Aktív témák
-
darvak
senior tag
válasz tacsk0 #42696 üzenetére
260K környékén lesz a legrosszabb konfigban GTX660M-mel, ami megeszi a Gt555m-et + Ivy Bridge procis lesz.
Amúgy polip=laptopszalon.hu.
[link]
[link](#42693) Vukmir
Hogyér tudnál szerezni? Hiszen 145 körül már lehet újban is venni.
1015 teszt[ Szerkesztve ]
-
tacsk0
aktív tag
Hello
Valaki tudna nekem segiteni? Errol lenne szo: Lenovo IdeaPad Y570A(Intel Core i7 2630QM / 8GB / 750GB / NVIDIA GeForce GT 555M / Windows 7 / Fekete metál)
Esetleg valami velemeny... Legfobb kerdes Linux mennyire rajongana erte? Nem vagyok nagy linuxos de szeretnek ra atterni.
Segitsegeteket elore is koszonom.
Udv tacsek
-
Vukmir
aktív tag
Dell Vostro 1015 -ról mik a vélemények? (3GB ram, 500GB HDD, Intel dual core T6570-es proci)
Illetve mennyit ér most egy ilyen nagyjából?"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
anxius
aktív tag
demerion kolléga után szabadon: köszönöm az ajánlásotokat, ma érkezett meg a Z575, és eddig nagyon jól sikerült a találkozásunk!
szép napot minden kedves topiclakónak!
-
demerion
tag
Jelentem megjött a Z575. Köszönöm mindenkinek a segítséget, állati jó gép
-
spyduck
nagyúr
válasz nemigazmar #42689 üzenetére
Az általad kinézett notebookbolt nevét kérlek írd be a fórum/topik keresőjébe. Te tudod
[ Szerkesztve ]
-
nemigazmar
csendes tag
sziasztok, notebookot keresek, 200k fölé nem nagyon mennék. használnám elég sok mindenre: film, suli, játék (tudom, hogy ennyiért nem fog mindent maxon tolni, de azért fusson el rajta a legtöbb game). matt kijelző jó lenne, de nem a legfontosabb, pár órát bírjon ki netezéssel, de általában nem aksiról tervezem használni. minimum 2 év gari illene hozzá. egyelőre ez tűnik a legszimpatikusabbnak, de bármi új felvetésre nyitott vagyok: http://www.radium.hu/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=19705&category_id=1&keyword=k53sv&option=com_virtuemart&Itemid=1
a külső is elég fontos számomra, dehát az ugye elég szubjektív dologválaszaitokat előre is nagyon szépen köszönöm!
-
Borote
addikt
Volt szerencsém megnézni pár Vaio-t élőben.... az olcsóbbak szerintem egyáltalán nem voltak jók, ami meg tetszett volna, azért nem adnék fél milliót... a gépek nagy részén speciel borzasztó volt gépelni, és némelyiknek még a kijelzője sem volt az igazi
Azért hogy jót is mondjak, az egyik baromira tetszett, kijelző, bill, anyag, egyszerűen minden. Kivétel az árcédula, ami 6-ossal kezdődött -
ktommy91
addikt
válasz ballington #42685 üzenetére
A vostro nem annyira konzumer, mint inkább belépő business kategóriájú gép. Ezért adják W7 Pro-val...
[ Szerkesztve ]
Nincs kerítés.
-
ballington
addikt
válasz ktommy91 #42676 üzenetére
Van Dell Vostro - ami pl. linkeltem -, viszont sokkal drágább és jobban járok, ha már akkor veszek a G770-hez OS-t is külön. Úgy is magam akarom partícionálni, feltelepítem magam, mert valszeg linux is lesz rajta.
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
juc07
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy új laptopot, ami olcsó ugyanakkor megbízható. Semmi extrára nem használnám, szóval nem kell nagy teljesítményű. Viszont fogalmam sincs, hogy induljak el. Ha valakinek van valami bevált típus, kérem ossza meg velem. Előre is köszi! -
darvak
senior tag
válasz szabo.csabi #42678 üzenetére
Szerintem sokkal jobb gépeket is lehet a te igényeidre találni a hardveraprón, 120-145K között.
E751- 100-szor inkább Vaio helyett
4535s
4530s
Vostro3550
4530s
De ez 1-2 perces keresgélés eredménye, alaposabban is körül lehet nézni.Vannak külföldi gépek is közöttük, kicsit utána kell érdeklődni a garanciáknak, de elég jó árak ezekért a gépekért.
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #42679 üzenetére
mitől lenne az egyik legnagyobb márka? divatlaptopokat csinál, túlárazva, egy két darab ráadásul baromi felejtős minőségben jött, volt szerencsénk szervizelni jópárat...
a nagy márkák nem itt kezdődnek
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
szabo.csabi
tag
válasz NathanCullen #42675 üzenetére
Igen arra! A SAMSUNG is fent van a fórumon. Ha minden igaz ezek mindegyike 2010-es gép viszont ezek a hirdetések szerint újak, garanciálisak és a bolti árhoz képest sokkal olcsóbban. Szóval ezért gondolkodom erősen, hogy használt vs. fentiek (ezen belül is Intel vagy AMD). Alap dolgokra kellene, játszani egyáltalán nem játszom. Persze alap műveletekre majdhogynem bármilyen gép jó, ezt én is tudom! Mégis érdekelne, hogy például ezekről mi a véleményetek!? SONY külsőre tetszetősebb de a SAMSUNG sem rossz. Viszont a fórumon azonos árban ezt és ezt kínálják! Ezért érdekelne a különbség. Nem követem nyomon a szakmát de az Intel-t úgy tudom dicsérik, AMD-ről nem sokat tudok.
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #42675 üzenetére
azért ezt jópár gyártó megmosolyogja: ..."A Sony Vaio az egyik legnagyobb márka a laptopok között..."
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
ktommy91
addikt
válasz ballington #42672 üzenetére
Konzumer gépet nem hiszem hogy árulnának W7 Pro-val.
Nincs kerítés.
-
NathanCullen
senior tag
válasz szabo.csabi #42671 üzenetére
Erre gondoltál? KATT
A Sony Vaio az egyik legnagyobb márka a laptopok között, a fenti gép sem rossz, bár hardver tekintetében már nem a legújabb.
A kérdés az, hogy mire szeretnéd használni!?
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz szabo.csabi #42671 üzenetére
Tuti hogy jók a típusok/árak? Az első (a Samsung) az ezerszer különb a másik kettőnél, ha tényleg az van benne, mint a linkeden: Sandy-bridge i3 processzor + dedikált VGA. Nagyon keveslem az árát! Jogtiszta Win7-tel, Office-starterrel együtt nehezen tudom elhinni, hogy ezt ennyiért adják...
szerk: legolcsóbban is bőven 140k fölött látom
[ Szerkesztve ]
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
ballington
addikt
válasz ballington #42298 üzenetére
Na bajban vagyok, a G770-et nem igazán árulják Win7 Pro rendszerrel.
Tudtok ajánlani olyan helyet, ahol ilyen kaliberű laptopot Win7 Pro OS-el árulják?Estetleg ez?
[ Szerkesztve ]
Aki a tökfőzeléket kapor nélkül eszi, az más aljas dolgokra is képes.
-
szabo.csabi
tag
válasz Borote #42670 üzenetére
Az elsőt és másodikat 115 eFt-ért, a harmadikat 140 eFt-ért kínálják.
Tulajdonképpen egy leselejtezett gép helyett keresek újat. Gondolkodtam használt gép vásárlásán (70-90 eFt-ért) viszont azokra garancia nem jár, ellentétben a fentiekre. Szintén fentiek mellett szól, hogy újak. 120 eFt-nál nem többet szeretnék rászánni viszont ha a harmadik gép annyival jobb is, akkor talán még belefér. -
Borote
addikt
válasz szabo.csabi #42669 üzenetére
Szia!
A megbízhatóság nem attól függ, hogy milyen processzor van a gépben. Sokkal inkább attól, hogy milyen vázat épített köré a gyártó.
Linkeld be kérlek a két gépet, de ami a legfontosabb, mondd, hogy mennyi pénzt szánsz rá[ Szerkesztve ]
-
szabo.csabi
tag
Szervusztok!
Notebook vásárláson gondolkodom; a gép leginkább böngészésre, (HD) filmezésre-zenehallgatásra, szövegszerkesztésre szóval alap műveletekre kellene. Viszont szeretném a legmegbízhatóbbat és legtartósabban venni! A két opció között (utóbbi 'terhére') 25 000 Ft árkülönbség van! Egyébként a két gép az alábbitól eltekintve azonos!
Tehát AMD Athlon™ II Dual-Core M340 CPU (2x2,2GHz) + ATI Radeon HD4250M VGA VAGY Intel Core i3-370M CPU (2x2,4GHz, 3MB cache) + Intel HD Graphics VGA
Mielőbbi véleményeiteket várom és köszönöm!
-
darvak
senior tag
válasz Soldier321 #42664 üzenetére
+1 az y580-ra , ha már 260000Ft környékén gondolkozol, sokkal erősebb lesz, mint az Y570A bármelyik változata.
Ha már Y570 (játékra i3-nál erősebb proci nem szükségeltetik!), akkor érdeklődj:
itt
meg itt is, hogy van-e készleten
Ezekben a boltokban jóval olcsóbb. -
Borote
addikt
válasz Soldier321 #42664 üzenetére
Ez már elég kicsi árkülönbség...
DE! Ha ennyi pénzed van, akkor inkább várj május végéig, június elejéig, akkor jön majd az utódja, az Y580, 260k körül, GTX660M-mel (meg i7-tel, de az most annyira nem lényeg). Baromi nagy teljesítménybeli különbséget fog jelenteni -
Soldier321
csendes tag
válasz runner 125 #42659 üzenetére
Köszi, és ez i5-el megéri az extra pénzt az i3-ashoz képest?
[link][ Szerkesztve ]
-
Vukmir
aktív tag
Dell Vostro 1015 -ról mik a vélemények? (3GB ram, 500GB HDD, Intel dual core T6570-es proci)
Illetve mennyit ér most egy ilyen nagyjából
[ Szerkesztve ]
"Ha egyvalaki szenved téveszmében, azt őrültségnek mondjuk. Ha sokan, azt vallásnak." Robert M. Pirsing
-
runner 125
nagyúr
válasz Soldier321 #42658 üzenetére
Neked kellene kompromisszumot kötni, s eldönteni, h kell-e a 17,3"-os méret, vagy megfelel a 15,6".
Játék igényedet tekitnve, egyértelműen jobb választás az Y570. De, ez kisebb, és nincs USB3.0
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Soldier321
csendes tag
Sziasztok!
Néhány órája már feltettem egy kérdést, és köszönöm szépen a kapott válaszokat, de azóta dilemmázok a gép előtt, és nem tudok két versenyző között dönteni.
Játékteljesítmény egy nagy prioritás, emellett természetesen a kényelem, a megbízhatóság, külföldi körülmények közötti használat, ésatöbbi ésatöbbi szintén fontos.A két versenyző tehát
Lenovo IdeaPad G770 [link] vs
Lenovo IdeaPad Y570A [link]Természetesen ha hasonló súlycsoportban és árkategóriában ismertek még potenciális jelöltet, akkor várom a kalapba, lehet, hogy a végén cetlihúzás lesz.
Előre is köszönöm a véleményeket!
üdv
A -
darvak
senior tag
válasz WestBam #42641 üzenetére
Hello! Nem tudom, h 15.6"-os gépeket keresel-e, de megelőlegezem neked ezt
Lifebook- üzleti modell!!
Szerintem a legjobb választás: az A531+2Gb RAM bővítés kell hozzá ~4000Ft
külső
Van erősebb procis változatai is, a következő lépcső B960-as procival, úgy 120K
itt (de már 4Gb RAM van)Anyukának elég a B800-as Celeron is, ha már te is akarod/akarnád használni érdemes a Pentium B960-as procos konfigot prefereálni.
Maga az A531 net, film, office célra tökéletes, matt kijelző, masszív ház, jó hűtés-minőség, cseppálló billentyűzet (mellesleg kényelmes is), alapban 3 év gari (de bővíthető 5(!) évre is), belépő üzleti modell, nem szétesős darabVan még ilyen is: B570+ 2Gb RAM bővítés itt is kell
B570-i3 teszt
B570-i3 teszt 2A tesztekben más konfigok szerepelnek, mint a bolti linkben, erősebbek, DE attól még a tesztek adnak általános infót a gép minőségéről ( kijelző, billentyűzet, ház, zsanér stb..)
Üdv
Na jóvanámmááá Lassú voltam
[ Szerkesztve ]
-
WestBam
senior tag
Nagyon köszönöm mindenkinek! Megrendelem a Fujitsu lapost, remélem beválik az izmosabb konfiggal.
⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
Borote
addikt
válasz WestBam #42652 üzenetére
Jobb nála a Fuji, nem is kicsit, de nem Siemens a neve, hanem Fujitsu
A531 gyengébb és erősebb processzorral.
Utóbbinál azért az ingyenes kiszállítás és a +2GB memória is sokat nyom a latbanEnnyiért még Lenovo B570 és G570 lenne, illetve Samsung NP300E5, csak hogy teljes legyen a kép - hasonló belsővel.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz csigacska #42651 üzenetére
Nem gond, no para.
-westbam-
G6 elég halovány minőség, Fujitsu-val ilyen tekintetben jobban jársz. (Nem FujitsuSiemens, szimplán Fujitsu, - ez már nem a régi FuSi.)
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
WestBam
senior tag
Erre a hp notira gondoltam: katt
107e 2 év garival. Jobb a siemens ennél?⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
csigacska
tag
Sziasztok!
Először is bocs, hogy nem a megfelelő topicba írok, csak látom ez jobban pörög.
Ma "tulaja" lettem egy Toshiba L750d-15e-nek, a laptopot nem én vettem (nagymama vette), de az online garancia regisztrációnál hirtelen az én adataimat adtuk meg név, cím stb, ugye ez nem lehet gond, egy esetleges garancia érvényesítésnél? (túl izgatottak voltunk, így az apró részlet, hogy a számlán szereplő név, és az én nevem aki ugye használja a laptopot nem egyezik)
Gondoltam arra, hogy felhívom a Toshiba hazai képviseletét, és ott is elmondom, hogy véletlenül nem a megfelelő kapcsolattartási adatokat adtam meg.
A nem megfelelő topicért és a láma kérdésért előre is bocs, és köszönöm a válaszokat előre is!
-
runner 125
nagyúr
válasz GaborGh #42639 üzenetére
Tyű, ennek szépet esett az ára.
... előtte folyamatosan drágább volt, mint az E5A.H0bi
Ár/érték arányt tekintve ennyiért ezek a legjobbak.
-
WestBam
senior tag
Sziasztok!
Villám kérdésem lenne:
anyámnak kellene valami lapos 110e körül, milyen márkát ajánlanátok, esetleg mi az amit semmiképp ne vegyünk?
Kb. van minden gyártónak ilyen-olyan alap notija ezen az áron, a legmegterhelőbb feladat webes video lejátszása lenne (youtube vagy vimeo)
Ami nálam felmerült, hogy minél több gari legyen rá (hp-nál van 2 éves háztól viszem-hozom garis is de régebben elég sok rosszat hallottam róluk)
Köszönöm a gyors tippeket!⭐⭐⭐ https://elemlampablog.hu/linkek ⭐⭐⭐
-
H0bi
tag
válasz runner 125 #42638 üzenetére
csak ez a 2? win nélkül is jó lenne ugy lehet olcsóbb.
-
GaborGh
őstag
-
H0bi
tag
Sziasztok laptopot szeretnék venni ilyen feltételekkel:
i3 vagy i5 proci
min. 4Gb memória
vmi jó vga (játékra is)14-150 ezret szánnék rá.
Melyikeket ajánljátok? köszi. -
darvak
senior tag
válasz Soldier321 #42628 üzenetére
Hello!
G770
Ha a játék a fontosabb, akkor jó lehet neked. A G770-nek a "felépítménye" a gyenge-gyengébb pontja. Kijelzőkeret kicsit hajlékony, zsanért se dícsérik a következő tesztben:
G770-i7 Igaz más konfig a teszt, de sok infót ad a lapos minőségéről (billentyű, kijlező, ház stb...).Minőség szempontjából ez a Probook előnyösebb, de cserében a VGA jóval gyengébb, játékra nem igazán alkalmas:
4730s
vga benchmark listaNa Runner megelőzött, elég sokat p@csöltem a linkek keresgélésével
üdv
[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
Dell Vostro 3750
-
runner 125
nagyúr
Jól gondolod, Inspiron nem ajánlott.
Ha, 17"-ból nem tágítasz, akkor; Lenovo G770 (20-assal olcsóbb az i3-as)
Kicsit drágábban; ProBook."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Soldier321
csendes tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék vásárolni játékra és mindennapi életre (modellezés, böngészés, hurcolászás külföldre, munka), 200e forintos árkategóriában.
Első körben egy Dell Inspiron N7110 i7-es darabot néztem ki (konkrétan őt: [link] ) és szinte már a vásárlásnál tartottam amikor eszembe jutott, hogy azért a körmére nézek a dolognak fórumokon. Itt teljes konszenzussal szídják az Inspiron szériát, tehát azt már tudom, hogy MIT NEM fogok venni, de ezzel együtt teljesen tanácstalanná is váltam.200-220e forintos kategóriában ehhez hasonló paraméterekkel rendelkező laptopot, minden tippért nagyon hálás lennék.
üdv
A
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz spyduck #42618 üzenetére
Na csak körülnézek Lifebook téren az aprón, ezt skubizd:
van még egy E751MOD: (#42626) Real93 Már csak azt kéne tudni, honnan van ennyiért 2 ilyen gépe...
[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Akkor ezt megveszem, a fehér színnel meg majd remélhetőleg megbarátkozom előbb vagy utóbb.
-
darvak
senior tag
válasz GaborGh #42620 üzenetére
Én nem látok más különbséget közöttük felszereltség, csatlakozók terén sem (pl. az S széria is dokkolható). Mind2 lapos sajna csak műanyagból van (de legalább nem gagyi anyagból..).
Durva a 14"-os 1600x900-as kijelző, bár az E751 kijelzőjének meg a kontrasztja meglepő, ha lehet hinni neki 1:785[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
FLB E és S széria között milyen lényegi különbség van?
-
aktív tag
Elméletileg minden elvárásomnak megfelel, és nem is drága.
[ Szerkesztve ]
-
SoulSonic
csendes tag
umek7, Pocok256, Borote: Köszönöm!
Majd visszanézek, ha meglesz az új kiszemelt.
-
madmike
őstag
Köszi a segítséget mindenkinek.
Most értem haza egy Lenovo Z575-tel"Az igaz, hogy a kemény munka még senkit sem ölt meg, de minek kockáztasson az ember?" - Ronald Reagan
-
GaborGh
őstag
válasz tescosjogi #42605 üzenetére
Y570 és DV6 is jó választás ennyiért, de csak személyesen vedd át és próbáld ki előtte.
Service tag alapján pedig check-old le, hogy minden rendben van-e vele.
Legyen hozzá számla és garjegy is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz tescosjogi #42605 üzenetére
Én a DV6-osra voksolnék, de csak, ha tuti megbízható az aprós tag.
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
tescosjogi
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi gépek közül Ti melyiket vennétek?az ár olyan 170k körül (játékra lenne), szóval ha tudtok jobb alternatívát ezeken kívül, szívesen veszem. Jah és persze azt is kérdezném, hogy Ti vennétek-e egyáltalán hardverapróról notebookot. Előre is köszi a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz SoulSonic #42601 üzenetére
Az egész gép egy gyenge pont.
1 év, nem bővíthető garancia van rá (az is olyan, amilyen), az Acernak a leggagyibb márkája az eMachines mellett, teljesítményre pedig gyengébb, mint EZ a Samsung, ami alapvetően minden téren jobb, és még olcsóbb is, vagy az előzőleg linkelt Toshiba L750DViszont: mindkét gép gyenge arra, amire szeretnéd használni. Gyenge minőségből az Asus K53 is hozza ezt a szintet ennyi pénzért, de sokkal inkább megéri azt a plusz pénzt (igazából csak a Win7 többe kerül belőle) a Lenovo Z575
u.i.: nézd meg a gépeket élőben is
[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
válasz SoulSonic #42601 üzenetére
A Packard Bell eleve egy nem ajánlott gyártó, de ilyen CPU-val szerelt gépet sem vennék már 2012-ben, na meg PB-t sem, semmikor.
Inkább egy ilyenben gondolkoznék, vagy ha tudsz még hozzá pótolni akkor egy Lenovo Z575. A Toshiba sokkal jobb gép minden tekintetben, viszont a VGA nem valami brutál, tényleg csak low grafikán való játszásra jó.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11