Új hozzászólás Aktív témák

• BB9000

senior tag

válasz smallmer #104291 üzenetére

Köszi a pontosítást. Így már tisztább a kép. Ezek alapján: ha a hétvégi ház második szintjére tennél egy harmadik routert a mesh-be, akkor azon a szinten is jó WiFi lefedettséget kapnál. Ide szerintem elegendő lenne egy AX57. A mesh node-ok kábeles összekötése nagyon jó! Emiatt a fő mesh router cseréjére nincs szükség.
    Megvétel előtt javaslom a kipróbálást. Egyszerűen felviszed az elsőn lévő AX57-et a teszt idejére a másodikra és ott bekapcsolod, majd megnézed, hogy így milyen lefedettséget kaptál a második szinten. Kontroll mérésként a jelenlegi router elhelyezéssel is végeznék teszteket a másodikon. (úgy, hogy ott még nincs mesh node)
    A WiFi jelek mérését én mobiltelefonnal szoktam elvégezni. A mobilomra letöltöttem a speedtest.net-ről a speedtest appot és a ház adott pontjain megállok, kezemben a telefonnal és megmérem, hogy milyen sebességértéket képes az adott ponton elérni a telón futó app.
    Itt figyelembe szoktam venni, hogy az én mobilomban csak MMO 2x2 es hardver van, mind a 2,4GHz-es, mind az 5 GHz-es frekvenciára vonatkozóan. Az általam tapasztalt mérési eredményekről itt írtam korábban.
    - - -
    A hétköznapi helyszinen nem írtál arról, hogy bármi gond lenne a WiFi-vel, ezért én ahhoz nem nyúlnék. Az AX6000-res router egyébként is elég jó hardver. Jónál jobbat ne akarj. :)

Új hozzászólás Aktív témák