Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- VR topik
- Házimozi belépő szinten
- Úgy állhat le a 16 GB-os GeForce RTX 5060 Ti gyártása, hogy közben nem áll le
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Milyen videókártyát?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Máris limitálja egy európai disztribútor a GeForce-ok szállítását
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
grizlisandor
üzenetére
Arra gondolok, hogy szinte mindegyik meghívható parancssorból, sokuk csak egy GUI Ghostscpript-hez.
Kézi módszer:
PDF24 telepítése
Első lépésként JPG-be kell kinyomtatni a dokumentumot. (ezt gyakran használom, de más célból. PDF24 nyomtató, majd mentés másként, és ott a JPG-t kiválasztani.
Második lépésként pedig a JPG-t megnyitni és mint képet PDF-be nyomtatni.Ekkor nem tud majd belőle elemeket leszedni, mert egy egységes JPG lesz.
De mindezeket meg lehet csinálni batch file-ban is, ahol a paraméter a dokumentum neve és első sor a JPG-t csinálja meg, a második sor pedig PDF-et a JPG-ből.
Szerk:
Fire/SOUL/CD megoldása jobb. Ezt tudja a PDF24 is.
-
válasz
epicdev
üzenetére
Android app PC történő problémamentes futtatására nekem is szükségem volt
- NOX kell hozzá, ez egy könnyen telepíthető Android emuláció Windows alá is.
- a telepítés előtt a bios-ban a procinál a virtualizációt engedélyezni kell, ha eddig nem volt
- telepítés után be kell jelentkezned a google fiókoddal
- be kell állítani a NOX-ban, hogy a proci hány magját használja a virtualizációhoz. Sima appoknál nem lényeg, de pl. játékoknál már lényeges, ha a default beállítás nem elég.
- Tisztára olyan érzés lesz, mintha egy fekső okostelefont haszálnál bazi nagy képernyőn.1 éve már nem használom, de korábban így játszottam egyszerűbb androidos játékokkal is.
Figyelem. Innen töltsd le: Nox App Player – Download Emulator For PC and Mac – Nox Official - NOX Official
Van egy Bignox oldal is az első találatok között, de az kamu.
Amit ollie ajánlott, az pl. W11 alatt nagy segítség nekem. Céges környezetben használom SMS üzenetek, fényképek PC-n történő követésére és kezelésére. Gyári Microsoft megoldás Android telefon és W11 összekötésére. Másra nem használtam még.
-
-
válasz
aquark
üzenetére
Az Aida-n kívül, még Cinebench24 és Prime95 amit én használni szoktam. Az utóbbi stresszteszt. Én pl. a Prime95-nél az alábbi linken látható Small FFT-t, majd a Blend tesztet szoktam.
De van MSI Afterburner meg még sok minden más.... -
válasz
w.miki
üzenetére
Én a MediaHuman-t használom, de ez is jó, egyszerű és megbízható:
4K Video Downloader+ :: letöltés :: -
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Nem a plugin kódol, hanem a Foobar programból Te.
Te ebből nem veszel észre semmit!
De ahhoz, hogy a Foobar végrehajtsa és megjelenjen a kért formátum a kiválaszható output-ok között... ahhoz kell a plugin-t telepíteni a foobar-hoz.
Onnantól már kiválasztható a "convert" menüből ez az új formátum.Menj végig a lépéseken amit ír. Elvileg működnie kell.
-
válasz
zoltanz
üzenetére
Mindenre a foobar2000-et használom...ingyenes, de felülete nem nagymami vagy cicamica barát, de nagyon sok plugin van hozzá. Ez esetben a google AI szerint szintén van megoldás foobar2000 zenelejátszó megfelelő pluginjének letöltése és telepítése után:
"wav to dsf convert foobar"
Ha ezt beírod a google-be, akkor lesz belőle ez az infó a google AI-vel.
-
válasz
mickemoto
üzenetére
Helyi, lokális igény amit írsz, ezért nagy eséllyel csak magyar oldalon lesz rá megoldás.
Pl. ez:
https://uj.utvonalterv.hu/Ez egy régi őskövület, de fejlesztik.
Itt megadhatod, hogy milyen megyei matricákkal rendelkezel. Még az internet hőskorában használtam... Tegyél vele egy próbát.
-
válasz
hotkar
üzenetére
A kérdésed megfogalmazása alapján nem vagy jártas a videós munkában. De ide off lenne elmagyarázni, hogy mi az mp4 (értsd konténer) és a mpeg1 (értsd formátum) közötti viszony.
A korábban ajánlott ffmpeg-hez fogsz találni leírást és segítséget az interneten illetve a handbrake-hez. Ezek elég elterjedtek.
Ezzel a kettővel érdemes próbálkozni... de ami leginkább kelleni fog... türelem és idő, ha fontos a jó minőségű végeredmény is.
-
Tudom, hogy fizetős... de nyilván nem egy free szoftver fog megbízhatóan ékezetes betűket tutira konvertálni... meg beágyazott tartalmakat (táblázat stb...) tökéletesen megjeleníteni.
Az Abby FineReader szerintem is a legjobb. Havonta többször használom... igaz céges környezetben
-
válasz
Hintalow
üzenetére
A betallózható képpel lehet, hogy gond lesz. Ez eléggé fizetős funkciónak hangzik
A többire vannak programok, akár free is.
Én pl. nemrég ezt az online tool-t használtam pdf űrlap létrehozáshoz. De az elég egyszerű volt. -
Nem ajánlott, csak olyan szélsőséges és egyedi esetben:
- amikor a Windows saját maga nem tudja megoldani
- vagy az eszköz gyártójának honlapján nem érhető el a működő megoldásPl. van egy olyan régi nyomtatód amit még Julia Roberts vett neked budapesti forgatásán és ezt az ereklyét használni szeretnéd W11 alatt, ami meg már sajnos nem ismeri fel.
Ez az eset áll fenn?
-
válasz
Visormail
üzenetére
A DVDFab (a majmos program, ahogy régen felénk hívták) egy programcsalád. A DVDFab másik, de saját programja tutira átkódolta volna a filmet miközben a háttérben a DVDFab Pass fut.
A MakeMKV nem csinál semmit a forrással, csak átrakja a MKV konténerbe. De mivel a DVD mpeg2 fájljai az MKV formátum szerint támogatottak, ezért egy normális MKV támogatással bíró eszköz, vagy szoftver felismeri, hogy támogatott mpeg2 van az MKV konténerben és annak megfelelően lejátsza.
Ezért olyan gyors a MakeMKV, mert nem csinál semmit.Amikor mpeg2 forrást valaki átkódol H264 vagy H265-be, pl. Handbrake és társai.... akkor az idő és közben romlik a minőség. Valamiért még mindig csinálnak ilyet az emberek
Értem, hogy néhángy GB helyet meg lehet spórolni, de ennek ára van. Miközben ma már egy 4-5GB-os multimédiás tartalom azért nem egetverően sok. -
RAR kitömörítés a Bandizip-ben OK. A párom laptopján volt Bandizip, mindent ki tudott csomagolni. Szerintem RAR-t nem tud betömöríteni.
Mivel mindenre a TC-t használom, azt turbózom fel a parancssori RAR-ral, 7z-vel stb... így nálam nincs más telepítve csak egy portable 7z kliens, ha valami spec dolog kellene. Pl. darabolás, AES256-os jelszó vagy ilyesmi.
Emiatt a Windows intézőbe beépülő feature-k nem érdekesek. -
válasz
SunMount3r
üzenetére
A legtöbb régi cd/dvd program kezeli. Régen ez teljesen alap volt. ...mds
Alcohol 120%, powerdvd(cyberlink), imgburn is szerintem. Az utóbbi szerintem free volt és egy egész nemzedék dolgozott vele.
-
válasz
Jarod1
üzenetére
Ha nekem kellene most megoldani, akkor Powerpoint, lapméretet A4-re beállítani benne (fekvő, vagy álló... ahogy neked jobb)
és abba is lehet képeket úgy rakni, hogy segíti az illesztést egy halvány vonallal ha a képeket optikailag is szeretnéd rendezni.
A képes egymás fölé és alá is húzhatóak. (azaz előre és hátra lehet őket egymáshoz képest rendelni) Egy kattintással el lehet mosni a képek szélét stb...
Alapvető módosításokat is meg tudsz csinálni a képeken, mint fényerő, kontraszt stb...
Feliratokat rakhatsz a képek alá, mellé stb... Hátteret rakhatsz...Ha egy gépen van már office, akkor ez a leggyorsabb, legolcsóbb megoldás.
-
válasz
bpmcwap
üzenetére
Sajnos nem tudok benne segíteni. Elolvasva amit írtál, az nvenc-re írt megjegyzésem sem releváns neked. A PC-s világot ismerem valamennyire... illetve vicces, de régen 13 évet TV.stúdióban is dolgoztam másodállásban, de az nem az a powerbankos mobil világ volt, amiben Te gondolkodsz.
-
válasz
bpmcwap
üzenetére
Ha Nvidia kártyával használod és ott kihasználod az NVENC-et (azaz proci terhelés nélkül a VGA-val kódolod a videót), akkor ha hibát dob az OBS stúdió, akkor ezt állítsd át:
A "rescale output option"-t setting-eknél átállítani: - output OFF -ra
Anno szívtam vele. Lehet, hogy a friss változatban már eleve javítva van... nem tudom. -
válasz
qwertly
üzenetére
A Chrome alá vannak olyan kiegészítők melyek ezt megteszik, azaz kilépéskor törlik. History Cleaner meg hasonlók. Sajnos sok beépülő modul nem teljesen korrekt. De egy próbát megér.
Most céges gépen vagyok és itt csak Edge engedélyezett, így kipróbálni nem tudom, hogy melyik.
-
válasz
BitRider
üzenetére
Svájci multi, több országban jelen. Nálunk 100 User. Only Edge, ugyanúgy. Megjegyzem az MS felhős megoldásoknál (Onedrive, Sharepoint stb...) gyorsabb és stabilabb az Edge, mint a Chrome.
De abban igazad van, hogy a multi kultis IT-Security-ban semmi, de semmi logika vagy következetesség nincs. Van terület, ahol ágyúval lőnek verébre, máshol meg nem kiskaput hagynak nyitva, hanem inkább komplett 'kétszárnyas ajtót'.
Ha meg megemlíted, akkor megmagyarázzák, hogy "Hajnalkám, Te ezt nem tudhatod" -
@maroz
WYSIWYG típusú webszerkesztő kell neked. Idővel elő fog jönni, hogy sajnos még itt is kell legalább alapszintű html ismeret, de majd belejössz.
A kompozer és nvu utódja bluegriffon. Bár Kb. 5 éve azt sem fejlesztik.
bluegriffon portable szavakra keresve találhatsz letölthető változatot az ismertebb portable portálokon. Volt már, hogy használtam... ahogy az elődjeit is (Kompozer, NVU) ...régen -
válasz
w.miki
üzenetére
- Film: MPC-HC
- Képnéző: irfanview + all plugins, hogy mindent vigyen
- Zene és konvertálása: foobar2000
- Youtube-ról mp3-ba: Media Human
- Spec Vágólap és egér nekem nem kell.
- Uninstaller ugyanúgy a Revo, de csak, ha komplexebb programot kell eltávolítani, mint vírusírtó, office, videóvágó stb..., hogy tényleg ne maradjon nyoma.
- illetve a PDF24 is nagyon jó és gyakran használt cucc, akár ad-hoc online, ha nem saját gépen vagyok... vagy a telepített változata a saját gépeken.
- továbbá Win7 után érdemes a onedrive-ot is jobban belakni, mert hasznos és jó segítség a MS gyári felhője, különösen, ha MS-office is van.nézz szét a neszetools.hu - n. Kipróbált programok többféle telepítővel, rövid leírással és frissítve.
-
válasz
olivera88
üzenetére
Ha nincs videóvágós gyakorlatod, akkor kezdésnek szerintem mindegy melyik ingyenessel indítasz. Ha meg kinövöd, akkor a videóvágásra, a CAD-hoz hasonlóan duplán igaz, hogy itt bizony a fizetőssel lehet csak minőségi és szép munkát csinálni.
Ha pl. rendes' Nvidia kártyád van, akkor a ShotCut-al kezdeném, mert azt korábban kiváncsiságból próbálgattam és gond nélkül ment az Nvenc-es kódolás, amit a valahol a settingsben be lehetett állítani rajta. Ez is lehet egy szempont. Az egyes ingyenes programok között nincs nagy különbség GUI-ban... a kezelőfelület mindenhol hasonló és bár fapados tudással, de a nagyokat próbálják utánozni.
Vegas-t használok, előtte... régen Pinnacle Studio volt.... mindezeket jogtisztán. Ma már csak évi néhány alkalommal, de 13 évig szinte napi használatban voltak ezek.

-
válasz
tknof1871
üzenetére
Ha irodai környezetben vagy, akkor fénymásolóval* lehet jó minőségű másolatot készíteni. Ott be lehet állítani, hogy erősebb legyen a másolat. Meg játszani az üzemmódokkal. Az így létrejött erősebb, papíralapú másolattal utána azt csinálsz amit akarsz...
CMR-ek vagy leporellos nyomtatások esetén mind a mai napig szükség van erre a fénymásolós trükkre... nálunk napi szinten. Akár hatóság rendszerébe való feltöltés előtt.
Tehát hardveres megoldás és nem szoftveres

*(tudom ma már ezek valójában szkenner/nyomtatók egybeépítve, de én akkor fénymásolónak hívom őket)
-
válasz
Kence Fice
üzenetére
Úgy van ahogy írod... webes. Én is használom és imádom... nem csak gmail-el használható.
Pontosítva: Google fiók kell hozzá, mert a google ökoszisztéma része, mint a drive, a maps, youtube stb... tehát működéséhez kell internet.
A google fiókhoz bármilyen email cím jó, nem kell gmail-es. Nekem pl. yahoo email címhez van párosítva a google fiók és nem is rendelkezim gmail-es email címmel. -
-
A link rossz volt. Bocsi. https://www.realtek.com/en/component/zoo/advanced-search/74?Itemid=276
De szerintem nem is ez lesz a megoldás. Túlgondoltam, meg munka mellett írtam gyorsan.
Ha a számítógépen indítod a lejátszást, akkor miért nem a lejátszó program equalizerét használod? Pl. a foobar2000 ami az összefoglalóban is van.
Nálam megnyitottam gyorsan, íme:
-
A legtöbb gépnek realtek hangkártyája van. Ezért adott, hogy annak cucca legyen használva. Az alaplapi telepítőn rajta is lehet, de mivel már mindenki a MS felhőből telepíti a gépet, így csak a szükséges dolgok települnek.
A realtek honlapján nézz körbe. https://www.realtek.com/en/downloads"Realtek Audio Manager" és "Realtek equalizer W11" szavak mutatnak tutorialt, ha gond lenne a telepítéssel.
Egyébként nekem is ilyen hangfalam van (R1280DB). Torzításmentes, értsd nem túlhajtható... stúdió célra is alkalmas polchangfal.

-
válasz
Czimby
üzenetére
mediacoder is ilyen, de eddig csak néhány fájlt raktam vele egy job-ba. Van belőle portable is. De szerintem alapból ő sem írja felül az eredetit, hanem ugyanoda menti más fájlnévvel. De nem néztem végig a beállításait.
Letölthető
Pont kellően részletes GUI van hozzá, ezért is szerettem meg jobban, mint a handbrake-t. -
válasz
MostaPista
üzenetére
Nem felejtettem el, csak hátrébb csúszott... Kevesebbet vagyok otthon a gép előtt, így még nem került rá a sor... Süt a nap

Lenne egy-két ügyfél akinek jól jönne indulásra egy ilyen lehetőség. Aztán ha kinövi magát a dolog, akkor lehet komolyabb webes megjelenéssel folytatni.Hja és innen indult a dolog:
"Szeretnek weboldalt, vagy akar blogot inditani, de a szovegek koze kepeket is tennek"
Erre szerintem online tool a legjobb, de írtak mást is... Vannak kimondott blog tárhelyek. Elárulok egy titkot: Az online blogokat is általában offline írják.
Egyébként még mindig nem tudom, hogy pont neked miért nem jó az ország egyik legismertebb blog oldala, a blog.hu... Ahova sokak és sokféle minőségi tartalmat tolnak fel nap, mint nap.
3 helyről kaptál többféle tippet. Próbáld ki szerintem ezeket.
-
Érdekes... Nem rossz! Kipróbálom megnézem, hogy mennyire szórja meg reklámmal a felületet.

De ha csak' blogot akar írni, azaz rendszeresen cikkeket posztolni, akkor továbbra is erre való weboldalak kellenek... nemzetközibe, vagy blog.hu stb... amit írtam. Ha egy saját weboldalt szeretne, ahol egyéb (statikus) tartalmak mellett cikkeket is közölne... akkor viszont olyasmi kellhet neki amit ajánlottál. -
válasz
MostaPista
üzenetére
Te lehet, hogy úgynevezett "WYSIWYG" webszerkesztőre gondolsz...
Ebből normális ingyenesről nem tudok.. a jobbak fizetősek voltak.
De háthta valaki.ilyen ingyenes (volt) az NVU és a Kompozer... ezek telepítést sem igényelnek és egyszerűbb weboldalt létre lehet velük hozni... Alap html ismeret itt sem árt, de lehet úgy használni mint egy szövegszerkesztőt és a háttérben közben írja a weboldal kódját és a végeredményt fel tudja tölteni, vagy ftp-n feltöltöd magad.
Aztán volt az ms-office részeként sokáig frontpage (ezt 2003-ban elhagyta az MS) és helyette jött a sharepoint erőltetése... de ez nem ingyenes. A gondolatmenet viszont jó, mert lehet, hogy van olyan ingyenes irodai program amiben még maradt ilyen WYSIWYG szerkesztő.
A Word is el tudja menteni magát webes formátumba és fel lehet tölteni a web-re. Az is opció... nem túl elegáns... de működik.
A fentiek voltak az őskor... ma már inkább két irányba ágazik el a webes tartalom
(1) vagy blog-os tárhelyszolgáltató beépített online megoldását használják. I
Ilyen itt a logout.hu vagy az index-nél a blog.hu
Neked ezt ajánlanám. Ehhez nem kell semmi.(2)A másik irány a webszerverre telepített keretrendszerek pl. Joomla keretrendszer... de az nem kezdőnek való.
A harmadik a kikopób rész, hogy natúrba írnak weboldalt. Értsd: programoznak. De ezt csak említettem.
-
válasz
tbalint3
üzenetére
MP4 egy konténer, ahogy az MKV is.
Eltérő felbontású, kódolású stb... fájlokat nem lehet csak úgy beledobálni, hogy egy fájl legyen. Azaz újra kell kódolni. Persze egységes fájlokat lehet berakni egy konténerbe újrakódolás nélkül. Azaz akár mp4-be. De kicsi az esély, hogy ilyen tartalmad legyen.Egyébként minden kódoló képes erre. Handbrake, Mediacoder stb... De ahhoz full egyforma fájlok kellenek. Van video konvertálás nevű topik... hátha ott tudnak megoldást.
A Mediacoder-t sokat használtam (előbb tudta az nvenc-et), még korábban pedig a Handbrake-t. De már néhány éve egyiket sem. -
-
válasz
majestic
üzenetére
Ez ide offtopik.
Az összefoglaló első mondata alapján:
"Az Androidos kérdésekkel inkább az Android alkalmazások topikot érdemes keresni." [link] -
válasz
lanszelot
üzenetére
- A szervernek (ahonnan töltesz) támogatnia kell azt, hogy ha megszakad, akkor folytatható legyen a letöltés. Nem ritka, hogy nem támogatja.
- Sőt olyan is lehet, hogy a szerver nem engedi a többszálas letöltést, azaz ugyanazon ip címről ugyanazt a fájlt egy időben csak egy szálon lehet tölteni. Ez ritkább, de van ilyen.
Tehát a programokon kívül kell annak a helynek is a támogatása ahonnan töltesz.

Ma már kezdenek kikopni ez ilyen progik, de régen én is sokat használtam
- az akkori lassú internet miatt volt szükséges, hogy megszakadás miatt
- az akkori időben a letöltés sebességét is vagy ki kellett maxolni... (több szálas) vagy ha mellette még valami mást is akartál... akkor korlátozni kellett őket. Ez utóbbira is jók az ilyen progik. -
-
-
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
+1 a Sweet Home 3D-re.
Amikor megvettük 2 éve a házat, akkor a lézeres mérések után én is ezzel csináltam alaprajzot és azt kapta a fűtésszerelő, festő, kőműves (aki átépítette) stb...
Belső használatra, gyakorlat nélkül... alaprajzhoz nekem tökéletes eredményt adott... -
-
-
Prémium SD kártyákhoz volt szerencsém, amit sokat használtunk és 1-2 év alatt elhullottak. Ehhez az kellett, hogy hetente többször voltak teleírva. Videókamerás használat... több órás folyamatos (teleírás) egy ütemben, majd visszaolvasás... majd törlés és kezdődött az egész előlről. De így is vagy 100-200 ciklust gond nélkül megtettek. Egy telefonban pl. messze nincs ilyen terhelés... évek alatt íródik... lassan és általában sosem tele...
-
válasz
Weareus
üzenetére
Abbyy Finereader -véleményem szerint- piacvezető ebben.
200 EUR a lista ára magánszemélynek. De néha van használtan is, vagy más akcióban más oldalakon egy-egy korábbi verziója.
A cégnél a 12-est használjuk, de az is visz mindent. Most a 15-ös verziónál tartanak. Ékezeteket több nyelven helyesen kezeli.Gondolom van más is, olcsóbban stb... ami nyilván' mögötte kullog.
Vannak területek, ahol a korrekt és profi megoldás fizetős és az is marad egy ideig. Az OCR is ilyen, mint a videóvágás, CAD, office, OS stb... De ettől még vannak olcsó és igyenes alternatívák, de ahogy tapasztaltad... azok nem biztos, hogy minden igénynek megfelelnek.
-
válasz
SpaceJam
üzenetére
Gondolkodtam rajta, hogy felvegyem-e a dolgot. De segítő szándékkal:
Én:
A W10-es is egyszerre több ISO-t tud felcsatolni és tálcáról klikkel tudsz, több már korábban csatolt ISO közül választani és kattintásra ki-be rakni őket?
Majd minden third party többet nyújt, mint a rendszeralkamazás. Ezért nem a windows saját képnézegtőjét, videó lejátszóját, zene lejátszóját és windows intézőjét stb... használjuk és ezért van a topik is.Ő:
Életviteli és egyéb OS-el kapcsolatos tanácsot szerintem nem kért a kérdező... és még az is lehet, hogy oka van arra, hogy nem akar W10-et használni. De ha mégsem, akkor sincs hozzá közünk.Te:
W7 alatt akart ISO-t megnyitni, ahhoz nem raktál hozzá semmit.... és nyilván magam is írtam, hogy a w10 támogatja az ISO-t ezért erre nem kellett felhívni a figyelmemet. De voltam jó fej, hogy megírtam, hogy a külső ISO kezelő mennyivel kényelmesebben és okosabban kezeli az ISO-t. Ez segíthet neked is megérteni a másik oldalt. Mindig van másik oldal... nemcsak a Tied.
-
válasz
Dluinet
üzenetére
Úgy tudom, hogy csak a W8/W10 támogatja natívan az ISO-t. Win7 alá mindig kellett egy third party program.
Én a régi kis birkásat használom... még W10 alatt is.
Ezt nem használtam, de ez is lehet egy alternatíva neki: LINK
-
válasz
csubuka
üzenetére
Amikor még stúdióztam', akkor ott nagyon régen asztali panasonic írókat használtunk. Egy időben 3 is volt. Az eltérő típusok nem tudták a másik író lemezét lezárni. Hiába volt azonos a márka (Panasonic)
Ezek után nem is annyira furcsa, hogy szoftveresen PC oldalról nem találtál megoldást.
Lezáratlanul -
válasz
tylerddd
üzenetére
Ha elolvasod az ÁSZF részt, akkor nem... Mert leírták
De nyilván nem biztos. Minden online szolgáltatásra igaz, hogy ne tölts fel semmi kényes adatot amit később megbánhatsz. Az ingyenes szolgáltatásokra egy 2x igaz.
Céges dokumentumokra, alkalmazottként tuti nem használnám. Nemcsak azért, mert lehet hogy.... Hanem azért, mert jogilag simán megalapoz egy elbocsátást olyan cégeknél ahol erre (szerintem egyébként jogosan) harapnak... -
válasz
qwertly
üzenetére
én a NOX-ot használom már egy ideje. Stabilan és jól fut. Még egyszerűbb játékokat is normális sebességgel futtat.
Ha jól emlékszem a bignox.com a hivatalos oldala. De céges környezetben nem tudom ezt most megnézni. Próbáld megnézni, hogy mi a hivatalos oldal, nehogy valami fake-t telepíts.
-
válasz
bugizozi
üzenetére
"Mert több ügyfélnek több szerverére lépek be, jobb így rendszerezve. (van kb 50 ilyen mentett kapcsolatom) .... csak a jelszavakat nem hozza át a konfig fájlban, jó lenne ha ezeket együtt tárolná"
Ez egy szakmai fórumban is durva, de úgy általában is.
Egy esetlegesen bekövetkező incidens és annak következményei miatt polgári peresben egyesével is durva lenne, de csoportosan még durvább... Kb. életed végéig fizethetsz. De elsősorban nemcsak egy esetleges jogi követkemény miatt ne csinálj ilyet, hanem azért sem... mert ilyet szakmai és adatbiztonsági szempontból is tilos. Már az is vitatható, hogy saját, családi stb... jelszavakat egy third party szoftverben így tárol az ember, de 50 ügyfél szervereinek belépési adatait... őőőő...
-
Az előttem szólók azt írták vicces... de mivel azt írtad, hogy nem stand up-ra kell, ezért szerintem életveszélyes megoldás komoly, érdemi beszélgetést/beszélgetéseket így fordítani... és ez alapján reagálni... pl. végrehajtani valamit vagy döntéseket hozni
Egy turistának a "hol van a zöldséges?" mondatokra jó lehet...Ha gixer van, akkor max jót röhegnek a nyaraláson. Idd ki a bilit, vagy a vidd ki a bilit klasszikus sem mindiegy.
Gondolj arra, hogy a Siri és más telefonos néhány szavas utasításokra épülő hangvezérlés fordítás nélkül sem működik tökéletesen... Ez is a vígjátékok alapját szolgálja... pedig az a feladat eltörpül attól amire vártál.
De idővel meglehet az amit szeretnél... de nem 2020-ban. -
válasz
üzenetére
Kezdőnek én sem javasolnám elsőre a Vegas-t. Ha már van házi használatra készített vágóprogramokkal tapasztalat, akkor lehet Vegas-ra váltani. A Vegas Movie egyszerűbb, mint a Vegas Pro sorozata.
A Vegas egyes verziói számainál az egyik lényeges különbség, hogy milyen hardveres gyorsítást támogat.... azaz pl. hányas verziójú Nvenc-e, azaz milyen videókártyákat támogat.
Én pl. azért ragadtam le a Pro 15-nél, mert az támogatja korrekten a GTX750Ti kártyámat. Én is ilyen Bundle akcióban szoktam venni.A régiek az újabb kártyákat még nem támogatják, az új vegas-ok meg már a régi kártyákat nem támogatják stb...
A Vegas Pro-ból és a Vegas Movie-ból is van többféle változat a különböző igényekhez. Előtte érdemes azokat is átnézni, ha mégis megvennéd.
A Vegas-hoz is sok tutorial van a Youtube-on. Megjegyzem az Adobe Premierrel sincs baj, az egy másik világ, más megszokás. Amikor még stúdióztam (nem mostanában), akkor azt tapasztaltam, hogy az Premiert egy kicsi körbelengte egyfajta hype, főleg a nagy öregek részéről, de a fiatalabb generáció már nyitottabb volt az akkor még Sony Vegas-nak hívott riválisra, ami a kezdetektől fogva egyszerűbb volt egy picivel, mint a Premier.
-
válasz
Luck Dragon
üzenetére
Gondolom a kérdésed windows-ra vonatkozik, mert az android/mobilos kérdés ide offtopic. Lsd összefoglaló.
Én már újra a Acrobat Reader-t használom és tudom, hogy ott van sötét téma, amit két lépésben lehet beállítani.
Egyrészt az User Interface-et lehet a Nézet ---> Megjelenítés Téma
Majd dokumentum lapját pedig: Beállítások --> hozzáférhetőség --> Magas kontrasztú színek és itt van 4 sablon, de lentebb beállítható egyedi is.Azért kellet újra a Acrobat-ot használnom, mert főleg az államigazgatásos, aláírt dokumentumokat a sumatra nem jól jelenítette meg.
Hja és a korábbi Acrobat-ok közül többet blokkol a windows deffender.
Egyébként az új Acrobat szerintem nem lomha, gyorsan indul és nincs vele gond.Itt van még angol leírás és más alternatíva, de én ezeket nem próbáltam.
https://www.guidingtech.com/pdf-readers-night-mode/ -
válasz
Kempetlen
üzenetére
Olvasgatom egy ideje a fórumtárs kényes házi anyagának védelmét.
De ha nem tölti fel sehova és otthon tárolja... merevlemez pl. amit dokkolóban használ, de lehet pendrive stb... azon egy AES256-os 7zip-be null tömörítéssel való berakás vagy bármi más aes256-os hosszú jelszós RAR stb... miért nem jó megoldás?A gond akkor szokott lenni, ha a NET-re rakja, vagy a NET-ről elérhető a tartalom. Ebben az esetben ilyen tartalomnál kb. mindegy, hogy mivel védte.
Ha marad kb. a 90 évek szintjén és a polcon illetve szekrényben van mobil eszközön, akkor nem lehet gond. Még akkor sem, ha a családtag megtalálja.
Én. pl, a mai napig otthon wincsiken tárolok és dokkolót használok. Korábban volt eSATA most már USB3... de végülis tök mindegy. Nekem is van hasonló anyagom, ha nem is ilyen nagy terjedelemben és azt offline a fenti módon tárolom.
-
válasz
kraftxld
üzenetére
+1 a Teams-re, eddig 10 emberig láttam saját szemmel működni. A nagyvállalatoknál elég elterjedt, mert az Office-ba van ágyazva és nagyon jól támogatja a csoportmunkát és más hasonlót is... nem csak sima konferenciahívásos cucc. Naponta használjuk... több ország sok embere.
Úgy tudom, hogy arra az üzleti' célra... amire neked kell továbbra sem ingyenes... Azaz csak akkor, ha az Office megfelelő verzióit birtokolják a résztvevők amibe be van építve.... ahogy pl. nálunk is. De jobb, ha utána nézel.
Asztali gépeknél: Logitech c930e kamera hajtja meg nálunk az összeset... Szép kép, tökéletes hang. Laptopnál nyilván saját kamera. -
válasz
zsolt20
üzenetére
Nem könnyű ilyen régi lapra még működő letöltési helyeket találni, tehát ABIT VH6-ra
Itt is lehet próbálkozni -
válasz
togvau
üzenetére
Részben igazad van, hogy az ajánlott ingyenes program kompromisszumos.... de attól még sokaknak jó megoldás lehet.... egy kicsit nagyképű a weboldaluk az is igaz.
Úgyis tudod, hogy más, ha csak sima' kódolásról beszélünk. Ott már régóta megoldott az említett h265 lekezelés bemeneti oldalon is... meg alap az hardveres támogatás... lévén, hogy ezek csak átkódolnak egy multimédiás tartalmat.... és mindez free-ben is akár.
A videóvágás már más dolog... ott a folyamatban zárójelesen van a kódolás. Ezek is célszoftverek, de más a céljuk. A vágás és tartalomelőállítás terén ezek minden' tudnak... de nem erősségük a csillió formátum beolvasása és abból csillió formátumú kimenetet képezni.
Ezeket mindig szinte egy adott bemeneti formátumban és szinte egy adott kimeneti formátumra használják... azok... akik használják a vágóprogramokat... tartalom előállításra...Jó hír viszont, hogy az egyébként a felső közép kategóriában tartozó Adobe Premier Pro és Vegas cuccok alapba viszik a h265-öt. Jogosan hívjak ezeket iparági szabványnak... Ezeknél már alig kell kompromisszumot kötni. De mivel ez egy szakma és azok részére készítik... nem 1-2 kattintással kezelhető termékek, tanulni kell őket és képezni magát az embernek... nem kicsit... Hobbi szinten ez szokott a gond lenni. Ugatom a témát, de nem baj... a lényeg, hogy ingyenbe tudjon mindent... pedig ebbe a világba 100ezer a belépő szint... De attól még egy szakmai fórumban ne legyen már retek...
https://helpx.adobe.com/hu/premiere-pro/using/supported-file-formats.htmlA hozzászóló 13 évig használta előbb a pinnacle termékeit, majd az adobe premiert és a végén a Vegas-t... azóta már csak hobbi szinten az utóbbit.... Tehát nem Adobe fan.
-
Én ezt a CSV Editort használom... persze nem ilyen nagy állományhoz, így nem tudom, hogy mit bírna ott.
reCsvEditorhttps://sourceforge.net/projects/recsveditor/files/reCsvEditor/Version_0.98.5/
-
válasz
nyikszi
üzenetére
A cégnél számos hasonló probléma volt, amikor nemrég 60 gépe átállítottunk SSD-re. A Samung SSD-hez adott saját Data Migration megoldása szépen klónozta a HDD teljes c:\ meghajtóját az SSD-re. User beállításokkal mindennel együtt.
Esélyes, hogy az MS Simulátor cuccát is átviszi a Program File-s és User könyvtárból rendesen az új helyre. -
válasz
Zola007
üzenetére
OneNote... De ha Nem kell ilyen profi cucc amit a fél céges világ használ és alapba az Office része, minden platformon ott van....
Akkor Google Keep.
Ezt is használom , egyszerűbb.
Itt asztalin a böngészőbe beépülő részét. Google accounttal az Chrome alatt mindenhonnan el tudod érni. Droidon meg app formájábanDe OneNote az igazi profi cucc erre
-
Örülök. A onedrive integrálva van a Windowsba, mint egy mappa. Amit ott csinálsz... másolás/törlés az történik a felhőben is. Full szinkron... Nagyon kényelmes. Natív... Ha asztali támogatás kell, akkor jobb mint a google drive
A vállalati onedrive tuti lehet időkorlátos... Ezek szerint a lakossági nem...
-
válasz
energomatt
üzenetére
A Winrar-hoz gyárilag jár a command line RAR... a jó öreg 25 éves cucc, aminek az idők alatt alig változtak a paraméterei.
Ez rar.exe és unrar.exe néven van meg a winrar telepített könyvtárában.
cmd-vel belépve a windows command line-ba és ott rar /? nyomva, máris látod a szintaktikát és a kapcsolókat és az így megírt parancsfájlban a jelszó is megadható.Úgy emlékszem, hogy a rar.exe önmagában is tud futni.
Bizonyos okokból és a 7zip-et szoktam javasolni akár parancssori megoldáokhoz is amihez neked is kell. Nemcsak jobban tömörít, hanem azt a Windows nem kezeli nativan, így a fájlok nagy részét az sima userek nem tudják megnyitni, ami a védelem egyik első lépése.
-
válasz
RedHarlow
üzenetére
Ki kell nyomtatni azt a weboldalt PDF-be és úgy megpróbálni beolvasni. Vagy az előbb említett forrás keresés, ha van html ismeret és szerencséd is van akkor az is működhet.
Az Abbyy-t fokozatosan fejlesztik. Így amit egy régebbi néhány éves példány nem tud, azt az idei tudhatja. -
A felhős megosztásnál pl. vállalati onedrive, be lehet állítani, hogy a megosztott tartalom:
- meddig legyen elérhető és utána törlődik
- kik érhetik el
Ez tuti, mert használjuk.Rémlik, hogy a dropbox és más régi file megosztóknál is volt időkorlát megadásának lehetősége és ha jelszó védett fájlt töltesz fel, akkor meg is van oldva a kérdés.
Szóval felhő és nem program.
-
-
-
válasz
N-vidi-A
üzenetére
A jó öreg aida64-et szerintem pont erre is találták ki...
https://www.aida64.hu/
Nagyvállalati környezetben is használják pont nyilvántartás és leltározás céljából.
De ősidők óta az egyik legjobban karbantartott diagnosztikai program.
A magyar oldalt linkeltem... de van más oldala is.Szerintem Neked a Network Audit változatát kellene kipróbálni, aztán 'megvenni', ha OK.
Megj.: ingyenesbe szerintem ne is gondolkodj. Ahhoz is kell némi szerencse, hogy az aida jó legyen neked.
-
válasz
Visormail
üzenetére
Akkor az első kettő amit írtam... egyszerű... otthoni célra is használható.
Nálunk a cégnél egy 30+ éves ügyintéző csaj különösebb segítség nélkül tanult bele a Pinnacle Stúdióba, de ismerek egy 60 éves falubelit, aki ezzel nyomja a home movie-t amit telefonnal, kamerával felvesz.
Régen én is használtam... még a 8-as verzióval kezdtem és a 14-es verzióig használtam több évig. A Power Director sem bonyolult. Sajnos ennél többet, meg amit a másikba írtam... nem tudok segíteni. -
válasz
Visormail
üzenetére
Az eredeti topikban válaszoltam... de PC360-nak igaza van...
Én nem is ismerek akár csak középszerűen normális, ingyenes vágóprogramot.Enkódolót igen... de vágót nem. Pedig ismerem ezt a területet...
Humble Bundle és hasonló oldalakon néha van Vegas vagy más programra akció. Iratkozz fel a hírlevelünkre és akkor időben meg is kapod az 1-2 hetes akciókat... amikor is tized áron vehetsz program licenszeket. Ez az oldal főleg játékokat árul, de évente többször van ilyen multimédiás akciójuk. De van más hasonló oldal, van ahol fél és 1/3-ad áron lehet office-t és windows-t venni.Az eddigi Vegas-okat és a hozzá kapcsolódó egyéb Magix... korábban Sony program licenszeket a humble bundle-tól vettem. Mindig gond nélkül regisztráltam őket a gyártó oldalán.
Pinnacle Studio -> PowerDirector -> Vegas --> Adobe Premier szerintem a betanulási sorrend, de az első kettő között nincs nagy nehézségbeli különbség.... és némi kitartással lehet akár a Vegas-sal is kezdeni.
Bárki bármit is mond, sem office program, sem cad-es tervező nincs ingyenesben olyan, ami tényleg jó lenne és 100%-ban kompatibilis lenne a nagytesókkal.
A videó vágóval is ez a helyzet. -
válasz
Geri Bátyó
üzenetére
DVD Decrypter, free és állítólag ezt is tudja. Régi program, de még működhet.
A 2000-es években megkerülhetetlen volt, mindenki ezt használta.. Én is...
itt van egy leírás kívánt funkcióhoz.Értelemszerűen mpeg2 fájlok jönnek majd létre. Ezzel kell aztán majd tovább dolgoznod, ha konvertálni akarod.
Azt tudom, hogy ha másolás védett volt az anyag, akkor azt gyakran előtte, egyben kellett egy másik programmal ISO-ba rakni, amin már nem volt másolás védett.
Volt még a PGC Demux-is... talán az is tud így automatikusan darabolni. De az elég bonyolult volt, csak vész esetén használtam ha műteni kellett egy fájlt... Pl. képarány beállítani vagy ilyesmi.
Nem tudom pontosan, hogy mihez kell amit kérdeztél. De a DVD-t jelenkori formátumba minőség romlás nélkül a chapter-ek megtartásával a MakeMKV tud. A létrejövő MKV fájlban megmaradnak a chapter jelölések és így a legtöbb lejátszó programban ugyanúgy tudsz ugrálni a tartalomban, mint a DVD-n... Természetesen egy fájl lesz, mert a DVD-n lévő fájlokat egy MKV konténerbe rakja.
-
-
válasz
poirot
üzenetére
Régen én is használtam... sok éve még a buta SonyEricsson telefonomhoz, majd később a droidos telefonokhoz.
Manapság már nem használom, de a MyPhoneExplorer eredeti linkje itt van. -
válasz
Predator2
üzenetére
Valóban az említett irfanview-al is meg lehet csinálni. Általánosan elterjedt képnézegető.
A képet megnyitni vele, majd CTRL+P, aztán ott Print Size blokban, a Custom-ot jelölni,
majd megadni cm-ben, de közben mellette pipálni az "Aspect Racio"-t, azaz, hogy tartsa a képarányt. -
válasz
tknof1871
üzenetére
Eseti, vagy manuálisan indított és úgynevezett ütemezett backup-hoz és úgy általában otthoni körülményekhez nem kell és nem is illik fix-en backup HDD-t rakni a gépbe. Másrészt ilyenkor a Backup második ismérve, azaz a decentralizált mentés elve sem érvényesül. Elég egy túláramos vagy más gikszer és mindkét beépített HDD elszállt. A Raid az nem backup, hanem egy technikai megoldás a műszaki hiba esetére, a redundancia elvét követve. Azaz ha valamiből kettő van egymás mellett és mindkettő egyszerre elérhető, akkor a rendelkezésre állás és az üzembiztonság megfelelő.
Mentésre egy ilyen vagy ehhez hasonló
A HDD-t ezután pl. ilyenben tárolni valahol a HDD-t
Egyszerübb backup megoldásra esetenként jó lehet paracsoros megoldás is, de ha már szinkronizálni kell több helyről adatok és csak a változásokat menteni, akkor innen is tudsz próbálkozni.Szerk: A felhős mentés csak akkor jó, ha kis mennyiségű adatot kell mozgatni és nem kényes' adatokról van szó. Továbbá van megfelelő feltöltési sebességed hozzá.
Szerk2:
Én a Total Commander Mappa szinkronizálás parancsát használom a zenék és egyszerűbb dolgok szinkronizált mentésére és van néhány parancssori megoldás is ami saját FTP szerverre is feltölti a AES256-os jelszóval ellátott és 7zip-be tömörített anyagot. -
válasz
bluemirage
üzenetére
Megnéztem. A vDOS-ból portable változat van fent nálam.
2015.11.01-es maga az exe fájl.
Szerintem mindig is az volt fent. De simán lehet alatta programozni és gond nélkül futnak a programok. -
válasz
Donki Hóte
üzenetére
Nekem bekapcsolt Defender van és Kaspersky... ez az aktuális, korábban Avast volt.
De sosem volt gond. Bár az igaz, hogy nekem, nem az aktuális vDOS-van, hanem gondolom egy korábbi.
Ha hazaértem, akkor este ránézek, hogy mi van nekem és írok.Szerk... Linkek addig is..:
Portable:
Standalone offline installerLehet, hogy nekem portable van?? hmmm

-
-
+1 a Foxbase és hasonlók csak az ilyen emulált környezetben mennek. De azért vannak ott is különbségek és alternatívák.
Ügyviteli környezetben, fejlesztésre, programozásra a vDOS-t használják inkább. A hozzá kialakult közösség és a beépített ügyvitelt, irodai munkát támogató megoldások... pl. nyomtatás miatt is. Nálam a Clipper-es fejlesztéshez nem vált be a DOSBox.
A DOSBox-ot a játékokhoz használják a legtöbben. Így ha ott valami nem megy ügyviteli, programozási területen, akkor nagy eséllyel menni fog, de legalábbis érdemes kipróbálni a vDOS-t. A DOSBox azért ismertebb, mert játékra használják és a közösség nagyobb... de nem is fordítanak figyelmet nyomtatási problémák megoldására és más ügyviteli feature-kre.Továbbá meg kell említeni és egyszerűbb kis programoknál használhatóak az egysoros DOS-ok.
MSDOS.exe (figyelem, megbízható helyről célszerű letölteni, kb 860KB). Így lehet parancssori ikonnal, azaz egy bat fájl-al bármilyen Windows alól indítani programot sima usernek.Nálam például egy egyszerűbb kis programot így indítok egy start.bat -ba írva:
msdos.exe ekaer.exe -xAz MS-DOS Player parancssori helpje az alábbi:
MS-DOS Player (i486) for Win32-x64 console
Usage: MSDOS [-b] [-c[(new exec file)] [-p
]] [-d] [-e] [-i] [-m] [-n[L[,C]]]
[-s[P1[,P2[,P3[,P4]]]]] [-vX.XX] [-wX.XX] [-x] (command) [options]-b stay busy during keyboard polling
-c convert command file to 64bit execution file
-p record current code page when convert command file
-d pretend running under straight DOS, not Windows
-e use a reduced environment block
-i ignore invalid instructions
-m restrict free memory to 0x7FFF paragraphs
-n create a new buffer (25 lines, 80 columns by default)
-s enable serial I/O and set host's COM port numbers
-v set the DOS version
-w set the Windows version
-x enable XMS and LIM EMS -
-
válasz
havri1
üzenetére
Alap dolgokra, egyszerűbb fájlokhoz jó a libre office vagy más free megoldás.
Arra azért számíts, hogy komplexebb táblákhoz, vagy összetettebb word dokumentumokhoz ezek nem lesznek jók, ezért munkára csak korlátozottan ajánlottak a nem MS ingyenes megoldások.... és ez nem hiába van így. Az MS el is követ mindent, hogy ez így is maradjon.
Ezt soha ne feledd, ha egy olyan táblába vagy dokumentumba futsz, ami egy kicsit' máshogy néz ki, vagy máshogy viselkedik.... és ekkor még szerencsés vagy, mert észrevetted, hogy valami nem stimmel.
Több partnerünk próbálkozott ezzel-azzal, de belátták, hogy a munka során a kompatibilitás fontos és feladták.... gondolom valami lopott' megoldást használva. Határozott véleményem, hogy nem lehet kiváltani az MS-t ezen a téren, csak kompromisszumokkal, de néha otthoni vagy egyszerűbb céges felhasználás mellett működhet a dolog.
A PDF-nél szintén hasonló a helyzet...
Szupik a kicsi és gyors free klónok... de a háttérben jó, ha ott van az adobe, ha a kapott anyaggal valami nem stimmel. Nemrég egy vektoros összetett és nagy rendezési terv bukott el nálam, amit a végén csak az adobe reader tudott rendesen lekezelni. -
Abby Finereader-t használjuk a cégnél PDF-ből Excel-t vagy Word-öt csinálni. Még az EKAER bevezetése kapcsán vettünk 2 licenszet. Tud kötegelt feldolgozást elvileg és egy adott mappa tartalmát figyelni és ha oda új PDF kerül, akkor azt átalakítani. De ezeket a funkciókat mi nem használjuk...
Úgy látom, hogy van belőle próbaverzió, így ki tudod próbálni, hogy neked megfelelő-e az adott feladatra. -
válasz
Man0gatya
üzenetére
http://haldepo.hu/images/products/resized_big/ fő mappa alá rendezve vannak... további almappákban a jpg képek.
Mivel azt gondoljuk, hogy nem üzleti célra kellenek a képek. Arra ugyanis nem illik más weboldaláról képeket használni, amíg azok jogállását nem tisztáztad... szóval mivel biztosan otthonra kellenek, hogy nézegesd őket privátban...
így most már engem is érdekel a megoldás... 
Általánosságban az ugrott be és ezért rakom off-ba: Régen voltak offline weboldal nézegetők... melyek a betárcsázós internet korában leszedték a weboldalt a kívánt mélységig, majd a modemen a kapcsolatot bontva offline lehetett böngészni és ennek mellékhatásaként akár letöltött tartalmat használni másra.
-
-
válasz
dajkapeter
üzenetére
Neked nem a dosbox az ideális, hanem a vdos...
Mindkettőt használom. A dosbox főleg régi dos-os játékokhoz lett kitalálva, a vdos pedig ügyviteli területre
Előtte az autoexec és config.sys tartalmát ki kell nyomtatni a régi gépről, vagy egy pendrive le kell menteni, mert abból kellhetnek részek. Hiszen mindkét emulálóhoz kellenek azok a beállítások, amit a program igényel.
Ha dosbox-nál rendellenességet tapasztalsz (nem jó a nyomtatás, fagyogat stb...), akkor a vdos a jó és biztosabb megoldás.
Mindegyik azon az elven működik, hogy felcsatol egy mappát, ahol a futtatandó program van.
Ha Vdos autoexec.txt fájlja pl. ha egy ilyet tartalmaz:
USE D: D:\dos
Ez azt jelenti, hogy emuláljon egy D:\ meghajtót, amihez a D:\Dos mappát csatolja fel.
Értelemszerűen ebben a mappában vannak a régi DOS-os sz*rok.
A config.sys helyett a config.txt van.
A VDOS egy komplex teljesértékű rendszer nagyon-nagyon széles paraméterezési lehetőséggel.A harmadik megoldás msdos player-ek.
Ezek portable exe fájlok, amit pl. így kell indítani. Be kell másolni az öreg program könyvtárába, majd pl. így indítani:
msdos.exe euprogram.exeEkkor elindul az msdos.exe és emulál egy alap dos környezetet a memóriában, amihez betölti a könyvtárból az euprogram.exe-t és futtatja. Van még néhány kapcsoló és paraméter hozzá, de csak alap dolgokat lehet állítani. Csak egyszerű kis programoknál működik. De ez esetben nem kell telepíteni semmit. Volt, hogy régebben egy ügyfélnek így keltettem életre valami gagyi programját, de volt, hogy nem sikerült és ekkor csak a vdos vált be, mint komplex emulált dos-os környezet.
Ha msdos player kell, akkor inkább szólj... a net teli van vírusos kamu változatokkal. Nehéz megtalálni az igazit. -
A kérdésben nem tudok segíteni, de a GDPR miatt javítanám a szakmai tévedést.
Használható az online is. A harmadik féllel (az online szolgáltatást nyújtó) kötött szerződés a mérvadó, akkor amikor a partner tudta nélkül adsz át adatot harmadik félnek.
A szó szerinti megközelítés, mint jogértelmezés nem használható a GDPR-nél ebben az esetben,
Hiszen ez esetben nem menthetnéd el egyetlen partnered telefonszámát sem, mert az egyből a google vagy icloud felhőbe kerül, mint névjegy (harmadik félhez, a tel.szám tulajdonos tudta nélkül), továbbá viber és más szolgáltatókhoz kerül, szintén mint harmadik félhez.
Elnézést az off-ért, de Continental is csak figyelemfelhívás céljából tiltotta meg a whatsapp-ot és viber-t csak bő 30.000 embernél, hogy felhívja a jogalkotóknál erre a figyelmet. A continental, gdpr szavakra további dolgokat olvashatsz még, ha érdekel. -
válasz
Kékes525
üzenetére
Ott ahol tétje van és fontos.... pl. szerver OS vagy a IT Core része.... nem hiába minden angol és nincs magyar felület használatban. Könnyebb a support és sok minden, mint kreatív műfordítókkal. Az IT-sok és rendszergazdák által használt felületen nem hiába van angol fent, még ha van is lokalizált változat. Ez nem majomkodás.
Sima usernek érhető, hogy kell a magyar... el kell, hogy jusson hozzá az ige... Erre jött rá Róma is amikor lokalizált változatokban is kiadta a miséket
Sorry a hasonlatért,
De egyetértek pc360-nal
A gyakorlat is az, hogy a számtech azért működik, mert a háttérben a hozzáértők angolul működtetik... nekünk... nektek... és használják milliók saját nemzeti GUI alatt. Az igaz a PH lapcsoportra is... a háttérben... azoknak akik ezt működtetik... ez is angol... akkor is... ha most magyar gombokat és menüt látsz.
-
válasz
energomatt
üzenetére
+1

-
Mi is használunk Zebrákat a gyártásban.
Feltételezem, hogy céges problémáról van nálad is szó.
Ha az új nyomtató is zebra, akkor a zebra.com-on keresztül kell supportot kérni a LAB és LBL témában.
Egy ilyen céges problémánál általában nincs más járható út... És igen... Az is lehet, hogy pénzbe fog kerülni a megoldás. Ha a céges problémáknál a Google és Corel Wordperfect ... beszereztem' megoldások már nem váltak be.
Ha feltűnt a céges szó ismétlése, akkor az nem a véletlen műve, mert ez esetben a home megoldásoktól is néha el kell távolodni, pláne olyan professzionális területen,mint a zebra.

contact.emea@zebra.com (németül vagy angolul) -
-
-
Szerintem lassú lesz már FHD vágás alá is...

Az adatbázisban csak i5-3437U-t találtam (régi 2013-as proci) és az nemhogy egy asztali I3, de még egy mostani asztali Pentium szintjét sem éri el (Pl. G4600).
A laptopok minimum egy osztállyal rosszabbak az asztalinál. I5 --> I3 stb... De a Te kb. 4-5 éves laptopodnál ez még rosszabb és egy mostani Pentiumnál és rosszabb. Én nem javaslom, hogy küzdj rajta vágással. De a Te időd és a Te pénzed.
Ha már laptopon akarsz vágni
, akkor ahhoz hobbiszinten is egy erősebb laptop kell, vagy az asztaliak közül egy mostani I3-8100, vagy egy régebbi, használt I5-6500, I5-7500-as. És akkor ez még az alap és ehhez min. 8GB RAM, de inkább 16GB, és jó lenne egy GT1030-as videókártya is bele később, de inkább GT1050.Részemről az OFF-ot befejeztem, mert ez nem a milyen számítógépet vegyek c. topik

Elnézést a többiektől.
-
-
Kezdőknek a megfizethető Corel Pinnacle Studiót javasolnám. Most azt hiszem a 21-es verziónál tart. Szokott lenni belőle magyar 31-32 eFt.Házi használatra készült. Anno sokat használtam V8, V9, V14...
A cégnél, ahol dolgozom... full kezdő ügyintéző hölgy használja a 18 vagy akárhányas verzióját és nem nagyon kellett betanítani rá...Szóval azzal kezdtem én is, de már sok éve Sony Vegas (illetve most már annak is más neve lett...).
De a Vegas és a Adobe Premier drága és bonyolult is kezdőknek...
A Cyberlink Powerdirector pedig a két világ között helyezkedik el... szerintem. Az is remek program, fejlett és gyors motorral és még viszonylag egyszerűen kezelhető. -
válasz
w.miki
üzenetére
zenelejátszó: foobar2000, ami az utóbbi években elterjedt... általánosságban.
Egyébként a fórumtárs oldala ajánlott.
Az itteni tapasztalatok alapján készült, ellenőrzött és kipróbált dolgok vannak. Nincs túl nagy választék egy-egy témára, de pont ezért jó... de a kevés között is neked kell megtalálni, hogy neked melyik kell.A ninite-n nagyobb a választék. Használtam én is, és néha még most használom is, ha másnak kell telepíteni valami
Nagy előnye, hogy gyorsan le lehet tudni a dolgot egy szűz gépnél, de a végeredmény is olyan. Sajnos mindenből a legújabb van (ami nem mindig jó) és sajnos abból is telepítős van fenn amiből a portable jobb döntés lenne. Pont ilyen egyébként a foobar2000 is. Abból is elég és tökéletes a portable, bár ott a gyári telepítő is tud portable verziót felrakni. -
válasz
szupersanyi
üzenetére
GépElek
http://letoltokozpont.hu/letoltes_programok_reszletes.php?a=1271&k=41Mobilról csak így tudok linkelni...
-
válasz
Zola007
üzenetére
Eddig nem akartam írni...
Mi nagyvállalati környezetben az ősi' VNC használjuk továbbra is.
Szerintem is tudott haladni az idővel. Kevés sávszél mellett is jól használható... ahogy régen. De van hozzá normális mobil oldali támogatás.
IT-s, rendszergazdai oldalon még mindig elterjedt, de az újabb IT-s kölykök inkább már teamviewer-t használják.Azt mondják, hogy az újabb és az utóbbi időben divatosabbá vált teamviewer több szolgáltatást nyújt. Nem tudom

Lehet, hogy így van.
Én privátban is a VNC-t használom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 440 G8 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
- MacBook Pro 14 2024 M4 Pro, 24 GB RAM, 1 TB SSD Space Black 27% Áfás
- ThinkPad T14s Gen 2 i5-1135G7 16GB 1000GB FHD 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Te ebből nem veszel észre semmit!

Egy esetlegesen bekövetkező incidens és annak következményei miatt polgári peresben egyesével is durva lenne, de csoportosan még durvább... Kb. életed végéig fizethetsz. De elsősorban nemcsak egy esetleges jogi követkemény miatt ne csinálj ilyet, hanem azért sem... mert ilyet szakmai és adatbiztonsági szempontból is tilos. Már az is vitatható, hogy saját, családi stb... jelszavakat egy third party szoftverben így tárol az ember, de 50 ügyfél szervereinek belépési adatait... őőőő...

Nagy előnye, hogy gyorsan le lehet tudni a dolgot egy szűz gépnél, de a végeredmény is olyan. Sajnos mindenből a legújabb van (ami nem mindig jó) és sajnos abból is telepítős van fenn amiből a portable jobb döntés lenne. Pont ilyen egyébként a foobar2000 is. Abból is elég és tökéletes a portable, bár ott a gyári telepítő is tud portable verziót felrakni.