-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
mouzrr
őstag
Sziasztok!
Pár napja már használom az Asus rT-AC65P-t, viszont azt vettem észre, hogy néha néhány másodpercre megszakad rajta a net, a laptopot pl le is dobja a hálózatról, majd egyből visszacsatlakozik. Másik érdekesség, hogy a csatlakozott eszközök listája általában nem pontos, és össze-vissza frissítgeti magától, van amikor 0 eszközt ír ki, van amikor kevesebbet mint amennyi rajta van. A legfrissebb firmware van rajta.
Ezzel lehet esetleg kezdeni valamit?
CFW-vel stabilabb lehet a router? N18U-n Tomatot használtam, erre nem tudom mik vannak.Előre is köszi!
-
mouzrr
őstag
Sziasztok, megjött az RT AC 65P. Érdemes ugyan azt a nevet+kódot adni az 5ghz hálózatnak is?
Köszi!
-
mouzrr
őstag
válasz
Gubek-Einste #79855 üzenetére
Köszi! Szerintetek melyik boltban érdemes megrendelni?
-
mouzrr
őstag
Sziasztok!
Új router vásárlását tervezem, a jelenlegi Asus Rt N18U t szeretném levaltani. 120 m² családi ház, tégla és gipszkarton is van amin át kéne mennie a jelnek.
A jelenlegi router szépen lefedi a házat, a földszinten a nappaliban van (ez kb a ház területének közepe).Azonban letöltés közben mindenkinek nagyon belassul a kapcsolata, hiába nem teljes sebességgel jön a letöltés. Gyári firmware es Tomato esetén is ugyan ez van. 500 megas Telekom net van itthon, ehhez kéne megfelelő eszköz. Mit ajánlanátok 25ezer forint környékén?
Várható ennyiért javulás, hogy ne lassuljon be teljesen minden eszközön a net ha valaki letölt akár 3-4 MB/s sebességgel?
Az okostv n is leromlik egyből az HBOGO minősége ilyen esetekben.
Általában 2 laptop, 3 okostelefon, 2 okostv, 1 ipad ami wifin van és egy számítógép kábelen.Előre is köszönöm az ötleteket /segítséget.
-
mouzrr
őstag
válasz
SimonYana #48069 üzenetére
Ezelőtt a tréhomos gyárit használtam wifire, állandóan dobálta a jelet.. Ezzel emeleten, több falon keresztül a 100mbps-os wifi adapterrel rendelkező laptopomon 5/4-es a jel, és 5 MB/s a letöltési sebességem a maximális 6-ból.
Telefonon fele jelerősséggel kihoz belőle 6.3 MB/s és 700 kB/s upload-ot ugyan ebben a szobában a laptop mellett.
Online játékkal is teszteltem, stabil 28-as pingem volt,úgy, hogy asztali számítógépen és egy másik laptopon is használták közben a netet. -
mouzrr
őstag
Sziasztok! Megvettem az ASUS RT-N18U routert 19ezerért ingyenes kiszállítással. Be is szereltem, hamar beállítottam és frissítette a firmware-t is. Érdemes az SSID-t láthatatlanná tenni hogy csak az csatlakozzon aki tudja a wifi nevét? Persze van rajta kód is értelemszerűen. Ha elrejtem akkor telefonon manuálisan kell hozzáadni a nevet is, igaz? Köszönöm a tanácsokat és a segítséget
Remélem nem lesz gond vele -
mouzrr
őstag
válasz
Intruder2k5 #48021 üzenetére
Szia! Köszönöm a gyors választ. Megéri azt az extra árat? Nem kötnék ennyiért kompromisszumot. A lényeg tényleg a stabilitás lenne. Jelenleg szolgáltatói D-link router van és nem vagyok vele elégedett. Ha megéri az ASUS az extra árat, akkor az lenne a választásom.
(#48024) Intruder2k5
Akkor ez lesz a befutó.
Köszönöm neked és mindenki másnak a segítséget -
mouzrr
őstag
Sziasztok
A tp link 1043nd v3 routert ajánlottátok 15ezer Huf környékén. A héten fogok routert venni, van esetleg ami még jó választás lehet ezen kívül, vagy nem érdemes tovább keresgélni? Nemsokára lesz nálunk 500-as digi net, és az a cél hogy egyszerre tudjon kezelni stabilan több eszközt, a sebesség csak kábelen lenne kihasználva. Köszönöm.
-
mouzrr
őstag
-
mouzrr
őstag
válasz
adika4444 #47867 üzenetére
Ha egy picivel több, az nem baj, viszont az a lényeg, hogy ezt a sok eszközt tudja egyszerre zökkenőmentesen kezelni.
Ezekben be tudnám állítani hogy egyenként mekkora sávszélgességet kapjon egy-egy adott eszköz?
A cél hogy mindenkinek elegendő sávszélesség jusson, a laptopokban a wifi.
Nem tudom mennyivel jobb, vagy miben más a dual band
Ha már 300 Mbps körül menne stabilan wifin, annak örülnék, a többit meg kábelen le tudnám használni ha szükség lenne rá. -
mouzrr
őstag
Sziasztok! Családi házba kéne egy router, nemsokára bevezetésre kerül 500 megás net, és emiatt kéne valami gyorsabb eszköz. Olyan kéne ami jól kezel egyszerre több eszközt is, mivel főleg wifi-n lenne használva, a számítógép amire kábelesen lesz rádugva az nem elsődleges eszköz
Általában van a hálózaton 2 telefon, 2 laptop és egy okosTV is.
Mit ajánlanátok 15.000 HUF környékén? Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nők, nőügyek (18+)
- Windows 11
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- E-book olvasók
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Ukrajnai háború
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- The First Descendant (PC, PS4, PS5, XO, XSX)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- LG 70UN74003LA Smart LED Televízió, 70" (177 cm) - 4K Ultra HD, HDR, webOS
- TP-Link RE650 AC2600 (RR650) WIFI hatótávbővítő
- BONTATLAN Új Iphone 16 és 16 Plus 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD notebook garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A35 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest