Aktív témák
-
Lefty
addikt
válasz NathanCullen #43085 üzenetére
EZ van 10 ezerért többért, nem mondanám jóval komolyabbnak, proci jobb kicsit csak.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz NathanCullen #43087 üzenetére
Köszönöm szépen, rajta vagyok az ügyön!
Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
B-L-A-C-K
titán
válasz NathanCullen #43091 üzenetére
Nálam se megy...
-
darvak
senior tag
válasz NathanCullen #43091 üzenetére
Persze, nincs gond.
-
darvak
senior tag
válasz NathanCullen #43089 üzenetére
Pl. alfa156 üzleti gépeket árul 6 hónap garanciával, emellett köztudottan megbízható emberke. Szerintem ez baró!
Aztán vannak vadiúj, vagy alig használt 2-3 év garanciás gépek is, ezekkel sincs kockázat.
Vannak jó ajánlatok csak keresni kell.
-
Bogyó bá'
nagyúr
válasz NathanCullen #43085 üzenetére
Gyors, láma kérdés, de engem is érint: azt hogyan kell?
Lenovo e125 E-450-nel, 4 GB rammal, és sima DVD-rippel is szaggat néha... W7 saját lejátszója és KMPlayer is. A W7 Media Playere lenne a cél...Galilei halott! Már Einstein sem él! ...és én is nagyon szarul érzem magam...
-
Mercutio_
félisten
válasz NathanCullen #42978 üzenetére
Ha valakinek kell a havi 4GB net, akkor ölég jó vétel
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
jeni
félisten
válasz NathanCullen #42978 üzenetére
a bolti teljes árát nem éri meg,annyiért jobb gépet kapni.
az a t-mobilos kedvező lehet,hogy 2 évre 160000-re jön ki+ az internet csomag -
Pancsermeste
őstag
válasz NathanCullen #42790 üzenetére
Hali!
Úgy néz ki, mégis meglesz a gép (HP Compaq NC6320), legalábbis most már nekem van félretéve!
Azért megnézegetem élőben is.
Azt szeretném kérdezni, mit érdemes rajta nézni? Mire kell odafigyelni? Soha nem volt notim, nem értek hozzá, így max. a karcokat, meg pixelhibákat veszem észre rajta!-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz NathanCullen #42788 üzenetére
Most már megtetszett ez a gép is... de úgy néz ki, ezt is elviszik előlem... holnap kiderül.
Köszönöm a segítséget!-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz NathanCullen #42779 üzenetére
Remek, a 3 közül nekem az tetszik a legjobban.
Viszont, szted megér 35K-t? Mert ugye postát is kellene fizetnem....-= Pancsermeste® =-
-
Pancsermeste
őstag
válasz NathanCullen #42729 üzenetére
OK, köszönöm szépen a válaszokat!
Ezeket sajnos már elvitték... csak nem értem, hogy akkor miért nem törli a hirdetést az eladó..?Szimpatikus nekem ez az x31... T40 vonal, ha csak a méretben van igazából különbség, akkor nem is nagyon tudnék választani.
Sajnos nem találok szép állapotút ezekből.Viszont, van más, ezekhez mit szóltok? (persze a max. 30-35K-s keretet figyelembe véve.)
-= Pancsermeste® =-
-
spyduck
nagyúr
válasz NathanCullen #42719 üzenetére
Ha ő nem ért hozzá akkor senki
-
Pancsermeste
őstag
válasz NathanCullen #42726 üzenetére
De ezek már állítólag el is mentek....
Nem is várom, hogy hibátlan legyen, csak használható, kb. 1 órás aksival, és azért ne legyen külsőleg lepukkant.
Kb. NET-re meg Office-ra kellene csak.-= Pancsermeste® =-
-
polip
addikt
a hozzánemértőnek mégis ezek a csúcsgépek, <-- itt írtad le az igazságot
de hagyjuk
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
runner 125
nagyúr
"Macet vagy Vaiót vegyek?"
Sznob balfaxnak tökmind1.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #42679 üzenetére
mitől lenne az egyik legnagyobb márka? divatlaptopokat csinál, túlárazva, egy két darab ráadásul baromi felejtős minőségben jött, volt szerencsénk szervizelni jópárat...
a nagy márkák nem itt kezdődnek
-
szabo.csabi
tag
válasz NathanCullen #42675 üzenetére
Igen arra! A SAMSUNG is fent van a fórumon. Ha minden igaz ezek mindegyike 2010-es gép viszont ezek a hirdetések szerint újak, garanciálisak és a bolti árhoz képest sokkal olcsóbban. Szóval ezért gondolkodom erősen, hogy használt vs. fentiek (ezen belül is Intel vagy AMD). Alap dolgokra kellene, játszani egyáltalán nem játszom. Persze alap műveletekre majdhogynem bármilyen gép jó, ezt én is tudom! Mégis érdekelne, hogy például ezekről mi a véleményetek!? SONY külsőre tetszetősebb de a SAMSUNG sem rossz. Viszont a fórumon azonos árban ezt és ezt kínálják! Ezért érdekelne a különbség. Nem követem nyomon a szakmát de az Intel-t úgy tudom dicsérik, AMD-ről nem sokat tudok.
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #42675 üzenetére
azért ezt jópár gyártó megmosolyogja: ..."A Sony Vaio az egyik legnagyobb márka a laptopok között..."
-
jjc
aktív tag
válasz NathanCullen #42498 üzenetére
köszi az infókat.
sajnos a linkelt gépek mind 2magos i5-ös procisak.a radium miért nem ajánlott?
Galaxy Note 8, Dell Inspiron 7559, Popcorn Hour A-110, TP-LINK C1200
-
Mercutio_
félisten
válasz NathanCullen #42490 üzenetére
Az a Samu tényleg jó cucc volt, kár, hogy gyakorlatilag nyomtalanul eltűnt
Esetleg Lenovo Thinkpad Edge E420 bár ez 15-tel átlépi a keretet és csak 1 év gar van rá, előnye talán az i3-as proci, matt kijelző, van még 14"-ban Ideapad B470 2 év garral 140-ért ebben is i3 van, a kijelző nem tudom matt-e
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek (Terry Pratchett majdnem összes, egyebek), Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Borote
addikt
válasz NathanCullen #42488 üzenetére
Lenne még 14"-os Packard Bell és Asus, de azok szerintem említésre sem méltóak
Szóval vagy az E325 vagy az E320... kicsi ország, kicsi választék
-
Borote
addikt
válasz NathanCullen #42481 üzenetére
Ez a besorolás erősen szubjektív, mert méretben EZ és EZ egyforma, de hát az egyik netbook, a másik... na az nem az csak kötözködök egy picit
A linkelt ProBook jó gép, de ez a példány renew, és az 1 év nem bővíthető garancia az nem túl acélos.
Ha tetszik az E325 és teljesítményben is elég, akkor jó vétel lehet, sajnos nagyon más gépről nem tudok, ami ekkora és ennyibe kerülne(#42482) Jim-Y: én a helyedben megnézném az E5420-t.
200k-ból kijön bele +4GB memória, és talán egy SSD is beépítő kerettel (kerettel talán több egy picivel).
Olyan gépet nem láttam ennyiért, amit gyárilag SSD-vel és HDD-vel szerelnek.
Egyedül az USB3.0 hiányzik, ez orvosolható expresscarddal, illetve a kategóriájának megfelelő TN panel van benne.
Meg háttérvilágított billentyűzet, ha ez jelent valamitVostro-ban van USB3.0 is.
(#42485) GaborGh: na igen, ez megéri a felárat
[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
válasz NathanCullen #42478 üzenetére
Szia
Ne már, hogy Te kérsz ajánlatot, ápr. elseje már elmúlt...
Szerintem ez a legjobb választás minőségben és akkuidőben egyaránt, nekem is nagyon bejövős, csak hát az a fránya egy év gar és a lengyel szerviz, nézd meg az Inteles változatát is, az jóval erősebb és nem sokkal drágább...
Szerk.: Borote mindig megelőz
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz NathanCullen #42478 üzenetére
Csak ThinkPad Edge Plus-t találtam Az üzemidőről nem tudok nyilatkozni
Az E325-t én mondjuk inkább a netbook kategóriába sorolnám, az E320-t pedig a subnotebook-ba. (Mondjuk az én szememben a G575 is egy nagyra hízott netbook )Garanciabővítéssel vagy anélkül? Mert azt illik az árba beleszámolni Csak ugye van rá egy egész éved.
[ Szerkesztve ]
-
sunnysys
tag
válasz NathanCullen #26401 üzenetére
Helló!
Köszönöm szépen, megnézem őket!
-
cSuwwi
senior tag
válasz NathanCullen #26422 üzenetére
Na igen, de az ACER típusú gépkocsival feltűnően sok a baleset.
Suzukit se azért veszel, mert az a vágyaid kocsija, csak perpill. nem telik jobbra. -
csmat
senior tag
válasz NathanCullen #26366 üzenetére
A HP probook-nak is van dedikált változata ugye? gondolom minőségben az se rossz
-
m4rc!
őstag
Ebben ez a HD6650 ez asztaliban kb. minek felel meg?
We are analog players in a digital world
-
m4rc!
őstag
Amit linkeltél az kb. az amire gondolok, elég jónak tűnik. Mondjuk max 150-et szánnék rá, szóval kb. az ára is rendben van. Igen, Llano procikra gondoltam
We are analog players in a digital world
-
őstag
válasz NathanCullen #26398 üzenetére
Köszönöm a kedves bókokat , de a VANESSZA1 a kislányom után van :-))
A szállítás nálam annyit jelent,hogy egyik országból a másik országba..
Nem LAN partyra kell ahhoz már, távolodva a 40-től nem nagyon jár az ember..Precision M7710_&_Precision M7740- CPU: 9980HK, RAM: 32GB/3200MHz, GPU: RTX5000, IGZO 4K-UHD, SSD: 2TB Force MP510, 2TB ADATA XPG SX8200 PRO, 1TB SK HYNIX Class 50 SSD
-
sunnysys
tag
válasz NathanCullen #26388 üzenetére
Szia!
"Milyen méret kellene? Milyen kategóriában gondolkozol, multimédiás, games, üzleti? Játszani is szeretnél rajta?"
jogos, szűkítem:
- méret: 15-16
felhasználás:
1. munka:
- AutoCad, Archicad tervező programok
- Office
2. szórakozás
- videó: 1080p HD filmek lejátszása (mkv, BD25, BD50) - Media Player Classic Home Theater , XBMC lejátszókkal, 1080p projektorral kivetítve - lehetőleg tudja a 24Hz-es frissítést
- hang - egyelőre sztereó erősítőbe analóg jellel, később HDMI-n megfelelő házi-mozi hangrendszerbe
- games - nemKöszi!
[ Szerkesztve ]
-
endruboy1
senior tag
válasz NathanCullen #26388 üzenetére
Utánanéztem már az elején nyugodt lehetsz.
Fél millából vagy mire gondolsz? Hát igen, ha asztali gépet kell ennyiből összerakni akkor ha nem is NASA, de a vízhűtés egy elég fasza géppel kijön .
-
GaborGh
őstag
válasz NathanCullen #26386 üzenetére
-
csmat
senior tag
válasz NathanCullen #26346 üzenetére
Akor mik vannak 14-es méretben, amikkel már játszani is lehet 140+/-20 körüli áron?
ami azért még minőségi darab? -
Tralla
csendes tag
válasz NathanCullen #26332 üzenetére
Igen a minőség meggyőző lenne csak nem mondtam hogy az aksi nem szempont hordozható gép csak a 3 laki életem miatt kell, amúgy 99.5 % ban hálózatról megy. viszont a numerikus bill most is nagyon hiányzik, az mindenképp szükséges lenne.
-
Lac99
tag
válasz NathanCullen #26346 üzenetére
Ugyanezt. Nyomjon egy gombot cd/dvd-ről való indításhoz...
Rákerestem arra, amit itt írt a kolléga, de ez automatikusan aktiválódó windows, úgyhogy nem tudom, hogyan lehetne összejátszani. -
Lac99
tag
válasz NathanCullen #26338 üzenetére
Win 7 Professionalt akarom rágyűrni, 100-200 GB arányban particionálva a merevlemezt. El is indul, végigmegy a telepítés, már a végén tartok (felhasználó megadása, idő beállítása, stb.). Ekkor még ugye van egy utolsó újraindítás, amit követően viszont nem tölti be a windowst. Felvillan a képernyőn a kurzor, majd kijön a felirat, hogy "CD/DVD-ről való indításhoz nyomjon meg egy gombot". Ha ez nem történik meg, ismét felvillan a képernyő, majd jön a felirat. Ha kiveszem a lemezt, csak felvillan-elsötétül, de az oprendszert semmi esetre sem tölti be. Bootsorrend rendben van. Nem tudok mire gondolni. Zsinórban háromszor megcsináltam a telepítést, mindig ugyanez az eredmény. A lemezzel nem lehet baj, már négy gépen fut ez az oprendsz, hiba nélkül.
Addig eljutottunk másokkal, hogy BIOS-ban engedélyezzem az "UEFI Boot Support" és az "AHCI Mode Control" pontokat, de így sem akarja a jót.
-
endruboy1
senior tag
válasz NathanCullen #26338 üzenetére
De ebben pontosan u.az a VGA van mint a másikban... HD3000.
-
Lac99
tag
Köszönöm neked is! Az Asusnál az egyetlen negatívum a 2600 mAh-s akku. Egyébként tényleg azt választanám. Vagy erről mi a tapasztalat, mennyit bír?
Amúgy 2-3 évig jó lenne, ha bírná... De mivel játszani nem fogok rajta, a HD-filmek izzaszthatják meg egyedül, azok pedig csak mennek rajta, ha már ajánljátok. -
endruboy1
senior tag
válasz NathanCullen #26334 üzenetére
Jó, de itt 120 ezres árkategóriáról beszéltünk. persze ha csak a 100 ezres kategóriában nézzük, ott megéri. Mondjuk akkor már inkább ezt a Samsungot vinném, ennek nagyobb az akkuja és szerintem szebb is. A Pentium B950/940 között meg nem olyan eget rengető a különbség.
-
endruboy1
senior tag
Azért mert az a Pentium nem más mint egy i3-as CPU lebutítva. Le van tiltva a HyperThreadingtől kezdve egy rakat hasznos funkció. Ez önmagában még nem is lenne probléma, de ha az ember kaphat u.ebben az árkategóriában i3-asat akkor miért venne Pentiumot?
-
Tralla
csendes tag
válasz NathanCullen #26277 üzenetére
Miért jobb ez a 15"ös mint amit én néztem? gyengébb proci kisebb hdd de a többi ugyan az még a kinézet is,ugyan annyi pénzért. igaz van win7 de nekem nincs rá szükségem, kapok a cégtől.
-
Chp
őstag
válasz NathanCullen #26301 üzenetére
NathanCullen... MOST GYŐZTÉL MEG!!! Intel!!!
-
Tralla
csendes tag
válasz NathanCullen #26208 üzenetére
Nem ragaszkodom az i7 hez , eredetileg i5 ben gondolkodtam, de ez megragadott az árával és a hardverével. igazándiból asus és lenovo volt az elképzelés, de ebből a pénzből sokkal gyengébbet kapok azokból. igen néha játszom is, bár mostanság ritkán, viszont videot konvertálok, illetve szerkesztek időnként
-
ferikek
aktív tag
válasz NathanCullen #26243 üzenetére
Toshiba megbízható, én már több éve használom őket uh az nem lehet gond.
persze ha kifog vmi xar, hibás szériát..
Toshiba lesz, az bőven elég, méghozzá- a L750 '11K alaplapi videókártyával -
Denito
csendes tag
válasz NathanCullen #26197 üzenetére
"Ajánlattól függ. Hol veszed egyébként és mekkora akku van benne?"
6 cellás akku van benne, tesztek szerint átlag terheléssel 4.5-5 órát eldöcög. notebooksystem.hu-tól venném, 160k az ára.
"Nem kevés az, attól függ mit akarsz rajta csinálni. Az általad leírt feladatokhoz elég. 3-4 év? Abból indulj ki, hogy mennyit tudnak a 3-4 éves 12"-os gépek most. A teljesítményükkel még el lehet lenni Win 7 alatt is, de komolyabb tervező munkára már nem nagyon használják őket, tisztelet a kivételnek. De az még messze van, addigra összetörthet, elromolhat, eladhatod stb."
Tervezés, játék biztos, hogy nem lesz rajta. 3-4 évig nem akarok újat venni, de tisztában vagyok vele, hogy mivel hordozgatva lesz ide-ode táskában, ezért könnyebben sérül mintha valaki desktop gépként használja. Digitizer is általában érzékeny rész szokott lenni, azt meg cserélni elég drága, legtöbbször nem éri meg. Hasonlítani egy AMD Athlon 64 3000+ (1.8 GHz) -hez tudom, azt használom jelenleg desktop pc-ként. Ez viszont már netezéshez is lassan kevés Notebookot nem használtam még.
Köszi amúgy a véleményt, nagyon hasznos számomra!
-
ferikek
aktív tag
válasz NathanCullen #26217 üzenetére
Szia!
HD3000: igen elég, de lehet, hogy a néninek nem majd megkérdezem, hogy jó-e az neki, vagy az nvidia a bejövős.
Amit írtál HP már drágább kategória, és kell a Win= a laptoppal együtt.
Toshiba lesz a márka, azt majd eldönti, hogy kell-e neki erősebb gép, de sztem i3-as is jó lesz. Az olcsóbb toshibánál hd3000 van... leehet h ez gind lesz, de rábeszélem h felesleges nvidia meg ilyesmi...
ipon: én nem nagyon vennék tőlük, de még átgondolom!
Köszi a válaszodat!
-
Rekro
aktív tag
válasz NathanCullen #26218 üzenetére
Köszönöm a gyors és részletes választ!
Ezt a gépet amit linkeltél(ASUS K53SV-SX602D) néztem én is, el is gondolkodtam rajta mert ugye 10k a különbség és azért sokkal jobb a videokártya. De az a gép 3gb rammal van szerelve, ez nem jelent gondot? Vagy elég az a 3gb?
-
ferikek
aktív tag
válasz NathanCullen #26210 üzenetére
Nekem fontos a garancia, minimum 2 év kell, PB meg asszem 1 évet ad. Auss, Acer, MSI egyáltalán nem játszik.
-
ferikek
aktív tag
válasz NathanCullen #26207 üzenetére
Szia!
Köszi a segítséged!Igazából nem magamnak venném. Akinek kellene, az egy nyugdíjas néni, aki főleg netezésre, szövegszerkesztésre és mindenféle horoszkóp készítésre használná (meg persze skpye 1000-rel, mivel külföldön élnek a rokonai).
Játszani egyáltalán nem fog rajta, a lényeg h gyors legyen nagyon a gép, ezért is néztem olyan videokártyát, ami 1GB-s (512 MB is elég Win7-hez, de jobb az 1gb)
Kijelző nem fontos, mert egy monitorhoz kapcsolva fogja használni (kb. asztali gépként működne a laptop, de a néninek laptop kell...)
Most XP-t használ, de kell neki a win7 (elég modern asszonyIgen, azt a samsungot láthattam, de samsung nem nagyon játszik, nem tartom megbízható márkának notebook-ok terén.
Aldi-s gép: az biztos nem, hiába 3 év gari.
Amiiket néztem idáig:
Toshiba 1.
Toshiba 2.
HPNekem az 1. tűnik a legszimpatikusabbnak, bár HP-nál nagyon nagy előny, hogy hiba esetén futárral viszik-hozzák a gépet.
-
salzdorfer
csendes tag
válasz NathanCullen #26154 üzenetére
Köszönöm!
GaborGh: neked is köszönöm.
-
törölt tag
válasz NathanCullen #26164 üzenetére
Köszi.
Ezt az AMD® Llano A4-3300M processzort jellemeznéd kicsit? -
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #26164 üzenetére
Itt olcsóbb egy kicsit.
-
ThorsHUN
őstag
válasz NathanCullen #26125 üzenetére
thx!
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz NathanCullen #26143 üzenetére
Azt elfelejtettem írni hogy legalább Corei5-ös CPU jó lenne mert neki tényleg fontos a teljesítmény és nem játék miatt hanem mert munkájából kifolyólag hardverigényes szoftvereket kell futtania.
[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
Chesterfield
őstag
válasz NathanCullen #26138 üzenetére
Köszi
-
Chesterfield
őstag
válasz NathanCullen #26136 üzenetére
Tehát azt mondod, hogy még a GT555 sem viszi el? Csak akkora felbontáson mint a noti kijelző?
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #26125 üzenetére
Szerintem te offolsz, ráadásul mindezt úgy, hogy minél jobban gyarapítsd a hozzászólásaid számát, ezt már más is megjegyezte, mielőtt ezért is felkapod a vizet.
Amit te csinálsz, az semmi más, mint tesztekkel és mérésekkel alátámasztott ajánlások helyett beírod a saját verziód, mindezt mindig mindenkinek új hozzászólásba, gondolom szereted a nevedet minél többször nézegetni
Amikor pedig teszteket és méréseket kellene felmutatni az állításaid alátámasztásához, akkor ez a szöveg:
"Szándékosan offolsz és flamelsz. Ráadásul senkit nem is érdekel."
Ez egy szakmai topic, szerintem igenis helye van itt a teszteredményeknek.
Részemről többet nem szeretnék erről írni, ha észrevételed van hozzám, kérlek privátba tedd meg, ígérem válaszolni fogok.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #26119 üzenetére
Nem is baj. Még jó hogy az i3 automatikusan állítja a teljesítményt felhasználástól függően és nem kell hozzápiszkálni...
Ez így igaz. De ha te szavaiddal élve "hozzápiszkálsz" a A6-hoz, nagyobb teljesítményt kapsz, mint amire az i3 maximum képes. Nehogy azt hidd, hogy véletlenül hagyták ki a
szorzólockot a Llanokból. Nekem szimpatikus, hogy +100-200 MHz-ért nem kell 10-20ezreket fizetni, ha szükség van rá, "hozzápiszkálok", ha nincs, akkor visszaveszem.
A hozzászólásod egyébként megint félrevezető, mivel a Llano is automatikusan állítja a teljesítményt, csak itt van beleszólásod, hogy milyen határok között tegye. -
NathanCullen
senior tag
válasz NathanCullen #26119 üzenetére
Nem is baj. Még jó hogy az i3 automatikusan állítja a teljesítményt felhasználástól függően és nem kell hozzápiszkálni...i5 akar az lenni... Már lejárt a szerkesztési időm.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #26109 üzenetére
Tényeket kérünk egy szakmai topicba.
Még mindig csak az érzéseidről beszélsz, ahogy az elmúlt pár oldalon visszamenőleg is.
"Vegyél i3+GT540-et, mert az jobb."
Én több forrásból linkeltem több tesztet, köztük saját mérést is, bár nekem nincs A6-os Llanom, csak egy A4-es, de még ez is egálba van játékban az i3+GT540-el.
Attól, hogy felakadt a lemez, és minden második hozzászólásodban ugyanazt írod, ráadásul szerkesztés helyett nyomod az új hozzászólásokat, hogy így gyarapítsd a hozzászólásaid számát, nem leszel meggyőzőbb, ugyanis hiányoznak a tények.
Méréseket, teszteket linkelj, és azokból vonj le következtetéseket, és tanuld meg a szerkesztés gombot használni, és ez már nem csak nekem tűnt fel. -
Chp
őstag
válasz NathanCullen #26109 üzenetére
Igen, elég sokat visszaolvastam visszamenőleg is, és valahogy tényleg egyszer ez, egyszer az az ajánlott. Tudatában vagyok a két gyártó ezen szegmensébe gyártott processzorai teljesítményével, de még van egy hónapom, addig is figyelgetem a topikot, aztán akkor eldöntöm végre.
-
GaborGh
őstag
válasz NathanCullen #26106 üzenetére
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #26088 üzenetére
Egyszer már leírtam, hogy a HD6650 egy szinten van a GT540-el. Prohardveres tesztet is linkeltem mellé. De most mutatok neked egy notebookcheck-es GPU adatlapot is, amin láthatod, hogy pl. 3dmark vantage-ban átlagosan 1, azaz egy százalékkal gyorsabb a GT540
Szóval még egyszer kérlek, maradj a tényeknél, és ne a személyes érzéseid, benyomásaid vezéreljék a mondandód, hanem mért adatokkal támaszd alá a hozzászólásaid.A másik mende-mondád se állja meg a helyét, hogy játékra jobb az i3, mint az A6.
Egy példa 3dmark vantage P GPU:K53TA-SX007V A6-3400M 4096 MB 1024MB DDR3 8.861.0.0 3619 pont
Aspire TimelineX 4830TG 2410M 4096 MB 1024MB DDR3 ForceWare 67.21 3609 pont
Ráadásul itt egy i5-öt linkeltem, amiből kiderül, hogy játék alatt egy szinten van az i5+GT540 és az A6+HD6650. Ami nem meglepő, mert az AMD-nél dolgozik a dual graphics. De ha megnézed, a játékoknál is ez a helyzet.
Várom az érveidet, hogy miért i3+GT540-et vegyen a nép
-
Psychonaut
veterán
válasz NathanCullen #26093 üzenetére
1-esre mutasd mar kerlek az emlitett alternativat itthon, mert en meg sajnos nem talaltam.
Magyar billentyuzet nem kriterium, sot, az angol talan meg elonyosebb is.Samsung Series 3 nagyon low-end....vagy legalabbis bennem olyan erzest kelt (attol fuggetlenul persze, hogy tenylegesen sokkal ujabb hardver mint egy GX620X).
Laptoppiacos felvetesre: igen, draga a legtobb gep, nehez kifogni jot, egy D630-rol pont lecsusztam (az a masik otlet, uzleti noti, volt mar olyanom, es nagyon szerettem, de akkor le kell mondani a jatekrol).
Borote: minden opciora nyitott vagyok, ha talalsz jobbat, szivesen veszem. Igazabol a Thanksgivinges akciokra "gyurok" most, bizom egy bestbuy akcioban.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
Erről van szó... Azt kell mondjam, jobban megérik ezek a garancia miatt. Ki tudja, hogy azt a használt gépet ki főzte halálra unalmasabb napjain, lehet, hogy fél év után szétmállik a belseje.
A GT540M valahol a 9800M GT és GTS környékén lehet, annyi különbséggel, hogy míg az előbbi 35W-ból képes ezt kihozni, addig az utóbbiak 60-65W körül is megehetnek. Ami se a fogyasztásra, se a hőtermelésre nincs jó hatással.
Nem utolsó sorban az új gépek (többnyire) lekapcsolható dedikált kártyákkal jönnek, ami fogyasztás szempontjából rendkívül előnyös -
Psychonaut
veterán
Tehat meg a legolcsobb is tullepi a keretet.
Szetneztem, igen, es nem szivesen lepnem tul ezt az osszeget. Vagy ha mar igen, akkor viszont USA-bol lesz rendelve. -
Psychonaut
veterán
válasz NathanCullen #26081 üzenetére
Koszi a tippjeidet!
Sajnos az elobb par kriteriumot meg elfelejtettem irni:
-16"-nal ne legyen nagyobb (ezt a Qosmiokra mondom, azok nagyok)
-Acer Aspire ne legyen (ritka ronda design, egyszeruen igenytelen kinai bovli kinezete van - szamomra legalabbis)Meg egy alternativa jutott eszembe: Acer 6930
Sajnos hiaba eszik meg ezeket reggelire a mai alsokategorias gepek is teljesitmenyben, dedikalt VGA-s gepet ilyen arert ujonnan nem lehet talalni (Magyarorszagon persze...). Integraltat meg nem akarok.
[ Szerkesztve ]
-
01bali2000
csendes tag
válasz NathanCullen #26051 üzenetére
csütörtökön de ha le is vásárolhatnám ugyan ilyet nemtudok venni mert +10 ezerrel drágult
-
z00li
senior tag
válasz NathanCullen #26058 üzenetére
Ismerősnek kellene, aki egy diagnosztikai programot használna rajta, ami csak xp-n megy állítólag.
-
z00li
senior tag
válasz NathanCullen #26025 üzenetére
Samsung NP300E5ZI, NP300E5ZH, NP-RV509E, NP-RV509I.
HP 630.
Ha jól láttam ezekhez van xp-s driver. Ezek közül melyiket javasolnád? -
csyo
senior tag
válasz NathanCullen #26014 üzenetére
igen, ahogy a font most áll, a forintos árak jobban hangzanak..
De kint élek, tavaszig nem megyek haza..koszi az infot, azt hiszem akkor a DV6 lesz...
Karácsony korul veszem meg, ha nem jonnek ki addig jobb ajánlattal, lecsapok erre.
Legyen szép a napod!
-
RedBoyforCE
csendes tag
válasz NathanCullen #26025 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Hááát amikor az S96J-t vettem, akkor az Acerek mind nagyon rossz minőségűnek számítottak. Nem tudom, hogy ez mennyiben változott mostanra, de nincs nagyon bizodalmam hozzájuk. Másik fele, hogy nincs benne DVD olvasó, ami azért nem jönne rosszul filmnézéskor.
Nagyon tetszik a N55SF is csak az megy alaphangon is egy 20-assal drágább mint a keretem
Valószínűleg Y570 mellett teszem le a voksom... aztán meg ha kell akkor bővítem i5/i7-re.Nokia 3210 -> Nokia 3330 ->Nokia 6600 -> SE K750i -> Nokia N82 -> LG GW620 -> Nokia N82 -> HTC Desire Z -> Samsung Galaxy Note 3 -> Oneplus 3T -> Onellus 7T-> Samsung S21FE -> Samsung S22 Ultra
-
z00li
senior tag
válasz NathanCullen #25996 üzenetére
Árkategóriát nem mondtak még, és kiszemelt gép sincsen. Ahogy idáig néztem ASUS-ok, Acer-ek már csak win 7-es driverekkel mennek. Viszont találtam HP és Samsung notikat, amihez volt xp-s driver.
Ha HP és Samu közül kellene választani, akkor melyik márkát javasolnátok?Z
-
csyo
senior tag
válasz NathanCullen #26012 üzenetére
15"6 képernyo
játtszani nem szoktam, inkább fiimeket nézek, és netezek
Hordozni nem sokat szoktam, évente kb 5-6 alkalommal, ha utazom valamerre...
Leginkább itthon használom, ritkán viszem el parkba, vagy akármerre. Van iPhoneom, azon látom a leveleimet, meg ami hirtelen kell, igy nem cipelem a nagy notebookot.szoval fimezés, netezésre kell.
letolteni is szoktam, meg photoshopozni, késobbiekben szeretnék filmet vágniLegyen szép a napod!
-
geri306
tag
válasz NathanCullen #26006 üzenetére
Köszi szépen !
Az a gép a Samsung NP-RV509-S01 lenne ami +10-20k-val drágább lenne ? -
zozz12
tag
válasz NathanCullen #26002 üzenetére
Hmm, ez jónak tűnik (bár kinézetre nem olyan szép, de az annyira nem fontos). Csak most megérdeklődtem a családot (faternak lett volna ajándékba) kiderült, hogy ebből most mégse lesz semmi. De köszi az infót!
-
HPAA
őstag
válasz NathanCullen #25996 üzenetére
én jószéndékúlag írtam , mivel régebben ugyanígy jártam , de többet nem teszem
************* censored
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #25992 üzenetére
akkor olvass vissza közel 10 évet ember...
-
citkar
addikt
válasz NathanCullen #25962 üzenetére
nezegettem ezeket az acereket
a 3830 TG majd 200k az 540-es VGA-val
kb 30-cal olcsobb egy masik csak 520M van benne
laptop-notebook-netbook.hu/acer-laptop-termekek/acer-laptop/acer-aspire-3750g-2434g64mnkk-fekete/1769/az a 30k vajon megeri csak az erosebb vga miatt, vagy mas erdemi kulonbseg is van-e ami nekem nem tunt fel? oprendszer nem szamit kifejezetten (sem a tarhely, ha legalabb 500as)
(linkert sorry, mobilon nemtom linkkent berakni) -
polip
addikt
válasz NathanCullen #25983 üzenetére
azért picit én visszavennék a jótanácsaimból mert eléggé megvezeted a népeket:
MSI-t ajánlani...kerüljétek, mint a tüzet!
315-öt meg játékra ajánlani.. inkább ne írj semmit...
íme a 315 ajánlója:
NVIDIA GeForce 315M
The Nvidia GeForce 315M is an entry level graphics card for laptops and technically a sligthly lower clocked GeForce 310M. It is also based on the GT218 core that was introduced with the G 210M.
The performance of the 315M is similar to the GeForce 310M / G 210M and therefore located in the entry level class. Modern 3D games like COD Modern Warfare 2 run only in low details and resolutions fluently. Some demanding games like NFS Shift or GTA4 wont run fluently at all. Less demanding games like SIMS 3 run in medium details and resolutions fluently. Therefore, the graphics card can not be recommended for gamers.
[ Szerkesztve ]
-
HPAA
őstag
válasz NathanCullen #25985 üzenetére
4 percen belül 3 HSZ, csak jótanácsképp , használj szerkesztést , mert a modik szólnak legközelebb
************* censored
-
hucsikoi
senior tag
válasz NathanCullen #25984 üzenetére
Köszönöm Neked is. Nem játékra kell. Mindenképp egy megbízható és jó gépre van szükségem. Nagyon arra hajlok, hogy a G570-est veszem meg.
-
citkar
addikt
válasz NathanCullen #25962 üzenetére
hat a sony eleg draga, az acerhez neztem asszem kb 20k a 3evre terjesztett gari, amit melletolnek. i3as procival is eleg lenne, az olcsobb es 200bol meglenne a 3 ev gari
igazabol amit eloben neztem az acer tetszett, lehet csak bevallalom
de varok asszem unnepek utan hatha lesz akcioban -
rpo..
csendes tag
-
citkar
addikt
válasz NathanCullen #25951 üzenetére
A Sonynak érezehtően gyengébb a VGA-ja ahogy nézem,a teszteket, az Acert néztem ezt is én i3-as procival is, a HP 6490-es VGA-ja egész jó, de ahogy nézem az 540-est nagyobb teljesítményű összességében (mégis a 3 év garival vonzzó a HP)
de amit linkelten Lenovo az i3-as procival 520as VGA-val 2 év garival de kb 30 ezerrel olcsóbban ezek mellett sztem nem tűnik rossznak, ha jó megbízahtó
erősebb VGA szerintem nem kell, nem kifejezetten játékra lesz, csak egy Starcraft 2, Diablo 3 és pár talán kissé nagyobb gépigényű játékot tolnék rajta, de nem igény a full grafika.
Annyi, hogy külsőre tetszik a Sony, de ennyi többletet nem ér talán, tetszik az Acer, azt életben is tapogattam egyszer, jónak tűnik, egyedül annyi h nincs magyarországi szervíze, amivel kapcsolatban egyaránt hallottam jókat és rosszakat is, gondolkodom, hogy bevállaljam-e.
Esetleg még több alternatíva? (csak h még könnyebben döntsek )
-
citkar
addikt
válasz NathanCullen #25943 üzenetére
több év garival 200ig gondoltam
hasonló vga és proci érdekel telejsítményben -
Wapetya
tag
válasz NathanCullen #25922 üzenetére
ASUS K53SV-SX061 15.6"HD, i5-2410M, 4G, 640GB, GT540M 1G, DVD / RW, Cam, Wifi, BT, HDMI, numer.bill.
[link]
153775.-
Ez még beleférne. Mi a véleményetek? Best buy? -
Borote
addikt
válasz NathanCullen #25884 üzenetére
Azt azért tegyük hozzá, hogy külföldről bárki megrendelheti, és nem kell neki(k) sápot fizetni...
Na az meg, hogy korrektek... annó többször is rákérdeztem, hogy az a DV6-os magyar billentyűzettel jön-e. Aztán mondta, hogy persze, persze.
Végül megkértem, hogy ugyan már, küldje el nekem a modellszámot - na azóta sem válaszolt, pedig lett volna rá fél éve Természetesen nem magyar lett volna, tudtam én jól, de azért kíváncsi voltam, hogy mit mond... -
umek7
őstag
válasz NathanCullen #25891 üzenetére
Tényleg tűnik nem rossznak, VGA terén szintén csak érdeklődöm hogy a GT540 mennyivel erősebb a HD6650-nél? Illetve mennyit számíthat a -1GB RAM, nem tudom elképzelni hogy annyira érezhetően nélkülözhetetlen legyen, vagy az lenne?
Már majdnem berendeltem egyébként az említett ASUS-t, de abban a "szerencsés" helyzetben vagyok hogy december elején-közepén venném meg mégis csak a cuccost, addig pedig meg még szemezgetek. Illetve nyilván van arra is esély hogy valami jó akciót elkapok, bár nem tudom ez a notebook-oknál mennyire életszerű.
[ Szerkesztve ]
-
umek7
őstag
válasz NathanCullen #25886 üzenetére
Ennél nem lenne jobb az egyel nagyobb ASUS K53TA-SX029D, amiben alapból 4GB RAM van, mellesleg 500GB-os winchesterrel.
(#25888) GaborGh: Videokártya: Intel HD Graphics, ez pontosan mit takar, nem igazán értek hozzá, kíváncsiságból érdekelne hogy ez mire elég(?)
[ Szerkesztve ]
-
R.P.
aktív tag
válasz NathanCullen #25884 üzenetére
Jólvan, egyébként nem nagy gond az angol bill., mondjuk azért örülnék ha magyar lenne.
Mégegyszer köszi a segítséget. -
R.P.
aktív tag
válasz NathanCullen #25882 üzenetére
Ez itt azt írja, hogy magyar a bill.
Mindegy, ha nem az lesz, megyek asztalt borogatni.Amúgy nem ismerem ezt a boltot, korrekt hely? Érdemes itt vásárolni? (közel van hozzám)
-
félisten
válasz NathanCullen #25879 üzenetére
[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
R.P.
aktív tag
válasz NathanCullen #25875 üzenetére
Valahogyan ezt én is sejtettem.
Akkor eldőlt a kérdés, rendelem a Lenovo-t.Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
-
félisten
válasz NathanCullen #25830 üzenetére
Igen, szerintem is jó cucc - mondjuk ami még aggaszt, az a minőség.
Nem tudom, hogy milyen az Acer megbízhatósága: összeszerelés, tartósság, és főként a szerviz. Ha az utóbbi olyan, mint amit az Asus-ról olvasni lehet, akkor inkább keresek mást."Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sketchifun
senior tag
válasz NathanCullen #25776 üzenetére
Ezt most nem személyeskedésként, de az utóbbi időkben eléggé elszaporodtak a HSZ-eid.
Érdekes módon, aki szereti az AMD-t, az már elfogult, ha van gépe, ha nincs.
Neked viszont megrögzött mániát, hogy az i3 a legjobb. Ez az állítás meg is állná a helyét, ha nem lenne pl az A6. Oké-oké, láttam, hússzor leírtad már, és én is tudom, nem erősebb az i3-nál.De te itt megrögzötten állítod azt, hogy konkrétan szerinted egyik Llano sem erősebb az i3-nál. Evvel azért veszekednék.
Grafikus teljesítményben a Llano APU+Dedikált VGA dob a teljesítményen, míg az iHD3000 nem tud összejátszani sem az nVidiával, sem az AMD-vel. És ha hiszed, ha nem, sokat tud számítani az a kis plusz.
Úgyhogy javasolnám, hogy mielőtt mindenáron fényeznéd az nVidia - Intel kombót, járj utána a témának. Mindaddíg, míg nincs tapasztalatod mindkettőről, ne írj baromságokat.
(Most jöhet, hogy én még csak újonc vagyok itt, mért jár a pofám, stb. Meg az is, hogy AMD tulaj vagyok. Sőt, lehet velem veszekedni, mert én hülye vagyok hozzá stb... )
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
Tralla
csendes tag
válasz NathanCullen #25775 üzenetére
Igen pontosan ezzel szemeztem ma egy hirdetésen. De még ennek az i5 tel szerelt változata is belefér a keretbe ha jól láttam. nem tudom érdemes e ennyi pluszt rááldozni
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11