- Milyen pendrive-ot vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen videókártyát?
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- UHD filmek lejátszása
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- OLED TV topic
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ombi5
őstag
Megint kicsit beakcioztak, igaz nem 190,mint a multkor!
Nem tudja vki,h lehet e 0% THM-re esetleg elhozni?
-
törölt tag
válasz
Ottó58 #14180 üzenetére
Most mit nem értesz azon, hogy noname tv, közben meg átverés? Mert semmi köze a japán JVC céghez, nem az tervezte, nem az gyártja, csak a névhasználatot adta át. Szerencse dolga, hogy meddig bírja, attól függ nagyrészt, hogy miből legózták össze a Vestelnél. Szerintem. Egyébként nem akarlak ezekről lebeszélni, nekem aztán 8, hogy mit veszel, csak segíteni próbálok.
Milyen paneles érdekel? Van itt, amelyikben van 3 HDMI, Scart nélkül a Samsungok, vagy 2 HDMI,+ Scart a Sonyná[link]l.ada19 Ha nem tévedek, akkor te va panelest keresel, mint a mostani volt. Az pedig nem az EX6-os széria, mint amiről itt is van szó, hanem Panából a DX7-esek. Pl. 50" vagy az 58"-os DX700E. A T-nél ilyen árban sztem nem találsz csak ips panelest, de nézd át ezt is.
-
gyuri00
aktív tag
Sziasztok
Most újítottam be egy samsung 6100 tv-ét eléggé amatőr vagyok a témában egy olyan kérdésem lenne hogy wifi keresztül hogy tudom összekötni a pc-vel?
-
ada19
senior tag
Sziasztok,
UE48H6400 cserén gondolkozok, nagyobbra.
Amik fontosak:
-55" képátló
-Legalább olyan képminőség, mint a mostaninak
-Jó mozgásmegjelenítés, 24p támogatás
-Ár (200k körül)Amik zéró prioritást élveznek:
-Smart
-4k
-3DA Telekom kínálatában szemet szúrt a Panasonic TX-55EX600E ami korrekt áron van, de a specifikációkon kívül sehol nem találtam róla tesztet, saját beszámolót.
-Van ezzel a modellel valakinek személyes tapasztalata?
-Tudom hogy ez 4k. Csak 1080p-n használva tud olyan képminőséget, mintha natív FullHD lenne?Előre is köszi
-
nagim
tag
Én inkább rövidebb sample-öket, jeleneteket válogatnék össze, amivel egyes dolgokat lehet megnézni.
A teljesség igénye nélkül:
- havas jelenet: fehér szín árnyalata
- felhős ég: kontraszt és fekete/szürkeárnyalat részletesség
- esti, sötét jelenetek: black crush
- naplemente: színátmenetek
- sport vagy más mozgalmas jelenet: mozgásmegjelenítés
- természet: finomabb részletek (pl. fű vagy levél)A neten lehet ilyen mintavideókat találni kis kereséssel.
-
Rbert
aktív tag
Milyen filmek ajánlottak tesztelésre?
-
Ottó58
senior tag
válasz
#94529552 #14175 üzenetére
Kérdésem még mindíg: Milyen 4k, esetleg full hd smart tv-t ajánlotok 150k-ig?
Scart fontos és legalább 3HDMI.
Ezeken a noname tévéken van pc csati: JVC,SHARP.-ezek miért nem ajánlott típusok, szinte mindennel rendelkeznek, paramétereik is elég jók.
Ha azt mondjátok: kínai, ez nem elég, van olyan termék, amit nem Kína gyárt? -
törölt tag
válasz
gghrtz #14173 üzenetére
Ennek az LG 49LH630V-nek elég korrekt képe van, és smart is, de azt a részt nem muszáj használni.
Zοltta Nincs best buy, mert több féle szempont van. A legjobb megoldás a tv+okosító[link], ha valóban fontos a smart rendszer. Ha megtalálható a kiszemelt típus a hivatalos viszonteladóknál, és az áruk is megfelelő, akkor onnan.(mediamarkt, edigital, tesco, stb) Ha már csak webshopokban van, amelyiket ismered, és megbízhatónak tartasz. Van pl. az LG 43UH661V, ami egy közép kategóriás UHD tv gyors menüvel, és sztem a legjobb smart rendszerrel(webos3), valamint jó árban.
-
Zοltta
senior tag
Sziasztok!
43"-ban és úgy 150k -ig, mi a best buy smart tv ?
És manapság melyik hazai cégtől érdemes vásárolni Tv-t ?..
-
törölt tag
Ha az Oled-eket alaposabban megnézed, és leteszteled, utána már lehet, hogy nem nagyon fog érdekelni az LCD.
Tv
Manapság - VGA bemenet már nincs a tévéken, mert leváltotta a HDMI, csak valami régi technikával készülő noname termékcsaládban találsz ilyet. Egy ilyen s905-ös box használatával mindent letölthetsz, a tévék smart rendszere sehol nincs ezekhez[link]. -
xinosz
csendes tag
Sziasztok! Nem igazán vagyok otthon televíziók terén, ezért szeretném a segítségeteket kérni választásban. Lényeg a 4K, HDR és 49"-es képátló, valamint felhősödésmentesség. A határ kb. 200k körül van.
Köszönöm előre a segítséget. -
gghrtz
őstag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani 49-50"-es tv-t olyan 150e Ft körül? Nem kell semmi extra, se UHD semmi okosság (ha létezik ilyen még), csak lehetőleg ebben az árkategóriában kapható legkorrektebb legyen a képe.
Köszönöm!
-
törölt tag
válasz
Ottó58 #14165 üzenetére
Ez azért más mint a régi időkben, akkor még a Philips volt csúcs. Csak azóta történtek dolgok arra felé.
Azért nemmindenreilyen hatványozott, ha olvasod a véleményeket ott[link] a sok lassulásról, fagyásról, vagy a hosszas szervizelésekről. Az op rendszerével rengeteg baj van, smartról nem is beszélve, de felőlem csak nyugodtan próbálkozz....jejike Attól függ, mert ha minden ezredmásodperc számít, akkor csak a Gamer monitor lesz jó neked.
A mostani tévék input lagja nagyon alacsony is tud lenni, pl az idei szériából vannak 13 ms-ot tudó darabok is. -
Tv
senior tag
Sziasztok,
Szükségem lenne egy újt tv-re, de nem igazán vagyok képben.
Amire használnám/szeretném, ha tudná:
- tévézés
- filmnézés usb-s háttértárról. Itt jó lenne ha a gyári lejátszó tudna több hangsávot kezelni, illetve a feliratokat is (értem ez alatt a felirat formátuma és mérete állítható, és időben eltolható, ha esetleg nincs szinkronban)
- wifi legyen benne
- legyen legalább 2 usb: háttértároló + logitech k400 vezetéknélküli bill. (ez utóbbit gondolom már alapból tudják ezek?)
- youtube
- netflix
- szép kép
- normális hangzású beépített hangszórók
- lehetőleg legyen gyors a menü
- 3 hdmi
- komponens bemenet
- kompozit bemenet
- VGA bemenet
-okos tv-k oprendszerével nem vagyok képben, melyik az amire vannak értelmes letölthető dolgok, de nem kinlódás az egész?49"-osban gondolkodom, és full HD felbontás elég (nem baj, ha UHD, de nem sokat használnám ki)
Ár: kb. 150kEnnyiért a fentiek alapján mit vennétek?
Köszi előre is
-
laci503
tag
Sziasztok. Szeretnek venni egy tvt. Elozo tvm egy orion pif 40 es tv volt. Amire szeretnem hasznalni tv (UPC) szamitogepre kotve filmet nezni illetve jatszani. Kineztem 3 darab tvt ezeket: SAMSUNG UE49M5502 illetve LG 49UJ635V illetve SAMSUNG UE50MU6102 ... na most az uhd miatt vannak fenntartasaim mivel eleg sok tv csatorna amit nezek sd adas es nem tudom mennyire lenne tiszta a kep vagy elvezheto es emiatt nem vagyok biztos ebben a nagy felbontasban. Illetve a szamitogep monitoroknal ugye vannak a valaszidok. Na en ezeket a tvknel nem talalom. A regi tvmnel 5ms vol. Ezeknel mennyi lenne? A full hd-s samsung is eleg lenne nekem vagy erdemesebb az uhd? Illetve ezekre lehet hangfalat kotni? A valaszokat elore is koszonom.
-
Rbert
aktív tag
Sziasztok!
65'-ban van olyan led TV amire azt mondanátok,hogy EZ Igen!. Mert az Oled egy kissé drága...Vagy csak Oled az amire azt mondhatjuk,hogy ez a jövő? Képminőség re gondolok.Hétvégén megyek tesztelni,nézelődni ,az oled mellett milyeneket nézzek még meg? Mit javasoltok?
Köszi -
jejike
tag
sziasztok.
az lenne a kérdésem hogy led-es tv-n lehet normálisan pc-n keresztül játszani? érdemes e tv-t venni vagy inkább monitort?
előre is köszi -
Imy
veterán
válasz
Ottó58 #14165 üzenetére
Inkább LG? Azt írják, hogy a webos 3.5 sokkal jobb.
Én ezzel szemezek:
LG 43UJ6307 -
Ottó58
senior tag
válasz
#94529552 #14164 üzenetére
A Philipsre is azt írják, nem olyan, mint régen, de ez szerintem MINDENRE érvényes.
És Philips 43PSU6501 ajánlottabb típus?- mert ez a kettő a kiszemelt.
A Sony LCD-mre is 1év bolti gari volt, 10.éve működik. -
törölt tag
válasz
Ottó58 #14159 üzenetére
Az valószínűleg elírás a méretekkel, de én jobban aggódnék a csak 1 év jótálláson. Manapság 2 év az általános, és minimum elvárt időszak. Mit teszel, ha mondjuk közvetlen a gari lejárta után elromlik? Ezt a hsz-t olvasd el, csak a nevet helyettesítsd be a jvc-re. Az a márka már régóta nem az, amelyikre te gondolsz, ennek már csak a neve a régi. D-sub csatlakozó már régóta nincs a tévéken, azért ez elmond valamit, hogy milyen modern készülék lehet.
De van még egy tucat ilyen márkátlan tv márka. Döntsd el, hogy akarsz-e kockáztatni egy noname tévével? Ráadásul ha szétnézel, hasonló pénzért találsz Samsung, LG, Sony, Panasonic márkák közül tévéket.
-
ggbuffon1897
őstag
Sziasztok,
2 hete vettem egy Samu ue43mu6102-t amit teljes megelégedéssel használnék:
Fhd adásoknál ( nálam jellemzöen sportcsatornák digi stb.) félpercenként vannak beröccenések hol csak pillanatnyi, hol akár picit hosszabb ami nem kicsit zavaro (ha gépröl v usbröl nézek fhds tartalmat ott nincs gond, legalábbis még nem vettem észre, illetve sima sd csatornáknál sem)
Ez a felfelé skálázás miatt van és éljek ezzel együtt v vmi beállitáson kell mokolni?
(Helyesirásért sry, telorol vagyok)
-
paraaa
csendes tag
Sziasztok!
Mit gondoltok az LG 49UJ7507-ről? Egy PS4 Pro-hoz megfelelő vétel lenne?
-
törölt tag
válasz
Tamagocsi123 #14147 üzenetére
Ezeket sasold meg valahol: LG 55UH661V + Samsung UE55MU6402[link]. De mondom, ezek nem va panelesek, mint a H6400-ad.
max-11 Azzal nem nagyon lesz különbség, de a jobb minőségű filmeket szerezd be az új tévéhez, bármelyik is lesz. Legalább a 720p-t, alatta felejtős a minőség, és UHD-re még inkább. Most látom, hogy van 60KU6000, a pazma után filmezésre talán jobb lenne, mint a J6240.
dantreIgen, és 58" helyett a 65"-t kellene nézni nem lefelé menni a mérettel, mert 5 cm képátló az nem kevés ezen a méret szinten. De ha már 450-500 körül tartunk, többen is vettek 55-ös B6 OLEd-et 500k-ból.
Vagy például volt aki le cserélte itt az 58" PanaDX750-est LG 55EG910V OLED-re.
-
Pro Koryak
addikt
válasz
#46372352 #14142 üzenetére
Akciósan:
lg 60sj810 470e
lg 60sj850 550e
pana 58ex780 450e(igaz 2"-al(5cm) kisebb)Plazmában csak a Pioneer!
(A pana csak a zt60-al érte utól a pio-t, legalább is csak ezt merték kitenni a krp600 mellé)
Lg plazmám van, mert amire használom, tökéletesen megfelel.
Inkább, mint egy lcd, ismeretségben van, kösz, nem. -
SMartin-HU
tag
Sziasztok!
Szeretném lecserélni a TV-m. Játékra és filmnézésre használnám. Meglévő PS4 Pro mellé kerülne.
Olyan TV-t szeretnék, ami tényleg ki tudja használni a Pro képességeit.Max keret 300k. Nem a méretre megyek, hanem a minél jobb megjelenítésre. Smart funkciók nem érdekelnek...
Samsung termékekkel nem foglalkozom. Elegem van belőlük.
Előre köszönöm az ajánlásokat!
-
miking
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi készülékek közül melyiket javasoljátok?
-LG 55UJ6307 4K ULTRA HD SMART TV
-PANASONIC TX-55EX600E 4K SMART LED TV
-SAMSUNG UE55MU6102 SMART UHD 4K TV
Milyen lényeges különbségek vannak közöttük?Köszönöm.
-
Samanbacsii
őstag
Sziasztok!
200e körül keresek fhd, led tv-t.
Amit fontosnak tartok:
Minimum 50'.
Natív 100Hz legalább.
USB 3.0
HDD-USB-ről lejátszás, minél több formátum ismerete.
HDR megléte. (Azt olvastam játéknál fontos lehet)
Sony, Philips, Panasonic a preferált márkák. -
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Update 05.16 Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest