Aktív témák
-
csotesy
csendes tag
Nah ugynézki megvan a választás. Tegnap is linkelte valaki, csak magyar oldalon és ott kicsit elrettentő volt a közel 300ezer Ft-os ár. Viszont németben sokkal olcsóbba gépp, pláne, ha nem kell kifizetni a 19%"áfá"-t úgy máris lemegy az ára kb 180ezerre A kicsike pedig nem más mint egy Lenovo IdeaPad Y570 M62GJGE W7HP64
Van-e valakinek ellenvetése? Alkatrész ellátottság milyen a Lenovokhoz?
-
Maxell014
senior tag
Üdv az lenne a kérdésem hogy kb 130 ezerből milyen laptopot kellene vegyek irodai használatra és esetleg arra hogy néha napján játszak vele mondjuk nfs carbon meg ilyenek
-
Chaser
legenda
válasz GaborGh #22891 üzenetére
Az A530/531-ben nincs fém merevítés. Nem üzleti gép, tökéletes átmenet a konzumer és üzleti között. Matt kijelző és felületek OK, de nem dokkolható, nem lehet multibay akut használni, nincs utazóaku, nincs lehetőség 3G modemre sem. Egy korrekten összerakott gép ami külsejében üzleti vonalra épül, de külső jellemzőinél ahhoz több kell.
_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
lacko22
aktív tag
Sziasztok. Érdeklődni szeretnék, hogy mobil Intel Core i3 2310 es sandybridge-es procival a beépített vidkarival Intel HD3000 -es menne-e 1366*768-as felbontásban az NFS HOT PURSUIT élvezhető formában? Szaggatás nélkül persze.
Köszönöm -
oxa
csendes tag
Azt külön vettem hozzá 25 e volt.
-
oxa
csendes tag
Valakinek vélemény?
-
oxa
csendes tag
http://www.lesnumeriques.com/hp-pavilion-dv7-5090ef-17-pouces-i7-hd6570m-moins-1000-8364-news-17562.html
-
oxa
csendes tag
Sziasztok!A vélerményeteket kérném!Adott egy core i7,8gb ram,1000gb vinyó,radeon 6570 videokártya,alu ház,ujjlenyomatolvasó.Szerintetek megért 200.000-t?Egy év gari van rá.
-
bok92
addikt
A fekete jobban bejön, na de mind1....
A lényeg az, hogy Szegeden tudjam megvenni, mivel koleszban lakok, és oda elég necces lenne a szállítás....Szóval hiába jöttök, ilyen olyan online megrendeléssel stb, nem tudom az elintézni sajna...
17 inches kijelzőt már nem akarok mivel az túl nagy...Viszont olyan notit sem akarok, ahol recseg-ropog a billentyűzet( ja és numpadot is tartalmazzon).A kijelző felbontás legalább ha nem is full hd de 1600x900 legyen.A súlya meg nagyon max 2,7 kg , de jobb ha 2 körül van.Ez főleg a hordozhatóság végett fontos..Az akkumulátor meg legalább 4 órát bírjon ki. A proci jó ha i5, a vga meg ha nem is a legjobb de egy közepes teljesítményt tudjon produkálni.
Erre valami esetleg lenne, mert ha nem akkor veszem a Sonyt... -
lumosnina
tag
válasz GaborGh #22879 üzenetére
Hát...jobban kijönnék egy használttal sztem, mert úgy többet kaphatok a pénzemért. A Toshiba nagyon bejövős amúgy. Fusi meg Acer nem nagyon, mert amint a gari lejár annyi a gépnek is.
Milyen szériákat nézegessek és milyen gyártót?Megbizhatosagomrol : http://phmegbizhatosag.atw.hu/ -> lumosnina felhasználónak 42 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
Alexios
veterán
válasz Sk8erPeter #22843 üzenetére
Azért nem ajánljuk az 5755g-t, mert az acer topikban többen is panaszkodtak melegedésre és throttlingra.
-
-
lumosnina
tag
Sziasztok!
Notit szeretnék venni amire 90-100k körül lenne pénzem.
Főleg internetre lenne használva, filmezésre, YouTube-ra...Játék is szóba jöhet, ezért olyat szeretnék, amivel lowon azért elmennek a játékok, de a játék tényleg ritka esemény lesz.
i3-as gépeket nézegettem és ebben az árban vannak is, de nem tudom melyik lenne a jó választás.
Fontos lenne az is, hogy gari ne csak 1 év legyen, hanem minimum 2 vagy 3.Előre is köszi!
Megbizhatosagomrol : http://phmegbizhatosag.atw.hu/ -> lumosnina felhasználónak 42 pozitív és 0 negativ értékelése van a fórumon!
-
bok92
addikt
Addig addig nézelődök a neten, hogy mindig találok valamit...
Erről a notiról valami vélemény?[link] Ez az ár a plafon... Kijelzőnél nagyobbat nem szeretnék, meg i7-es procit sem...[ Szerkesztve ]
-
NTonee
veterán
válasz Akcept #22865 üzenetére
Újabbnak valóban újabb, picit erősebb is a tesztekben, de tényleg csak minimálisan. Nem ér 20ezer forinttal többet az a plusz. Ha melléveszem a +1év garit, akkor mondjuk már meggondolandó valóban. Na jó, bent marad a listámban! De csak a garancia miatt.
[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
-
Orlin
addikt
válasz cz.istvan #22861 üzenetére
Majd Decemberben lesz aktuális addig áttrágom még...
E szériában gondólkodom VPCEH1E1E
v. VPCEH1L8E lenne.
De ha nem Vaio akkor Samsung-ot nézegettem még Samsung RV511-et.Ami azért olcsóbb isLENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
Akcept
tag
válasz NTonee #22860 üzenetére
Az okosok jobban tudják nálam (esetleg kijavítanak), de szerintem egy jó generációval újabb a P6200, és a benne lévő integrált VGA is. AMD-s HP625 re én is vevő lettem volna, de elfogadható árban elfogyott.
Én itt rendeltem meg a Fuji a530-at 4 giga rammal 112k, + mellette szól a 3 év gari is. Kedden jön meg.
-
sketchifun
senior tag
-
Pocok256
veterán
válasz sketchifun #22850 üzenetére
Barnaba, szürkébe meg kékbe láttam eddig. (ha jól emlékszem)
Ezt is meglehet tapogatni media marktba.HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
cz.istvan
tag
Ha Vaio laptopot veszel netán ,biztos nem bánod meg. Minőségre és megbizhatóságra is jo gépek, részben ezt meg a márkanevet kell megvenned. Szinte bármilyen más márkábol erősebb gépet kapsz ugyanannyiból viszont nem vaio lesz. Nekem csak egy a bajom a vaiokkal, mostani szériája, leszámitva a 13"ost nekem vh nem jönnek be. Még vh a régebbi f sorozat tetszett de az uj már nem, dehát ez izlés kérdése
-
Chaser
legenda
válasz NTonee #22851 üzenetére
Hinnye', nem követem már egy ideje az árakat. 122-123k-ról indult aug. közepén. A P6200-es volt 105k, most 116..115-ért dobálták az i3 380-ast. Nem sok új cuccot vettem mostanában, biztos gyengült a huf vagy nagyon vitték a gépeket.
-
GaborGh
őstag
válasz NTonee #22847 üzenetére
Fujitsu Lifebook A531, ha drága, akkor ez
Fujitsu Lifebook A530 -
Orlin
addikt
Sziasztok!
Engem az érdekelne megérik-e a Vaio laptopok?Sok jót olvastam róluk.
Vagy azonos árban már kapok más tipuból jobbat?Készülök majd idővel venni valamilyen notebook-ot...
Majd max 150-170-et szánnék rá!!
A régi pc-met akarom cserélni helyigény miatt.Csak itthoni használatra kellene.Netezésre néha játékra...Köszönöm szépen!
LENOVO IDEAPAD 5 Pro 16 - Ryzen 5 6600HS, 16, 1000 GB, 16GB, Radeon 660M Graphics, Win11
-
NTonee
veterán
Új notebookot keresek, segítsetek plz!
LÁNYnak lesz! Ez elég fontos.
Tök átlag gép kell, nem fog gémerkedni, meg fullhd videókat vagdosni. Csak amit egy átlag középsulis lány csinál. FB, email, videók lejátszása, képek nézegetése, zene. Ami erősebb terhelés lehet az a fészbukos idióta játékok. A megbízhatóság lenne az elsődleges, 1év gari nem játszik, az itthoni szervizháttér rendezett legyen. Én személy szerint úgy vagyok vele, hogy notebookba nem való amd proci, de ha meg tudtok győzni... Kb. ennyi.
Magasabb árkategóriában nagyjából naprakész vagyok, de itt nagyon max. 130ezerFt lenne a keret, inkább olcsóbbra kellene kihozni.
Sokat emlegettek mostanában egy Fujitsu gépet. Melyik is az? Illetve milyen egyéb lehetőségek lennének?
Tudom, hogy ez a hp kegyetlen régi már, de ilyen árban azért nem rossz. -
Sk8erPeter
nagyúr
150k-ért? Hol? Tuti ugyanezt?
Win nélkül?Egyébként tényleg szimpi gépnek tűnik, csak azt furcsállom, hogy itt a topicban nem ajánlja senki.
====
(#22809) Ronam: még az előzőeken túl:
A kissé drágább Asus N53SV-ről ebben a cikkben ezt írják:
"A fémmel borított, kellemesen masszív fogású csuklótámasza fölött a B53-ban látott, egészen tetszetős – és főleg nem szigetes – billentyűzetet találtuk, amin alapvetően nem lett volna rossz gépelni, de alapja elég komolyan horpadt már finom érintésekre is. Talán azért, mert Huron River tesztgépünk még egy „béta” prototípus volt, ugyanis a korábbi N53-akkal kapcsolatban nem tapasztaltunk hasonlót. A silány tapipad gomb viszont krónius Asus betegség. Legalább most nem ezüstösen, hanem a környezetéhez illően, grafitosan csillogott az egybeszabott, kattogós gomb."Ha ez a tapipadgomb-kattogás még egy 215k-s gépre is igaz Asusnál, akkor mi lehet egy ennél jóval olcsóbb esetén... Szánalmas, hogy ez ennyire jellemző az Asusnál. Nővéremnek is van egy Asus-a, amikor nem az egerét használja, hanem a tapipadot, akkor a gombjának a kattogását a szomszéd szobában is hallom...
Ezek alapján inkább letennék az Asus-ról. Mondjuk meg kéne nyomkodni, valóban így van-e.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Murphys2
tag
Légyszi ezt nézzétek meg, és ha valakinek tényleg A6-osa van az írja már le... tényleg ilyen hangos a hűtőventillátor???
http://www.youtube.com/watch?v=UjsJWi-zIk8
-
Chaser
legenda
Melyik vót' az? 1-2 havonta 1x célszerű lemeríteni az alsó limitig, de hetente? Meg kivenni? Hát tán a szünetmentes egységeket is csak dísznek rakják a gépek mellé és nincsenek rájuk kötve... A ritka lemerítés is csak azért kell, hogy az elektronika ne felejtse el hogy is áll.
-
kero35
tag
sziasztok szeretnék érdeklödni hogy hol tudok beárazttni laptopot
válaszotokat elöre is köszönöm
Az élet olyan mint a motor néha be kell rúgni
-
Chaser
legenda
válasz GaborGh #22832 üzenetére
Nem káros az, hetente meríteni meg tök fölösleges, csak kap egy újabb ciklust. Én simán bennehagyom a gépben, azért van Szünetmentes alapesetben. Arra kell vigyázni ne legyen forró a gép az aksi környékén, akkor tényleg célszerű kivenni mert kiszárad benne a zselé 1-2 év alatt.
-
Pocok256
veterán
válasz Murphys2 #22830 üzenetére
http://www.notebookcheck.net/AMD-A-Series-A6-3400M-Notebook-Processor.55753.0.html
http://www.notebookcheck.net/AMD-Phenom-II-X4-P920-Notebook-Processor.30326.0.htmlKét proci között igazából nem sok különbség van teljesítménybe.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
GaborGh
őstag
válasz Sk8erPeter #22826 üzenetére
A cikket olvastam én is és valóban nem értettem mire akarsz célozni...
Az tény, hogy a Li-ionos akksik nem szeretik, ha teljesen le vannak merítve, ezért van bennük olyan elektronika ami ezt megakadályozza, tehát ha szeretnéd sem tudnád totálisan lemeríteni, sőt a szoftveres védelem is 5-10% környékén teljesen lekapcsolja őket.
Én amit fentebb írtam, ott csak arra akartam célozni, hogy sokan úgy akarják megóvni az akkumulátorukat az elhasználódástól, hogy kiveszik és egyáltalán nem használják, ami szerintem károsabb, mintha néha mondjuk hetente lemerítenék...
-
t1
addikt
válasz Sk8erPeter #22807 üzenetére
Öcsém ilyet vett 3 hete, nagyon fasza kis gép ajánlani tudom, mondjuk akkor nem volt ilyen borsos ára, 150k-ért kapta meg
-
Murphys2
tag
válasz Pocok256 #22827 üzenetére
Hát az sem biztos. A Phenomom 800-2.2-ig változtatja, az A6 1,4-2,3-ig... asszem. Igaz, hogy az A6 külön tudja minden magot szabályozni, de ez nem biztos, hogy takarékosabb. Meg persze az is kérdés, hogy netezés közben, vagy játéknál, 100% körüli álapotban mérjük-e a fogyasztást.
És a kicsi PB-mel nagyon elégedett vagyok. Net közben szinte hangtalan. És játéknál sem porszívó.[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #22822 üzenetére
ElQrtam, bocs, a linkelt teszt N53SV-ről szól, az Asus K53SV-SX835D-ben TÉNYLEG nincs USB 3.0!! Tehát akkor ebben is még mindig erősebb az Acer 5755G-2434G75MNBS.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Pocok256
veterán
válasz Murphys2 #22824 üzenetére
Na igen így már más viszont +10k legolcsóbb helyen is a acerhez képest :/
Energia menedzsmentje meg szerintem rosszabb mint az a6 os procinak. Viszont ha valakinek erős gép kell annak elég jó vétel a pb amit linkeltél ténylegHODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz GaborGh #22819 üzenetére
Most az utsó mondatodból eléggé úgy tűnik, hogy szándékosan értesz félre, és egyből magadra veszed.
Arról beszéltem, hogy állítólag a Li-ionos akksit pont, hogy NEM szabad hagyni csutkára lemerülni, mert éppen az tesz neki rosszat, hanem inkább többször tölteni, és ebben a tulajdonságában épp, hogy másként viselkedik, mint a NiCd-os akksik. Utóbbiaknál meg a szokás épp az volt, hogy hagyjuk lemerülni az akksit, majd feltöltjük teljesen, viszont a sok töltögetés nem tesz jót neki; és így lehetett hosszabb élettartamot biztosítani nekik. Tulajdonképpen pont ezt fejti ki a Wikipédiás cikk is, hogy ebben más jellemzői vannak.
Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
"Egyetlen problémám vele, hogy több helyen is írják, hogy 1-2 óra játék után nagyon melegszik a gép."
Hmm, furcsa, kollégámnak van ilyen egy ideje, és ennek ellenkezőjét tapasztalta. Pont az tűnt fel neki, hogy nem melegszik durván.Az Asus laptop az alumínium borítás miatt tényleg nem rossz, de egyrészt külsőre ebben a színben nekem sem tetszik, másrészt azon egyáltalán nincs USB 3.0 port (a linkelt Aceren viszont van), annak meg hosszú távon eléggé lenne létjogosultsága...
Ezentúl igaz, hogy ez 10k-val olcsóbb, de ezen csak FreeDOS van, plusz a procija is eggyel gyengébb.
De nem egyszerű a választás, mert ez az Asus sem tűnik rossznak... lehet ezt valahol élőben is nyomkodni?SZERK.: tévedtem! Eszerint a cikk szerint pont, hogy van benne USB 3.0, sorry! Így már megint más a dolog.
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
GaborGh
őstag
válasz Sk8erPeter #22815 üzenetére
Ezt nem értem, mi a halála, hogy hetente egyszer lemerítem, majd feltöltöm?
Szerinted jobban megőrzi a kondícióját ha kiveszem és hónapokig nem használom?
-
Pocok256
veterán
válasz sketchifun #22814 üzenetére
4 mag aránylag rendes vidkari és olcsó ár.
kattHODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Murphys2
tag
Az a baj, hogy akku téren mindenhol mást lehet olvasni. De az tény, hogy sem a teljes lemerítés, sem a túltöltés nem egészségen nekik. De erre vannak az elektromos és szoftveres védelmek, hogy ezt ne engedjék.
Így én úgy használom, ahogy kényelmesebb. A számítógépem legyen értem, és ne én őérte. -
randras
veterán
válasz Ferenc1989 #22792 üzenetére
Ezt úgy hívják, dinamikus kontraszt, nem hiba!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz GaborGh #22813 üzenetére
"A legoptimálisabb heti egyszer legalább lemeríteni, majd teljesen feltölteni."
Tudtommal ez pont a halála a Li-ion-akksiknak, amit írsz, az elméletileg a NiCd-os akksiknál volt igaz.Egyébként nincs olyan szó, hogy "legoptimálisabb". (csak kötekedésből )
Wikipédia, Lítiumion-akkumulátor:
"Az újratölthető lítiumion-akkumulátorok élettartama véges, a folyamat kémiai jellegéből adódóan: egy töltésciklust jelent, mikor az akkumulátor lemerül, tehát 100%-osan elhasználják a kapacitását. De ha félig lemerül az akkumulátor, s újratöltés után másnap ismét így tesz, akkor ez is egy töltésciklust jelent. Minden alkalommal, mikor elhasznál egy töltésciklust, kissé csökken az akkumulátor kapacitása. A notebookhoz készített Li-ion-akkumulátoroknak általában 300 teljes töltésciklus után már kevesebb mint 80%-os a kapacitásuk."[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
sketchifun
senior tag
válasz GaborGh #22810 üzenetére
Igazán rendes vagy, de ez a véleményemen nem változtat.
Igen is jó gépek a PB-k, de érdekelne alternatíva is rá.
Az AMD A4 gyenge, mert nem csak játszani kell, elhiheted. (Sony Vegas, Adobe After Effects). Esetleg van valami normális javaslatod is?
Videókártya lehet gyengébb, de ne sokkal, prociból viszont ne szenvedjen hiányt.
Gyerekek! Az a lényeg, hogy van pénz lóvéra! © Jakab Zoltán
-
GaborGh
őstag
válasz Mr. Teddy #22811 üzenetére
Tök felesleges kivenni az akkut és a szekrényben tárolni, áramingadozás vagy áramszünet ellen is biztonságot nyújt az akksi, a nem kívánt adatvesztés elkerülésére!
A legoptimálisabb heti egyszer legalább lemeríteni, majd teljesen feltölteni.
Szerintem, ha az akkut huzamosabb ideig nem használod az jobban rontja a teljesítményét, mint a gyakori használat.Ez saját tapasztalat, így aksim(4400mAh, 48Wh) egy év után is 100%-os és 3 órát bír ált. felhasználás mellett, bekapcsolt wifivel és foly. böngészéssel.
[ Szerkesztve ]
-
badacsony
őstag
Üdv!
Ezek közül melyiket választanátok: Acer TravelMate 8481G-2464G32ikk/G38ikk, Toshiba Tecra R840-13T, Lenovo ThinkPad T420si (NV575HV), Sony VAIO VPC-SB2L1E?
iOS és Android két jó barát, kézen fogva sétafikál :D
-
Mr. Teddy
őstag
Sziasztok!
Lentebb már feltettem ezt a kérdést:A manapság a notikat hogy jó hálózatról üzemeltetni? Úgy hogy a táp rajta van a notin, vagy vegyem le, és csak ha tápról használom akkor tegyem vissza?
-
GaborGh
őstag
válasz sketchifun #22800 üzenetére
Csak sketchifun-nak!
Én a helyedben mindenképp egy Packard Bell gépet vennék, ami nagyon minőségi alkatrészekből van összerakva és szinte majdnem élettartam garanciás!
Figyelembe véve azt is, hogy nemsokára a PB fogja gyártani az EliteBook-ot is, ennél jobb választás nincs számodra!!
U.i: PB a legjobb, felesleges tovább keresgélned...
[ Szerkesztve ]
-
Ronam
addikt
válasz Sk8erPeter #22807 üzenetére
Én is ezzel a géppel szemezek . Egyetlen problémám vele, hogy több helyen is írják, hogy 1-2 óra játék után nagyon melegszik a gép. Itt ajánlottak egy hasonló config-ot, egészen pontosan ezt: [link]. Erről a gépről jókat olvastam, nem is nagyon melegszik, viszont a színe nagyon nem tetszik (barna). Nem tudja valaki esetleg, hogy feketében lehet kapni valahol?
-
csotesy
csendes tag
Sziasztok! tegnap zavarogtam itt laptop ügyben, ami CAD-ezésre kellene(nem profi szinten csak tanulni + végig kisérjen jövö szeptembertől a műszakin). Nézelődtem és ami gépek beleférnek abba az árba amit a pénztárcám is kibír azok ilyen felszereltségűek
CPU: Intel i5 2410M (mindegyiknél)
RAM: 6-8GB DDR3 1333MHz
VGA: NVidia GeForce GT540M 1-2GB DDR3 SDRAMASUS X53SV SX387V(15.6")
ASUS K73SV TY171V(17.3")
SAMSUNG High Performance RC530 S08(15.6")
Acer Aspire 5750G-2418G75(15.6") -
Sk8erPeter
nagyúr
Jaja, ezt is néztem többek közt, köszi, de erről mi a vélemény? Én ezzel is szemezek, és ebben nVidia GT 540 van. Szerintem jól is néz ki. Van vele bármi para szerintetek?
Sk8erPeter
-
Pikkolo^^
addikt
Na, körbenéztem a játékos laptopok piacán és amiben jó vga van az drága. Arra jutottam, hogy prociban elég egy A4-3300, mert teljesítményben megfelelő a VGA sem gyenge. Az A4 procikkal kapcsolatban van valakinek tapasztalata?
-
KINIZSI
tag
A Dell Studio XPS L502X-ről mi a véleményetek?
-
Murphys2
tag
Sziasztok! Előbb írtam a winchesteremről, ami folyamatosan kikapcsolná magát. Talán firmware frissítés megoldaná, de nem találom a neten. Esetleg valaki otthol van a témában, és tudna segíteni?
WDC WD6400BPVT-22HXZT1
Köszi
-
muveszur
addikt
válasz sketchifun #22800 üzenetére
Az i3 2310M mióta négymagos, vagy csak én értek valamit félre?
Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo Legion 5 15IMH05H 15 notebook - i5 10300H 16GB RAM 256GB 480GB SSD GTX 1660 W11