- Mini-ITX
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kompakt vízhűtés
- Valami baja van a tápomnak
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen TV-t vegyek?
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
Aktív témák
-
Carlos_A
tag
Az sem tűnik rossznak, kösz!
A HP notebookok jobban tetszenek, viszont játszani csak alkalmanként szoktam, első sorban Fifa, vagy Pes. A többi játék már nem köt le -
Carlos_A
tag
Sziasztok, kellene egy kis segítség!
A három Notebook közül, melyiket ajánljátok?
1. Lenovo IdeaPad Z575 [link]
2. HP Pavilion dv6-6b14ev [link]
3. Hp Probook 4530s [link]
Ez a három gép tetszik, első sorban arra lennék kíváncsi, hogy összeszerelési minősége, melyiknek a legjobb? Illetve, melyiken a legjobb a billentyűzet, illetve a hangzás? Ott vannak linkek, hogy milyen belsővel néztem őket, a videó kártyák közül melyik a legjobb ezek közül? Sok gépben látom a Radeon 6490 M kártyát, ez mire elég? Alkalmanként játszanék is … -
B-L-A-C-K
titán
válasz Washington #41492 üzenetére
Tényleg jó árban van nagyon, igaz régi szériás de még akkor is nagyon megéri...
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz Washington #41492 üzenetére
Ennyiért én is megvenném
-
phobeus
aktív tag
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Washington #41484 üzenetére
A Lenovo ezzel a specifikációval 260 ezer körül lesz: i7-3610, 6GB RAM 500GB/7200RMP HDD GTX660M/2GB
G53 175 ezerért az nagyon jó...Hol adják ennyiért ha meg szabad kérdezni?
-
darvak
senior tag
válasz Washington #41484 üzenetére
y580 1
y580 2
(#41483) baker_ :A te döntésed.MOD: (#41488) kornelka Külföldi oldalon én is az év közepét olvastam.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
Azt tudja vki, hogy a Sony VAIO gépek miért olyan drágák? Néztem párat, de igazából nem tűntek olyan kiemelkedőnek mint az árcéduláik.
-
AMD Power
titán
Új AMD mobil CPU jönnek a közeljövőbe ki?
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Washington #41476 üzenetére
Én a helyedben megvárnám a Lenovo Y580-ast, május végén jön ki. Jobb lesz teljesítményben is, és árban is. Na meg nem is lesz akkora dög nagy. Amúgy nem rossz gépek a G53-asok sem...
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz Washington #41476 üzenetére
Ezt hogyért osszák?
-
Washington
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlását tervezem, és szeretnék érdeklődni, hogy kinek mi a véleménye erről: Asus G53JW-SX119D. Kinek mi a tapasztalata? Főképp az érdekel, mennyire megbízható, milyen minőségű (azt olvastam, hogy a G73JH-val voltak/vannak problémák). Asztali számítógép helyett szeretném használni, többek között játékra is. -
Borote
addikt
válasz szasanyi #41471 üzenetére
Naaaaaa, azért ezt így ne mondjuk. A nagyobb felbontás azért lényegesen szebb képet ad, a betűk méretét pedig lehet állítani. Én 1366*768-ról váltottam 1400*1050-re: a különbség üdítő egyedül játékok terén fog rosszabbul teljesíteni, de ott meg kárpótolhat a nagyobb felbontás és szebb kép.
Daert: elírás, minden téren. Nincs benne 6770M, csak a 6650, azaz 6720G2 160-ért nincs jobb gép játékra.
[ Szerkesztve ]
-
szasanyi
félisten
válasz Speedy86 #41467 üzenetére
Sőt! Egyrészt az 1600x900 felbontást nem tudod minden játéknál beállítani, másrész ahhoz jóval izmosabb hw (elsősorban GPU) kell ugyanolyan FPS értékhez, harmadsorban sokkal kisebbek a betűk. Persze az csak akkor lehet fontos szempont, ha nem sas szemed van és dolgozol a gépen (bár ez utóbbi a legszubjektívebb, ez te csak te tudhatod).
-
Daert
őstag
Üdv.
Játékra mennyire alkalmas ez a noti: Lenovo Ideapad Z575Am
Vagy ez csak elírt adat?Máshol 6720G2 vel írják uezt a modellt
Korábban olvastam hogy játék esetén leginkább csak a GPU számít.Ez az A6-os AMD proci amúgy nagyon gyenge?
Amúgy furi hogy egyes oldalakon a HD6770-hez 1GB Vramot,míg másokon 2GB-ot írnak[ Szerkesztve ]
-
Speedy86
aktív tag
1366 x 768 felbontás elég szerintetek egy gamer laptopnak? 15"on.
-
darvak
senior tag
válasz LobiDrg #41464 üzenetére
Ahogy Borote is említette már "A kettő közül a Samu a jobb gép"
Én meg: "ha sims3-ról lenne szó, akkor azt tudni kell hozzá, h low beállítások mellett fog menni.". Ha ez oké, akkor oké a samu
Lenne jobb, vga-s változata is THM 0%-kal, csakhát az már sajna 145K, 0%-os hitel nélkül pedig 127K .[ Szerkesztve ]
-
LobiDrg
aktív tag
Csak ez a kettő típus közül tudunk választani (részletre lenne megvéve).Netre és játékra lenne használva (főleg sims).
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Barátnőm jövőhéten vesz laptopot és nem tudjuk elönteni hogy melyiket vegye.Szerintetek ezek közül melyiket érdemesebb venni ?Úgy értem, hogy melyik az erősebb, megbízhatóbb stb.
Samsung NP300E5A-A04HU
HP Compaq 630 B800Csak ez a két lehetőség van .Előre is köszönöm a válaszokat .Üdv
-
darvak
senior tag
válasz loree69 #41456 üzenetére
ha ennek hinni lehet, akkor elvileg elég a GT520mx szintű teljesítmény is
Más?
UI:Envy szintet nem tudjuk megcélozni 180K-ból
[ Szerkesztve ]
-
-
Bati71
csendes tag
válasz darvak #41447 üzenetére
Köszönöm a figyelmességedet!
COD-on kívül az általános céljaimra talán 1 abakusz is megfelelne!
A ~200.000 körüli ár, lélektani határ. E fölött sajnálom a pénz a gyermek ill. család rovására a saját hobbimra. Ennyit nem ér.
MW15-el csak akkor fogok játszani, ha beépítenek nekem elsődleges fegyvernek egy járókeretet! A 140-160K gépre mire gondoltál? -
AMD Power
titán
Egy HD6540G2 van 3x olyan gyors játékokban mint egy HD4250 nem? Átlagban.
-
darvak
senior tag
válasz loree69 #41436 üzenetére
CS-hez nem kell valaminagy gép, a másik játékhoz ahogy nézem ~ Gt525M szintű kártya az ajánlott, természetesen egy GT520MX-el is játszható.
A kérdés, h Nvidia kártya kell, v jó a radeon is? Másik kérdés, h inkább az erősebb vga kell, v elég,h azok a játékok menjenek mediumon?
Mert radeonnal ugye ott a lenovoz575am.
MOD: (#41443) Bati71 ennyire közel a váltáshoz már próbálom mindig kihangsúlyozni az utódot is, de a 140-160K árban is erősebb vga lesz.
[ Szerkesztve ]
-
Pocok256
veterán
-
Bati71
csendes tag
válasz darvak #41434 üzenetére
Köszönöm a tippet!
Ez egy kicsit hasonlít az összes elektronikai készülékre: várunk 1-2 hónapot és mindíg lesz egy jobb vétel(vagy lemegy az ára)
Így akár megvárhatom az első nyugdíjamat (már nem lesz soká ), akkor ehez képest sokkal jobb gépet kapok!
Persze igazad van!!!
Ez egy örökös dilema. -
runner 125
nagyúr
válasz Borote #41438 üzenetére
Itt a WUXGA felbontás elírás.
Ez 16:9 arányú kijelző, és 1920x1080 pixeles, az FHD.
mod.
(#41405) FuRiONight
Jobb.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
Borote
addikt
Hmmm, három konfigurációban találtam N55-t Neked:
i3
i5
i7 - ez a gép fHD-nak néz ki o.O amit nem tartok teljesen valószínűnek, mert az 1920*1200-as felbontást jelentene, ez pedig 16:9-es képarányú, nem 16:10-es.
A kijelző fényességéről nem tudok nyilatkozniIlletve azon érdemes elgondolkozni, hogy gyűjtesz még egy picit júniusig és veszel egy Lenovo Y580-ast, ami nagyon ígéretes gépnek tűnik, és minden kitételednek megfelel! (Nagyon valószínű, hogy minőségben is jobb lesz, mint az Asus!)
-
B-L-A-C-K
titán
Asus N55SF-et már HD+ felbontásban (1600x900) már tudsz venni ebben az árkategóriában.
Viszont ha nem annyira fontos a felbontás akkor azt tanácsolnám mindenképpen várj május végiig mert jön a Lenovo Y580 brutális teljesítménnyel ~260 ezres áron (i7-3610, 6GB RAM, 500GB/7200RMP HDD, GTX660M/2GB
Persze lesz Full HD felbontásban is csak drágább áron...
[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz loree69 #41425 üzenetére
Na akkor fussunk újra neki.
Trükközni? PErsze,h lehet. Az ODD helyére be lehet rakni SSD-t, amihez kell 1 tartókeret. Ha megakarod tartani a HDD-t+ ODD-t, akkor kell az msata, mi nem az olcsóbb szegmens..
De neked nem kell ODD, akkor meg lehet trükközni
Na akkor inkább hány colos legyen????
Ezeket vigye? Counter -Strike Source, World of tanks??
MOD: (#41426) whYz Tehát 1366x768 feletti kijelző? VGA a játék miatt kell inkább,nem?
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz FuRiONight #41389 üzenetére
Szia!
Én is megkérdem, hogy pontosan mi az, amire szeretné majd használni a gépet? Játék, nagyüzemű videokonvertálás lesz? Lehet, hogy elég lesz neki egy iHD 3000-rel szerelt gép is, vagy egy dedikált kártya nélküli Llano-s.
Illetve pontosan mire kell az erős hardver? Sokan úgy érzik, hogy ha most nem vesznek bivalyerős gépet, azt 3-4 év múlva már nem is tudják majd használni - ez egyáltalán nem igaz. Egy mostani i3-as processzor bőven elég szinte minden alap feladatra, böngészés, szövegszerkesztés, de még képet is elszerkesztgethet vele. Filmezés, böngészős játékok pedig meg sem kottyannak neki.
Viszont ha hosszútávra lesz a gép, sokkal érdemesebb jobb minőségűt venni, mert hamarabb fog az anyag elfáradni, mint a hardver (természetesen a hardver már egy év múlva elavult lesz, de ha ezen túlteszitek magatokat, akkor nem lesz vele gond. Én egy 5 éves gépet használok, és még ez is elég).Nade, az alábbi gépek állnak rendelkezésre ennyiért: Toshiba L750D (nem piros), Samsung NP300V5 (ugyan nem piros, de narancs), esetleg Lenovo B570 vagy G570, illetve hosszú (és olcsón bővíthető) garanciával Fujitsu A531, aztán nézhettek még ThinkPad Edge-eket (2 év garanciabővítéssel érdemes, de úgy meg gyengébb lesz a hardver... viszont van esély piros gépet találni).
Kicsit drágábban vannak piros IdeaPad-ok: Z570, Z470-ből is talán van piros, rózsaszín biztosan
Illetve kicsit drágábban, viszont játékra is kifejezetten alkalmas hardverrel: Lenovo Z575(#41422) ryz: elírás lesz de igazából mindegy is, mert ha DDR3-mal lenne, akkor pedig több számolóegység lenne benne, teljesítményre pedig nagyjából ugyanott lenne.
(#41426) whYz: hány colos gép kell? Illetve grafikai munkára mennyire kell 'jó' kijelző? Tudom, bután hangzik a kérdés, de fontos a színhelyesség? Mert a TN-es gépek grafikára kb pocsék kijelzővel rendelkeznek
Felbontás alatt legalább 1600*900-at értenél? (15"-ban csak Asus N55 van ennyiért, i5-tel is megkapod talán... i7-tel meredek választás )(#41427) Bati71: jó gép, teljes mértékben ajánlott
[ Szerkesztve ]
-
Bati71
csendes tag
Sziasztok!
Laptop vásárlás elött állok. Alapvetően általános használatra kellene, de nem akarok lemondani némi játékról a családtól elvonultan a lakásban(kizárólag MW3).
Külsőleg-belsőleg a Lenovo y570 tűnik befutónak i3-as procival. A véleményeteket kérném a választásomról, ill. tapasztalatot, ha van.
Köszönöm szépen! -
whYz
őstag
Sziasztok
Laptopot keresek fokepp grafikara, es jatekra lenne hasznalva, olyan 200-250-et szannek ra.
proci: intel vagy amd, de min 4 mag, tuning is szoba johet
vga: minel erosebb
ram: 4-8GBMinel nagyobb felbontasra lenne szuksegem, es az akuido, melegedes, hang nem szamit.
Mit ajanlotok? -
loree69
aktív tag
válasz darvak #41421 üzenetére
SSD bővítés alatt az értem bármi a mi szóba jöhet ha nem ugrik a gari ha bele teszem.
(Gondolom csak mSATA a megoldás de hát ha valaki tud valami turpisságot2. a VGA lehet más is én főként Counter -Strike Source, World of tanks -al játszottam
nem feltétlen kell 555 kb legyen AVG 100 fpsem CS Source -ba( és CS : GO -ba)470 tényleg elég színes
520- 525 nem gyenge egy kicsit? testekből az jött le nekem..
loree
-
B-L-A-C-K
titán
Off: "Bőrként „vérzik” és gyógyul az új műanyag"
Besz@rok akkor pár éven belül a notihoz is elsősegély doboz kell...
-
ryz
csendes tag
Sziasztok!
A notebook.hu-t böngésztem amikor felfigyeltem arra, hogy ennél a alaptopnál DDR3 van feltüntetve. Lehetséges, hogy ez csak elírás, vagy tényleg van olyan y570 amiben DDR3-as videokártya van?
-
darvak
senior tag
válasz loree69 #41420 üzenetére
Újba ennyiből ez nem fog menni. Majd pár hónap múlva lehetséges az új konfigok megjelenésével. SSD bővítés alatt msata-t értesz, ugye?
Most Lenovo Y570A van GT555m-el, ami minden tekintetben jó gép, 209EFt.
MOD: Lenovoz470 14"-ban, de abban nincs msta GT540M-mel ~160K, de szép színes
[link]
[link]Persze Gt540-nél gyengébb karival, GT520 v Gt525 van több alternatíva is.
[link][ Szerkesztve ]
-
loree69
aktív tag
Hali,
most saját magamnak keresek laptopot :
kb a parméterek:
HDD: nem lényeg annyira,
DVD/x : nem lényeg inkább ne is legyen benne
4-8GB ram
VGA: NV540
v.
NV555
v. hasonló telj. (linuxon is müködjön és win 7 alatt is)SSD -t tudjak bele mókázni (lehetőleg gari vesztés nélkül )
FONTOS szempontok:
Ne égjen bele a combomba ha az ölembe veszem!!!
Ne essen ketté ha rátüsszentek..
ja és kb OS nélkül ha lehet,
méret : 13-14 max 15,6 ..ár kb: 150-185
[ Szerkesztve ]
loree
-
darvak
senior tag
válasz FuRiONight #41413 üzenetére
-
fogtunder
nagyúr
válasz darvak #41411 üzenetére
akkor ez a titka, lehet lecsekkolom majd őket, bár félek, hogy tényleg a szürkeimport és a rövid gari miatt olyan olcsók.
meg most már nem számít sokat az a pár hónap, lehet megvárom a trinity apukat, addig lehet pénzt gyűjteni
I hate morning people. And mornings. And People.
-
darvak
senior tag
válasz FuRiONight #41413 üzenetére
150-ből, ami A8? nem fog menni...A6-tal 160K Z575AM.
De ha AMD, akkor már trinity, ami nyáron jön!! Azt érdmes megvárni![ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
válasz FuRiONight #41409 üzenetére
Ha nem tuningolsz, akkor amd-be A8 széria!
Ha tuningolsz, akkor már az A6-3400m is. Elvileg alulfeszelve fel lehet húzni 1.9 Ghz-re, úgy már vei az i3-2330m-t is. De nem muszáj 1.9-ig hajtani, a gyári 1.4 és 1.9 közé is belőhető.
Turbo módban gyárilag is 2.3Ghz pörgeti magát, úgyis erősebb,de azt nem tudja állandó jelleggel, ha meg DG mükszik játékok alatt nem nagyon képes magát felpörgetni a fogyasztás miatt (limitálva van).
De majd kornelka meg pocok úgyis kijavít[ Szerkesztve ]
-
darvak
senior tag
-
FuRiONight
őstag
Néhány kérdés:
Az intel i3-al mi veszi fel notebook fronton az amd? (leirástnak vagy tesztnek örülnék ha linkelnétek)
Szóval:
-i3 vagy annak megfelelő amd proci
-4gb ram
-500gb tárhley
-integrált vga+dedikált
-szin mind1 (talált szép matricákat, majd egy olyat rakunk fel)
-max 150k keret
-minőség fontosabb mint az erősség! -
darvak
senior tag
válasz runner 125 #41401 üzenetére
és pont.
(#41406) giorgio ááh, A4, nem nagyon keresgéltem, csak 1 gyors árgépes..
MOD: Külföldi vételek vannak A6 ~155k, de az 1 év garisak![ Szerkesztve ]
-
FuRiONight
őstag
Lenovo (IdeaPad) jobb választás mint pl. Dell inspiron vagy az Asus?
-
szasanyi
félisten
Piros + VGA + max. 150k - én ilyet DELL-ben nem is találtam, ami mind3nak megfelel. Toshiba nem rossz sztem sem.
-
Pocok256
veterán
Toshibát amúgy érdemes élőben is megnézni, mert nekem nagyon nem jön be a bazári kinézete :/
szörnyeteg77:
Megoldás cseréld le a nőt egy kompatibilisebb fajtára XD[ Szerkesztve ]
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
szörnyeteg77
tag
válasz AMD Power #41392 üzenetére
hehe,mert én is azért cseréltem le lapiért. Hiányzik a jó öreg asztali pc és a nagy monitor. Most meg sokat veszekedünk a laptop miatt. Azt mondja mindig a lapival foglalkozok és nem vele. Jóformán akkor laptopozok mikor dolgozik,főz,epilál,hajat moss,meg ilyesmik! Bajok vannak az új laptopom miatt.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz FuRiONight #41389 üzenetére
..az a szín behatárolja a választási lehetőséget.
Mert, pl. a DELL Inspiron-jai nem a legajánlottabb típusok, elég gyenge az anyaghasználat, billentyűzet is hullámzik, így alapvetően vannak sokkal jobb vételek.
El kell dönteni, h minőségibb gépet szeretne pl. egy ilyen Z575-öt, vagy beéri egy gyengébb minőségűvel, de piros színben.
mod.
szasanyi
A 14"-os K Asus nem hinném, h jobb lenne, mint a nagytesók, így az szerintem felejtős. A Toshiba viszont jó alternatíva. Nem is tudtam, h van belőle ilyen szín is.
[ Szerkesztve ]
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11