- Tajvani mintára alakíthatná át a chipgyártást Dél-Korea
- MoDT alaplapok 16-magos CPU-val, a Minisforum gondozásában
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Költséghatékonyságra törekszik a Patriot legújabb, PCI Express 4.0-s SSD-je
- Játékok futtatásán segít a legújabb GeForce driver gyorsjavítása
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós kamerák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- Milyen videókártyát?
-
PROHARDVER!
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Kérlek, KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el!
HA KÉRDEZEL, EZEKRE AZ ADATOKRA SZÜKSÉGÜNK LESZ:
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gainka
őstag
más: Pentium® G3420, 2GB singleCH ram, matrix platinum 7970
60-70% ( max 84%) gpu usage : BF4 test range pályán/single, 14x9 felbontás, ultra-max beállításokkal 100 körüli stabil fps-el folyamatos. [link] várjuk a Mántli-tAzigen
Jolvan akkor mostmár nem félek annyira attol hogy eleinte csak Haswell pentium lessz a gépben
-
-
csucsu21
aktív tag
sziasztok
olyan kérdésem lenne vennék egy intel pentiun g3220-ast
2gb ram elég neki valamint az igp full hd felbotás mellett netezésre elég ? ja és mennyire időt állók ezek az igp-ék?
vagy esetleg mit ajánlotok kimondottam csak böngészésre lenne gép.
előre is köszönömAz élet olyan, mint a motor be kell rúgni másként nem megy !!!
-
greenface
aktív tag
válasz Alister71 #51672 üzenetére
Amúgy az tény, hogyha új árat nézünk, akkor 40-ig valóban az AMD a nyerő.
Én amit láttam teszteket, a Haswell i3 elég rendesen elgyepálta az FX6300-at játékokban.
Pld.
Tekintve még, hogy a procik (FX6300 vs i3 4130) ára kb. ua., viszont az Intel esetében a lap olcsóbb, gyári hűtővel csendben elmegy, + később jobban fejleszthető (i5, i7, míg AMD-nél az FX83xx annyira nem nagy előrelépés), JÁTÉKRA sztem elég egyértelmű, hogy csak Intel.
''Mit ér az erő, ha nem a tiéd?'' - "Pénz legyen, a többit megvesszük!"
-
mackosajt
addikt
Én meg számoltam gyorsan egyet, hogy tudjuk, mekkora hatalmas összegű spórolásról lehet szó.
A legális drogot (cigi, pia) meg úgy hoztam ide, hogy van aki napi szinten többet füstöl, vagy iszik el.
És ne személyeskedj...http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
ez az, hogy 20 W-ot írsz, egyrészt mintha ez marha nagy tétel lenne, másrészt ez a csúcs-chipset fogyasztása, legtöbben a 970-et veszik, ami 14 W.
Akinek meg a 30k + Ft-os alaplapnál ezt kell nézni, az ne vegyen gépet szerintem, hanem keresse meg a hihetetlen többlet fogyasztásra a pénzt. Igen, ezt úgy írom, hogy a melós gépem i5, az otthoni meg FX-6300, a zabálós 990FX chipsetes lappal...
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
-
mackosajt
addikt
24/7-ben hajtva, a chipset, ha a 7 wattodat nézzük az FX TDP-hez (ami ugye nem mért érték, mert lehet ettől kisebb is, de nagyobb is), vagyis az év 365 napján, állandóan bekapcsolva, konkrétan 2500-4500 Ft/éves költségről beszélsz.
Durván kifejezve 60-100 kWh-ról ha non-stop menne a gép, 1 éven át!Vicc ilyen pitiáner dolgokon vitatkozni, miközben sokan havi szinten b@sznak el többszörös összegeket legális drogokra.
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
Mate
nagyúr
intelnél idén i5-i7 vonalon várható új verzió az első negyedévben?
Illetve játékhoz van értelme Intel Core i7-4770-nek vagy bőven elég a Intel Core i5-4570 is?
-
ST05
őstag
válasz ViZion #51681 üzenetére
20 watt, ezt írtam én is
más: Pentium® G3420, 2GB singleCH ram, matrix platinum 7970
60-70% ( max 84%) gpu usage : BF4 test range pályán/single, 14x9 felbontás, ultra-max beállításokkal 100 körüli stabil fps-el folyamatos. [link] várjuk a Mántli-tmate3553: Q2-ben lesz haswell frissítés, csak órajelben piszkálnak picit "fölé" [link]
játékra elég az i5 fullHD-nál, persze ha valami izmosabb vga is lesz, azért én megfontolnám a 8 szálat, amelyet például a bf4 és ujabb game-ek majd tökéletesen kihasználnák..[ Szerkesztve ]
-
-
dunc
nagyúr
Üdv egy olcsóbb I5 (3330) vagy egy 8320-50? melyiknek jobb a teljesítmény játék terén?
-
ST05
őstag
válasz miresz #51673 üzenetére
idle fogyasztás: intel chipset 7w körül fogyaszt a lap, az FX lapok chipset-je 20w körül tudtommal,
nekem a gryphon még 4770k val is 35w-ban áll meg vinyo nélkül 27-30w , szerintem ezt FX-el nem éred el..
( érdekességképp: kapott a rendszer egy 7970-et, igy 55-65w -ra ugrott az idle fogyi, gyakorlatilag duplája lett )
ilyenkor eszmélek fel, azért nagy okosság manapság az IGP, aki nem játszik, dupla fogyi azért nem mindegy..[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Alister71 #51672 üzenetére
A nagy fogyasztás is elenyésző különbséget hoz ki,mivel nem 24h-ban használod full terhelésen,ilde fogyasztása,meg az FXnek a jobb.
Az FM2, vagy az FM2+ meg főleg egy nagyon jó vonal azoknak(akár dVGA nélkül is) akik általános feladatokra,+ néha kis koca játékra használják a gépet. Az SMT-nek egy hátránya van,a régebbi játék motorokon sz@rul skálázódik,és ez igaz az FX-ekre is.
[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz miresz #51671 üzenetére
Én FX8xxx-at nem vennék még1x, mert szerintem sokat fogyasztanak. Amúgy bajom nem volt az FX8120-al se, de így az i5-el szembeállítva 30-35 ezer körül nálam a használt i5 a nyerő. Amúgy az tény, hogyha új árat nézünk, akkor 40-ig valóban az AMD a nyerő.
Nekem nagyon tetszenek az FM2-es Athlonok, egy 750K-val nagyon szemezek, meg valami közepes FM2+ -os lap, erre fogom cserélni az asszony ősrégi C2D-s gépét.Alister from Hell
-
miresz
veterán
válasz Zsivaagoo #51668 üzenetére
Meg kell védeni a mundér becsületét!
Ezeket csak azért írom le,hogy aki épp procit keres,az objektívebben tudjon dönteni.
Szerintem 30e ft-ig az FX6300 a legjobb választás,40e-ig FX8320,és 50 körül egy 1150-es i5,efölött meg nincs is más alternatíva csak Intel,de nincs is ellenfelük ebben a szegmensben.
-
Zsivaagoo
őstag
-
miresz
veterán
válasz Alister71 #51665 üzenetére
Ez badarság,azt te is tudod. Én az FX8320 után semmi,azaz semmi + nem érzek a játékok terén,pedig nekem nem i5-ön van,hanem i7. Ahol érzem a változást az a régebbi játékok,ott van teljesítmény növekedés ez tény,de ott sem hatalmas. FullHD felbontáson,és fölötte meg az is elolvad. A FX8120 nem a legjobb arhitectúra,én mondtam is neked anno,hogy 83xx-et vegyél,mert a 81xx nem az igazi. Az FX 6300 simán körberöhögi a 8120-at. (volt 8120,és 630-am is,sőt 955,és 965-öm is. De hisz tudod te is. )
Persze az i5 jobb proci ha van pénz akkor azt kell venni,de az FX-ek sem elhanygolhatók.
[ Szerkesztve ]
-
miresz
veterán
válasz Alister71 #51662 üzenetére
Hülyeségeket ne mondjunk azért már,mert már megint megy az Intel egekbe emelése.Amit írsz az nem minden esetben igaz. Max a régebbi 1-2 szálat használó játékokra,vagy esetleg a nagy CPU igényű multi játékokra,ott sem minden esetben.
Épp tegnap teszteltem a 7790-et az i7-el,és az 5600K-val,és minimális fps különbség van egyes tesztprogramok,és játék benchek között. Pl. Firestark-ban konkrétan semmi. A graphics pont ugyan annyi.
Persze a1000 éves vagy szarul optimalizált game engineknél.
Egy FX6300 bőven elég egy 270 alá,még multiban is.[ Szerkesztve ]
-
Alister71
nagyúr
válasz Picturemaker #51655 üzenetére
A Phenomot hiába húzod 4.3GHz-re is, nem fog gyorsulni a vga, ez igaz, De ha egy i5-öt raksz alá, akkor nem keveset fog még hozni fps-ben, esetenként még 20-30 fpst is gyorsulhat egy játék. Ez is igaz.
PH II 955, 4.0 - FX8120 4.0 - i5 2400 3.6 - folyamatos gyorsulás még a 7770-essel is.koboldozat: DX-ben proci limited lesz, a Mantle-val talán javulhat valamit a helyzet. A Phenom kevés egy R9 270-eshez, még az FX 6300-asok se tudják rendesen kihajtani.
miresz: te is láttad a teszteket a HD7800 topikba, ott is megmutatkozott az i5-ök előnye.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
=HG=
addikt
válasz Picturemaker #51640 üzenetére
Vedd úgy, hogy én megköveztelek!
(#51660) Zsivaagoo: Az eredeti kérdés úgy szolt, hogy érdemes-e lecserélni a Phenomot az i5-re.. Erre egyértelmű a válasz, hogy igen,főleg ha pénz nem számít. Az i5 4670K jóval erősebb proci!
[ Szerkesztve ]
-
Zsivaagoo
őstag
válasz koboldozat #51656 üzenetére
Vedd meg nyugodtan a VGA-t. Ahová meg elég a 4 mag, oda nem kell a Phenomodat i5-re cserélni.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
Grave_444
nagyúr
válasz Picturemaker #51658 üzenetére
Ha a vga-t teszteli a proci akkor lényegtelen. 3DMark alatt is Graphics scoret nem befolyásolja a proci. Na mindegy hagyjuk, nem ebbe a topikba való.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51657 üzenetére
A 7790 jobb is vagy 20-30%-kal. Ha meg mázlista vagy és húzni is lehetett, akkor még többel.
Egyébként a 7770 után a 7870OC-t beraktam az éppen 3,8GHz-en járó PhenomII 960T-m mellé és a Heaven benchekben pont ugyanannyi pontot kapott, mint a 4GHz-es 4670K alatt. Persze FHD és a legjobb minőség mellett (az AA nem is számított).A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Grave_444
nagyúr
válasz Picturemaker #51655 üzenetére
Mivel már nincs ezek közül egyik proci és vga sem nem tudom letesztelni, de nem is akarom.
Régen csomó benchmarkot futtattam és játékokban is néztem az FPS-t.
Az I5-el és a 7770-el és sokkal stabilabbnak éreztem az fps-t, sosem ugrált.
Olcsón tudtam 7790-re váltani és ha nem is sokkal, de azért érezhetően jobb volt a 7770-nél, főleg 1200/1600-on.
A lényeg, hogy én nem tennék X4 965 mellé 7790-nél erősebb kártyát. Ha nagyon muszáj és FHD felbontáson van 4GHz-en talán egy 7850-et.
Persze ha a közel jövőben proci update is lesz nyugodtan mehet a 270X.[ Szerkesztve ]
-
koboldozat
senior tag
Hát nekem most a PhenomII X4-em 3.9 GHz.en fut vagyis 3956 mhz kb szal majdnem 4GHz
egy Asus M4A88TDM-evo-val es 12giga memoriaval csak elég lenne neki a kari gondolom en .D de sajnos nincs lehetosegem probalgatni a komponenseketna mar szukitettem a dolgokat:
Asus R9 270X 2GB DDR5 R9270X-DC2T-2GD5
vagy
Sapphire R9 270X 2G DDR5 Toxic 11217-02-40G
ebbol lesz vmelyik még sok teszt es utanaolvasas na meg persze a segito velemenyek
[ Szerkesztve ]
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51654 üzenetére
Azt elhiszem. Új játékokkal és driverrel a 7770 néha elveri az 5870-et. Ennek ellenére szerintem az 5870 egy "kiegyensúlyozottabb" kártya (más kategória). A 7xxx sorozatnál 128 bites memóriavezérlő sokat gyengít rajta és néha azért összecsuklik ott ahol az 5870 nem.
Egyszer próbáld ki, hogy 3GHz-en leteszteled, azután felrakod 3,6-ra (mi így csináltuk, mert a srác procija itt biztosan stabil volt) és 7790 egy fikarcnyit sem lett gyorsabb.A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Grave_444
nagyúr
válasz Picturemaker #51653 üzenetére
Nálam erősebb volt a 2300 + 7770 páros a tuningolt phenom + 5870-nél, pedig az 5870 jobb a 7770-nél elvileg.
[ Szerkesztve ]
-
Picturemaker
őstag
válasz Grave_444 #51652 üzenetére
Ne csináld már!
7770-et 3 GHz-en totál kivégzi egy PhenomII, sőt 7790-et is. Nemrég próbálgattuk. Hiába húzod a procit, nem nő a VGA teljesítménye. Multiban lehet szükség több proci erőre, de egy ilyen kártyához ez bőven elég.
Én nem multizok, de 7770+3,8PhII-ről (az általam játszott játékokban) nem érzem mellbevágónak a 4670K/4,2-7870 váltást.[ Szerkesztve ]
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Grave_444
nagyúr
válasz koboldozat #51651 üzenetére
270X-ből elég a 2 gigás. Viszont egy ilyen kártyához a minimum egy FX6300 vagy bármilyen I5 apróról.
miresz X4 965 @3.8GHZ-ről a leggyengébb I5 2300-ra váltás is érezhető volt egy 7770 mellett, szerintem kevés a 965 egy ilyen kártyához.
[ Szerkesztve ]
-
koboldozat
senior tag
válasz BomiBoogie #51647 üzenetére
Oké köszi.
és te melyiket ajánlanád azok közül amiket linkeltem??The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
perempe
veterán
válasz BomiBoogie #51649 üzenetére
én csak firefox-ot használok, meg hasonlók, és esküszöm, hogy emlékeim szerint gyorsabb volt.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
veterán
itt az új asztali gépem (G3220/H81M-A), emléxem a B75-D3V-re G860-nal, és szerintem jobb volt ugyanazzal az oprendszerrel. csak képzelődöm???
* Brahms: 4. szimfónia *
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz koboldozat #51646 üzenetére
A mostanid elég kiegyensúlyozott páros, a 6870 jó kártya. Vegyél előbb egy VGA-t, aztán meglátod, mennyire lesz procilimited.
-
koboldozat
senior tag
És ha nem cserélném le a procimat hanem a vga-t??
Jelenleg egy Sapphire 6870 1GB GDDR5 256bit van.
És erre ezekre cserélénm csak még nem tudom melyikre.
A procim megbirkozna vele??
Phenom II x4 965 BE[ Szerkesztve ]
The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
Picturemaker
őstag
Eddig nem értettem miért olyan drágák az Intel procik.
"Há mer" egy űrhajósképzés is benne van az árban!A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
Alister71
nagyúr
válasz koboldozat #51636 üzenetére
Tulajdonképp bármelyik i5 elég lesz, nem feltétlen kell a K-s. Már az is átröpít a Proxima Centauriba.
BomiBoogie: nem jutot eszembe az univerzum
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
miresz
veterán
Azért ez a másik naprendszer,meg univerzum kicsit erős. :l
-
Picturemaker
őstag
Csak játék miatt nem. (lehet kövezni )
Ha FHD-ban, magas részletességgel játszik valaki akkor teljesen felesleges egy ilyen drága proci. Inkább egy jobb VGA.
A számítógép rendkívül alkalmas olyan feladatok megoldására, amelyek számítógép nélkül nem is léteznének!
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
Másik univerzum!
-
Alister71
nagyúr
-
=HG=
addikt
Igen.
-
koboldozat
senior tag
Üdv.
Kérdésem az lenne hogy érdemes -e lecserélni egy
AMD Phenom II X4 965 BlaxkBox procit egy Intel Core 4670K-ra?? Ha csak játékra használnám majd.The my Best phone: SE K750i, SE C905, Nokia 808 PV White, Samsung K Zoom Black, Nokia Lumia 1020 White, Huawei P20 Pro Twilight, Huawei P30 Pro Ice Crystal blue, Honor Magic 5 Pro
-
Robi8405
újonc
Sziasztok!
Tudja valaki, hogy mi a különbség
INTEL CPU S1155 Core i5-3340 3.1GHz 6MB L3 Cache BOX és
s1150 Intel Core i5-4670 3.40GHz BOX között a foglalaton kívűl?
Olvasgattam a neten és kb. ugyan azt tudja mindkettő. Viszont az ár különbség egész jelentős.A másik
GIGABYTE HD 7850 2Gb DDR5 OC és
ASUS nVIDIA GTX 650 2GB DDR5 között? -
Alister71
nagyúr
válasz ambatenator #51631 üzenetére
Egy 1150-es alaplap és 2x4 giga 1600 ram jó indulásnak. klikk
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
Alister71
nagyúr
válasz ambatenator #51629 üzenetére
Ahhoz a vga-hoz bármelyik 2 magos 1150-es Pentium elég lesz. De ha az a vga marad, túl nagy előre lépésre ne számíts, mert a C2D mellett jelenleg is az a korlátozó tényező. Játékra egy GTX650 vagy egy HD7770-es lenne az alja.
[ Szerkesztve ]
Alister from Hell
-
ambatenator
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap véletlen az alaplapos témában kérdeztem, de itt kérdezem inkább újra:
LGA775 foglalatú processzorom szeretném leváltani 1150-esre.
Az új alaplapnál sem jutottam még dűlőre, de valszeg egy B85 chipset-es mATX lesz.
25K-t szánnák rá, és egyelőre elég lenne egy 2 magos proci is. De ez még változhat.
Tuningolni nem akarok, de szeretném kihasználni az NVIDIA GeForce GT 640-es karim játékokra.
Tanácsot kérek és javallatokat. -
forestwow
csendes tag
Üdv!
Játékra melyik proci most a bestbuy?
középkategóriás vga mellé (gtx 660-760)megérné használt i7 2600k-t vennem vagy játékban nem nyújt sokkal többet mint egy i3 vagy i5?
max 60k-ig de minél olcsóbban jövök ki annál jobb, ez persze evidens, de nem szeretnék eszetlenül vásárolni.Ami elromolhat, az el is romlik.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz PANDATA #51624 üzenetére
"Azért annyit mégis csak kérdeznék hogy a RAM húzás is deszka függő mint esetleg a CPU-nál?" -- Annyira nem, de érdemesebb 1600-as CL9-es 1,5V-os RAMot venni (2x4GB-ot akár egyszerre, akár 1-et most, 1-et 1-2 hónappal később).
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
-
PANDATA
újonc
Mindenképpen 2x4 giga RAM lenne a legjobb mert az APU-k ugye ugyan abból gazdálkodnak mint a rendszer összes többi tagja. dVGA-nál más a helyzet. Így ha csak 2x2 giga lenne akkor már alapból egy giga körül ugrott csak amit lefölöz magának az IGP. Szóval úgy látom hogy a memórián sajnos itt nem nagyon lehet spórolni. Hacsak nem lehet felhúzni az órajelét a RAMnak és úgy talán 1600-as árában lenne egy 18xx-re mókolt. Bár ehhez egyáltalán nem értek és nem is nagyon tudom mik a korlátai ezeknek a RAMoknak és ez már más téma is ezt majd feldobom a megfelelő topicban. Azért annyit mégis csak kérdeznék hogy a RAM húzás is deszka függő mint esetleg a CPU-nál? A saját korlátait leszámítva na meg a hűtését.
-
Sinesol
veterán
válasz Zsivaagoo #51619 üzenetére
Furcsa egy ember vagy te..na mind1 itt van 2 link azokrol a dolgokrol amikröl beszéltem:
Tehát igp mellé kell a dual channel kit...
Ram-ok eseteben többnyire semmi különbseg... néhol van 10szazelék különbseg de az is ritka de nem baj szaladjunk a boltba felárral aranyáron venni a 2400as ramokat. Egyedül a winrar-ban jön ki a gyors memoriak letjogosultsaga az meg édeskevés a hetköznapokban.
Tehat ahogy mondtam a cpu-nak a hetköznapi felhasznalasban többnyire nem sokat szamit a gyorsabb ram, igazabol az Igp ami tényleg igenyli a gyors ramokat.
Aláhuztam a lenyeges dolgokat hogy eszrevedd öket, bocs a stilusert de nemhiszem hogy jobbat erdemelnél.
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz Zsivaagoo #51619 üzenetére
Mivan? Ha 4 memo ria foglalatos alaplapot vesz ami egy ket ezerrel dragabb a legolcsobbaknàl akkor tudja bőviteni, az a8 6600k meg még mindig a best buy fm2+ os platformon.
És abba mi nem igaz hogy ha most tud venni vgat akkor inkàb olyan platformon induljon amit tud fejleszteni kesobb. Hmm? :0 -
Zsivaagoo
őstag
válasz Sinesol #51615 üzenetére
Hógyispersze! Pénzkérdés! 2x 4 GB lesz a jó, nem cseszünk el 2x2GB kit -et a te kedvedért egy 2 memó slotos lapban. Okostojás!
(#51617) Gainka Te is csak az ő pénzét költenéd eszementen.
(#51618) Sinesol Áááááhhh...
-
Sinesol
veterán
válasz PANDATA #51616 üzenetére
Egyébként a legtöbb 1600-as ram siman megy akár 1800 - 1900mhzen is, max az idözitéseket visszább veszed.
Az igp amugy sem erzekeny az Ram idözitesekre.
Szoval 2*2gb 1600-as böven jo es nem is aranyárban van.
Hardverapron 8-10k-ért már vannak.A Cpu-nak meg total mindegy mert 1600 vs 2400mhzes ramok közt sincs gyakorlatilag semmi különbseg, egyedül a benchmarkokban jön ki de az meg kit érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
Gainka
őstag
válasz PANDATA #51616 üzenetére
Akkor válaszd a köztes megoldást, most egy
alaplap (4memoria slotos fm2+ 18e), proci a8 24e, ram 2x2 gb 1600as 10-12e késöbb plusz 2x2, ezzel a procival régebbi játékokkal simán eljátszol aztán késöbb majd dobsz mellé egy vga-t akár egy 7790et is. A company of heroes 2 nekem ment az a4-esen de alap grafoval szoval az a8assal is fog, cod 4 multi is ment 100 fps körül, szoval az a8-assal mar el leszel addig mig nincs vgad.
De ha most van lové vga-ra jobbán jársz fx vagy haswellel ezt saját tanulságomból irom!!! ssd rá ér késöbb is.[ Szerkesztve ]
-
PANDATA
újonc
válasz Zsivaagoo #51613 üzenetére
Hát igen, viszont jelenleg még így sem tudok sokkal parti képesebb ellenfelet ennyi pénzből. Ami jelenleg is használható kategória és a későbbiekben is kisebb ráfordításokkal is fejlesztehő marad. Az FM2+ egyenlőre emberbarát, viszont remélem a kaveri után valami izmosabbat is gurít az AMD APU vonalon amire majd megérné még váltani, persze úgy hogy maradnak az FM2+ tokozás mellett. Mert ha nem akkor ez megint nem túl járható út. Ha ez az A8 beváltaná a hozzá fűzött amúgy nem túl magas igényeket és ezt később netán megtámogatva egy dedikált vidkarival ki lehetne tolni élmény idejét akkor nem gondolkodom rajta sokat. Persze azt csak később. És ha nagy a vész még mindig ott van egy kis mókolás benne ráadásul még nem eszik sok áramot. Ha meg mókolásra kerülne a sok akkor egy értelmesebb procihűtőbe ruházva igaz dob az összköltségen de azt legalább nem veszt annyit az értékéből és esetleg még platformon belül másra is rá lehet aggatni ha szükséges. Minden esetre aki hasonló cipőben jár gondolkodjon el ezen a vonalon is. Egyenlőre köszi a segítséget, és ha lenne valami más felvetés is vagy esetleg lenne más út is azt is szívesen veszem.
-
Zsivaagoo
őstag
válasz PANDATA #51612 üzenetére
mATX lap beépíthető ATX méretű házba.
A 7K-s jó tápokat baromi gyorsan elkapkodják, a 10-15 K-s minőségi tápok pedig állandóan kaphatóak.
Hát igen, lap + proci+RAM+táp kb 75-80 K-ra jön ki egy erős Richland APU + FM2+ -os lap felállásban.-------------
70 K: Lehet egyelőre 1 db 4 GB-os fürge rammal is üzemeltetni.[ Szerkesztve ]
-
PANDATA
újonc
válasz Zsivaagoo #51611 üzenetére
Az A8 6600K úgy látom hogy egy elfogadható kompromisszum, és ahogy olvastam kevéssel marad el az A10-es csúcsokhoz képest de még a Kaverivel is bőszen felveszi a versenyt nagy általánosságban, meggyőző. A Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap sem tűnik rossznak bár bevallom őszintén szűk látókörben én csak az AsRock deszkákat nézegettem. Ráadásul a Giga van sima ATX és MicroATX ben is kedvező áron. Ami a MicroATX miatt csábító lenne mert csökkenne a pc mérete de ehhez új ház is kéne gondolom én. Szintén elgondolkodtató. Viszont sajnos a táp árak lehangolnak ezt a 10-15 kilot nehéz megemészteni és akkor sajnos még ramról nem is beszéltünk.. akár hogy is nézem lehet inkább 80-100k körül kéne pedzegetni a fejlesztést
-
Zsivaagoo
őstag
válasz PANDATA #51610 üzenetére
Nos, A8 6600K és Gigabyte GA-F2A88XM-HD3 alaplap 40K-ból.
A8 6600K: erős 4 mag, erős IGP, tuningpotenciál. A lap FM2+ -os
-----------------------
Táp: megbízható minőségi tápra 10-15 K-t számolj.
[ Szerkesztve ]
-
PANDATA
újonc
válasz Gainka #51608 üzenetére
Hát elnézegetve a pénztárcámat 2-3 lépcsős fordulóból állna össze a fejlesztés.
Proci: maximum 25 kilo de akkor már ez erősen kilövi a VGA-ra költhető keretet ami kitolná az összerakási időt
Alaplap: ez annyiban komplikáltabb hogy FM2ő idevágó lenne de hoszabb távra a Kaveri vonal jön be ami FM2+-os lapot igényelne amivel visszafelé kompatibilisek a FM2-es apuk felsőbb része. 15k körül ez [link] nem is lenne olyan rossz de ez FM2-es.
RAM:ez a legnagyobb gáz de gondolom 20-25k alatt ne is kalkuláljak jelenleg.
Táp:7k körül már láttam modernebb használhatóbbakat.Procihűtő: egyenlőre ráérősebb
SSD:ez lenne még egy hasznos és sürgős kis tecnológia ami látványosan dobna a konfigon. Egy Kingston 60GB-ost nézegettem20on valahányért de ez sem a legsürgősebbÍgy összesen: kb 60k ból kéne gazdálkodni az nagyon jó lenne
-
Gainka
őstag
válasz PANDATA #51607 üzenetére
Mindent leirtal csak azt nem hogy mennyi a keret.
Az a6 nem rossz böngészni netezni de a ch2 bf3 hoz màr kevés, később tudod fejleszteni 4 magosra de ez sem a megvàltàs. De ha nincs màs ez is jo egy fm2+os lappal de egy 7750 nem àrtana mellé hogy elinduljon a bf3 és itt jon az hogy jobban jàrnàl szerintem egy haswell 1150 es pentiummal ami helyére később tudsz nagyon eros procit rakni, és egy 7750. Ha vgara most nincs keret akkor viszont jobb lenne az fm2+ de ne a6ost inkàbb egy 5600kt kicsit dràgàbb de joval erosebb 4magos eroseb igpvel.
Minden azon mulik mennyit szànsz rà.
Még annyi hogy ha belefér a keretbe egy 7750 akkor jobban jàrsz a pentiummal mert majdnem 2× erosebb az a6osnàl, ha nincs rà keret akkor jobb az a6os mert erosebb az igpje. De mondom jobb lenne egy a8as[ Szerkesztve ]
-
PANDATA
újonc
Jó napot emberek. Hosszú és kemény évek után lecserélném hű igáslovam. Legalább is egynelőre egy teljesen új konfig születését alapoznám meg. A helyzet nem egyszerű sőt felettébb komplikált de próbálom vázolni.
2006 ot írunk taknyos gyerek vagyok kell egy vagyán gép.
proci:-AMD Athlon64 3000+
deszka:- Gigabyte k8nf-9-RH
vga:-PCX GeForce 7600GS 256MB DDR2
memória:-2x512 MB DDR400 KinfmaxNa most úgy 2010 tájt kifingott a vidkari így hát gyors szükség megoldásként nyomtam bele egy occó Asus EAH4350 Silentet.
Most 2014-et írunk és már bőséggel itt az ideje hogy váltsak, ami kb a sztónhendzstől a holdraszállásra körüli az ugrás. Mikor már a telefonom is majdnem veretesebb hardveresen mint a gépem úgy érzem bármennyire is bőséggel megérte akkor az árát a lassúság már problémának érzem. És nem is a takarákos fajta enyhén szólva sem. Alapjáraton játékgép volt aztán ez gyorsan beszűkült először netezős filmezős gépnek, ám a HD megjelenésével már lényegében annak se tekinthető maximum alap böngészősnek ha kb egy két ablak megnyitása a maximum cél. Háttérben futó programokról inkább csak az én mazoizmusom alapján beszélhetünk. Ennek ellenére még így is min felbontáson elég szépen vitte a PES 2013-at amire mára leszűkült a játék igényem. Aztán jött a 2014 új motor ehhez pedig már a lepke is nagyobbat durrant. Ez volt az ami véglegesítette a dolgot.
-Jelenleg az új konfig kitatlása mozgat meg nagyobb fordulaton. Itt érkezünk el a topic témájához (bocs ha eddig unalmas rizsa volt) El kellene dönteni hogy mivel indítsak újabb sikersztorit. AMD-vs-Intel ami elvileg nagyon egyszerűen leszűkíthető dolog. Magamba nézve úgy találtam bőven elég az AMD által nyújtott teljesítmény mert nem kívánok se renderelni se videótvágni sem konvertálni és még csak nem is vagyok tömörítgetős fajta.
-A másik oldal a piszkos anyagiak megléte, ugyan is minél olcsóbban szeretném megúszni ám mégis úgy hogy esetlegesen a közelebbi jövőben (nem úgy mint az előzőnél) lehessen fejlesztgetni.Első blikkre képbe kerülnének a Fx-AMD-k ám úgy látom az FM3+ foglalt nem a biztos jövőt képviseli, labilis sajnos a jövőt nézve. FM1-ben meg már megint csak nem érdemes gondolkodni. Marad az FM2 és az FM2+ gondolataim szerint. Az APU-k eléggé barátságos gondolatot ébresztenek bennem ugyan is így nem kéne egyből még dedikált vidkarira is költenem. Mostanság még deszkát is barátibban találni alá. Egyedül ami elgondolkodtat az a RAM árak emelkedése mert ahogy olvastam az integrált vidkari szereti a 18xx körüli memóriát aminek jelenleg borsos ára van. 1600-asba pedig akkor már felesleges is lenne belemenni ha a közeljövőben tuti cserélni kéne, hacsak nem kis bukással túl tudok rajta adni. Amiért így látom, az az indok mert szeretnék pár játékkal nem feltétlenül a legújabakkal is játszani persze viszafogott grafikán és egyáltalán nem szempont a full hd de még a 720p-sem lévén a jelenlegi monitor úgy sem bírná ugyan is maximum 1024x768 as felbontást enged, aminek lecserélése csak a gép megléte után jöhetne számításba. (Pl.: Mafia2, Pes2014 meg utána a 15, esetleg így ránéznék a Fifára is de nagyon érdekelne a Company of Heroes 2-ő is, nagyon nagyon próba szintjén azért hátha sikerülne futtatni egy BF3at) Persze e melett jó elég annyi hogy pár böngészőfület leolvadás nélkül képes legyen kezelni meg ha a közben a háttérben esetleg képet nézek vagy filmet nézek ne dadogjon. Esetleg ha egy gémet tálcára teszek és megnyitok egy böngészőt ne tartson 3-4 percig.
Amit kigondoltam az az AMD A6 6400K (15k sacperköbö) tehát 20k alatti pénztárcabarát tagozat. Azért ez mert az 5400K csak egy ezressel olcsóbb szóval nincs nagy difi ráadásul a k-s széria húzható is kicsit ha jól értelmezem a dolgokat (a szorzózár mentesség miatt). Aztán azért is ez mert az alatta lévők megint csak nem túl acélosak a fölötte lévő A8 és A10 között pedig lényegi különbséget nem látok ezért ez ilyen arany közép utas megoldás lenne.
A kaveri pedig nem dobott annyival nagyobbat mint amennyivel többe kerül. Szóval ez egyenlőre ideális megoldás lehet.Kérdésem az lenne hogy megéri e ezekre a feladatokra egyenlőre húás nélkül feláras rammal közepes deszkába rakva később SSD-vel kiegészítve. (ezeket azért nem írnám mert nem kapcsolódnak szervesen a topic témához) a 6400K? vagy felejtsem el gyújtsam magamra a házat és gondolkodjak inkább szimpla CPU dVGA vonalon? Később jönne egy full hd monitor vagy tv-még nem tudom,(teccikérteni?) azokon legalább a filmnézés kor kijönne a HD minőség.
Jó úton vagyok vagy forduljak vissza?
Bocs a sok rizsáért de így tudtam lényegesen összefoglalni a dolgokat. Remélem nem tértem el nagyon a topic témától.
-
Zsivaagoo
őstag
-
vj0c1
aktív tag
Sziasztok!
i5-2500K Sandy Bridge 3.30GHz 43ért vagy i5-3570K Ivy Bridge 3.4GHz 51,5ért?
Sandy vagy Ivy? Van értelme annak a plusz 8,5k-nak?
Köszi előre is!"Régen az égre néztünk, és azon töprengtünk, hogy hol a helyünk a csillagok között. Most lefelé nézünk, és csak fészkelődünk itt a porban."
-
Alister71
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
KERÜLJÜK A "HIT-VITÁKAT"!
Ez egy szakmai fórum, ahol nincs helye elvakult fanatizmusnak.
Az ilyen hozzászólások törlésre kerülnek!
KÉRDEZÉS ELŐTT olvasd el az Összefoglalót!
- Teszt AMD Ryzen XT: extra teljesítmény?
- Teszt Mit tud a Zen 2 az olcsóbb szegmensben?
- Teszt Szép touché, AMD: bemutatkoznak a Zen 2-es processzorok
- Teszt AMD Ryzen – a második menet
- Teszt Coffee Lake processzorteszt: LGA1151 újratöltve
- Teszt Ryzen 3, i5, i3 és Pentium – körkép az alsóházban
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Hír CES 2022: jócskán bővült lefelé az új Core sorozat
- Hír A régebbi DRM-ekkel gondjai lehetnek az Alder Lake CPU-knak
- Hír Keveri a Rocket és Comet Lake-et az Intel 11. Core generációja
- Hír Leleplezte az új generációs asztali processzorcsaládját az Intel
- Hír Töltelékfejlesztéssel fedi le a 7 nm csúszását az Intel
- Hír Kiengedte a tóból a régóta dédelgetett tigrisét az Intel
- Hír Hardveres szintre viszi a malware-ek elleni védekezést az Intel
- Keringető szivattyú vezérlése: még okosabb fűtés
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Robotporszívók
- Asszociációs játék. :)
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Szólánc.
- További aktív témák...
- Értékelés alatt - AMD Ryzen 5 7600 (3.8-5.1 GHz, 6 mag, 12 szál, 65 W)
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- KÉSZLETEN! ÚJ, 3év gar! AMD Ryzen 7 9800X3D OEM (96M, Up to 5.2 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest