- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nerd
aktív tag
Hali,
Most ez a ket gep kozott gondolkozok:
Kerdes, hogy a 80 ezer forintos kulonbseg mit ad minosegben es teljesitmenyben? Megeri a plusz penz?
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
Az általad felsorolt gépek között két értelmes van, a Probook 470 és az Asus N750. Viszont a két gép tök másra való, tehát csak akkor tudjuk megmondani, melyik a jobb, ha elárulod, mire kell.
A felbontás egyén függő, meg kellene nézned élőben. Van, akinek 14-en is jó a fullhd, nekem meg 15,6-on is sok pl. -
YxVs
senior tag
Sziasztok,
17,3-as méretben milyen ajánlott gépek vannak?
Feltételeim:
- i5 proci
- full HD vagy 1600x900-as kijelző
- ársáv: 170 000 - 230 000 FtEbben a méretben az 1600x900-as felbontás nem kicsi már? Mennyire észrevehető a különbség a full HD-hoz képest?
A köv. gépeket néztem:
1600x900:
ASUS X751LN
Dell Inspiron 5749
HP ProBook 470 G21920x1080:
Acer Aspire E5-771G
Acer Aspire VN7-791G
Lenovo IdeaPad Z70-80
MSI GP70
ASUS N750JKKöszi a tanácsokat.
üdv,
YxVs -
Khelben
nagyúr
válasz szpeet #93293 üzenetére
A 8570p és a Dell 6520 minőségben egy kategóriával feljebb vannak, mint a Probook 650. Ugyanakkor a Probook 650 a legújabb, a 8570p egy generációval, a 6520 két generációval régebbi.
Ha napi 8 órát dolgozol rajta és minden nap hurcolod, akkor a 8570p-t venném. Ha ennél kevésbé intenzív a felhasználás, akkor a fiatalabb 650-est. A Dell mindenképp kiesik, mert régebbi, mint a többiek és nem ad semmi extrát hozzájuk képest. Az is fontos szempont lehet, hogy mennyire jó a szemed. Vannak, akiknek a 15,6-on a fullhd felbontás már túl kicsi betűket eredményez, nekik jobb az 1600x900 (8570p). -
8emi95
csendes tag
válasz kistewe #93257 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
A programozás biztos nem annyira hardverigényes (legalábbis szerintem), tanulás szintjén lenne. Egyébként ELTE-IK programtervező informatikus szakra jelentkeztem, ha ezzel jobban be lehet határolni, nem tudom, kinek mennyit mond.
Úgy látom, tényleg sokkal érdemesebb használtakat nézni. Mégis megkérdezném, hogy újonnan ilyen árban (bár magasabb lesz a keret, az biztos) nem is lenne olyan, ami megfelel az igényeimnek?
Köszönöm a kimerítő válaszodat még egyszer! És bocsi, hogy ilyen soká válaszoltam.
Táp: Corsair CV650 Dual EPS, Alaplap: MSI Z490-A PRO, CPU: Intel Core i5-10600KF, RAM: HyperX 8GB DDR4 3200MHz CL16 FURY Series (x2), VGA: AMD Radeon RX 6700 XT, Monitor 1: Samsung S22A350H (21,5" 1080p), Monitor 2: LG Flatron E2242C-BN (21,5" 1080p), Mobil 1: Xiaomi Mi 9 SE, Mobil 2: Google Pixel 6
-
arac
újonc
Hello.
Laptopot szeretnék venni és érdekelni, hogy mit ajánlanátok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
A következő kb 1 hónapban.(2) A gépre szánt összeg forintban?
Max. 230-240ezer(3) Felhasználás?
Filmnézés, internetezés(youtube, ilyesmi), játék, tervezés (autocad, esetlegesen matlab)(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Diablo 3, Star Wars The Force Unleashed, gothic 4,
akár mostani, nem nagyon extra gépigényű játékok is fussanak rajta élvezhetően(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
17 colnál kisebb kijelző, lehetőleg full hd(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Alapvetően nem nagyon hurcibálnám.(7) Operációs rendszer?
Ne legyen hozzá op rsz; win7 támogatás jó lenne, de nem szükségszerű(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Min 4GB RAM, SSD jó lenne. Ha nincs benne ssd, akkor lehessen később beletenni.(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
Nincs(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
Csak új. -
Khelben
nagyúr
válasz Chosen #93279 üzenetére
Ezt leginkább úgy tudnám érzékeltetni, hogy (hasraütök) a Probook 450-et napi 1-2 óra munkára tervezték, a 650-et meg napi 5-6 óra munkára. Ehhez igazodnak a felhasznált anyagok, a felületek, a billentyűzet, stb.
(#93289) JoHnNiEE : Lenovo felejtős, Asus X sorozat felejtős, általad linkelt boltok felejtősek, 170-ből munkára alkalmas fullhd gép felejtős... Munkára ÉS játékra alkalmas meg még kétszer ennyiből is felejtős.
Ha van külső monitorod, akkor HP Probook 450-et nézz ennyiből (vagy 430-at, azt jobb hordoni) és felejtsd el a játékot (meg munkából is csak annyi lesz, amit az U-s proci bír...) Ha van 240k Ft-d, akkor nézhetsz Asus N551-et, azon már mehet minimális játék + IPS kijelző a munkához, de a munkával csak óvatosan, nem szeretik a felületek a hosszas igénybevételt és az intenzív, napi hordozást.[ Szerkesztve ]
-
JoHnNiEE
csendes tag
Udv mindenkinek, es elnezest az ekezetek hianyaert. Hu szolgam ( Acer 5755g i7-2630qm GT630m), elhagyott ( zarlatos tolto megsutotte az alaplapot) es mindenkeppen potolni szeretnem hasonlo specifikaciokkal.
1-2 het, minel hamarabb.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
170k jomagyar huf(3) Felhasználás?
Teljesen multimedia, online szabaduszoi munkamhoz, adobe illustrator, photoshop, illetve after effects hasznalat alapszinten. Intenziv hasznalat, sok munkaora.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
720p low, middle . Azert szeretek elpotyogni, minosegi AAA-kkel is. Elozo konfigon kellemesen ment GTA V, minmumon 720p-ben.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
PAdobe suite miatt jólenne a fullhd. Amugyis tobb monitorral lenne hasznalva.(6) Mennyit lesz hordozva a gép?
Viszonylag sokat utazom, de utazas kozben nem hasznalva.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Win 10 majd nyaron. (addig 8.1)(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
8 gb ram minimum, 1 tb HDD., de ssd is johet usse ko.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmi, webcam , vga port , alap dolgok.
(
10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Inkabb uj, de nem riadok vissza a hasznalttol se.Igazol az elmult 2 napban mast sem csinaltam mint a netet bujt, a megmegfelelobb specifikacio, ar ertek arany utan. Eddig ezekre szukitettem le a dolgot:
nemreklam/
1. http://www.emag.hu/lenovo-z50-70-laptop-intelr-coretm-i5-4210u-processzor-4gb-1tb-8gb-nvidia-geforce-840m-dos-ezust-lenovo-z50-70-59-432504/pd/DS4J3MBBM/lenovorol jokat hallottam, egyik ismeros szervices srac nagyon ajanlgatta, ha nem akarok vele hozza jarni
2.a http://www.radium.hu/legjobb-ajanlatok/asus-x555lb-xo095d.html
Egeszen vonzonat talalom mind az 5. gen i5-ot 940m- el, viszont neten semmit nem talalok errol a szeriarol, es nem szeretnek befurodni garancia lejarta utan.2.b http://www.radium.hu/legjobb-ajanlatok/asus-x550ze-dm071d.html
itt meg h alapbol benne van a 8 gb ram, 1 tb, meg aluminium vaz.Bolcsek segiitsetek, koszonom elore is :
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
válasz Mikulásbá #93264 üzenetére
Köszi az infot nem rossz ez a nomad tasi lehet beruházok majd egyre.Nekem is ilyesmim van csak noname tasi, de a felépítése kb ugyanez. Még élőben megtapogatom az asus lapost és ha tényleg nem olyan cipelhetetlenül bazi nagy akkor meg lesz véve. Remélem tényleg bírja az utazást és nem sír ha rácsukódik a troli ajtó
Dellem meg addig beteszem a sarokba eladni nem akarom túlságosan megszerettemHODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
ragarrd
újonc
jelenleg aktuális
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
150000 - 200000 Ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
irodai munka, hd filmezés, játék, netezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
wow, sims4
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15,6" hát jó lenne egy minőségi panel de nem tudom hogy ebben a kategóriában van-e :S
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
2-3 hetente lenne hordozva.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
op rendszer nélküli.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
hdd, 4gb ram legalább. optikai meghajtó nem kritérium
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
semmi extra
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gépSegítséget előre köszi
-
Tikakukac
titán
válasz rbalint88 #93283 üzenetére
Tudja a tök, ha kell valakinek NV kari is, akkor nincs mese marad a Dell. Akinek elég az integrált az meg döntse el, szvsz sem lenne rossz ez a HP tolom neki 1 hónapja, de a kijelzőjét tényleg belevagdalnám rántottába.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
rbalint88
addikt
válasz szabonagyur #93280 üzenetére
Vostro 5470-et ne. Nem minőségi gép.
-
félisten
Lenovo mindneképpen mivel a konzumer cuccokra a gari borzalmas.
Asus-nak nem is nagyon van ilyen felhasználásra gépe, inkább csak "játékos" cuccok.Dell-nek ami van gyengébb minőségű, esetleg a Vostro 5470 van még egyes helyeken, de az meg 14-es.
Próbáld rábeszélni kisebbre.
(#93281) rbalint88: nekem nem tűnt annyira vészesnek, meg már NBD gari van hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
kr:sz
tag
válasz szabonagyur #93267 üzenetére
Köszi, Dell, Lenovo, Asus kilőve ebben az ársávban?
-
Khelben
nagyúr
válasz dartanyan15 #93274 üzenetére
Fujitsu A544. Igaz, le kell mondanod a fullhd felbontásról, de használható billentyűzetet és pudingnál merevebb házat kapsz, ráadásul garancia is lesz rá, ellentétben a Lenovoval.
-
dartanyan15
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni tőletek notebook vásárlás előtt.
Amit kinéztem első sorban ez lenne LENOVO IdeaPad B50-70 Notebook fekete (59-421093) Matt LED.
Ha tudtok mást vagy jobbat ebben az árba akkor írjátok meg kérlek!(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Két hónapon belül.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Max 130000ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Filmezés, netezés
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Játékra nem igazán lenne használva
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15'' lenne a legjobb szerintem Full HDfelbontásban
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hordozva nem lesz
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Ne legyen előre telepített operációs rendszer
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Minimum 500gb HDD, 4 gb ram szerintem elég, optikai meghajtó
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
hdmi csatlakozó mindenképpen mivel szeretném tv-re is rákötni, usb csatlakozó 2, bluetooht is jó lenne web kamera is lehet benne
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
csak új gép jöhet szóbaRemélem tudtok segíteni!
[ Szerkesztve ]
-
FastMonkey
csendes tag
válasz FastMonkey #93269 üzenetére
Sürgős lenne. Köszi előre is!
-
Khelben
nagyúr
válasz Chosen #93262 üzenetére
Nem tudok neked újat mondani. Amik vannak ennyiért, azok max. Mancikának 2-3 excel táblához valók, nem komoly számítási feladatokra.
Ha elég az 1366x768-as felbontás, akkor 230-ért van HP Probook 650, de normális felbontással ez már 270k. Ezek a managernek való gépek, tehát 3D-s tervezéshez mindenképp gyengék. Használtan 225k-ért kapnál olyan gépet, amit a te munkádhoz terveztek. Újonnan ugyanez a duplája.[ Szerkesztve ]
-
FastMonkey
csendes tag
Sziasztok! Ez biztos IPS kijelzős? [link]
-
félisten
-
kr:sz
tag
Sziasztok, korábban már kértem a segítségeteket, akkor hasznos tanácsokra leltem. Most újra kérném. Egyik lánybarátomnak kellene laptop, ezek az igények: Legalább 15 col legyen a képátmérő, cd lejátszó kell bele, hordozná, esszé írások, filmezés, ha lehet húzza minél tovább töltés élkül árban a plafon 200e jó magyar forint. Ezt nézte ki magának: Asus X555LB. Erről esetleg vélemény? Tudnátok esetleg még ajánlani? Előre is köszönöm!
-
Pocok256
veterán
Ennél jobb gamer gépet valaki tud 500k alatt ? Feladtam a vékony gépek utáni kutatást majd kicombosodok a napi szintű hordástól A gépnek elvileg bírnia kéne azt, hogy naponta hurcolászva lesz vagy tévedek ?
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Chosen
addikt
Sziasztok!
Keresek gépet, ami:
15.6"
Max 200-250k
Munkára, tervezésre
Út kevés használat leszMás kritérium egyelőre nem nagyon van. Mik lennének az opciók ennyiért?
-
kistewe
tag
válasz 8emi95 #93250 üzenetére
Ha sétáltatni is akarod akkor szerintem elég a 14" , nem tudom , hogy a "programozás" milyen szintű hardverkövetelményt takar... szerintem nézz egy használt üzletit az is van garival pl: Dell 6430 ( nem egész 1 év NBD-vel) Dell 5440 ( ha mindenképp kell a 15 " , azt is láttam 1 év sima garival ) ezek kb 150k-ért, vagy Elitbook 8570 ( 130k körül fél év garival, ( kiterjesztehő plussz pénzért)
Ezek közül bármelyik lefedi szerintem az igényeidet , amennyiben a programozás egyidejűleg több virtuális gép futtatását is jelenti akkor lehet erősebb konfig kell mint amiket én javasoltam legalábbis plusz memória kell még bele....uff stewe
-
ptcruiser
csendes tag
Erről véleményt tudnátok mondani tisztelt hozzáértők.
Előre is köszönöm. -
Deck
titán
Ha lesz majd egy dell u2414H fhd ips monitorom akkor a hp probook 650 G1, lazán megfogja tudni hajtani ha rákötöm?
PS5
-
Szilva88
csendes tag
Mysoft.hu, Notebook.hu remélem nem reklám...ezekről vélemény?
-
8emi95
csendes tag
válasz 8emi95 #93177 üzenetére
Valaki tud segíteni esetleg?
Táp: Corsair CV650 Dual EPS, Alaplap: MSI Z490-A PRO, CPU: Intel Core i5-10600KF, RAM: HyperX 8GB DDR4 3200MHz CL16 FURY Series (x2), VGA: AMD Radeon RX 6700 XT, Monitor 1: Samsung S22A350H (21,5" 1080p), Monitor 2: LG Flatron E2242C-BN (21,5" 1080p), Mobil 1: Xiaomi Mi 9 SE, Mobil 2: Google Pixel 6
-
drtimot
aktív tag
válasz szabonagyur #93232 üzenetére
Komoly kérdés volt, igen. Van millió meg egy bolt, de mivel ritkán vásárolok laptopot, nem tudom, hogyan épül fel a piac, és mennyire érdemes kutatnom más helyeken. Azt is el tudom képzelni, hogy van valami "közismerten" megbízható és versenyképes árakkal dolgozó bolt, ami valami politikai okból nincs árukeresőn, de azt is, hogy kár máshol nézelődni, mert a komoly boltok mind listázva vannak.
Kb. arról szólt a kérdés, hogy milyen módszerrel érdekes kutatni új laptop után, várhatóan lemaradok-e híresen jó helyek kínálatáról, ha csak árukeresőn nézelődök. Mindenesetre köszi a válaszokat, azoknak is, akik privátot írtak.
Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/drtimot/index.html
-
Gergosz2
veterán
válasz rolixxx #93245 üzenetére
Ha a procit nézem akkor már sokkal jobb. Persze kérdés, hogy egyáltalán szükséged van-e rá, de gyanítom hogy egy I3 4030u éppen viszi a rendszert , meg netezésre elég azt cső.
Az M255 meg szintetikus tesztek alapján kb egy szinten van az HD 4600-zal. [link]
Szerk:
Most nézem a Fujihoz még win 8.1 is jár.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
rolixxx
csendes tag
válasz Gergosz2 #93241 üzenetére
Tetszett ez a gép, viszont nem hiszem h ez a HD Graphics 4600 elég lenne nekem. Néha játszanék is a gépen, persze nem a legújabb játékokkal (pl. Fifa14). Filmezésnél is sokszor lenne fullhd tv-re kötve. Dedikált vga-s változatot nem találtam belőle. De tényleg nem tudom ez a 4600-as integrált mit tud az általam nézett HP AMD Radeon R5 M255 -höz képest.
-
félisten
-
-
Gergosz2
veterán
válasz Szilva88 #93240 üzenetére
MM-ben csak ha megéri, mert "a hülye azért nem vagyok" szöveg alatt szépen lehúzzák az embert.
(#93237) rolixxx
Nem lenne jobb választás ez a Fuji A544? Mindekttő belépő üzleti, minőségben kb egy szinten vannak. A fuji hazai supportja meg nagyon jó.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
rolixxx
csendes tag
Sziasztok!
Úgynézki sikerült meghoznom a döntést. Minden bizonnyal ez lesz + 120 -as SSD-vel. De még nagyon gondolkozom ezen a pavilionon , erősebbnek tűnik, jobb a kijelző és olcsóbb is. Melyiket választanátok? -
Szilva88
csendes tag
válasz szabonagyur #93232 üzenetére
Köszi, HP 450 v. 455 mi a különbség? 450 jobb lenne?
-
félisten
-
gyuromoj
veterán
válasz szabonagyur #93216 üzenetére
Hali!
Köszi a választ. Ahogy utánanéztem van G1 és G2 verzió is. Azok közül melyiket érdemesebb?
Esetleg Thinkpad vagy Latitude milyen választás lenne?
Hol érdemes ezeket megvenni?Üdv Gyuri
(#93234) szabonagyur
Thinkpadokból ezeket dobja ki az árgép:
Edge E540 - 130k
Edge E555 - 141k
Edge E545 - 153kEzeknél jobb a HP amit ajánlottál?
[ Szerkesztve ]
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
félisten
-
drtimot
aktív tag
válasz szabonagyur #93228 üzenetére
Azt értem én, hogy aki ott van, az fizet, de a kérdés az, hogy melyik boltok azok, akik nincsenek ott listázva, de nem is kétes hírnevűek
-
félisten
-
félisten
-
vizimento
senior tag
[link]
Erről vélemény?
Vagy tudtok jobbat is ajánlani ilyen áron?
Esetleg ugyanilyen tudásút olcsóbban?
Egyedül a HDD csere SSD-re, ami még eszközölve lesz rajta pluszban a tervek szerint...Vennék hibás elektromos rollert/hoverboardot!
-
drtimot
aktív tag
Félig off: vannak olyan boltok, amik valami okból nem szerepelnek arukereso.hu-n, de versenyképes áraik vannak új laptopokban? (Nem tudom, milyen modell szerint működik az arukereso, de gondolom valamiféle kétoldalú együttműködés kell, hogy ott szerepeljen egy bolt) Jöhet akár privátban is, ha nem akartok reklámozni.
-
Gergosz2
veterán
-
Szilva88
csendes tag
válasz szabonagyur #93220 üzenetére
Azért még élvezhető ez is? HP 455-nél olvastam, hogy nem jók a színek, fémes és tompa. Vajon a Fuji jobb ennél pöttyet?
-
félisten
-
Szilva88
csendes tag
Elbillentem a Fujitsu A544 felé, ami 130 körül van. Felmerült, hogy egy picivel jobb kijelző kéne (betekintési szög), feljebb is mennék árban egy 20-30 ezerrel. A544 fölött árban, minőségben, ami hasonlóan jól összerakott, mit ajánlanátok, szintén matt verzióban?
-
Chaser
legenda
válasz balazs1022 #93198 üzenetére
Te se játszottál még Q3-at, ha igen akkor céltábla voltál
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
félisten
-
gyuromoj
veterán
Hali!
Egyik kollégám megkért hogy nézzek neki egy laptopot. 2 általános iskolás gyerkőce van, akik szintén használni fogják a gépet.
Ami fontos hogy 140-150k a keret. Főleg netezésre, yt vidózásra, pokerstars és alkalomadtán játékra lenne használva. (Minecraft elsősorban)
Mivel nekem kell majd karbantartani a gépet lehetőleg olyan legyen amire fel lehet telepíteni a Win7-et.
Nem tudom hogy elég a HDD vagy inkább SSD legyen benne.
Legalább 4gb ram legyen és optikai meghajtó is. hdmi kimenet nem feltétel, de ha belefér a keretbe akkor előnyös lenne.
Lehetőleg új, gyári garanciás darab kellene.
Előre is köszönöm a segítséget.Üdv Gyuri
PSN: gyuromoj | R.I.P. Supernatural 2005.09.13.-2020.11.19.
-
Kephamos
addikt
"ugy is csak annyit lat az emberi szem"
Sajnos ez nem igaz. Szerintem 60 fps körül kezd igazán nagyszerű lenni az élmény, de 120 fps (természetesen megfelelő monitoron) már tényleg csodálatos. Szinte folyik a kép. -
félisten
-
Deck
titán
válasz szabonagyur #93206 üzenetére
Ha már kiadok érte egy összeget akkor olyat akarok ami teljesen fullos mindenre használható és jó. IPS kijelzője van. De valószínűleg maradok a HP Probooknál, de attól még felmérem a lehetőségeimet
Olyat is gondoltam már, hogy egy Probook HD kijelzős és veszek egy Dell FHD-s monitort hozzá u2414h-t, majd rákötöm és akkor ha otthon vagyok rá lesz kötve míg munkában jó lesz az alap.PS5
-
félisten
-
Deck
titán
Találtam egy szerintem jó kis laptopot ami fhd-s és IPS kijelzős. Ez jó gép, nem gagyi ugye?
ASUS N551JK
[ Szerkesztve ]
PS5
-
kisza25
félisten
hát lehet, hogy a te szemed csak 30 FPS-t lát (pedig nem), de én még a 60 és a 100 között is látom a különbséget
Az emberi szem nem 24 képkockát lát másodpercenként, hanem az agy ennél a sebességnél már folyamatos mozgás képzetét kelti, de ez a minimum, és nem a maximum. Az sem mindegy, hogy egy fix kameraképet nézel vagy mozog a kamera, én simán érzékelem, ha egy 60 hertzes monitoron 60 alá esik be az FPS, még, ha csak pillanatokra is[ Szerkesztve ]
Alfa Romeo Giulietta Sprint
-
Pocok256
veterán
válasz balazs1022 #93194 üzenetére
Valakinek a sz*r is ehető, de az emberek 99% a inkább skippeli. Remélem érted a példát.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Khelben
nagyúr
ugy is csak annyit lat az emberi szem
Ez akkor lenne igaz, ha a 24 vagy 30 fps egyenletesen elosztva jelenne meg, mindegyik között ugyanannyi idővel. De ha egy játék 24-30 fps-en fut, akkor akadozásokat látsz, nem folyamatos képet, mert ez nem film.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- ÚJ Asus Vivobook 15 M1502YA - 15.6"FHD - Ryzen 7 7730U - 16GB - 1TB - Win11 PRO - 2 év garancia
- Laptopok alkatrésznek
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest