- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Radeon RX 6600 XT GAMING OC PRO 8G hiba
- CES 2025: 3D V-Cache és AI az új Ryzeneken
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen monitort vegyek?
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- Milyen billentyűzetet vegyek?
Aktív témák
-
Maddoxtomi
tag
Sziasztok!
Pár hónapja hosszas nézelődés, válogatás után vettem egy XPS l702x gépet. Nagyszerű munkát végez, egész nyáron jól jött. Most viszont, hogy elkezdődött az egyetem kezd kellemetlen lenni hogy ennyire nehéz, valamint az aksija (6cellás van benne) is lehetne erősebb.
Tehát, van egy eladó Dell gépem, és szeretnék tanácsot kérni Tőletek; milyen gépet lehet venni most ami megfelel a következő kritériumoknak:
-200ezer HUF környékén (ha lehet alatta) van az ára
-minimum 13" maximum 15,6"-os
-könnyebb mint az XPS gépem
-hosszú ideig bírja az aksija.
-Teljesítményre (XPS-ben: i5-ös SB 2,4Ghz proci ; Gforce 550M; 3GBram) lehet gyengébb,
Heroes of Might and Magic 6 fusson el minimumon az a lényeg . Sajnos úgy tudom ez intel hd3000-el nem megy szóval annál valami erősebb kéne.Pár linkkel segítsetek ki legyetek szívesek! Előre is köszönöm!
-
Chaser
legenda
válasz PainKiller13 #20098 üzenetére
Nem is rossz gép, de azért nem csúcs, akkor hw-nak is olyannak kellene lenni. De ennyiért korrekt.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
coleen
aktív tag
Sziasztok!
Milyel laptopot ajánlotok az alábbi célokra:
- 13,3-14" matt kijelző
- word, excel, ppt, internet
- 720p (akár 1080p, de nem feltétel) videó
- min. 3 órás aksi idő
- 140e alatti ár
- gari kb mindegy, legalább egy év, ha több, akkor az jobb
- márka mindegy, csak csúnya ne legyen
- alapvetően kis túlzással "ütöm-verem" munkagép lenne.Köszönöm előre is tőletek!
üdv: Coleen
-
Krysz89
csendes tag
Sziasztok!
A napokban veszek egy Asus K53SV laptopot. 4 giga rammal adják ugyebár, viszont szeretném bővíteni 8 gigára. Tudja valaki, hogy a garancia ugrik-e ilyenkor vagy nem?
Üdv,
Krysz -
PainKiller13
őstag
Akkor énis írok egy kis véleményt mint volt szervízes kolléga, sokadik laptop tulaj, jelenleg is van 3. Van egy MSI GX610-esem, 3 éves, vigyázok mindenemre tényleg olyan mintha új lenne, viszont! hűtése egyik MSInek sem valami jó, ez Gamer konfig, mennek rajta a mai játékok is pedig 3 éves, ventijét cseréltem picit nagyobbra szélességre, maxon van hangja elég rendesen, és mivel Turion van benne sajnos nagyon melegszik, hűtőpad van alatta ami ajánlott is hozzá ERŐSEN! Ezt elnézve semmi bajom vele, dizájnos, sokat tud és olcsó(180ezer ft volt 3 éve).
Második laptopom egy Asus K52D, fél éves gép, ez az új féle AMD proci(Athlon X2 P320) van benne, mellette egy HD5470-es Ati vga, egyáltalán nem melegszik(maxon még nemis ment talán a ventije), valószínüleg a procinak köszönhetően. Led kijelző, 4 giga DDR3-as ram, teljesítményre kb olyan mint az MSI a HD2600assal meg a Turion X2-essel 4 GB DDR2-es rammal. Mellesleg eddig az Asus-okkal voltam a legjobban megelegédve Support meg minőség téren is. (ár-érték is fontos). (120ezer ft volt fél éve)
Harmadik laptopom egy Fujitsu Siemens Pi3525, 2 éves, 2 magos inteles integrált VGA-val, netezésre meg filmezésre van főleg használva, nem melegszik ez sem, strapa nagyon(vizálló bill), 1 giga ram van benne de hasít rajta a win7. Mindazonáltal 2 évvel ezelőtt alig 100ezer ftba került.
Szervizesként sok laptoppal találkoztam, MSI-nek nagyon rossz a supportja, 1 hónap mire bármit is megcsinálnak rajta(ha megcsinálják), asusnál max 2 hét. HP, ASUS, DELL laptopokkal nagyon ritkán van gond, főleg ezeket ajánlanám mindenkinek.
-
MODERÁTOR
Sziasztok!
Főleg munka eszközként kellene egy haveromnak laptop. A legdurvább programok, amik futnának rajta, az egy autocad, vagy hasonló típusú tervezőprogram(inventor, proe, stb), illetve a ArcGIS nevezetű program. Na ezt én nagyon nem ismerem, de itt van a gépigény.
Na ehhez kellene valami cucc. Konkrét ajánlat úgy nem is kellene, csak inkább, hogy milyen irányba kellene elindulni, proci és vga terén. Laptopban annyira nem vagyok otthon, hogy tudjam, melyik milyen, órákat olvasgatni meg most nincs időm sajna..
Előre is kössz
Everybody lies.
-
gigi21hu
csendes tag
A531...ismét egy kis infó. Tegnap nyúztam egy kicsit a drágát, telepítések, filmnézés, zene. Ez a gép nem nagyon megy 52-35 fok fölé. Közben pedig alig van hangja. Néha fúj egyet pár másodpercig és ennyi. Annyi észrevételem van, hogy a képernyő alatt lévő power gomb túl erősen világít kéken, kicsit bezavar a képernyőbe, sötétben meg pláne. A gép elején is ilyen ledek vannak, 4-5 darab, szóval elég világos a kicsike. Én biztos nem így oldottam volna meg, de ez részletkérdés. Ja és zavar, hogy nem tudom billentyűvel kikapcsolni a képernyőt. Lehet, hogy csak bénázok, de az eddigi gépeimen ez mind ment alapból, nem kellett rá tanítani a gépet vagy ilyesmi. Eddig szándékosan csak tapipaddal használtam, ez már nem kicsi, mint az a530-nál. Talán még nagyobb is az átlagnál. Finoman működik és szabályozható. Ma kipróbálom azért játékokkal is, kíváncsi vagyok rá. Bár youtube videók alapján elfogadható annak, aki néha-néha játszik. ( Szerintem kicsit túl van lihegve e a téma. A régi beépítettek lehet, hogy rosszak voltak, de szerintem a HD 3000 már elég bikás. Amúgy az Intel saját szoftverével bizergálható a beépített VGA. Szín, fény, kontraszt, minőség, 3d.....szóval lehet vele próbálkozni. A korábbi laptopomnál mindig állítgatni kellett, ha hdmi kábelt kötöttem rá. Ez rögtön viszi a képet-hangot, lekapcsolja a saját hangszóróját. Ha kihúzom a kábelt, visszaáll alapból minden. Lehet klónozni, kiterjeszteni és csak a TV-n nézni. Full HD-t csak utóbb lehet megjeleníteni. Klónozással a monitor felbontását viszi a TV-re is. Megjegyzem, úgy is tökéletes. Még majd írok.
-
gigi21hu
csendes tag
válasz Coyote2000 #19985 üzenetére
Ha nem játékra kell, csak tényleg HD-re, akkor felesleges combos videokari, vagyis BŐVEN elég pl az Intel HD. Hidd el, tényleg elég. I3-as SB procival akadás nélkül játssza a full Blu-ray videókat is. Pláne a Splash Pro lejátszóval.
-
gigi21hu
csendes tag
válasz gigi21hu #20086 üzenetére
Ja és Fujitsu: Japán gép, amit Németországban raknak össze, LG képernyővel, Samsung memóriával. Halk, stabil és jól hűt. 3 év gari! Rögtön települ minden, hiba nélkül működik, saját szoftverek, hozzáadott LEGÚJABB szoftverek ( nagyon friss gép, mindenből a legújabb van a csomagban )
-
foxi69
tag
Toshiba garanciájáról tudtok valami közelebbit? Német beszerzési forrás esetén nálunk érvényesíthető? Ezzel szemezek
-
gigi21hu
csendes tag
válasz JagdPanther #20075 üzenetére
Dell: boltban próbáltam rajta gépelni, mit ne mondjak, az Adria hullámzása a billentyűzet hullámzásához képest semmi. A boltos mondta is: Dell csak 200 ezer felett! Tesztek szerint hűtés rossz. Kollégám Delljei mind szarakodnak. Akksi egy év után 10 percet tud. Szóval környezetemben több Dell is rosszalkodik. Én ezt látom.
-
Datrus
csendes tag
Hú ma szerelmes lettem egy lapiba, a várost járva, lehet megvan a szerencsés nyertesem. Mégpedig egy Sony Vaio. Az eladó úr azt mondta, hogy energiatakarékos módban, bekapcsolt wifivel bírja a 3 óra gépelést bár neccesen. Az ára 140ezer forint, megér annyit ? Milyen ez a vaio márka, mármint minőségben ? Mennyire időtálló ? Bár a 2 év gari nem jelenthet rosszat. Ha csak valaki nem mond valami eget rengetően rosszat róla akkor holnap felkerekedek és megvásárolom mert csak a készlet erejéig 140 :-)
-
b.lajos
tag
Sziasztok,
Úgy néz (-ett) ki a sokat említett, ajánlott A531 a befutó, viszont a ProBook külseje nagyon megfogott. Sajna a keret max 135k, ezért kíváncsi volnám a véleményetekre az alábbi géppel kapcsolatban. A fő felhasználási terület tanulás, filmezés de nem baj ha néhány játék is megy rajta.
http://ipon.hu/webshop/product/_hp_probook_4525s_xx796ea/169780Még egy kérdés, jó árnak tűnik, viszont csak 1 év a jótállás . Lehet hosszabbítani a garanciát a HP-nál és ha igen mi a menete?
http://notebookstore.hu/hu/termekek/reszletek/10467_hp_probook_4530s_notebook_akcios_lh430ea/b.lajos
-
Marci0331
csendes tag
Mi a véleményetek erről a notebook-ról? Érdemes lenne megvenni?
Toshiba c660-1dm notebook
15,6" WXGA HD TFT,felbontás:1366×768
Intel Pentium Dual Core P6200
2,13GHz processzor
SuperMulti DVD-író
Ár:104990Ezért az árért lehetne jobbat is kapni?
Nem játszásra lenne. -
suni100
csendes tag
Sziasztok!
Abban kérnék segítséget sos-ben, hogy egy ismerősöm megkért hogy apukájának nézzek egy notebook-ot esetleg netbook.
A gép elsősorban mobil internethez, illetve world/excel használathoz lenne. Ezen a téren annyira nem vagyok ismerős, ezért légyszi ajánljatok pár opciót max 80 ezer forintig, érdekel op rendszerrel és anélkül is.Előre is köszi!
-
Dave1
csendes tag
Sziasztok!
Van valakinek valamilyen tapasztalata a következő Lenovo laptoppal kapcsolatba? Vagy kb ugyan ebben az árkategóriában tudtok ajánlani egy szerintetek jobbat?
-
Chaser
legenda
válasz revibe #20074 üzenetére
Egy A530 W7-tel simán éppen belefér, egy A530 meg simán. Vehetsz business-t, de ilyen árban gyengébb lesz a hw.
szerk: JagdPanther: Cpu és vga jóval erősebb. Maga a kaszni minőségi, kijelző is matt. Gar is 3 év, gyors a szerviz. Az 5520m talán nőiesebbnek mondható, ugyanakkor jóval gyengébb hw-t kapsz 130k-ért. Előnye a helyszíni gar.
-
Chaser
legenda
válasz JagdPanther #20071 üzenetére
Ne a 1015-öt vedd, ennyiért megkapod a lattitude e5520m-et, az már egy jó gép. Persze 130k-ért akár jobb választás is van, ha nem szempont a dell név.
-
sketchifun
senior tag
válasz JagdPanther #20071 üzenetére
Nem tudom, hogy a Vostro-hoz mennyi garancia van. De ha 3 év, akkor megéri.
De azért mégis inkább ajánlanám az A530/A531-et.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
JagdPanther
aktív tag
Sziasztok!
Nővérem szeretne venni notebook-ot, de nem tudja pontosan milyet, csak az alap dolgokat szabta meg:
1. legfeljebb 130ezer pénz van rá
2. lehetőleg dell legyen
3. 15" vagy 15,6" kijelző
4. lehetőleg intel legyen, C2D
5. nem szempont a videochip teljesítménye, lényeg hogy filmek bármilyen minőségben akadás nélkül lejátszhatók legyenekDell Vostro 1015 ezeknek a kritériumoknak megfelel, kérdés hogy megéri-e minőségügyileg, tartósság szempontjából?
-
cz.istvan
tag
válasz revibe #20068 üzenetére
konkrétan a hp renew gépekkel nem volt tapasztalatom mivel hpbol csak ujat adunk el, viszont pár éve rengeteg asus renew gépet értékesitettünk. A garanciájuk nálunk érvényes, de még egyetlen egy ilyen gépet nem hoztak vissza, tehát olyan rosszak nem lehetnek az biztos, ráadásul joval az uj ár alatt kaphatok ezek a gépek mindig
-
Chaser
legenda
válasz Anteris90 #20067 üzenetére
Ahogy gondolod
revibe: többen is vettek innen renew gépet. A kérdés az mennyit szánsz a dologra, úgy lehet ajánlani valamit. HP 6450b gépek elég jó árban vannak. De nem feltétlen kell neked üzleti, egy fujitsu A530, 531 is megbízható és masszív. Nincs gond se a régi, se az új core i-vel. Az újabb gyorsabb valamivel és kevesebbet fogyaszt és erősebb lett a vga-ja, de azért az előző generációt sem kell temetni.
-
revibe
csendes tag
válasz Chaser #20056 üzenetére
ezt az oldalt nézem egész nap szóval akkor a konkrét kérdések:
- valakinek van tapasztalata ilyen renew géppel?
probookok tetszenek nagyon, megbízható konstrukció ez általában? a régebbi i3, i5 procikkal szereltek is jók? az újakról úgy olvastam, hogy nincs velük gond..
amúgy arra kellene, hogy munkahelyen netezzek meg pókerezzek amikor nincs dolgom + dj-zni néha (serato-val ha valaki ismeri) tehát nem valami izom gép kell játszani, csak megbízható és minőség mégis.
bármilyen tanácsot és ajánlást szívesen veszek!
köszi
-
Anteris90
csendes tag
válasz Chaser #20065 üzenetére
Köszi a gyors választ, a windows számomra csak árnövelő tényező ugyanis rendelkezem 32/64bites win7 pro-val MSDNAA-ról. Meglesem azért azt a lenovot is, bár elsősorban inteles platformban gondolkodom.
Zalman Z11 Plus | MSI B150m Mortar | I5-6500 | Palit GTX 1060 JetStream 6GB | 2x4GB HyperX Fury | FSP Hexa+ 400W | BenQ GW2470H
-
stratova
veterán
válasz kockaskocka #20052 üzenetére
Kis kiegészítés a processzort illetően. Nem feltétlenül rosszak az AMD processzorai viszont, mivel régebbi architektúra nagyobb csíkszélességgel, teljesítmény/fogyasztásban szépen állva hagyja Sandy Brige (Core iX-2XXXM) a Phenom II / Athlon II példányokat. Hozzávetőlegesen 3 GHz-en nyújt egy ilyen processzor akkora teljesítményt mint egy SB Intel 2.1 GHz-en (azonos mag számot nézve). Intelnél ugyanis a 35/45 W-os TDP keretbe beleértendő az IGP fogyasztása.
A nemrég megjelent Sabine platformos processzorok (A6-3XXXM, A8-3XXM) nagyon szépen fejlődtek a fogyasztást illetően. CPU teljesítményben még mindig lemaradásban vannak ugyan, de az IGP itt erősebb az Inteles megoldásnál. Ezekből viszont még csak elvétve találni, jellemzően a 2 magos A4-3300 kapható Acer ill. Asus köntösben (előbbit itt tuningolták is). Érdemes elolvasni róluk a teszteket, házon belül is készült. Az AMD féle Dual Graphics notebook vonalon sajnos még gyerekcipőben jár.Konkrétan az Athlon II P340 nem eszik sokat de nem is kifejezetten gyors.
Passmark és Notebookcheck CPU Benchmark list-en nézheted meg a többihez mérten.
A HD 4250 teljesítményét itt összesítve pedig itt.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz Anteris90 #20063 üzenetére
Várj még kicsit a vásárlással, fentebb van egy lenovo, elvileg igen erős vga-val és 4 magos új amd-vel, w7-tel, ha valós a dolog és nem elírás 150k-ért az lesz a legjobb választás. 1ébként 2 közül inkább az asusra szavaznék.
-
Tbor
tag
válasz Chaser #20062 üzenetére
Hmmm hmmm, hát a HP útjai kifürkészhetetlenek... Nekem egyik böngészővel sem akart elindulni. Mindenesetre neked is köszönöm, hogy foglalkoztál a témával
Ma felinstalláltam a gépet, egyelőre nagyon jó, a feleségemnek is tetszik, szóval nagy az öröm.
Csendes, hűs, stb, bár mintha a Fujitsu A531-nek szebb képe lett volna. Érdekes módon a Win7 élményindexben a HP jobb pontokat ad.Masszív szerkezetnek tűnik, a zsanérok is egész jók. Akit érdekel, a hátlapi panelt csavarozás nélkül, kb úgy kell lepattintani mint a mobiltelefonoknál. Így lehet pl. memóriát bővíteni.
Az egyedüli árnyoldala eddig az, hogy szerintem a venti kicsit zajos és majdnem állandóan pörög, pedig a BIOS-ban kivettem azt az opciót, hogy állandóan pörögjön ha tápon van.
Vagy lehet ez így normális, csak az Elitebook 2530p-m hangjához vagyok szokva, ami szinte nincs is. Tudom, más kategória.Ha még lesz további tapasztalatom, írok róla.
Köszi mindenkinek a segítséget.
-
Anteris90
csendes tag
Sziasztok!
Az alábbi 2 laptop között vacilálok, hogy melyiket lenne érdemes megvenni.
Mind két gép szinte azonos konfigurációval rendelkezik, talán az Asus-ban lévő 520MX kártya kicsivel jobb mint a HP-ban lévő ATI. A megbízhatóság terén viszont nem tudom, melyik lenne a jobb választás, megéri-e a +15e FT-ot a HP? Külsőleg mindegyik laptop tetszik, szóval ez nem igazán döntő tényező.
Remélem valaki tud segíteni, előre is köszönöm!
Üdv, Tomi
[ Szerkesztve ]
Zalman Z11 Plus | MSI B150m Mortar | I5-6500 | Palit GTX 1060 JetStream 6GB | 2x4GB HyperX Fury | FSP Hexa+ 400W | BenQ GW2470H
-
sketchifun
senior tag
Üdvözletem.
Mint azt az itt folyamatosan olvasók tudják, én is notebook vásárlás előtt vagyok.
Konkrétan minden tippet ellenkezőleg csinálok.
- Packard Bell gépet veszek
- 1 év garanciával
- AMD processzorralSikerült rátalálni a hiányolt notebook utódjára. Egy kereskedő, aki kapcsolatban áll a PB-vel ezt mondta: Azért van új modell, mert új Windows-t kapott.
A Modell a következő: PackardBell EasyNote TK81-SB-456HG
Kapható a hülyeazértnemvagyok boltban, [itt].Mint látható, a specifikáció nem változott.
AMD Phenom II X4 N970
HD6650M VGA-val.Köszönöm a sok hozzászólást, hétfőn megyek a MediaMarkt-ba, és mint említettem, képeket is fogok készíteni, még a vásárlásról is. Logout.hu cikk lesz belőle.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Sanyi.mTs
addikt
nem notebook, de hátha:
laptopomba nagyobb akkut raknék, de a kisebb is jó állapotban van. hogyan érdemes hosszútávon az aksit tárolni? -
HPAA
őstag
Lenovo Ideapad Z575Gm
-ről hivatalos oldalon sem találtam semmi infót
az zavaró hogy bár nálunk kapni , de egyes boltok meg sem említik az AMD Mobility™ Radeon® HD6770/ 1GB DDR3 VRAM -t
csak az APU-ban lévő AMD Mobility™ Radeon® HD6520G -t...ugyanazon az áron
aki teheti , élőben megvizslatna egyet ?
ennyiért ,még ha nem is gddr5 ös , eléggé jó vételnek tűnik************* censored
-
revibe
csendes tag
Hp renew dolog egyre jobban érdekel. van ennek valami topikja? vagy itt is kérdezem, hogy mi a véleményetek a dologról?
-
kockaskocka
csendes tag
Sziasztok!
Olvasva titeket proci témában az jött le, hogy AMD-s proccal nem szabad gépet venni.
Jól értem?
Ha mégsem, akkor milyen AMD-s procival szabad venni laptopot?Pl. ez nagyon jó áron van:
http://www.ipon.hu/webshop/product/_acer_aspire_5552_p343g32mn_lx.r4602.010/163383
-
Charx
senior tag
Sziasztok!
Processzor teljesítményben melyik a jobb, AMD e350 vagy Intel P6100?
VGA nem számít csak irodai munkára lenne, de azt gyorsan végezze, egyszerre több programot futtasson akadás mentesen.Kíváncsi vagyok a véleményekre, előre is köszi!
-
cz.istvan
tag
válasz DJZoliboy #20048 üzenetére
i5 el nincs velük semmi különös, az xps 15z az sokkal jobban melegszik, meg zajosabb is, drágább is, dehát kerül amibe kerül design-os. i7-el már jobban melegszik a sima xps 15 is, bár ugy vannak az árai kalkulálva ennek a gépnek h szinte hülyeség nem i7el venni annyira kicsi az árkülönbség i5höz képest, tehát elviselhető semmi extra, ha terheld, mondjuk játszol akkr meg ugyse a hangra figyelsz, bár sztm egy pavilion dv6 6770mel i7 el még hangosabb is egy picivel.
-
DJZoliboy
aktív tag
Azt olvastam vhol hogy az XPS-esek elég jól melegednek és hangosak is, ez igaz? mondjuk egy i5-el.
-
Puma K
nagyúr
Emberek!
Hogy is szokott lenni az árak változása?
Július-augusztus környékén lemennek az árak és ahogy jön a tél meg a karácsony akkor felmennek? Aztán január-február környékén megint lemennek az árak?Régebben mikor napi szinten 1x néztem az asztali gépekbe való alkatrészek árait akkor tudtam mikor érdemes venni (ez volt a jellemző a laptopokra is), de most hogy már annyira nem érdekel a számítástechnika nem követem és elfelejtettem
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
cz.istvan
tag
válasz DJZoliboy #20039 üzenetére
Már jo idelye mi csak hp meg dell eladással foglalkozunk - részben mert a garanciás javitások is itt a legegyszerűbbek - igy leginkább erre látok rá. HP-bol én xps helyett egy pavilion dv6 -ot mondanám jobb vgaval, hasonlo konfiggal hazai áron 180 körül kapható, de itt a forumon is vannak többen akiknek ilyen van és németből rendelve 150körül is megvan - fene a magas magyar beszerzésiárakra
Más márkának árait én is csak google-n nézném, de mondom az az asus sem rossz amit fent irtam csak a hp 6770m-je jobb a gt540mnél -
Chaser
legenda
válasz PCPocok #20042 üzenetére
Ez 200k körüli összeg, sztem nem éri meg még ha 2 év garos akkor sem. És nem mellesleg itthon nem lenne rá garancia csak kinn. 200k-ért kapsz itt lenovot erősebb vga-val, 2 év garral. ram csak 4 giga, de 1x4GB boltban 5000ft. W7 is van a géphez. Meg elég jó hangzása van.
-
PCPocok
csendes tag
Sziasztok!
Épp minap néztem egy gépet, kíváncsi vagyok a véleményetekre... Packard Bell
nemtom megbízható e a márka?
amugy a gép maga erős, i5ös proci, 8 giga ddr3as RAM, 1 terrás vinyó, és nvdia gt540 2gb os videokari.
Amugy a gépet az osztrák MM-ban láttam 699 euroért... megéri szerintetek? -
Chaser
legenda
Több hivatalos fuji szerviz is van, és elég gyorsan dolgoznak. 150k-ig matt kijelzős gép kb A530, 531, 4530s.
szerk: cz.istvan Nem tehetik meg, hogy kivonják az inspiront, belépő szinten kiesnének a piacról, és a legtöbb gép abban a sávban kel el. csak újra kéne gondolni a dolgot, jó, ne xps színtű legyen a gép, de azért egy alap acer se röhögje körbe, mert jelenleg ott tartunk. Vissza kéne kanyarodni a 1525-ös időkbe, minden szempontból jobb volt a kaszni, azon még gépelni is lehet.
[ Szerkesztve ]
-
cz.istvan
tag
válasz Chaser #20034 üzenetére
Egyébként inspiront ahogy feljebb is irtam sztm hamarosan leváltják, ebből már arra sincs lehetőség h változtassunk a gyári konfigokon, tényleg mintha kiszornák a maradék alkatszészeket. Viszont az xps árát meg nyomják le, igy az sem kizárt egyszerűen csak megszüntetik. Mult 7en még tudtunk i7el inspiront rendelni, de szinte egy áron volt az xps i5el. fél éve még messze jártak egymástól
-
noaa
csendes tag
Sziasztok Fórumozók.
Notebookot szeretnék venni. Elég nehéz helyzetben vagyok, még így is, hogy sokat olvasgattam, nézelődtem már ez ügyben a neten és itt a fórumon is.
Az elvárásaim a következők:
- irányár körülbelül 150 000 (nem baj, ha olcsóbb , de egy jó gépért hajlandó vagyok többet is adni )
- 15,6"-os kijelző, matt
- burkolat : matt, ne zongoralakkos, strapabíró, főleg zsanéroknál, sokat hurcolásznám
- jó anyaghasználatú, ne gagyi műanyag, könnyűfém burkolat jó lenne
- új generációs Intel procival (szerintem i3 nekem elég lenne)
- csendes, ne nagyon melegedjen, ha nem muszáj
- használat: programozáshoz (VS '10), tanuláshoz(jó látható kijelző), netezés (sok tabbal) filmnézés (hd) tv-re kötve, néha játék, nem a legújabbakkal de, ezt jó lenne ha bírná
- jó aku
- MSI-t nem szeretnékKiszemeltem néhány példányt:
Fujitsu:
Tetszik, amit csinálnak mostanság. A Siemens-el készített közös gépekről nem sok jó tapasztalatom van, ezért kicsit szkeptikus vagyok. Kifejezetten tetszik a 3 év garancia.
Ez pl jó lenne, kár hogy vékony vga téren. Szervizelésről van valakinek tapasztalat? Ha jól tudom az AlbaCompnál csinálják.HP:
Ezt és ezt néztem eddig.
Probook kifejezetten tetszik, masszívnak tűnik a burkolat (bár azzal se nagyon tudnék játszogatni.)Asus:
Ezt nézegettem. Pár ismerősömnek van gépe ettől a gyártótól, vegyesek a visszajelzések. Szerintetek?Lenovo
Ezt néztem. Zéró saját tapasztalat, vagyis nemrég volt a kezemben egy 80K-s gép, az is viszonylag jónak tűnt. Milyen a szervizelés náluk? Y570A-t sokan linkelgették a fórumban. Mennyire éri meg ez a gép?Acer:
Ezekből is vannak elég jó specifikációjúak. Nincsenek jó tapasztalataim a régebbiekkel. Mi a helyzet az újakkal? Jól össze vannak rakva? Nem melegednek?Nos, tudom, hogy az igényeim nagyok a pénztárcám annál kisebb, de ha valaki tudna ajánlani még, az általam felsorolt masinákon kívül, a fentieket kritériumokat kb. fedő gépeket azt megköszönném. Persze valószínű, hogy nincs ilyen, tehát kompromisszumokat képes vagyok kötni. Előre is köszönöm a válaszokat.
Tengermély tisztelettel:
Noaa[ Szerkesztve ]
-
cz.istvan
tag
válasz DJZoliboy #20033 üzenetére
Ispiront a legolcsobban mi 120 környékén tudunk beszerezni, mig vostrot, 107ezer körül.
XPS-t max 4 év gyártoi garral lehet berendelni ez 76200 extrába fáj.
Mindentől függetlenül ha van 200ad gépre és dell szeretnél én xps mondanám mindenképp, ha teljesitményileg nem is egy kihegyzett gépet akarsz, tehát nem fontos a vga, és mondjuk beéred egy i3-mal 192600ból kijön, i5el meg 220 -
Chaser
legenda
válasz DJZoliboy #20033 üzenetére
Lattitude és vostro mellé nem tesznek erős vga-t, legalább is olcsóbb verziókba nem. Jóval 200k felett talán van qudros lattitude, legalábbis régen volt. Ha multimédia a cél akkor XPS, ha olcsó multimédia akkor inspiron, de az meg olyan is minőségben amilyen az ára...nagggyon alacsony.
-
cz.istvan
tag
-
Chaser
legenda
válasz GaborGh #20023 üzenetére
Az AH530 még core i, abban hiába van 1333-as, a proci csak 1066-ot tud. De mert alig drágább, sőt legtöbbször olcsóbb az 1333-as, inkább azt rakják bele, lefele kompatibilis. Ezért csodálkoznék ha szandi mellett 1066-os lenne az A531-ben, az már 1333-on is tudja kezelni a ramot.
szerk: Dellnél akár 5 évre hosszabbítható a gar. És jellemzően nem is szokott drága lenni. Legtöbb lattitude alapból 4 év gart is kap, és ha már dell, akkor csak helyszíni garisat érdemes venni, az tényleg numero uno, nincs itthon ellenfele. Van hp-nál, lenovonál, már fujinál is ilyen, de nem hallottam senkitől, hogy hasonlóan gyorsan/jól működne mint a dellnél.
szerk2: Az inspiron a dell legolcsóbb gépe, nem a vostro. Belépő üzleti, azért annyi az ára. egy kommersz vashoz képest azért mutatósabb jószág, bár extra merevítés nincs benne, de matt kijelző, alu burkolat, legtöbb modellnél háttérvillanyos bill és persze helyszíni gar.
[ Szerkesztve ]
-
cz.istvan
tag
válasz DJZoliboy #20028 üzenetére
A minőséget nézve az ár mérvadó, ezen kivül az i7es proci egyik tulajdonsága h melegszik, de kibir6tó. Ha kevesebbet játszol akkr nem számit a gt540 ill gt525 közti különbség, az i5 i7 között sem biztos h kihasználod a különbséget, tehát - igaz én xps fan vok de én dell ajánlanám másnem a felmerülő garos javitások könnyebbsége miatt is. Dellnél akár 4 évre meghosszabit6od a gart
-
DJZoliboy
aktív tag
Mit gondolsz a Dell vostro szériáról?
-
GaborGh
őstag
válasz telefonfulke #19989 üzenetére
Elírás!
Októberben vettem Fuji AH530 I3 M350@2.27GHz lapit, mindenhol 1066MHz-et mondtak a memóriára, még a dobozán is ez szerepel, de feltettem az Aida64-et és egyértelműen 1333MHz-es ramok vannak benne.
Egyébként tökmindegy hány MHz-es a ram, nem fogod észrevenni általános felhasználás mellett, csak a szintetikus tesztprogramokban fogsz nagyobb pontszámot kapni, játékokban is csak 1-2 fps-t jelent, ami szinte elhanyagolható...
Tehát ha csak a ram sebesség tartott vissza a vásárlásban, felesleges, nagyon jó gép, 3+2 év garanciával ár érték arányban szinte verhetetlen, egyetlen negatívumot tudok csak említeni, a touch pad mérete.
-
cz.istvan
tag
-
rizso
addikt
válasz DJZoliboy #20020 üzenetére
Neked is az Y570-et ajánlanám, nagyon jó és erős gép, 200k alatt megkapod.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
DJZoliboy
aktív tag
Hello!
Milyen laptopot ajánlotok 200e-ig vagy kicsit többért ebben az árban. Játékra is meg feleljen olyan középszinten legyen, Asus, Dell jöhet szóba, de minden jó véleményt meghallgatok, ha van jobb márka még. Köszi!
-
cz.istvan
tag
válasz Datrus #20017 üzenetére
Az asus ezen szériája jo kis gép és tök jó áron hozzá is lehet jutni.
Van aki szindja a bill-ét de ez sztm csak izlés kérdése. Nézd meg közelebbről. Az asus amugy is jo gépeket csinál, leszámitva 1-2 rossz tipust ami persze minden márkánál előfordul. Max csak ha netán javitásra kerülne sor, az egy kicsit hosszadalmas asusséknak. -
cz.istvan
tag
No, ugy fest a dell is belátta h az inspironok, beleértve a legujabb 15r (n5110) is nagyon melegszik i7-es procival.
Hétfő óta nem tudok rá leadni rendelést közvetlen a gyátónál, max i5-el. Igy ha netán vki még tényleg i7-es inspiront szeretne fusson el egy boltba ahol még kapni.
Az is lehet épp vmi fejlesztésén dolgoznak, bár nem lennék meglepődve ha hamarosan lecserélnék az egész szériát. -
Datrus
csendes tag
Az Asus K53 szériája mennyire megbízható ?
-
kockaskocka
csendes tag
Sziasztok!
Pár dolgot megértettem a visszaolvasás során, összefoglalnám.
Kérem, hogy szóljatok, ha nem jól értettem valamit!Garancia:
Fontos, mert egy asztali PChez képest drágább és körülményesebb a javítás.
Így az 1 év felejtős, vagy venni kell hozzá éveket.
Acer+2 év (+20 eft)
Vagy választok 3 éves garisat (Dell, Fujitsu)...másnál nem is láttam 3 évet.Procik:
i7nek sok értelme nincs, hacsak nem utolsó regenerációs full játékot játszom, vagy én tervezem a 4es metrót....
i5nek van értelme talán azt mondhatjuk még egy irodai felhasználás mellett, amelynél néha becsúszik egy kis digifotó feldolgozás.
i3 meg szinte alap ma már....
AMD procikat el kell felejteni, mert melegednek, és többet fogyasztanak, teljesítményben elmaradnak.Memoria:
DDR3 és minimum 4GB, de minél több annál jobb.
ha van rá mód érdemes garivesztés nélkül a gépbe rakatni plusz Ramot, mert sokat dobhat rajta
Kérdés, milyen boltok ezek?
Egyet sem ismerek iylet.Kiépítettség:
masszivitás és időállóság nagyon fontos. legalább annyira mint a hardveres rész.
mert különben széthullik idő előtt....USB:
lehetőleg 3.0-as, és minimum 3 portÜzemidő:
fontos lehet, ha notebookra jellemzően hurcolja az ember, így az SB i-s procik megint a befutók....nameg a minimum 6 cellás akksi.
elvárható, hogy 2-3 órát fusson a gép norm használat mellett akkuról.Op rendszer:
Win7en kívül nem érdemes másban gondolkodni
Azt el lehet felejteni hogy a régi XP-t rárakjuk a laptopra....egyrészt a driverekkel gond lehet....másrészt akkor minek ilyen hardver......A butaságokat kéretik javítani
[ Szerkesztve ]
-
cszn
őstag
Sziasztok!
100e-ig bezárólag tudtok ajánlani általános használatra pár megbízható gépet? Egy-két link elég, onnan már eltájékozódom.
Köszi előre is. -
Chaser
legenda
válasz fabika #20012 üzenetére
Azért csodálkozok, mert az asus x2-es apuval volt valami 125k, diszkrét vga nélkül és nem rémlik, hogy W7 lett volna benne. Ha tényleg valós az ár jó kis multimédiás cucc. Külön öröm, hogy k10stat-tal alul lehet feszelni a procit, szóval jó kis akuidőt is ki lehet ilyen géppel hozni.
cszn: A530 p6200-vel 105k-ért, 3 év garral, minőségi kasznival, matt kijelzővel és felületekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz fabika #20010 üzenetére
Nekem itt valami gyanús. Ez egy elég erős vga ddr5-tel, elvileg. A cpu viszonylag gyenge, 1400mhz, turboval 2100, de ugye az csak átmenetileg működik ésw alkalmazástól függ. + még az apu saját vga-ja is ott van. Sztem elírták a vga-t, utána kell nézni, ilyen vga-val W7-tel felettébb gyanús az ár. Ez elvileg egyszinten van mint a gt555-tel, azt meg i3-mal 200k-ért adják lenovonál. + még az apu vga-ja is gyorsít a 3D-n.
szerk: Az egyik oldalon azt írják ddr3-as, úgy már mindjárt más de még mindig jó áron van, lehetne a proci kicsit erősebb, de legalább 4 magos. Nem szuper gamer gép, de azért valszeg el lehet vele játszogatni HD-ban.
[ Szerkesztve ]
-
fabika
tag
Sziasztok!
Jó vételnek tűnik: IdeaPad Z575Gm 59-311781
Mit gondoltok?Visszabeszél, mint nyugdíjas a tv-nek.
-
Chaser
legenda
válasz stratova #20007 üzenetére
Letöltötte a chrome is, csak volt kis hatásszünet amíg bekerült a letöltésvezérlőbe. Én szeretem, nem zabálja a ramot, 512mb ram xp-vel vígan elvan Foxból utoljára 3.6-ot használtam huzamosabban, de a fölötte levőkkel csak bajom volt.
-
stratova
veterán
Általános felhasználásra mindkettő bőven elég. Notebookchecken egyelőre AMD oldalról A6-3410MX-szel (4 mag 1.6-2.3 GHz HD6520G) tesztelték nem A8-3500M-mel (4 mag 1.5-2.4 GHz HD 6620G).
Fogós kérdés mert eléggé kiélezett a verseny, ha szóba jön gyakori CPU intenzív felhasználás még az i5 mellett törnék pálcát. De ekkor nem feltételezek tuningot AMD részéről, ahogy azt sem hogy használsz olyan programot ami nem profitál a HTT-ből, viszont a 4 fizikai esetleg magból igen.
Tuningolt A8-3500M-tesztet sajnos még nem láttam. Itt PH!-n csak az A4-3300-at kergette meg Daywalker és Oliverda.Mint gép a HP nekem kicsit szimpatikusabb az anyaghasználata miatt (több helyen fém műanyag helyett), még ha ez nem is Probook/Elitebook. Igaz mindkettőhöz hozzácsapnék egy garanciabővítést :] Acernél 1 évhez +2-t lehet (bár a külföldről Mo.ra rendeled, nem tudom mik a lehetőségek és hogyan érvényesíthető az alap garancia, ha külföldön használod a kérdés tárgytalan). HP-hoz eleve 2 év jár (elvileg nemzetközi) tudtommal ez is kiterjeszthető 3 évre.
Mindkettőt megnyomorgatnám vétel előtt.[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Chaser #20000 üzenetére
Firefox 6.0.2 Aláírom, hogy piszok gyors tud lenni a Chrome, de én hozzászoktam a kiegészítőimhez és még nem találtam alternatívájukat Chrome-on. Igaz egy ideje nem is vadásztam (download helper, noscript, media player connectivity). Szóval ha mint Chrome felhasználó van javaslatod ezekre, nem haragudnék meg érte :]
[ Szerkesztve ]
-
DarkDeer
senior tag
-
k4rL^
senior tag
válasz stratova #19994 üzenetére
Kösz a válaszodat.
A notebookcheck szerint a 6750 ebben a gépben lassabb, mint ami alatt i5 vagy i7 van.
Ahogy olvastam elvileg ezt az Amd procit lehet tuningolni, nem tudom az mennyit segit rajta.
Te melyiket vennéd meg, ha általános felhasználás mellett csak kisebb játék lenne?
Egyébként igen amcsiban lesz vásárolva.
[ Szerkesztve ]
-
_adaml21_
őstag
Második notit keresek, 100-150ig, 12-13 collos méretet preferálnám (de az sem baj, ha nagyobb), de fontos, hogy sokáig bírja akksiról. Alapvető feladatokra, mint Office, net. Várom az ajánlatokat
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Házimozi belépő szinten
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Elfelejtettem a film címét
- TCL LCD és LED TV-k
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Windows 11
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Mobilinternet
- További aktív témák...