- Gaming notebook topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- LG LCD és LED TV-k
- Videós, mozgóképes topik
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Nikon DSLR topik
- Hisense LCD és LED TV-k
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zozy84
senior tag
válasz zozy84 #138222 üzenetére
Éppen törlünk minden gyárilag rajta lévő HP biztonsági programot. (A HP központ is ezt tudta javasolni.)
(Ja és elírtam. Csak 20 éve kb szervizes 😁✌️)
Sikerült!!!!!!!!
Valamelyik gyári HP program fogta. Rengeteg HP program van gyárilag rajta. Abból letöröltük az összes olyat ami “biztonsági” program. Most jó minden.[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz Tikakukac #138193 üzenetére
Gyári Win 10 Pro van rajta.
Minden le lett frissítve. Minden szükséges program pluszba telepítve lett.
Bármilyen USB vagy memókártya használok rögtön felismeri mint pl F meghajtó de azt írja hogy nincs jogosultságom a mappa megnyitásához.
Bármit is teszünk.
A HP központ meg széttárta a kezét és azt mondta küldjem vissza. Mondom 1 napos készülék nem küldjük sehova.
Majd ha lesz fejlemény akkor leírom.
(Nem én intézem ha nem az ismerősöm aki 30 éve szervizes)Szoftver baja van. Elvileg.
(Látja hogy mekkora pendrive van rádugva és hogy mennyi hely van foglalva rajta. De nem nyitja meg.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Gyors kérdésem lenne.
Miért nem engedi "látni" se az USB-t se memóriakártyát.
450 G5.
-
zozy84
senior tag
Ma végre megérkezett 1,5 hónap várakozás után a HP Probook 450 G5.
Most nagy az öröm. Meg is nézték mert ez az első 450 G5 ami ide érkezett. -
zozy84
senior tag
HP 450 G5 megrendelve. Ő lesz.
GTX 930 nem lesz benne mert fölösleges lenne. Nem jobb annyival mint az UHD Graphics 620. -
zozy84
senior tag
Hát ha valakit érdekel.
HP G5 után próbáltam utána nézni, hogy megéri-e többért venni egy G5öt amiben 1TB HDD-vel kevesebb van mint egy G4-ben.Külföldi teszten annyit olvastam, hogy a GPU nem változott csak a neve. Tehát a HD Graphics 620 = UHD Graphics 620al.
"Az integrált Intel UHD Graphics 620 (Intel Gen 9.5) nem érinti a 8. Gen Kaby Lake chipeket. A gyors, kétcsatornás memóriával elérheti a külön GeForce 920M teljesítményét ."És az új 8.Generációs i5-8250 már 4 magos és nem 2 magos mint az elődje.
Elvileg 40%al gyorsabb lehet.
"Az Intel szerint az új négymagos modellek akár 40% -kal gyorsabbak, mint a kétmagos elődök." -
zozy84
senior tag
Gyors kérdésem lenne.
Mennyivel jobb a G5 Probook mint egy G4? Azon kívül, hogy az egyik 4. generációs a másik meg már 5. generációs.
(10k-val lenne drágább egy 450 G5 annyi különbséggel, hogy 8gb ram van benne 4 helyett de nincs benne 1TB HDD és 256SSD ha nem csak 256SSD)
Ez lenne a G5
Ez pedig a G4 ami itt már nem rendelhető de én még tudnék rendelni (itt 295k)
Nos melyik a jobb és miért? (az oké hogy nincs 1TB a G5-ben)
-
zozy84
senior tag
válasz B-Clone #136303 üzenetére
Valami hasonlóra gondoltam én is.
Akkor felesleges lenne bele mert csak plusz egy fogyasztó lenne és haszna semmi.
Probook G4 8gb ram , i5 és a dedikált videokártya lesz. Ami HD graphics 620.(A mostani gépem az első FullHD videó sima lejátszásánál amit motorozás közben csináltam is akadozott már. Mi lenne ha meg is akarnám vágni? )
-
zozy84
senior tag
Gyors kérdésem lenne.
FullHD Videó vágáshoz (pl Adobe premiere pro) elég egy HD Graphics 620as videókártya vagy jó ha van mellette pl. GeForce 930 is ??
-
zozy84
senior tag
válasz Tikakukac #135980 üzenetére
8gb RAM, i5 (7gen) , SSD, FHD.
Nem belépő szintű , gyors , tartós laptopot szeretnék amit sok évig nem fogok lecserélni.
Így jutottam le a Probook-hoz. Nem belépő szint. Dicsérik sokan. 3 év gar. És ami tudja ezeket az ennyi.
(IPS és világító billentyűzet jó lenne. Vannak is ilyen konfigurációk csak belépő szinten. ) -
zozy84
senior tag
válasz Tikakukac #135977 üzenetére
Szóval egy jó gép jó konfiguráció de drágán? Plusz 4gb rammal 258k körül lenne.
Asus , Acer valahogy nem ennyire "meggyőző". Lenovot senki sem ajánlja. Fujit nem lehet kapni állítólag. Marad a Dell.
(Imádom a Sony Vaiom de az ugye kivonult Magyarországról)Plusz sokat néztem hogy hogyan jönnék ki jobban a Probookok között.
Tehát néztem 200k körüli gépet de abba kell még SSD meg Ram és nincs Win és 500gb a hdd. Szóval plusz ram meg SSD és rögtön kb 30k-val olcsóbb. Viszont így meg ha úgy vesszük akkor 15k-ért van 500gb és 15k-ért Win 10[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz Khelben #135954 üzenetére
Akkor ez is IPS? Mert csak az van oda írva, hogy Full HD LED / matt.
(a HP központ 3 hetet mondott mire be tudja szerezni)
Más.: A hasonló tudású Fujitsu Lifebook A557 olcsóbb mint a Probook, pedig ha jól emlékszek akkor a Fuji minőségét nagyon dicsérték itt. A Probook akkor még nála is jobb?
-
zozy84
senior tag
válasz Soybex #135839 üzenetére
Kitöltöttem már párszor
Volt már Fuji meg Asus meg minden féle.
Nem játékra kell. (Xbox One S-en játszok)
Olyan gépet szeretnék ami sok évig jó lesz. (nincsenek illúzióim, hogy lesz még egyszer olyan gépem mint a mostani 10 éves Sony Vaio-m amin még a gyári matricák vannak és se kopás se repedés nincs rajta és soha semmi baja nem volt csak már 10 éves és már lassú a drágám)Ezért keresek "tartós", jó minőségű laptopot.
Amit tudjon.: FHD, 8GB Ram, SSD (ha mellette van HDD nem baj de nem kell nagy tárhely, van NAS) i5,
optikai meghajtó nem kell, persze lehetőleg a legjobb kijelző legyen de nem biztos, hogy a 250k-ba bele fér az IPS de attól még jó lenne.
Átlag felhasználásra kell igazából plusz videó vágás (akció kamerás hobbi motoros videók többségében).
A belépő kategóriákat kerülni szeretném.
Pl. HP Pavilion-ból egy ugyan olyan konfiguráció 60-70k-val olcsóbb mint pl egy ProBook 450 G4. Biztos nem véletlenül.
Most valamiért a HP kattant be nekem ennyi. Előtte meg a Fuji csak azt nem nagyon lehet kapni meg kinézetre régebbinek néz ki mint a 10 éves Vaio-m.Szóval a lényeg, hogy megbízható , "atomvillanásálló" gyors laptopot szeretnék.
Nyilván most nincs +400eftom mint 10 éve a Vaio volt. Nem is várom ugyan azt. Most 250k a plafon. Ezért néztem ki a linkelt 450 G4-et. (ja és amit linkeltem azt nem annyiért tudom venni mint amennyiért a linkben szerepel)Ha van más alternatíva akkor ne tartsátok magatokban.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Nem játékra kell de melyik és miért lenne jobb választás?
(kb egy árban tudnám mind a kettőt megvenni)HP ProBook 450 G4 +4GB RAM
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Valószínű ő lesz +4GB ram-mal.
http://www.laptopszalon.hu/hp/hp-probook-450-g4-y8a59ea-akc-laptop_24517-adatlap
Mondjuk Pavilionból kb 70efttal olcsóbb lenne.
-
zozy84
senior tag
Egy HP 15-BS018NH gépnél mennyivel jobb egy ugyan ennyit tudó ProBook?????
(Ugyan úgy i5, FHD, 15.6, stb)
Mert bő 50eft-tal több.
Megéri gyűjteni egy ProBookra úgy, hogy ugyan azokat tudja? -
zozy84
senior tag
Véleményeket szeretnék kérni a HP 15-BS018 és BS027NH gépektől.
Most ezt hova sorolják? Mert nem Probook de nem is Pavilion. A kettő között van valahol ?
Annyi a különbség a kettő között hogy az egyiknek nagyobb a SSD-je mint a másiknak. Viszon a kisebb SSD mellé meg jogtiszta Win jár.Minőségre milyen szintet képvisel? Ház és össze szerelés. Stb.
250eft körül van mind a kettő ára 3 év garanciával. (Én 210ért kapnám )
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Használt laptopokat nézek már mert az elmúlt kb egy évben (vagy több) nem sikerült emelnem a keretet 200eft fölé érdemben viszont nem szívesen adnék lejjebb a
FHD
i5
8GB
SSD-ból.Hardveraprón sok olyan gép van (pl Elitbook, stb) amik elvileg szinte érintetlenek és újak de még is mondjuk 300eft helyett 180-200eft. Ez csak nekem gyanús?
Tudnátok segíteni találni egy gépet ?
(a mostani gépem 14.1". max 15.6os nagyság érdekel)
Előre is köszönöm!
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Szerintetek melyik a jobb?http://www.laptopszalon.hu/dell/dell-inspiron-5567-223632-laptop_25063-adatlap
http://www.laptopszalon.hu/fujitsu/fujitsu-lifebook-a557-vfy-a5570m35s5hu-laptop_27344-adatlap
(Bocsi a linkért de telefonon írok )
-
zozy84
senior tag
Sziasztok!
Véleményeket szeretnék egy kinézett gépről. Esetleg alternatívák?
Most erre lenne keret.128gb SSD + 1TB + optikai meghajtó + Full HD Matt kijelző, i5. Max veszek bele rögtön még 4gb ramot hogy 8 legyen.
200eft lenne a keret. Játszani nem játszanék rajta.
Sokan azt mondják szeretik és semmi bajuk az Acer-rel. De ugyan ezt mondják az Asus-ra meg HP-re és szinte mindegyikre Meg persze fordítva is.
(Ha 300eft-om lenne rá nyilván nem ezt venném. Viszont teljesítményre nekem ez is elég.)
Megbízható gép? Szerviz háttere elvileg jó.
Sokan mondjátok pl az Asus N551-et. Az annyival jobb?
Köszönöm a válaszokat. (sokadszorra futok neki a kérdésnek már de sok minden közbe jött és a mostani már 9 éves gépem a végét húzza )
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz Tikakukac #110817 üzenetére
Jelenleg az A555G és a Dell 5558 között vaciláltam/vacilálok.
Az ész érvek miatt (minőség, megbízhatóság, billentyűzet, kijelző, hűtés, gari, stb) a Fujitsu áll nyerésre.
Ezért kérdeztem hogy mennyi a különbség a VGA-k között. De arra írtad, hogy mindegyik belépő szint. Tehát egyik sem jobb a másiknál. Garanciája mindegyiknek jó.
Annyi, hogy a Dell jobban néz ki. A Fuji meg külsőre , ránézésre lehetne akár 8 éves is. Legalább is nekem. Persze nem dísz tárgynak veszi az ember tudom.(Egy szerviz vezető ismerősöm mondta, hogy a Dell is jó és sokat adnak el belőle. A Fujitsuból évi kb 3 db-ot adnak el. Nagyon ritka ha azt keresi valaki. Viszont azokból még egy sem jött vissza garanciába és pont ezért nem tud nyilatkozni a garancia gyorsaságáról. De van olyan is ami eddig jó garanciával rendelkezett és most kezd akadozni. Ausus vagy Acer már nem emlékszek melyiket mondta de azt mondta 2 hónapja vár kb 5 gépet.)
-
zozy84
senior tag
válasz Tikakukac #110814 üzenetére
Akkor jó.
Egyre többet olvasgatok utána a témának annál nehezebb a döntés. Ebből az lesz, hogy hirtelen felindulásból megrendelem az egyiket a kiszemelt 2-3 közül.
Tavaly év végén már írták páran, hogy jön az A555G új procival,stb, stb. Ilyenkor persze elkezdek agyalni, hogy akkor netán várnom kellene, hát ha olcsóbb lesz a mostani vagy kevéssel több pénzért lesz jobb az új, stb.
Be kellene fejeznem az olvasgatást.Off.: Vannak haverjaim akik eldöntik, hogy kell egy új noti, lemegy az első boltba, megnézi, tetszik, van rá pénz, megveszi és azóta boldog vele. Pedig azt sem tudja milyen benne a proci, azt meg, hogy a VGA milyen pláne nem.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Fujitsu A555G-nél mitől lehet az a probléma amit olvastam, hogy win10-nél belassul és random problémák jönnek elő amik akkor szűnnek meg ha win7-re vált.
(azért kérdezem mert vásárlás előtt állok és tipikusan olyan vagyok, hogy ha megveszem akkor utána nem teszteket akarok futtatni meg agyalni azon, hogy miért nem működik úgy ahogy kellene) -
zozy84
senior tag
Használat során érezhetően jobb az egyik VGA a másiknál?
AMD Radeon R7 M260
NVIDIA GeForce 920M -
zozy84
senior tag
válasz QwErTy42 #110435 üzenetére
Akkor ha ugyan annyi a Dell is mint a Fujitsu akkor miért nem a Fujitsut mondják rögtön? Mert ahogy néztem a Dell-t (meg a HP ProBookot ) mint ha többször ajánlanák.
A Fujitsuba a 4GB RAM mellé vegyek még 4GB-ot , hogy 8 legyen összesen vagy akkor már vegyek 8GB.ot és akkor lesz 12GB? Vagy mind1? Vagy hosszú távon jobb a 12GB?
-
zozy84
senior tag
Pár oldalnyi olvasgatás után 3 versenyző maradt. Pláne, hogy sokan pont ezekről írnak mostanában.
1.: Dell 5558 (FHD-IPS) , 205k [link]
2.: Fujitsu A555G (FHD-IPS) , 236k
3.: HP 450 G3 (nem IPS)
4.: HP Pavilion (FHD-IPS) , 210k [link]Sok mindent próbálok figyelembe venni de így nehéz döntés.
A HP ProBook-ot dicsérik de nem IPS. A Pavilion IPS paneles. Csak gondolom a ProBook strapabíróbb.
A Fujitsu A555G ami IPS paneles az már 236k.
A Dell tűnik nekem eddig a befutónak egy hajszállal. A Fujitsu megér 30eft-tal többet? (200eft körül gondolkodtam de HA annyival jobb a Fujitsu akkor kiszorítom azt a +36k-t)Bármelyik is lesz mindegyikbe menne egy SSD.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
A Dell 5558 mennyire megbízható, strapabíró gépek? Mire kell figyelni náluk? Szervizhátterük jó?
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás? Nem sürgős.
(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) Ár/érték arányban jó legyen. De legyen mondjuk 200eft.
(3) Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy tanulás szintjén) 10 éve nem játszottam gépen csak konzolon tehát játékra nem. Főként internetezés, böngészés, alap programok max, letöltések.
(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS? Ebben az árban nem várok csodát. Nyilván jó lenne ha minél szebb lenne. A mostani gépem 14.1" és nekem elég. Kisebbet nem szeretnék. 17" fölösleges lenne.
(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? Nagyon ritkán van megmozdítva a kanapéról. Viszont jó lenne ha nem 1-2 órát bírna az aksija. ( Munkatársaimnak MacBook Air van. Csodálva nézem hogy egy napig bírja töltés nélkül és villám gyors a mostani gépemhez gépest ami egy 8 éves Sony Vaio)
(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem fontos. Win lesz rajta. Még soha életemben nem volt jogtiszta rendszerem.
(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e? SSD, optikai nem fontos, Gyors legyen az a lényeg.
(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…) HDMI,
(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) Újat szeretnék de nem zárkózok el egy jó , alig használt elől sem.
Tavaly nyáron már majd nem vettem egy itteni kolléga segítségével egy nagyon jól össze rakott Asust 275-300eft körül. De most nincs annyim és ki sem használnám. Azért cserélnék gépet mert már félek, hogy mikor hal meg a jó kis Vaiom. 8 éves, néha már szétesik a kép, lefagy, iszonyat belassul és magától ledobja netet ami egy F5-el vissza is jön de idegesítő.
Ide írtam először, igazából még nem néztem körül, hogy most mik vannak milyen áron.Köszi a válaszokat.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Más.
Ha mondjuk családban szeretném oda adni valakinek a mostani lassan 8 éves Sony Vaio-mat (Intel Core2 Duo, 2gb DDR2 ) ami már sokszor használhatatlanra lassul be, azon segítene egy SSD + 2 vagy 4gb ddr2 ram?
Vagy ennek a gépnek már mind1?
(hallottam már, hogy még pár évre "megtáltosodott" ilyen fejlesztéstől régi gép) -
zozy84
senior tag
Ha a Pavilion "szar".
Akkor a Toshiba Satellite L50-B-16C milyen lenne? (minőség, megbízhatóság)
(pont most beszéltem azzal a barátommal akiknél 3 Toshiba is van a családban és hibátlan az összes. Pláne, hogy 3 év gar van rá. De azt is mondta, hogy az egyik munkatársa meg sok éve nyúz egy Paviliont és annak sincs semmi baja. ) -
zozy84
senior tag
válasz zozy84 #93672 üzenetére
Igazából megtaláltam.
Már meg volt a kiszemel gép. Jó áron pláne. (N551 + 250GB SSD + 8GB Ram) De azon gondolkodok, hogy szeretnék egy strapabíró megbízható gyors gépet de se nem programozok, nem szerkesztek képeket meg videókat és igazából nem is játszok rajta mert azt Ps3-on teszem.
Szóval csak netezés, letöltés, alap dolgok. Akkor meg ki sem használnám a közel 300k gép előnyeit mert amire használom arra kb a feléért is kapok gépet.
Tehát most körbenézek, hogy milyen gépek vannak ezekre az igényekre is. -
zozy84
senior tag
A Pavilion és a ProBook mi a lényegi különbség?
-
zozy84
senior tag
-
zozy84
senior tag
Még egy kérdés.
ASUS G551JM DM024D is néztem most a ASUS N551JK CN192D mellett. A 250GB SSD minden képen mindegyikbe megvenném. A +8GB RAM is. HA jól olvastam mindegyik FullHD matt IPS.
Igazából ugyan az a 2 gép a videókártyát kivéve. A G551ben GTX860 van , az N551ben GTX850.
Ha tényleg semmi más különbség nincs a 2 gép között a színét , a videókártyát és a 4GB Ramot kivéve akkor megéri az árkülönbséget? Mindegyikbe menne plusz 8GB Ram az N551ben így 12 GB, a G551ben 16GB lenne. Vagy igazából már nem érezném a különbséget a 12 vagy 16 GB és a GTX860 vs GTX850 között?(már magamat is idegesítem a tököléssel csak ha 300eft körül költök egy gépre és kb 15-20eft-tal lenne több a G511 akkor az már nem számít HA tényleg, érezhetően jobb gépem lenne. Meg eddig azt hittem, hogy ez a G551 nem IPS. De most olvastam, hogy ez is FullHD matt IPS. A kettő közül valamelyik tuti lesz. )
-
zozy84
senior tag
A mostani Sony Vaio VGN-CR21S gépem ami lassan 8 éves viszont karcmentes (még a gyári matricák is rajta vannak kopás nélkül) Mennyit érhet?
-
zozy84
senior tag
Kezd véglegesnek tűnni a konfig.
ASUS N551JK CN192D + 8GB RAM (így 12GB lesz) + 250 GB Samsung 850es SSD (a HDD helyére ami meg vagy bele megy a Synology NAS-omba vagy külső házba és usb-vel oda kötöm ahova akarom)Ha az optikai helyére menne akkor a szervizes haverom azt mondta,hogy gond lehetne a garanciával mert ott sokszor van garanciás matrica ami sérülne. Igazából jobb is így.
Ez így rajta keresztül 270eft körül megállna. Szerintem így már "Best buy". -
zozy84
senior tag
Jött egy új ötlet.
[ASUS G551JM DM024D] + 120GB SSD + ODD BOX.
Így gyorsabb lesz. Az i7 4 magját úgy sem használnám ki és így talán nem is fog kigyulladni. Viszont így is közel 300eft lesz és bukom az IPS kijelzőt. Valamit úgy érzem minden képen be kell áldoznom.Vélemények?
VAAAGY! Pár hozzászólással elöttem linkelt ASUS N551JK CN192D + 8GB RAM + 120GB SSD + ODD BOX.
Így lenne 12GB RAM, FullHD matt IPS, ugyan az az i5 provi, ÉÉÉÉS csak 1 dolgot "buknék" , hogy a GTX860M helyett GTX850M lenne. Így 8eft-tal lenne több mint a másik összeállítás.Na így szerintetek???
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz Khelben #92838 üzenetére
Akkor nekem mit ajánlasz? Annyira mondjátok, hogy az i7 nekem fölösleg akkor lehet i5 felőlem.
Sőt. Bármelyik márka bármelyik modellje lehet. (valamiért mindig az Asus N551/G551-nél lyukadok ki.)
De ha mondjuk lenne olyan ami i5, 8GB RAM, Full HD de nem IPS, de megbízható és strapabíró gép akkor persze kompromisszum kész vagyok. A keret még mindig 300eft, de ha nekem fölösleges akkor nem égeti a zsebem, hogy elköltsem.
Ez a G551 már jobb lenne nekem?De még mindig fontosabb, hogy stabil/tartós legyen mint, hogy egy erőmű legyen ami széthullik és ki sem használom.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz szabonagyur #92788 üzenetére
Ezeket néztem én is de nálam valószínű felgyulladna. Azt mondják.
-
zozy84
senior tag
Most jut eszembe, hogy HDMI-vel rákötném az erősítőre (onkyo 608) , onnan ugye menne a kép a tv-be. Egy jó egér és mehetne a játék is 5.1 -ben. Így már lehet szempont a játék is.
-
zozy84
senior tag
(1) Mikor lenne esedékes a vásárlás?
Nem sürgős. De legyen 1 hónap múlva.(2) A gépre szánt összeg forintban? (mindenképp add meg, a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit)
280eft. De ha találok egy kihagyhatatlan ajánlatot akkor is max. 300eft.(3) Felhasználás? (irodai munka, iskola, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb.)
Itthon legfőképp sok internetezés, letöltés, multimédia. A mostani gépem játékra alkalmatlan. Ha az új gép alkalmas lenne rá akkor az is.(4) Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel?
HA játék akkor nyilván a lehető legjobb felbontás és részletesség. COD, stb.(5) Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
Max. 15.6", Full HD, matt, ha lehet IPS.(6) Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is?
Szinte soha.(7) Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.)
Nem fontos.(8) Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége, optikai meghajtó kell-e?
Jó lenne 750-1000GB HDD + SSD.(9) Egyéb kívánság, speciális igények? (pl.:soros port, HDMI, eSata, webkamera stb…)
HDMI, jó hűtés mivel szinte csak a kanapén, ágyban, ölben lenne használva. Asztalon nagyon ritkán. 8GB RAM. Jó minőségű, strapabíró. (tesóm egy régi Asus gépe 1-2 évesen hullott szét pedig asztalon használta)(10) Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával)
Új.[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
válasz rbalint88 #92751 üzenetére
Pedig most találtam ezt az N551JM Asus-t Full HD matt IPS kijelzővel szintén 280eft-ért. Azt mondják ez a Full HD matt IPS a tuti a kijelzők között.
Ha lenne benne még pluszba SSD is még jobb lenne. Pedig valahol láttam csak ott 750GB volt + SSD.Már csak azt nem értem, hogy miért azokat a régi DVD meghajtókat erőltetik egy Blu-Ray meghajtó helyett. Külföldön már többnyire olyanokat láttam. Mert hát adott az ilyen-olyan szuper kijelzők a szuper multimédiás gépekben egy DVD meghajtóval. Pazar. Oké, hogy Magyarországon nem dübörög Blu-Ray eladás mert mindenki "letölt" de akkor is. Szerintem.
-
zozy84
senior tag
válasz Khelben #92701 üzenetére
Az általam linkelt gépekkel mi a gond? A rossz hűtés miatt - pláne nálam aki a kanapén netezik és 99%ban ott használja gépet - egyszer csak kis túlzással leolvadna a képernyő?
A mostani gépem amit váltana egy Sony Vaio VGN-CR21S Core 2 Duo T7250 2GHz 2GB 160GB 14.1 Notebook (lassan 8 éve 1100 Font volt)
Néha ez is olyan hangot ad ki mint ha fel akarna szállni. De jellemzően csak olyan meleg, hogy majd nem kigyullad és nagyon belassul. Persze nagyon ritkán fordul ez elő.Fujitsu gépeket csak nézegettem de kb 60-70eft több mint egy hasonló tudású Asus vagy Acer. Szóval olyanom sem lesz.
Ha már lecserélem a laptopomat akkor 5 évig nem szeretnék megint cserélni. A kis Vaio-m is lassan 8 éves. Megérett a cserére.
15.6"-nál nagyobbat semmi képen sem szeretnék. A mostani 14.1" is elég nekem. Csak ha már közel 300eft-ról beszélünk akkor szeretnék Full HD-t.
Akkor pl [ASUS G551JM-DM057D] helyett ASUS G551JX-CN049D lenne a jobb választás hiába i5ös nem i7es?
(mellék infónak annyi, hogy jelenleg PS3on játszom csak, ami egy jó géppel változhat. És persze tudom, ezek pont gamer laptopok . De akkor legyen egy ugyan ilyen Asus csak N551. )
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Ezeket néztem ki.
ASUS G551JM-DM057D
[Asus N551JM-DM056D]Mind1ik 280-290eft.
A kérdésem az lenne, hogy esetleg milyen rejtett hátrányai lehetnek? Gondolok itt pl a hűtésre vagy bármi másra. (Ez azért lenne fontos nekem mert lustaságból szinte csak az ágyon vagy az ülőgarnitúrán használom. A lassan 8 éves Sony Vaiom szerintem még soha nem volt asztalon. )Vagy, hogy ebben az árban esetleg van-e más alternatíva?
Időtálló, megbízható gépet szeretnék.
Egy jó barátomék pl évek óta csak Toshiba gépeket vesznek és soha semmi bajuk nem volt velük. Most is vett egyet. Erre a szervizben dolgozó haverom azt mondta, hogy Toshibát sohaaa. De a szörnyű szervizhátterű Lenovot meg ajánlja. Úgy, hogy folyton szívnak a garos gépekkel mert hónapokig állnak csak.
Az MSI-k állítólag túlárazottak. A Dell meg valamiért nem szimpi. Szóval ......Nem sürgős a vásárlás. Ezért még csak nézelődök.
(inkább multimédiás felhasználásra de később akár játékra is.)Köszi a válaszokat előre is.
-
zozy84
senior tag
válasz Khelben #76950 üzenetére
Oké.
2007 decemberében angliában vettem átszámítva 400eft felett.
Viszont ha jól tudom a Sony már nem is gyárt Vaiot de szervize már tuti nincs itthon.
Szóval. A HP-t nekem mindenki szidta. (közöttük egy haverom aki 20 éve szervizesként dolgozik, szerelt már pár gépet) , Lenovo jó HA kifogsz egy olyat ami nem hibás, szerviz háttere meg nem a legjobb. Almás dolgok nem érdekelnek. (meg drága is) Dell valamiért nem szimpi, ennyi.
Ár érték arányban maradt az Asus meg a Acer. -
zozy84
senior tag
Szervizháttér, megbízhatóság tekintetében inkább Asus vagy Acer a jobb választás. Pont ugyan annyi jót és rosszat hallottam mindegyikről.
Ezt néztem pl. AsusEddig, 8 éve egy Vaio-m van. Semmi baja, soha nem volt javítva vagy szerelgetve és még egy gomb vagy csavar vagy illesztés sem lazult meg rajta. Valami hasonlóan strapabírót, megbízhatót és jó minőségűt keresek.
[ Szerkesztve ]
-
zozy84
senior tag
Akkor inkább HP mint Asus?
-
zozy84
senior tag
Sziasztok.
Ebbe fórumba még soha sem írtam de most azon töröm az agyam, hogy le kellene cserélnem a 2007.decemberében angliában vett Sony Vaio VGN-CR21S gépemet. (14.1", 2GB DDR2, 160GB HDD, Core 2 2GHz, stb.)
Eddig nekem (igazából még mindig) tökéletesen megfelelt csak hát eljárt felette az idő.
Ma hallottam, hogy a Sony már nem is gyártja Vaio-t.
Ma nézegettem az Asus X550eseket. 160eft körül vannak. 1TB HDD, i5, 4 GB DDR3, stb.
Kérdésem az lenne, hogy ebben az árban van-e más amit meg kellene nézem?
Játszani nem szeretnék rajta!
Igazából netezés , levelezés, ilyenek. Úgy szeretnék venni, hogy a következő (nem megint 7-8 évre) jó pár évig megint ne kelljen cserén gondolkodnom.
A válaszokat előre is köszi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Asszociációs játék. :)
- Kuponkunyeráló
- Gaming notebook topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Képregény topik
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Anime filmek és sorozatok
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- Apple MacBook Pro - M1, 2020, Silver - 13", 8GB RAM, 512GB SSD, Tocuh Bar, Magyar Bill. - Eladó!
- ASUS Chromebook C523
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 Gen2 - i7-1185G7 I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I W11 I Cam I Gar
- ASUS VivoBook : RYZEN 5, 8GB DDR4, 512GB SSD, Vega 6, OLED Kijelző
- MacBook Pro 15.4" Retina Touchbar 2019 i7-9750H 2.60GHz 16GB/256 SSD , ÜZLETBŐL, 27% ÁFÁ-s
- acer swift sf114-34
- Eladó Fujitsu Lifebook A3510
- Lenovo ThinkPad Yoga 11e /Érintő kijelző/ 2in1 táblet is/8Gb/SSD/ Több órás akku/ Office/ Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest