- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- Milyen notebookot vegyek?
- Ma fejezi be karrierjét a Windows 7
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
FastMonkey
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 2-3 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 330k
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) Ps,net,film,csgo,herarthstone,videóvágás
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? csgo,hearthstone
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Mindegy
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Lesz hordozva és lehet használva is közben(ritkán)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Mindegy,
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 8gb ram,1tb,
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) -
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Új
Kinézett: Dell -
invisibull
csendes tag
válasz Khelben #93895 üzenetére
Köszi :-/ mi lenne a legolcsóbb amit egyébként ajánlanál (amit írtál és mondjuk ~100K-val több)?
Utolsó kérdés mára :-)
ez szted milyen?[ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz potyka126 #93897 üzenetére
Csak i7-tel throttlingol. Nyilván erős hardverrel nem lehet 6-7 órás akkuidőket elérni, de ez nem a gép hibája. A wifi valóban gyenge a fém fedlap miatt, de ezt is csak akkor érzékeled, ha 2-3 fal van közted meg a router között. A vga váltás is rendesen működik. A csavarokat meg nem kell izomból meghúzni és akkor nincs gond vele. Az ssd csere nem jár garanciavesztéssel, mert csak a szerelőablakot kell kinyitni, amit 1 db csavar tart. A dvd meghajtót szintén 1 csavarral lehet eltávolítani, ha annak a helyére tennél hdd-t (pont tegnap csináltam meg egyik ismerősömnek az N551-et ssd+hdd-re).
-
potyka126
csendes tag
Sziasztok!
[első hsz.-em-re] adott válaszaitok alapján CAD-hez, PS-hez nézelődtem workstation-ök után, de annyira ritkák, nem sikerült még normális példányt találni, úgyhogy most újban gondolkozom.
Elég sokszor ajánlott Asus N551 i5 4200H, gtx 850-el és IPS kijelzővel szerelt gépnél kötöttem ki, csak olvastam, hallottam róla egy pár negatívumot. (wifi, üzemidő, throttlingol). illetőleg azt szerettem volna megtudni, hogy valóban jól működik e benne az integrált és dedikált videó kártya közötti váltás?
Mennyire szokásos eset, hogy csavarok, menetek törnek el bennük? mennyire veszélyes egy otthoni ssd csere? meg ki lehet e játszani vhogy a garancia vesztést?
Van esetleg bármi más alternatíva? -
Dangers
csendes tag
Sziasztok!
Akkor ha jól veszem ki a dolgot 250e ft -ért ez a legjobb "játékos" gép :Asus N551JK CN192D.
Tudom hogy ne a legújabb játékokat akarjam rajta játszani de azért elé lehet ülni játszadozni is amikor unatkozok és azért megbízható is strapabíró legyen ilyen arany középút szerű.
-
Khelben
nagyúr
válasz invisibull #93893 üzenetére
Ez, amit kinéztél, egy átcímkézett Vostro. Sajnos az a +50k kevés a kategória ugráshoz. A legolcsóbb munkaállomás is 100k-val több.
-
pana0017
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1-2 hónapon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? max. 240 ezer Ft
(3) Felhasználás? CAD
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? -
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? 15,6", ha lehet IPS nem gond
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nem sokat, de lehetőleg ne 4 kg legyen
(7) Operációs rendszer? -
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? Ekkora összegért egy SSD jó lenne legalább a CAD-nak és Win-nek. RAM min. 8 gb, de inkább több vagy később bővíthető kellene.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? Jobb lenne Nvidia VGA
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? Használt lehet mindenképp, mivel nem lenne fontos kitölteni a keretet, ha nem muszáj -
invisibull
csendes tag
válasz Khelben #93690 üzenetére
Köszi a segítséget, próbáltam keresni használtat de sajnos nem sok sikerrel. 8560W nagyon jó lenne de elég ritka ahogy nézem.
Úgy néz ki újat veszek mivel nem találtam olyan használt üzletit ami FHD lenne és dedikált vga is lenne benne ezek meg a tervezéshez tényleg jól jönnek (CAD/CAM/SOLIDWORKS). Néztem a laptopszalont és ugyan az első (specifikációs) hozzászólásomban 330ig lőttem be a max új árat de már ott tartok hogy kicsit mennék magasabbra(mondjuk + 50K) is csak legyen jó gépem
Latitude-ből néztem (eddig dell gépeim voltak) de ha van hasonló Asus / HP / Lenovo vagy bármi egyéb amit nyugodt szívvel ajánlanátok nem ragaszkodok a Dell-hez.Köszönöm a segítséget előre is!
Edit: typo
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Kisfundy #93878 üzenetére
x200 - gyárilag fosch kijelző, de cserélhető ips-re is, masszív, billzet megvilágítás, cpu nem cserélhető, még van benne IBM vonal, elég strapa gép, kis mérete ellenére nagyon csendes is lehet a hűtés, billzete is korrekt
T410 - 1280-as kijelzővel kerülendő, hűtése ennek nem a leghalkabb, billzetmegvilágítás, cserélhető cpu
E4310 - nem a leghalkabb, kis kompakt, háttér világításos billzet is mehet bele, régiek közül az egyik legjobb lati, nagyon jó a billzet, cpu nem cserélhető
E6410 - 1280-as panellel ezt se, nem olyan masszív mint a 4310, háttér világításos billzet is mehet bele, nagyon jó a billzet, cserélhető cpu
2540p - masszív kis dög, nagyon jó billzet, billzet megvilágítás, azt hirtelen nem tudom 1,8-as vagy 2,5-es hdd van-e benne, ennél nem tudom milyen a cpuEgyikkel se nyúlsz nagyon mellé, ebből a bandából a kijelzők miatt is a 6410-est és T410-est a végére tenném. Masszivitásban a másik 3 fej-fej mellett, designt képeken megtalálod. Mindben van valamilyen erősítés, 2540-es alu házas de nehéz is. 4310-nek a fedlapja alu csak tudtommal, de masszív dög az is. T410-esen kívül mindet használtam is, jelenleg x200-ról írok.
szerk: tn kijelzőből E4310-nek volt a ledesek közül a legjobb képe amit láttam, ez persze nem jelent semmit, nagy eséllyel nem csak egyfajta panellel szerelték őket, 2540p-nek se valami egetrengető a kijelzője, kb mint x200-é, sor végén itt is E6410 és T410 áll, erőben egyértelműen core i generációval jobban jársz, ezért is ajnálanám neked a 4310-est
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz freaghill #93885 üzenetére
Ha max 200, akkor Dell 3543 Geforce 840M-mel. Azzal már elmennek közepesen a játékok 1366x768-ban. Esetleg egy matt kijelzős Probook 450, ez jobb minőség, de gyengébb a vga.
Ha kicsit még hozzá tudnál tenni, akkor 230-240 körül már van Asus N551, az minőségben és erőben is elég nagy ugrás, a fullhd ips kijelzőről nem is beszélve.[ Szerkesztve ]
-
Hakuhun
tag
Sziasztok!
Tönkrement Anyukám laptopja - HP DV6500 Limited Edition - és nem szeretnénk használt gépre költeni.1)
Úgy tervezzük, hogy jövő hónapban veszünk egy másikat.
2)
A keret tényleg a legolcsóbb. Szóval olyan 50e-90e Forint körül lenne, de inkább az alja.
3)
Leginkább netezésre és filmnézésre lenne használva a kicsike - nem feltétlen HD filmekre.
4)
Nem lenne játékra használva.
5) - 6)
14" és 16" közötti kijelző ideális lenne, leginkább házon belül használnánk.
7)
Teljesen mindegy, itthon úgy is Win 8.1/10 kerülne rá.
8)
Mindegy, a régi laptop HDD-jével használnánk, az nemrég lett cserélve amúgy is.
9)
Semmi.
10)
Csak új gép érdekelne.Köszi előre is a válaszokat!
-
ssgt1981
senior tag
Erről a gépről mi a véleményetek: [link]
Képszerkesztésre, netezésre, multimédiás tartalmakra kellene. Mennyire praktikus a 17,3-as kijelző?
-
-
Khelben
nagyúr
válasz Kisfundy #93870 üzenetére
Lenovo X200, esetleg HP 2540p egy generációval újabb, de 1,8-as hdd van benne. 14-esből Dell E6410, Lenovo T410, Dell E4310. Az biztos, hogy mindegyik strapabíró, de fém ház akkoriban nem volt divat.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Kisfundy
aktív tag
Sziasztok!
Vásárolnèk magamnak a mindennapokra laptopot.
Szeretnèk ötleteket kèrni,ami fontos lenne nekem 12,1-14,1:kijelző mèret,fèm ház mivel állandóan úton lenne,lehetőleg intel i szèriás proci,(előnyt èlvez ha van integrálva benne video megjelenítő).ddr3 ramal illetve sata 2,5 vinyoval üzemeljen!Dell ès hp ben gondolkodom de ezen belül is van bőven választèk.
Termèszetesen használtra gondolok ès olyan 60.000huf-ig!
Előre is köszi mindenkinek!
-
félisten
válasz DonRazzino #93856 üzenetére
Szia
Ennyi pénzből felejtős az új, hordozásra alkalmas 11,6-13,3-as gép, a kinézettek nagyon nem arra valóak.
Örülünk neki, hogy van az oldalhoz hozzáférésed, de ez itt senkit sem érdekel.
Ha új gép kell akkor 170-ért Hp430, ha nincs ennyi pénz használtat venni. -
kistewe
tag
+1 a D630 mellett,
Acert nem ismerem de a D630 mai napig sok helyen müxik mint szervizes és diagnosztikai strapa gép. Viszont ha neked nem kell az RS232 meg a picimaci akor lehet hogy kicsit drágábban újabb generációs használt üzleti gépet is vehetsz persze a keret a meghatározó...uff stewe
-
-
Dangers
csendes tag
Sziasztok!
Pár kérdésem lenne.
Laptopszalon megbízható jó bolt?normálisak garancia tekintetébe is?
pixel gari jó valamire? ill a biztosítás hasznos dolog ? Hogy müködik a dolog ha véletlen leőntöm a gépet colával akkor a biztosítás érvényes rá és az egész szervizt fizeti vagy csak egy bizonyos % ot?Válaszokat előre is köszönöm.
ui még egy= gondolom nincs raktár készletük (laptopszalon) hanm csak rendelésre hozzák a gépet)
-
Khelben
nagyúr
válasz DonRazzino #93856 üzenetére
130-ért teljesen mindegy, melyik gépet veszed, egyformán rossz mind. Ennyiért csak használtan tudnánk ajánlani gépet.
-
Akos96
senior tag
Sziasztok!
Egyetemre szeretnék notebookot vásárolni a nyár folyamán, legfeljebb 150-170k Ft környékén.
Leginkább az ottani feladatokra lenne használva, néha egy kis filmnézés és játék (nem nagy igényű játékokkal). Kijelző felbontása mindegy, mérete lehetőleg legyen 15,6" alatt.
Főleg használt üzleti gépeket nézegettem, mivel leginkább egy tartós, masszív és jól használható (hordozható, igényes) gépet szeretnék.
A használt gépek közül különösen ez a Thinkpad X230 tetszett meg. Erről mik a vélemények? Esetleg hasonló kategóriában milyen jobb vételek vannak?[ Szerkesztve ]
"A tévében nézed a szaxofonost, És azt gondolod, hogy de jó neki."
-
HF77
őstag
üdv.
segítsetek!!
Acer Aspire 7520-5A2G12MI Turion 64 X2 1.7GHz vagy
Dell D630 Intel T7500
nagyrészt hardveresen szinte ugyan az, ezért nem is írom le...köszi
[ Szerkesztve ]
xiaomi, tcl...csakis eredeti kínait
-
DonRazzino
senior tag
Sziasztok!
Pár héten belül lenne esedékes, max. 130-ért, csak új, 11,6 - 13,3-as kijelzős, sokat utazna, böngészés mellett a legkeményebb munkája egy-két nagyobb excel tábla beolvasása lenne, nCore-om van (akár freedos is lehet), HDMI mindenképp, legfontosabb a hosszú üzemidő.
[link] Ez nem túl erős, de lejön még 10%. 90-ért jó lehet?
[link] Amiben van egy i3 legalább az 40 ezerrel, vagyis 40%-al drágább. Netezésre, Officera megéri ez?
Köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz rbalint88 #93852 üzenetére
Természetesen használtan van annyiért.
Legalábbis itthon újan én nem találtam, ebayről lehet van.
szerk: Khelben Ezért jó a TP-k kívül műanyag, belül magnesium megoldása. Illetve csak volt jó, mert a maiak már több sebből véreznek. De a koncepció az elég jól sikerült.
[ Szerkesztve ]
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Khelben
nagyúr
válasz Mikulásbá #93844 üzenetére
Hát én meg a 8560W-n is látom 2 év után a hordozás nyomait, akkor milyen lehet egy műanyag gép? A 8560P kijelzőcserén volt egy koccanás miatt, pedig az is full fém (nem csak a borítása). A koccanást meg nem az határozza meg, hogy mit szeretne az ember, hanem jön magától, ha sokat van hordozva.
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
válasz rbalint88 #93849 üzenetére
Egy pár éves asztali már most is adott, tehát azt a kis játékigényemet kielégíti. Viszont ez marad itthon családnak. Most vegyük ki a játékos mondatot és koncentráljunk arra hogy nekem egy "ütőképes" laptop kellene a hétköznapokra, a fenti felhasználásra. Az új az több okból is feltétel lenne.
-
rbalint88
addikt
az új gép, a 200ezres keret és a 3-4 évig legyen jó három olyan feltétel, amiből kettőt lehet választani. én beáldoznám egy minőségi használt gépre a silányabb újat a másik két feltétel megtartása mellett.
játszani nem nagyon érdemes laptopon, asztaliból fele pénzért erősebbet kapsz, ami ráadásul nem megy az élettartam rovására.
Egyetemre nem kell drága gép, én a helyedben vennék egy olcsó egyszerű használt laptopot, amiben már ddr3 ram van, abból 4gb elég, egy 120-as ssd és 70-ből bőven megvagy. A maradék 130-ból pedig lehet összerakni olyan gépet, amin már játszani is lehet. -
aktív tag
Sziasztok! Szeptemberben kezdeném az egyetemet, ebből az apropóból kérném a tanácsotokat. Leírnám az elképzelésemet.
Körülbelül 200.000 forint magasságában szeretnék laptopot vásárolni legkésőbb szeptemberig, leginkább programozásra, Officra, netezésre használnám. Néha játék is esetleg, ha a mai nagy címek közepes grafon futnak már elégedett lennék (nyilván ez a kisebb prioritású). Hordozva lenne, ám közben nem hiszem, hogy használnám. SSD jól jönne, legalább az operációs rendszernek és pár alap programnak, HDD mérete nagyjából mindegy. Operációs rendszer nem fontos. USB 3.0-t, optikai meghajtót szeretnék hozzá. Mindenképpen új.
Ami a legfontosabb lenne nekem, hogy legalább egy 3-4 évig használható, normális gép legyen. Abban az esetben, ha érezhető változás lenne, kicsit többet is rá tudnék szánni. Miket tudnátok ebben a kategóriában ajánlani? Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
rbalint88
addikt
Ez pont megfelelne minden elvárásodnak, ssd-t és ramot lehet bővíteni akár helyben is.
Mikulásbá: azért elég siralmas az az 5470-es vostro mondjuk egy 3360-hoz képest. Egyik főnökúrnak van ilyen 5470-ese, szidja nagyon. Valószínű az övé egy erősen pénteki (abból is 13-i) példány, de akkor is.
-
juger89
csendes tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban?
max 180.000
(3) Felhasználás?
netezés, fejlesztés, filmnézés, esetleg néha játék
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
medium
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
FULL HD matt
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
lesz, de azért nem minden nap..
(7) Operációs rendszer?
win7, de alapból lehet üres
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
1 TB HDD egyelőre (esetleg később SSD), optikai meghajtó is jöhet
(9) Egyéb kívánság, speciális igények?
alap dolgok, hdmi, webcam, kártyaolvasó..
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is?
csak új ,garisEddig ezeket néztem ki:
HP_Pavilion_15-p052shSzerintetek?
Faszi a boltban nagyon le akart beszélni a Lenovoról, mert nem jó a szervízelésük. Ez tényleg így van? Inkább a HP-t, Toshibát, Dell-t ajánlotta.Maradjon a HP?
-
thefreeman
aktív tag
Sziasztok. A közeljövőben valamilyen laptopot kellene vásárolnom ehhez szeretnék tanácsokat/véleményeket.
1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nyáron legkésőbb szeptemberben de inkább előbb.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Olyan 175000 forint körül esetleg kicsit többért de ha kevesebbért az se baj.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Otthoni felhasználás, játék esetleg a későbbiekben tervezés.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
Szeretnék újabb játékokkal is játszani a HD vagy 1366*768-s felbontás elég és a részletességre sem vagyok túl kényes az a lényeg, hogy lehetőleg akadás mentesen fusson ha alacsony részletességgel is. Jelenleg is egy AMD A10-6800k integrált kártyájával játszom.
15.6, felbontás elég az 1366*768 a többi mindegy.
Lesz hordozva de nem valószínű az utazás közbeni használat.
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Windows vagy semmi.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
HDD legalább 512-s vagy 1TB-s, memória 8gb vagy ha 4gb-s akkor lehessen bővíteni 8-ra(lehetőleg 2 memória foglalat) optikai meghajtó nem baj ha van de megvagyok nélküle is.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
webkamera legyen
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
új gép, vagy újracsomagolt.Párat már kinéztem amelyikek esetleg árban és tudásban is megfelelőnek tűnnek de érdekel a véleményetek.
Acer Aspire E5-572G-5577, Intel Core i5-4210M, 1TB HDD, 8GB DDR3, nVidia GeForce 840M 2GB
DELL 15.6'' Inspiron 3542, HD, Intel® Core™ i7-4510U , 8GB, 1TB, GeForce 840M 2GB
Acer Aspire E5-572G-58U0 Intel® Core™ i5-4210M 2.60GHz, Haswell™, 15.6", 4GB, 1TB, DVD-RW, nVidia GeForce 940M 2GB
Asus X550JK-XX116D Intel® Core™ i7-4710HQ 2.50GHz, Haswell™, 4GB, 1TB, nVidia GTX 850 2GBAz ASUS már kicsit drága nekem, úgy, hogy csak 4GB RAM van benne, csak a GPU miatt gondolkoztam el rajta.
-
Patrick76496
őstag
válasz spyduck #93707 üzenetére
Igazából a kijelző minősége annyira nem számít, a mostani N5110-esem sem vetekedhet pl a telefonom képminőségével, de a CRT monitoros asztali gépünk is szebb képet ad nála. Ha a Dell laptopom szintjét hozza, az nekem már megfelel. Meg ez még drágább is 5k-val és még rá is kéne költeni egy 10-est, mert ebben csak 4 GB RAM van. Ettől függetlenül köszönöm a tippet!
(#93715) Khelben: Szerintem a G551 lesz a nyertes, az a +10 ezer forint lehet megéri a sokkal jobb gépet a másik ASUS-hoz képest. Már csak a mostani menjen el hardveraprón.
"I have a few jokes about unemployed people but none of them seem to work.."
-
-
Cuci3
tag
Sziasztok!
A paramétereim ezek lennének (pár hete már olvasom a fórumot):
(1) 1-2 héten belül
(2) 250e Ft körül (persze a kevesebb jobb)
(3) Alapvetően irodai felhasználás lenne, mellette némi programozás, meg net + film. Programozás hobby szinten lenne. Szóval Excel, programok terén meg open source statisztikai dolgok lennének (R / Rapidminer). Adatbáziskezelő nagyon ritka lenne (néha egykis MySQL, ilyesmi).
(4) Játék nem lesz, vagy csak nagyon ritkán
(5) Matt kijelzőre gondolnék, 15-ös méretben. A TN / IPS kérdést nem tudom.
(6) Utazás közben nem használnám, hordozva ritkán lenne (havonta / negyedévente). Munkanapokon átlagban 1-2 órát használnám, hétvégén vszínű átlag 4-8 órát lenne bekapcsolva (nem feltétlen aksiról).
(7) Op rendszerem nincs, szerintem majd veszek hozzá.
(8) Tárhely tekintetében talán SSD kellene, memória meg tuti 8GB, plusz egy optikai meghajtót elviselnék.
(9) nincs
(10) új + használt is lehet (de használt esetén örülnék 1,5-2 év garinak)Az eddigiek alapján Probook 450 G2-ben gondolkodok, vagy esetleg egy 650 G1 (ez utóbbi akár használtan laptopsystemről). Asus N551 picit drágább, emiatt sorolom hátra.
A kettő HP között a proci talán a leginkább eltérő, és nem tudom ilyen felhasználásra mit tud egy U-s proci.De a kérdések: valakinek esetleg egyéb ötlete, gondolata? Plusz az m.2 SATA vajon rejt-e annyi pluszt, hogy 450-es mellett döntsek?
Köszi!
-
Khelben
nagyúr
válasz freaghill #93827 üzenetére
Ennyiért vagy a játékról, vagy a 15,6 alatti méretről le kell mondani. Sőt, kisebb gép nem is lesz ennyiért, max. használtan.
(#93824) jvica : 180-ra kellene feltornászni a pénzt egy Dell 3543-hoz. Az a minimális gép, amin már elfutnak régebbi játékok.
[ Szerkesztve ]
-
gorbi
csendes tag
Sziasztok.
Nem szaporítom a szót, ezekkel a paraméterekkel megizzasztott a dolog egy kicsit:
mostanában
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
Maximum 190-200e
(3) tervezés, videóvagás, animációs, 3D programok, képszerkesztők, stb
-
(5) fényes
(6) sokat lesz hordozva, fontos a mobilitás, de nem fő szempont
(7) nem feltétlen kell
(8) 1tb hdd nem baj ha van SSD de nem létszükséglet, 8gb RAM, optikai meghajtó sem létszükség, 13,3"-tól felfelé
(9) HDMI
10.Jöhet használt is, de csak garanciával -
freaghill
őstag
Ismerősöm laptopot szeretne vásárolni
-13"3 vagy 14" képernyő
(MIÉRT CSAK EKKORA?
Mert könnyű és könnyen hordozható notebookot szeretnék - elsődlegesen az egyetemre szükséges)
- Core i5 legalább
- Valami normális videókártya (Nem akarok rajta GTAV-ozni, de azért vigye a Hearthstone/Killing Floor/Civ 5 hármast + ne akadjanak szarrá a filmek rajta)
- Max keret 200k
- Újonnan veszemMit ajánlanátok?
-
jvica
újonc
Segítségre lenne szükségem, mert elvesztem a választékban és a műszaki adatokban. Magyarul csak használom, nem értek hozzá. Fiamnak ballagás+szülinapi ajándéknak szeretnék gépet venni.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? 1 héten belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) max 150-160e
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.) tanuláshoz, általános használatra, de nyilván játékra fogja leginkább használni
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? nem tudom
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem jellemző
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) win7
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? 500GB vagy nagyobb winchester a többit nem tudom
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) webkamera, bluetooth, 2-3 usb
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új
amiket néztem vagy ajánlottak:
Asus X555LB-XO053D
Asus X555LN-XO251D
Lenovo IdeaPad Z50-70 SVL (59-432484)
Asus X554LJ-XO095D
Lenovo IdeaPad Z50-70 (59-432098
Köszönöm! -
sziben
csendes tag
Sziasztok! egy új laptopot szeretnék vásárolni. Ezt néztem ki egynek, erről mi a véleményetek: [link]
A nyár folyamán.
(2) A gépre szánt összeg forintban?
olyan 170.000Ft körül. 175.000Ft főlé ne menjen.
(3) Felhasználás?
Játék, multimédia, netezés.
Tudom, hogy ilyen árkategóriában nincsenek gamer gépek, nekem csak az a fontos, hogy legalább low, vagy mediumon elfussanak a mai játékok is.
15,6-os legyen. minimum HD felbontás, Full HD nem muszáj.
Lesz hordozva, de nem gyakran.
Nem kell rá semmi.
Ramból elég a 4gb, majd később is tudom bővíteni. SSD nem kell, HDD-ből is elég az alap 500gb, vagy ami van hozzá.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
-Legyen rajta USB 3.0.
-Főleg Asusban gondolkodom, de írhattok mást is.
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Csak új.[ Szerkesztve ]
-
Roxaar
tag
Sziasztok!
Laptopot néznék magamnak egyetemre albérletbe.
Emiatt kérem a segítségeteket.(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Felvételi után (nyár folyamán)
210-250 re gondoltam.
(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Iskolára,játékra,filmnézésre másra nem nagyon.
Lehetőleg natívon. Játékok: Eso,LoL,Farcry,Total War széria,BF4
Full HD nak tudnék örülni, csak Matt,a TN nekem elég.
Egyetemtől hazáig és vissza. Vonaton nem használnám.
Nem kell.
750GB minimum kellene emiatt inkább HDD.ODD nem kell.
HDMI, 15,6 kellene lehetőleg a könnyebb fajtából.
Csak új. -
Lengyi
aktív tag
Már jártam itt de idő szerencsére nem kapkodtam el a vásárlást, így idő közben sikerült képbe kerülnöm a tényleges igényeimmel:
1 hónapon belül
nagyjából 250k
munka (excel, több lapos böngészés, néha kis ps, illustrator hobbi szinten), fullhd filmek 60fps-sel
Maximum cs:go natívon, közepes részletességgel
hd/fullhd, ugye ha IPS az sosem baj, de nem szempont
heti 1-2 alkalommal, de táskájában autóval, szóval lényegtelen.
nem kell
500gb+ ssd egyelőre nem lényeg de lehessen bővíteni
hdmi legyen, optikai meghajtó nem fontos
csak új, számlás
Amit eredetileg néztem egy HP ProBook 450 G2 volt, de manapság szemezgetek az Asus N551JK-CN192D-vel. Ha valakinek van személyes tapasztalata a 2 notebokkal kapcsolatban, azt szívesen meghallgatnám!
Kérdés, hogy kell e nekem az Asus vagy elég lesz a Hp is? Jelenleg is Asusom van bár a G szériából. Kicsit félek mert a pár év alatt háromszor járta meg a szervizt, ebből kétszer komoly problémával és a lebonyolítás is igen időigényes volt. Nem tudom ez mostanáig változott e valamit vagy esetleg megbízhatóbb e az N-es széria. Kérlek segítsetek.Válaszotokat előre is köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Khelben
nagyúr
válasz Bozsana #93815 üzenetére
Egyik se. Asus N551-et nézz IPS kijelzővel, a maradék pénzből egy SSD-t bele + külön egy Win8 is kijön.
De ha nem mozgatod, minek laptop? Asztaliból ezerszer értelmesebb kijön ennyiből.[ Szerkesztve ]
-
Bozsana
tag
emeltem az árszinten
Sziasztok!
Tudnátok segíteni a választásban?
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? pár napon belül
(2) A gépre szánt összeg forintban? 280e
(3) Felhasználás? képszerkesztés,filmnézés,honlapszerkesztés
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? ha belefér akkor ips, inkább matt de szobán belül használnám csak, szóval lehet fényes
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? nem igazán
(7) Operációs rendszer? legyen hozzá win 8 v 8.1
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? ram minimum 4, hdd elég 500, optikai kellene igen
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? webkamera, mikrofon jó lenne, de ha nincs nem halok bele
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? újnak jobban örülnék
köszönömszerintetek? melyik lenne ideális?
-
cyber86
őstag
Valaki erre? (#93776) cyber86
-
knsound
csendes tag
Sziasztok. Most vettem 3 hete egy ASUS X555L laptopot (geforce 940M/ i5 5200u/ 4gb ddr /500gb hdd)
170e volt, és igazából kicsit többet vártam volna tőle, első sorban a kijelzője botrányos, felbontása csak 1366x768, ami zavar nagyon, illetve a betekintési szög...(persze elég gagyi a műanyag háza is, de ha vigyázok rá akkor csak nincs baj )
Már rég volt gépem most meg hirtelen kellett vennem nem tudtam jól szétnézni, leakarom cserélni, csak igazából márkát se tudom hogy milyen legyen, full hd lehetőleg ips kijelzővel, max 300e-ig tudtok valamit ajánlani? Photoshopra, zeneszerkesztésre, játékra kellene szóval nem egy alap-irodai felhasználásra -
CharrDen
csendes tag
Sziasztok!
Van egy pár éves Acer Aspire 5750g gépem, ami már egyre jobban adja meg magát. Ezt szeretném lecserélni ha lehet valami jobbra.
Árban rugalmas vagyok, de 200e alatt szeretném kihozni, körbenézek Auchanban is a részletfizetés lehetősége miatt.
Főleg filmezésre, internetezésre lenne, de olykor azért rá tudok kattanni egy két játékra, haverokkal is szoktunk szökőévente, úgyhogy videókártya jó lenne azért
Mit ajánlanátok? Odafigyelek azért, tisztítgatom kívül belül, de egy masszív kevésbé szar anyagból készült matt gépnek örülnék leginkább.
Milyen márkák jöhetnek szóba? Mire figyeljek nézelődés közben?Üdv,
Krisz -
Khelben
nagyúr
válasz kivifruits #93804 üzenetére
Valószínűleg azért nem érkezett válasz, mert senki nem ismeri a gépet. Nálunk van pár újabb Celsius, vegyesek a használók reakciói, a HP munkaállomásoknak nem ér a közelébe. De az általad nézett gép két generációval régebbi, szóval azt passzolom.
-
kivifruits
újonc
Üdv! Fontos kérdésem lenne egy különleges laptoppal kapcsolatban. Fujitsu Celsius H710
Munkagép vásárlás előtt állok, és grafikai munkára kellene. Eredeti terv egy Dell Precision 6600/4600-as lett volna, esetleg ThinkPad W520, de lényegesen olcsóbban jött a képbe ez a Celsius. Külföldi forumokon egy kategóriába sorolják a már említett munkaállomásokkal, de arra lennék leginkább kíváncsi, hogy valaki használt e már H710-est? Mennyire minőségi az anyaghasználat és a felépítése? Meg volt e elégedve vele? Pro/Contra? Egyenlőre jókat olvastam felőle(bár elég kevés információt találtam, magyarul pedig 0-t). Nem egy szép gép, de erősen gondolkodom a megvételén. Garancia már nincs rá.
Specifikációk: i7-2720QM (4/8) Nvidia Quadro 1000M 8Gb RAM 15,6 FullHD (azt olvastam ennek a kijelzője nemsokkal marad el az IPS-től, nemtudom mennyire igaz)
-
Khelben
nagyúr
válasz Keke90 #93797 üzenetére
Az első, legolcsóbb ajánlott játszós gép az Asus N551, most valahol 230-240k körül jár az ára. Az alatt nincs más, csak a pusztulat. Játékhoz felesleges a 8 giga ram és a 4 magos cpu is. A notebook vga-k ebben az ársávban egy i3 U-val is elvannak mert olyan kis teljesítményűek. 4 magos processzorral meg a 600k-s munkaállomásokat lehet venni, mást nem szabad, mert nem raknak bele olyan hűtést, ami elbír a keletkező hővel. Az AMD 4 magosa azért olcsóbb, mert a teljesítménye sokszor még a 2 magos Intelt sem éri el.
-
petrosilov
tag
-
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Stellar Blade
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kuponkunyeráló
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Torrent meghívó kunyeráló
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- HÚHA MSI Cyborg 14 Hordozható Gamer Tervező laptop -25% i7-13620HS 10Mag 16GB/512 RTX 4060 8GB 144Hz
- MacBook Air M1 8GB/256ssd/Mint Az Új/1-3 hónap gar./Akku 95%/p3949
- ASUS Chromebook C523
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest