Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Beri

addikt

válasz DBob #16799 üzenetére

Majd ugyanígy a többségnek ajánlja / biztatja azt minden második ember, hogy álljon neki third-party firmwaret rámodolni a routerjére, amiről a leírás ilyen-olyan wikin van csak fenn, tipikusan nem a legfrissebb infókkal.
    Nem jellemző. Legalábbis nálam nem. Csak ha nincs más megoldás és a felhasználó sem akkor látna először hálózatot. Egyébként vannak bőven alternatív megoldások, amiket két kattintással ráflashelhetsz az adott eszközre, aztán egyből van webUI.

pocokxx: A maximális adási teljesítménye egységesen korlátozott minden routernek, tehát egyik sem tud nagyságrendekkel többet a másiknál. Tehát a helyedben mindenképpen MIMO-s eszközt (mint az általad választott 941ND) tennék mind a két oldalra (mert ha csak az egyik oldalon van ilyen, azzal nem sokra mész) és reménykednék, hogy elér addig, ameddig szeretnéd. Pontosabbat csak egy helyszínen történő mérés után tudnék mondani.

• badbull1

csendes tag

válasz DBob #16799 üzenetére

"Ez az informatikában már a "rég kifutott" téma"
    Ha az általad említett routerek csupán egy harmada lenne fele ennyi idős akkor az érv jogosLENNE

"450 szabványosan 3 streamen érhető el, 600 pedig 4-en."
    háát ez így nem egészen pontos ... tisztán a csatornákat nézve jelenleg kb 72mbps (persze ez is csak ofdm fec gi fejlesztések eredményeképp) hozható ki (4*72~300) ... az hogy ebből 600 lesz az annak köszönhető hogy egy sávon 20 helyett 40 mhz sávszélességű csatornákat használnak az n eseknél ( de valóban jelenleg max 4 csatorna elméleti 600mbps) ... s itt az elméleti az nem azt jelenti hogy kinek a termékével párosítva éri ezt el hanem hogy a legalacsonyabb hálózati szinten tud ennyit ("alsó mac") ...
    ... én meg nem 2 csatonát említettem eleve hanem 2 sávot (lehet hogy nem, de úgy tűnik mintha keverted volna)....

szóval maradhatunk nyugodtan annyiban hogy vannak 450 esek ....

én meg azért írtam ide a kérdést s nem pl a "Firmware pakolászás oda-vissza" (Létező!) topikba (mégha páran keverik is) mert nem hogy egy sort de még csak egy betűt sem szeretnék telnet alatt gépelni (ill. akinek keresem ...)

Új hozzászólás Aktív témák