- ZIDOO médialejátszók
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gaming notebook topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Hisense LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Apple notebookok
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
Aktív témák
-
GaborGh
őstag
-
Hatvan9
senior tag
válasz CHIPman #23892 üzenetére
2 magos gyengécske, cpu limites is miatta a gép alig hajtja meg a 6650 -est.
Viszont van progi amivel húzni lehet úgy hozza az i3 -at.
2év Asus garival kapod az összes helyen tehát sztem tök8 hogy hol veszed.
Az tuti hogy ilyen kártyával ennyiért márkás gépet még1 -et nem kapsz.
Ja igen és ahogy előttem írta adam edigibe akciós.[ Szerkesztve ]
-
gwenvyvar
csendes tag
Sziasztok!
Olvasgattam a topicot es a markak kulon topicjait is, plusz teszteket is, de mivel annyira nem vagyok hozzaerto, gondoltam hatha tudtok segiteni donteni
Szoval 200-ig vennek notit, felhasznalasban a jatek a szuk kresztmetszet, szeretnem, hogy vigye a mostani uj jatekokat kozepes felbontason (portal 2, fallout new vegas, jo lenne crysis 2 low beallitassal), plusz ne menjen tonkre 2 ev utan Amiket kineztem, viszont ezek kozul mar nem feltetlen tudnek valasztani:Ami kulsore nagyon tetszik, szep hogy fem a kulseje (igen, lany vagyok ), es alapbol egy tok jo gepnek latszik, de szerintem a videokartyaja keves: Samsung series 3
http://www.usanotebook.hu/samsung/np300v5a-np300v5a-s07hu/P25251Dell, errol ugy tudom jo minoseg, megbizhato:
http://www.usanotebook.hu/dell/inspiron-n5110-intel-core-i3-2310m-210ghz-4-gb-ram-500-gb-hdd-kulon-vasarolhato-kek-hatlap-n5110-128200/P25403MSI, en ezt latom a legjobb teljesitmenyunek, viszont a markarol eleg rosszakat olvastam:
http://elektroplaza.hu/index.php?option=com_whp&controller=termek&id=57907Asus, megintcsak erdekelne szerintetek mennyire megbizhato:
http://www.usanotebook.hu/asus/k53sv-sx835d-intel-core-i7-2630qm-20ghz-4-gb-ram-500-gb-hdd-kulon-vasarolhato-fekete-hatlap/P25645Persze ha ezek nem olyan jok, es van valami masik sokkaljobb, azt is szivesen olvasnam
Elore is koszi! -
aclandiae
senior tag
válasz atesss #23869 üzenetére
A 160k laptop PH! tesztben van hogy ~24k a W7.
Az SSD-t meg kell kérdezni tőlük e-mailben.NTonee: engem az nem zavar, hogy lehet hozzá kapni, hanem az hogy kötelező vennem. 1 laposból van sokféle verzió, miért fáj a gyártónak, hogy összeállítson op.rednszer nélkülit is? Akinek kell az megveszi azzal együtt.
-
zoli03
őstag
Az Invitelnél lehet most ADSL előfizetés mellé notebookot kérni: Samsung RV510 (Intel Celeron T3500, 2GB RAM, 250GB HDD), elég alacsony havidíj mellett (a hűség nem a érdekel, a városomban úgyse lesz más szolgáltató).
Gondolkodtam, hogy kérjek-e, de sok mindent nem találtam erről a notebookról. Azon gondolkodtam, hogy nem érné-e meg inkább egy használt Dell D630 (Intel VGA-s).
Amire kéne: csak net, torrent (akár egész nap otthagyni tölteni), szóval a teljesítmény nem fontos. Heti 1-2x vinném csak el otthonról.
Melyik lenne jobb választás a kettő közül (vagy valami más hasonló árban, mint a Dell)? -
Nyx89
aktív tag
Sziasztok!
Konfig váltás előtt állok, felmerült a laptop lehetősége, amihez nem értek, ezért segítségért fordulnék hozzátok.
Keret: max 150
Amire kellenne: Programozás(semmi extra grafikai/tervező programok, tehát VGA nem kell), egyéni multimédia, semmi játék(max flash )
Mindenképp Intelben gondolkozom, a pénzből a lehető legjobb teljesítményűt szeretném használható minőségben, garanciásan, újonnan.Amiket kinéztem eddig:
I3
4GB
Acer 5749
8GB - Ekkora memória mérethez nem feltétlen ragaszkodom, mivel a többit is kibővíteném idővel ha kevésnek érezném.
HP G6Alapvető kérdéseim:
1, Megéri az i5 a felárat i3-mal szemben?
2, Minőségben melyik a legjobb? (Garancia is szempont, de tudom hogy ki lehet terjeszteni, ilyen szempontból a HP tetszene a legjobban, de a teljesítmény miatt az Acer/Asus hármas is szimpatikus)
3, Léteznek e ezeknél jobb alternatívák? (HP, i5, 8GB -> bár ez inkább álom, ennyi pénzért)Minden hozzászólást szívesen fogadok. Előre is köszönöm a segítségetek!
Üdv
-
CHIPman
nagyúr
-
CHIPman
nagyúr
Üdv. 15" körüli noti kéne, 2 év garival jöjjön ki 150-ből, de lehet kevesebb is. Nem kell erőmű, de CoD2, CoD4 fusson rajta még, és ne okozzon neki gondot.
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Exom
tag
Sziasztok
Notebookot keresek, és a segítségeteket kérem benne. Office gépet szeretnék, 4G rammal, újfajta Core i5 -ös procival, és lehetőleg több mint 1 év garival. Ami a legfontosabb : beépített HSDPA modemmel rendelkezzen. Nem kell túl nagy képernyő, lehet hogy elég lenne 13 - 14 " is. Külső DVI vagy Displayport előny lenne. A keret kb. 200eFt. Mit ajánlotok ? ( A gép színtiszta backup konfig lenne, alapvetően nem használnám, csak akkor veszem elő, ha a nagy rendszer ledöglött)
Van e különbség az előre szerelt HSDPA modem és az utólag beszerelt között ? -
GaborGh
őstag
Szia!
Ha megelégszel egy újszerű, még 2 év garanciával és jó ár/érték/minőségű laptoppal, akkor ezt jó szívvel tudom neked ajánlani:
Fuji LiferbookFull HD-t tökéletesen viszi és egy HDMI kábellel azonnal megjeleníti a képet az LCD tv-n, mindenféle állítgatás és konfiguráció nélkül, hibátlanul.
-
zzzoli23
csendes tag
Hali!
Szeretnék venni 1 laptopot. Ami fontos lenne számomra a hordozhatóság ( kb 13,3"-14"),és a garancia. Sokat fogom hurcolni, ezért birja az akksi is, és legyen izmos is, már ami belefér ebbe a kategóriába. Kb 130-140-et szánnék rá, és hitelre venném, úgy h kifizetném a felét előre, hogy ne kérjenek munkáltatóit.
Eddig ezeket nézegettem ami jó is lehet: Acer Aspire 4752-2333G32Mnuu i3, Acer Aspire 3750-2334G50MN, Asus K43E-VX311D
Ki mit ajánlana, és ezzel a hitellel amit említettem hol tudnám megvenni.
Köszönöm a segítséget.
-
Borote
addikt
válasz BJohhnyB #23883 üzenetére
Elvileg egyikkel sincs probléma, rosszat még nem hallottam róluk.
De ha játszani szeretnél, ERRE is vess egy pillantást (Tudom, kezdek unalmas lenni, de ha valaki említi a játékot és a sok pénzt, akkor már mutatok olyan gépet is, amin ténylegesen lehet játszani ) Tudom, tudom, nagy is, nehéz is meg csúnya is (szerintem mondjuk nem), de teljesítményben megeszi mindkettőt. Helyedben leginkább a kijelzőn döntenék, ha annyira nem fontos a játék, hogy melyikben mennyire szép a panel.Sajnos azt nem tudom, hogy a részletfizetés elérhető-e itt
-
BJohhnyB
csendes tag
-
Borote
addikt
Naaaa, miért kell ezt ilyen arrogánsan? Főleg, hogy Te nézted el
Az 1GB RAM a HP-nál a grafikus kártyára vonatkozik, nem a rendszermemóriára, az ténylegesen 8GB benne. Nem is hiszem, hogy adnak még notebookot 1GB memóriával....
A minőségét nem ismerem annyira egyiknek sem, de teljesítményben nagyon minimálisak a különbségek. Az 6470 itt-ott erősebb játékokban, néhányszor az 520M teljesít előrébb, a processzort nézve sincs számottevő különbség - és ahova nem elég 500GB-nyi HDD, oda 640GB sem lesz elégRáadásul még a garanciális részt is félreértetted
-
aag
őstag
válasz stratova #23879 üzenetére
Bocs, de nem! 1GB van benne és max 8-at rakhasz összesen. Vagis félreértetted a kiírást. Nem is csoda, nagyon buta fogalmazás.
A gar sem két évvel több. Csak egy évvel több. Vagyis összesen kettő. És én vihetem, nem jönnek érte házhoz.Nem, én olyat keresek, ami valóban jobb gép. Ha lehet, legyenek jobbak a paraméterei mindenben. Amit te linkeltél, ott meg az majdnem mindenben gyengébb.
-
aag
őstag
Van jelenleg jobb alternatíva ennél ebben az árkategóriában?
-
HPAA
őstag
válasz northmahri #23871 üzenetére
játékra szerintem ez
ha másra is akkor lehet i5,valami gyengébb vga-val , de szerintem játékhoz gondoltad a teljesítményt, vagy tévednék ?
************* censored
-
csdm
senior tag
Sziasztok!
Netezésre, HD videók reccenőmentes (youtube ill. mkv) lejátszához keresek laptopot. 100 ezer forint a legeslegfelső határ. Nézegettem már, ám kérdésem, hogy ennyiért csak Core 2-es gépeket adnak, vagy találni már i3-asakat?
Fontos hogy legyen rajta Kábeles internet csatlakozás is!
Amik bővíthetők(Vinyó, RAM) nem fontos, lehető legolcsóbb elegendő.
FreeDOS-os is érdekelne, illetve Win.7-tel szerelt.[ Szerkesztve ]
-
potkem
aktív tag
Üdv uraim.
Lenne egy kérdésem, mert számomra ez a jelenség érdekes.
Vettem egy külső tápos USB HUB-ot.
A hűtő, bill., egér miatt hogy ne az alaplapi portot terheljem.
Tegnap bent a meló helyen össze is raktam, a lényeg............
- A laptopot még nem csatlakoztattam a hálózathoz, csak a HUB-ot.
-Ekkor a laptopon az üzemi led és a bekapcsoló gomb, is világított.
Szóval elvileg a HUB nem csak adatot visz át a portra, hanem áramot is.
Lehet ebből probléma???????????
Mert amúgy tökéletesen működik.Köszi előre is...
-
northmahri
tag
Szevasztok!
Valaki tudna ajánlani egy notebookot 160,180, max 200k körűl? Előre is köszönöm. A dizájn, anyagminőség nem annyira lényeg, még az oprendszer is kihagyható. Legfontosabb az lenne hogy ennyi pénzért a lehető legjobb teljesítményű legyen. Előre is köszönöm!Money for nothing and chicks for free! Nem saját felmérés,de ha van időd: http://logout.hu/bejegyzes/djculture/mennyi_memoria_van_a_fo_gepedben/hsz_1-25.html#rel_msgs
-
NTonee
veterán
válasz aclandiae #23868 üzenetére
Örök hiszti ez az előre telepített win7. Nekem is nagyon fáj, és mérges vagyok érte, de hidd el, hogy több embernek kell, mint amennyinek nem. Külföldön volt kezdeményezés, hogy vissza lehessen kérni a windows árát a vásárlás után. Ha jól emlékszem, akkor több országban sikerült is ezt kiharcolni. Itthon is volt valami aláírásgyűjtés, aztán szépen elhalt.
Én pl örülnék egy olyan megoldásnak, hogy igénytől függően vagy win7-el telepített verziót kapsz, vagy üreset. Elég lenne a fele winchestert így belerakni, a másik felét meg üresen.[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz aclandiae #23868 üzenetére
Pár napja amikor körbenéztem, én is észrevettem, hogy csak W7-el lehet kapni az Y570-et.
Pedig úgy olvastam itt a fórumon (bár azóta ezt még nem tudtam megerősíteni más forrásból - te nem tudsz erről ?), hogy az támogatja már az mSATA-s SSD-ket, USB 3.0 is van benne, meg egész komoly VGA.
Így Win7 nélkül 175k körül tényleg Best Buy lehetne !Ha (most a linkelt üzletet nézem) 195-ről 171-re csökkenne az Y570
Ezt amúgy honnan számoltad pontosan ?[ Szerkesztve ]
-
aclandiae
senior tag
A javasolt Acer-ben a notebookcheck szerint lényegesen gyengébb a VGA, mint a Lenovoban.
Engem az a fránya W7 zavar. Milyen alapon kötelez engem egy gyártó hogy vegyek W7-et a termékéhez? Ha (most a linkelt üzletet nézem) 195-ről 171-re csökkenne az Y570, rögtön best buy lenne. Esetleg a különbségből futná az i5-re, vagy nagyobb HDD-re stb.
Amúgy megbízható bolt ez amit linkeltél? Mit kell róluk tudni (a honlapjukon lévő sablont leszámítva)? Van itt a fórumon akinek van tapasztalata velük?
Továbbra is várom a javaslatokat a 170(inkább)-190k kategóriában op.rendszer nélküli játékos laposra.
-
padra
aktív tag
válasz aclandiae #23863 üzenetére
Azért linkeltem a két Lenovot mert ha jobban játékra használnád akkor inkább az Y570 a jobb vga miatt.Az i3-i5 között nincs egetverő különbség,játékban pedig semmi.De ha nem elsődleges cél a játék akkor viszont a Z570.
"Okos vagy, ha - csak a felét hiszed el annak, amit mondanak! Zseni, ha tudod melyik felét!"
-
aclandiae
senior tag
A, előbbre nem vagyok vele, mert 163+22=185k, akkor már az a 10k nem oszt, nem szoroz.
B, egyik erősebb CPU, gyengébb VGA, a másik fordítva.i3-2310 2.1GHz+GT555M 1GB DDR5 vagy i5-2430 2.4 GHz+GT540M 2GB
Most akkor melyik jobb?
Ha túl vagyunk a CPU+VGA teljesítményen, akkor a Lenovo IdeaPad Z570 többet adna +5k-ért (+250GB HDD; i3 vs i5)Miért nem lehet kapni OS nélkül
HPAA: szerintem lehetséges, ha akcióba kerül valahol
-
Kzo
tag
Rendben, köszönöm a segítséget mivel többnyire átlagos felhasználásra kell, ezért valóban elegendő az i3-mas.
-
Chaser
legenda
Terhelés alatt jobban melegedhet a nagyobb órajel és esetenként belépő turbo miatt az i5, idle viszont kevesebbet eszik mert jobb az energia gazdálkodása. Nemhogy i3-nál, de még pentiumnál és celeronnál is amik csak most jönnek majd.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
bzs73
őstag
Szerintem ha nem dolgozol keményen a géppel, csak ált dolgokra kell(játék,internet,multimédia,stb) akkor bőven elég a 2310. Kevésbé melegszik mint az i5.
Nekem is 2310 van gt540m vga-val, és dirt3,gta4, minden megy szépen. Játékok alatt a cpu használat 50-60%-nál van max, inkább a vga dolgozik. Én is gondolkoztam ezen hogy i5 legyen-e, de nem bánom hogy i3 lett, mert elég, és nem melegszik úgy mint az i5.[ Szerkesztve ]
If a second or you are the first to lose.
-
HPAA
őstag
játékoknál nem mérvadó 2-3% +
fogyasztásban szinte semmi hátrányod nem lenne belőle , eléggé fejletten kezelik a magokat az SB procikegyéb proci igényes műveletéknél jól jöhet
játékhoz +teljesítményt erősebb vga-val kapsz /bár ez is elég jónak számít gt540/
[ Szerkesztve ]
************* censored
-
HPAA
őstag
-
Kzo
tag
Sziasztok,
a kérdésem az lenne, hogy egy i3-2310M és 540M 1 GB DDR3-nél mennyivel járnék jobban ezzel a párossal i5-2410 és 540M 1 GB DDR3 egy Asus n53sv gépben ? (20k az árkülönbség) játékoknál mennyi előnyöm és fogyasztásban mennyi hátrányom lenne kb. ?
-
HPAA
őstag
válasz csokoládé13 #23849 üzenetére
Intel Core i3-2330M 2.20GHz - Intel HD Graphics 3000
certificált , elviekben nem lehet gondja
persze ha van keret rá akkor :
Intel Core i5-2430M 2.40GHz - Intel HD Graphics 3000************* censored
-
aclandiae
senior tag
Adott 170k, ebből ebből lehet választani játékos lapost 15' körül, amivel kompromisszumot kell néhány frissebb játéknál kötni. Van a 199.199 Ft-ig határ, amiben már lehet venni i5-öst+remek VGA-t 15'-17'-ig.
Hol van a határ, amitől már inkább asztalit érdemes vásárolni?A, 150-170 --- B, 170-200 közötti összegekből mi a legjobb választás?
Min 3 év garancia, halk hűtés a 2 legfontosabb.
Nem kell op.rendszer hozzá. -
mutyuru
aktív tag
Ha jatszani is szeretnel, akkor a listabol ez:
Intel Core i3-2310M 2.1GHz - ATi Mobil RadeOn HD6470 vagy
ASUS K53SC-SX310D - Intel Core i5-2430M 2.40GHz - nVidia GeForce GT 520Az Acert nem ajanlanam, mert rosszak a tapasztalatim, de teny, hogy annak a legerosebb a konfigja.
A ket fenti darab eleg a photoshophoz es az autocadhez mindenkepp jobb volna az erosebb VGA, mint az Intel HD Graphics. -
stratova
veterán
Fogós kérdés, AutoCAD és Photosop egyaránt az Intel procit preferálja, de a HD 3000-ra adódhat némi bökkenő a support lehet, hogy még nem az igazi (azzal pedig tényleg ki van segítve a felhasználó, hogy vegyen legalább E3-as Xeont P3000-es IGP-vel mert az támogatott...).
A4-3300M-nél viszont bármelyik felsorolt Intel erősebb (igaz előbbi tuningolható).
(AMD részről tervezőprogramok támogatását tekintve nem nagyon tudok nyilatkozni, odahaza integrált X1250-et (690g) használnak AutoCAD 2006 LT-hez gond nélkül, hivatalosan a Quadro, FirePro és P3000 támogatott ilyen alkalmazásokban)[ Szerkesztve ]
-
t1
addikt
Ha játék kizárva:
Intel Core i5-2430M 2.40GHz - Intel HD Graphics 3000 -
csokoládé13
tag
Sziasztok
Pár napja segítségeteket kértem notebook vásárlás ügyében.
Azóta sikerült leszűkítenem a kört a HP ProBook 453x valamelyikére. Azt viszont nem tudom, hogy, az alábbi konfigok közül melyiket lenne érdemes választanom:
(erre használnám: netezés, filmnézés, letöltés, office, autocad, photoshop használat; játék kizárva)AMD A4-3300M 1.90GHz - ATi Mobil RadeOn HD6510
Intel Core i3-2330M 2.20GHz - Intel HD Graphics 3000
Intel Core i5-2430M 2.40GHz - Intel HD Graphics 3000
Intel Core i3-2310M 2.1GHz - ATi Mobil RadeOn HD6470
/utóbbi kettővel már átlépném a költségkeretem/
illetveASUS K53SC-SX310D - Intel Core i5-2430M 2.40GHz - nVidia GeForce GT 520
ACER Aspire 5755G-2434G50M - Intel Core i5-2430M 2.40GHz - nVidia GeForce GT 540Előre is köszönöm a segítségetek!
-
Domi84
csendes tag
Sziasztok!
egy haverom szeretne venni notebookot max 200 ezerig, de jó lenne kicsit olcsóbban.
Alapdolgokon kívül játékra is szeretné használni...
Mi számít ebben a kategóriában best buy-nak?
Szóba jöhet 17.3" kijelző is...
Elöre is köszi a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz atesss #23838 üzenetére
Azt a HP-t szerintem a Windows matrica (illetve kismértékben a plusz ram) drágítja (alapkiépítésben Freedos-szal adták anno - tudom mert az asszonynak is ilyen van). Szerintem a reális ára alapkiépítésben nem több, mint 25K (elvileg január tájékán mi is cserélni fogjuk; számításaim szerint - mivel van benne 2 GB RAM, elég jó az akksija, illetve az egész noti meglehetősen megkímélt állapotban van - 30K körül fogunk kérni érte).
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
atesss
addikt
-
atesss
addikt
HP nx6310-et 37e-től találtam (pl.:[link])
Ami azért jóval több.
De amúgy én is teljesen egyetértek veled, ebben a procit később lehet cserélni kétmagosra, olcsó bele akár 2GB ram, meg a Sata HDD miatt is bővíthető olcsón.
Mondjuk ahhoz, hogy a későbbi bővítésen gondolkozzon, az kell, hogy a gép háza olyan állapotban legyen, hogy megérje... -
mutyuru
aktív tag
válasz DJZoliboy #23833 üzenetére
Inkabb az a kerdes, hogy megeri a legalis Windows a 30 ropit vagy sem? Igy nem kell vadasznod a license keyt es az illegalis verziot.
Ha azt varod, hogy valaki arra biztat: "Hagyd a fenebe es szerezz illegalisan, mert ugyan minek fizetnel erte!" Akkor szerintem rossz helyen jarsz.
Amennyiben van korabbi pl WinXP-s megvasarolt verziod es elegedett vagy vele vagyis nem akarod lecserelni vagy nincsen penzed az uj verzio meg, akkor vegyel notit Win7 nelkul es installad a meglevo Windows-t, amig nem lesz penzed ra. Vagy hasznalhatsz meg ingyenes Linuxot.
WinXp-t 2014-ig meg frissiti a Microsoft.[ Szerkesztve ]
-
DJZoliboy
aktív tag
http://prohardver.hu/tema/milyen_notebookot_vegyek_2/hsz_23812-23812.html
Erre vki vmit?
-
number361
tag
Anglia. Gatwick azon belül.
-
number361
tag
A mostani asztalim elég pöpec, 2010-ben vettem még anno, mindent visz, dehogy adom el!
Az, hogy kint körbenézni...Hm, nem is rossz ötlet. Köszönöm a tippet.
-
mutyuru
aktív tag
válasz number361 #23809 üzenetére
Hello!
Ha elfogadsz egy tanacsot, akkor az asztali gepet itthon hagyod es elotte eladod ha nincsen ra szukseged. Mivel nagy gamer vagy, ezert ugyis elavul mire hazajosz. A szallitas azert gaz, mert a monitor tuti nem eli tul es konnyen lehet, h a desktopon is lesz serules. A reptereken a csomagokat dobaljak, huzzak-nyuzzak.
Nem tudom hova utazol, de elotte korul neznek az adott orszag online shopjaiba, mert konnyen elkepzelheto, hogy odakinn ua-t a penzert kapsz egy erosebb kofiguraciot. (Itthon magas az afa es a mivel az euro is folyamatosan tetozik az arak is magasabbak) Vegyel egy olcso laptopot itthon ahhoz, hogy kividd az adatokat, amiket hasznalnal es hogy addig se legy gep nelkul aztan odakinn keress.
Lenovo W szeria, Samsung N9xxx, Sony Vaio VPC -Fxxxx
ACER-rel szemely szerint rossz tapasztalatom van, mert 3 ev utan, ahogy lejart a kiterjesztett garancia megadta magat az alaplap. Hozza kell tenni nem egy szakadt darab volt, hanem felsokozep kategoria. -
-
-
number361
tag
"Cipelgetni".
Amikor utazok haza vagy ki terepre akkro viszem magammal, de általában az albérletben fog lenni a gép. Asztalit nem akarok venni kintre, mert csak adott időre leszek kinnt és mit kezdjek két asztali géppel? Itthon már van egy pöpec asztali gépem, csak nem akarom/nem merem kivinni, mert tartok a problémáktól.
-
number361
tag
válasz number361 #23822 üzenetére
http://ipon.hu/webshop/product/_dell_xps_l502x_6/188637
Erre mit mondtok mint játék/kocka laptop? 17 colosban nincs olyan aminek jó is lenne a videókártyája csak az az "ócska Nvidia 560M-es".
Új olvasóknak:
Játék laptopot keresek 450K körül. Főleg Diablo 3, Mass Effect 3, Vindictus, Heroes 6, Rocksmith etc etc. Ezek közül talán a Vindictus és ME3 az ami nagyon gépigényes.
Előfordulhat, hogy leülök reggel és felállok este a gép elől, szóval melegedési problémákat kerülni akarom, cipelgetni nem nagyon fogom, viszont zenét azt elég gyakran fogok hallgatni, lehet rá is kötök egy hangfal rendszert.
-
BJohhnyB
csendes tag
Sziasztok,
noti vásárlás előtt állok, kettő között vacillálok. Egyik az asus n75, másik a dell l702. Ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem:
1.: hasonló kategóriában (17", filmnézés, fullHD, néha játék) játszik még más 280-350 árkategóriában, olyan boltban ahol lehet részletre venni?
2.: n75-ről nem találtam sok tesztet az ittenin kívül, van valakinek tapasztalata róla?
3.: Van valahol bolt ahol meg lehet tekinteni esetleg mindkettőt, rosszabb esetben két bolt egyik-másikkal? Vidékről jönnék fel megnézni őket, nem vagyok tisztában a pesti boltokkal. Nálunk meg csak szorobán van kirakva a vegyesboltba
4.: Valami tanács, a fenti 2 gépre vonatkozóan, mittudomén ne vegyél asust mer büdös, vagy bármi?Köszönöm szépen előre is.
-
number361
tag
Hm, rendben, de hol tudok ilyet venni? Vagy kinnt éri meg beszerezni?
Edit: Ezeknek azért elég brutális ára van. Én csak játszani szeretnék, amikor fáradtan hazaérek nem űrszimulációs programokat futtatni a gépemen.XD
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz number361 #23809 üzenetére
Hát hasonlóak kivánalmaid mint nekem voltak. Ha strapabíróbb kell, akkor üzletit érdemes. Én féltem az optimustól, és a quadro kártyák jóval drágábbak azonos teljesítmény mellett. Ez már eddig kezdi nagyon leszűkíteni a kört.
Igazi jó teljesítményt 17,3-as és nagyobb géptől lehet várni. A dell m6600 majd dupla olyan erős vga-ban mint az m4600.
Így maradt a dell m6600 és a hp 8760w. A hp alap kártyája gyengus (=alap 8560w), és a hp alapban is drágább.
Az én gépem a mostani dollár árfolyamnál nem fér ki a keretedből. Az enyémben az volt a jó üzlet hogy ilyen jól felszereltet kaptam nem sokkal alapár felett (magamtól nem lett volna 16 giga ram, de mondták lenne egy ilyen ennyiért és így már kellett). De az alapár is durva.
A másik opció az asus g74. De ez nem üzleti, 1 kilóval nehezebb és kb 25%-al gyengébb.
-
Egon
nagyúr
válasz atesss #23817 üzenetére
Ez az összeg nagyon karcsú sztem, illetve ennyiért nagyon leharcolt (pl. billentyűzethibás), vagy mai programokkal szinte használhatatlan darabokat lehet kapni többnyire.
Ha rászán egy pár forinttal többet (mondjuk 25K-t), annyiért már talán lehet kapni pl. egy alapkiépítésű HP nx6310-et, ami már Centrino platformos (beépített wi-fi), 1,8 GHz körüli mobil Celeron procis, 60 GB-os hdd-vel és fél giga rammal. Előnye, hogy ddr-2 ram megy bele (ami jelentősen olcsóbb, mint az sd vagy ddr-1), illetve a vinyója is sata (azaz olcsóbban cserélhető)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Hatvan9
senior tag
válasz tototos #23818 üzenetére
Ha kell az erősebb proci akkor megéri.
Innen olvasd végig.[ Szerkesztve ]
-
tototos
őstag
válasz Hatvan9 #23815 üzenetére
Köszi. Most találtam 3400-as APU-val, kb mennyi különbség lehet köztük? K53TA-SX051D
-
atesss
addikt
válasz atesss #23814 üzenetére
Egy csoporttársam (laptopokhoz nem ért) felvetette, hogy tanuláshoz (Kandón: elektronikai, áramköri, villamosságtani szimulátor programok, C és AVR-C / AVR Assembly programozás) neki is jó lenne egy laptop, de azt mondta rá, hogy 20e ft-ot szánna rá. Mondjuk, hogy az felejtős...
De ezek után már kíváncsi lettem, hogy tényleg mit is lehetne kapni nagyon olcsón használtan.
Akksi szerintem nem kell - illetve nem fér bele.
Ház ne essen (nagyon) szét. Más kritérium szerintem nincs.
Illetve egy igen, legyen benne min. 512MB ram. Vagy legalábbis lehessen bővíteni, úgy hogy találjak is olyan ramot ami megy benne.Mennyiért lehetne kapni egy Celeron Mobile-os notit ? (a Northwood alapúra gondolok)
Vagy egy P3-ast ? -
stratova
veterán
válasz stratova #23810 üzenetére
Ha a hurcolást is jól kellene bírnia, el lehet még gondolkodni egy munkaállomás gépen is 15.6" Dell M4600, HP 8560w, Thinkpad W520
17.3" Dell M6600, HP 8760w
(az ilyen kaliberű Toshiba és Fujitsu üzleti gépeknek már horror ára van).
A te szempontodból inkább az a gond, hogy utóbbiak közül az erősebb Quadrokkal szerelt gépeknek komoly felára lehet (de általánosságban is drágábbak a "tervező" kártyák játékos társaiknál).
Például Tom1939 M6600-as Delljében egy FirePro M8900 teker (és valószínűleg olcsóbb egy játék szempontjából hasonlóan erős Quadro 4000M-es konfignál).VGA erőviszonyok (kb.):
AMD Radeon HD 6770M ~= Firepro M5950 << FirePro M8900 ~= HD 6970M
Nvidia Geforce GT 540M <= Quadro 1000M << 2000M <= GTX 460M <= GTX 560M< 3000M < GTX 470M < 4000M < GTX 480MMivel a Mass Effect 3 gépigénye még nem ismert, nehéz megmondani mi vinné gond nélkül (mert gondolom ennyiért már nem 1366x768-as kijelzővel veszel gépet).
A legerősebb Quadro 5010M és az e körüli GTX 480M is egy asztali GTX 460 teljesítménye alatt van. Ugyanez igaz a Firepro M8900 , HD 6970M és az asztali HD 6850 viszonyára.[ Szerkesztve ]
-
Hatvan9
senior tag
válasz tototos #23813 üzenetére
Akkor azt vedd.
Nagyon jó gépezet nézd meg a tesztet.
Van fórum is a gépnek.
E-Digitálba akciós!!!Ja és saját tapasztalatból mondom nekem is ilyen van.
[ Szerkesztve ]
-
atesss
addikt
válasz number361 #23811 üzenetére
Az Asus G sorozat nagyon nem az az ár - és így feltételezhetően minőség - kategória, mint amilyen Asus hugodnak lehetett.
A consumer Asus-okról (pl. a pár éves F3 széria) nekem is rossz véleményem van egyébként.
Bár abból volt 250e-ért is, egy erősebb GPU-val. Na ugye pont az lett BGA hibás. Meg ODD gyengélkedik, Kijelző, Ram hibája is volt (utóbbi kettő még garis időben, azokat cserélték).Én esetleg azt is megfontolnám, hogy kint veszek egy miniITX-es gépet.
Mondjuk amíg hotelben vagy, addig problémásabb lehet a szállítás, de ezek a gépek tényleg egész kis méretben elférnek már - a sima eltrejedt PC házhoz képest. A VGA mérete amire figyelni kell, de vannak egész jó házak, amibe direkt a lehető legnagyobb VGA belefér. De kérdezz be a miniITX topicba. -
DJZoliboy
aktív tag
Milyen előnyökkel jár esetleg ha Win 7-el telepített lapit veszek és milyen hátránnyal ha Op rendszer nélkülit veszek, Mekkora a jelentősége ha op-al veszem vagy ha op nélkül? megéri a plusz 30k felárat?
-
number361
tag
Alienware-ről annyit, hogy azok Dellesek és abban a márkában megbízom egy picit, Asusal már voltak gondjaim, nem is egy.
A dell vostro 1500-as ami a páromnak van a mai napig működik mindenféle gond nélkül, semmi hibája nincsen. Ellenben az Asus gép amit a húgom használt már rég meghalt. (először cdrom tönkrement benne, majd megadta magát az alaplap).
Árkategória hasonló volt.
-
number361
tag
Üdvözletem minden kedves fórumozónak!
Egy kicsit elmesélem a helyzetem, hogy jobban lehessen érteni.
Hamarosan utazok ki munka véget külföldre hosszú időre és nagyon erősen gondolkozom két megoldáson számítógép terén, mivel erősen kocka vagyok.Az egyik megoldás az, hogy megfogom az asztali gépem és kiviszem szőröstől bőröstül monitorostul (24 colos) repülővel. Ezt én alapból nem tartom annyira biztonságos megoldásnak, főleg azért nem, mivel az elején még csak hotelben leszek és utána fogok albérletet keresni. Amennyiben van valakinek hasonlóval tapasztalata kérem szóljon. (árak, nehézségek stb stb)
A másik megoldás az ami titeket érint: kéne egy új laptop.
Így elsőre nem hangzik annyira bonyolultnak, de meg kell jegyezni magamról, hogy gamer vagyok. Imádok játszani. Mindenfélével.Szóval kéne egy olyan laptop ami minden probléma nélkül képes futtatni egy Mass Effect 3-mat akár max grafikai beállítások mellett is akár.
Én elsősorban Alienware laptopokban gondolkoztam, (I)de arról nagyon keveset tudok, hogy mennyire melegszik(/I), hogy bírja huzamosabb használattal és mennyire jó az alapanyagok minősége, tehát a billentyűzet mennyire szereti, ha "püfölik" és az alaplap milyen minőségű. (erről egy szót sem szólnak az oldalon...)
TL;DR: Kell egy gamer laptop. Gyorsan, maximum ár amit rá merek költeni az 450.000 Ft. (de attól már égnek áll a hajam mondjuk és elejtek egy-két könnycseppet..)
Strapabíróság, kíváló teljesítmény, folyamatos terhelést remekül bírja. Minőség és hosszú távú megbízhatóság jelképezze.Előre is köszönöm szépen a segítséget.
-
muveszur
addikt
Na megvettem a gépet west kollégától.... Naggyon király...
Asus N53S fullhd kijelzővel, i7 2630QM-mel, és GT550M-mel...[ Szerkesztve ]
-
buherton
őstag
válasz tototos #23805 üzenetére
Ha nem számít a VGA akkor ezt javaslom. Ne ijedj meg, ez nem az a tipikus Fusi színvonal. Határozottan nem az . És még 2x4 GB is belefér a keretbe neked. Szval 148k-ért olyan géped lenne hogy ihajj .
Paviliont NE vegyél. Oké hogy HP, de borzasztó rossz minőségű. Nekem pavilion dv5-öm volt/van. Tudom hogy nagyon csábító az ár/tudás arány, de NE vegyél olyat. Nekem 3 év alatt tönkre ment: 2 GB ram, táp, akkumlátor, alaplap. És ami tönkre menetel felé tart: az új alaplap (rossz forrasztás végett a kép gyakran eltűnik), billentyűzet, és a hűtés (indulásnál nagyon zörgő hangja van). Jah és a tapipad gombja betört... Mondanom sem kell hogy a külseje nagyon zilált, pedig nem dobáltam meg semmi ilyesmit. Ütött kopott az egész. Szval NE vegyél ilyet.
[ Szerkesztve ]
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
tototos
őstag
-
tototos
őstag
Sziasztok.
A keret 130-150 ezer forint lenne, ebből kellene egy laptopot vásárolni. Melyik Hp, Dell, Lenovo modell az amit érdemes enyi pénzért megvenni? Hordozhatóság nem szempont így jöhetnek a 15,6"-os modellek.
-
Hatvan9
senior tag
válasz zileut #23795 üzenetére
Itt van az Asusról egy teszt.
-
mutyuru
aktív tag
kb. 200k-t tudok raaldozni+dobok bele majd egy ssd-t utolag, de ez nem foglalatatik be ebbe az arba.
Felhasznalas: internet, nemi jatek (nem az uj csillivilli cuccokkal), photoshoppal manikuroznek kepeket, videot nezni - leginkabb tv-re kotve.
kb. errol van szo.
A leirt konfiguracion kivul elonybe reszesitem a Lenovot, Samsungot, Toshibat, Dellt es talan az Asust.
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11