategóriás tévék tudják?
-
törölt tag
válasz
LilProphet90 #19485 üzenetére
A TCL biztosan VA paneles, én azt választanám.
-
LilProphet90
senior tag
Sziasztok!
160-170e környékén keresek egy 55"-os UHD TV-t. Falra szerelném, de kipróbálnám a VA panelt (sajnos nem tudom, melyik milyen). Számítógép lenne rákötve elsősorban, illetve koax van mellé (ha gépet használnám, arról menne időnként az adás). Smart meglét nem lényeg, bár az egyik Thomson droidos, az mondjuk nem hátrány, ha megbízható.
Ezeket nézegettem:
Sharp 55CUG8062 - [link]
Thomson 55UC6406 - [link]
Thomson 55UC6306 - [link]
TCL U55P6006- [link]
Philips 55PUS6162 - [link]Még annyi, hogy egy 20 centi a radiátorból alálógna, így próbálnám minél magasabbra tenni, meg alá egy lebegőpolcot, úgy nem jelenthet gondot, igaz? Előre is köszönöm a segítséget.
-
MongolZ
addikt
Nem látok mostanában kisebb méretű TV-re vonatkozó kérdést, ezért felteszek én egyet:
~40 collos TV-t szeretnék venni, főleg pendrive-ról történő filmlejátszásra. Ami fontos, hogy legalább 100 Hz-es legyen, a mozgások folyamatosak legyenek. Samsungban egyelőre nem csalódtam, de nyitott vagyok más márkára is. Keret cirka 100e (ha ennyibe nem fér bele, akkor is jöhetnek tippek). FullHD elég lenne.
Köszi!
-
Rick4
félisten
válasz
Partizan182 #19468 üzenetére
Köszönöm az infókat, de a #19473-as hozzászólásban a kép egy picit elbizonytalanított. Ez tényleg ilyen?
-
morpheus133
tag
Sziasztok!
Ezek közül melyik a jobb:
LG 43uj6307
Samsung ue40mu6102kxxh
LG 43uj635v
Samsung ue43mu6102kxxh -
Soockit
aktív tag
Sziasztok,
mi a véleményetek a Panasonic TX-55EX600E készülékről.
Az alapfelállás, hoyg szeretnék egy 55"-ös készüléket maximum 220e Ft-ért!
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Dyde
aktív tag
válasz
SoulReaver #19474 üzenetére
Érdemes elállni ezért a vásárlástól? Ez egyedi vagy mind ilyen?
-
törölt tag
válasz
general #19471 üzenetére
Ez talán segít a döntésben:
Ami tetszik:
Hozta amit vásárlás előtt kellő képen feltérképezve a jellemzőket, vártam tőle.
Ami nem tetszik:
Alap Eco módban kissé sötétebb és szín szegényebb a kép nappali világos szobában (de egyedi v. más képmóddal korrigálható)A jó kép személyszerinti izléshez, egyedi kép beállítási lehetőség kihasználásával járt de bőven részletesen állítható. HDR, UHD nem érdekelt mivel amire nai szinten használom ott mire a csatornákon megjelene ezen adások, addig valószínű még lesz 1-2 tv
(Full HD "forrás" minőség is ritka amit nézünk rajta
). WEBOS 3.5 -al a menü lassúságát amitől tartottan a formumok alapján, nem tapasztaltam (a 3.5 ben már kissé erősebb a hw ... de persze senki ne várjon egy i3 pc gyorsaságot). Elég jó a házi "multimédia hálózatba" illeszthető (MS MP media stream, Smartphoe media és képernyő megosztás, stb. bár pl. egy pc megosztásról való tallózást is megoldhatnának már manapság). Beépitett web böngésző is van de a beírások általi böngészés csigalassúságú ezen távirányítóval s nem Magicremote kompatibilis de a lekönyvjelzőzött linkekkel gyors s van hozzá egy gampad szerű távirányító is amivel az "egerészés" valsz. könnyebb. A 20w -os hangszóró több ami kell (12-20 -as értéken megy egy nagy szobában). Energiatakarékos, méret amire szükségem volt, jó menű (de nem a nagyinak való!), egyszóval egyenlőre 130 -ér ezen 2017 -es modellre aztmondom hogy megérte.
-
general
addikt
urak, a T-Home-nál kapható LG 43LJ624V fhd tv mennyire ördögtől való? :-D nagyon fos kategória vagy tűrhető a képe? nem akarok 4k-s tv-t.
-
beherit
tag
Sziasztok! 40-43 méretben gondolkodom, mert nagyobb tv-t nem tudok hova rakni, a cél 80%-ban netflixezés, 20%-ban xboxozás lenne.
Jól látom, hogy ez a kis méret jelentősen redukálja a lehetőségeket? Ezt a kettőt néztem ki, igazából az a kérdésem, hogy 25k-val többe kerül az alsó, megéri-e nekem a felárat? Nem tudom, hogy miért drágább.
-
justgiveup
tag
Sziasztok!
Az LG 43LJ624V tv mennyire ajánlott? 110 ezer forintért tudnék hozzájutni és ennél többet nem is tudnék szánni rá. Köszönöm. -
Partizan182
senior tag
https://www.displayspecifications.com/ ([link])
Röviden (szvsz mielőtt valaki kiakadna):
VA panel: nagyságrendekkel jobb kontraszt/feketeszint, nagyon szűk látószög, inkább tévének való. MVA néven is fut.
IPS panel: elég siralmas feketeszint és kontraszt, cserében jobb betekintési szög és válaszidő. Inkább monitornak való, Samunál asszem PLS néven is fut, ugyanaz csak pepitában.
Tesztekre: https://www.rtings.com/ ([link])
USA/Kanadai oldal, a modellszámok emiatt eltérhetnek (pl Samsung magasabb számmal forgalmazza ott ugyanazokat a tévéket), de a fő infókat megtalálod.
Amit a te felhasználásoddal néznék mint szempont:
- IPS panel (a legtöbb ilyen ebben az árkategóriában)
- Valódi RGB subpixel struktúra
- 4:4:4 chromát kezelje
- Jó betekintési szögek
- Jó OOB színhűség (ha nem kalibráltatod) -
L4D1K
őstag
Sziasztok, 49-55" méretben keresek tv-t. Referencia egy Sony KDL 55W7** illetve W8**széria. Ár max 200e. Ha nincs, akkor használtan 140 körül van az emlitett Sony. Üdv.
-
llp
csendes tag
LG49UJ634v t akartam irni..
-
llp
csendes tag
Sziasztok,
Én is a Lg 55UJ634v után érdeklődnék. Ha ez és a
Panasonic TX 49ES600e közt kellene döntsek, melyiket ajánlanátok inkább. Filmezésre, játékra. Játék miatti gyors képernyő miatt inkább a Pana felé húz a szívem. A jobb képminőség (ebben a kategóriában tudom necces) számítana elsősorban hd ill uhd tartalmak nézéséhez. Mindkettő mellett szólnak érvek, ellenérvek a teszteket olvasván, de elkelne kis segítség a döntésben. -
Joker94Hun
tag
Sziasztok!
Szeretnék tv-t vásárolni de tanácstalan vagyok. Max 140kig szeretnék 4k smart tv-t 40-43”-ban.Néztem az LGt amiből kettő elég meggyőző igy laikusként:
LG43UJ635
LG43UH661VMik a vélemènyetek róluk?
-
Rick4
félisten
válasz
Partizan182 #19454 üzenetére
Oké, és pl samsung vonalon hogy derül ki számomra, hogy melyik a nekem megfelelő panellel szerelt darab?
-
Mikii76
csendes újonc
Sziasztok.
Valakinek erről tapasztalat: Lg 55UJ634v?
Köszi -
Radioactive
tag
Sziasztok!
Nappaliba, olyan 3,5-4m-es nézési távolságra keresnék 43-as vagy 49-es TV-t.
Amiket eddig kinéztem:
Philips 43PUS6262
Philips 43PUS6501A fórumban olvasgatás után pedig:
LG 43UJ670VNagyon tetszik az Ambilight, viszont nem nagyon tudom, hogy azon kívül, hogy Androidos a PUS6501 miben jobb az, mint a 6262, ami indokolná a jóval magasabb árát. Örülnék, ha nem kéne feltétlen sound bar-t is venni a TV mellé, hogy hétköznap, nyilván nem mozis körülmények között, tudjak egy jó filmet nézni. Most egy Samsung S5500 látja el itt a feladatát, hangilag is teljesen megfelel, csak már kicsi (32-es). SMART funkciókat nem nagyon használom, esetleg youtube 4K, majd ha lesz rá lehetőség, de gondolom ez is el fog múlni az újdonság varázsa nélkül. Illetve ha van rá mód, lehet, hogy a Philips TV-t összehangolnám HUE világítással is, erre nem tudom képes-e mindkét típus...
Összességében mit tudnátok ajánlani ebben a kategóriában? Illetve ha nem a fentiek egyikét, akkor miért nem? Mik ezeknek a Philips típusoknak a hátrányai? A 6262-esnél hallottam USB-s olvasási hibáról, az mondjuk kizáró ok lehet, ha nem oldódott meg új firmware-rel sem.
Köszönöm szépen!
-
Jamcsabi
tag
válasz
Livius #19429 üzenetére
A Toshiba televízió készülékeket a török Vestel gyár gyártja (írták már korábban), amely nem a jó minőségű termékeiről híres. Érdemes kerülni őket, nem megbízhatóak.
Itt egy tv szaki hozzászólása a Vestel által gyártott tévékről: [link]
Ebből a széles palettából egyet sem mernék bevállalni bizalommal.@ (#19443) LantosBerry8:
Igen, jó vétel. Ebben az árkategóriában az egyik legjobb panellal szerelt tévé.@ (#19449) Mikii76:
Az LG-t javaslom, mert megbízható szervizháttérrel rendelkezik. A Philipsről ez nem mondható el: [link].@ (#19457) nyakoati:
Az LG tévés fórum topikban tedd fel kérdésedet: [link] -
NY_A
őstag
Sziasztok.
Jelenleg egy LG 42LA660S tv-m van amit nagyon szeretek, de szeretném nagyobbra cserélni. Mi jelenleg az LG-nek az aktuális típusa, ami ebben a kategóriában fut? Amit nagyon szeretek a jelenlegiben, hogy van benne mély sugárzó. Az nagyon hiányozna.
-
Partizan182
senior tag
válasz
SoulReaver #19452 üzenetére
55-ös LG oledek a mai képminôség csúcsát képviselik, jók nagyon. IPS LCD tévéi hát izé, maradjunk annyiban hogy kevésbé. Ha visszatekersz találsz pár elrettentô fotót, hogyan is néz ki egy ilyen készülék otthon. Auchanban minden tévé jól néz ki (neonfény elfedi a hibákat).
-
Partizan182
senior tag
Monitornak ips inkább, ekkora méretnél a samu VA panelje már zavaróan fakul a szélek felé a korlátozott betekintési szög miatt. Feltételeidnek egyébként bármelyik mai márkás tévé megfelel (noname kínaiakról nem tudok nyilatkozni), kivéve az LG alsóbb kategóriás 4k tv-it (ott rgbw subpixel-elrendezés zavaró a te felhasználásodra).
-
Rick4
félisten
Sziasztok!
Sok éve TV-t használok monitor helyett, mert a feladataim miatt sokszor robbantott ábrákat, fotókat kell összehasonlítani, kell a nagy méret, plusz ha egy másik asztalon írok, telefonálok, onnan is látnom kell, a házi szerveremen megnyitott fájl tartalmát, kisebb 20-30"-os monitorokkal ez itt nem működött.
Pár készüléken már túl vagyok, most is csak egy következő lépést tervezek. Jelenleg egy (valójában kínai gyártmányú, de tökéletesen, hiba nélkül működő) Blaupunkt 50"-os LED tv-m van ami számomra valójában tökéletes, fullHD, a szervizmenüben a háttérvilágítás levéve kb 30%-ra, hogy nézhető legyen több órát át, másfél mérettől nézve hibátlan, így maradok ennél a méretnél. Mivel azonban a jelenlegi "trend" a fullHD-nál nagyobb UHD felbontás, és a procim (i7-6700) integrált VGA-ja is tudja ezt kezelni, kézenfekvő, hogy tovább lépjek.
Ami számomra elsőre, és utánaolvasva másodszorra is jónak tűnik, az egy Samsung UE50MU6102 (vagy a 6122) lenne, még régebben volt egy 40"-os Samsungom, ott ha az épp aktuális hdmi bemenetet átneveztem pc-re, már el is vett minden képjavító dolgot, és kiválóan jeleníti meg a képet. Nem tudom, ezeknél működik-e még ugyanez, illetve van-e tapasztalata konkrétan ezzel a típussal számítógépes megjelenítéssel kapcsolatban, a felbontáson túl van pár érdekesség, ami szempont lehet. Nem játszom, csak a prociba épített vga van hdmi kábellel, csak egy böngésző, fotó, és kb véget is ért a felhasználás, az össz szempontom a nagyobb felbontásból adódó várhatóan jobb képminőség (pl egyenesebb vonalak recézés nélkül), a fejlettebb technikából adódóan esetleg szebb kép, meg persze ha már új, a garancia.Amennyiben tud valaki a kérdéseimre pár érdemi sort írni, megköszönöm!
-
SoulReaver
veterán
Lg tv-k 55"-ban nem jók? Néztem párat tegnap az auchanban, és szép képük van nagyon.
-
udi24
tag
sziasztok!
segitseget szeretnek kerni.
Olyan tv re lenne szuksegem ami:
strapabiro (napi 8- 10 ora folyamatos hasznalat)
"konnyen szerelheto"
40"-42"
ar 100.000-150.000 ftmelyik markat es tipusta ajanlanatok?
valaszokat elore is koszonom
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U758 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
- Beszámítás! Apple iPad Pro 13 2024 M4 512GB Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest