- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gergosz2
veterán
válasz kisza25 #92898 üzenetére
de lol, egy asztali procit teljesen felesleges a notis darabokhoz hasonlítani. Ha tényleg komolyan gondolja az ember a gamet akkor tényleg nincs mit tenni, asztalit kell venni, mert a noti sohasem fogja hozni azt a teljesítményt, nem is beszélve, hogy az ára nemlineáris nő .
Másrészt a 17-es gamer notik meg már szerintem nem a hordozható, hanem a szállítható kategóriába tartoznak.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6030 Hardcore User // I Panic Restaurant by Taito
-
-
Tikakukac
titán
Fogalmazásból egyes. Ha már osztályzunk.
Nem elképzelhetetlen. Csak a tortácskának egy olyan szelete, ami kevés még előételnek is. Mondom ezt úgy, hogy a lentebb kipakolt gépből kiszaladt most egy 10-es a héten, egy kisebb mintavételnek szvsz megteszi.
Tök fasza, már egyre több játék. Na ez az egyre több játék miatt 4 éve már a szomszéd julcsinak is i7 kellett, mert hát egyre több! Maradjunk annyiban, hogy amikor elértük, hogy ne VGA limit verseny legyen 300k-ig akkor átgondolom az i7-ed dolgot. Addig meg: kazánra fel!
KERiii: Simsre elég lenne egy 450-es Probook 160k-ért. Vagy 175-ért 5470 vostro akár, abból van ennyiért NV-s is.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
KERiii
tag
Sziasztok, testvéremnek szeretnék laptopot, tanuláshoz, minimális játékhoz (Sims 3,4)
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
2-3 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 150 000 - 170 000Ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Iskola, néha játék (Sims)
(4) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Ha van matt kijelzős lenne jobb, de fényes is megteszi ha jobb a specifikáció
(5) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Hetente 1-2 alkalommal, utazás közben nem
(6) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos
(7) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
500Gb és 4Gb legalább
(8) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
ÚjKöszönöm!
-
Jazz
veterán
válasz zozy84 #92880 üzenetére
"Esetleg Más alternatíva ennyiért?"
Itt egy jó kis összehasonlító teszt neked.Asus G551 vs Lenovo Y50-70 vs MSI GE60 / GE70 Apache ProG551JK-DM059D - TN
G551JM-DM057D - TN
G551JM-DM031D - TN
G551JM-DM024D - TN
N551JM-XO023D - TN
N551JM-DM056D - TN
N551JK-CN067H - IPS
N551JK-CN067D - IPSValami ilyesmi listát keresek G771-hez is.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Gergosz2 #92892 üzenetére
Na ja. Nagy nehezen találtam G551 hűtéséről is képet. Link nagy felbontás
Simán. Fogja magát, nekiáll Mayázni.
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Jazz
veterán
válasz Tikakukac #92891 üzenetére
Sarkításból ötös!
Tényleg olyan elképzelhetetlen, hogy egy kis affinitással rendelkező user a kisebb vagyont érő gépét elkezdi másra is használni a játékon kívül? pl. hobby 3DS Max, PS, Sony Vegas...
Amúgy meg egyre több game használja ki a 4 magot. FarCry 4 kifejezetten: "Death Of Gaming On Dual Core? Far Cry 4 Crashes On Dual Core CPUs. Far Cry 4 however is not the only game which has moved past dual core CPUs. EA’s Dragon Age: Inquisition is another game that does not support dual-core processors. "free your mind
-
Gergosz2
veterán
...vesz a user egy i5-öt, mert csak játékra kell. Aztán jön egy játék ami rendesen kihasználja a 4 magot.
Ácsi!! Ő G551-et akar, ami 15"-os te meg itt egy 17"-os gépet linkelsz. Sokkal nagyobb, több a hely. Itt már van értelme az I7 -nek, de amúgy előző kommentemben is ugyan ezt írtam.
Vagy gondol egyet, nekiáll videót vágni renderelni.
Persze, minden második ember ezt csinálja.
-
Tikakukac
titán
Egyszer nekem otthon kellett 2 napig videót vágnom. Na, eladtam és vettem i7-es x220-at? Nem. Mert ezen logika alapján a kocsinkat is le kéne cserélni autópálya cirkálóra, mert évente 3-szor megyünk autópályán.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
Jazz
veterán
válasz Tikakukac #92885 üzenetére
...vesz a user egy i5-öt, mert csak játékra kell. Aztán jön egy játék ami rendesen kihasználja a 4 magot. Vagy gondol egyet, nekiáll videót vágni renderelni....persze egyszervolt pistikének tök felesleges a 100k-s notiba. De általában az ember 300k-s gépet több mindenre használ, nem csak játékra.
(#92886) Gergosz2:
Ja hát 3.4kg. Győzködöm magam én is. (Magamból kiindulva én tudom hogy kihasználnám az i7-et, mert elsősorban nem játékra lenne. Hogy más hogy van, nem tudom.)
Zoom rá (20MP-es fotó):
Ezen bőven lenne mit tuningolni. Persze ki az aki nekiáll egy 300k-s garis gépet barkácsolni.:SAzt sajnálom hogy nem lehet egyedileg összeállítani a gépet, akár felárér is.(pl. Dell M6800, tudom más kategória). Nincs olyan hogy i5 meg GTX960 pl. A kombináció meg kevés.
MSI-ből van egy rahedli verzió. Ott lehet hogy van, de az meg más miatt nem játszik....[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Tikakukac
titán
válasz egykori #92887 üzenetére
Hát én biztos nem Levonóznék, mindig ökölben a gyomron ha meghallom a Z50-B50-G50 és Flex meg egyéb király szavakat. Most épp buknak egy 500-as gépparkot, egyik IT cég főnökének a Yoga masináját dobták vissza 2X, hogy jó, pedig nem. Na nekik nem lesz több levonójuk
-
egykori
őstag
válasz Tikakukac #92882 üzenetére
Ó, akkor már az alapoknál baj van? Mármint Lenovo... Pedig régebben (tényleg régen jártam erre) rendre visszatérő volt ez a név az ajánlottak között. Neked ez saját tapasztalatod?
A napokban nézegettünk többet, látszólag rendben voltak. A garanciáról hallottam, hogy nem olyan jó, mint pl. a Dell-é. (Én Dell párti vagyok, nekem eddig csak ez volt.)
A Lenovo nem nekem lesz, próbáljam meg más márkára terelni? A most kapható 17-es Dellekről sem túl jó szövegek mennek. -
Gergosz2
veterán
hidd el nem fogja bírni. De nekem mindegy, vehet azzal is, utána meg megy majd a sírás, hogy szaggat a játék meg stb.
I5 4200H is fűt ezerrel úgy , hogy csak 2 magos. Gondolj bele, mit csinál egy 4 magos gép. Egyszerűen nincs az a hűtő ami ilyen kis helyre bezsúfolt cuccot letudna hűteni. Nemhiába a 17"-os gamer gépek, meg a a WS -k ajánlottak csak I7-tel. Azokban van hely. De ugye mondanom sem kell ehhez, közel 4kg-os tömeg és és 3.5 cm-es vastagság tartozik.
(#92885) Tikakukac
ASUS-ék meg mások sem hiába dobják piacra ezeket a gépeket. Az ilyen gondolkozás, hogy "hátha kell majd.." miatt képesek sokan kemény plusz tízezreket kiperkálni. Aztán persze az esetek 99,99%-ban tök felesleges volt.
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Na ezzel a "ha mégis kell"-el vagyok én agyonütve. Remélem tankkal közlekedsz, mert ha kitör a háború hirtelen mennyivel jobb lesz már neked.
Vásárlók százai vannak azért vesznek SSD nélkül gépet mert inkább az i5 meg i7, de SSD az osztán nem, merhát később mi lesz? Semmi nem lesz. Jobbe setben 4 évig lesz egy atomlassú gépe, míg a kicsit okosabbja vett SSD-s i3-at. Az i7, főleg 4 magost kihasználó emberek aránya annyira mikron méretű, hogy nem tudok rá mértékegységet.
-
Jazz
veterán
válasz Gergosz2 #92878 üzenetére
Nem feltétlenül rossz az i7. Ha meg kellene a 4 mag, milyen jól jön.
Ha meg nem, akkor a hőterhelés is kevesebb lesz. Aztán i5 3Mb cache. i7 6Mb.
A hűtés meg:
"In order to do that, we put stress on all four cores with 100% load for around an hour. This way we measure the maximum temperatures which the CPU can go and see if there’s a decrease in performance (a.k.a. throttling). The CPU operates at around 44-47 degrees of Celsius when there is minimal load, but after an hour of stress the chip goes up to 86 degrees which is relatively cool, yet far from the maximum operating temperature of 100 degrees. You can see on the graphic below the temperatures and clock speed. Also, the green line measures the load of the CPU while the red one represents temperature levels."[link]free your mind
-
Tikakukac
titán
válasz egykori #92881 üzenetére
Lenovo gyártja? Az. Hát akkor sorry. Számoltam, a nem törött és ázott gépek 67%-a volt Lenovo. Ez nem megy az nem megy, púpos billzet, fos gari stb stb. Sajnálom őket, de nem érdekelnek.
-
egykori
őstag
Sziasztok, a Lenovo Z70-80 elég új masinának tűnik. Tudtok esetleg valamit róla? Ajánlott vagy felejtős? Többnyire általános használatra, de játékra is lenne. A 17" fontos, nem lesz hurcolva!
Köszi. -
Gergosz2
veterán
válasz zozy84 #92875 üzenetére
I7 tök felesleges bele, mert a gép nem tudja normálisan hűteni és azért lesz szar, ha meg nem használod ki akkor meg a semmiért fizetsz felárat.
GTX 860 nem egy csúcs kártya, egy, de inkább fél év múlva már az is mehet a levesbe kategória lesz. Jó sokan jönnek ilyen-olyan tesztekkel, nem is tagadom, hogy erősebb a GTX850-nél, de szerintem nem lesz azzal előrébb az ember, ha 15 FPS helyett 17-tel laggol. A másik kedvencem még a GDDR5 vs GDDR3 és 4GB vs 2 GB VRAM kérdése. Ezek is epénisz kategóriába tartoznak, az átlag júzer megint csak az előbb említett példát fogja észrevenni.
Szóval N551-et vinném, a jobb kijelző miatt. Mert gondolom nem fél évre veszel gépet, szóval 2 év múlva legalább értelmesebb kijelzője legyen.
[ Szerkesztve ]
-
-
zozy84
senior tag
Jött egy új ötlet.
[ASUS G551JM DM024D] + 120GB SSD + ODD BOX.
Így gyorsabb lesz. Az i7 4 magját úgy sem használnám ki és így talán nem is fog kigyulladni. Viszont így is közel 300eft lesz és bukom az IPS kijelzőt. Valamit úgy érzem minden képen be kell áldoznom.Vélemények?
VAAAGY! Pár hozzászólással elöttem linkelt ASUS N551JK CN192D + 8GB RAM + 120GB SSD + ODD BOX.
Így lenne 12GB RAM, FullHD matt IPS, ugyan az az i5 provi, ÉÉÉÉS csak 1 dolgot "buknék" , hogy a GTX860M helyett GTX850M lenne. Így 8eft-tal lenne több mint a másik összeállítás.Na így szerintetek???
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz xigris #92868 üzenetére
Ha ez sem fér bele, akkor ott a Probook 455 149990-ért, abban gyengébb a cpu.
(#92869) katona.jozsi : HP Elitebook 850 (15,6 fullhd, 8GB ram, 256 SSD, neked találták ki. Újonnan ennyiből Probook 650-et kapnál, ami azért jóval szerényebb darab külsőre és minőségre is.
[ Szerkesztve ]
-
katona.jozsi
aktív tag
Sziasztok!
Tanácsokat kérnék.
Nem sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
300.000Ft
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
irodai munka, iskola, programozás, tervezés, üzlet
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Néha játszom, de akkor inkább az asztalin így ez nem fontos.
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
15.6", FHD, matt, IPS Ha lehet káva nélküli.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Mindennapos a hordozás.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
256GB SSD, 750-1000GB hdd, 8-16GB RAM, optikai meghajtó nem kell.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
Kiváló anyaghasználat, minőség, pozitív hatást keltő gép.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Inkább új, de ha kiváló állapotú akkor lehet használt is.[ Szerkesztve ]
"Impossible only means that you haven't found the solution yet."
-
xigris
őstag
Sziasztok!
Laptopot keresnék apósoméknak
A keret 150k lenne csak új számlával,fontos lenne a minél jobb akksi,sokat vinnék magukkal.
Leginkább csak net office meg film nézés,youtube.
az oprendszer nem számít én telepítem. -
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz szabonagyur #92862 üzenetére
Nekem volt egy Lenovo-m HD6650M-mel, amihez a vásárlás pillanatában már nem volt hivatalos driver, netről kellett valami hekkelt szart levadászni, ha nem feleakkora fps-t akartam, mint amire képes volt
-
félisten
-
Khelben
nagyúr
válasz Tatus88 #92857 üzenetére
Asus N551 IPS kijelzővel vagy erősebb vga-val, de csak TN panellel.
-
Tatus88
csendes tag
Sziasztok
Segítsetek legyetek szívesek.
1-6 héten belül tervezem(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
kb 150-250 igyekszem rugalmas lenni de nem biztos, hogy csúcsgépre van szükségem.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Netezés, játék. Időnként, ha a munka megkívánja Solidworks 2014ben egy modell megnyitása ,de nem létszükséglet.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Diablo 3 és World of Warcraft az se baj ha csak közepes beállításon.
Komolyabb játékokra van asztali.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Inkább matt ha lehet IPS, 15" körül, 1920x1080 de nem kőbe vésve.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Heti 1 utazás max, közben nem használom.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows7-8 vagy semmi(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Legalább 500 giga HDD, SSD-hez nem ragaszkodom.
optikait ezer éve nem használtam, de nem baj ha van.
RAM nem tudom mennyi kell egy WOWhoz lehet elég 4 giga.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
nincs(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Nem ismerek megbízható helyet, de ha tudtok ajánlani és van gari nem zárkózom el, de az újat favorizálom.- Alapvetően azért lenne szükségem rá mert kevésnek bizonyul 1 asztali gép.
Gyakran egyszerre ülnénk gép elé a párommal vagy 1-2 órát játszanánk, de asztali gép már nem fér el.
Illetve két laki életet élünk, ezért két hely között ingáznánk vele. -
félisten
-
félisten
-
fagylalt
senior tag
Sziasztok!
40 ezer forintért megéri egy (természetesen) használt Dell Latitude E6410? i5 520M, QM57 chipset, 4GB memória, 300GB merevlemez (100/94%-os). Ha hihetek a Hard Disk Sentinelnek, akkor durván 610 napot üzemelt. Ér ennyit ez a gép?
Köszönöm!
-
Khelben
nagyúr
válasz Zulma1230 #92851 üzenetére
HP Probook 455, ha a tanulás kimerül netezésben, olvasásban.
-
jety91
őstag
válasz Khelben #92847 üzenetére
intel i5-580m és társaihoz nincs értelmes driver már win8-hoz. Nem képes sokszor a vidkari váltásnál visszahozni a fényerőt a laptop kijelzőjére vagy alvó módból visszatérve.
Sorolhatnám a gondokat, ami win7-en is ugyanúgy meg van még mindig, szóval jogos a hiszti a support miatt egyes laptop prociknál az intel felé.
[ Szerkesztve ]
-
Zulma1230
csendes tag
-Most nyáron
-150ezer
-játék,itthon tanulás,
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
-gta MTA,Képernyő felbontásán
-az mindegy mekkora csak ne a legkisebb legyen
-nem lenne hordozva
-win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
-500Gb vagy 1T késöbb ugy is ssdre váltanék memoria minimum 4giga optikai nem kell vagy nem muszáj
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-webkamera
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
-Csaj új
Kiszemelt darabok:-ASUS K555LN-XO261D kék notebook (15,6"/Core i3/8GB/1TB/GT840 2GB VGA/DOS)
-HEWLETT PACKARD 250 G3 notebook J4T52EAW (15,6"/Core i3/4GB/1TB/GT820 1GB VGA/Windows 8.1)
-HEWLETT PACKARD 15-R042SH ezüst notebok J7U25EAW (15,6"/Core i3/4GB/1TB/GT820 2GB VGA/Windows 8.1) -
rolixxx
csendes tag
válasz Peddy789 #92839 üzenetére
Nem játszok annyira komoly játékokon, Fifa 14-15, COD4 esetleg. A Probook felé hajlok, ami elbizonytalanít az i3-4030U proci. Nem tudom mire lenne elég. Az Radeon HD8750M nekem jónak tűnik. Rövid időn belül szeretnék bele venni egy 240-es ssd-t, úgy néztem ezt a Probookba a legkönnyebb belerakni. Szerintem ez eleget dobna rajta a mindennapi használathoz. Kérdés h ez a processzor nem fogja-e vissza.
-
Khelben
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #92846 üzenetére
Tableteket nem ismerem, de notebook vonalon semmi gond nincs az Intel támogatással, legalábbis Windows alatt. Nem hogy 1-2, de 7-8 évre visszamenőleg sem.
(#92845) rbalint88 : +1, ha most kellene gépet vennem, már vinném is...
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Khelben #92844 üzenetére
Nem ragaszkodtam mindenáron a Lenovóhoz, csak annyi, hogy azt találtam meg.
Intel-nem támogatás egyik ékes példája, hogy rengeteg Intel HD már legacy státuszban van.
(így pl. az 1-2 éves tabok szinte teljes egésze.)Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
rbalint88
addikt
[link] erre azonnal csapjon le valaki, brutál konfig brutál jó áron
-
Khelben
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #92843 üzenetére
Akkor ennyi, ebben az árkategóriában csak a Probook 455 van, ami elfogadható minőség. Már az is nagy szó, hogy sikerült megmenteni a Z50-75 minőségétől és a Lenovo garanciától
Ezt az Intel féle nem-támogatást meg már annyi helyről hallottam, de még sosem tapasztaltam. Sorra jönnek hozzám ismerősök 5-6-8 éves notikkal, mindegyikhez van mindenféle driver, Windows alapból felismeri a hardvereket, akkor mi a gond a támogatással?
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Khelben #92841 üzenetére
pl. a terméktámogatás egy nyomós indok.
Elhiszem, hogy az Intel azt szeretné, hogy 1,5 évente cseréljék a notikat, mert könnyeb nem támogatni valamit, ami után nem jön már pénz, de én nem szeretnék ilyet.
Másrészt az általam írt AMD procik elegendő teljesítményt tudnának nekem nyújtani, innentől kezdve meg tökmindegy nekem, hogy adott intel proci mennyivel erősebb elméletben...
Ha komolyabban igénybeveszem a notit, akkor ígyis-úgyis nekiáll termelni a hőt, szóval ez megint nem győz meg abban, hogy nekem feltétlen valami inteles konfig kéne.
IPS annyira nem fontos, azért írtam, hogy 'inkább', azaz ha lehetséges, akkor.
(Több hsz.-t nem szeretnék erről feleslegesen beszélni. Már eldöntöttem, mik az igényeim, nem azt kell kitalálni.)
Ez a HP egyébként jónak tűnik.
[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
zozy84
senior tag
válasz Khelben #92838 üzenetére
Akkor nekem mit ajánlasz? Annyira mondjátok, hogy az i7 nekem fölösleg akkor lehet i5 felőlem.
Sőt. Bármelyik márka bármelyik modellje lehet. (valamiért mindig az Asus N551/G551-nél lyukadok ki.)
De ha mondjuk lenne olyan ami i5, 8GB RAM, Full HD de nem IPS, de megbízható és strapabíró gép akkor persze kompromisszum kész vagyok. A keret még mindig 300eft, de ha nekem fölösleges akkor nem égeti a zsebem, hogy elköltsem.
Ez a G551 már jobb lenne nekem?De még mindig fontosabb, hogy stabil/tartós legyen mint, hogy egy erőmű legyen ami széthullik és ki sem használom.
[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #92840 üzenetére
IPS ennyiből biztosan nem lesz. Miért akarsz mindenáron AMD konfigot?
Első körben HP Probook 455-öt mondanám, de ennyiért már kapnál Inteles variációt is, ami fogyasztásban, hőtermelésben, akkuidőben messze jobb és nem utolsósorban erősebb is. Notebookban egyelőre nagyon el van maradva az AMD, cpu és gpu fronton is.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
Kelben javaslatára vagyok itt:
Naszóval a szempontok:
Valamikor nyár körül. Ez főleg annak a függvénye, hogy mikor/hol/milyen munkát kapok vizsga után.
Olyan kb. 160.000-et gondoltam amolyan lélektani határnak.
Konkrét felhasználása nem lesz, amolyan mindenesnek szánom.
Változó, milyen játékkal játszom. A felbontás annyira nem fontos, ha 720p-ben elmegy egy játék, tetszőleges részletességgel, akkor az már tökéletes.
Inkább matt, és inkább IPS.
Tervezem, hogy utazás közben is használjam.
Az OS nélküli kiszerelést kedvelem.
Teljesen mindegy, mivel ezek cserélhetőek. Egyedül az fontos, hogy a RAM 16 GB-ig legyen bővíthető, hogy később sem érjem el a limitet.
AMD-s konfigot szeretnék, AMD CPU-val és AMD GPU-val.
Egy FX-7500 vagy valamilyen A8/A10 felelne meg leginkább számomra.
(Magyarra lefordítva kicsit elszomorodnék, ha valaki élből valami inteles konfigot javasolna. mert akkor ezek szerint nem olvasta el figyelmesen a szempontokat, vagy csak simán nem érdekli őt...)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
Peddy789
őstag
válasz rolixxx #92837 üzenetére
Hát elösször is azt döntsd el kell e neked a videókártya bele, akarsz-e majd játékokat futtatni. Crysis 4 tuti nemlesz, meg igazábol fullHD játék is necces de a 840m azért már játék belépőnek hívható.
180as kategóriában választás előtt álsz a minőség-tartósság-stabilitás kontra hw teljesítmény fronton.
probook gyenge hw, kis teljesítmény de stabil-tartós++
teljesítmény, inspiron, pavilon, de fosabb ház, összeszerlés, zsanér stabilitás stbstb
Ha hozzáraksz a 180hoz, 230-250 körül már van olyan asus ami korrekt teljesítmény melett, fém ház, normális hűtés, tehát jó teljesítmény és stabilitás általánosan. Ha 3-4évre akarsz gépet én lehet inkább hozzáraknék ennyit.
A fuji az más árkategória.
A dell-t 3xxx/5xxx szokták ajánlani a pavilonal szemben, de őszintén nemtudom van e rá valós ok, vagy csak a +1év garancia.
Én ahogy megfogtam eszméletlen szar a dell, az igazi fröccsentett fostenger. Menj el media marktba vagy más kiállító helyre és nézd meg az alaplap stabilitását a gépháznak, össze vissza nyeklik. A pavilon jóval stabilabb, de persze itt se szabad azt várni hogy igazán jó legyen, mert az a fémházas 240ezres asus g551-nél kezdödik, és az 500ezres workstationöknél fejeződik be.A probook is félig fémházas, viszont a kijelző mögötti matt gumiszerű anyag nagyon nagyon könnyen karcolódik véglegesen, és pl ha ovatlanul rakosgatod el táskába szerintem 1éven belül elég undorítóan néz ki, jobb lenne ha valami sima műanyag lenne. (teljesen magánvélemény)
Mindenképpen nézd meg amugy élőben a gépeket hogy értsd, nem csak a belső hw elemeket kell nézni mint pc esetében.
-
Khelben
nagyúr
válasz rolixxx #92835 üzenetére
Ezek közül messze a Probook 450 a legjobb.
(#92830) rolcsi099 : ezeken talán minimumon elmegy a GTA5. Sajnos bele kell nyugodni, hogy amelyik cég erős hardvert ad olcsón, az máshol spórol. Megveheted ezek közül bármelyiket, mert ilyen áron ilyen erős hardvert nem kapsz normális gépben, de kínszenvedés lesz minden perc, amit ezekkel a gépekkel töltesz. Vagy belátod, hogy ennyiért nem lehet notebookon játszani és veszel egy konzolt/asztali gépet.
[ Szerkesztve ]
-
Gergosz2
veterán
válasz diebold85 #92829 üzenetére
igazából az a abaj, hogy te munkára keres gépet. Azokon játék nem nagyon lesz, bár az hozzáteszem nem tudom a Diablonak milyen gépigénye van.
De látom használt is szóba jöhet, itt egy két jó darab: 850 840
[ Szerkesztve ]
-
rolcsi099
csendes tag
Lenne egy kérdésem. Mi a véleményetek a Asus x széria és az Acer aspire e szériáról ? Milyen az anyag minőség, hogy bírja a gyűrődést? Nagy a hőtermelés? Tapasztalat?
http://www.bestbyte.hu/termekek/105593/Acer_Aspire_E5_572G_31NF_15_6_Intel_Core_i3_4000M_2_4GHz_4GB_500GB_DVD_iro_fekete_notebook.html
Vagy
http://www.bestbyte.hu/termekek/106301/ASUS_X555LB_XO053D_15_6_Intel_Core_i3_5010U_4GB_500GB_GeForce_GT_940M_2GB_DVD_iro_fekete_ezust_notebook.htmlEzt a két gép között vacillálok, szeretném kikérni a véleményetek erről a két gépről. Főleg játékra és animálásra használnám. Nekem azért tetszik a két gép mert erős a videokártyájuk és ezekkel már elég szépen futna a GTA V és a BF4. A keretem max 140e, esetleg ha ha tudtok jobb gépet minőségbe meg minden akkor írnátok Lenovora gondoltam még de nem tudom hogy mi jöhetne szóba
Ha segítenétek nagyon hálás lennék. -
diebold85
csendes tag
Sziasztok,
Tegnapi nap folyamán kértem tőletek segítséget laptop vásárlással kapcsolatban.
Viszont, bár lehet én voltam vak, de nem igazán láttam választ rá.
Tudnátok segíteni?Köszi,
András -
őstag
Sziasztok,
egy kedves ismerősöm irodai munkára, kisebb multimédiás feladatokra egy Thinkpad X201-est és egy 2-3 generációval korábbi x1 Carbon-t használ. Mind a két gépet i5-ös procival 256-os SSD-vel és 4GB RAMmal dokkolóval.
A jövőben már nem lesz szüksége két gépre, és talán a dokkolóra sem, de X1 Carbon két órás üzemidejével nincs megelégedve így szeretné lecserélni egy 13-14" os, könnyű, akár 5-6 órás aksis üzemidővel rendelkező, hasonló minőségű gépre, melyben lehetőség szerint 8GB RAM és 256-os SSD-nél nagyobb méretű tároló vanTovábbra is választhatnánk az X1 Carbont, de tájékozódni szeretnénk, hogy milyen opciók érhetők még el.
-
Pocok256
veterán
válasz superecneB #92818 üzenetére
Apple-t nem vennék mert túl árazott trágya. Szóval marad valamelyik zenbook.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
CanibelZ
aktív tag
Sziasztok!
Unokatesóm szeretne laptopot venni és kikérnénk a véleményetek, hogy melyiket kéne.
Márka nem lényeg, Win 8.1 és linux felmenjen rá.
Árban most 280k körül nézegetett, de szerintem felesleges annyiért. Ha tudtok ebben az árkategóriában és 200k körül is ajánljatok.
Főleg suliban használná (most megy egyetemre programtervezőire), de néhány játékot is elvigyen, gondolom itt leginkább CS:GO-ra gondolt.
Ebből adódóan dedikált videókártyás kellene.
Méretben legfeljebb 15,6.
Dvd olvasós kéne, hogy tudjon bele SSD-t rakni.
Ha valamit kihagytam, akkor írjatok, próbálok minél hamarabb írni.
Előre is köszönöm. -
sulaco79
tag
"Az occsó szar. A drága meg fos."
Tika amúgy nagy fazon, magabiztosan hozza a lehengerlő stílusú örökké morgó reakciós archetípusát...szart sem érne ez a fórum nélküle, miatta járok vissza, de tényleg!! ami legszörnyűbb, hogy bőven van ráció abban amit mond...
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
-
Jazz
veterán
válasz Pocok256 #92809 üzenetére
Na ja, a G751...occsó fél millió.
A többi notihoz képest már az is istenes 771-nél hogy nem egy közös hőcsövön megy a hőelvezetés. Így ha izzik a GPU, de a CPU alig van igénybe véve, nem fogja befolyásolni a CPU hőmérsékletét.
Lásd:
1 órán keresztül 100% CPU terhelés 4 magon. Majd ráadták a 100% GPU-t.[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Pocok256
veterán
A jó hűtés ott kezdődik, hogy két külön hőcsövön megy és két külön coolerre.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Jazz
veterán
válasz Tikakukac #92807 üzenetére
Tehát akkor ezek szerint van a 2 milliós Dell M6800 workstation, meg a semmi.
Nem kell gamer laptop. De Cuda-t nem kapsz 300 alatt. Nem is kéne, mert ha meg néha akarnál egyet játszani...hoppá, ez nem arra lett kitalálva. 100-szoros poligont megmozgat másodpercenként, de shaderekben már elbukik. A mai játékok meg szinte csak shaderből állnak.Tehát ha az ember akar egy notit, ami 17" IPS matt, i7 ketyeg benne, GTX960 szintű vidkarival, akkor az mind, szemét hulladék, törik ropog, nyeklik, rossz, hibás, visszaküldik, szemét, tönkremegy, rossz gari, már márka szinten összeomlik tökremegy itt hibás ott hibás....és csak a 2 milliós elfogadható? Ez elkeserítő.
Eddig úgy tűnt az Asus G771 befutó. Tesztek alapján jó, kijelző nagyon jó, hűtés halk jó, jól megoldották. De ezek szerint törik meg patent, meg kutya se veszi, meg alig forgalmazzák, azt is azért mert rossz.Nem tudom. Valami kell. Ha csak a patent a legnagyobb baja, istenem. Majd szétszedem, kirázom belőle a kihulló alkatrészeket, aztán gyártatok egyet nemes acélból, és az életben nem megy tönkre.
Amúgy a hűtés tényleg jó lett. A GPU és CPU nem osztja meg a hőterhelést.
PWM mentes fényerő szabályozás:
74% Adobe RGB
Kár a billentyűzetért :S [link]
[ Szerkesztve ]
free your mind
-
Tikakukac
titán
Hát akkor hajrá rúgd ki őket. Ettől függetlenül ugyanúgy nem fogja a kutya sem venni ezeket itthon ahogy eddig sem. Na vajon miért nincs Thinkpad-Elitebook-Latitude-Precision hegyomlás mennyiségben kirakva? Gondolkozz el miért.
Összes variáció és összes spec meg azért nincs, mert ez egy kb. végtelen hosszú lista lenne, amit értelmeznie kéne Veér Istvánéknak, hogy igen ez az a lokalizáció igen ebben ennyi abban annyi ebben ilyen slot abban olyan és ezzel a panellel meg azzal de csak ha ez meg az. Na ez az a szint ami már nekem sem megy egy szint fölött, pedig ez megy a nap 16 órájában.
Szerintem van viszonteladó, legalábbis nem a gólya hozta eddig sem őket
G771-ről annyit tudok, hogy jó a visszaküldési arány illetve a patentek törésével is áll olyan jól mint a 100k-s tesók.
A feladat "csak" annyi, hogy ár/teljesítményben a lehető legjobbat, és a célnak megfelelően a legkevésbé rosszat kiválasztani adott áron belül.
Ha csak ennyi akkor hajrá, én már beletoltam párszáz órácskát a mostani gémer vackokba és nem tudok olyat mondani amiért kinyílva a tárca, de még csak elméleti szinten sem.
-
rbalint88
addikt
Lenovo az itthoni garancia miatt nem lesz ajánlott, MSI-vel eddig nekem nem jók a tapasztalataim, eddig 2 notebook, 2 netbook volt szűk családi körben tőlük, minddel szoptunk valamit. Plusz ami asztali gép jött hozzám, abban is gond volt MSI lappal driverezéssel kivétel nélkül.
-
Jazz
veterán
válasz Tikakukac #92803 üzenetére
Ez vicc. Asus oldalán annyit látsz: "hol vásárolhatom meg". Legnagyobb boltokat végig nézed, és 5-ből 5: nincs ilyen termék. Az ember akar venni gépet és nem tud. Kétlábbal rúgnám ki a felelős termék managert.
Legalább az asus oldalán lenne egy rohadt részletes lista az összes variációról, frissített és részletes specifikációkkal. Akkor meg van a kódod pl. asus g771jm-t7085d, aztán mehet a vadászat.
Vagy miért nincs hivatalos asus viszont eladó? Miért csak hülye linkek meg gagyi oldalak nulla infóval, hiányosan, hibásan?
Mellesleg nagykerben is nulla találat. Pl. Ramiris.Acer Nitro ki lett tárgyalva.: gyengus kijelző, alacsony színtér, nyeklik-nyaklik, jó hűtés.
Asus G771: a tesztek alapján ennek is jó a hűtése, és halk, jó kijelző 71% Adobe RGB, stb. Eddig ez a befutó.
De hasonló felszereltséggel hasonló árban van egy rahedli MSI, Lenovo, ugyan ez a proci ugyan ez a video kártya stb. stb.Kérdés: azért nem merültek fel ezek a topicban a téma során mert egyszerűen nem alternatíva a fenti kettővel szemben, vagy csak egyszerűen nem, mert nem.
"Valami mindegyikben fosos."
Muszáj kompromisszumot kötnöd, máshogy nem megy. Nincs tökéletes. Direkt így van megtervezve. De nem csak ez, hanem a bolygó összes terméke. (utoljára a Sokol rádiónál, meg a Lada samaránál nem volt termék politika).
A feladat "csak" annyi, hogy ár/teljesítményben a lehető legjobbat, és a célnak megfelelően a legkevésbé rosszat kiválasztani adott áron belül.free your mind
-
rolixxx
csendes tag
(1) Pár napon/heten belül vásárolnám.
(2) 150-180 körül szánnék rá (nembaj ha kevesebb).
(3) Egyetemre, netezésre, filmezésre és néha játékra lenne használva (film és játék TV-re rákötve).
(4) Leginkább fifa, egy-két régebbi játék, nem kell max garfikán.
(5) 15,6, ne a leggagyibb legyen.
(6) Egyetemre lenne néha hordozva.
(7) Semmilyen oprendszer.
(8) Min. 500 GB tárhely, de később valószínűleg cserélném egy ssd-re Ezért jó lenne olyan, amiben egyszerű cserélni a vinyót. Min 4GB RAM.
(9) legyen normális gari
(10) Csak új gép jöhet szóba.
Olvasgattam a fórumon és kinéztem pár gépet, de nem tudok dönteni:
3543
5547
450
pavilon
Fuji
Köszi -
Tikakukac
titán
Hát van, nagykernek hívják
Valami mindegyikben fosos. Nem azért nem írok jó gémer gépet 1 milla alatt, mert olyan durcis kislány vagyok, hanem mert 300-400-700k árban van 1 szint mindenből amit elvárok. Ne törjön, ne legyen sugárhajtómű, ne legyen olyan, mint egy 6 éves által tervezett viccdoboz.
Jelenleg nem tudok ilyet. Sem 200k-ért sem 1milkóért. Az AW-t mikor nyitottam sírtam. Amennyi GPU-t megesznek hát a tulajok is.
-
Jazz
veterán
válasz Tikakukac #92801 üzenetére
Mondom oldal. Site. Web oldal. Ahol meglehet nézni a választékot. A variációkat.
Mivel egyedileg nem lehet összerakni a gépet, variácók vannak. Jó lenne egy odal, ahogy egyben látom az összes létező G771-et...A többi márkából is vannak hasonló felszereltségű gépek hasonló áron. Azokkal mi a helyzet. Az nem alternatíva? Lenovo, MSI...stb. (Acer Nitro-t már kitárgyaltuk)
[ Szerkesztve ]
free your mind
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Okos Otthon / Smart Home
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Környezetvédelem
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- ACER Aspire E15 HDD nélkül
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Lenovo Legion 5 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5 10300H - 16GB - 1,5TB SSD - Win11 - GTX 1650 Ti
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- Asus TUF FX505DT - AMD Ryzen 7 3750H - GTX 1650 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest