Hirdetés
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- 3D nyomtatás
- A héten érkezik az Xbox alkalmazás az LG okostévékre
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szakiii
addikt
-
törölt tag
válasz
Ciccuka #1395 üzenetére
Így van, az manapság már a jobb panel/tv tartozékának számít.
Szerk: Elég kicsi a mostani kép. Talán egymás alatt jobb lehetne.
Szakiii 43"-nál nagyobb nem férne bele. Az előbb említett Mediamarkt-os LG 43 LF632V-t tudnám most mondani kedvező áron de csak ma estig, online rendeléssel. ha megfelel. 154k helyett 122k, biztonságos helyről, hivatalos garival, szerintem most nagyon jó vételnek számít. Ciccuka nemrég tette be ide a képet róla.
Atos23 Az a lényeg, hogy milyen műsor megy, vagy normális megbízható tévét keresel?
A (#1369)-es hsz második fele is ilyen kérdésre ment. A másik, hogy ha a 32"-os mai tévé 2/3-a a réginek, akkor a 21-22"-os meg a 3/2-e lesz. Nem csak a keret sokkal kisebb, és vékonyabb?
Én nem tudokk semmilyen noname tévét, mert egyszer megnéztem 2 egyforma 32"-ost ezekből egymás mellett, és egyik rosszabb volt mint a másik. 1 év garival megvennéd majdnem annyiért 22-24-est, mint egy 2 év garis 32"-ost? Találtam egy 32"-os 2 év garis tévét, 65k-ért 2 helyen is meg lehet venni, [link] Mást nem tudok, akkor nézni kell használtat, ha azokban jobban bíznál. -
Szakiii
addikt
Hali, 150 körül vennék tv-t nem kell hogy smart legyen akkor már inkább egy jobb panellel. Mit ajánlanátok? 42" és felette.
-
Kristo
tag
válasz
Ciccuka #1390 üzenetére
Viszont az már sajnos nem mindegy, hogy 94k vagy 125k !!!
Mellesleg nem biztos, hogy élvezhető egy 40 vagy 43-as tv a szobámban...
nincs nagy távolság !
(3*4-es szobában nagyjából)
Pumma:
Köszönöm a válaszokat, erről most lecsúszok, mert keret csak hónap végén, következő hónap elején lesz, de mindenképp LG-ben gondolkodom továbbiakban.
Majd ha lesz konkrét készülék lehet feldobom ide, "elbírálásra" . -
Atos23
senior tag
Sziasztok!
A családban anyum televíziója 16 év után feladta a harcot. Szeretnék neki venni egy mama tévét
Sem Smart, sem semmilyen csoda nem kell, analóg UPC kábeltévé, Berki Krisztián herevasalás, és hasonló celebek nézése a cél. Olyan max. 50-60 ezer forint körül, aminek a képmérete felér egy régi típusú 51 centiméteres képátlóval bíró készülékével.
A napokban bementem a Teszkóba, Euronicsba, Expertbe, de 50K körül 21" monitor méretű nevetséges készülékek vannak.
Tudtok ajánlani valami noname alternatívát? Nálam kicsit kiverte a biztosítékot a keresésnél, hogy a mai LG 32" LED TV éppen hogy csak 2/3 olyan képméretű, mint az én 2007-es LG 32"-os LCD-m, és 80.000 Forinttól indul
Köszi!
-
törölt tag
Nem tudom, mennyiért adnák azt az olcsósított alapkivitelt, de az nem ajánlott. Ezeket viszont nyugodtan veheted:Samsung UE48H6200 és UE48H6400 Én a jobb H6400-at javaslom(Jár hozzá Smart távirányító is) az edigitalból, vagy másodsorban a H6200-at a Metróból(a mostani szórólapjukban is benne van) , ha itt nem kapnál, akkor az MM-ből is lehet venni online: [link] Ha ezekről a helyekről veszed, jár a tévékhez a 2 év gyári garis háttér, ami hiba esetén helyszíni javítással szokott működni, általában max 1 óra alatt. De hogy ezeket a kifutó tévéket még meddig lehet ilyen áron megvenni...
Kristo Inkább a megbízható minőségű, gyári jótállásos és tökéletes mozgásmegjelenítést tudó LF630V-t, és ha van rá mód, akkor a 40"-ost. De miért az Euronics-ben nézed(135K), amikor az MM-ben van most jó áron, (32"-95k, 40"-115k)? Csak ma estig online, vagy pedig vársz, hátha lesz hasonló pár héten belül. Orion, Blaupunkt és még egy tucat noname tv van, nem merném ezeket bevállalni. Bizonytalan minőség, a legtöbb esetben 1 év bolti gari, és ha netán alkatrész kellene hozzá, nem biztos hogy lesz. -
-
lethos
tag
Sziasztok.
Tvt szeretnék venni.
- kb 2-2,5m-ról néznénk. (kb 48"-ban gondolkodtam)
- SMART funkció fontos.
- Jó lenne ha USB-ról mennének a filmek, .mkv-is.
- Néha szgéppel is össze lenne kötve, de főleg NAS-ről menne a mediatartalom.
- 3d-nél hogy passzív vagy aktív mindegy, úgy sem használnám nagyon...
- Ár 150-180e között.Nem tudom valaki erről a típusról tud valamit, mert ez a METRO-ba nem tűnt drágának: UE48H52003D
-
törölt tag
Monitornak korlátozottan alkalmasak a tévék, de általában az alaptípusokat használják erre a célra(játékra általában). Samsung UE32H5000 vagy LG 32LF5610 A tévézés miatt meg nem árt egy jobb képességű tv, pl. a 32" vagy 40"os LF630V, ezek ma estig rendelhetők az MM-ből kedvező áron: [link]
Aftershock11 Ha outlet-es tévékről van szó, akkor csak óvatosan, nem-e használt javított, sérült. stb. A
2 év jótállásra is érdemes figyelni, hogy ne legyen meglepi.fulton
További segítséget a használathoz, beállításokhoz javaslom az LG topikot.
A 2014-es webos1-es tévék elég jó WebOs2 szerű fw frissítést kaptak, igaz még csak béta verzió van belőle, elvileg hamarosan jön a hivatalos verzió is, ha érdekel, ott majd azt is megtalálod. -
törölt tag
válasz
redingitell #1376 üzenetére
Az első kettő belépőszintű UHD, ezért nem túl jó vétel. Amúgy is még elég kevés UHD vétel történik a fórumon a beírások szerint. A legtöbbet az LG topikban olvashatsz róluk. Hogy a hozzávaló eszközök és tartalom nélkül mennyire érdemes ezeket venni egyelőre!? Meg UHD-ból nagyobb méret kellene ugyanakkora távolságra, hogy a két felbontás közti különbséget észleld.
Ha már úgyis rászántad, akkor a H7000 nagyon jó választás lenne, bár legtöbben a nagyon jó árban lévő H6400-at vették, de ez szerintem kategóriákkal jobb annál. Samsung UE40H7000 LED TV Review,,H7000Best settings
Mivel hivatalos viszonteladónál már nem kapható, ahol alapból 3 év jótállása lenne ennek, már csak webshop-okban van e tévé, ezért nem árt pár évvel tovább kiterjesztett jótállást venni hozzá, megfelelő feltételek esetén.Más: akit érdekelne, a Médiamárkt-ban most hétvégén 21%-os akció van LG 2015-ös 6-os széria és feletti Full HD és UHD tévékre [link]. Pl. LG 43LF632V Smart FHD máshol 154k-tól van, itt most 122k, hivatalos gyári háttérrel, és garanciával. [link]
-
Kristo
tag
Üdv !
100-110 körül milyen TV-t ajánlanátok ? ( Persze nem gáz ha olcsóbb, de nagyon ez a max )
Számítógép menne rá, emellett rendes tv funkciót látna el. -
Aftershock11
csendes tag
válasz
Aftershock11 #1377 üzenetére
Illetve UE40H6290AS, ez kimaradt valahogy. Gondolom ez, az utolsó a talán a legjobb a felsoroltak közül. Egy 6400-hoz képest mennyivel rosszabb?
A kérdésem semmis. Köszi.
-
fulton
addikt
válasz
#94529552 #1371 üzenetére
Na megjött az 55 colos tv, é nem bántam meg hogy ezt vettem és nem a kisebbiket, igaz sokat állítgattam mig igazi lett a kép, de megérte.
Viszont a kérdésem ti is tapasztaljátok és normális hogy:
csak hogy legyen mihez viszonytani Moonlight 2 ep1
05:13 nál bal oldalt a szikla vonalai szellemképesek(megkettőződve látom a vonalait), de több helyen is érrszrevettem, namost ez másnál is van, tv vagy a film hibája?
és érdekes mert mindig csak bal oldalt jön elő.
szerk: azt is látom hogy a nézési szöggel ha változtatok, mert kicsit ferde szögből nézem függőleges sávot tekintve, akkor nincs szellemkép
-
Aftershock11
csendes tag
Sziasztok!
Ezekről a tévékről mi a véleményetek?
Samsung UE42F5570SS
LG 47LB580V -
redingitell
senior tag
Sziasztok!
Minél tovább nézegetem a tv-ket, annál tanácstalanabb vagyok. Milyen típust ajánlotok ami megfelel az igényeimnek?Max 40" méret, sajnos nem fér el a nagyobb
3D nem szükséges, smart nem hátrány
Filmezésre használnám legtöbbet
A keret max 240 K1-2 típust már nézegettem, de mint írtam is egyre jobban összezavarodok
Panasonic VIERA TX-40CX680E
LG 40UB800V
Panasonic TX-40CX700E
Samsung UE40H7000 -
törölt tag
válasz
Ciccuka #1373 üzenetére
Ha azt nézzük hogy ismeretlen gyártó bizonytalan minőségű és tudású tévéje, mint a többi noname, továbbá a szervizháttér sem ismert, akkor én nem kísérletezgetnék vele, de hát te tudod.
A Toshiba biztos jobb, de kérdés, hogy a külföldi cég mit fog szállítani, és hogyan áll a dologhoz, ha valami gond lesz.... Van itt valahol a PH-n egy e-magos topik ahol a tapasztalatokról beszélgetnek, talán olvasd el azt is.
Amíg 100 alatt lehet kapni megbízhatónak mondott webshop-okból 40-42-es tévét, addig nem tekintgetnék ilyen bizonytalan dolgokra. -
Ciccuka
veterán
Ezek vajon mennyire érhetik meg az árukat?
Blaupunkt 40" 90k
Toshiba 40" 110k 40L5435
Samsung UE40H6400-tól mennyire maradhat el? -
törölt tag
Amit tudok, az a talp, külső dizájn, +100 hz, kb. ennyi. 700, 730, 731, mind ugyanaz, csak külső színben tér el.
670V-671V is egyezik, utóbbi sötétebb színű alsó fémcsíkkal van, mint a másik.
Megbízhatónak tűnik a raktár, kb. én is azt választanám, de kinek melyik a szimpatikusabb, ez már egyéni dolog. Hivatalos forgalmazónál már kifogyott, meg sokkal drágább is lenne ott. -
törölt tag
válasz
Moonwolf #1367 üzenetére
Az LG topikban [link] több infót, és tapasztalatot találsz az UHD-kről, és erről a tévéről is. Használd ott a keresőt pl. UHD, vagy 4k, 820V, 850V, stb.
Házimozi erősítő+ hangfalak(2.0,-tól 5.1-ig) a legjobb megoldás, ami HDMI-vel, esetleg optikán tud csatlakozni a tévéhez. Konkrétan nem tudom, mit kötnél rá a tévére, de itt jobban is értenek ehhez: [link]
Abban a topik összefoglalóban is sok hasznos infó van.verybigboy Ez a topik, mint a többi tévés, 32"-nál nagyobb készülékekkel foglalkozik, sajnos nem sok ismeret van a kicsikről. Ráadásul ár/értékben se túl jó választás, egy alig olcsóbb 22-26"-os tévé egy 32-40"os tévénél. Van ebben a méretben tévé, monitor-tv, [link] ,, [link] A márkák topikjaiban is csak elvétve bukkan fel 32"-nál kisebb méret, próbálj ott keresni, tájékozódni. Általában az a válasz jön, hogy vegyél 32-est.
-
verybigboy
senior tag
Sziasztok,
Lakótelepi kisszobába keresnék 22-24-26"-os TV-t. Mit lenne érdemes venni (akár smart is lehet). Mi lenne ajánlott és mi az ami inkább kerülendő?
Előre is köszönom az iránymutatást!
-
Moonwolf
senior tag
Sziasztok!
Erről mi a véleményetek? Megérné az árát?LG 42UB820V
Az UHD felbontás miatt elég csábítónak tűnik.Na meg még egy olyan kérdésem lenne hogy az ilyen újabb tv kre rá lehet kötni valahogy a hifi rendszert házimozi helyett?
-
-
törölt tag
válasz
Rathrol #1361 üzenetére
30 ms alatti értéket tud ami kiválónak számít a tévék közt. Konzolra át kell nevezni a bemenetet+ Kép beállításoknál a Játék módot kell választani(minden tévénél), de az is lehet, hogy egyiket is elég a két eljárás közül megtenni. Konzolhoz tökéletes lesz így, és nem fog laggolni.
-
törölt tag
válasz
Travelos #1355 üzenetére
Elolvashatnád a Samsung topikban a Téma összefoglaló-t és a topikot is, most épp ez volt a téma 1 ideje. De a legfontosabb: ha netán elromlana a tévé, akkor gyári jótállásos Samsung(és LG, meg Sony esetében is) esetében az otthonodban javítják, max 1 óra alatt. A Panasonic( és a többi márka futárt küld, majd javítás után küldik vissza, ez a dolog eltarthat egyes esetekben akár több hétig is. Webshop-nál is utóbbi módszer működik. A többit majd amott olvasd el. Hivatalos forgalmazók, ahol gyári garit adnak pl.: MM, edigital, Euronics, Tescó, Madaras teszkó, Tré-home, stb. Ezeken a helyeken drágábbak a tévék, nagyobb akció esetén mennek le náluk az árak a webshop-ok szintjére.
HDMI a legjobb, utána HDD, Lan, utolsó a WiFi. A többit a gyártó honlapjáról, vagy amit linkeltem onnan keresd meg.
szeva000 3 hsz-szel korábban írtam a két tévéről, H6400-ban nincs Sat tuner, tudásban ennyiben más a H6410-től.
-
sza.sa
tag
sziasztok!
Milyen tipust ajánlanátok 42" vagy fölötte? Valós 100Hz legyen ami kitétel semmi sallang nem kell
Árban a minél olcsóbb kategóriát céloztam meg. (Egy 37" Pana HD plazmát váltana) -
Travelos
őstag
válasz
#94529552 #1351 üzenetére
És még egy-két kérdés: nem tudod véletlenül, hogyha egy filmet akarok megjeleníteni a TV-n, ami mkv formátumú, akkor a mi a legjobb megoldás? USB-s vinyó, wifi-vel PC-ről, HDMI-kábel?
Másik dolog, a következőkkel hogy boldogul a TV:
AC3
DTS
True-HD
DTS-HD MATovábbá virtuális 5.1-et tud, ha a forrás 5.1?
Köszönöm!
-
Rathrol
senior tag
Sziasztok!
Milyen tv-t ajánlanátok max 145ezer ft-ig PS4 játékkonzolhoz?
-
szeva000
addikt
Nah...Addig rágtam még az este magam, igazából két választásom maradt nagyjából.
Egy Pana TX-48AS640 és egy Samsung UE-48H6400 .
Igazából nekem a jó fekete és a 2D képminőség lenne a legfontosabb.
Látom, hogy panához nem jár amúgy sem szemüveg,de annyiért nem is kellEsetleg lenne valami olcsóbb megoldás erre?
-
törölt tag
Most viccelsz? 3.8 méterre mások 65"-os tévét vesznek(már ha a büdzsé megengedi) Szóval egyáltalán nem kell aggódni. Egyes aktív 3D tévék is felezik a felbontást, de ez egyáltalán nincs hatással a jó 3D-s megjelenítésre, pláne ilyen messziről. Szerintem a DVD filmekkel se lesz gond, + vannak még képjavító funkciók is. De várjuk meg a tesztelést, általában megengedik. Üzleti módban futó tévéket át kell tenni otthonira, majd erre kérd meg az eladót. Az ottani környezet nem túl jó a tesztelésre, és elég zavaró a sok különböző módon beállított, kisebb-nagyobb tévé, a nagy fény, és nem megfelelő távolság és magasság is.
-
fulton
addikt
válasz
#94529552 #1342 üzenetére
Pumma, nekem most a szobámban egy 107 cm panasonic plazma tv-m van, amin a t home sat sd adásokat 2,5 m ha nézem semmi zavarót nem látok. Egyáltalán nem látom a pixeleket. Szóval ebből kiindulva lehet mégis egy 55 tvvel járnék jól. Főleg ha azt nézem hogy alapvető csatik is HD ban lesznek.
Megnéztem itt:
http://www.geeks.hu/tippektrukkok/080728_milyen_messzirol_nezzuk_a_tevet
itt pl a 107 átlóhoz 3,35 m az ajánlott távolság namost én olyan 2,2 - 2,5 méterről néztem semmi zavarót nem láttam. Ebből kiindulva a 137 tv-n sem lenne egy sima sd csati sem zavaró 3,8 méterről. (gondolom én )
Hm lehet nem kéne beleugrani az 50 colba hanem már akkor az 55 col. És HD hoz pedig majd ideális lenne részletesség szempontjából. Vérszemet kaptam a 730V re.
-
törölt tag
válasz
Travelos #1349 üzenetére
Az igen, tetszik a látvány.
Nem találtam alacsonyabb 55"-ost. Hasonló jellegű ez a két tévé, panel és képminőség terén is. A H6410 több szolgáltatást tud, és szerintem jobb Smart és 3D-ben is. Az Internetet ki lehet rajtuk próbálni, de annyi elég is, ezek inkább megjelenítőnek valók. Tudja a műholdvételt, és a HDD-re rögzítést is(PVR és Timeshift), és PIP-es, ezeket a Panasonic sajnos nem tudja.
Meg adnak a Samsunghoz 2 db 3D szemüveget is, Panához egyet sem. Van itt összehasonlítás [link], de a pontos specifikációkat a tévék honlapjáról érdemes leolvasni.
Gyári jótállással már csak a H6410 érhető el(Euronix, és MM), az AS640 viszont olcsóbb [link]. Kifutó modellek, ha választottál, én talán még várnék pár napot vele, mert hétvégén szoktak lenni akciók.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Apple MacBook Air 13.6" (2024)- M3, 16GB/256GB (MC8K4MG/A) 8 Ciklus Éjfekete - 3 év garancia
- PROHARDVER matricás ház ingyen elvihető
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - Lenovo ThinkPad 40A9 dokkoló (utolsó 30db szett vagy csak dokkoló)
- Black & Decker töltőt keresek
- Országos! KÉSZPÉNZES - UTALÁSOS VIDEOKÁRTYA FELVÁSÁRLÁS! Korrekt áron! AMD!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest