Aktív témák
-
GaborGh
őstag
válasz
Pocok256 #23580 üzenetére
Fingom sem volt, hogy ilyen egyszerű tuningolni.
Ez hogy történik, biosból vagy winből, mennyire melegszik tőle a gép, mennyivel lesz hangosabb a hűtés?
2,5GHz ez turbóval vagy anélkül?Az i3, i5, i7-eseket is lehet így tuningolni, vagy ez csak az amd apu-kra igaz?
Priviben is jöhet...
Thx
-
HPAA
őstag
válasz
dobrovics22 #23596 üzenetére
jó kérdés
keményebb játékra az 555-ös
de átlagosabb felhasználásra én a másikat venném , 540 is elboldogul mindennel , legfeljebb alacsonyabb részletességgel -
HPAA
őstag
válasz
#45553408 #23591 üzenetére
erről stratova-t kellene kérdezni hogy pontosan hogy viszonyul a HD 6370M + HD 6470M , és a HD6650 versenye , de sanszos hogy az utóbbi a nyerő , úgy viszont -2gb ram , és kevesebb tárhely /500 v. 320/ jár mellé
innentől a te döntésed, hogy ram+hdd , vagy vga teljesítmény
-
HPAA
őstag
válasz
#45553408 #23587 üzenetére
proci ugyanaz a "herélt" Sandy Bridge , vga pedig gyengébb , jóval
plusz idétlen 3GB (1+ 2 GB DDR3-1333MHz) ram , amit én személy szerint nem értek , jó hogy egyes oprendszerek limitesek 3gb-al , de ilyen gépre úgysem az kerül ugye épp ésszel
bővítésnél meg marad az ember nyakán az 1gb-modul -
stratova
veterán
válasz
Pocok256 #23580 üzenetére
Nem mellesleg feszültségben lefelé is lehet (leginkább úgy érdemes) tuningolni :]
Momentán CPU oldalról kb. ez a finomhangolási lehetőség teszi csak teljesítményben versenyképessé Llano-t, az alap órajelei rendre Core i alatt vannak.
Ha minden igaz lassan érik egy logout cikk többek közt erről -
HPAA
őstag
például a , másik 4gb-s változata , ahol kiemelik a HU -billentyűket , a nagy képen mégis az ENG virít
-
-
Majy000
csendes tag
Én azért javasoltam a Toshibát mert azt írta nem játékra kell csak netezésre meg filemzésre viszont odaírta hogy fontos a megbízhatóság és a garancia. (meg winyot is írta és az is nagyobb)
Egyébként az ASUS-t ugyanott szervizelik (fixdirekt) mint a Toshibát csak az egyik 2 év a másik meg 3 év gari.Amúgy mindkettő megfelel a leírt elvásásoknak
(na jo ka kötekedni akarok akkor az asus nem 100-120 között van
)
-
Pocok256
veterán
válasz
GaborGh #23570 üzenetére
Ha szimpla erejét nézzük igen gyengébb, de ha hozzá vesszük a támogatott utasításkészleteket az opencl a webgl és a többi nyalánkságot amit hardveresen képes gyorsítani, és azt a nem elhanyagolható tényt, hogy fesz emelés nélkül csupán pár kattintással 2,5 ghz en használható így már megszorongatja igenis a i3 as procit is.
i5 öt persze nem ezt elismerem.
Viszont i3 al teljes mértékben párban van. -
Chaser
legenda
válasz
sketchifun #23572 üzenetére
Azért a mostani acerek elég jók kaszniban is.
-
sketchifun
senior tag
válasz
#45553408 #23571 üzenetére
A Gond ott van hogy 120-ért már nem kapsz olyan gépet, amit érdemes is megvenni.
Többnyire fontos hiányosságaik vannak, teszem azt, pl rossz anyagfelhasználás, gyenge borítás, kevés garancia.
Ilyen áron, ha esetleg még pár ezerrel meg tudod fejelni az összeget, akkor a Fujitsu A530/531 a bestBUY. IHD3000 VGA, 2nd gen. Core i3 proci.
Az intel HD3000 egész komolyra sikerült VGA, régebbi játékok kompromisszumokkal egész élvezhetőek vele. És sokkal jobban megéri erre a gépre beruházni, mivel 3 év gari is van rajta. Nem gagyi anyagból készült, és ha már notebook, gondolom hordoznád is. Amit egy Acer, ASUS, PackardBell vagy egyéb notebook nem bírna annyira jól.Még a HP jöhetne szóba, de ilyen áron nincs olyan Consumer gép, ami jobban kielégítené az igényeidet.
-
GaborGh
őstag
válasz
Pocok256 #23559 üzenetére
Sorry, én azért copy-ztam ezt a kis részletet, mert azt hittem, hogy erről a modellről érdeklődsz, nem azért, hogy lebeszéljelek róla, de utána láttam, hogy ajánlani szeretnéd...
"Még annyi amiket itt felsoroltak egyikben sincs se jobb vga se jobb cpu... Akkor hol is vagyunk ?"
-Te nem tudom milyen tesztet vagy táblázatot néztél, de mindegyik notiban jóval erősebb cpu van, mint az Asusban.
Nehogy már azt mond, hogy egy A4 erősebb, mint egy A6, vagy i3 2100, i5 2410-ről már ne is beszéljünk...
"Akkor hol is vagyunk" és miről beszélünk?
-
Pocok256
veterán
Ez így van lehet cpu ba kicsit gyengébb mint vetélytársai , de én szemszögemből sokkal többet jelent, hogy egy játék 12 fps el megy-e vagy 28fps el minthogy a winrar +20 secel tovább csomagol.... A winrart ki lehet bírni viszont azzal a játékkal nem tudok játszani... 12 fps mellett.
Igen a +2 gigát utólag is bele kehet tenni szerintem garivesztés nélkül és még úgyis kijössz olcsóbban.
-
Pocok256
veterán
válasz
GaborGh #23558 üzenetére
Mutass akár egyetlen egy 130 alatti áron kelendő gépet amiben jobb vga van mint ebben ?
Procirol nem írnék sokat mert egyértelmű, hogy röhögve túl lehet húzni, a felhasználók zöme 2,5 Ghz en használja és úgy már majdnem kitudja használni az alá rakott vga -t. (melegedésre rátérve húzva +3 fokkal melegebb a masina...)
160 ezres kategóriába egyértelmű, hogy elvérzik a gép de nincs is értelme mercit skodához hasonlítani...
Az a prohardver teszt úgy sz*r ahogy van legalábbis árválasztás szempontbol... Van olyan gép ami 160+ fölötti és van olyan gép ami 120 ezres mint ez a k53ta.... Az a 40 ezer ft differencia azért eléggé mérvadó...Még annyi amiket itt felsoroltak egyikben sincs se jobb vga se jobb cpu... Akkor hol is vagyunk ? Persze ha mutatsz egy tesztet akkor elhiszem neked
-
GaborGh
őstag
válasz
Pocok256 #23555 üzenetére
"Asus K53TA
Az Asus K53TA az Acerre hasonlít konfiguráció terén. Sokkal jobban járnak a vásárlók, ha a miénknél drágább, A6-3400 processzorral szerelt verziót választják. Esetünkben az A4-3300-zal ugyanis az AMD nem oldotta meg CrossFire-t, és a kis kétmagos processzor lemaradása hétköznapi felhasználásban is feltűnhet azoknak, akik figyelnek. Játékban az A4-3300 és Radeon HD 6650M párosa is szépen helytállt, igaz itt-ott úgy éreztük, a CPU szűk keresztmetszet. Többieknél nagyobb akkumulátora révén a K53TA a nagyobb VGA dacára sem maradt le akkumulátoros üzemidőben, a processzort hajtva pedig halk és hűs maradt. Nem igazán tetszett az Asus K-s formaterve, és sajnos a gyártóra jellemző gyenge touchpadot is megkaptuk a kattogós, olcsó, krómhatású gombokkal. Billentyűzet és hangzás terén közepesnél jobbnak véltük a K53TA-t, kár, hogy a B53 gombjainak csak formáját, kellemesebb anyagát nem kapta meg. Szót érdemel még az Asus 30 napos pixelgaranciája. Ha csak egyetlen hibás képpontot is találunk a vásárlás után eltelt 30 napban, cserélik a notebookot.
Pró: erős VGA, USB 3.0, nagy akkumulátor, 30 napos pixelgarancia
Kontra: gyenge CPU és CrossFire hiánya, gyenge touchpad, nem valami látványos formaterv, kicsit drágábban lenne igazán jó"Ezek alapján eldöntheted kell vagy sem...
Bővebben pedig itt:
[link] -
chros
őstag
Sziasztok!
Egyik baratom brutto 100e-120e korul venne most laptopot. Mit ajanlanatok neki, mi most a best buy? 15-15,4"-es kijelzovel. (Minel olcsobb, annal jobb ...)
Leginkabb netezesre kellene, filmnezes (jatek nincs).N-es wifi, hdmi kimenet, minel nagyobb hdd, ram, es 2 magos proci jo lenne, esetleg hd-film gyorsito videokarival ...
Fontos a megbizhatosag, s gari ...Remelem ma mar nem lehetetlenek az igenyek ...
Koszi!!!
-
padra
aktív tag
Először én is egyből arra gondoltam hogy elírták a 6490-helyett,de ezek szerint akkor tényleg így is van.
-
atesss
addikt
6490M:
Codename Seymore XT
Pipelines 160 - unified
Core Speed * 700 / 750 / 800 MHz
Shader Speed * 700 / 750 / 800 MHz
Memory Speed * 800 MHz
Memory Bus Width 64 Bit
Memory Type DDR3/GDDR5
Max. Amount of Memory 512 MB6470M:
Codename Seymore XT
Pipelines 160 - unified
Core Speed * 700 / 750 MHz
Shader Speed * 700 / 750 MHz
Memory Speed * 800 MHz
Memory Bus Width 64 Bit
Memory Type DDR3
Max. Amount of Memory 1024 MBMi ez a 700 / 750 / 800 ? Miért van 3 szám ?
-
bzs73
őstag
válasz
gabsz227 #23528 üzenetére
Hát nekem volt már alu-magnézium vázas, pattan az könnyen. Szerintem sem jobb mint a műanyag. Ismerős is nem rég koppintotta az asztal sarkához a sony vaio fémházas notit, az is elpattant, le is tört 1 kis db, még a műanyag csak megnyomódott volna szerintem.
Súly miatt nagyon vékonyak ezek, és merevek, még a műanyag kicsit vastagabb, rugalmasabb. -
atesss
addikt
válasz
atesss #23463 üzenetére
HP Probook 4530s van Radeon HD 6490M-el - egy helyen 182e-ért: [link]
Vagy Radeon HD 6470M-el - ahol eddig találtam 185e-ért (de biztos lesz még máshol olcsóbban): [link]
Mi a véleményetek ennek a notinak a diszkrét VGA-s verziójáról, és konkrétan milyenek ezek a VGA-k ?Sony-ról esetleg még vélemény ?
-
padra
aktív tag
Azért az nem biztos hogy a fém borítás jobban véd mint a műanyag,pl.kisebb erő behatásnál szerintem a műanyag rugalmassága révén jobban véd mint a merev fém burkolat.Sőt a fém is karcolódik,és horpadhat is.Szóval nem biztos hogy a fém borítás jobb egy minőségibb műanyagnál.
-
Borote
addikt
válasz
Pöttön #23521 üzenetére
Nekem is ilyen van, de csak a csuklótámasznak van fém borítása. Azt is inkább dísznek nevezném, mint kifejezetten védő burkolatnak. Minden esetre teljesítményre és hűtésre nagyon rendben van
VISZONT: kérdezd meg Spyduck-ot, hogy nem várhatóak-e mostanában Renew EliteBook-ok, ott ugyanis van egy halvány esély arra, hogy hasonló teljesítményt fogj ki (i3, GT540) 250 ropi környékén, de fém külső/belső megoldásokkal. -
GaborGh
őstag
válasz
zileut #23520 üzenetére
Olvasd el ezt a cikket, éppen ebben az árkategóriában ajánlanak laptopokat:
Milyen notebookot 160 ezer forintért? -
csana
senior tag
(#23486) atesss, (#23487) gabsz227, (#23493) GaborGh:
Köszi a gyors válaszokat!Lényegében bátyámnak lenne a gép, és ő cserépkályhákat tervez autocad alatt. Annyira én nem értek a progihoz, de párszor láttam hogy 3d-be rendereli a dolgokat. A jelenlegi asztali gépe elég "gyengus": 1 magos P4 proci (3 Ghz-es), 2 giga ram, xp oprendszer / 17"os 1400x900-as felbontású monitor. Szóval annyira nem komolyak az elvárások úgy vélem, hiszen el van az említett konfiggal, csak ugye az nem annyira mobil, meg hangosabb is mint egy noti. Hogy a kijelző matt, vagy fényes lehet annyira nem mérv adó (erről még nem kérdeztem), csak gondoltam könnyebb matt monitoron szerkesztgetni.
Megnézem az ajánlott gépeket, aztán majd meglátjuk mi lesz. Szerencsére nem olyan sürgős a dolog, szóval lesz 1-2 hetem hogy körbenézzek.
ThX még 1X! -
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Tudnátok nekem laptopot ajánlani?
Szeretnék rajta játszani is.
15,1-16 colig nézelődök az ennél nagyobbak azok nekem már nagyok.
Teljesítményre Core I3 + Geforce GT540m nekem untig elég. vagy ez a páros vagy ezt a teljesítményt nyújtó AMD Ati páros is jó a lényeg hogy ennél ne legyen gyengébb.
Erősebb lehet de ne sokkal mert akkor már az gondolom az áron is meglátszik.
És ami nagyon fontos lenne nekem hogy a készülékház fém legyen vagy legalább fém betétes.
Ár terén a felső határ amit meghúznék az a 250000Ft
Eddig a HP Envy 17 szériát találtam ami teccene de ez 17"-os nem pedig 15,1
És ennek jelentősen erősebb a hardvere amit én speciel kise tudnék használni és ebből kifolyólag drága is. -
berserk87
csendes tag
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni laptopvásárlás terén. 130-160 ezret szánnék rá. A legfontosabb tényező a kijelző, mivel festészetet tanulok és rendszerint fényképekről festek. 15,6-os kijelzőnél nagyobbra lenne szükségem és jó lenne ha matt lenne a felülete. Tűrhető videókártyával, mert photoshopra és videószerkesztésre is használni szeretném a masinát. Használt is szóba jöhet viszont akkor lehetőleg legyen rá még garancia vagy nagyon jó vétel legyen.
-
Borote
addikt
válasz
gabsz227 #23508 üzenetére
Világos
De ha már van rá ekkora keret, akkor ne hallgassuk el, hogy mi van egy karnyújtásnyira
Ráadásul i5-ös processzorral, mmmmm és helyszíni garanciával.
Ha sok pénzem lesz, akkor lesz asztali gépem, meg mellé egy hasonló szintű üzleti gépemDe az nem holnap lesz
-
Bah meg ne verekedjetek már (felvágom az ereim
)
-
Köszi a gyors választ mindkettőtöknek!!!
Megnézem a linkeket! -
zileut
tag
Sziasztok!
Laptopot szeretnék venni 150000 körüli összegből. A legfontosabb, hogy megbízhatóság és hatékony a hűtéssel rendelkezzen. Netezésre, filmnézésre használnám. HD minőségű youtube videók ne szaggassanak rajta. Márka közül Dell, Lenovo, Toshiba érdekelne, úgy hallattam hogy ezek megbízható márkák.
Előre is kösz!
-
gabsz227
tag
Aktív témák
Hirdetés
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 64/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- ZSÍR Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i9-11950H 32/1TB RTX A3000 6GB /2 Millió/
- X1 Carbon 9th 27% 14" FHD+ IPS i5-1135G7 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam
- HP 15s-eq1036nh - 15,6"FullHD IPS - Ryzen 5 4500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- ASUS VIVOBOOK X560UD-BQ009
- Rózsaszín HP Elitebook 830 G5 /i5-7300U/16 GB DDR4/ 256 GB SSD/FHD 13,3"
- Lenovo Thinkpad E470 /i5-7200U/8GB DDR4/256GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Dell Latitude E5450 /i3-5010U/8GB DDR3/128GB SSD/FHD IPS 14,1"
- Acer Swift 3 Ultrabook Intel Core i5 8/256
- Új BONTATLAN Lenovo Ideapad Gaming 3 16ARH7 Laptop Ryzen 5 6600H/8Gb/512Gb/RTX 3050 165Hz 3 Év Gari
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest