- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Fujifilm X
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- AMD Ryzen 7 / 5 / 3 1***(X) "Summit Ridge" (AM4)
- Steam Deck
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
-
PROHARDVER!
Ahhoz, hogy segíteni tudjunk, ki kell töltened a lenti kérdéssort.
Ha korábban kitöltötted, akkor linkeld a hozzászólásodban!
-
HARDVERAPRÓD
(rögzített hozzászólás)
Kedves fórumozók!
A kérdezőket arra kérném, hogy mindenképpen töltsék ki a kérdésekre a válaszokat az összefoglalóban. Nem véletlenül van ott. Anélkül nehéz válaszolnunk.
Kérek mindenkit, hogy konkrét bolt linket/hardveraprós linket ne tegyetek be sem a kérés, sem pedig a válasz hozzászólásokban sem. Ha linkelni szeretnétek, akkor vagy a gyártói linket, vagy egy árukeresős linket tegyetek be.
Az ilyen hsz-ek automatikusan törölve lesznek.Köszönettel:
Pyttawrx[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolti75
senior tag
válasz Tom1939 #174219 üzenetére
Most P16 van, teljesen rendben van a gép, a cpu teljesítmény brutál, van természetesen pár nem tetszik újjítás, de összeségében tényleg jó. Viszont itthonra nem ártana egy gyengébb filmezős gép (akkor nem hurcolnám haza minden nap), ezért néztem a Precisionokat mert már csak azt gyártják 17"-ban. Munkára jobb a 16:10, mozira viszont a 16:9.
A p17-et imádtam, de jobb lenne könnyebb, ezért nézegetem a 5560/70-et, a mostani melókhoz elég lenne ezek teljesítménye is. De végül úgyis az lesz ami szembe jön jó áron . A P16 marad 1-2évet tuti.
Szerintem várd meg az intel 13gen-t. Jónak ígérkezik.[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz Tom1939 #174216 üzenetére
Van most a cégnél 7560 és 7760 is, a 7560 hűtése szintén nem lett túl acélos, illetve elég alacsony a PL1. A 7760 rendben van, de full műanyag, nincs allu váz már, gondolom a xx70-eseknél sincs. Teljesítményben a Thinkpadok agyonverik mindkettőt. A xx70-essel még nincs tapasztalatom, egy 7670 lesz nemsokára egy ismerősnél, majd jól megnézem ha lesz rá alkalom
-
-
mulatosdj
aktív tag
Sziasztok!
1. Mikor lenne esedékes a vásárlás? Hamarosan
2. A gépre szánt összeg forintban? (a “minél olcsóbb” nekünk nem mond semmit) 250k körül
3. Felhasználás? (irodai programok, játék, programozás, fotószerkesztés, renderelés, tervezés, stb., ezek munka vagy hobbi/tanulás szintjén) mindennapos használat
4. Ha játékra is használnád, akkor milyen játékokra, milyen felbontáson, milyen részletességgel? Fifa
5. Kijelző mérete, felbontása, fényes vagy matt, TN vagy IPS?
6. Mennyit lesz hordozva a gép? Használnád-e utazás közben is? 2 hetente
7. Operációs rendszer? (Windows, Linux, semmi, legyen Win7 támogatás, stb.) Nem kell
8. Tárhely mérete és típusa (HDD és/vagy SSD), memória (RAM) mennyisége? Minimum 8Gb és 512 SSD
9. Egyéb kívánság, speciális igények? (pl. soros port, HDMI, stb…)
10. Csak új gép jöhet szóba vagy használt is? (utóbbiak is vannak számlával és garanciával) új, de használt sok garival is
Jelenleg ez van kinézőbe: https://www.acershop.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-5-a515-56g-59rb-ezust-matt-kijelzo-mar-3-ev-garanciaval-nxat2eu00g/15707/
Gondolkodom még egy gamer laptopba : Új Dell G15 5515 Gaming Ryzen5 5600H 8GB/256GB RTX 3050 4GB
Utóbbi nem tudom mennyire érné meg ha nem a fő szempont a játék. Hanem inkább a megbízhatóság hosszabbtávon.
Illetve ahogy néztem, a legerősebb páros az i5-1137g7 mx450/iris xe páros. Van ennél jobb és a Vga terén melyik az erősebb? Másik ajánlatot is szívesen fogadok. Acer ma lenne még akcióba, azért érdeklődöm. Köszönöm a hozzászólásokat. -
veterán
válasz Tom1939 #172410 üzenetére
Vannak azért 17-es gépek: HP Omen 17, Envy 17, Probook 17, Gaming 17, HP 17-xxxx most is. A 16-osok kezdik leváltani őket, ahogy mondod, de sztem nem fogják teljesen.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
formula01
senior tag
válasz Tom1939 #170761 üzenetére
Pontosan. Telefonok terén is sajnos ugyan ez a helyzet. A többi gyártó árban hozzá drágult. Általában 3 évente cserélem a telefonom, mindig egy aktuális flagshipre. Sosem gondoltam volna, de a jelenlegi felhozatalt nézve, szinte biztos, hogy a következő év vége fele egy aktuális iPhone lesz.
Eladó Legok: 21325 (Bontatlan), 10497, 21333, 42160 (Egyszer összerakott, hiánytalan)
-
veterán
válasz Tom1939 #168833 üzenetére
Hát igen. Nem véletlenül vagyok én is inteles. Egyébként ettől függetlenül a vevők viszik az amdseket, népszerűek. Van egy csomó ryzen 4xxx-es és vannak 5xxx-es gépeim is, de eddig egyik sem győzött meg, hogy jobb lenne mint az intel H-s platformja.
HP notebookok és ALL-IN-ONE PC-k kedvező áron, gyártói garanciával, számlával. ÚJ gépek a HP RENEW programból, hivatalosan forgalmazva.
-
zsoltip
őstag
válasz Tom1939 #168629 üzenetére
Nos, akármiképpen is, de egyszerűen nem lehet itthon WS-hez jutni sem HP, sem Lenovo vonalon.
Egyelőre a kontaktot igyekszem felvenni a központi(?) Levono-val, HP-vel, de nem találok használható e-mail kontaktot.
Valakinek van infója ezekről? Ha igen ne tartsa magában.
Az érdekel, hogy ha megveszem az USA-ban, UK-ben, Németben, vagy pl. Lengyelországban a gépet, és megrendelem itthonra, akkor a garival mi van? Érvényesíthetem vajon itthon, vagy felejtsem el? -
veterán
-
gago1975
őstag
válasz Tom1939 #168626 üzenetére
Szia.
kell e valahol mutatkozni komoly emberek előtt a géppel (bemutatás ügyfélnek, értekezlet, prezentáció stb) ahol ciki a gamer még a szolid is
Ez úgy hülyeség, ahogy van egyébként.
Egy szép Asus Rog Zephyrus G14/15-M16-S17-el semmivel sem cikibb megjelenni és prezentációt tartani, mint egy HP Firefly/Fury-val vagy hasonló géppel, de láttam már komoly üzletembert MSI GS65-el, Razer Blade Advanced, Predator Triton 500-al is megjelenni és semmi furcsa tekintet nem volt a megbeszélésen, prezentáción. Nem általános, de nem is cink.Neki sokkal fontosabb pld inkább, hogy a kijelző panel milyen minőségű, milyen színlefedettsêgű, színhűsêgű, milyen a gép hűtése teljes terhelés alatt.
Tervezésre 3D modellekre igen. Így vélelmezem dedikált kártya kellene.Thunderbolt, GPS, WWAN 4G (5G még drága)Predator Helios 700 i9-10980HK RTX2080s 8/64GB RAM,OLED77C32,Marantz AV7705+MM7055x2db,Focal Aria 936+Aria CC900+Aria 926, Dome Flax ATMOS® 4db,SVS SB3000x2,Oehlbach nf214 Sub 3-400,QE3280,Oehlbach XT-SL500
-
Zamma
őstag
válasz Tom1939 #168596 üzenetére
Köszi, az lenne akkor már csak a kérdés hogy mi ajánlható 220 ezer körül (i5-xxxxU procival)? Illetve ezekből? [44 db árukeresős laptop]
-
veterán
válasz Tom1939 #168531 üzenetére
Hát igen, 1 éve még nagyon más volt a helyzet. FCK2020-ban ha jól emlékszem novembertől kezdtek emelkedni az árak és meg sem álltak sokáig.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
Süvi
őstag
válasz Tom1939 #168257 üzenetére
Mi is ezt tapasztaljuk, ahogy körbejártuk a témát közbeszerzések területén
- horror árak
-első negyedéves megrendelésekből csak az egér jött meg, a többinek még híre sincs@Tom1939: Az alábbi feladatokra menne a gép:
(Hibrid oktatás + közös munka projekteken (Office 365 A1 Plus csomagot használunk)
- Word dokumentumok közös szerkesztése (egyszerre max 2-3 ember)
- Excel (akár 5-15 MB-os, egyszerre max. 2-3 ember szerkeszti), Pivot táblák, Solver, Makrók
-Teams (asztali alkalmazás)
-Onedrive szinkronizáció (Magán és vállalati fiók, a vállalatiban 5-6 Sharepoint szinkronizációja)
- SPSS)
I5 10210U; 16-512 kevés lenne ezekre 5-7 évig? -
veterán
-
veterán
válasz Tom1939 #167643 üzenetére
Gamer laptoppal tárgyalni menni? Ez elég extrém, hacsak nem az EA egyik partnere vagy és az anyacéghez mész
A barátom most kért olyan gépet, amivel meg lehet jelenni, és 17"-os (nem kell grafikai munkaállomás). Na ilyen nem sok van. Egy Envy 17-est viszek neki, de remélem sikerül rábeszélnem a Spectre x360 15-re, annak sokkal komolyabb a megjelenése. Csak hát kisebb a kijelző, és a látásunk már nem a régi.
-
Silverboy
aktív tag
-
MikeWazowski
veterán
válasz Tom1939 #167530 üzenetére
Jelenleg ez van: [link]
De el akarom adni, mert a CS:GO se megy rajta rendesen. Igazából netezésre, filmezésre, home office-ra keresek laptopot, ami tudja az 5G wifit is. Csak néha játszanék is.A legtöbb férfi csak akkor tudja meg, mi a boldogság, amikor megnősül. Csakhogy akkor már késő.
-
-
zsolti75
senior tag
válasz Tom1939 #167080 üzenetére
Ha cad-re kell, akkor a T1000 sokkal jobban teljesít mint akár egy 3080.
Én azt szoktam tanácsolni, hogy rtx-es quadro akkor kell, ha játék is lesz, egyébként jobban megéri memóriára és ssd-re költeni annak felárát.
Én tudom miért lett az a géped ami most van, nem csak a választáson múlt hanem inkább a jó szerencsén[ Szerkesztve ]
-
zsolti75
senior tag
válasz Tom1939 #167075 üzenetére
Bocs, hogy belevau, de a T1000 egyáltalán nem gyengusz.
A P15-nél és a 7550-nél emeltek a powerlimiten, kb a P53/7540-es T2000 szintjén van. 3D cad-hez meg amúgy is bőven elég.
Játékra meg ma is sokan használnak 1650-est, szóval van akinek oda is elég lenne. Most én egy 7540-est használok T2000-el, jó nagy cad-es melókhoz és elég bőven, és volt P15-öm T1000-el, szóval nem csak teszteket olvastam.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tom1939 #167075 üzenetére
Csatlakozom az előttem szólóhoz. Grafikai munkára grafikai munkaállomás kell, a tervezőprogramok is ezekre vannak optimalizálva, nem a gamer gépekre. A gamer gép játékra való
-
veterán
-
veterán
-
veterán
válasz Tom1939 #166999 üzenetére
Az új envy-knél rátettük az í-t a bal shiftre, hogy jó helyen legyen. Gyárilag nincs helye, mert az ujjlenyomat-olvasó van ott. Eddig általában a jobb ctrl-ra tettük, vagy a dedikált jobb gombjára a kurzorok mellett, de most már fent van a bal shiften is, hogy ott legyen a régi jól megszokott helyén. Lehet választani a kettő közül. Nem értem a HP-t és a többi márkát sem, hogy miért kellett ezt a karaktert áttenni máshová, vagy lehagyni, de így meg lehetett oldani.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tom1939 #166966 üzenetére
Igen ez még a dh. Nem rossz az. Az új ek sorozat már vékonyabb, műanyagabb, gyengébb mechanikailag. OK, a csúcsmodellekben van nagyobb frekis kijelző, de hűtésben nem tudom, jobb-e mint a dh. Nekem a dh-val megegyező modellidejű omen 17-esem van, tökéletesen szolgál, meg vagyok vele elégedve már vagy másfél éve. Nem is lesz más helyette, majd ha kijön az új széria, megnézem és eldöntöm jobb-e (mondjuk az újabb platform sebessége miatt valszeg jobb lesz).
A 15-ös dh és ek-ban van egyforma konfig, csak a széria más, a teljesítmény ugyanaz. Ha lehet valahol, nézze meg őket élőben is aki ilyet akar, mert nem biztos, hogy az újabb ek lesz a befutó Ma is egy dh-ért jönnek...
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tom1939 #166906 üzenetére
Fémházas laptop nincsen? Fura, hogy más nem gyárt ilyet, pedig tényleg nagyon masszívnak tűnik, pláne azok a 0,2mm-es illesztési hézagok néznek ki jól. Régebben mintha mondtátok volna, hogy a laptopok fémháza, nem fém csak valami "gőzölt vacak", de nem akarom elhinni, hogy még mindig senki nem gyárt ilyet.
-
.mf
veterán
válasz Tom1939 #166873 üzenetére
"A 14 arra való hogy néha 1-2 órára elég, különben dokkolandó nagy monitorra és normál billentyűzetre (szerintem, munkahelyi gépem ilyen)."
Ott a kulcsszó, hogy _szerinted_. Szerintem meg nem. Utóbbi majd' 10 évben 14"-es céges laptopjaim voltak, itthon, irodában, kiküldetéseken nem volt monitor rákötve.
Nekem meg a 17.3" az obszcén batár dög, amit eszembe nem jutna hurcibálni, reggel-este hozni-vinni melóból.Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
oliwire
őstag
válasz Tom1939 #166845 üzenetére
És Khelben
köszönöm a választ!
Az illető eddig egy Asus X550-tel csinálgatta, és az volt a visszajelzése, hogy ugyan nem villámgyors, meg nagyon sokáig renderel, de megy. És nem egy mai gépről beszélünk.
Arra gondoltam, hogy akkor egy újabb, még ha U procis gép is, nem lenne neki előrelépés?
Kerestem egy példát: [HP-Probook][ Szerkesztve ]
-
Catman
aktív tag
válasz Tom1939 #166772 üzenetére
Én több évig HP Probook 640-et használtam, soha semmi gondom nem volt. Néhány kollégának volt valamelyik Elitebook, ők néha panaszkodtak, hogy hangos, meg linux alatt voltak vele problémák. Most egy Lenovo Thinkpad T480-am van, de ezt már kellett javítani (usb-c csatlakozó vacakolt, nem töltött, alaplapcsere), kollégáknak linux alatt sok problémájuk volt vele. Szóval az üzleti gép se garancia semmire...
-
veterán
-
Neck
veterán
válasz Tom1939 #166769 üzenetére
Nekem a HP-vel van rossz tapasztalatom, a cégnél, ahol dolgozunk, nagyon sok fagyott rommá a régebbi szériákból (840 G2,G3), plusz, ami ultragáz, hogy púposodott az akksi.
Ez utóbbi nagyon sok darabnál előjött, nem egyedi eset volt. Rendesen veszélyesnek tűnt.
Ezen felül szétesett a tapipadnál lévő egérgombos rész a napi használatban.Thinkpadekkel nem volt ilyen gond. Vissza is váltottunk HP-ről.
Hozzáteszem napi 8-9-10 órás irodai használat, 5/7, több, mint egy évig.
A Thinkpad mondjuk bírja
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
hallador
addikt
válasz Tom1939 #166399 üzenetére
Azért majd mutass bármikor olyan kiskert, ahol azonnal lesz majd 1000 000-ós ZBook. A Nagykerben sem lesz 3 napon belül. Most meg 4 héten belül sem.
Ez akkor van, ha nagyvállalat, és ott rendelnek, mert a HP esetében az a prio ezekben a gépekben, az egy ügyfél nem.The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
hallador
addikt
válasz Tom1939 #166397 üzenetére
Azért azt nem gondoltad komolyan Te sem, hogy Magyarországon bárki a kiskereskedések közül ilyen árú gépeket készleten tart ugye?
The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]
-
veterán
válasz Tom1939 #166306 üzenetére
A csend és erő elegye az, amire én is vágyok, mint te Erre pont jók a H-s procik és a nagyméretű, jó hűtésű gépek. Nem ülnék át U-s gépre semmiképp.
Feleségem, aki nem teljesen átlag felhasználó (office, netezés, orvosdiagnosztikai program a műszer hardverét kezelve, 2 monitoron, közben videolejátszás FHD-ben) simán elvan a Spectre 13-assal, i5-8250U-val. Neki a méret fontos, nekem a sebesség
-
opr
nagyúr
válasz Tom1939 #166301 üzenetére
En a H-s proci hianyaert a marketinget hibaztatom. Mert az egysegsugaru, de azert valamennyire tajekozott user addig jut, hogy "i7". Igy meg aztan lehet pakolni az i7 matricat vekony, tejfolospoharmuanyag fosokra is, veszik mint a cukrot.
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
opr
nagyúr
válasz Tom1939 #166298 üzenetére
De, sajnos egyedi igeny, mert az atlag vasarlo igenye az, hogy szepen csillogjon a polcon a hulyevagyok boltban.
Pont ugy, mint a jo kijelzos, jo billentyuzetes, hosszu bongeszos akkus uzemidos, dedikalt vga nelkuli, H-s procival szerelt gep.[ Szerkesztve ]
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
Csápájev
őstag
válasz Tom1939 #166179 üzenetére
És kifejezetten irodai munkára, online táblázatokra mi a minimum az újak közül?
Pl ez mennyire felelne meg? [link]
A celeron procik alap feladatokra is gyengék?
A 4gb memória kevés?
Amit Narxis keresett arra pl ez? [link]
Bár ellentmondásos a leírás és a cím,hogy magyar-e a billentyűzet.[ Szerkesztve ]
-
Narxis
nagyúr
válasz Tom1939 #166174 üzenetére
Most google-el keresgéltem, használtak között is és rendesen felmentek az árak, én 2 éve vettem 17-est 250-ért és most hasonlót se találok ennyiért. 200 ezerért van egy Lenovo, 230-ért hp aztán 250 és felette. Mondjuk a játékról szerintem lemondana faterom, amúgy is szerintem pasziánszozik a legtöbbet, a filmnézés, böngészés fontosabb lenne és akkor lehet használt is. Így is esélytelen? Ha igen akkor ajánljatok egy 15.6-ost ha kérhetem.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Frozen
addikt
válasz Tom1939 #166128 üzenetére
Én csak azt veszek 17 est ,most is az van. Ami ez alatt van szerintem sok mindenre nem jó olyan pici nem tudom filmet vagy játekot hogy lehet rajta élvezni.
Elvileg 2 venti 4 hő cső ha jól emlékszek[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz Tom1939 #166123 üzenetére
Köszönöm majd még jobban beleásom magam. Egyenlore a giga g7 k akármi a nyerő nálam 1300-1400 körül.
Ugyan ez asus és msi fronton +400-500€ annyit szerintem nem ér meg +2 rézcső[ Szerkesztve ]
Ha már tisztogatod a topikot akkor másokat is kellene fegyelmezni,főleg a rendszeres offolokat......Nem csak bizonyos embereket.
-
Frozen
addikt
válasz Tom1939 #166117 üzenetére
Ő hát néztem ezt a típust egy picit a hűtésnek szerénynek tűnik kevés hőcső. Van giga is 1300 euroba 3060 al sok m.2 is van rajta csak kicsit keveslem ott is a hôcsővek számát.
-
veterán
válasz Tom1939 #165873 üzenetére
Ja, anno nekem is furcsa volt az átállás. De aztán jöttek a (média) tartalmak és egyebek, amik életképessé tették a széles vásznat. Word-nél kifejezetten hátrányos, mert nem látod át, az A4-hez vagy szokva állóban. Excel-nél kifejezetten előnyös, mert így látod át a táblázatot, minél több oszlopot. Grafikonok.... Ezen sokat lehetne agyalni.
Amúgy most is az oldalszélesség 1/4-edét nézzük itt a fórumon, ugye? Állóban. Az ember nem így lát, így a látómezőnk kis részét használjuk csak ki, de hát ez a megszokás. Jó öreg 4:3-as TV-k - katódsugárcső, vibrálás, sugárzás, de szép is volt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Tom1939 #165864 üzenetére
Én nagyon-nagyon kíváncsi lennék arra, hogy 1,5-2 évtized után miért lett most hirtelen fontos a kijelző képarányának módosítása. Eddig pont az ellenkezője volt, pl. hajlított kijelzők ugye. Én játszottam ilyenen, k*rva jó volt az extrém széles látvány, mert sokkal közelebb van a szemünk térérzékeléséhez, mint a 16:9. Most mégis ez ellen indult el a piac (aztán majd meglátjuk). Van ennek oka sztem, és ez nem a felhasználó igénye lesz. 3D-s TV-k vs. 4k?????
-
veterán
válasz Tom1939 #165861 üzenetére
Plusz jó lenne ha lenne szerelőablak egy ram vagy ssd cseréhez, de már régóta nincs az sem. Ez mind-mind gyártástechnológiai egyszerűsítés, azaz költségcsökkentés miatt előnyös a gyártónak.
-
Dhampir
félisten
válasz Tom1939 #165842 üzenetére
Minden viszonyítás kérdése. Például meg lehet szokni egy HP ProBook 6570b HD felbontású fakócska TN paneljét is, de utána ráemelni a tekintetet egy ThinkPad T510 HD+ TN kijelzőjére már szemet vidító változásnak tűnik, annak ellenére, hogy mindkettő pwm-es, ám a színélmény feltűnően nagyobb.
Egy régi M4600-ban gyönyörű FullHD TN kijelző volt. Valaki ránézett és azt mondta, hogy "lejönnek róla a színek", vagyis arra gondolhatott, hogy megelevenednek, életre kelnek rajta.
Jobb panelt is beletesznek egy notebookba, de többet is kérnek érte. Például a ThinkPad T495s kapható gyengébb és szebb panellel is, de természetesen a költségesebb konfigurációban kapott helyett a fényerőben és egyebekben magasabb szintű verzió.
Szerkesztve:
Még annyit tennék hozzá, hogy annak is örülhetünk, hogy végre valahára IPS kijelző került a "kisvállalati" budget notikba a csúf, fakó, életlen képet adó TN panelek korábbi gigászi serege helyett.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
veterán
válasz Tom1939 #165771 üzenetére
Én nem tudok hosszú távon 17-es kijelzőn dolgozni, pedig pár évvel ezelőttig nagyon jó volt a szemem (most már nem annyira). Egyszerűen erőltetni kell a kis monitorhoz, úgyhogy sok-sok éve 32-es külső monitort használok. A gép kijelzőjét csak akkor, ha elutazunk.
Az a régi 20"-os Dragon még az a méret volt, aminek a saját kijelzőjével is lehetett dolgozni, játszani, filmet nézni, stb. Fontos még a képminőség is, és ebben óriási különbségek vannak, akár ugyanazon modellcsaládon belül is. Felső kategóriában is. Elitebook, Spectre, amikben amúgy jó kijelzőjük van, Privacy Screen technológiával felejtősek (pedig az elitebookba beleteszik az 1000 nitest is, kifolyik tőle a szemed full fényerőn). Csillog a kép a PS-t kikapcsolva is, és nem homogén. Látom időnként azt is, hogy vannak kijelzők, amiken simán látszanak a raszterek a képpontok között, ezzel megölve a tiszta, homogén képet. Régebben volt a Thinkpad-ek között a Lenovo Paper Display, na az tényleg olyan volt, mintha papírra rajzoltad vagy festetted volna a képet. Imádtam őket
-
Tikakukac
titán
válasz Tom1939 #165747 üzenetére
Én nem mertem bevállalni, pedig kéne a CPU kraft, akku viszont kárpótol, tényleg gusztustalan, hogy egy teli napot reggeltől hajnalig elvagyok 1 töltéssel.
Kijelzőt viszont továbbra is szemétre kéne rakni.A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
depzoo
tag
válasz Tom1939 #165737 üzenetére
ismerem hirbol az olcso csodakra acsingozo auto vevoket de en szerintem nem lehetetlent kertem: 600k-bol uzleti vagy ahhoz hasonlo, full i7-es gep a tobbi normal speccel amik ilyenkor vannak.
valojaban a kerdesem az hogy vegyek-e most 10.gen intelt vagy varjak 11. genre esetleg amd-re, illetve dell vs hp.
3 dellem volt zsinorban es mindegyiknek volt valami idegesito hibaja, szerintem konkretan a dellnel sz*rnak a minosegbe es ezert ha van mire valtani akkor orommel veszem. ha nincs akkor marad a dell.
[ Szerkesztve ]
Ryzen + Vega (?)
-
w.miki
veterán
válasz Tom1939 #165725 üzenetére
gondolom, hogy egyik sem nagy szám, de mégis jobb, ha itt ajánl valaki új gépet 180eFt-ért, mintha az euronics eladója mondja meg neki, hogy melyiket vegye....
ott ezt ajánlották...: ASUS X543MA-DM1221[ Szerkesztve ]
Olcsó kütyük: http://tiny.cc/fbkutyu
-
veterán
-
pinnacle
nagyúr
válasz Tom1939 #165630 üzenetére
Tényleg hihetetlen, hogy ennyi pénzért sem tesznek bele normális panelt, ráadásul ez a jobb. Először fel sem tűnt, hogy maximum fényerőre kellett tennem, pedig nem is voltam kint a napon csak világos szobában. Egyszerűen nem eléggé világos a kép. Ráadásul nekem nagyon érzékeny a szemem, régebben a normál fényerőt sem bírtam, EyeCare-t használtam, ami az alá vitte. Most már bírom a normált, de fényerőszabályzós monitorom van, mert egyébként folyamatosan állítani kell. Most 0%-on megy (kicsit még ez is sok), de szerintem még ez is erősebb, mint a Legion 100%-a. Illetve nekem a VA jobban tetszik, mint az IPS. Legionnál csak az tűnt fel, hogy nem elégé kontrasztos, IPS monitornál pedig az, hogy túlhúzza a színeket. Persze kalibrálva biztos jobb lenne.
[ Szerkesztve ]
-
válasz Tom1939 #165505 üzenetére
Nekem 2 éve műxik ez a gépem, az általam korábban említett hulladék Paviliont váltotta és ahhoz képest a Clevo (XMG) fényévekkel jár előtte minőségben.
Ennyit a "noname" kategóriáról, amit mellesleg több neves gyártó is használ, pl. Gigabyte.
https://www.coreinfinity.tech
-
veterán
válasz Tom1939 #165454 üzenetére
jaja, azok pocsék hulladékok voltak
A Fujitsu komoly gyártó más témában, a laptopjaikat nem ismerem, de ha olyanok mint a klímák, akkor nem lehet rossz
Sok HP-n meg az szerepel(t), hogy Made in Hungary. Ez most jó vagy rossz?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
-
-
Tikakukac
titán
válasz Tom1939 #165420 üzenetére
Lehet alapja, de nem azért, mert i5 vagy i7. Másik topikban írták a srácok, hogy olyan szinten van TDP-vel limitálva a proci a thinkpadokban, hogy ha agyonpörögsz sem megy 25W fölé a fogyasztás. Na ott "nem fog melegedni", cserébe menni se nagyon.
Dellnél ez úgy működik, hogy amíg le nem fő a proci, addig itt 4 magon azt művelni a proci ami a csövön kifér. Tehát innen nézve egy i5 jobban melegszik mint egy i7. Elég csak 2 márkát összedobni és ez máris igaz. Miközben hamis
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
veterán
-
veterán
válasz Tom1939 #165406 üzenetére
Most néztem meg ezt a görgetési késlekedést az Omenen. Ugye 144Hz-es, a külső monitorom pedig 70-en megy. Igaz, hogy 17,3" és 32", tehát méretben is nagy a különbség, de simán a fórum görgetése is sokkal finomabb volt a 144 Hz-esen, mint a 70-esen
-
pittbaba
aktív tag
válasz Tom1939 #165360 üzenetére
A masik orszag opciot fontolgatom eppen en is. Mit ajanlasz/ajanlatok?
Apro nagyon nehez ugy mindig nekem. Kpm sosincs, utalgatni elore nem lehet, utolagos utalashoz a masik oldal bizalmatlan (jogosan), egymillat kiveszegetni ATM-bol sem jo buli, foleg nem videken ahol hetente toltenek az 1 darabba 250K-t
HP-nal alapbol ugy inditottak, idezem:
,,Volt mar tobb hasonlo esetunk, mindig elutasitottak felulrol"Mondtam, hogy en nem a szokasos ugyfel vagyok es eppen most kaptam vissza az Alienware-em arat. Nem jott be. Lesz*rjak ki vagy, es mikor mit tettel elotte. Olyan megalazo szintu arrogans ignorans hozzaallast tanusitottak, hogy mar csak a hangnemet is megalazonak ereztem. El sem olvastak az ervelesemet.
Allitolag felulrol jott a "dontes". Ezt sem ertem. Ha en most ott ulnek egy irodaban es jonne egy ilyen request, hogy van egy javithatatlan gep, csereljuk e az ugyfelnek, biztos mondanam, hogy persze csereljuk, hisz nekem nem kerul penzbe megkapom a vezetoi millas fizetseget honap vegen igy is ugy is, viszont a hisztis ugyfel problemassa valik ha nem oldjuk meg a problemajat, aztan nekem kell majd ezzel megint foglalkozni.
De nem, o Isten modban erzi magat az irodajaban es bologatas helyett megrazza a fejet, csupan azert, mert megteheti. Nem latok e mogott mas logikat, csak az emberi tenyezot.
Vegul mi lett? Fizethetik vissza a penzemet, es ugrik az uzletuk, vegso soron buknak rajtam, mert ezt vissza kell postazni, en hasznaltam egy evig "ingyen". Ha mindenki igy kitartana, mint en, nem tortenne ez, mert nem erne meg a cegeknek nem segiteni.
Tiszta Mr. Robot utoerzes ez mar.[ Szerkesztve ]
PH Konfigom: Gigabyte GA-H97M-D3H, i7 4790K,GTX 960, Seasonic SS-620GM
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● kérdés előtt olvasd el a Topic összefoglalót!
● hirdetni a Hardveraprón lehet, a topicban nem!
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Gamer Laptop, üzletből, alkalmi áron Lenovo IdeaPad Gaming, i5-12450H/16RAM/512SSD/GeForce RTX3050
- Dell Latitude 5190 laptop (14FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Win11/Excellent)
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X13 G1- i5-10G I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HUN BIll I Cam I W10 I Gari!
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest