- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Azonnali informatikai kérdések órája
- SONY LCD és LED TV-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lopakodva befutott a Radeon RX 9060
- Bluetooth hangszórók
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
tomic
addikt
Érdeklődnék,hogy mivel tudnám egy wav formátumba összeszedett zenéket szétszedni, majd lementeni lehetőleg minőség vesztés nélkül?
-
Big Bopper
tag
Illetve full processing mode-ra gondoltam, az egy marha nagy fájlt fog eredményezni. Direct stream copy fölösleges mert hiába lett avi a konténer, a kodek miatt a program úgyse tud mit kezdeni vele.
-
olivera88
veterán
Tud valaki jó ingyenes képnézegető programot? Xnviewen kívül.
-
Istyu74
aktív tag
Üdv,
Tudtok nekem mondani egy olyan programot amivel egyszerűen lehet time lapse videókat készíteni.
Konkrétan a telefonnal készített felvételeket szeretném igy megcsinálni. -
bobalazs
nagyúr
Aki egy normális, kis méretű, gyors email klienst szeretne, ajánlom a mailbird-öt.
Nem reklámozásképpen, de übereli az szokásos alkalmazásokat. -
válasz
Big Bopper #31285 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy újra kell kódolni, lévén, hogy az MKV csak egy konténer, csak úgy, mint az AVI is. Ha pl. be lehet olvastatni az MKV-t VirtualDubba, akkor szerintem menni fog a direct stream copy is AVI-ba.
Tessék: MKV plugin VirtualDubhoz
-
cigam
titán
válasz
Big Bopper #31280 üzenetére
Ne ragaszkodj ey olyan konténerhez ami ... nem ideális vágásra.
Sima avi-t(mpeg-et), és wav-ot használj. Azt minden vágó/szerkesztőprogram szereti.
Próbáld meg az avidemux-ot. Le tudja cserélni a videó hangsávját egy külön hangfájlal. El tudja tolni a hangsávot, az esetleges kép=han szinkron elcsúszásakor.
Egy próbát megér a shotcut, de Linux alatt ott az openshot(van live DVD is belőle!), vagy a kdenlive. -
cigam
titán
válasz
w.miki #31257 üzenetére
Egyrészt a MailStoreHome-al lementheted a levelezésed. Ezt vissza is tudja tölteni "bárhova", legyen az egy IMAP postafiók, Thunderbird, vagy Outlook.
A Thunderbird-höz van egy ImportExportTools plugin, ami képes az eml fájlok importálására. (Ha OE-ből egy levelet kihúzol egy mappába, azt elmenti oda eml kiterjesztéssel.
Havi 3000.-ért megkapod az Office365-öt. Így a "nagy" Outlook is legálisan használható lesz.
-
LonGleY
veterán
válasz
Big Bopper #31280 üzenetére
Akkor miért nem használod akkor azokat? Az MKV-t össze tudod rakni más programmal is a szerkesztés után.
-
mnnorbi
tag
Sziasztok! Nagyon szeretnék a nava.hu-ról letölteni videókat,régen sikerült is a StreamTransport-al de amióta megújult a nava azóta nem működik ezzel. Aki tud erre valami programot kérem ossza meg velem, az sem baj ha csak privát üzenetben. Előre is köszönöm! Remélem tudtok segíteni!
-
zone
őstag
válasz
ViZion #31276 üzenetére
Ha céges laptop és annyira bizalmas fájlok vannak rajta, a biztonságról a céges rendszergazdának kellene gondoskodnia. Ebben az esetben még a gyereknek sem lenne szabad odaadni.
A vendég vagy általános jogú fiókból nem érhetőek el a többi jelszóval védett felhasználó dokumentumai, ha azok a c:\users\felhasználónév alatti mappákban vannak. De ezt egy hozzáértő elég könnyen megkerülheti, így marad a titkosítás.Követésre a Prey alkalmas, mindenféle eszközre feltelepíthető.
-
ViZion
félisten
Sziasztok!
Párom céges win7 laptopjára tervezek valami csúnyaságot
A lényeg, h lenne neki egy felhasználó, teljesen átlag dolog, ahogy kell. Jelszóval.Mellé lenne egy másik user, oda semmi jelszó, semmi jogkör -vendég fiók is lehet akár.
Feladat, h egyrészt nem tudom, h a jelszóval védett user fájlokat zárolja vagy titkosítja-e, mert linuxon ez egy kattintás. Lényeg, h ha ellopják a lapost, vagy csak a vendég userrel valaki (kolléga, gyerekek, tolvaj, etc) bejelentkezik, akkor ne férjen hozzá a céges cuccokhoz. Illetve a vendég fiók tevékenység logolva legyen (böngészés első sorban), az sem baj, ha IP-t, webcam képet don mailen X percenként, vagy valami távoli hozzáférést is tudna.
Gondoltam a teljes Truecrypt titkosításra, de ezzel egyrészt a gyerek sem tudja bekapcsolni, másrészt ha ellopják, akkor nem tudják használni, elveszik a lebuktatás lehetősége.
Köszönöm a tippeket! -
madd dogg
senior tag
-
Dany007
veterán
Üdv!
Mondjatok egy olyan free programot, amivel Win8 alól tudok partícionálni rendszermeghajtót.
Jött a céghez pár új gép és gyárilag telepített Win8 van rajta. Természetesen annyi eszük már nem volt, hogy a rendszernek külön meghajtót particionáljanak és külön egyet a munkára...
Úgyhogy most valahogy meg kéne oldanom, hogy a vinyón lévő szabad helyet külön partícióként létrehozni... -
válasz
Big Bopper #31264 üzenetére
freemake video converter
magyarul is tud
weboldalán van tutorial hozzá (ez angol nyelvű) -
BoB
veterán
válasz
Big Bopper #31267 üzenetére
Egy az egyben akarod rátenni a hangsávot? (úgy értem 55 perces videóra 55 perces audiót)
-
válasz
Big Bopper #31264 üzenetére
Googlet próbáltad már? Csak mert egy rakás programot kidob.
-
w.miki
veterán
válasz
kivlov #31260 üzenetére
Hát én néztem ezt a Live Mail-t, de az OE klasszisokkal jobbnak tűnik
és eztán sem tudom, hogy tudnám a Live XP levelezést Live W7-re vinni?
ThunderBird-be pedig nem tudtam az elmentett fiókjaimat (IAF) beleimportálni
Így még nem tudom mi lesz a váltással... ?Más
ismerősöm szeretne Youtube videókat Hang formátumba lementeni?
Ehhez milyen, végtelenül egyszerű, magyar nyelvű (gyors) programot ajánlanátok?
(Én a elsőre a Freemake VD-t mondtam, de az kicsit lassú, és nem is teljesen magyar.) -
Big Bopper
tag
Tud valaki mondani olyan videovágó programot Windows alá, ami megnyit mkv fájlokat? Olyasmire gondolok mint a Cool Edit Pro például, amivel a videóra lehet vágni hangsávokat. Magyart szinkront akarok rágyógyítani egy filmre, de nem találok olyan programot ami kezelné az mkv-kat. Illetve már az is elég ha az mkv-ból kinyert h264 video streamet támogatja.
-
tonyrulez
őstag
PC használati statisztika programot keresek, amit ha megnyitok mutatja timeline-on hogy mettől meddig volt használva a gép, esetleg hogy milyen programok voltak megnyitva és mikor. A Gecko Monitort kipróbáltam, de az már túl sok erre a célra, ráadásul a timeline funkciója nem is mutatja az uptime-ot.
-
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31253 üzenetére
További kellemes hápogást!
-
Kezdő vagyok
őstag
válasz
LonGleY #31250 üzenetére
Ha alapból egy operációs rendszer tudja azt,amit egy másik operációs rendszer csak registry módosítással képes,akkor az az operációs rendszer abból a szempontból jobb.
Pl.erős túlzással ha veszel egy Ferrari-t,vagy veszel egy Trabantot,elképzelhető,hogy a Trabantot jobbnak fogod tartani,ha csak abban működik a fék.
Ha csak 50-el mész,akkor is.
Mert valamikor azért csak meg szeretnél állni vele.(Gondolom én.)
Vagy megvárod,míg kifogy az üzemanyag a Ferrariból,az is megoldás,viszont addig is jól kell kormányozni,hogy neki ne menj senkinek.Gép, alaplap és eszközfüggő a dolog.
Egyetértek.
Viszont akinél nem jól működik valami,azon segíteni kellene,ha problémája van,azt meg kellene oldani. -
Hulot
tag
Nem programról, hanem megoldásról kérdezek:
A Windows Powershell használatával kellene olyat megoldani, hogy egy weboldalt megnyitva az ott lévő táblázatból kiszedjen pl. néhány valuta rövidnevét és az értékét, majd egy ablakban nagyobb, színes betűkkel kiírja azokat.
Örülnék egy teljes kódolásnak. (vagy alapozó szintű jó példáknak) -
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31247 üzenetére
Nem jobb az XP semmilyen szempontból, de beszéld be magadnak nyugodtan. Gép, alaplap és eszközfüggő a dolog. Ha akarod, akkor hagyd fent a programot, senki nem beszélt le róla. Kár a semmin szenvedned...
-
G3kko
tag
sziasztok!
Olyan "szótár" programot keresek, ami tudja a következőt:
Random cikket olvasva, abból egy szót / kifejezést kijelölve, az egy böngészős beépülő segítségével, asztali kliensbe szinkronizálható; mintha egy szótár lenne. Optimálisan ott célnyelve történne fordítás.
Létezik ilyen? -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
Kezdő vagyok #31247 üzenetére
Hogy magyarázzam máshogy:a probléma akkor is fennáll,ha nem foglalkozunk vele,és figyelmen kívül hagyjuk.
Nem gondolnám,hogy jót tenne a HDD-nek,ha Windows 7 alatt leválasztjuk,és az pörög tovább,majd lehúzzuk az USB csatlakozóról pörgés közben. -
Kezdő vagyok
őstag
válasz
LonGleY #31246 üzenetére
Csak annyit,hogy nem én hallucinálok,és hogy a jelenség nem csak nálam áll fenn.
És csodálkozom rajta,hogy erről a problémáról még nem hallottál,csak osztod az észt,hogy minek feltenni azt a programot,ami felesleges...És továbbra is fenntartom,hogy az XP ilyen szempontból jobb.
-
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31245 üzenetére
Most mit akarsz mondani?
-
akaido
addikt
válasz
w.miki #31243 üzenetére
TuxPaint [Leírás]
[itcafe cikk] -
w.miki
veterán
Rajzprogramot, kisgyereknek mit ajánlanátok.
WordArt helyett, amiben vannak kész alakzatok is, tud szinezni, meg effektezni, rajzolgatni, de mégis könnyen használható, és ingyenes? -
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31240 üzenetére
Nálam minden winyót és külső HDD-t (köztük a WD-ket is) leállít a gép (a Win 7 társaságában), pedig alapból 4 van az SSD mellett. Mindig csak az pörög fel, amelyiket épp használom.
-
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31236 üzenetére
Akkor ne szedd le! Logikus. :]
-
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31234 üzenetére
Ne rakd fel... :Đ Ilyen egyszerű.
Nincs is rá szükség. -
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31232 üzenetére
Jahogy minden extra tevékenység nélkül változákony a dolog?
Ezeket az USB-mehjató dolgokkal sosem voltam teljesen tisztában, szerencsére nálam sosem volt probléma ezekkel (mondjuk külső programmal sosem kutyultam a terepet).
-
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő vagyok #31230 üzenetére
A kérdést sem értem. Most van, hogy valamelyik nem működik? Ha nincs, akkor mit foglalkozol ezzel?
A WD-khez pedig nem kell semmilyen plusz program, eszembe nem jutna CD-t berakni ezekhez. Plug-and-play, you know...
Az, hogy az XP mit csinál, meg tök lényegtelen. Mint operációs rendszer, muzeális.
-
Kezdő vagyok
őstag
Sziasztok!
Hogyan lehet azt elérni,hogy levegyem egy külső USB eszköz driverét?
Magyarán szólva mit kell tennem,hogy az eszköz csatlakoztatása után azt írja ki,hogy"eszközillesztő szoftver telepítése",majd hogy az"eszközillesztő szoftver telepítése sikeresen megtörtént"?
Ezeket a dolgokat saját magától csinálja a Windows a külső USB eszköz csatlakoztatása után.Windows 7 és Windows XP esetében ebben az újratelepítésben(ha lehet),van-e különbség?
A külső USB-n csatlakoztatott My Passport USB HDD-k esetében(több is van),amit adtak velük programot,ennek levétele után egyik esetben az egyik eszközt ismerősnek érzékeli,a másikat meg újnak.
Mitől lehet ez?És baj-e?
Eddig az ilyen program újratelepítések után mindegyik ilyen eszközt újnak látta a Windows 7 64 bit Professional. -
virkir
veterán
Tud valaki egy jó konvertert amivel pdf-ből lehet epub-ot kreálni egyszerűen?
Calibre full szétcseszi a szépen formázott szöveget, vagy csak én vagyok béna hozzá.
Az online konverter amit ismerek egy fokkal jobb de még mindig elég használhatatlan a végeredmény. -
madd dogg
senior tag
Sziasztok.
Cégnél szeretnék validáltatni egy videókonvertert. A lényeg, hogy a formátumok nagy része konvertálható legyen (tehát nem egy mov to avi), szabadon beállítható videófelbontással és hang bitrátával.Milyen programot ajánlotok? Lehet free és licenszköteles is. VegasPro lenne bent elérhető, de az totál felesleges kiadás csak konvertálásra.
-
kromatika
veterán
sziasztok.tunátok nekem ajánlani egy linket,ahol olyan program van ami a pc-n történt üzenet váltásokat,tehát minden vetű lenomást rögzít?pl a face book irt üzeneteket,email,skype stb?win 7 re kellene.és ha lehet minnél egyszerűben használható.ekőre is köszi.ha esetleg olyan is ami a vidó beszélgetéseket is hang alapján.az még jobb.
He lehet több lehetőséget is kérnék.
-
Chrys_
addikt
Hogyan lehet megoldani az otthoni gépem webszerveren keresztüli elérését? Hasonló megoldást keresek, mint ami a Synology NAS-ban van (ezt el is érem). Sajnos nem telepíthetek Teamviewer-t a céges gépre, és nincs nyitva minden port a hálózaton.
-
-
r3dsnake
nagyúr
Hi!
Kicsit off, de nem tudja valaki EZ milyen proginak az ikonja? Nagyon ismerős, de nem tudok rájönni...
Köszi!
-
LLKobe
veterán
Üdv!
Tudtok esetleg windows alá olyan programot, amivel hangparancsokat lehet kiadni? Nem hangfelismerőt, nem kell hogy felismerje mit is mondok, hanem egyszer felmondok egy parancsot, és ha ugyanazt mondom, akkor hajtson végre egy műveletet.
-
Kékes525
félisten
válasz
LonGleY #31209 üzenetére
Kíváncsi lennék a véleményedre, hogy a Windos 7 Manager szerinted milyen?
Szerintem jó, nagyon sok beállítási lehetősége van, látni hogy mit csinál és sok jó segédprogram gyűjteménye is van. Windows 7 Manager
-
mekker
őstag
Nem egészen arra gondoltam, de már találtam programot rá:
StandaloneStack -
mekker
őstag
válasz
Haapaet #31211 üzenetére
1. KMPlayert letöltöd, abban elvileg lehet 2 feliratot is egyszerre nézni
2.Vannak különféle muxer programok (pl. mp4muxer, mkvmuxer stb...), amikkel kevesebb, mint 5 perc alatt össze tudsz boronálni egy filmet a felirattal, mintha égetett felirat lenne. Ha kész, csak simán rádobsz lejátszóban egy angol feliratot és feljebb tolod a pozícióját.Saját kérdésem:
Olyan program kéne, ami hasonlót csinál Win7-en, mint az androidos képernyőre kihelyezett mappák, hogy egyet rákattintok és kiad egy kisebb keretet a benne elhelyezett dolgokkal. -
Haapaet
csendes tag
Sziasztok
létezik olyan videó lejátszó alkalmazás ami képes egyszerre 2 felirat fájl kezelni?
nyelv tanuláshoz használnám hogy egyszerre a látnám a magyar és az eredeti nyelvet
köszönöm -
_stick_
őstag
Hali!
Szerintetek melyik jobb tisztító progi: Ashampoo Winoptimizer10 vagy Wise Care 365 Pro? -
LonGleY
veterán
válasz
poirot #31203 üzenetére
Szóval, mégiscsak maradt a user error...
Ennyi. utána továbbra is teljesen funkcionális a program, mindenféle "pokki" nélkül... Közben - ahogy írtam - tiltom tűzfalban a telepítés közben netet kívánó processzt. Ha ez nem megy, akkor nincs több javaslatom. Eddig mindenkinek sikerült itt használnia.
-
LonGleY
veterán
válasz
LonGleY #31201 üzenetére
Vagy, ha a tűzfal harapós módba van állítva, a telepítés közben és utána is nyugodtan tiltható a progi (én is így szoktam alkalmazni). A Downloader-nél van plusz trükk, ugyanis a érdemes letiltani az egyik auto induló komponensét (infó), de a Converter-hez ilyen se kell.
-
LonGleY
veterán
válasz
poirot #31200 üzenetére
Mondom, hogy Freemake Video Converter (nem pedig ...Downloader)!
Innen tudod leszedni a rendes telepítőjét.Nem letöltőprogram, és nem tukmál semmit azon kívül, hogy kiikszeled azt az egy-két esetleges dolgot a telepítés során (mint ahogy oly sok ingyenes programnál is). Nem eszetlenül kell nyomogatni a tovább gombot, de ezt a skillt itt megelőlegezzük a kérdezőknek...
Ez az egyik legegyszerűbb és legtöbb formátummal elbánó konvertálóprogram. Ha további bajod van vele, akkor az már user error... Érdemes abba belegondolni, hogy nem véletlen szoktuk ezt itt javasolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jogtiszta Windows - Office & Vírusirtó licencek- Azonnal - Számlával - Garanciával - Nint.hu
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest