- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Végleg lemondott a régi gépekről a Steam
- LG LCD és LED TV-k
- Akciókamerák
- Kompakt vízhűtés
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Napokon belül mindenki megkapja a GeForce Now időlimitjét
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok

Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
válasz
bobsys
üzenetére
Én a feedly-t használom. Win-en, Linux--on böngészőben, Android-on Press reader-el. Van jópár kliens hozzá szinte minden platformra.
-
BoB
veterán
válasz
Big Bopper
üzenetére
Egy az egyben akarod rátenni a hangsávot? (úgy értem 55 perces videóra 55 perces audiót)
-
BoB
veterán
válasz
George7823
üzenetére
Már írta Maestro87: xbmc
-
BoB
veterán
válasz
Fire/SOUL/CD
üzenetére
Második bekezdésre: miért nem exFAT?
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
sed "/^$/n;/^$/n;/^$/d" regi.vcf > uj.vcf
Ez veszi azt a sort ahol egyetlen enter van (^ -a sor legelején van ) ($ - enter). Ez a rákeresési szöveg van / / között.
Majd ezzel azt teszi ami a záró / után van. Itt először n, az továbblép a következő sorra.
;-el elválasztva a következő parancs, ahol ugyanez szerepel ugye, mégegyet továbblép ha egy enter van.
Harmadik résznél a / után d, ez törli a sort.
Ebből a logikából következik, hogy ha 4 ilyen sor van 3 lesz belőle, ha 5 akkor 4 és így tovább.
Tehát előbb lefuttatod ezt majd ami kettővel ezelőtt írtam ami 2-ből egyet csinál.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Megnéztem Windows alatt, mûködik.
Egyrészt: A bináris mellett a függõségeket is le kell szedni. A teljes pakkot szedted le? (Complete package, except sources)
Másrészt: parancsosrt kell nyitni ott ahol a fájl van (explorerben shift plussz jobb klikk parancssor nyitás)
Harmadrészt: a sed-et el kell érnie (vagy odamásolod az egész pakkot vagy elérési útvonalat meg kell adni a környezeti változóknál. Elõbbi egyszerûbb lehet)
Negyedrészt: ezeket: ' ' cseréld ki ezekre: " " (valamiért win alatt nem megy az elõbbivel)
Ha ez mind jó akkor megy, kipróbáltam.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
Minden megoldható, viszont ismerni kell mi van a fájlban, mert amit írtam az azt csinálja, hogy:
1. átalakítja soronként az első 003-6 -ot +36 ra majd a végeredmény újfájl.vcf -be teszi
2. újfájl.vcf -ben soronként az első - jelet törli.Mit hogy csináljon rengeteg féleképpen lehet szabályozni. Ezért nem mindegy van-e kötőjel máshol stb. ezeket nem tudom.
Amit írtam nyugodtan kipróbálhatod mert az eredeti fájlt nem írja felül.
-
BoB
veterán
válasz
w.miki
üzenetére
A sed-et pont erre taláták ki. Ha egy sorban csak egy telefonszám van, és nincs máshol kötőjel, akkor:
sed 's/003-6/+36/' régifájl.vcf > újfájl.vcf ; sed 's/-//' -i újfájl.vcf
Persze ez linux alatt terminálban, de windows-ra is letölthető.
Ha máshol is van kötőjel vagy több telefonszám (vagy van olyan telefonszám ahol még több kötőjel van) van egy sorban akkor máshogy alakul!
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
-
BoB
veterán
Ha ezt linkeled legalább ne a két évvel ezelőtti verziót a fantasztikus origó szoftverbázisról...
http://mpc-hc.org/ -
BoB
veterán
-
BoB
veterán
válasz
LonGleY
üzenetére
Előbbire nézd meg ezt: LAN Messenger
-
BoB
veterán
Win alatt nem tuti hogy teljesen így van, de linux alatt:
az alap parancs így néz ki:
grep [opciók] ezt_keresd elérési_útvonal
pl.: grep alma /home/bob/Documents/*Win alatt a * lehet nem elég hanem *.* kell. Értelemszerűen *.txt -re csak a txt kiterjesztésűek között keres.
opciók lehetnek:
-c : ne írja ki a talált sorokat csak számolja meg hány ilyen sor van
-f : megadott fájlból nézze ki mit kell keresni, minden sora a fájlnak külön szöveg amire keressen
-H : minden találathoz írja ki a fájl nevet
-h : ne írja ki a fájl neveket több fájl keresése esetén
-i : ne vegye figyelembe a kis nagy betű különbségeket
-l : csak a fájl neveket listázza amiben találat van
-n : írja ki a találatoknál hanyadik sor a fájlban
-o: csak azt a részt mutassa ami a keresett szöveg körül van
-r : rekurzív keresés, vagyis keressen minden almappában is
-v : invertálja a keresést, vagyis azokat a sorokat listázza amiben nincs találatEz nem az összes, itt még nézelődhetsz ha kellene még valami funkció.
Új hozzászólás Aktív témák
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - 15% AKCIÓ
- 10 Darab ÚJ PC Játékszoftver
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most Ünnepi áron! :)
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 36 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- 5G LTE! Microsoft Surface Pro 8 i7-1185G7 16GB 1000GB 1 év garancia
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)