- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jazz
veterán
válasz Khelben #92794 üzenetére
És mi a helyzet az MSI GP70 GT70 stb. sorozataival szemben az Asus G771-el?
Tud valaki egy normális oldalt ahol nagy a választék? G771. Nincs egy normális oldal. Asus oldala meg vicc. Nem frissítették az opciókat sem, semmi nincs ott reklámon kívül...
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
félisten
-
Gergosz2
veterán
válasz csabaizoli #92795 üzenetére
őő te már november óta gépet keresel?
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
superecneB
őstag
Asus ZenBook UX303LA vagy egy hasonló notebook lesz a befutó. Az Ux32laból csak dedikált VGA-s van aminek jobb a felbontása minta "HD". Ráadásul horpad a teteje csúnyán. Esetleg hasonló alternatívát hasonló áron tudtok ajánlani?
Normális "nem szüreimportos" webáruházat tudtok ajánlani? -
Khelben
nagyúr
válasz csabaizoli #92795 üzenetére
Ha filmnézésre kell, akkor ezek közül a HP 650. A német billt egyszerű magyarra matricázni (ugyanaz a kiosztás). És ennek a legfrissebb a hardvere.
-
csabaizoli
tag
Üdv!
"Hosszú távra" lenne egy netezős, filmnézős(hd filmek, youtube...) noti.
Fórum alapján ezeket néztem apróról:
http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_8470p_8gb_memoria_akcio
http://www.laptopsystem.hu/adatlap/14310116182022
http://hardverapro.hu/apro/dobozos_uj_dell_latitude_e6430_magyar_vilagitos_billentyuze
http://hardverapro.hu/apro/ultravekony_lenovo_thinkpad_t430s_1_ev_gyari_garancia_i5-33
http://hardverapro.hu/apro/hp_elitebook_8470p_15_ev_hp_carepack_i5-3320mhd_1600x9008g
http://hardverapro.hu/apro/akcio__fujitsu_a544_i3_128gb_ssd_8gb_ram_2_ev_gyari_garanci
Igazából az SSD-s példányokat részesítem előnyben, a HP 650G1 m2sata miatt később tehetek bele SSD-t is, végére bekerült a Fujitsu is(sok ram, SSD, proci, előtelepített win8.1 miatt...).
Igazából nem tudom Dell legyen, egy T430(Ivy alá nem akarok menni), vagy HP....
Elitebook 8470p is elég jó SSD-vel viszont az angol billentyűzettől tartok egy kicsit....
Szerintetek melyik jó ezekből? -
félisten
-
zozy84
senior tag
válasz szabonagyur #92788 üzenetére
Ezeket néztem én is de nálam valószínű felgyulladna. Azt mondják.
-
félisten
-
zozy84
senior tag
Most jut eszembe, hogy HDMI-vel rákötném az erősítőre (onkyo 608) , onnan ugye menne a kép a tv-be. Egy jó egér és mehetne a játék is 5.1 -ben. Így már lehet szempont a játék is.
-
kisza25
félisten
-
Zulma1230
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
-Most nyáron
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
-150ezer
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
-játék,itthon tanulás,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-gta MTA,Képernyő felbontásán
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
-az mindegy mekkora csak ne a legkisebb legyen
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
-nem lenne hordozva
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
-win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-500Gb vagy 1T késöbb ugy is ssdre váltanék memoria minimum 4giga optikai nem kell vagy nem muszáj
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-Csaj új
Kiszemelt darabok:-ASUS K555LN-XO261D kék notebook (15,6"/Core i3/8GB/1TB/GT840 2GB VGA/DOS)
-HEWLETT PACKARD 250 G3 notebook J4T52EAW (15,6"/Core i3/4GB/1TB/GT820 1GB VGA/Windows 8.1)
-HEWLETT PACKARD 15-R042SH ezüst notebok J7U25EAW (15,6"/Core i3/4GB/1TB/GT820 2GB VGA/Windows 8.1)
Minden kritika jöhet! -
zozy84
senior tag
Nem sürgős. De legyen 1 hónap múlva.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
280eft. De ha találok egy kihagyhatatlan ajánlatot akkor is max. 300eft.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Itthon legfőképp sok internetezés, letöltés, multimédia. A mostani gépem játékra alkalmatlan. Ha az új gép alkalmas lenne rá akkor az is.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
HA játék akkor nyilván a lehető legjobb felbontás és részletesség. COD, stb.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Max. 15.6", Full HD, matt, ha lehet IPS.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Szinte soha.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Jó lenne 750-1000GB HDD + SSD.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, jó hűtés mivel szinte csak a kanapén, ágyban, ölben lenne használva. Asztalon nagyon ritkán. 8GB RAM. Jó minőségű, strapabíró. (tesóm egy régi Asus gépe 1-2 évesen hullott szét pedig asztalon használta)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.[ Szerkesztve ]
-
-
-
Peddy789
őstag
Felhívtam egy HP ügyfélszolgálatot. Aztmondta a kedves hölgy, hogy az első év minősül nemzetközi garanciának, utána átirányított, mivel a pavilon az nem hozzá tartozik. A második helyen aztmondták, hogy a garancia érvényesíthető hollandiában is.
-
Drenadar
veterán
hellosztok!
Dell laptopot nézek és kérném segítségeteket, hogy van e jó vétel mostanság?
Ami nekem kellene:
Windows
dedikált vga
15"
meg persze hogy jó legyen
Esetleg erről vélemény?
köszi előre is!Átlagos felhasználás - nem sűrűn hurcibálás - max 190eHUF. csak új gép.
-
sulaco79
tag
Az ATI kártyák csak külső monitorral működnek egyelőre, ha laptop kijelzőjét akarod használni ahhoz NVIDIA kártyára lesz szükséged.
Van egy prohardver-es Egpu-s fórum is, azt is érdemes átböngészni.
Sok sikert, hamarosan én is belevágok!
-
GRaul
őstag
válasz Chaser #92769 üzenetére
igazából, tápom az van
Plusz gépházam is elfekvőben, meg egy 5770es kartyam is
megnezem majd h ez kompatibilis e vele a listából.Csak a vezérlőt lenne jó, ha itthon meglehetne venni, esetleg számlásan.
sulaco79: köszi a linket
[ Szerkesztve ]
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
sulaco79
tag
Ha csak otthon szeretnél vele játszani és vállalkozó szellem vagy, 200k kidobása helyett célszerűbb 50-60-70 Ft-ból kiépítened egy Expresscardos EGPU rendszert a Latitudehoz. Ennyiből megvan az adapter + táp + egy gtx750-es asztali videókártya. Egy ilyen konfigon már az új játékok is simán futnának. Akkor kötöd rá a gépedre amikor játszani akarsz.
Nem egyszerű DIY, sok utánaolvasást igényel, de ötlet szinten talán érdemes ezt az opciót is körüljárni, mielőtt 200k-ért párhuzamos kapacitásokat építenél ki a Latitude mellé, meg ha már ott árválkodik az expresscard slot a gépedben
Kezd itt: [link]
[ Szerkesztve ]
-
GRaul
őstag
Sziasztok,
rendelkezek egy Dell Latitude E6530as laptoppal. Full HD kijelzős, i5 3210M Procival szerelt.
Szeretnék helyette/mellé egy másik gépet, amit esetleg tudok egy kis diablo 3mazasra használni, ha vidékre hazamegyek
Tudnátok valamit ajanlani a mostani Edigital felhozatalbol? (0% THM-re kihoznék most egyet) Olyan 200eft-ig bezárólag.
A gepben SSD lenne szerelve mert itthon hever egy 250es samu.
Illetve plusz 4 giga ramom is van elfekvőben.Köszönöm a segitségeteket előre is.
Phanteks Házak Topicja ---> http://prohardver.hu/tema/phanteks_hazak_topicja/hsz_1-50.html <----
-
kisza25
félisten
válasz rbalint88 #92763 üzenetére
a program amit futtatunk java alapú (minden platform alól fut ) és nagyon nagy különbségek vannak, proci és proci között próbálgattam
100-110eFt-om lenne most rá, néztem a laptopsystem-et, írtam is már alfának (vettem is már tőle, meg adtam is már el neki Elitebookot), egy Dell Latitude E6420-ra ami 85eFt+ 12eFt magyar bill bele+ 16eFt garancia kiterjesztés így 112eFt lenne magyar bill+ 1,5 év garral, Intel Core I5 2520M + 4GB+ 320GB-al
csak nézem az alternatívákat, FUJITSU LifeBook i3-3110m-el 4GB+ 500GB lenne ugyanennyiért 2év garral, matt kijelző az is
az a bajom, hogy én nagyon vigyázok mindenemre, 1,5-2év után még a telefonom is olyan, mint az új, amit használtan vettem sokszor sírni lenne kedvem, ha ránézek
premete: tudom, de i3-ban nincs turbó, ennyi pénzért meg nincs i5 U proci, szóval nem jó az összehasonlításod legolcsóbb DELL/HP/Fujitsu ból 150eFT amiben már i5 U-van,
szóval 100-110eFT-ért nekem az i3 U és i3 M és Pentium 3550M ami szóba jöhet újban,
vagy marad a használt és ott már i5 M procik is vannak ennyiért, gondolom itt mindenki inkább a Dell lati. E6420-at venné, ha jól sejtem[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
diebold85
csendes tag
Sziasztok,
Úgy döntöttem veszek magamnak egy laptopot a mobilitás végett, melyhez a ti segítségeteket szeretném kérni.
Szóval a következő listát szedtem össze:
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - Amint megvan a kiszemelt áldozat.
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 200-300e Ft
(3) Felhasználás? - Programozás, Játék, internet
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - Diablo3, LoL lehetőleg full HD
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 14-15", lehetőleg full HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem jellemző, de előfordul
(7) Operációs rendszer? - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - Nem lenne baj, ha SSD lenne benne.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - Mindegy, de pár év garit mindenképp szeretnék rá.Előre is köszi a segítséget.
András -
rbalint88
addikt
válasz kisza25 #92762 üzenetére
a procitípusokból kiindulva max 150-ig nézegeted a gépeket, ebben a kategóriában csak a fujitsu a544 van i3M-mel, a többi mind U-s, de ez nem olyan órási hátrány, mert ezeknek a gépeknek semmije nincs arra méretezve, hogy kiaknázd a prociteljesítményt. netezni és filmezni/ lightos officeozásra elég kell legyen egy i3u is.
150-ért van i5M ivy procis gép vadi újonnan itt. Vagy neked is ott a fullhd-s probook 650 i5M-mel, ami körbever mindent ennyi pénzért.[ Szerkesztve ]
-
kisza25
félisten
sziasztok, FUJITSU-nak milyen a szervize / garancia háttere?
kellene egy 100-110eFt gép irodára, de nem lenne rossz egy i3 proci ami nem U-s, pentium is jó lenne ami nem U-s, de azok teljesen kihaltak, mindenütt az U procik mindenbe,
kipróbáltam a programot ami használva lenne, egy pentum b970-el simán futott, de ezek az új gépek mind Intel Core i3-4005U 1.70GHz-al kaphatóak, 2szálat használ max a program, de az 1,7Ghz vs 2,3Ghz azért 25-30% különbség ami munkára is használt gépnél nem elhanyagolható (tudom munkára üzleti, de ennyiért igen régi gépek vannak csak, nézem azokat is)Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
félisten
-
Peddy789
őstag
válasz szabonagyur #92757 üzenetére
Az a gond hogy én hollandiába szeretném fél évet használni, és hiába tetszik a bolt, de a bolti garanciával nemsokra fogok menni ha elromlik nekem külföldön, és megvagyok lőve.
Mondjuk ma akarok valami telefont intézni hogy ha új HP gépet veszek itthon pl, akkor kint tudom-e érvényesíteni a garanciát hollandiában (Groningen) -
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz Peddy789 #92755 üzenetére
kettőt és könnyebbet, mi ugyanilyen feltételekkel vettük a probook 650-et, az bolti demódarab volt. Lehet, hogy a nemzetközi 1 év gari lenne rá, de vagy lejárt, vagy a demódarabokat más feltételekkel adja ki a német képviselet, ezért alfáék vállalnak rá fél évet. Fogd fel úgy a dolgot, hogy gariban cserélt új gép, amiről lejárt az egy év nemzetközi gari.
-
Peddy789
őstag
válasz rbalint88 #92748 üzenetére
de ha ebben 840m van, ami kb arra utal hogy 1év körüli a gép, és általában 2év garanciát adnak minimum a hp gépekre, hogylehet hogy már csak a laptopsystemhez van 6hónap?
http://laptopsystem.hu/adatlap/14316965137800 -
Tikakukac
titán
válasz zozy84 #92752 üzenetére
Attól függ milyen kijelzők között.
Továbbá: nem erőltetnek semmit. Annyira, hogy megy ki szépen mindenből, a Blu-Ray eladás a béka feneke alatt van és lesz még annál is nem csak itthon, okkal. Ezért is várhatod a csodameghajtókat régen is extra volt ezentúl főleg az lesz.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zozy84
senior tag
válasz rbalint88 #92751 üzenetére
Pedig most találtam ezt az N551JM Asus-t Full HD matt IPS kijelzővel szintén 280eft-ért. Azt mondják ez a Full HD matt IPS a tuti a kijelzők között.
Ha lenne benne még pluszba SSD is még jobb lenne. Pedig valahol láttam csak ott 750GB volt + SSD.Már csak azt nem értem, hogy miért azokat a régi DVD meghajtókat erőltetik egy Blu-Ray meghajtó helyett. Külföldön már többnyire olyanokat láttam. Mert hát adott az ilyen-olyan szuper kijelzők a szuper multimédiás gépekben egy DVD meghajtóval. Pazar. Oké, hogy Magyarországon nem dübörög Blu-Ray eladás mert mindenki "letölt" de akkor is. Szerintem.
-
-
zozy84
senior tag
válasz Khelben #92701 üzenetére
Az általam linkelt gépekkel mi a gond? A rossz hűtés miatt - pláne nálam aki a kanapén netezik és 99%ban ott használja gépet - egyszer csak kis túlzással leolvadna a képernyő?
A mostani gépem amit váltana egy Sony Vaio VGN-CR21S Core 2 Duo T7250 2GHz 2GB 160GB 14.1 Notebook (lassan 8 éve 1100 Font volt)
Néha ez is olyan hangot ad ki mint ha fel akarna szállni. De jellemzően csak olyan meleg, hogy majd nem kigyullad és nagyon belassul. Persze nagyon ritkán fordul ez elő.Fujitsu gépeket csak nézegettem de kb 60-70eft több mint egy hasonló tudású Asus vagy Acer. Szóval olyanom sem lesz.
Ha már lecserélem a laptopomat akkor 5 évig nem szeretnék megint cserélni. A kis Vaio-m is lassan 8 éves. Megérett a cserére.
15.6"-nál nagyobbat semmi képen sem szeretnék. A mostani 14.1" is elég nekem. Csak ha már közel 300eft-ról beszélünk akkor szeretnék Full HD-t.
Akkor pl [ASUS G551JM-DM057D] helyett ASUS G551JX-CN049D lenne a jobb választás hiába i5ös nem i7es?
(mellék infónak annyi, hogy jelenleg PS3on játszom csak, ami egy jó géppel változhat. És persze tudom, ezek pont gamer laptopok . De akkor legyen egy ugyan ilyen Asus csak N551. )
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
rbalint88
addikt
válasz mulatosdj #92742 üzenetére
van más alternatíva: használt, magasabb kategóriájú gép vásárlása. pölö:[link], [link], [link]. Az utolsó valószínűleg kiállítási darab volt, ezért a korlátozott garancia, mi így vettünk ugyanitt Probook 650-et, nincs vele semmi gond, az gyakorlatilag új gép volt, nekünk kellett véglegesíteni a windows telepítését.
-
mulatosdj
aktív tag
Hello! 160k-ig keresek laptopot. Szinte semmi játék,főleg csak netezés és filmnézés ezért a kijelző lényegesebb illetve a megbízhatóság. 3 gépet néztem: Fujitsu A544 vagy HP 455 vagy Dell 3542! Melyiket mondanátok és esetleg miért. Van más alternativa?
-
Rubberduck
csendes tag
válasz szabonagyur #92729 üzenetére
Ezért kértem segítséget, nem kell ezért szurkálódni.
-
Szilva88
csendes tag
válasz Tikakukac #92738 üzenetére
Nem, boltban ajánlották a szart ma, amikor körbenéztem, ismerős macintosh-t ajánlott jó szívvel, csak az sajna 300 körül van. Sok.
Persze, tudom, csak gáz, hogy kihasználják ha valaki süket hozzá. Én máshoz értek, ehhez nem. Ezzel visszaélni, na mindegy.
[ Szerkesztve ]
-
Szilva88
csendes tag
válasz szabonagyur #92735 üzenetére
Kösz! Nem értem, miért akarnak az emberre sózni annyi szart kb ugyanilyen áron...
-
félisten
-
Szilva88
csendes tag
válasz szabonagyur #92733 üzenetére
Köszi, igen felírtam anno a két típust, de azon belül mit javasolsz, több modell is van, na jó fel tudok menni 200 ropiig.
-
félisten
-
Szilva88
csendes tag
Srácok, ne legyetek már ilyenek...ha valaki tényleg nem ért hozzá, örül minden segítségnek.
Egy barát macintosh-t javasolt, vélemény? -
félisten
válasz Rubberduck #92727 üzenetére
Kb minimálisan erősebb, VGA-ban meg sokkal gyengébb, WOT-hoz minimumon is kevés.
De ha csak az a lényeg, hogy a havernak lehessen menőzni az i5 matricával akkor hajrá.
-
Khelben
nagyúr
válasz Rubberduck #92727 üzenetére
Mit érsz az erővel, ha lebomlik körülötte a ház? G50-80 volt a kezemben. Hidd el, nem akarsz olyan gépet. Próbáld ki, hogy felemeled a billentyűzetedet a levegőbe az egyik végénél fogva és gépelsz rajta. Na, ez a G50 érzés
-
Rubberduck
csendes tag
válasz szabonagyur #92726 üzenetére
Igen, olvastam. Csak azért írtam ezt a két laptopot előre, hogy valakinek hátha van már tapasztalata vele. A HP 455-el annyi a bajom, hogy nem szeretnék AMD-t és rövid utánanézés után úgy tűnik, hogy a Toshibába lévő i5 valamennyivel erősebb is.
-
félisten
válasz Rubberduck #92725 üzenetére
Szia
Neked is javaslom, hogy olvass vissza, nem kell sokat, kolléganőnek pont ennyiért ajánlottam gépet, segítek HP 455
-
Rubberduck
csendes tag
Sziasztok!
(1) Május 27-ig, mert az edigitalban most jó a cetelem hitel
(2) 150e a felső határ
(3) Sulihoz, netezés, filmezés, néha játék
(4) Főleg régebbi játékok, a legkomolyabb maximum a WOT lenne (beérem alacsonyabb grafikán is a játékkal)
(5) Elsősorban 15'6 os érdekel
(6) Nem sokat lesz hordozva
(7) Lehetőleg ne legyen rajta OP rendszer
(8) 4GB RAM, optikai meghajtó, hdd
(9) Nincs egyéb igény
(10) Csak új gép jöhet szóbaEddig ezeket néztem:
http://www.edigital.hu/notebook/toshiba-satellite-l50-b-1k5-notebook-fekete-3-ev-garancia-p453910.html
http://www.edigital.hu/notebook/notebook/lenovo-ideapad-g50-80-80e501sghv-notebook-fekete-p477169.html
-
félisten
-
Szilva88
csendes tag
válasz szabonagyur #92722 üzenetére
Akkor mit ajánlasz hasonló árfekvésben?
-
félisten
-
Szilva88
csendes tag
asus X554LJ-XO101D
Ezt néztem ki, szeretném ha mondanátok róla véleményt, köszönöm
-
félisten
-
SkiDev
őstag
Sziasztok! (Még nem töltöm ki az összefoglalót, mivel csak nézelődöm - korábban írtam, hogy nyár közepe-vége felé kell - és a véleményetek érdekel ).
Tegnap voltam havernál, neki egy Lenovo IdeaPad Y50-70-ese van. Megnézegettem és pöpec kis gépnek tűnik.... Egyedül azt furcsálltam, hogy a billentyűzet bal felén jobban melegedett terhelés alatt...
Megkérdezhetem, hogy ti, szakik, hogyan álltok ehhez a modellhez?
Nem innen venném, csak itt találtam meg ugyanebben a konfigurációban. (1. ~ 234k-ért). Tehát egy kisebbféle eligazítás érdekelne, hogy ezt már lehet minőségnek nevezni? (Persze a Lenovo garanciáját már olvastam Tőletek, hogy rossz, de úgy azon kívül)Köszönöm a választ!
[ Szerkesztve ]
Siemens A40 \ Siemens C35 (BOCI Ver.) \ Siemens AF51 \ SE k310i \ Nokia 3110c \ SE k800i \ LG GT 500 \ SE Xperia X8 \ Sony Xperia SP \ LG G4 Brown Leather \ Huawei Mate 10 Pro \ Realme X2 Pro \ Samsung Galaxy S21 Ultra \ iPhone 16 Pro
-
Khelben
nagyúr
válasz sanyi150 #92715 üzenetére
A 820m nem erősebb, mint az integráltak. Pl. a Fujitsu A544-ben lévő HD4600 simán hozza a szintjét a legtöbb játéknál. És az normálisabb minőségű gép, mint ez a Dell. Ha mindenképp dedikált vga kell, akkor minimum 840M, de még az is csak a belépő szint legalja. 150-ért kapsz HP Probook 455-öt is, ami belül szürke, nem fekete. Az IPS paneles gépek jóval 200k felett kezdődnek. Az alatt csak TN van, ráadásul abból is a legrosszabb.
[ Szerkesztve ]
-
sanyi150
tag
Sziasztok,
Dell Inspiron 3542-171184-ról mi a véleményetek? Tudtok ugyanannyi pénzért (124 900 Ft) jobb alternatívát mondani?
Adatok:
Proci Intel Core i3-4005U
Memória 4GB DDR3 / 1 slotos max 8 GB-ra bővíthhető
HDD 500 GB
Kijelző 1366x768 pixel / 15.6'
VGA GT 820M / 2 GB
Akku 4 cella
Súky 2,4 kg
Garancia 3 év(1) Mikor
Most.. Edigitalban vagy Laptoszalonban 0% THM miatt most tudok gépet venni - csak új jöhet szóba
(2) Összeg
125 000 Ft-ba kerül a fenti gép, 150 000 Ft-ig elmennék ha találunk jobbat
(3) Felhasználás?
internet, youtube, minimális office
(4) Játék
Nem
(5) Kijelző mérete
Elvárt méret 15'
IPS panel lenne jó, a linkelt gép valószínűleg TN-es
(6) Hordozhatóság?
Nem szempont
(7) Operációs rendszer?
Nem szempont, Win 8 kompatibilitás viszont igen
(8) Tárhely, memória
250+ HDD vagy SSD
minimum 4 GB RAM.
(9) Egyéb kívánság
minimum GT 820M szintű DEDIKÁLT VGA (szerintem erősebb mint az integráltak de meggyőzhető vagyok)
SZÍNES vagy szürke vagy fehér burkolat, de semmiképpen nem fekete
előny: IPS panel
előny: Erős, hosszú üzemidejű akku
(10) Új vagy használt
Csak új a hitel miatt és csak Laptopszalon vagy Edigital[ Szerkesztve ]
-
tomo1
újonc
Sziasztok!
Én is laptop vásárlás előtt vagyok, segítséget szeretnék tőletek kérni!
1-2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
120.000 HUF
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Csak irodai, excel, word, internetezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Nem játszom
13-14 coll környékén, HD vagy FHD, a több nem számít.
Utazom vele, és munkahelyen is lesz használva. (2 órás akkuidő jó lenne legalább)
Van op rendszerem, az nem kell
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
SSD-t szeretnék, de 120giga is elég.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, webcam
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Használt gép is szóba jöhet, számlával.Előre is köszönöm!
-
akosar
tag
A Dell Latitude E6220 jónak néz ki, köszönöm!
Esetleg ha Win-t meg tudom oldani, éa 14 COLL is még ok, akkor van tippetek?
(Próbálok több lehetőséget megvizsgálni )
-
akosar
tag
válasz Chaser #92706 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!
Még B variánsnak megkérdezném azt, hogy ugyanezen szempontok alapján, de 150K körül mit ajánlatok? Akkor már szóba jöhet új is.
(A korábban írt keret a valószínűbb, de ha sikerül valamit nyélbe ütnöm, akkor 150k-t is rá tudnék szánni a dologra).
Köszönöm,
Ákos
UI: esetleg ilyen árban van már használható hibrid?
-
Gergosz2
veterán
válasz akosar #92704 üzenetére
egy 250gb-s SSD alapból olyan 30-35 k magasságában van, szóval így magára a gépre szánt keret már csak 50-70k lesz.
13"-os nem nagyon lesz, az már tényleg a netbook kategória. Bár akad egy-kettő használható 13"-os üzleti is de azok baromi drágák szoktak lenni. De itt van pl egy 14" os [link] ami jó gép.
Szerk:
Oprendszer meg ennyiért tuti nem fog bele férni. Ha még az is kell akkor az is újabb 25-30k szóval akkor a gépre már igen kevés lesz. Vagy SSD vagy oprendszer.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
akosar
tag
Használt gépben gondolkozom, számlával, garanciával.
-
akosar
tag
Sziasztok!
Én is kis segítséget szeretnék kérni, természetesen új (esetemben használt) laptop vásárláshoz.
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort. Próbálj meg minden kérdésre részletesen válaszolni!
1 hónapon belül
80-100.000 HUF
Csak irodai munka, tanuláshoz, szövegszerkesztés, netezés
nem játszom rajta
13 Coll környéke, jó lenne HD vagy FHD, mindegy, hogy fényes-e vagy matt, vagy TN vagy IPS
Utazás közben nem használom, de napi 2-3x egyetemen is használnám.
Win 8.1
SSD, 250 giga elég
webcam legyen, ennyi
Köszönöm,Ákos
[ Szerkesztve ]
-
Landro
tag
Sziasztok,
ballagási ajándékot vennék, előre is kösz a segítséget
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? - 2 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? - 200-300e Ft
(3) Felhasználás? - iskola, internet, SIMS4
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? - SIMS4, lehetőleg full HD
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? - 14-15", lehetőleg full HD
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? - nem jellemző, de előfordul
(7) Operációs rendszer? - Windows
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? - mindegy
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? - nincs
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? - újDell Vostro-t érdemes venni?
üdv
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Lenovo T14 G1 i5-10310u 16Gb ram, 256Gb NVme, 1 év garancia, számla
- Dell 5320 i5-1135G7 16 Gb Ram 256 Gb NVMe, érintő kijelző 12 hó garancia, MINT AZ ÚJ !!!
- HP X2 1013 G3 Core i5 8250U 16Gb Ram Win11 Tablet 120HZ kijelző Garanciával
- Toshiba i5-4200 8Gb ram, 256Gb tárhellyel, számlával, garanciával
- Laptop VÁSÁR:Igényes-7.Genes-Core i7-ThinkPad T470s-2 akkus-8GB DDR4-256G SSD-14"FHD,IPS-Világitós B
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest