Hirdetés
-
PROHARDVER!
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kispx
addikt
-
smallmer
őstag
Sziasztok, bocsi hogy ide irok
csak nem találtam hozzá topicot.
Valaki tud mondani véleményt a transmissionról windows alatt?
-
Maxell014
senior tag
Üdv
Melyik program az ami játék közben tudja úgy mutatni a cpu és ram használatot mint az EVGA Precision X 16 a vga használatot ?Előre is köszönöm a segítséget !
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Adobe Bridge-re tudtok valami normális alternatívát? nyílván PS intergációt kénytelen vagyok elhagyni. Netán a leírtakkal találkozott már valaki?
-
w.miki
veterán
GOM player-ben hol lehet a nyelvet magyarra állítani?
Valahogy nem találom a language opciót a beállításokban -
t420s
aktív tag
Üdv!
Hogyan lehet Windows alap Perfmon-nal per-process CPU utilization-t mérni mondjuk 1 órára?
Köszönöm
-
tomic
addikt
Sziasztok!
Segítség kellene mert nem boldogulok egy pdf fájllal. A fájlban szerepel egy szöveg és ebben a szövegben egyetlen 1 betűt szeretnék átírni. Mivel tudom ezt megcsinálni és hogyan?
-
törölt tag
Hali! Olyan programot keresek, ami véglegesen törli a fájlokat a hdd-ről. A lényeg, hogy ne lehessen visszaállítani semmilyen programmal.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
FoxiestFox #32684 üzenetére
-
Sziasztok.
Van néhány lemezképem nrg formátumban.
Ez a Nero szemete.
Hogyan tudnám áttenni őket valami emészthető formába, anélkül, hogy a Neroval szennyezném a rendszerem? -
válasz
Haapaet #32682 üzenetére
A Word maga képes számos külső forrásból úgy dolgozni, hogy a sablon többi részét változó adatokkal tölti fel. SQL adatbázis is lehet ez a külső forrás. Én először ezzel kísérleteznék.. illik is ennyire megismerni a Word-öt.
Az így elkészült doc-ra aztán vannak már automatizálható pdf készítők -
Haapaet
tag
Sziasztok
érdeklődnék, hogy tudtok-e olyan programról amivel word/pdf dokumentum generálható egy szerkeszthető sablon alapján, a sablonban megadhatóak bizonyos feltételek és egy adatbázisból kapja az adatokat?
amit konkrétan szeretnék, szerződés/ajánlat dokumentum legenerálása az ügyfelek részére, adatbázisból jönnének az ügyfél adatok, és bizonyos feltételek teljesülése mellet a szöveg változhatna pl.: xy termék rendelkezik opcióval amit nem feltétlen kér az ügyfél, így az erre vonatkozó bekezdés jelenjen/ne jelenjen meg a dokumentumban. az adatok MS SQL adatbázisban vannak tárolva
köszönöm -
Kernel
nagyúr
válasz
RAiN91 #32676 üzenetére
KMPlayernél is van lehetőség, az előerősítés menüpont alatt, bár nem hinném, hogy ez a jó megoldás. Ez elvileg csak arra van, amikor a forrás nem normál szintű.
Normál szint esetén annak pont illeszkedni kell a Windowshoz, illetve hangkártyához. Ha én például a VLC-nél 100% fölé megyek, máris betorzít a hang, túlvezérlődik.
-
FrezeR
senior tag
Sziasztok
Olyan programot keresek amivel pl rákereshetek egy adott dologra, akkor arról nekem képet keres a neten és le is tölti. Pl egy konkrét autó márkáról, típusról keresve képet stb. Van ilyen?
-
Soma01
veterán
válasz
Kernel #32672 üzenetére
Én ezt találtam végül (RollBack Rx), de az esetleges kompatibilitási hibák miatt nem azt választottam. Acronis True Image-et próbálgatom most.
-
Kernel
nagyúr
válasz
Soma01 #32667 üzenetére
Nem emlékszem olyan visszaállító programra, ami beépülne a bootmenübe, külön lehet barkácsolni esetleg: [link]
Vagy azt is meg lehet tenni, hogy telepíteni két Windowst, külön partícióra, multibootban, egyik lehet egy XP is, a kis helyigény miatt. Belépek az XP-be, azon belül egy klónozó programmal (van sokféle, amelyik tetszik) tudom kezelni bármely másik partíciót, komplett mentés, visszaírás.
-
Soma01
veterán
Egy jó "Time Machine" szoftvert tud valaki ajánlani nekem?
-
Soma01
veterán
Nekem egy jó video lejátszó program kellene a MPC-HC-n kívül. Magyarul tudjon.
A másik program amit keresek egy olyan, ami az egész operációs rendszert vissza tudja állítani egy korábbi időpontra. De teljes körűen kellene, minden fájlra, nem csak úgy mint a Win beépített rendszer-visszaállítása. Olyan kellene, mint ha az egész lemezkép el lenne mentve. De a bootoláskor vissza lehessen állítani ha kell, ne kelljen plusz CD vagy USB.
-
gyulank
addikt
De ha tudsz ajánlani freeware-t amivel meg tudom csinálni úgy, hogy egér se legyen benne, meg ne az egész ablakot vegye, akkor ne tartsd magadba. De sehogy sem az igazi ez így, mert nekem kéne utána pontosan illesztenem a másik hanghoz. Azt se tudom, ezek vesznek-e fel hangot.
-
cigam
titán
válasz
gyulank #32658 üzenetére
Ha jól tippelek te egy spektrum alaizátort szeretnél felvenni. Eddig még nem találkoztam olyannal ami videót készít a mérésről, de ha veszel egy jóképű analizátort, és egy képernyő felvevő programot, már összejöhet a dolog.
-
LonGleY
veterán
-
gyulank
addikt
válasz
LonGleY #32657 üzenetére
De ebből se tudom, hogy mi a vj, meg a resume mit, hogy csinál, nem hogy ha keresném. Nekem szigorúan a hangra épülő effekt kéne, winampban is csak a nagyon régiben volt olyan, az újabbakban alig, vagy egyáltalán nem látszott a hang. Szóval, amin azért látszik, hogy magas, vagy mély hang lett hangosabb, valamilyen formában megnyilvánul, és nem elmosva, hanem olyan gyorsan ahogy csak lehet. És ami videót csinál, mondjuk mp4-et. Én abban sem vagyok biztos, hogy ezek azt csinálnak.
-
LonGleY
veterán
válasz
gyulank #32656 üzenetére
VJ programok, pl. Resolume. Vagy egyéb hasonlók:
List of music visualization software @ Wikipedia
Ezek közt ott van a MilkDrop is, ami még WinAmp alatt volt nagyon menő (főleg egy kis fűszerrel megtoldva). Biztos van erre épülő render-lehetőség ma is. Meg hát elég fejlett a Google keresője is...
-
gyulank
addikt
Van olyan program, amivel hangból lehet vizuális effekt videót csinálni? Szóval ami létrehoz egy videó formátumot lehetőleg h264 kodekkel, és kiválaszthatok egy nekem tetszőt, és a képarányt, felbontást, stb.? De a lényeg persze az effektvideó, a többit konvertálgatásokkal meg lehet oldani, csak az nem az igazi.
Vagy amivel felvehetem egy program valamilyen megjelenítését, aztán kivághatom, összeilleszthetem a képernyő különböző helyein lévő dolgokat, ami nem kell, meg kivágom? Ez egy képnél könnyű lenne, de hogy videóban is lehet-e ilyet azt nem tudom. -
cantus
tag
Fényképezőgépemmel készített képeimet és videóimat akarom egybeszerkeszteni. Tehát, hogy a vetítés során, hol képvetítés történjen, hol pedig a videókból részletek legyenek lejátszva. A képvetítés alá zenét és feliratozást is készítenék. Milyen progi a legjobb erre?
-
Lenry
félisten
Kellene nekem egy olyasmi jelszó-kezelő, mint a LastPass, csak ingyenesen. Tehát multiplatform (főleg Windows, Linux és Android) és szinkronizál a különböző eszközök között.
Előre is köszi
-
kispx
addikt
CloneZilla
szerk.: nasnál még nem próbáltam -
KG_87
csendes tag
Helló!
Érdeklődnék, hogy milyen lemez klónozó programok vannak az acronison kívül, mert jelenleg azt használom, viszont eddig usb-s dokkolóról mentettem vissza a lemezképeket, most viszont vásároltam egy Thecus NAS-t, és ha acronissal bootolok, a nasról visszatöltve hibát ír ki nagyon sokszor (semmi konkrétumot, csak error). A fájlt visszamásolva windowson tökéletes, ebből gondolom, hogy nem a nassal van a gond. Szóval egy klónozó programot keresek, ami tud bootolni is.
Köszi! -
cigam
titán
válasz
Elber09 #32647 üzenetére
Windows MovieMaker, Wondershare Video Editor, hogy csak 2 példát említsek olyan programokból, amikkel a kezdő is elboldogul.
Belehuzigálod a videókat, kivágod a szükséges részeket, a feliratozóval pedig tudsz sorszámot tenni közéjük. -
Elber09
csendes tag
Jó napot!
Segítséget szeretnék kérni a következőhöz:
A kedvenc verekedős filmjeim legjobb jeleneteiből szeretnék készíteni egy egyveleget. De úgy, hogy minden kivágott jelenet között jelenjen meg egy szám, ami jelzi, hogy hanyadik bunyó jön. Mint egy focis gól összefoglaló a hét 10 legszebb góljáról.
A források Xvideó és hd videók is.Fogalmam sincs milyen programmal lehet ezt.
És elfogadok bármilyen egyéb tanácsot, még hasonlót sem csináltam soha.Előre is köszönöm!
UI: Cserébe szívesen adok tanácsot olyan kérdésekbe, miként legyünk boldogabbak, úgy, hogy ne függjünk a környezetünktől. Bocs, de én csak ehhez értek.
Tisztelettel:
Keres Dániel -
cigam
titán
válasz
a.gabriel #32645 üzenetére
A codec, és a felbontás nincs szoros kapcsolatban. Szóval elöbb meg kéne nézni milyen kép/hang codec-et használtak a készítésekor (pl. h.264-el is lehet 4k videót készíteni, nem kell feltétlen h.265)
Nekem nincs rá ingerenciám, de ott van mindjárt a divx plugin
-
a.gabriel
tag
Valaki adjon már tippet, hogy 4k video anyagot milyen codec-el tudom megnézni mpc lejátszóval.
Hiába lenne a barátom a google, de nem akar velem barátkozni ebben a témában.
Tudom, hogy H.265 codec kellene.
-
tonyrulez
őstag
Van olyan Twitter webapp/Windows alkalmazás, ami megjegyzi hogy legutóbb hol tartottam, és nem az elejétől mutatja a timeline-t? Szinte az összes Android/iOS Twitter alkalmazás tudja ezt alapból.
-
AtHoS
nagyúr
Van egy hibás winyó nálam, ami azonnali cserére szorul HDS szerint. Viszont működik és "szépen" lehet róla másolgatni.
Itt van nálam a csere winyó is, amire át kellene mentenem a leolvasható adatokat.
Nos ehhez kellene egy olyan másolgató program, ami, ha beleszalad egy olvashatatlan szektoron lévő fájlba, akkor azt a fájlt/szektort/stb.. kihagyja és ugrik a következőre 1-2 mp-en belül.
Sajna a wines másolás ilyen fájloknál megakad és ott totojázik félórákat egy szerencsétlen JPG-vel is. Szóval bazira nem fog végezni egy hét alatt sem
-
Sziasztok!
Asztali levelező klienst keresek, mert a Thunderbird naptár kiegészítőjével kezd meggyűlni a bajom... (eltűnnek a goggle naptárbejegyzések...
)
Szóval amit tudnia kellene:
- Gmail fiók kezelése IMAP beállítással
- Google naptár kezeléseAz Outlook-ot túlságosan monstrumnak tartom ehhez a feladathoz (ágyúval verébre esete
).
Előre is köszönöm a segítséget
-
tonyrulez
őstag
-
Silious
tag
Sziasztok!
Egy olyan gondom lenne, hogy az egyik helyi tv adó , egy riport adását szeretném rögzíteni (más forrásból sajnos nem beszerezhető, vagy tv-ben, vagy online adás formában). Sajnos hardveresen nem igazán tudom megoldani, így maradna az Online tv adás(flash) rögzítése, böngészőben.
Tudnátok ajánlani olyan programot, amivel tudom rögzíteni a képernyő bizonyos részét, mind képileg, mind hangilag, és persze megbízható legyen?Amiket próbáltam, de nem működtek megfelelően:
HyperCam 3: Sajnos ez valamiért pár másodperc rögzítés után megáll a felvétel
Free Screen Video Recorder: Ez pedig sajnos csak képet rögzít, hangot nem.Van valakinek valami bevált programja, vagy esetleg más ötletet is szívesen meghallgatok!
-
genndy
addikt
válasz
fcrhs30 #32626 üzenetére
Foobar. Ennél funkcionálisabbat nem nagyon találsz. Ha kell a csicsa, van hozzá millió plugin.
(#32611) Vasinger!: egy egyszerű .bat is tökéletes erre:
dir C: /S >D:\Dokumentumok\dirlist_C.txt
dir <meghajtónév> /S <fájlnév_C.txt>
Ez annyit csinál, hogy a dir parancs kimenetét egy fájlba irányítja. Dátum, név, méret az infó benne. -
rolii92i
tag
Hali!
.pak fájl megnyitásához/kibontásához szeretnék segítséget kérni,milyen programot ajánlanátok hozzá?
Van egy játék annak a Speech_English fájlját szeretném megnyitni abban reménykedve hogy ha ezt megteszem akkor láthatom a játék párbeszédeit szövegesen.
Ez így működhet vagy felejtsem el mert ígyis úgyis csak infós kriksz-krakszokat fogok a helyén látni?
Előre is köszi a segítséget! -
Kernel
nagyúr
válasz
tonyrulez #32625 üzenetére
Nekem a PotPlayer úgy van beállítva, hogy fullsrceenben indul, rögtön feldobja a navigátort, ahol választani tudok.
Menet közben egy paranccsal (bill. vagy távszabályzó) tudom előhozni szintén a navigátort. De itt nincsenek borítók stb., ilyenekre én nem adok / nem érdekel.
-
fcrhs30
csendes tag
sziasztok!
primitív kérdés: winamp helyett tudtok ajánlani valami faék egyszerűségű zenelejátszót? csak zenéket kéne lejátszani (mp3, esetleg ogg, flac), és ne akarjon mindenféle bullshit funkciót erőltetni. (pl. a windows media playertől agyfaszt kapok.)
köszi!
-
tonyrulez
őstag
XBMC-hez hasonló "filmindítót" keresek. Gépen lévő fájlokat tudjak hozzáadni a programhoz, induljon fullscreenben vagy legyen abba tehető; borítót, max. rövid leírást töltse le (ha kell, manuálisan hozzáadom), és rákattintva adott borítóra/filmcímre indítsa el a hozzá linkelt fájlt az alapértelmezett lejátszóval. Nem kell nekem beépített lejátszó, arra ott van a tökéletes Splash Pro, ami rögtön teljes képernyőn indul, ezért csak egy kiválasztó-felület kell. TCMD, fájlkezelő és egyéb filmkatalógusok rondák ehhez.
Tehát ne ilyen randaság legyen, hanem ilyen vagy ehhez hasonló. -
kivulallo
tag
Sziasztok!
Tegnap az osztálytársam azzal fordult hozzám, hogy egy arckereső programot szeretne, amiben ha ő kiválaszt egy arcot, az megkeresi az összes képet amin az adott fej rajta szerepel. Szeretné kiválogatni a 12000 fényképét a telefonján.
Létezik ilyen, lehetőleg ingyenesen hozzáférhető cucc?
Én csak egy Face Capturix nevű dolgot találtam, de az fizetős, és olyan helyen sem lehet megtalálni amit ide nem szabad írni...PC vagy Android platformra kéne.
Köszi!
-
Gabás
addikt
válasz
Integrator #32617 üzenetére
Sticky Password
-
válasz
keepass
-
LonGleY
veterán
válasz
LastPass, KeePass, Password Safe.
1 online, 2 offline, ezekből az első 2 biztosan be tud épülni.
-
Integrator
aktív tag
Sziasztok.
Eddig jelszavak tárolására (és FireFox-ba való beépüésre) a SafeWallet nevű programot használtam, de sajnos leálltak a fejlesztésével, és ezáltal már a FireFox kompatibilitás is megszűnt.
Valami ehhez hasonló programot tudtok ajánlani? Nem baj, ha esetleg fizetős, csak korrekt legyen, működjön rendesen, és legyenek biztonságban a jelszavaim.
Köszi,
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Egy olyan programot keresek, ami feltérképezi egy mappa/meghajtó tartalmát és azt le lehet menteni. Egyfajta backup készülne a fájlokról, de csak a fájlnevek, mérettel és kiterjesztéssel együtt, maguk az adatok nem kerülnének mentésre.
Előre is köszönöm!
-
Hurkafej
aktív tag
Sziasztok!
Keresnék egy olyan programot ami megmutatja, hogy az adott fájlokat, mappákat mikor nyitották meg utoljára. Pendriven lévő tartalomról lenne szó!
Köszönöm! -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- ASUS TUF FX505DU - 15,6"FHD IPS 120Hz - Ryzen 7-3750H - 8GB - 512GB - Win11 - GTX 1660 Ti - MAGYAR
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP Zbook 15u G5 - i7-8GEN I 32GB I 512GB SSD I 15,6" FHD I Magyar I Cam I W11 I Garancia!
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3330
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest