- Steam Deck
- Acer notebook topic
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Vezetékes FEJhallgatók
- Hisense LCD és LED TV-k
- Feketehalálra váltja a kékhalált a Microsoft
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BiP
nagyúr
+1 tipp a PDFCreator mellé:
Attól függően, hogy milyen szöveget szeretnél milyen PDF-re:
Adobe Acrobat Readernek van olyan funkciója, hogy Fill&Sign. Form-okat, nyomtatványokat lehet úgy kitölteni vele, hogy nem kell a szerkesztéshez fizetős Acrobat.
(aki sok hivatalos ügyet intéz, annak nagyon hasznos) -
BitRider
senior tag
összefoglaló:
PDF24 Creator
-
akaido
addikt
-
-
gyulank
addikt
És ezt is írtam már, de most is leírom, hogy egy helyen legyen, gépen nem működik a windows időszinkronizálás, a thunderbirdben a ph-s rss, és az obs nem éri el a yt szervert. Ezen túl az alza, és a telekom percek alatt tölt csak be, alul ki is írja, hogy időtúllépés, de betölt, twitter meg a gépen csak a keret tölt be(betölt az egész kivéve a közepén a posztok) és kiírja, hogy valami hiba van. Mivel nincs állítva semmi, és bár wifin és kábelen nem egyforma, ezeken belül mindenen egyforma, ugyanakkor. Szeretném tudni, hogy te ezt, hogy írnád le objektívan, ha a tényszerű nem objektív szerinted. Nem tudom milyen figyelmetlenségről beszélsz, max. te voltál figyelmetlen mikor olvastad amiket írtam.
-
gyulank
addikt
De mi nem objektív?! A tényeket írtam. Azért nem objektív, mert szerinted nem a nettel van baj? Kezdjük ott, hogy veletek ellentétben én azt írtam, hogy nem értem, hogy lehetséges ilyen hiba. Te elkezdted belátni, hogy tényleg furcsa de azért a végén csak lehülyéztél. Szóval menjünk időrendben a történtekkel! A félreértések elkerülése végett leszögezem, hogy GSM-el mindig minden oldal elérhető amiről szó van. Szóval 1, minden jó mindenen. 2 prohardver nem jó semmin kb 1 napig 3, az 1. Újra vagy 1 napig 4, elkezdődött szinte ami most van azzal a különbséggel, hogy a twitter semmin nem jött be, ez nem tudom, mondjuk 2 napig tartott, azóta meg telefonon működik a twitter. Ez mind magától történt, nem én befolyásoltam. Lehet hülyének nézni, csak nem tudom, mire fel.
-
gyulank
addikt
És közvetlen az optikai modemre van kötve a gép, de amúgy mindegy, mert több routeren keresztül is vezetem, és wifin a 3. Routeren is jó. Nem én állítottam el valamit. És azért is mindegy, mert ha fekdtelistán lenne valami, az wifin nem lenne? Sehogysem tudom, hogy lehet ez, de hidd el, hogy nem én tehetek róla
-
gyulank
addikt
-
gyulank
addikt
Azért zavaros, mert nem hiszed el, és úgy gondolod biztos rosszul írtam. Elég konkrétan leírtsm melyik oldal min jön be, min nem. És nem véletlenül volt pont a mondat végén. Azért írtam, mert én ezt kérdeztem, hogy ezt hogy oszthatom meg a géppel, nem azt a netet, és nem wifin, mivel a PC-n nincs wifi.
-
dqdb
nagyúr
Az elektromos művek ügyfélszolgálatával küzdünk.
A közműszolgáltatók között az MVM Next nem szerepel és más áramszolgáltatót sem látok, csak vízműveket és csatornázási műveket (ez egy állami-önkormányzati megoldás főleg), de a további mondatok miatt amúgy is ugrott az e-Papír, mint opció.Az elektronikus aláírás bárhogyan megy, azt még nem néztem, nem ismerem.
Adobe Readerből történő elektronikus aláíráshoz névre szóló tanúsítvány kellene, kicsi esélyt adok annak, hogy rendelkezne ilyennel (vagy ha már új személyije van, amire kérte a tanúsítványt, akkor kártyaolvasó kellene hozzá). Ha nincsen ilyen, akkor dokumentum hitelesítésére az AVDH is opció, de ahhoz is Ügyfélkapu kell, szóval marad a papír alapú aláírás.aláírni kézzel, bescannelni, képet tisztítani, pdf-be rakni, pdf-et email-ben elküldeni
Kézi szkennelés és szerkesztés helyett megoldás lehet a telefonos/tabletes kameraalkalmazások dokumentumszkennelés funkciója, ami ezt magától elvégzi, egy iPaddel a kezemben négy oldalból 15 másodperc alatt lett tökéletesen kinéző PDF. -
-
BitRider
senior tag
Egyrészt kell egy reklámblokkoló (uBlock), amivel bejelölöd az összes reklámrészt és úgy próbálod újra a mentést (talán rekik nélkül sikerül). Vagy ne Chrome-mal mentsd, hanem valami célprogrammal, pl. WebCopy-val. Harmadrészt: ha ennyire trutyi az oldal, akkor nem jobb a tartalmat (szöveget + képeket) manuálisan lementeni és egy akármilyen dokumentum formájában újra létrehozni?
-
BitRider
senior tag
Jah, de, most látom, hogy írtad a RAR-t.
Ebben az esetben Passware Kit Forensic.
Szótárral meg mindenféle dologgal tud zsonglőrködni. -
-
dqdb
nagyúr
Amit tenni lehet win10-nél is, az rádugni egy usb elektronikát usb portra, ami usb-s egérnek + billentyűzetnek mondja magát, és valami bulk endpointot még hozzárakni, amin keresztül leküldöm a hardvernek, amit küldjön vissza az OS-nek, és akkor az OS nem letiltja, hanem végrehajtja, elvégre felhasználótól származó hardver esemény - illetve nem tudja róla megállapítani, hogy nem az.
Ha ezt az utat választod végül, akkor ehhez kell egy Pro Micro vagy klónja (a lényeg az ATmega32U4), arra feltolsz egy QMK firmware-t, és lényegében kapsz egy mátrix nélküli billentyűzetet és szenzor nélküli egeret. A "billentyűzet" USB raw HID protokollon keresztül megszólítható, 10-20 sornyi libusb-t használó kóddal tudsz kommunikálni a billentyűzettel, aminek a firmware-jében hasonlóan egyszerűen le tudod kezelni ezt a kódot (bonyolultnak hangzik, de nem az, csináltam már ilyet, ahol a billentyűzetet lényegében szöveges vágólapként használom). Ha elég pár fix makró, akkor azt tudod definiálni a billentyűzet oldalán definiálni, ha dinamikus kell, akkor 20-30 byte-onként leküldöd a billentyűzetnek, majd végül élesíted.Egéreseményeket is tudsz emulálni így, de azt vedd figyelembe, hogy ez kimerül ezekben, nem tudod a kurzort (x, y) koordinátára állítani, mert az egér csak elmozdulási és gombokkal kapcsolatos eseményeket küld.
Ha az elektronika mellett döntesz, akkor itt kérdezz.
-
BigBadPlaYeR
senior tag
Autohotkey (AHK) is működő alternatíva; nagyon hasonló az AutoIt-hez.
Amikor ilyen progit kerestem, akkor anno végül az AHK mellett döntöttem, mert akkor nekem úgy tűnt, hogy nagyobb a felhasználói tábora; PH!-n is van topicja. De nem akarok ideológiai háborút indítani, hogy AutoIt vagy AHK, csak, hogy lásd, van több lehetőség is. -
-
Esetleg ezt próbáld ki: Capture Screen Recorder (Ingyenes)
Nagyon egyszerűen konfigurálható, nincs túlbonyolítva, legszükségesebb alap funkciókat tartalmazza(egérklikk megjelenítése, Vízjel stb stb). -
King Unique
titán
Windowson ott van pl. a Recuva és a TestDisk, mint ingyenes adatmentő programok, + Windows 10 esetében (≥ 2004) a Microsoftnak is van saját, ingyenes megoldása. + Az olyan fizetősök, mint pl. az EaseUS Data Recovery, amely ingyenes/demó verziója max. 2 GB-ot enged menteni.
-
Vesa
veterán
Ott pedig a Crop tool, és a Resize tool kell neked.
-
mezis
félisten
-
-
Az előttem szólók azt írták vicces... de mivel azt írtad, hogy nem stand up-ra kell, ezért szerintem életveszélyes megoldás komoly, érdemi beszélgetést/beszélgetéseket így fordítani... és ez alapján reagálni... pl. végrehajtani valamit vagy döntéseket hozni
Egy turistának a "hol van a zöldséges?" mondatokra jó lehet...Ha gixer van, akkor max jót röhegnek a nyaraláson. Idd ki a bilit, vagy a vidd ki a bilit klasszikus sem mindiegy.
Gondolj arra, hogy a Siri és más telefonos néhány szavas utasításokra épülő hangvezérlés fordítás nélkül sem működik tökéletesen... Ez is a vígjátékok alapját szolgálja... pedig az a feladat eltörpül attól amire vártál.
De idővel meglehet az amit szeretnél... de nem 2020-ban. -
Ezek mind jogvédett szoftverek. Vedd meg a fordítógépet, ha kell a szoftver, ellenkező esetben warezolsz. Egyébként a magyar fordítás megbízhatatlan, nem ajánlom, Túl bonyolult a nyelvünk ahhoz, hogy jelenleg elfogadható minőségben lehessen fordítani így, szoftveresen. Konferencia beszélgetéshez meg aztán végképp nem lenne tanácsos, hacsak nem akarsz hülyét csinálni magadból.
Ha olyan a szakmád, hogy angol nyelvű konferenciákon kell részt venned, akkor kénytelen vagy megtanulni angolul annyira, hogy ne okozzon gondot. -
totron
addikt
Láttál te már gépi fordítóval kiadott könyvet? Google fordítónál valamivel jobb szint, de röhejes. Nem tudom kikkel gondoltad így a konferenciát, de nem járható út. Kivéve, ha a totális önelkomolytalanítás a cél. Miért nem jó hangban a másik félnek? Vázolhatnád a szitut. A youtube hangfelismerése egyébként 60%-nál jobb.
-
-
-
1. bekezdésed -> nem tudom, az sem biztos, hogy sérültek
2. bekezdésed -> ha sérülhettek, akkor pl. a legegyszerűbb ok az lehet(persze ez közel sem biztos), hogy a merevlemezed kezdi megadni magát... Persze ha más állományoknál nem tapasztalsz olyat, hogy egyik nap még meg tudtad nyitni (kép/zene, doksi stb stb), aztán meg pár nap múlva nem, akkor ez is kizárható.
3. bekezdésed -> leírtad hosszan, amit kérdeztem...
"Tehát Virtual Hard Disk állományokat nem tudsz felcsatlakoztatni a Windows lemezkezelőjében?"
Az, hogy ütsz egy enter-t vagy duplakatt a VHD-n, akkor az alapértelmezett VHD-hoz társított alkalmazás indul. Ha viszont valami sérült a rendszeredben, akkor máris nem Ok a dolog. Ezért kellene elindítani a lemezkezelőt (WIN+R->diskmgmt.msc és enter) és a Művelet menü/Virtuális merevlemez csatlakoztatása pontot választani, hogy akkor mit csinál/ír ki a rendszer.Mindezektől függetlenül (mielőtt valami VHD repair tool-al nekiesnél) azért lenne értelme kipróbálni a javasolt progik valamelyikét, mert akkor kizárható lenne, hogy esetleg a rendszeredben történt valami gebasz...
-
Tehát Virtual Hard Disk állományokat nem tudsz felcsatlakoztatni a Windows lemezkezelőjében?
Esetleg VirtualBox vagy VMware Player segíthet, de ha ezek sem bírnak a VHD állományokkal, akkor esélyes, hogy valóban megsérülhettek. -
Dr.NX
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Steam Deck
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Acer notebook topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Linux kezdőknek
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Beszámítás! Apple Mac mini 2020 M1 8GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- HPE Aruba PoE+ L3 switch raktárról azonnal elérhető!
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
- Samsung Galaxy S23 Ultra , 8/256 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged