- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
H2o-pok
senior tag
Sziasztok.
Egy kis tánácsot szertnék kérni tőletek.
120-as UPC netünk van, 1 laptop, 1 PS3, van használatban. Jelenleg a UPC wifi routerünk van csak. Szeretnénk egy másikat mert ez elég gagyi. Nézelődtem,de annyi tipus van, hogy gondoltam megkérdem itt,milyet érdemes venni. Max.11-14 ezret szánnánk rá.
Gyakorlatilag a fent említett készülékek lesznek használva, egy lakásban. Viszont olyan megbizható készülék érdekelne, (ha már veszünk újat) amire lehet kötni pl. egy külső vinyót, és torrent-ezni is lehet vele, hogy ne menjen egész nap a laptop.
Nem tudom ki mit ajánl, de mindent előre is köszönök. -
válasz
Lord255 #32597 üzenetére
Ezt ne tőlem kérdezd, nem látok bele az ASUS üzletpolitikájába, de a hardverben ezt semmi sem indokolja! Egyébként ha a többi ASUS modellhez viszonyítom ezt a kettőt, akkor azt kell mondjam, nem az RT-AC66U van túlértékelve, mert az bevezetésekor ugyanúgy indult a "szokásos" 50-55 ezer HUF körüli árról, és onnan lassan tendál lefelé, akárcsak az RT-N66U, vagy most az RT-AC68U! Kivételnek az RT-AC56U tekinthető, ami az ASUS-tól megszokottnál alacsonyabb árszinten mozog! A fentebb említett RT-AC68U nagyon hasonló hardver, csak külső antennás, de cpu, ram ugyanaz, mégis van köztük ~20k eltérés!
-
Lord255
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32595 üzenetére
right. és miért van akkor a társa túlértékelve?
gyári firmwarerel is boldogulni fog? -
Yany
addikt
válasz
Intruder2k5 #32595 üzenetére
Akkor a Pentium 4-et vedd is ki a példáidból.
-
válasz
Lord255 #32594 üzenetére
Egyértelműen az RT-AC56U! Nem csak a 200+ MHz miatt, hanem mert újabb generációs, ráadásul Dual ARM proci van benne, tehát igazából 2x800MHz!
OK, mondtad, hogy nem értesz hozzá, de ezt nagyjából úgy értsd, mint PC-nél is volt Pentium 1, 2, 3, 4 széria, az újabb processzoroknak nem csak a MHz-ben mért sebessége nőtt, de újabb utasításkészleteket kaptak, aztán itt is több mag lett, stb...
-
Lord255
csendes tag
source: [link]
RT-N66U: ~36.000
Broadcom BCM4706 @600 MHz
256MB ram
32MB flashRT-AC56U: ~36.000
Broadcom BCM4708A0 @800 MHz
256MB ram
128MB flashRT-AC66U: ~43.000
256MB ram
128MB flashkérdés hogy miért kerül az n55u ugyanannyiba mint az ac56u ha az 56 jobb, továbbá miéert kerül az ac66u többe mikor a procija kisebb (bár látom más chipset - nemértek hozzá).
akkor 240+ mbitre, jövőt tekintve melyik a legjobb arra hogy mondjuk 10 évig ne kelljen vennem routert? bírja a nagy sebbességet, nem baj han me falra szerelhető, antenna se baj mert a régi e2000 is végig vitte a házba a jelet (de gondolom azért ezek erősebbek..).. a lényeg hogy hosszútávú legyen és bírja a nagy sebességet.
melyik a tanácsos? -
gyiku
nagyúr
hello,
1043nd v1.7 Firmware: DD-WRT v24-sp2 (07/20/12) std, heti 1-2x eldobja a netet, se lan, se wifi, elerhetetlen, csak a power off+on segit. erdemes ujabb fw-vel probalkozni? ha igen, ez lenne a megfelelo?
koszi. -
zolka95
őstag
amúgy ennek az asus routernek a menüje magyar?
mert én egyszer láttam az egyik topikban egy képet a menüről és magyar volt, úgy emlékszem az is asus volt -
válasz
Tepsifüles #32559 üzenetére
Jobb megoldás lenne a mostani router átvinni a födém másik oldalára és kábellel össze kötni AP módba az újonnan vettel mert így sokkal jobb eredmény lesz elérhető.
Ha a net sebesség nem több mint 50-60 Mbps akkor elég lesz egy Asus N12 D1 vagy TP-Link 841ND v8 is. -
válasz
zolka95 #32582 üzenetére
Szia!
A számodra ajánlott típusok:
Asus RT-N12 D1
TP-Link TL-WR841NNeked is halkan megemlíteném, hogy ha van az androidos telefonok között Sony modell, akkor mindenképp az Asus modell ajánlott, mert bizonyos Sony modellek megbolondítják a TP-Link-ek WiFi-jét.
Továbbá ha a két említett modell közül kiválasztott router nem tudja lefedni teljesen a lefedendő területet, akkor nagy eséllyel egy sok tízezres router sem lenne képes rá. (Elég erős WiFi-je van mindkettőnek.)
-
válasz
szombat #32581 üzenetére
szia,
szerintem ár/érték szempontjából jobban járnál a tl-wdr3600 típussal, tekintettel a gigabit képességre, ami nem hátrány a munkaállomások között sem, illetve ha van olyan ellenoldalad, ami mimo szempontjából kihasználja a 3 antennát - a mobilteelfonok nem ilyenek -, akkor tl-wdr4300.
a tl-wdr4900 már problémásabb lehet, mert annak a 2.4 GHz beépített antennákkal folgozik.
igaz, még a külső antennákkal sem lehet garantálni - semmilyen routerrel - sem bármilyen ház teljes lefedését, mert az nem csak a router függvénye.
azt is fontos megemlíteni, hogy nem szabad/javasolt csak egy antenna lecserélése a mimo képes routeren, mindegyiket azonosra kell cserélni, és az antennákat szétválasztani sem lehet egymástól, különben egyrészt oda a mimo, másrészt a wifi szórással/kapcsolattal is problémák adódnak! -
válasz
zolikzolik #32580 üzenetére
Szia!
Ha nincs gigabites LAN igényed, és a várható sávszélesség bővítés után:
- maximum 60 Mbit-es sávszélességű internet lesz, akkor az ajánlott router a Asus RT-N12 D1.
- maximum 90 Mbit-es sávszélességű internet lesz, akkor az ajánlott router a TP-Link TL-WR841NHa van gigabites LAN igényed, és/vagy a várható sávszélesség bővítés után 90 Mbit-es sávszélesség felett lesz, akkor az alábbi modellek ajánlottak:
TP-Link TL-WR1043ND v2.x
Asus RT-N56U
TP-Link TL-WDR3600
Asus RT-N65UValamint megjegyezném, hogy ha van az androidos telefonok között Sony modell, akkor mindenképp valamelyik Asus modell ajánlott, mert bizonyos Sony modellek megbolondítják a TP-Link-ek WiFi-jét.
-
zolka95
őstag
Sziasztok!
Elromlott a TL-wr740n routerem. Meg voltam vele elégedve bár volt egy kis gondja. 3 androidos és egy iphone 4 és néha egy laptop csatlakozott rá és a wifi ilyenkor egy idő után szétkapcsolt, újra kellett indítani. Kaptam tippet, hogy miket kéne beállítanom, be is állítottam már csak nem volt lehetőségem tesztelni, mivel az iphone és az egyik androidos teló + a laptop is unokatestvéreméké, akik nincsenek mindig itt. Szóval nem tudom, hogy a router hibája volt-e vagy a beállításoké. Tehát egy olyan routert keresek ami legalább ennyi eszközt elbír és még egy gépet, ami rá van kötve a routerre és körülbelül olyan árban van mint az előző routerem. Az lenne a kérdésem hogy router és router között van-e különbség olyan szempontból, hogy az egyiknek a wifije messzebbre szórja a jelet falakon keresztül is, függetlenül attól, hogy a wifi milyen módban van beállítva (b,g,n stb.). Mert ha igen és nem sokkal drágább a régi routeremnél egy ilyen, akkor azt venném meg, mivel csak 1-2 méter hiányzik, hogy az egész házat lefedje úgy, hogy stabil jelerősség legyen mindenhol. -
szombat
csendes tag
Sziasztok!
Felmerült hogy lecseréljünk egy routert, egy nagyon régi TP-link routert cserélnénk le. Egy nagyobb családi házat kell tudnia lefedni, 6 számítógép, egy NAS és 6-7 mobiltelefont kellene tudnia kiszolgálnia.
Valahogy elment a kedvem az ASUS-októl így azokat nem néztem, ám a TP-Link kínálatban a TL-WDR3500 (N600) és a drágábbik testvéreit nézegettem. Fontos hogy leszerelhető legyen legalább egy antenna, mert már van külső antennám.
Az internet egy alap UPC csomag, talán fiberpower 20? Később ez változhat.Válaszaitokat köszönöm!
üdv.: szombat
-
válasz
zolikzolik #32578 üzenetére
Szia!
A legfontosabbat nem írtad: Mekkora sávszélességű internethez kell az új router?
-
zolikzolik
csendes tag
Sziasztok!
A segítségetekre lenne szükségem: A mostani routerem, egy nagyon régi SMC, már nem bírja a terhelést - a routerre kötött Linux alapú műholdvevő képe szétesik, a laptopon, tableten, telefonokon elmegy a net. Ami rá lenne kötve az újra:
A műholdvevő, médialejátszó, asztali gép, Play Station kábellel
Laptop, egy androidos tablet, 3 androidos teló, erősítő, TV vezeték nélkül.Melyik router-t tudnátok javasolni ami kielégítené ezeket az eszközöket?
Köszönöm, Zoli -
Nem lehet! A Tenda W1800R-re is saját verzió van, nem az ASUS-ét kell rátenni!
-
tthom
senior tag
Van ugye az Asus AC66 - Tenda W1800R páros, amihez van Tomato.
Valamint van az Asus N66 - Tenda N80 páros, ami szintén eléggé ugyannak tűnik.. Az N66ra van Tomato.Ilyenkor gondolom nem lehet csak úgy az Asuson működőt beleflashelni a Tendába..?
-
baandii
senior tag
hellosztok!
wifi-n keresztül szeretnék lejátszani 3D-s filmeket a tv-n, jelenleg egy ilyen routerem van ami elég kevés mert diavetítés fíling van ha elindítok egy ilyen filmet úgy akad.
tudnátok nekem ajánlani vmit?segítségeteket előre is köszönöm!
-
válasz
Real_Necro #32572 üzenetére
a dhcp -> address reservation szekcióban minden mac adress mellé nyomsz egy ip címet, utána akár a parental control részlegben is megoldható a dolog, részletesebben is, külön minden munkaállomáshoz más és más szabály is, igény esetén csak konkrét netes oldalakat engedélyezésével is.
-
-
válasz
Real_Necro #32570 üzenetére
szia,
a tp-link esetén egy ideje alapban adott a funkció, de például asus típusokat is nézegethetsz, illetve módosított firmware alatt sok más is tudja.
-
Yany
addikt
válasz
Real_Necro #32568 üzenetére
Ezt már a régi DIR655 routeremen is be lehetett állítani. Ha egy ennél újabb DLink-et nézet, tuti képes rá (legalábbis, ha ugyanabban a kategóriában nézed).
-
Real_Necro
veterán
Sziasztok!
Szükségem lenne egy olyan wifi megoldásra, hogy időszakokra tudjam bontani mikor használható rajta keresztül az internet. Egy nap kb 6-8 intervallumot kellene beállítani. Létezik erre alkalmas eszköz? (az időzítő kapcsoló nem játszik)
Köszönöm
-
-
válasz
CHIPman #32562 üzenetére
haszna nem, de a mimo funkciónak betenne, és jellenzően a wifi szórásnak is.
nem javasolt/szabad eltérőre cserélni, vagy egymástól elkülöníteni a mimo képes eszközök antennáit!
kompromisszumot kell kötnöd, vagy csak 2.4 GHz képes eszköz, amin eleve jobb értékű antenna van, vagy azon olcsón cseréled jobbra, illetve dual band, de akkor drágább a csere, vagy megelégszel az adottal.
nem mellesleg, nem olyan gyenge az a 3 dBi antennás 2.4 GHz sem, nem szélsőséges elvárások mellett elég, nem véletlenül szerelik olyannal a legtöbb eszközt. -
-
válasz
Sgt. Chris #32560 üzenetére
nem erősebb a wifi része (wan <-> sebességben meg konkrétan gyengébb valamivel, ellenben ap és range extender is egyben), csak arra írtam, ha esetleg nem szimpatikus a tp-link.
nem probléma, ha eltér a router és a wifi modul gyártója, asus gyártmányút meg csak drágábbat mernék mondani jó specifikációval, és még beszerezni sem egyerű. -
Sgt. Chris
aktív tag
Szia!
No igen, pár ezressel emeltem a limitet közben... Ettől függetlenül az ASUS amit linkeltél szimpatikusabb számomra, bár a tl-wr842nd rendelkezik USB kimenettel, míg az ASUS nem, de ha a wifi része erősebb, akkor gondolom kibírom nélküle.
Az, hogy az Asus mellé a tp-link 822-es stickje kerülne, nem lenne probléma? Kompatibilitásra gondolok...vagy asusból nincs ebben az árban hasonló ajánlott vétel?
-
Tepsifüles
tag
válasz
Gubek-Einste #32558 üzenetére
Semmi extra, valami upc-s csomag jön be a házba, kb 1 laptop, egy usb stickes-antennás asztali gépet és 2 mobiltelefon menne róla a földszinten (ezek sem együtt). Igazából le lehet vinni 1 emelettel "lejebb" is, hogy csak 1 födémen kelljen "átmenni" a jelnek; most van egy 1 antennás router, de nagyon sokszor elveszik a jel, és újra kell csatlakozni, meg csak "1 csík van".
-
válasz
Tepsifüles #32557 üzenetére
Egy eszközzel nem lehet megoldani, min 2 db kell majd mert túl nagy területet kell lefedni.
Milyen net alá kellene az eszköz?
Milyen és mennyi eszköz csatlakozna rá?
Egyéb alkalmazási paraméterek?
Mit kellene tudni az eszköznek? -
Tepsifüles
tag
Sziasztok.
3 Szintes családi házba kellene router, Vasbeton födém van, a modem a 3. szinten található, a cél, hogy mindenhol legyen jó jelerősség. Max 10-12 ezer ft a keretösszeg, de ha lehet olcsóbb legyen
Mit ajánlanátok?Válaszokat előre is köszi
Sabee
-
válasz
CHIPman #32555 üzenetére
nyilván nem olyan, mint a csak 2.4 GHz képes, és azon 5 dBi antennás eszközök, viszont a dual band képes routereknél ez a jellemző - más gyártóknál is -, hogy a 2.4 Ghz 3 dBi környékű, az 5 GHz pedig úgy 5 dBi értékű antennákkal rendelkezik.
bármilyen antenna mehet rá, de ha nem dual band, hanem csak 2.4 Ghz, akkor oda az 5 Ghz szórás. -
CHIPman
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32519 üzenetére
Szóval akkor a 3dBi 2,4GHz-en a hatótávot korlátozza valamennyire? Milyen erősebb antenna mehet a WDR3600-ra?
-
-
megint én
őstag
Sziasztok!
WRT610N routerhez milyen PCI, vagy USB-s adaptert ajánlotok játékra? (kis válaszidő mindenek előtt) -
laameer
csendes tag
Alternativ firmware biztosan nem lesz egy
ilyen modem-router combo-hoz, igy amit
gyari firmware nem tud megvalositani, az
nem kivitelezheto.
USB modemet (mobilinternet) szinte
biztosan nem fog kezelni es boritekolhato,
hogy masik AccessPoint-ra (hotspotra) sem
fog tudni kapcsolodni.Köszi a választ. Az usb tárhelyre már tudok csatlakozni, az megy. De akkor ha jól értem usb-s wifi-t se tud kezelni.
Azért próbálkozok ezzel, mert a laptopomon meghalt az usb port, teljesen kitört belőle. Én általában telefonon használom a netet, de valahogy meg akarom oldani hogy a gépen is legyen. Egyetlen megoldás ha veszek hozzá egy olyan routert ami tud wifire csatlakozni? -
Lord255
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #32508 üzenetére
source: [link]
RT-N66U: ~36.000
256MB ram
32MB flashRT-AC56U: ~36.000
Broadcom BCM4708A0 @800 MHz
256MB ram
128MB flashRT-AC66U: ~43.000
256MB ram
128MB flashkérdés hogy miért kerül az n55u ugyanannyiba mint az ac56u ha az 56 jobb, továbbá miéert kerül az ac66u többe mikor a procija kisebb (bár látom más chipset - nemértek hozzá).
-
Yany
addikt
válasz
Intruder2k5 #32544 üzenetére
De mégis melyik az az usb-s adapter, ami a leghatékonyabb vele, de közben nem nagyobb mint a notebook maga.
Gondolok itt az antennák számára/méretére, a pontos gyártóra, stb. Az Asus saját kütyüje érdekes módon 1-antennás. Attól az még korrekt lehet?
-
tthom
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32546 üzenetére
Persze, nálunk is elfért bárhol, amíg a gyerekek nem jöttek és hirtelen mindegyik kiváncsi lett arra a sok kábelre, ami megy mindenfele.
Szóval átkábelezés és a router felkerült a falra.. Mindegy, mindenkinek egyéni a lakása, hogy mi hol fér el jobban.
Buffalo-ról általában mi a vélemény? Van abból egy dual arm procis, 512Mb! rammal felszerelt, AC-s, 32e-ért.
Szerk.: most látom, hogy USBn nem támogatja az NTFS-t. Ekkora marhaságot már.
-
Hát nem tudom, én pl. sosem akartam a falra szerelni egy routert sem! Sőt, nem is szimpatizálok az álló routerekkel, nekem sokkal inkább bejön az "RT-N66U fazon", amit simán felteszek a polcra, és elvan ott a három antennájával, a modem és a hdd társaságában!
Kinek a pap, kinek a paplan!
-
tthom
senior tag
válasz
Intruder2k5 #32543 üzenetére
Akkor antenna az lutri.
Viszont amit nem értek, hogy mi ez a mánia, hogy alig van az ASUSnak olyan routere, amit falra lehet szerelni. Pl. itt lenne az AC56U, ami teljesen jó paraméterekkel rendelkezik és úgy van kialakítva, hogy nem lehet felszerelni a falra..
-
-
-
több tényező függvénye, ideális környezeti tényezők és jó ellenoldalak mellett kevésbé mutatkozik meg a különbség, de szélsőséges esetben sokat számíthat.
arról nem is beszélve, hogy a külső antennákat lehet állítani, a belsők esetén pedig az eszköz mozgatása szükséges, az pedig nem mindig elég/kivitelezhető. -
tthom
senior tag
Általánosságban amúgy sokat számít, hogy belső, vagy külső antennás egy eszköz? Mármint hatótávban. Úgy gondolná az ember, hogy külső antennában több drót elfér, de tényleg jelentős?
-
Yany
addikt
Az AC66U routernek melyik a legjobb társa egy notebookba?
-
válasz
megint én #32506 üzenetére
ahhoz egy jó dual band wifi modul kell, adott elvárásokhoz lehetőség szerint normális külső antennás, nem pedig kis wifi stick, vagy olyan belső egység, aminek az antennái árnyékban figyelnek a gépház mögött.
amennyiben nem elsődleges szempont az olcsóság, úgy például egy usb-n66 nagyon jó szolgálatot tehet; linkSgt. Chris; odaát még 10 - 12 e ft volt a keret, abból nem nagyon van jobb, így a bővített keretből esetleg egy asus rt-n12 d1 és az említett ellenoldal.
a tl-wr842nd kicsit gyengébb, mint a tl-wr841nd v8, és inkább az ellenoldal milyenségének és a környezeti tényezők, valamint a beállítások megfelelősőgőnek a függvénye a wifi kapcsolat, mint a szolgáltatóé. -
OldAkita
aktív tag
Mutatnék egy képet az AC56U torrent letöltésével kapcsolatban. A "Last Vegas" filmet töltöttem le, mkv, 12.46GB-os méretben. Nagyjából éjfélkoz kezdtemés 50 perc körül tartott míg lejött. Senki nem volt a hálózaton rajtam kívül, netem 50/5-ös T. Wincsi Adata HD710 ntfs-re formázva. Azt hiszem, ha valaki torrentezésre szeretné használni az AC56U-t, nem fog csalódni benne.
-
krealon
veterán
válasz
laameer #32516 üzenetére
"Az lenne a kérdésem hogy van egy ZTE ZXDSL 931 VII v2 nevű routerem. Ez rá van kötve a gépre, a böngészőben be is tudok lépni a router menüjébe. Csatlakoztattam rá egy usb-s mp3 lejátszót, és a menüben a router felismeri és kiírja hogy csatlakoztatva van. A probléma az lenne hogy a gépen nem tudok hozzáférni az usb-hez. Ehhez a routerhez van olyan driver amivel műdödik? Usb modemet akarnék rajta hasznalni, vagy legalabb azt megoldani hogy adatot tudjak masolni meg leszedni róla.
Másik probléma hogy a routeren van wifi megosztó, de én ezzel hotspotra akarnék csatlakozni, és úgy tudom ezt firmware frissítéssel meg lehet oldani."Alternativ firmware biztosan nem lesz egy ilyen modem-router combo-hoz, igy amit gyari firmware nem tud megvalositani, az nem kivitelezheto.
USB modemet (mobilinternet) szinte biztosan nem fog kezelni es boritekolhato, hogy masik AccessPoint-ra (hotspotra) sem fog tudni kapcsolodni. -
válasz
Root Banane #32534 üzenetére
OK, jó választás!
http://users.atw.hu/asusrouterforum/index.php?topic=36.0
Chipset: Broadcom 4718
CPU Clock: 480 MHz
RAM: 128 MB
Flash: 32 MB
WAN: 1 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
LAN: 4 x 10/100/1000 Gigabit Ethernet (RJ-45)
WiFi: 802.11n 300 Mbit/sec
USB: 2 x USB 2.0 -
Root Banane
tag
válasz
Intruder2k5 #32533 üzenetére
Köszi!
A középső tetszik!
És mondjuk az RT-N56U? -
válasz
Root Banane #32532 üzenetére
Szia!
Ez gondolom inkább 20 és 2 Mbit/sec akart lenni ugye? Vagy megabájt?
Előbbi esetén akkor az anyagi lehetőségek függvényében...
ASUS RT-N15U
ASUS RT-N16
ASUS RT-N66Ulenne az ajánlatom, ezek mind Gbit-es eszközök, képesek az 1-2MB/sec letöltési sebességre, sőt többre is, és a 15db seed-elni kívánt torrentnek is a többszörösét is tudják! Ami lényeges különbség köztük, az az USB HDD elérési sebessége, ez értelemszerűen a drágább esetén jobb (5-15MB/sec)! Az még hozzá tartozik, hogy gyári állapotban csak a második, és a harmadik képes torrentezni, de mindháromra feltehető 3rd party fw (Tomato), amivel nem gond a torrent sem!
Ha ettől olcsóbban akarod megúszni, akkor az első hsz-ből valamilyen TP-LINK és OpenWrt jöhet szóba! 1043ND v2, WDR3600, stb... Ezek egyébiránt elvileg még gyorsabbak is, mondjuk USB elérési sebesség tekintetében, de én személy szerint nem szoktam ezt a gyártót ajánlgatni, mert, hogy úgy mondjam, nem vagyok maradéktalanul elégedett vele!
-
Root Banane
tag
válasz
Intruder2k5 #32531 üzenetére
Szia!
20MB/s le, 2MB/s fel.
A 15 egyszerre seed csak nagyon extrém, olyan nem szokott gyakran lenni. -
válasz
Root Banane #32528 üzenetére
Szia!
Milyen sebességű az interneted?
-
laameer
csendes tag
Nekem itt az írták hogy firmware cserével meg lehet oldani hogy a router tudjon wifi halozatra csatlakozni.
melyik oldalrol lehet letoltolteni a firmwareket valaki belinkelné? -
Root Banane
tag
Sziasztok!
Routert szeretnék vásárolni, mely alkalmas torrentre.
A cél:- 1-2 MB/s letöltési sebesség
- Egyszerre akár 15 torrent seedelése (Sebesség nem számít)
- Ez mind pendrivera, vagy HDD-re
- A tartalmat elérjem mobil eszközről.A router csak délelőtt lenne használva, estére le lenne kapcsolva.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32519 üzenetére
A 2 router ilyen szempontból való összehasonlítása a cél most.
-
mamago1972
tag
válasz
Gubek-Einste #32512 üzenetére
Kapok egy mikroTik routert kipbórálásra.
-
laameer
csendes tag
az én problémámra senki sem tud megoldást?
-
laameer
csendes tag
hopsz 2x küldte el
-
laameer
csendes tag
az en problémámta senki se tud megoldást?
-
Sgt. Chris
aktív tag
Üdv!
Szolgáltatóm jóvoltából kinőttem a DI-524+GWL-G122 kombómat, a 35/5-ös netemhez keresek egy stabil, kellő jelerősséggel megáldott kombinációt max 15k a keret a két eszközre.
A kábelmodem egy Arris TM822-es, amivel együtt kell működnie, a távolság légvonalban 15-20 méter, két téglafal közte. A vezetékes kapcsolódás nem megoldható...
Ami a routerre csatlakozna: PC (USB stick-el), LG DP-1W médialejátszó, egy mobiltelefon és egy Samu tablet.
Az ügyes-bajos topicban a TP-Link tl-wr841nd v8 + tl-wn822n kombinációt ajánlották. Kérdésem, hogy más gyártótól valami hasonló? (Tesómnál üzemel egy WR842ND, na azzal sok probléma merült fel, sokszor ledobál, nem csatlakozik...igaz más a szolgáltató is...)
-
Szia!
Egy ASUS RT-N12 D1 több mint elég, erre a célra!
-
gonba
csendes tag
Sziasztok!
Nem igazán mozgok otthon a router témában, és épp vásárlás előtt állok. Az internetkapcsolatom egy sima Btel 10 Mbit-es net (ebből 7.8 Mbit stabil, annyira jó a lefedettség itt nálunk
, amihez egy HUAWEI SmartAX MT800u-T modemet használok.
Ezt az internetet szeretném megosztani úgy, hogy egy időben maximum egy PC és egy notebook lenne rajta. Egy nagyon megbízható, ugyanakkor olcsó routert szeretnék vásárolni, lehetőleg online, ebben kérném a segítségetek!Előre is köszönöm a válaszokat!
-
-
vargalex
félisten
válasz
proradeon #32515 üzenetére
Szia!
Sajnos nem tudom, hogy a WNDR3700 v4-ben switch chip-et is cseréltek-e, vagy csak a SoC-ot. Ugyanis akár az is elképzelhető, hogy switch chip csere esetén ez is tud már hardware NAT-ot a gyári firmware-val. Akkor pedig máshogy alakulhat az áteresztőképesség a gyengébb CPU ellenére.
A TL-WR741ND esetében azt gondolom, hogy a 400 MHz-es SoC-al szerelt példányok biztosan tudnak 80 Mbps körül gyári firmware-val is, így jó lehet a 70-80 Mbps érték.
-
CHIPman
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #32488 üzenetére
Ez azt figyelembe véve is igaz, hogy a WDR3600 2,4GHz-en csak 3dBi-t tud? Van pár 5GHz-es kütyü is, de pont a notim nem tudja, ha minden igaz.
-
laameer
csendes tag
sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy van egy ZTE ZXDSL 931 VII v2 nevű routerem. Ez rá van kötve a gépre, a böngészőben be is tudok lépni a router menüjébe. Csatlakoztattam rá egy usb-s mp3 lejátszót, és a menüben a router felismeri és kiírja hogy csatlakoztatva van. A probléma az lenne hogy a gépen nem tudok hozzáférni az usb-hez. Ehhez a routerhez van olyan driver amivel műdödik? Usb modemet akarnék rajta hasznalni, vagy legalabb azt megoldani hogy adatot tudjak masolni meg leszedni róla.
Másik probléma hogy a routeren van wifi megosztó, de én ezzel hotspotra akarnék csatlakozni, és úgy tudom ezt firmware frissítéssel meg lehet oldani.Ha valaki tudna segítenni azt nagyon megköszönném.
-
válasz
vargalex #32514 üzenetére
Szia!
Valóban elkerülte a figyelmem, hogy WNDR3700-ból már van V4 is.
Figyelembe véve azt, hogy ugyanaz az AR9344 dolgozik benne mint a TL-WDR3600-ban ill. TL-WDR4300-ban, áteresztőképességnek nagyjából azt az értéket lenne reális megadni, amit a TP-Link-ek képesek átengedni gyári firmware-rel, HW NAT nélkül (~300 Mbps), mivel v4-ről nem találtam WAN -> LAN áteresztőképesség információt.
A TL-WR741ND mérési eredményeket pedig köszönöm! Ha figyelembe veszem, hogy a ma boltban kapható verzióban 400 MHz-es atheros van, akkor úgy vélem, hogy ha a téma összefoglalóban ~70-80 Mbps-re íratom át a NAT-olási képességét, akkor az reális.
Ha esetleg bármelyik bekezdésemmel nem értesz egyet, kérlek jelezd!
-
vargalex
félisten
válasz
proradeon #32466 üzenetére
Szia!
A Netgear WNDR3700 esetében viszont meg kell jegyezni, hogy az összefoglalóban írt paraméterek csak V1/V2 esetében igazak, mivel a V3 az BroadCom SoC-al rendelkezik, a V4 pedig 560 MHz-es AR9344-el (ami a TP-Link TL-WDR3600/4300-ban is teljesít). Nyilván új V1/V2-t már senki nem fog boltban kapni...
Közben megcsináltam a WAN-LAN átviteli sebesség mérését a TP-Link TL-WR741ND esetén. A lehető legrosszabb eset áll fenn, mivel ez egy V2.4-es példány, amiben nem 400, hanem csak 350 MHz-en megy a SoC.
Szóval az eredmény:
OpenWrt alatt WAN-LAN sebesség:
bin/iperf.exe -c 192.168.2.1 -P 1 -i 1 -p 5001 -f m -t 10
------------------------------------------------------------
Client connecting to 192.168.2.1, TCP port 5001
TCP window size: 0.01 MByte (default)
[320] local 192.168.1.157 port 51880 connected with 192.168.2.1 port 5001
[ ID] Interval Transfer Bandwidth
[320] 0.0- 1.0 sec 10.1 MBytes 84.6 Mbits/sec
[320] 1.0- 2.0 sec 9.95 MBytes 83.5 Mbits/sec
[320] 2.0- 3.0 sec 9.80 MBytes 82.2 Mbits/sec
[320] 3.0- 4.0 sec 9.86 MBytes 82.7 Mbits/sec
[320] 4.0- 5.0 sec 9.93 MBytes 83.3 Mbits/sec
[320] 5.0- 6.0 sec 9.48 MBytes 79.6 Mbits/sec
[320] 6.0- 7.0 sec 9.91 MBytes 83.2 Mbits/sec
[320] 7.0- 8.0 sec 9.87 MBytes 82.8 Mbits/sec
[320] 8.0- 9.0 sec 9.84 MBytes 82.5 Mbits/sec
[320] 9.0-10.0 sec 9.59 MBytes 80.4 Mbits/sec
[320] 0.0-10.0 sec 98.3 MBytes 82.4 Mbits/sec
Done.OpenWrt alatt LAN-WAN sebesség:
bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -f m
Server listening on TCP port 5001
[448] local 192.168.1.157 port 5001 connected with 192.168.2.1 port 57461
[448] 0.0- 1.0 sec 11.2 MBytes 93.7 Mbits/sec
[448] 1.0- 2.0 sec 11.2 MBytes 93.6 Mbits/sec
[448] 2.0- 3.0 sec 11.2 MBytes 94.0 Mbits/sec
[448] 3.0- 4.0 sec 11.2 MBytes 94.1 Mbits/sec
[448] 4.0- 5.0 sec 11.2 MBytes 93.9 Mbits/sec
[448] 5.0- 6.0 sec 11.2 MBytes 93.8 Mbits/sec
[448] 6.0- 7.0 sec 10.6 MBytes 88.9 Mbits/sec
[448] 7.0- 8.0 sec 10.9 MBytes 91.5 Mbits/sec
[448] 8.0- 9.0 sec 11.2 MBytes 93.8 Mbits/sec
[448] 9.0-10.0 sec 11.2 MBytes 93.7 Mbits/sec
[448] 0.0-10.0 sec 111 MBytes 93.1 Mbits/secGyári firmware alatt WAN-LAN sebesség:
bin/iperf.exe -c 192.168.2.1 -P 1 -i 1 -p 5001 -f m -t 10 -T 1
Client connecting to 192.168.2.1, TCP port 5001
[320] local 192.168.1.157 port 59526 connected with 192.168.2.1 port 5001
[320] 0.0- 1.0 sec 8.23 MBytes 69.1 Mbits/sec
[320] 1.0- 2.0 sec 8.23 MBytes 69.0 Mbits/sec
[320] 2.0- 3.0 sec 7.97 MBytes 66.8 Mbits/sec
[320] 3.0- 4.0 sec 8.04 MBytes 67.4 Mbits/sec
[320] 4.0- 5.0 sec 8.03 MBytes 67.4 Mbits/sec
[320] 5.0- 6.0 sec 8.05 MBytes 67.5 Mbits/sec
[320] 6.0- 7.0 sec 8.05 MBytes 67.6 Mbits/sec
[320] 7.0- 8.0 sec 8.13 MBytes 68.2 Mbits/sec
[320] 8.0- 9.0 sec 8.05 MBytes 67.6 Mbits/sec
[320] 9.0-10.0 sec 7.95 MBytes 66.7 Mbits/sec
[320] 0.0-10.0 sec 80.8 MBytes 67.7 Mbits/sec
Done.Gyári firmware alatt LAN-WAN sebesség:
bin/iperf.exe -s -P 0 -i 1 -p 5001 -f m
Server listening on TCP port 5001
[448] local 192.168.1.157 port 5001 connected with 192.168.2.1 port 57470
[448] 0.0- 1.0 sec 9.92 MBytes 83.2 Mbits/sec
[448] 1.0- 2.0 sec 10.1 MBytes 84.3 Mbits/sec
[448] 2.0- 3.0 sec 10.4 MBytes 87.1 Mbits/sec
[448] 3.0- 4.0 sec 10.8 MBytes 90.9 Mbits/sec
[448] 4.0- 5.0 sec 10.9 MBytes 91.4 Mbits/sec
[448] 5.0- 6.0 sec 10.9 MBytes 91.2 Mbits/sec
[448] 6.0- 7.0 sec 10.3 MBytes 86.7 Mbits/sec
[448] 7.0- 8.0 sec 11.0 MBytes 92.5 Mbits/sec
[448] 8.0- 9.0 sec 10.8 MBytes 90.6 Mbits/sec
[448] 9.0-10.0 sec 11.1 MBytes 92.7 Mbits/sec
[448] 0.0-10.0 sec 106 MBytes 89.1 Mbits/sec -
mamago1972
tag
válasz
Gubek-Einste #32512 üzenetére
Köszi, nézem őket.
-
válasz
mamago1972 #32511 üzenetére
Elég jó vélemények vannak ezekről a típusokról, külső antenna esetén Asus N16.
-
mamago1972
tag
válasz
Gubek-Einste #32510 üzenetére
Tartok a belső antennától. 50-es falak vannak. Igaz, egy repeater-rel javítható.
-
válasz
mamago1972 #32509 üzenetére
Asus N56U vagy N65U ami még szóba jöhet mint alternatíva de ezek belső antennások.
-
mamago1972
tag
Kiderült, hogy nem a routerem a hibás, hanem más gond van. TP-Link TL-WDR4300. A szolgáltató elmondása szerint nem csak ezzel a modellel, hanem más tp-link-kel is problémáik vannak. Mikrohullámú szolgáltatásról beszélünk. Egész egyszerűen elhasal a router, amikor androidos és apple készülék kapcsolódik egy időben rá, ráadásul appel-nél több más működési hiba is volt. Nekem ez magas, de valóban nem működik, eldobja a netet állandóan.
Most tesztelésre kaptam egy tenda W308R routert. Eddig ismeretlen volt előttem. Iszonyatosan jó a wifi lefedettséget, de dlna képességei messze elmaradnak a tp-től. Nem tudok egy filmet akadás mentesen végig nézni.
5 dbi-s antenna tehát elég a wifis lefedettséghez. Mindezek tükrében keresek egy megbízható routert. Már kezdek félni, hogy nem találok.
-
-
Lord255
csendes tag
az előbbi hszektől elbizonytalanodtam.
RT-AC56U vagy RT-N66U ? mindkettő hasonló áron van, vegülis akkor melyik a jobb (hosszabb távra)? -
megint én
őstag
WRT610N
-
megint én
őstag
Sziasztok!
Milyen wi-fi-s pci kártyát, vagy usb-s eszközt javasoltok, ha UPS-s 150 mbps netünk van? (igen, 150, nem a 120-as) Ezt a sebességet nem baj, ha nem tudja, a mérvadó, hogy a játékok jól menjenek (kis válaszidő).
Előre is köszönöm! -
Dapro
senior tag
Értem köszönöm akkor majd keresek rá megoldást neten, hogy tudom ezeket a hiábak megoldani, mert néha megy néha nem...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest