- Samsung LCD és LED TV-k
- Milyen monitort vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Autós kamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- 80% vs. 100% – Tönkreteszed az aksit, ha mindig feltöltöd? – Tech Percek #6
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mouzrr
őstag
Sziasztok!
Új router vásárlását tervezem, a jelenlegi Asus Rt N18U t szeretném levaltani. 120 m² családi ház, tégla és gipszkarton is van amin át kéne mennie a jelnek.
A jelenlegi router szépen lefedi a házat, a földszinten a nappaliban van (ez kb a ház területének közepe).Azonban letöltés közben mindenkinek nagyon belassul a kapcsolata, hiába nem teljes sebességgel jön a letöltés. Gyári firmware es Tomato esetén is ugyan ez van. 500 megas Telekom net van itthon, ehhez kéne megfelelő eszköz. Mit ajánlanátok 25ezer forint környékén?
Várható ennyiért javulás, hogy ne lassuljon be teljesen minden eszközön a net ha valaki letölt akár 3-4 MB/s sebességgel?
Az okostv n is leromlik egyből az HBOGO minősége ilyen esetekben.
Általában 2 laptop, 3 okostelefon, 2 okostv, 1 ipad ami wifin van és egy számítógép kábelen.Előre is köszönöm az ötleteket /segítséget.
-
delibab
senior tag
válasz
MaCS_70 #79836 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Ezek szerint akkor anno nagyon belenyúltam ebbe a routerbe... valószínűleg akkor ezért vagyok vele megelégedve azóta is, csak hát a fejlődik a világ... Én néztem az AC88U-t(nem újat, nem új árban), de nagyjából azt tuti nem használnám ki és ezek szerint jobban is járok mondjuk 2db AiMesh képes eszközzel akár olcsóbban mint ha megvenném azt az egyet. Egyébként a synology lenne nálam a leginkább preferált de az olyan árban van, hogy letérdelek tőle...
-
tarat
tag
Sziasztok!
Holnap érkezik egy ASUS-65P. Látom, hogy Vargalex buildelt rá OpenWrt firmware-t. Az lenne a kérdésem, hogy érdemes-e lecserélni a gyári firmware-t? Mennyivel jobb vagy rosszabb az OpenWrt a gyárinál? (A jelerősségre gondolnék most itt és nem a szolgáltatásokra).
Köszi
-
Igen, az Ipon 6,7%-os meghibásodási aránya engem is elbizonytalanít.
Éppen 5000 Ft többletért is megvehető a 92-es, ami egyébként tetszik is, de ha holnap megveszem, nem lesz rá Merlin. Ez jelenleg kellemetlen, hosszú távon konkrétan szívás. Ezért aztán jelenleg éppen értelmetlen számomra az ár/értékarányokat nézegetni. Ha lenne a 92-esre Merlin, egyértelműen sokkal jobban megérné.
Illetve van egy nagy kérdés, ami árnyalhatja a helyzetet: gyári FW-re tehető esetleg Entware, illetve futtathatóak Cronnal scriptek?
Köszönettel: MaCS
-
válasz
blakey #79840 üzenetére
A 65P/85P deklaráltan kisebb tér wifivel ellátására készült -- nagyobb lakásokat ír rá az Asus, nekem pedig egy három szintes házba kéne. A 86-os az Asus nagyobb házakhoz készült, akárcsak a 87-es, ami nálam kifogástalanul el is látja ezt a feladatát.
Ha valaki a 65P lefedettségi körén belül van, és nem érdekli a Merlin és nem vágyik meshre, annak kiváló választás a 65P, okafogyottá téve a 86-ost.
Nálam ebből a három konjunktív feltételből egy sem teljesül, így nálam szóba sem jöhet a 65P.
MaCS
-
Cyborg
őstag
Sziasztok,
Ajánlott router a xiaomi mi 3, vagy a 3g?
Egy olyan routert keresek, amin van usb, tudok rá vinyót tenni, és torrent kliens is van rajta, ugyanis nincs számítógépem.
A lakás kicsi, 40nm, tégla, 1db tv lan, 3-5 db wifi eszköz csatlakozna rá, és 30megás inviteles net van.Milyen lehetőségek vannak, amik esetleg nem terhelik meg sokkal jobban a pénztárcát, mint a mi router 3g?
Köszi előre is!
-
mrmft
senior tag
válasz
MaCS_70 #79839 üzenetére
Ennek a kivetesen jol sikerult modellnek a switch resze nagyon rovid idon belul tonkre ment nalam. Soha semmi mas Asus router nem ment tonkre itt, csak ez. Tudom barmibol lehet hibas, de megis.. A tobbibol nem volt.
Merlin azt tamogatja szivesen amit a kezebe kap fizikalisan. AX56U + AX58U parost is felvette, pedig anno ettol is ockodott. AX92U is sorra kerul elobb-utobb, a regiek pedig szepen kihullanak. AC68U support lesz a legtovabb valoszinuleg, mert azt az FW-t toltik tole a legtobben.
Ar/ertek aranyban az AC86U-nak nem latom ertelmet az AX92U-val szemben. Jo, a -10.000,- forint es a Merlin support is mellette szol, de meg igy sem jobb vetel (nekem). Azt veszel amit jonak latsz, en megszivtam az AC86U-val. Remelem, te nem fogod. Kintrol ha kicsit keresgelsz raadsul ara is jobb. -
Gondoltam az AX88-asra és az AX92-esre is, de a következők miatt vetettem el őket:
Az AX88 elég drága, és mint úttörő konstrukció nem feltétlenül kiforrott. A 8 UTP-portját ráadásul csak komoly kábelezéssel tudnám kihasználni;
Az AX92 sem éppen olcsó, Merlin pedig kijelentette, hogy mint rétegmodellel nem foglalkozik vele. A három sávos wifije számomra közömbös, mivel ha mesh kell, akkor vezetékezem.
Az AC86 viszont egy kivételesen jól sikerült modell, és bár nem olcsó, de nekem még megéri. AX-es klienseink pedig egy darabig még nemigen lesznek.
Köszönettel: MaCS
-
válasz
delibab #79825 üzenetére
Wifit jósolni legfeljebb üveggömbből lehet, bár állítólag van, akinek kávézaccból is megy.
Az N18 a maga szóló 2,4 GHz-ével egy nagyon ütős eszköz. Nálam is sokáig ez ment itthon, és holttérmentesen kiszolgálta azt a három szintes házat, amit az AC65P és az AX58u 2,4 GHz-en is csak komoly kihagyásokkal szór be.
Amúgy pedig (és itt éppen vizet prédikálok, mert pont egy AC86u vásárlásán törpölök) egy darab kőégető helyett jobb több kisebb eszköz használata, mondjuk AIMesh által.
MaCS
-
Devilfox
csendes tag
Sziasztok!
A lakás paraméterei:
10 emeletes panel,alapterület 52nm, vasbeton mindenhol, szomszédok mindenhol, a szokásos kaptár feeling.A netem: DIGINET - 100/100 Mbit/s
Az aktuális routerem: TL-WR1043NDA wifin ami a nappaliban van max 20 Mbit/s sebességet tudok kipréselni, a hálóban 2 fallal arrébb már elhanyagolható a net inkább mondjuk hogy nincs.
A felhasználás átlag felhasználás, 1 tévé, 2 laptop, 2 mobil de egyszerre ritkán ugrasztunk rá mindent a wifire.A kérdésem az ha lecserélném a routert egy ASUS AC65P típusra ott lenne drasztikus gyorsulás és lefedettség javulás?
Vagy sajnos ez a panel átka hogy mindenki nyomja körülöttem és ezzel ez a masina se tudna mit kezdeni? -
delibab
senior tag
válasz
Gubek-Einste #79829 üzenetére
Sajnos én is ezt látom csak kicsit fura, hogy pl a 85p nem tudja
köszi -
válasz
gtx560unlock #79831 üzenetére
Tehetsz próbát a Xiaomi-val de az Asus már bizonyított/kipróbált eszköz, azzal nem foghatsz mellé.
-
gtx560unlock
csendes tag
válasz
Gubek-Einste #79828 üzenetére
- 2 fal van kb az is 20-25 centis gipszkarton elválasztófal távolság 8-10 méter kb max.
- 1000/300-as digi mellé
- Egy gép lenne rajta az enyém kábelesen. Ac képes teló kb 3 darab egy lapos N-es wifivel és egy 4k tv lenne rajta azon csak youtube megy. így kb 6 darab
- Egyéb igények nincs kb semmi standard felhasználás nekem nem kell se usb, se iptv támogatás etc... Mostani RT-n18u eléggé elhasal torrentek alatt (30-50MB/s közt mennek a torrentek) így szeretnék upgradelni meg a gyorsabb wifi se hátrány persze.
Pedig a net az hasítana gondolom router fogja vissza torrenten -
-
-
válasz
gtx560unlock #79820 üzenetére
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok, szomszédok) lenne használva?
Milyen net sebesség mellé kellene az eszköz?
Mennyi és milyen kliens eszköz/adapter használná?
Milyen egyéb igények vannak a router-rel szemben? -
válasz
Kis Samurai #79813 üzenetére
IDE való kérdés.
-
Viktoár
addikt
válasz
MaCS_70 #79824 üzenetére
Nagyvonalakban:
Adott egy 2 szintes családi ház, felső szinten a bejövő netkábel (~30/7 Mbit) tehát itt lenne a készülék. Szintén a felső szinten vezetékkel: 2 tvbox, 1 nas, 1 asztali pc, wifivel: 7 eszköz de max 4 egyszerre.
Alsó szinten vezetékkel: 1 tvbox, wifivel: 3 eszköz max 2 egyszerre.Ezért kevés a szolgáltatótól adott modem mert 4 lan port van rajta. Ezt kellene bővíteni plusz a gyerek vr szemüvege miatt jó lenne az 5ghz wifi.
Zavarótényezőként megemlítem hogy kb 5-6 wifijelet fog a telefon a szomszédságból.
Sajnos nem értek hozzá és nem tudom mit kell figyelembe venni. Lehet hogy elég egy használt TP-Link Archer C5 1200 7500ft-ért vagy egy ASUS RT-AC66U AC1750 15.000ft-ért...... nem tudom.
A lényeg hogy a legolcsóbb de használható megoldás érdekel mert az asszony amúgy is depis a világjárvány miatt és most fogalmazzunk úgy hogy nem vevő az ilyen ötleteimre.
Nála az a megoldás hogy húzzunk ki valamit.
-
-
válasz
delibab #79817 üzenetére
RT-N18u lesz az, AC18 nincs.
Mint a wifinél általában, úgy ezt sem lehet megjósolni. Nálam a héten itt volt tesztelgetésre egy 65P. A három szintes ház középső szintjén ment, és a másik két szinten kifejezetten gyatra volt a lefedettsége.
Egy barátomnál ugyanakkor kifogástalanul kiszolgál egy nem sokkal kisebb háromszintes házat.
Csak kipróbálva fog kiderülni.
MaCS
-
gtx560unlock
csendes tag
Sziasztok! Router vásárlás előtt állok nem tudok dönteni a két router közt...
Xiaomi redmi router ac2100 14.000Ft körül vesztegetik ebayen. Azt nem tudom HWnatot nagyon emlegetitek ez támogatja?
Illetve ASUS AC65P-re gondoltam még. de ha xiaomi is hozza a szintet nem szeretnék +10 ezret kidobni azért.
Szóval lényegbéli kérdés az lenne hogy az említett kínai router hozza-e a szintén említett Asus szintjét sebesség , wifi , ping minden téren. Nagy részt fps játékokkal jatszom ( kábelen) és számít a jó ping és a stabil működés.
-
Viktoár
addikt
Asus-nál maradva például a Asus RT-AC1200 nem jó? Előbb nem írtam, de 30 megás netünk van csak "sok" a tv és a box-ok miatt kell ennyi lan. Az 5ghz wifi-t pedig a gyerek vr szemüvegéhez gondoltam.
-
delibab
senior tag
Sziasztok,
Már egy ideje követem a topikot és az látszik, hogy az ASUS AC65P abszolút nyerő a felhasználók döntő többségének viszont ha jól látom ez nem tudja az AiMesh funkciót. Nekem viszont jól jönne ha szerintetek is használható és van értelme... Két szintes házban kéne a wifi-t elosztani. Jelenleg egy Asus RT-AC18N teszi a dolgát, de megérkezett a digi 1000 net és kéne egy kis fejlesztés. A jelenlegi eszköz majdnem mindenhova szétszórja de a legtávolabbi pontban már gyenge és olyankor át kell váltani a digi saját eszközére és ezért gondoltam, hogy az aimesh jó lehet nekem. Melyik asus router lenne a leginkább ajánlott?
Előre is köszi!
-
AttilaMvh
tag
Szia, ha egy asztali gépet szeretnél wifi-képessé tenni, nem muszáj bővítőkártyát használj, ha van egy szabad USB-d, léteznek ilyen wifi adapterek. Keress rá pl. emag-on arra hogy "asus usb n10 nano". Ez egy olcsó és "csak" 150 Mbs sebességet biztosít, de ha keresgélsz, találsz drágább és performánsabb kütyüt.
-
Viktoár
addikt
Sziasztok
Elsőként rossz topikban kértem segítséget így ide irányítottak. Tudnátok tippet adni hogy milyen routerre ruházzak be?
-
Kis Samurai
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mert elakadtam. A felállás a következő:
Digi 1000 internet, ZTE F618 beltéri egység, amihez AP módban kábelen csatlakozik egy Asus RT-AC53.
Az Asus RT-AC53-ra két PC csatlakozik kábellel, 2,4GHZ wifire 6 eszköz (3db telefon, tablet, okostévé, konzol) + WPS módon egy nyomtató. 5GHZ-re szintén két eszköz.
Mostanában a 2,4GHZ-es Wifi fogja magát és "felszívódik". Minden eszköz lecsatlakozik, SSID eltűnik.
Változás csak a 2,4GHZ-et használó eszközök darabszámában történt. Szerintetek előfordulhat, hogy nem tud ennyi eszközt kiszolgálni ez az Asus eszköz?
(Plusz megfigyelés, hogy általában akkor "tűnik el" a 2,4GHZ WiFi, amikor mindkét kábelen csatlakoztatott PC működik) -
fess
őstag
válasz
Gubek-Einste #79811 üzenetére
Köszi a segítséget , neked is szpeti40, akkor ezt meg is rendelem.
-
-
TeeJay
félisten
válasz
hunderbörd #79792 üzenetére
60nm 2+1fél szobás panelban nálam hasít az ASUS AC65P
DIGI 1000-es netet viszi röhögve
ha gigás lesz nálad is ne add ez alá -
fess
őstag
válasz
Gubek-Einste #79807 üzenetére
Nekem vezetékes kapcsolat kellene, az utp ezen a routeren be vagy kimenet?
-
-
fess
őstag
válasz
Gubek-Einste #79800 üzenetére
[Ezen se tudom] ,hogy bemenet vagy kimenet az ethernet csatlakozó. Esetleg [ez] repeaterként beállítva jobb lenne?
-
-
Sziasztok!
Egy AC68U-t érdemes lecserélni egy AX56U-ra, vagy AX58U-ra? AiMesh-ben lenne egy AC66U B1-gyel.
Köszönöm a választ
-
h1mpi
félisten
Sziasztok! Most látom, hogy a TP Link kihozott egy “Deco” wi-fi csomagot. Mi a vélemény róluk? Jó lenne ezzel lefedni az egész házat 5 Ghz-es nettel. Ami tetszik az 90 ezer nem olcsó...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Eladó Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB
- Fotó állvány eladó
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Precision 5560, 5550, 3561 i7, 10-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest