-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
FRENK1988
veterán
Milyen üzleti notit ajánlanátok MAX 200k ig? Lehetőleg i5ös CPU-val legalább 4GB DDR3-al dedikált közép kategóriás VGA-val és 14"-től nagyobb kijelzővel? BT kártyaolvasó USB3 eSATA hang ki- és bemenet legyen illetve talán még HDMI se árt. Illetve magyar legyen. Az se baj ha olcsóbb mint 200k és garis legyen
Nem a lóerő öl, hanem a NYOMATÉK! :)
-
csoki9019
csendes tag
Nagyon szépen köszönöm a segítséget B-L-A-C-K és Tikakukac
[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Nekem még touchpadom sincs, problem solved. Multi görgetés elég kevés gépnél megy olyan flottul, mint a mac gépeken. Ez van, engem sohasem izgatott, max zoomolásnál, de ott is inkább telón.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
mutyi
őstag
Közben megtaláltam a dv6-nál a multitouch beállításokat. Meg kell állapítanom, hogy a macbook pro touchpad-hoz képest igen rosszul, megbízhatatlnaul működik.
Ha van kedve elkezdi görgetni a weboldalt két ujjas mozdulatnál, ha nincs akkor párszor ne kell futni hogy csinálja.
Ez ebben a formában eléggé illúzió romboló.
Állítottam a sebeségén is,de nincs rá hatással. -
-
mutyi
őstag
Tegnap este már rákérdeztem, most ismét felteszem a kérdést.
A Pavilion dv6-6000-es sorozatában nincs billentyűzet világítás?
Youtube-on láttam videot a dv6-7000-ről és ott bekapcsolta a csávó.Más: Van-e lehetőség multi touch-os touchpadnél arra a beállításra,ami a macbook-nál van, hogy két újjal tudok scrollozni?
-
Tikakukac
titán
válasz csoki9019 #11888 üzenetére
A vezérlőnek nem sok köze van a procihoz, sata3 lesz mindkettő.
SSD-ből Samu 830 elég bevált, de van még egy raklap, SSD topikban tudnak naprakész dolgokat.Nem beszéltünk össze, becsszó
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
csoki9019
csendes tag
-
darvak
senior tag
válasz CsabiBp #11856 üzenetére
Gyűjtsél még az árra, azt vedd meg:
renew 8560wCsak siess, mert gyorsan elviszik! 1-2 hét alatt el szoktak menni.
-
bepken
veterán
válasz B-L-A-C-K #11880 üzenetére
köszi ez hasznos link! így már szemet szúr a különbség a két VGA között, lehet valami ilyesmi lesz a választott.
igazából most kicsit várok még, számítok azért az ünnepek előtti akciókra...vagy olyankor inkább felfele mozognak az árak? (laptop terén nem vagyok képben az árakkal)╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
B-L-A-C-K
titán
válasz bepken #11879 üzenetére
Proci i3-as alatt van egy kicsivel, szóval mondhatni majdnem ugyan azt tudja, illetve ilyen szinten nem a proci a lényeg hanem a vga játékok alatt. Szóval felesleges nézegetned ezeket a Samsungokat, mert játékok szempontjából nem sok közük van egymáshoz.
Itt összehasonlíthatod a vga-kat: link
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz B-L-A-C-K #11873 üzenetére
most ezt találtam, NP300E5Z-S07HU - abban a Lenovo-ban elég gyengus a proci, nem? bár a VGA oldallal nem lenne gond
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
B-L-A-C-K
titán
válasz csoki9019 #11877 üzenetére
Sima SSD-t az 2.5"-ös, és a HDD helyére tudod belerakni, vagy az optikai meghajtó helyére, de ebben az esetben kell venned hozzá egy úgymond beépítő keretet, a megadott típushoz. Van még az mSATA SSD, ez nem mindegyik notiba megy bele, csak amibe van ilyen foglalat, ez általában a drágább típusoknál van, de ott se mindegyiknél. Ez kisebb mint a sima SSD, és itt nem kell kivenni külön a vinyót, hanem együtt mehetnek.
Aki nem egy nagy adatgyűjtögetős, annak egy 128-as SSD bőven elég 40-60%-ba beparticionálva. Már 25 ezer alatt kapsz normálisat.Ja és az új gépekbe már sata3-as megy.
[ Szerkesztve ]
-
csoki9019
csendes tag
válasz B-L-A-C-K #11876 üzenetére
Tetszik az SSD igazság még nem volt laptopom és nem tudom elképzelni, ssd-t veszek bele akkor max 64GB os rendszerlemezt. akkor ami benne van azzal mi történik, vagy külön hely van ssd-nek? ha nem esetleg vennem kell mellé egy külső vinyót hogy használni tudjam? ne haragudj de ezzel nem vagyok tisztában :S
illetve msata sata2 kell-e bele és mekkora méretek álltalában 2,5"?
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz csoki9019 #11874 üzenetére
Ha nem kell az erős vga, szóval elég alap, akkor 150-ért sokkal minőségibb gépet lehet venni pl HP Probook. Viszont ha komolyan gondolod a filmvágást 150 ezerért nem fogsz kapni hozzá gépet.
SSD jó dolog, annyiban nyilvánul meg hogy a oprendszer betöltése a felé csökken de ez még jobb is lehet, leállítás is gyorsabb lesz, a programok hamarabb töltődnek be, illetve nem gondolkoznak annyit. Plusz értelemszerűen az adatáramlás gyorsabb lesz ha pl megosztod 2 partícióra azaz SSD-d belűl másolsz, vagy egy másik SSD-re.
ascalon: Szerintem itt senki se vásárolt még ilyet, így nem hiszem hogy sok infót fogsz hallani itt, de ajánlom a PH-s tesztet olvasd el, azért egy iránymutatást ad.
Nekem nem kéne az biztos, mondjuk jól néz ki, illetve erre legalább nem 1 év gari van mint a többség Acerre hanem 3.
[ Szerkesztve ]
-
ascalon
csendes tag
Sziasztok!
Az Acer Aspire S3-ról lenne pár kérdésem.
Mennyire jó vétel? Ajánlott?
Melyik konfigurációval érdemes megvenni?
Miben különbözik az S5-től? -
csoki9019
csendes tag
Sziasztok!
Laptopvásárlás esedékes igaz 2-3 hónap múlva, de egy két dolgot szeretnék megérdeklődni. 140-150k-m van és lesz rá maximum.
Jelenleg egyetemi tanulmányaim mellék lenne fontos, alap dolgokat vigyen +
programozáshoz php visualstudio (feltételezem ezekhez nem kell nagy gép ) illetve esedékes lehet grafika photoshop és multimédia tevékenység is (gondolok itt hirtelen filmvágásra) + filmnézés esetleg projectorral való kivetítés.
Egyenlőre nekem ez tetszett nagyon:http://ipon.hu/webshop/product/dell_inspiron_n5050_fekete_145802/264982
Kérdezném, hogy milyen véleménnyel vagytok róla (szeria úgy hallom jó, aksi meddig húzza)
illetve elég-e nekem a hd graphics 3000 amire maximum használnám (vágás, projector),
elég-e nekem a 4gb- memória (több program fut photoshop visual stb + intel hd is onnan foglalja le magának a memóriát tudtommal) vagy bővítsem 8 GB-ra?
Érdemes SSD-t vennem bele, mennyire lenne fontos azok mellett amire én használnám?Nagyon örülnék ha hozzá tudnátok szólni a legtöbb kérdésemhez elmélkedésemhez.
Előre is köszönöm a segítséget! -
B-L-A-C-K
titán
válasz bepken #11872 üzenetére
Ha a játékra kell akkor 130 ezerért már elég normálisat kapsz (Lenovo G580 VGA: GT630M 2Gb), ilyen árkategóriában jelenleg nincs jobb.
[ Szerkesztve ]
-
bepken
veterán
válasz B-L-A-C-K #11866 üzenetére
intel? azért az gyengébb egy gt520mx-nél nem?
csak mert T-nél 154.000, és ezek szerint nincs benne dedikált GPU
ITT meg 166.000, az említett nvidia kártyával...╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
őstag
Nem ide tartozik, de a saját esetemben nekem a könnyű dolgokra és napközben cipelni (minden papirt már inkább ezen nézek pdf-ben és más formátumokban) samsung galaxy tab 7.7 van. Szerintem ez a tökéletes elegye a könnyű tömegnek (35 deka, zakó zsebbe befér) és megfelelő képernyőméretnek. És melleseleg még mindig a legjobb akkuidős tablet (a plusz akkuval rendelkező billentyűzetes csodák szerintem más kategória).
Ugyanaz a baja mint a notimnak. A célra tökéletes, de nagyon drága. Egy 3g-s még mindig 125k.
-
bepken
veterán
válasz runner 125 #11857 üzenetére
mert most fog lejárni a hűségem és úgyis kisebb csomagra fogok váltani, gondoltam miért ne venném meg ott a laptopot ismét.
egyébként közben sikerült kiderítenem, hogy a pontos típusszám: Samsung
NP300V5A-A01HU - na most...ilyen konfigot sehol se találok╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
B-L-A-C-K
titán
Igen ez nagyon nem ide való, de nem is értem ezt miért nem a tablet topikban kérdezed
CsabiBp: Ez nagyon egyén függő, de 17"-es ha sokat mászkálsz már nagy azért, de van akinek a 15-ös is, szóval én azt ajánlom valava menj be ahol kivannak rakva a gépek (media markt, notebook.hu...stb), és személyes tapasztalat alapján eltudod dönteni.
[ Szerkesztve ]
-
CsabiBp
csendes tag
Szerintetek ha hurcolászom, érdemesebb a 15,6"-t venni? Mindenképpen vinnem kell ide-oda, csak nincs nagy súlykülönbség a 17,3" és a 15,6" között. Zavaró nagyon a 17-es? A 7720-asba be tudnám rakni az SSD-t is, nem kéne külön cipelni.
[ Szerkesztve ]
-
Kosak
csendes tag
Sziasztok,
Tudom ez nem feltétlen ide való de a többi topicban senki nem válaszolt így itt próbálkozom.
A segítségeteket szeretném kérni vásárlás terén.
Édesanyám lecserélné a notebookját mivel túl nehéz és nem tudja már cipeni és tabletet szeretne. Én egyáltalán nem értek a tabletekhez így sajnos ötletem sincs mit kell nézni mi az ami jó. árban max 40ig mennék szívesen de azért ha ilyen árban nem lehet értelmeset (minőségben) kapni akkor feljebb is mehetek. méretben szerintem elég a 7", nem hinném hogy mást lehet ilyen árban kapni ^^
Amire használná:
- netezés (wifi, usb-s mobilnet)
- filmezés, zene hallgatás
- esetelg nagyritkan gps /nem fontos/Illetve külső merevlemezt lehet tabletekhez csatlakoztatni? nekem sony xperia s-em van de ott csak fatrendszer a nyerő még. /root-s nélkül, alapon .../Ha lehet akkor még ez fontos lenne hogy minden filmet, zenet külső usbről lehessen nézni.
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
bepken
veterán
válasz premete #11855 üzenetére
ááááhh szerkesztés? ne viccelj JetAudio egy nagyobb .mkv fájlnak is megadja magát néha (vagy legalábbis sokat gondolkozik), 720p is elég döcögős, szó szerint mindent le kell lőni előtte ahhoz, hogy egyáltalán elinduljon. tehát így a szerkesztés már szóba se jöhet igazából
de gondolom egy dedikált VGA-val már nem lennének ilyen gondok, illetve pár régebbi gémet is végignyomhatnék végre. épp ezért néztem ki magamnak ezt a lapost, ugyanis Samsung oldalán a paraméterek közt egy GT520MX szerepel, mely pont nekem való, úgy érzem
╔═══════ "Csak egy visszatérés létezik és az nem a királyé...hanem a JEDIÉ!" ═════╗ ╚════════════════ Xiaomi Mi A1 ═════ Huawei Nova 5T ═════════════╝
-
runner 125
nagyúr
válasz premete #11855 üzenetére
"..film nézésre szántam.."
bepken
Miért pont a T-től akarod megvenni?
Egyébként bemész valamelyikbe és hozasd ki a gépet raktárból. A pontos cikkszám alapján kiderül. (Sajna Samsung-nál nincs rajta, a dedikált GPU típusa a dobozon, csak a többi főbb spec.)"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
bepken
veterán
sziasztok!
1-2 hónapon belül aktuális lesz egy laptop váltás, amit valószínűleg a T-Mobile kínálatából fogok megejteni. a mostani egy Samsung RV510, másfél éve vettem, nem voltak nagy igényeim, gyakorlatilag netezésre és film nézésre szántam. aztán rá kellett jönnöm, hogy még filmezésre se igazán alkalmas ezzel a fapados Intel GMA 4500M vmivel...szóval játékra esélyem se volt az elmúlt másfél éveben.
most szeretnék váltani és ki is néztem egy modellt, ami az én minimális játék igényemet ki tudná elégíteni, ugyanis az elmúlt 2 évben jó néhány cím bekerült a várakozó listábatehát ez a kütyü az NP300V5 lenne. a problémám annyi, hogy nem tudom eldönteni, konkrétan melyik konfigról szól a hírdetés. a Samsung oldalán ugyanis nem találtam ennek megfelelő konfigot (konkrétan olyat, amiben 750GB HDD, illetve kizárólag integrált VGA lenne)
létezik, hogy náluk van egy dedikált NVIDIA nélküli, 750GB-os konfig, de csak náluk? csak mert akkor meg nem értem az árat...lényegében tényleg ki lennék békülve egy másik, hasonló paraméterekkel rendelkező készülékkel is, csak ezt most elég kedvező feltételekkel tudnám megvenni itt a T-nél.
szóval mi lehet az igazság? (vagy inkább menjek be T-Pontba és ott faggassak ki valakit? érteni fogja, hogy mit akarok? )
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
Semmi baj vele, az is ajánlott gép, de a Probook sokkal minőségibb 3év gari... Plusz 140-et nem is adnék ki a Samsungért, akkor már inkább ez. A B960-as proci i3 alatt van kicsivel, vga ugyan azt tudja szinte, és 20 ezerrel olcsóbb.
-
btudos
nagyúr
Egyszeruen minosegibb a Probook, a HP nagyobb tapasztalata, a fem burkolat erzesre is tobbet ad mint a csupa muanyag Samu.
CsabiBp: van T530 is Thinkpadbol, az is egy nagyon komoly cucc, a 9 cellas akksival kivalo az uzemideje, meg FullHD kivitelben i7-tel is. (pont a hetvegen volt lehetosegunk tesztelni, 7 orat birt a gep kozepes fenyeron, wifivel folyamatos bongeszohasznalattal.
[ Szerkesztve ]
Amúgy nem feltétlen, de teljes mértékben majdnem igaz.
-
1501N
tag
Helló!
Melyiket javasolnátok?HP ProBook 4530s i3 2,3Ghz, AMD HD 6490M 1GB GDDR5
vagy
Samsung NP300 i3 2,3Ghz NVIDIA GT 520MX 1GB DDRLehet nagy különbség? A leendő tulaj odavan a hp fémborításáért, hogy az mennyit fog hűteni. Állítólag a grafikus kártyája is jobb. Én viszont elfogult vagyok a Samu és az Nvidia irányába.
Nézzem pár tesztet, de általában sportszerűtlenek, mert az AMD CPU állítólag doppingolja a HD 6490M-t. -
premete
veterán
válasz CsabiBp #11843 üzenetére
Gondolkodtam T430-ason mert brutál az akksi üzemideje, de 290-ért 3D grafikus kártya nélkül kisség túlzás
Nem hiszem, hogy ez túlzás lenne, a jobb laptopokban nem szokott dedikált vga lenni, és ennél még jóval az új áruk.Eladó laptop-tablet és kiegészítők: http://goo.gl/VPuKDH
-
őstag
válasz CsabiBp #11843 üzenetére
Íme i5 és full hd
Szerk: Bocsi láttom így másodszorra, hogy a 15-ösben nem találsz i7 nélkül full hd-t.
A méret kapcsán. Én már sokféle notebookot hordoztam. Netezni, dolgozni a minnél nagyobb képernyő a jó. Ha bírod 17-est vegyél. De ez nem az a kategória ahol az akkudiő számít. Ilyet csak akkor vegyél ha mondjuk max két hely között mozgatod. És akkor is érdemes mindkét helyre venni egy tápot súlycsökkentésnek.
Ha viszont nap közben is szállítod többször, vagy útközben is használnád akkor a 15,6 is túl nagy... Akkor meg egy x230 thinkpad lehet az ideális.
De ez csak egy magánvélemény, szerintem a 17,3-as monstrumok és a 12-13-as apróságok a leglogikusabbak
Ja és óvatosan a thinkpad t430 dedikált videós változatával. Úgy hallottam kegyetlenül melegszik.
[ Szerkesztve ]
-
CsabiBp
csendes tag
válasz Chaser #11702 üzenetére
Egy korábbi hozzászólást szeretnék még hozzáfűzni a gép vásárlásomhoz, szóval az egész onnan indult, hogy megvettem egy core i3-2350 2.3Ghz Samsung np300-ast, hogy milyen jó lesz és az 5 évvel ezelőtti asztali gépemnél a passmark benchmarkja 1,5x magasabb. Ezekután csatlakoztattam hozzá a keverő pultomat és azt vettem észre, hogy van, hogy beakad, míg az asztali gépem E6850 Core2Duo 3Ghz sosem csinált ilyet. Na itt pipultam be és durrant el az agyam és vittem vissza gépet, ezért cserélem le, mert azt hittem, hogy milyen jó lesz majd az i3, ezekszerint én is benyaltam a marketing dumát, mondjuk nem értem a benchmarkok miért mutatnak magasabb értéket, de mostmár úgy gondolom, hogy Core i7 3612 vagy 3610 körüli teljesítménnyel érdemes notit venni és van is már 200-ért is, csak ugye azok Hd felbontást tudnak én pedig ha már van 240 -ért full hd , inkább olyat vennék, na meg a matt kijelző, ami ritka mint a fehér holló, amúgy boldogan vennék 200 körül egy tükröződő kijelzőset... vagy mégsem? Igazából zavar, maradnék a mattnál.
-
CsabiBp
csendes tag
Sziasztok!
A Dell témához szólnék hozzá, hosszas keresgélés után én is a 7520-7720 típusoknál ragadtam le, holnap rendelem meg, egyelőre még tipródom, mert hurcolásznám is, de nem gondolom, hogy az a pár centi és kb. fél kg. annyira macerássá tenné a hordozást a 17"-nál. Igaz én nem nagyon játszom, viszont matt kijelző nagyon kéne és a full hd sem utolsó, a többivel nem nagyon tudok mit kezdeni
Esetleg van ötletetek még más alternatívára? Ami nem tetszik a Dell-nél, hogy nagyon lehúzzák az akksi üzemidejét, volt időm utána olvasni elég sok külföldi fórumon. Én főleg netezésre használnám Wi-Fi -vel, a 17" is csak a nagy kijelző miatt jött szóba, de nem hiszem, hogy megér + 35-40K-t.
Egyéb alternatíva? Matt kijelző kötelező, 15,6" és minimum az Ivy Bridge i5-ös. USB 3.0 és normális beépített webcam a sok Skype miatt SSD-m van, azt utólag beépítem. Hurcolászni fogom, nem ütni vágni, de tervben van, hogy viszem ide oda, előkapom útközben stb. de nem akarok ultrabook-ot. Gondolkodtam T430-ason mert brutál az akksi üzemideje, de 290-ért 3D grafikus kártya nélkül kisség túlzás meg az ugye 14", ami nem annyira jó nekem. Akármennyire is kerestem, nem nagyon találtam mást de megköszönném, ha küldenétek tippeket. Ha nem lesz más, sztem maradok a 7520-asnál bár még nincs hozzá csak a gyári 6 cellás akksi és ami külön fájdalmam, hogy nincs matt kijelzővel alacsonyabb kategóriás procival, mint az i7....
Lenovo-t néztem még Lenovo E530 Thinkpad Edge:
Intel Core i5 3210M 2.5 GHz, 4 GB RAM, 500 GB HDD, , 15,6 ", 1366x768 WXGA HD kijelző, nVidia, GeForce GT 630M 2GB, 2048 MB VGA, Külön vásárolható szoftver
ez 205 ezer viszont a Dell 35 ezerrel többért ad i7-es procit, full HD kijelzőt, nagyobb winyót, + 4Gb ram-ot, ott szerintem nem kérdés, hogy ennyit megér, viszont kevesebbet bír az akksija, ahogy olvasgattam sokkal kevesebbet, mint a Lenovoé
Linkelem a 7520 konfigját is:
ntel Core i7 3612QM 2.10GHz, 8 GB RAM, 1024 GB HDD, , 15,6 ", 1920x1080 HD 1080 kijelző, AMD/ATI, Radeon HD 7730M 2GB DDR3 , 2048 MB VGA, Külön vásárolható szoftver, Garancia: 3 év (1 év az akkura és töltőre)
Viszonylag sürgős lenne a vásárlás, megköszönném a gyors segítséget
Üdv.
Csabi
[ Szerkesztve ]
-
-
Kephamos
addikt
Na, a holnapi nap folyamán meg kell rendelni a laptopot, így még egyszer felteszem a kérdést. 330 db ezresért milyen 17"-os notebookot érdemes venni? Fontos a nagy teljesítmény, 3D tervezőrendszerhez lesz használva.
Ismételt segítségeteket előre is köszönöm! -
B-L-A-C-K
titán
válasz varesz11 #11828 üzenetére
Mivel nem egy kifutó termekről beszélünk ezért valószínű lesz még csak jelenleg elfogyott. De érdemes felhívni őket mikor várható újabb adag ha sürgősen ilyet keresel.
Dachande: A legértelmesebb az lenne hogy spórolnál egy Y580-asra ami jóval nagyobb teljesítményű mind2 gépnél, és hosszabb távon sokkal jobban jársz vele. Amúgy itt többen dicsérik a Dell-t, konkrétan én még most sem láttam, Y570-esem volt már, azzal tudom biztos nem fogsz mellé nyúlni, de én használtan vennék, már 145 ezerért is láttam múltkor.
[ Szerkesztve ]
-
Dachande
csendes tag
Pedig direkt néztem, hogy van-e link gomb. Piros pont nekem:
Szóval akkor az az egyszerű kérdésem maradt, mert az előzőből nemigen jött le, hogy nem érdemesebb-e nekem a Dell Inspiron 7520-at vennem ha már 200k-t kiadok érte, mint a Lenovo IdeaPad Y570-et?
Laikus szemmel úgy tűnik, mintha jobb alkatrészek lennének benne.
-
varesz11
tag
Sajnos a Lenovo g580 megszűnt létezni a laptopszalonnál, én meg szerencsétlen módon lemaradtam róla. Van valami ötlet, mi az ami a helyébe léphetne? Hasonló képességekkel, hasonló árkategóriában?
-
-
btudos
nagyúr
válasz Dachande #11824 üzenetére
Rossz helyen nézed, normális boltokban pontosan le van írva mi van benne.
(A szerkesztés gomb segítségével 5 percen belül ugyanabba a hsz.-be tudod írni a további mondandódat, a már elküldött hsz-ben jelenik meg, érdemes használni, elkerülhető a duplázás.)
[ Szerkesztve ]
-
Dachande
csendes tag
A linkelésért bocs, az még nem megy
-
btudos
nagyúr
válasz Dachande #11821 üzenetére
Egy típus (pl. Lenovo Z580) rengeteg kiépítésben létezhet, csak a pontos termékkód ami árulkodik a kiépítésről, de pont a Z580-nál az alja az i3+HD3000 kombinációtól az i5+GT630m párosig elmehet, közte rengeteg lehetőség van még. Ez igaz többnyire más gépekre is, akár i3-tól i7-ig is terjedhet a skála. Meg kell nézni milyen hardverre van szükséged, és az alapján eldönteni, melyik gép az ideális neked.
A hsz. írásnál alul vannak lehetőségek, felső sorban jobbról a második a link gomb
[ Szerkesztve ]
-
Dachande
csendes tag
Köszönöm az ajánlást (Lenovo IdeaPad Y570), viszont számomra érdekes módon a [a href="http://www.laptopszalon.hu/webshop/notebook/Dell_Inspiron_7520_Intel_Core_i5_3210M_4GB_1TB_AMD_Linux_Fekete_galvanizalt_aluminium,_ugyanolyan_szinu_hatlappal_es_csuklotamasszal,_precizios_eljarassal_keszitett,_mehsejt-szerkezetu_kialakitas_DI7520A-3210M-4GH1TBD6AL_4577.htm#muszaki_adatok"]Dell Inspiron 7520[/a] pont ugyanannyiba kerül mint a Lenovo, és látszólag jobb alkatrészekkel megáldva. Nem elhet hogy akkor az mégis csak jobban megéri?
Illetve egy másik kérdésem, hogy most így utána nézegetve sokszor látom, hogy ugyanazon típus név alatt rengeteg más felépítésű notebook fut. És sokszor nem is az van benne mint amiről egy tesztben olvasok. Lehet ezeket valahogy szűrni? Vagy valamilyen módszerrel a legoptimálisabbat megtalálni ezek közül?
[ Szerkesztve ]
-
btudos
nagyúr
válasz formicus #11816 üzenetére
Sokan viszont teljesen elégedettek a G580-nal, nincs baj a minőségével, mindenhol akad 1-2 problémás darab, teljesen hibátlan széria ilyen árban nincsen. Ha számít valamennyit a játék (és nem gond hogy fényes a kijelző), én a Lenovot venném.
-
formicus
csendes tag
Sziasztok!
Elolvastam kb. az utolsó 1,5k kommentet és nagyjából két típus felé orientálódtam, ár, stb. alapján. Mostmár csak döntetni kéne. Szóval a Fujitsu A531 (i3 és HD 3000) és a Lenovo G580 (B960 és GT630M) a két versenyző. Nagyjából leszűrtem, hogy a Fuji az minőségi, strapabíró, de a HD3000 meg gyengécske. A Lenovo meg nem éppen minőség (#11749), de izmosabb a hardver. Az általános felhasználás, (net, filmek, zene, office) mellett néha egy kis játék, majd az új Assassin-nal, esetleg BF3, MW3, ilyenkere gondoltam, de nem sokat játszanék. Szóval hogy hosszútávon a Lenovo gpu-ja időtállóbb maradhat? Esetleg a későbbi még jobb, gépigényesebb játékokat, majd esetleg viszi mediumon vagy lowon. A hd3000-nek meg tulajdonképpen nincs hová "leamortizálódnia", mert eleve nem túl jó. Ezért választanám a Lenovo-t, csak a minőségi dolgokkal kapcsolatos hozzászólások egy picit szöget ütöttek a fejembe. Szerintetek melyik legyen? Köszi+ kérdés: Lenovonál lehet plusz garanciát venni? Mennyiért?
-
mutyi
őstag
A HP Pavilion dv6 6150 azaz a Sandy Bridge procis modellben nincs háttérvilágítás vagy csak én nem találtam meg?
Youtube-on néztem video-t és ott igaz Ivy-s gép volt de szintén dv6-os, ami már fekete szálcsiszolt, de abban a csóka bekapcoslta a háttérvilágítást.A másik kérdésem, hogy tudtok-e olyan notebook typusról, ahol van olyan megoldás a touchpadnak, mint amilyen a macbook-nál van, azaz ha két újjal érek hozzá akkor lehet vele szépen görgetni.
-
KazuYa25
csendes tag
Na mivel thomeef kolléga igencsak dicsérte ezt DELL Inspiron 7720 as lapost én is megrendeltem kiváncsian várom
-
PAWI
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni és nem igazán értek a laptopokhoz és hogy teljesítményben melyik ill. milyen ami nekem a legjobban megfelelne. Kamionos vagyok, kamionba kellene kb 200e-t szánnék rá, bár lehet több is.
Ami nem fontos: aksi meddig bírja; súly; ssd; win.
Ami fontos: kijelző minél nagyobb legyen, de nem kell HD; dedikált VGA;
Netezni, filmet nézni, és játszani szeretnék rajta!
Plusz még gari kibővítés is, azt tudom acer-nél van véletlen törés elleni gari is pénzért, egy vészfékezésnél bármi megeshet.Jelenleg az asztali gépem: Phenom II 2 mag, 3 GB ram, 4850 512MB de GDDR5
Nem egy mai darab, de ez bőven elég lenne laptopba is.
Előre is köszi az ötleteket. -
SF.Drake
csendes tag
Sziasztok.
Lenovo tulajdonosok, vélemény a Z580-ról? Olvastam régebbi hozzászólásokat is, javarészt csak a G szériáról van szó. Esetleg valakinek személyes tapasztalata?
[Z580][ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Dhampir #11808 üzenetére
Itt a megbízhatóságot kérdezted, és mind2 típus nagyon megbízható arra írtam. Amúgy minőségben szerintem semmivel nem marad alul, tényleg nagyon jól összerakták ezeket a Latitude gépeket, nagyon masszív típusok. Egyedül ez a HD kijelző amit nagyon elb@sztak...
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Dhampir #11806 üzenetére
Megmondom őszintén nem láttam még csak képen, de ahogy nézem ugyan az mint az E5520, és az E6520 csak hardveresen tér el. Ha ezt jól tudom akkor anyaghasználatbeli különbségek vannak csak mint az elődöknél, E65XX széria jobb.
Thinkpad T szériákhoz mérve megbízhatóság szempontjából szerintem ugyan olyan jó. E5520-asból kiadtam, több mint 50 darabot, egyik se volt hibás, illetve fél év alatt cégen belül egyikkel sem volt gond.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
A Refurbished forgalmazású gépekről mi a véleményetek?
Megbízhatóak, csakúgy, mintha vadiújak lennének?(#11805) B-L-A-C-K
Dell Latitude E5530 és E6530 között mi a leglényegesebb különbség?
A Thinkpad T-széria megbízhatóbb?[ Szerkesztve ]
-
mutyi
őstag
Ismerősnek vettem tavaly asszem egy HP Paviliont és pár hónap alatt tönkre ment egyik napról a másikra az akku.
Felhívta őket, gondolom bekérték a gyári számot és mondták,hogy küldenek egy új akksit.
Nem kellett se visszaküldeni a rosszat se semmi. Jött is pár nap múlva.
Meg is voltam lepődve mikor mesélte,mert ilyet ritkán hallok,hogy ennyire rendesek egy supportnál. -
B-L-A-C-K
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron MSI GF63 Gamer, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX2050
- ÚJ Asus Zenbook 15 UM3504 - 15.6"FHD IPS - Ryzen 5 7535U - 16Gb - 512GB - Win11 - 1,5 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest