- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- LCD, plazma és projektoros TV-k hibái
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- OLED TV topic
Aktív témák
-
lalimano
tag
válasz Borote #50677 üzenetére
Ez a HP Pavilion dv6-6150sl tényleg elég jónak tűnik (ha jól olvastam, akkor egy nagyon picit marad el teljesítményben a 6770m a GT555M-től, tehát élvezhetően lehet vele játtszani), és még 8 giga rammal is kijönne 200 alatt
Egyébként ezzel a bolttal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?brumi1024: Neked is köszönöm a segítséget, akkor az a bolt kilőve
Keresek használt CCFL/UV/Neon csövet inverter nélkül
-
Tikakukac
titán
válasz Borote #50714 üzenetére
Gondolom ki lett ez számolva, mikor melyik típust kell házon belül kifuttatni, vagy érdemes-e nekik mondjuk azért az árért bedobni a levesbe ezt a gépet és eladni mondjuk kétes számú darabot. Ez már nem az én asztalom, másik karon, vagy a Duna túlpartján kell kérdezősködni
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
gamer187
tag
válasz Borote #50691 üzenetére
Packard bell EasyNote TK . amd athlon ii p360, ati mobility radeon hd 4250, 500gb hdd, 15.6 16:9 hd led lcd, 3gb ddr3 ram. erről a gépről van szó. leszedtem már pár drivert de egyiksem jó :S hálás lennék ha valaki segítene ! a honlapon nem találtam sajnos driver keresővel szoktam telepiteni a drivereket, de hiába csatlakoztatom a netet nem csinál semmit :S pedig win 7 van fennt é nekem engedi a netet mindig win 7 alatt. ezen a noten viszont nem.
[ Szerkesztve ]
-
bozsozso
őstag
válasz Borote #50604 üzenetére
Köszönöm gyors válaszod. Tetszenek az általad ajánlott gépek. Bár lehet rosszul gondolom, de a procit kicsit erősnek találom mindben a felhasználási területemhez. Így árban mindenféleképpen lentebb tudok menni ami számomra pozitív. Bár az a baj, hogy a hordozhatóság mindenképpen megdobja az árát. Boltból vásárlásra esetleg nincs ötleted? Az elkövetkező napokban heteben biztosan nem tudok ennyi pénzt kiadni, de egy részletre esetleg hamarabb meg tudnám venni.
-
csmat
senior tag
-
hyper0
csendes tag
válasz Borote #50564 üzenetére
Köszi! Igazából ő annyit mondott, hogy a 3 közül válasszak (nők), gondolom megnézte őket. Annyit még hadd kérdezzek, hogy a RadeOn HD7610 videokártya az jobb játékra mint a GeForce GT 520M? Processzor alapján a Core i3 és a Core i5 is elég gyors lesz neki mondjuk úgy 5 év múlva? Nem az a nyüstölős fajta, a mostani asztali gépe is van már szerintem 11 éves, semmi baja nem volt még, csak szegényke már elég lassú .
-
-
senior tag
válasz Borote #50540 üzenetére
Borote: Szoval nem lattal meg Ivy Bridge-t sem... Koszi puszi!
--Disztroj--: Uj gepet keresel? Ha igen, akkor ebbe az arban Fujitsu AH531-et mondanam. Bar ez sajnos fenyes kijelzovel van es fenyes hazban, de amiert ajanlom:
- i5-os proci
- az egyetlen videokartyas Fuji (Gt 525m 1Gb)
- 3 ev gar, cseppalo billzet, leszerelheto hatlap (venti takarithato, bovitheto a gep)Esetleg szoba johet meg a Hp Probook 4530s. Viszont itt a GPU max egy 6490-es...
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Borote #50538 üzenetére
Tisztelt Borote!
Ahogy az elobb is irtam, nem erzekeltem a mondanivalojabol, hogy neki a legfontosabb szempont a grafikus teljesitmeny, mert akkor nem stabil gepet keresne, hanem a legerosebb GPU-s notebook-ot.
En csak AJANLOTTAM egy uj alternativat, hiszen a Skyrimhoz ezek a videokartyak most is kevesek, akkor inkabb vegyen egy olyan gepet, amivel viszont akar honapokkal/evekkel tovabb "netezhet"...
De ez csak az en VELEMENYem, amit nem akarok raeroltetni senkire. Csak felhivtam a figyelmet, hogy mar vannak Ive Bridges gepek is, nem muszaj masfel eves konfiguraciokat ajanlani mindenkinek UrakApropo! Ismeret bovites! Lattad Te mar egyaltalan a Z580-at?
Szerk: Csak azert nem ertem, miert Ti irtok mindig masok neveben? Sztem a kerdezo jobban tudja, mire keres gepet. Hadd dontse mar el O, mi a fontos. Nem biztos, hogy elsore mindenki tudja, mit is keres pontosan.
[ Szerkesztve ]
-
senior tag
válasz Borote #50533 üzenetére
Szerintem nincs olyan hatalmas nagy kulonbseg a ket videokartya kozott (de Te majd mindjart megmondod, hany szazalek ), viszont egy zsir uj geprol van szo, Ivy Bridge-s procival (a hozza tartozo HD 4000-el, 2 db 3.0-as USB-vel), amit lehet, hogy most nem hasznal ki a kerdezo, viszont ezaltal valoszinuleg tovabb fogja tudni hasznalni a gepet, mivel erosebb, ujabb proci van benne... Ja, es a haza is sokkal meggyozobbnek tunik nekem, mint az Y570-e, marpedig a kerdezo irta, hogy eros felepitesu gepet szeretne.
De orulok, hogy megint kotekedni akarsz
-
zsolt19900
őstag
válasz Borote #50529 üzenetére
okés meglássuk, ha össze tudok rántani egy i3 alapú pc-t akkor az lesz, ha nem akkor nézelődöm tovább lapitopiban
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
zsolt19900
őstag
válasz Borote #50525 üzenetére
és esetleg, ha ezt is szeretném hordani lanpartyra akkor a bájznices osztályon kívül valami? itthon külső monitorral lenne használva, így esetleges zsanérgyengeség nem kizáró ok
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
PiE137
senior tag
válasz Borote #50473 üzenetére
Úgy olvastam, h a probook-okat főleg az üzleti szegmensnek szánják, de elnézve a specifikációt, sztem játékra is egész használható, nem?
Csak azt nem értem, árba hogy tud 200k alatt lenni, ha olyan jó a minősége, meg látom még a borítása is szálcsiszolt fém...
Egyébként dizájn tekintetében elég sablon gépek sztem a lenovok és a pavilionok is, de a probookok tetszenek! -
brumi1024
veterán
válasz Borote #50493 üzenetére
Arra gondolok, hogy középen van egy natív 1920*1080-as rész és mellette-felette-alatta van még van hely a felületnek. Tehát fizikailag(cm-re) ugyanakkora az előnézeti videó egy videószerkesztőben, de annyi pixel van alatta amennyinek kell lennie. Ez mindenképp előny mert nyílván nincs veszteségmentes leméretező algoritmus.
Linket? apple.com ...
Na jó itt, a nagyítós összehasonlító kép alatt a More color... bekezdésben: "And everything in between is rich and vibrant. IPS technology gives you a wide, 178-degree view of everything on the screen, so you’ll see the difference at practically any angle."Az vicc viszont, hogy ezt csak úgy mellékesen megemlítik, és szinte kutatni kell utána.
És van rajta hdmi is. Ezt is megéltük
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Borote #50487 üzenetére
Nagy felbontáson azért jobb egy kijelző, FHD delleknek elég szép a képjük és invertálódás se nagyon van. De azért a T60 ips-e 5-6 éves létére még mindig rájuk ver Jó lehet ez a nagy felbontás ebből a szempontból, de könyörgöm, ki fogja natívban használni ilyen méretben nem lenne egyszerűbb egy FHD panel ips alapokon? NEM
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
-
PiE137
senior tag
válasz Borote #50466 üzenetére
Igazából minden átlagosra. Játszani mondjuk már nincs sok időm, de azért nem ártana, ha elmenne rajta ez-az. Olyanra gondoltam, ami most mondjuk kb 200k, és év vége felé lesz mondjuk 170-180k...
Meg kinézetre is vmi extrémebb, pl ami kékbe is van, ezért gondoltam a dell-re....
Esetleg Asus k53? Azt se ajánljátok -
PiE137
senior tag
válasz Borote #50459 üzenetére
Magyarázd meg egy nőnek, akinek a netes vásárlás még túl modern, és negatív sztereótípiái vannak a garanciát illetően! Bár notebook-nál sztem gyártói gar van, szal ha meghibásodna, akkor se mm-be kellene visszavinni...
No mind1, én elmondtam neki, h mikre kell figyelni a specifikációk terén, innentől kezdve nekem nem fáj, h mit vesz, és mennyiért!Egyébként ha már noti, később én is terveznék venni egyet, amin azért játékok is eldöcögnek... Főleg a Dell Inspiron n5110-es gépek tetszenek... (nálam is azért számít a kinézet, nem csak a tudás) Mi a véleményetek erről a sorozatról?
-
PiE137
senior tag
válasz Borote #50447 üzenetére
Azt gondolom, h van, de a webshop-ok kizártak, helybe akarja megvenni, szal MM.
Én egy Toshiba Satellite-et ajánlottam neki, amely még jobb specifikációkkal is rendelkezik kicsit, és "csak" 155k, ellenben a Vaio 180k-s árcédulájával. De annak állítólag ronda a billentyűzete! Nők!
Aránytalanul drágák a Sony-k, főleg a fehér modellek, de 10-20k nála nem tétel... -
visszamennyé
csendes tag
-
visszamennyé
csendes tag
válasz Borote #50410 üzenetére
win7+ avast+ 2 youtube film crome alatt + 2 trónok harca rész hd-ben smplayeren + zene aimp3-al + utorrent 250kb/s-es letöltéssel 50-80% CPU és kb 2,1GB RAM használatot eredményezett.
Ezután a winrar már szépen megfektette 7GB-os Fifa12 képfájlt 17 perc alatt tömörítette ki és a CPU nem ment 75% alá, 2,4-2,5 GB memóriafoglalás mellett.
A hd filmek nézhetetlenek lettek, de a youtubon a Sólyom végvészéjben szépen ment, ahogy a zene is folyamatos maradt.
A CPU hőmérséklete 64 'C-ig melegedett.
Probook 4535s A4el és 4GB memóriával -
MaxTorque
tag
válasz Borote #50397 üzenetére
Köszönöm A halvány választékkal tisztában vagyok, viszont ez egy megbízható webáruház, és nálunk ez nagy szó. A sors iróniája, hogy mindössze 10km-re lakom a magyar határtól, és mégsem hajlandóak kipostázni az anyaországi cégek az áruikat...
Utolsó kérdésem: az Intel Pentium, vagy az Intel Celeron proci-e a jobb? Vagy édesmindegy? -
superecneB
őstag
válasz Borote #50393 üzenetére
A billentyűzet nem gond, a mostani gépe is angol (US), meg az operációs rendszere is angol, nem is akar magyart.
Hát igen még árban mindig jobban azért szerintem 30-40ezer forinttal olcsóbban már inkább érdemes kint megvenni, abból egy nő sok ruha darabot tud még mellé venni
Hát most hirtelen iponon megtaláltam egy hasonlót az is 174k [link] és ebben sincs oprendszer, sem gar kiterjesztés, tehát úgy néz ki akkor maradunk ennél az A- tervnél, ha esetleg nem akar ennyit szánni rá, az előző hszedből kikerestem azokat a notikat, és továbbítottam azt, lehet nem akar annyit költeni rá mint a probook.
Mindenesetre mivel a probook fémből van szerintem jobban bírná a repteres folyamatos dobálgatásokat, hurcolászást, stb, tehát lehet meg kéne inkább fontolni többet költeni rá.
Azok közül (Samu, Toshi, Lenovo) melyiknek a legjobb a hűtése - esetleg anyaghasználata?Update: Válaszolt nővérem:
"Az ar mehet feljebb. Van erre egy elkulonitett 1000 dollarom, de annyit nem akarok rakolteni. 500-700 dolcsi korul gondoltam." - Így ez a probook elég nyerő nem?
[ Szerkesztve ]
-
brumi1024
veterán
válasz Borote #50344 üzenetére
Ha nem muszáj én nem vennék quadro-s Latitude-ot, főleg nem quad i7-el. Dual core i7-el, ezzel a quadro-val a notebookcheck példánya nagyon melegedett, terhelésre 93°C cpu, 80 a gpu. Az m4600/6600 topicban is írták egyébként. És ehhez képest nem egy acélos a gpu. Akkor már inkább ott a Precision kategóriákkal jobb gpu-val, ha kell.
-
GL21
csendes tag
válasz Borote #50338 üzenetére
Szia!
Játékra én nem nagyon használom a gépet, de hamarosan megnő a csemete így gondolni kell arra is
Sajnos a ThinkPad és a Latitude kiesett a játékból, mivel ha jól láttam, nincs rajtuk NumPad, ami számomra nagyon fontos.
A jelenlegi géppel az egyik legnagyobb gond, hogy csak 4 GB RAM-ot lehet bele tenni. Ha elindítok egy 2GB-os virtuális gépet, akkor a maradék 2GB-vel már elég nyögvenyelősen megy. Eddig el voltam vele így is, de most, hogy néha 2 virtuális gép is megy rajt, eléggé szenved szegény.
A Dell PRECISION gépeknek utána nézek, hogy melyik férne bele a keretbe.
-
GL21
csendes tag
válasz Borote #50333 üzenetére
Szia!
Max 500kHUF.
A gépet az ASUS honlapján találtam. A "árgép" szerint már itthon is lehet kapni néhány helyen.
Nálam VmWare-k szaladgálnak a gépen virtuális gép címén. Mivel egyszerre több is fut, ezért gondoltam, hogy jobb egy i7.
Az SSD-t még nem próbáltam, de mivel a jelenlegi laptop már kb. 5 éves, így nem hiszem, hogy sokat dobna rajta.
-
Gravity1234
tag
válasz Borote #50322 üzenetére
Jelenleg Londonban lakom, az otthoni asztali gépem nem tudtam hozni még annó amikor költöztem (nem fogom repcsire feladni...), úgy fest maradok is még, a másik lehetőség ami előtt állok pedig utazós munka.
Ok értem tehát akkor ez gamera, tuti jó.Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
Gravity1234
tag
válasz Borote #50310 üzenetére
Szuper köszi a választ és az infot is.
Két kérdés.
Ezen tuti fut mind a 4 game amit felsoroltam, kompromisszumok nélkül ugye? Kijelző elég nagy az élvezetes játékhoz?
Az új FPS- ek is mennek rajta?MSI GT683 ez milyen? Mi a különbség a kettő között, melyik a jobb?
Olympus OMD-EM5 + Mzuiko 12-40 Pro 2,8
-
n_gy_k
aktív tag
válasz Borote #50315 üzenetére
Hajjajj értem. Akkor lehet jobban járok, ha lemondok a nagyobb kijelzőről vagy hozzáteszek még egy kis pénzt. Ahogy kiveszem a szavaitokból, Samsung, Toshiba márkák közt keresgéljek? A G770 tetszik, amit linkeltél, jobbnak tűnik, mint a többi.
Hogy szűkítsem a kört, szeretnék Core i3-as procit bele, hamár ilyenre adtam a fejemet. G770-el egy kategóriában van még valami? Bár az nagyon jónak tűnik a többihez képest. A GT 540-nél gyengébb egy picit mondjuk a HD 6550, ahogy nézem, de szerintem Low-on biztos elvinné.
-
deathtania
senior tag
válasz Borote #50269 üzenetére
itt vetődött fel a téma notiknál korábban, azért ide írtam a saját kétségeimet.
érdeklődtem máshol is, de még válaszra sem méltattak, itt meg már többen is agyaltak a témán..node szerintem én már ezt hagyom egyelőre ennyiben, mivel tanulni kell!!!
addigis: örülök a notimnak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Rolli
aktív tag
válasz Borote #50145 üzenetére
Szia.
Róla lenne szó.A termék vadiúj.
HP Pavillion dv6-6b08eh
AMD A8-3510MX QC 1,8GHz, 4Gb RAM, 1000Gb HDD,
15,6inch kijelző, DVD-RW, Wifi/LAN, USB2.0-3.0,
kártyaolvasó, Bluetooth, HDMI, webcam, ATI Radeon
HD6750M 1Gb videó, MS Windows7 Home Premium
szoftverAz ára 135.000 lenne.tudsz ennél jobb árat?
Vagy esetleg jobb laptopot ajánlani?
Laci
-
tag
válasz Borote #50134 üzenetére
Igaz, nekem is volt más téren hasonló esetem, amikor még akkor se hittem volna el, hogy van jobb, ha leszáll előttem a jóisten és pofon vág De akkor szerencsére a jó irány felé vitt a szívem (meg a makacsságom )
Amikor elfog az az "instant get" érzés..
Mellesleg valahogy nekem sem jött be a széria (kinézetre, nem az ár miatt)
[ Szerkesztve ]
-
cserry193
tag
válasz Borote #50125 üzenetére
Köszönöm, nem várok tőle,igazából nem is azért kell hogy játszhassak vele,de hogyha már ilyen paraméterekkel rendelkezik akkor néha néha valamivel lekötni magamat Szerintem kb. ugyanaz lesz a sorsa mint az előző Pavilionnak, kb csak internetezésre volt használva,meg hd filmek.. Mostmár biztos hogy az i5ös verzió lesz a befutó
köszönöm mégegyszer! -
csabiks
senior tag
-
csabiks
senior tag
válasz Borote #50123 üzenetére
4530s szériárol olvastam hogy bios frissités utan nem tudtak mar hibernalni meg alvoba tenni, a sok program alatt (youtube,msn+videocset (AMD A8-100%-on járatta videocset alatt a procit, használhatatlan volt miatta (skype alatt nem volt baj) world, néha néha virtualbox, torrent- ezeket értem. Viszont amire allergias vagyok az az ha zúg a gép, emiatt mar 3-at cseréltem le, tehat az is szempont hogy amit csinal csendbe csinalja. köszi a választ
"The loudest one in the room is the weakest one in the room."
-
cserry193
tag
-
miklos0308
tag
válasz Borote #50051 üzenetére
Köszi
Hát ilyen laptopom sem lesz :S pedig első látásra jónak tűnt de hát olcsó húsnak még mindig híg a leve sokan panaszkodnak az akkuidőre, van akinél újraindítás után csíkos!!! a kép o.O. Vannak azonban akik nagyon meg vannak elégedve vele inkább nem kockáztatok hiszen úgy tűnik h ez a márka afféle zsákbamacska... vagy beválik vagy nem[ Szerkesztve ]
-
agger5
csendes tag
válasz Borote #50026 üzenetére
Köszönöm a választ, és Tikakukacnak is, mindhárom gép tetszik. A Samsung esetében a pentium proci mennyivel számít rosszabbnak egy core i3-hoz képest? Nem nagyon értek hozzá, de korábban többen is azt javasolták nekem, hogy core i3-al szerelt gépet érdemes venni, így főleg azokat kerestem, a keretbe pedig ezek fértek bele.
-
spyduck
nagyúr
válasz Borote #50021 üzenetére
Ez az Y580 gusztustalanul, kib... jóóóóóóó, áhhh. Soha sem gondoltam volna, h egy consumer gépet ilyen faszára meg lehet csinálni. A Touchpadtól féltem és ennek ellenére bitang jó. A bill világítás kiváló, a kijlező pedig majdnem IPS szint.
Keresem a hibáit a gépnek, ha találtam jelentkezem
-
Kosztinho
tag
válasz Borote #50017 üzenetére
Ertem,koszi
Viszont ha jatekra kerul a sor, akkor az esetek 90 szazalekaban Flight Simulator, ami viszont inkabb (sot, baromira) prociigenyes, a videokartyat annyira nem hajtja. Ez viszont akkor a Z580 oldalara billentene a dolgot, ha jol ertem.
umek7: persze, Y580 lenne a legjobb, de annyit nem szanok ra.
-
Kosztinho
tag
válasz Borote #50014 üzenetére
Curlingben
Amugy peldaul jatekbeli teljesitmeny, anyagminoseg. Igazabol csak azt nem ertem, hogy a Z580 eddig soha nem kerult szoba,pedig ranezesre teljesitmenyre erosebbnek tunik. Vagy esetleg van valami olyasmi hatranya, amirol nem tudok?
Igazabol azt neztem ki magamnak, de gondoltam inkabb rakerdezek -
Andyka0908
tag
válasz Borote #49996 üzenetére
Hát...vegyes a dolog, játékra is lenne használva (League of Legends, World of Tanks és hasonló gamek), plusz mindennapi felhasználásra is szánom a gépet.
Márka az annyira nem lényeg, hogy milyen...csak legyen megbízható.
Asus TransformerBook T100, Lenovo IdeaPad A10, PocketBook Mini 515
Aktív témák
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Interactive Brokers társalgó
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- TCL LCD és LED TV-k
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- OpenMediaVault
- Warhammer 40.000
- További aktív témák...