Aktív témák
-
trunsell
csendes tag
Sziasztok!
Lenne egy nagy és nehéz kérdésem 85-100 ezer forint között szeretnék venni egy laptopot lehetőleg a legjobb videókártyával nos én találtam 2 típust is egyiknek jobb a videókarija viszont gyengébb kicsit a procija. Légyszi mondjátok meg melyiket érdemesebb venni vagy ha van más esetleg jobb ötletetek szívesen várom azt is. Tehát a két kofig
Acer eMachines E443 E352G32MIKK E350 Dual Core 2GB 320GB HD6310 Notebook
a másik
MSI 15.6" CR630-242XHU P340/2GB/250GB/HD4270 NOTEBOOK (MSI)
köszi előre is.
játékra kellene leginkább tudom tudom ez nagyon kevés lóvé gamerlaptophoz dehát ennyi van a legjobbat akarom kisajtolni belőle.
sztetek melyiket érdemesebb megvenni? vagy ha lenne jobb ötletetek kérlek írjátok le
Köszi
-
Naigen
aktív tag
No, ha már komoly, hozzáértő eladóknál tartunk, hátha Nálatok megmondja vki miben különbözik a Lenovo G770AM és AH, mert erre sem az ipon, sem a pcland nem tudott válaszolni. Persze, ha meglenne a régi kontaktom a vmelyik nagyker termékfelelőséhez, előbbre lennék
Fura, hogy amelyikben elvileg több ram van, és 1 helyett 2GB-s VGA az az olcsóbb...
A minőségi Dell-hez, a korábbi melóhelyen eladtunk jó néhányat. Nem egyesével, hanem 10-es több 10-es darabszámban. Volt, hogy 10 gépből (pontos típust így 3 év távlatából hadd ne mondjak, de nem belépő szintű gépek) 1 éven belül visszavittünk 2-t alaplap cserére, 4-et akku cserére, és néhányat töltő csati hibával. Ugye ilyen "minőséget" tud egy Acer is. Sztem erősen szériafüggő, hogy egy-egy gyártó terméke mennyire "minőségi". Még akkor is, ha egyesek általában jobbak.
Még vmi. "mintha én írnék autókról! ők is kb annyit írnak: zörög a kalaptartó, meg nem zár szépen a csomagtartófedő....de nem ettől jó vagy rossz egy kocsi"
Azt, hogy milyen a vezetési élmény, a kényelem, de mondhatnám a tartósságot is, azt nem az autószerelő, vagy a kereskedő fogja tudni megítélni, hanem az általad end usernek aposztrofált emberkék,
Szavaz a hejesirok pártyára.
-
tataboy
csendes tag
válasz NathanCullen #25596 üzenetére
Acerben esetleg nem tudnál olyat mutatni mint az Asus K53TA SX051D?
Utánvéttel senkinek nem postázok mert sok a ....!!!
-
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25596 üzenetére
+1 az Asus nak
-
tataboy
csendes tag
válasz NathanCullen #25594 üzenetére
A plusz 1 év gari az Acerre 17ezer,tehát akkor már 37ezer plusz az Asussal szemben,annyival nem jobb a proci meg a VGA gondolom az Acerben?!
-
NathanCullen
senior tag
válasz tataboy #25592 üzenetére
teljesen általános felhasználásra,HD filmekre,játékra,írásra,letöltésre?!
Erre elég az általad írt Asus bőségesen. A processzor meg VGA jobb az említett Acerben, de több mint 20k-val drágább és csak 1 év garis.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
NathanCullen
senior tag
válasz pmatthew #25571 üzenetére
Ha fontos a márka meg a 3 év garancia, akkor az általad linkelt gépek közül a Dell jó vásárlás. Ezeket is megnézheted, 3 év garis jó gépek: KATT
Van ilyen árban esetleg ThinkPad Edge is, de azok csak 1 év garisak...Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
tataboy
csendes tag
ACER Aspire 5755G-2434G50MNRS (Intel Core i5-2430M,500GB HDD,Nvidia GeForce GT 540M, 1024MB DDR3)
163000Ft 1év garanciávalvagy
ASUS K53TA-SX051D (LIano - A6-3400,500GB HDD,AMD Mobility Radeon HD6520G + AMD Mobility Radeon HD6650/ 1GB DDR3)
140ezer Ft 2év garanciávalMelyiket vegyem szerintetek,teljesen általános felhasználásra,HD filmekre,játékra,írásra,letöltésre?!
-
hrvp
aktív tag
Lehet kapni valahol Lenovo IdeaPad Y570A-t Win7 nélkül? Jó lenne megspórolni azt a kb. 20ezret...
-
umek7
őstag
válasz NathanCullen #25588 üzenetére
Ohh, rossz helyen néztem. 133k fele akkor ez bőven megéri ha jól sejtem.
(#25590) romulan : Sajnos nem tudok érte menni, gondolom rendelni nem igazán lehet tőlük, de azért köszönöm az észrevételt.
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
130k-s árat mondtál. Amit én írtam gépet, az nem 140k+. KATT
Ennyit szerintem megér az A6 négy magos processzor. Még az is gyenge kevesebb mint az i3, de az A4 még annál is gyengébb.
Használtam már iPhone-t és iPad-et is Media Markt-ban, tehát ne jöjjön senki se ezzel. - fcsabika1
-
umek7
őstag
válasz NathanCullen #25585 üzenetére
140k+ sajnos már nem fér bele a keretbe, hisz az SX029D-t 125k-ért tudom megvenni, és azt hiszem bőven elégedett leszek így is. Ahogy nézegettem az ebben az árban lévő specifikációkat nem igazán találtam még egy ilyen "erős" gépet, ergo valószínűleg véglegesen is ennél maradok. Inkább csak egy biztos ami biztos alapon kérdés volt. Köszönöm a segítséget.
-
NathanCullen
senior tag
válasz Zsolti1818 #25567 üzenetére
Sziasztok!
MIt gondoltok erről a laptopról: Asus X53U-SX101D? 81 e. gagyi ez a laptop? vagy miért ilyen olcsó?Azért olcsó, mert gyenge a hardver. Konkrétan NETbook hardver van benne. Internetre, filmnézésre, régi játékokra vagy esetleg pár újat bír nagyon alacsony grafikán. Egyébként jó ár érte, de azért is mert op. rendszer nem jár hozzá. Egy hasonló hardverrel rendelkező 10"-os netbookhoz jár Win 7, de az kisebb gép is...
-
NathanCullen
senior tag
hogy a kiszemelt ASUS K53TA-SX029D-nél van e maximum 130k-ig jobb vétel
Esetleg a K53TA-SX135D. Pár ezerrel több, de 4 magos processzor, A6. Viszont a RAM csak 3GB.
A linkelt HP-ban nem írják, hogy lenne erősebb VGA a 6520G mellé és szerintem nincs is, az Asusban viszont van 6650 ami jóval erősebb.
-
NathanCullen
senior tag
Tehát ha jól értem két külön integrált kártya van benne amelyek együtt is képesek működni ha kell, ellopva memóriát a rendszertől?
Csak laikus vagyok ezért szorulok magyarázatra...Van az APU-ba integrált VGA, pl. a 6520G. Ehhez van amikor tesztnek még egy VGA-t, egy erősebbet, pl. 6650M. Az APU-ba integrált 6520G a rendszertől veszi el a memóriát. A 6650M viszont dedikált memóriával rendelkezik. Ha a 6650M-et használod akkor működik a 6520G is, dual graphics.
-
-
umek7
őstag
Tiszta sor, nem is szoktam általánosítani, de néha a szaküzletekben sem tudnak kellő tájékoztatást adni, sőt.. Nyilván neki sem érdeke az olcsó és legjobbra rábeszélni. Na de inkább ne menjünk bele mert valaki magára veszi, pedig sajnos vannak ilyenek is. Tisztelet a kivételnek.
Szóval még egyszer a kérdésem: Ha játékra is használnám a gépet, van e jobb vétel az ASUS K53TA-SX029D-nél maximum 135k-ig, egyben fizetve, webshopból? Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
WolfByte
tag
Ettol a valasztol feltem
Nemreg hoztak le egy cikket, hogy a masodik generacios ultrabook modellekhez az Intel Ivy Bridge platformmal mar keszul az apple "retina display" megoldasahoz hasonlo panel, ami a gyakorlatban egy nagysagrenddel jobb felbontast jelent.
6+ honap...
-
polip
addikt
válasz NathanCullen #25578 üzenetére
nem a teszkóról beszélek, hanem a komoly cégekről
gyere be a mi üzletünkbe egyszer próbából és hallgasd meg az eladóinkat...
ThinkPad X300 || Samsung Galaxy Nexus - JellyBean
-
NathanCullen
senior tag
válasz 01bali2000 #25558 üzenetére
Ezek jobbak: KATT
Az Acer szerintem nem ér anyit.
-
NathanCullen
senior tag
a legjobb, hogy fórum olvasás helyett bemész egy szaküzletbe és meghallgatod az eladót
Remélem te sem gondolod komolyan. Majd pont fogja mi a nagy szakértőt érdekelni, hogy a vevőnek milyen igényei vannak. Rásózza azt amelyiket a legjobb árban tudja. Ritka amelyik végig megy vele a gépeken és ez ebben jobb, az abban stb. Tisztelet a kivételnek...
-
polip
addikt
a legjobb, hogy fórum olvasás helyett bemész egy szaküzletbe és meghallgatod az eladót
ha én a forumpostok alapján választottam volna autót, még mindig bolyonganék valahol...
meg kell érteni, a fórumok a lelkes amatőrök gyűjtőhelye, ritka a valóban hozzáértő (tisztelet a kivételnek, mert itt is vannak jópáran)
de tényleg itt max olyan tapasztalatokat írnak le, mintha egy kocsiról annyit tudnál írni, hogy zörög a csomagtartó fedél
meg kell kérdezni egy tényleg hozzáértőt és ennyi
-
tresh
veterán
Az K53TA-SX029D szerintem vállalható masina és ha nincsenek hatalmas elvárásaid játék terén csak az hogy szépen elfusson rajta egy játék akkor nagyon jó választás jelenleg én is ezt a gépet néztem ki magamnak
polip: nem vita kép de a szakmai részével néha semmivel se mondasz "az end usereknek" többet mint aki be írja hogy ez a gépem van és szépen viszi pl a cod6-ot. Hiába pl te a szakmád révén tudnál konkrét paramétereket érveket fűzni az adott technológiához nem sokat fog érteni belőle
ha én a forumpostok alapján választottam volna autót, még mindig bolyonganék valahol...
Azért 200K notihoz csak nem viszek magammal Informatikust a megvételhez. Inkább információkat gyűjtők pl fórum teszt alapján és megveszem. Az eladók kp olyanok mint az autókereskedők minden szart rád beszélnek. Tisztelet a kivételnek.
[ Szerkesztve ]
-
WolfByte
tag
A kijelzo alacsonyabb felbontasa es a nem matt kepernyo miatt nem lopta be magat a szivembe sajnos az almas termek, megha SSD nelkul az $1600 ar nem is hangzik rosszul
Egyeb otleteket is szivesen varok a hsz #25478 kovetelmenyeire:
Szempontok:
- Mobilitas. Kicsi es konnyu = win, 13.3"-as meret pont megfelel
- Szamitasi kapacitas. ERP rendszerfejlesztokent kell a kakao, maradjunk i7 vonalon.
- Virtualis gep futtatasra legyen alkalmas. Ez foleg a memoriat szabja meg, 6GB+
- Minosegi kijelzo. Matt kepernyo legalabb 1600x900 felbontassal
- Alapveto multimedias kepessegek. A grafikai teljesitmeny inkabb videoszerkesztes miatt kell, mint jatekra.
- Kiadas teren $2500 / 500k Forintban maximalizalnamKoszonettel
Wuff[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
akkor még rosszabb, ha informatikai mérnök vagy!! bár az egyetemen sem tanítanak mobil technológiákat...
egyet nem értesz: itt tényleg end userek írnak, benyomásokat, minden szakmaiság nélkülmintha én írnék autókról! ők is kb annyit írnak: zörög a kalaptartó, meg nem zár szépen a csomagtartófedő....de nem ettől jó vagy rossz egy kocsi
ha tisztában lennél a notebook gyártás folyamatával, nem írnál ilyeneket...
és ez nem magas ló, hanem tény
-
pmatthew
tag
Sziasztok.
Laptopot szeretnék venni, a keret 160- 170k. Az alábbiakat néztem ki:
[link_1] ( ez a legszimpibb )
[link_2]
[link_3]
[link_4]Ezek közül melyik lenne a legjobb választás? Esetleg más ötletet is szívesen fogadok. Nyilván a legfontosabb a minőség, megbízhatóság. Teljesítményben valószínűleg mindegyik megfelelő lenne, játékra maximum MMORPG- re kellene, ahhoz nem kellenek erőművek azt hiszem.
Köszi a választ !
-
HPAA
őstag
"szimpla end user"-ségem ellenére informatikai mérnöki végzettséggel rendelkezem , igaz jelenleg nem szakmában dolgozom , de éveket töltöttem benne nagyker beszerzőtől rendszergazdán át elég sok területen , úgyhogy ebbe szerintem szintén ne menjünk bele , mert nem ez érdekli itt az embereket , nincs nagy lovam hogy arról nézzek le a "szimpla" emberekre /én ezt a megszólítást jobban szeretem/ , érvek és ellenérvek egyaránt léteznek , el is hangoztak , innentől a reménybeli vevők majd eldöntik , kell-é nekik vagy sem
************* censored
-
polip
addikt
aki ért hozzá, annál nem fogja kiverni, hanem tökéletesen egyetért
akinek van fogalma a notebookgyártás menetéről az tudja miről beszélek, de ti csak szimpla end userek vagytok, nem látjátok át és ennyi
olyan, mintha én a liftekről írnék, vagy a mozgólépcsőkről, esetleg autókról , mert minden nap megyek velük..
mi a másik oldalon állunk, tökéletresen tudjuk mi kerül egy acer, asus és msi notiba, és miket tesznek egy dellbe, toshibába...
-
Zsolti1818
csendes tag
Sziasztok!
MIt gondoltok erről a laptopról: Asus X53U-SX101D? 81 e. árulják most boltban.
http://elektrohouse.hu/Informatika/Notebook/Asus_X53U-SX101D
általános felhasnására kell
gagyi ez a laptop? vagy miért ilyen olcsó?
köszi -
HPAA
őstag
egyszerűen egy dell jobb gép, mint egy MSI, Asus, Acer vagy packard bell
ez nagyon sokaknál fogja kiverni a biztosítékot , még egy "szakmai" fórumban is , én nem is kommentálnám tovább , látom te sem érted és elbeszélünk egymás mellett
[ Szerkesztve ]
************* censored
-
umek7
őstag
Újra itt, a kérdésem most csak annyi lenne - most jött el a notebook vásárlás időpontja - hogy a kiszemelt ASUS K53TA-SX029D-nél van e maximum 130k-ig jobb vétel, ha játékra is szeretném használni a gépet. Valamiért úgy érzem hogy nem, de ha mégis..
Webshopból rendelném, egyben fizetve. Esetleg ez a korábban említett HP?
[ Szerkesztve ]
-
polip
addikt
tényleg nem érted
mi vagyunk az ország 3. legnagyobb laptop kereskedése, emellett HP, Dell, Lenovo, Toshiba márkaszerviz
nem védek én semmit meg senkit, csak baromi idegesítő, amikor vak vezet világtalant, és egyszerűen marhaságokat ír egy "szakmai" fórumban!
semmit nem védek, egyszerűen egy dell jobb gép, mint egy MSI, Asus, Acer vagy packard bell
ennyi
-
mbazsi
tag
válasz NathanCullen #25550 üzenetére
190k, i3 2.1GHz, 8GB RAM, GT555 1GB KATT
Egy kis kiegészítés, ha nem bánod
[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz Kornel #25556 üzenetére
Az oldalon ezeket az infókat találtam:
Hp pavilion g6-1202eh
processzor:
AMD kétmagos A6-3400M APU Radeon HD 6520G Dual Graphics videokártyávalGrafikus rendszer:
AMD Radeon HD 6520G Dual GPU (legfeljebb 1,98 GB)Memória:
4 GB DDR3Szal akkor 2 db integrált lenne benne? elég érdekes vagy én értem rosszul
-
HPAA
őstag
akkor már kapizsgálom miért véded a mundér becsületét ennyire , és egy személyben prezentálod a munkatársak véleményét is nekünk egyszerre
mindemellett azonban még mindig többen írtak negatívumokat itt is és máshol is erről a szériáról
a fórum meg erre való , a vélemények ütköztetésére
tanácsként , ha már naponta dell n5110 -ek ezreivel vagytok elhalmozva , próbáljatok ki más gépeket is csak a poén kedvéért változatosságból
és
"Feel The Difference..."
************* censored
-
01bali2000
csendes tag
császtok
szerintetek ez megéri ennyiért ? ACER Aspire 5755G (I5,4giga,gt540,750g HDD) potom 182 ezer forintért? vagy tudtok jobbat naggyábol ennyiért? photoshop,videovágás stb, kis játékra, vagy várjak amíg a forint erősödik az eurohoz képest? (vagy ez max jövöre lesz köszönjük Orsos bácsi ) mert borzalom h minden termék +20-30 ezerrel több
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25555 üzenetére
Gyártó honlapján kellene megnézni az infokat
-
-
msch
csendes tag
válasz NathanCullen #25553 üzenetére
Igen ezt én sem értem.valószínűleg ennek utána kell járnom, mert ha mellette van a 6650 a maga + 1 GB-jával, akkor elég jó alternatíva az asus mellett nem?
-
NathanCullen
senior tag
A 6520 az integrált. Ahhoz raknak plusz egy VGA-t, és ahogy kornelka írta, akkor lesz dual. De az általad linkelt oldalon nem írják, hogy lenne az integrál 6520 mellé másik kártya, nem tudom miért írják hogy dual.
-
msch
csendes tag
Szal akkor a 6520-as amd kártya az tuti, hogy integrált...
Ez érdekes akkor itt miért dual-nak írják ?? -> [link] -
zenwalk
senior tag
ASUS N55SF-SX255D -ba hogyan lehet SSD-t tenni? Csak a HDD vagy DVD író kivételével?
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25545 üzenetére
AMD hivatalos oldala a DG-ról.
Az A6 3400M-ben lévő HD 6520G+HD 6650M=HD 6720G2
És vagy csak a HD 6520G megy, vagy DG, azaz mindkettő. Külön a HD 6650M ezen konfiguráció esetén nem működik![ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25542 üzenetére
Játék közben csak DG módban tud működni, azaz HD 6720G2 (HD 6520G + HD 6650M) működik (egyszerre).
Tehát játék közben is biztos, hogy csak 2,5 GB szabad memória lesz.Nem, mert a szóban forgó gépben nincs DG és nem 6720G2 van benne. Egyszerre csak egy VGA aktív. Sima 6520G van benne nem G2.
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25537 üzenetére
Erre válaszoltam, hogy ebben a gépben 3GB van, tehát nem olyan vészes. És játék közben is ennyit tud használni, mert ilyenkor az 1GB-os 6650-et használja.
Játék közben csak DG módban tud működni, azaz HD 6720G2 (HD 6520G + HD 6650M) működik (egyszerre).
Tehát játék közben is biztos, hogy csak 2,5 GB szabad memória lesz.
És abban se vagyok biztos, hogy A4 esetében (ahol nincs DG) felszabadítja játék alatt az IGP számára lefoglalt 512 MB-ot, de ezt letesztelem, mert már én is kíváncsi lettem -
polip
addikt
válasz NathanCullen #25538 üzenetére
én nem az ipon féle y570-et venném, mert:
- 2310-es a proci benne
- 1 giga a videomemória benneHanem ezt: Y570A
ebben 2330-as a proci és 2GB a VGA memória. 194.900-ba kerül 4giga rammal, és 199.900 8 gigával
[ Szerkesztve ]
-
Mallarme
csendes tag
válasz NathanCullen #25506 üzenetére
Szia!
Igen, olvastam! És még mindig a hp-k felé húz a szívem...pl.: [EZ]
De még olvasgatom tovább szorgalmasan a fórumot és a teszteket -
NathanCullen
senior tag
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25532 üzenetére
Nem is állítottam, hogy 2 GB van benne.
Tudom. Azt írtad, hogy: Itt egy lassan 3 éve készült cikkben azt mutatják be, hogy már akkor is kevés volt 2 GB RAM a játékokhoz
Erre válaszoltam, hogy ebben a gépben 3GB van, tehát nem olyan vészes. És játék közben is ennyit tud használni, mert ilyenkor az 1GB-os 6650-et használja.
-
M3oH
addikt
Epp "kulcsinre" ertettem. Semmivel nem volt jobb anyaghasznalat sztem, mint az acer. Bill. horpadt, kijelzo ugyanugy hajlott. Belso az egy dolog, selejtet ki lehet fogni, meg 300ezer+ kategoriaban is (amit en szemelyen szerint ki is fogtam...), de erre van a garancia. En nem allitom egy percre sem, hogy a Dellnek rossz a szervize vagy a garancia, 3 ev nagyon kellemes, pl Acert tutti veri ilyen teren. De konkretan az N5110 nem nyerte el tulzottan tetszesemet, en ezert nem is ajanlom.
-
Jocozolg
tag
Erről mi a véleményetek?
Köszi
Jocó -
polip
addikt
látod ez a baj!
hogy nem találtad jobbnak!pedig ezekben bevizsgált, ellenőrzött alkatrészek vannak (alaplap, cpu, proci, ram, wifi, kijelző, stb)
az acerben meg baromira nem, ő mások által át sem vett hardverekből rak össze gépeket...
szóval tudod: nem a külcsín, hanem a belbecs a lényeg, és ebben nehéz megverni a dellt
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25529 üzenetére
Nem is állítottam, hogy 2 GB van benne.
A 3 GB 1x1GB és 1x2GB modulokból jön össze, és összesen csak 2 memória slot van.
Én is a bővítését javasoltam, mivel a 3 GB-ból csak 2,5 GB áll szabadon rendelkezésre az IGP miatt. -
Kornel
veterán
A 3 évvel ezelőtti asztali középkategória teljesítményét kb. most kezdik el belepakolni a középkategóriás notikba.
A cikkben tesztelt első generációs Pheenom 9550-es proci szintjét simán hozza az A6-os Llano 2,2 GHz-en. És a HD 6720G2 teljesítménye is elég lett volna 3 éve asztali középkategóriában. -
msch
csendes tag
válasz stratova #25526 üzenetére
Igen, most már nekem is egyre jobban efelé a gép felé húz a szívem. A tuningot pedig tényleg csak ésszel, feleslegesen nem akarom túlhajtani
Meg hát minél előrébb haladunk az időben, annál több tapasztalata lesz mindenkinek erről a procról, amiket megoszthatunk egymással.
Köszönöm a sok véleményt, tényleg nagyon sokat segítetek! -
tresh
veterán
válasz Kornel #25525 üzenetére
A mai memóriaárak mellett egy középkategóriás, játékra szánt számítógépben szerény véleményem szerint elengedhetetlen kellék a 4GB memória. hogy a cikkből idézzek
Lehet én meglátásom hogy azért ezek a gépek még "messze" vannak egy középkategóriás játékra összerakott asztali konfigtól, és ezért írtam hogy szerintem elég az még átlag játékra.
killray: Akkor tökéletes a történet
[ Szerkesztve ]
-
NathanCullen
senior tag
Egy olcsóbb és egy erős.
Az olcsóbb nem sokkal olcsóbb, mint amit ő linkelt gépet, de az övében erősebb proci és VGA van. Az erős pedig gyengébb annál a gépnél, amit ő linkelt i3-al, abban jobb volt a VGA.
-
killray
csendes tag
sziasztok!
Róla kérnék véleményeket. Irodai munkára, 3d-s tervező alkalmazásokra (CAD) és néha játékra lenne.
Radeon 6630m mennyire jó? -
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25517 üzenetére
No problem
kornelka: Szerintem ahogy NathanCullen is írta ha csak 2-2,5Gb marad akkor is bőven elég főleg ha komolyabb játékkal játszik ott a 6650 1Gb -vel
-
NathanCullen
senior tag
-
NathanCullen
senior tag
válasz Kornel #25511 üzenetére
Azt én is észrevettem, hogy csak 3GB, de épp azért nem ajánlottam a bővítést, mert mint írtad 2+1GB van benne, ami miatt az egyik feleslegessé válik bővítésnél. 3GB meg még elégséges.
Az IGP meg hagy vegyen le magának 512MB-ot. Minden feledatra akkor is marad több mint 2GB. Ha játszik akkor ott van a 6650, aminek külön van 1GB memóriája.
[ Szerkesztve ]
-
msch
csendes tag
válasz NathanCullen #25509 üzenetére
Köszönöm, nagyon sokat segítettél, mert eddig csak vacilláltam, de most már tudom, hogy mi az irány!
Azt esetleg lehet tudni, mennyire problémás ez a négymagos A6 proci az amd-től? Úgy értem, hogy megbízhatósága milyen, mert úgy hallottam/olvastam, hogy páran szenvednek még vele... -
tresh
veterán
válasz NathanCullen #25505 üzenetére
Azért volt mögötte nevető fej Ez a melegedés téma kör is csak hardcore usereknek a szív fájdalma hogy nem 20 fokos a gép full loadba. Azért írtam én is viccként
kornelka: a kérdés mihez kevés a 3GB? Ami olyan app/játék azt már nem hiszem hogy notin fogod használni.Szerintem teljesen elegendő. Plusz aki xp fanatikus vagy csak az ál neki kézre sima 32 biteset fel tudja dobni gond nélkül
[ Szerkesztve ]
-
Kornel
veterán
válasz NathanCullen #25509 üzenetére
A linkelt Asusban csak 3 GB memória van(2GB+1GB), amiből 512 MB-ot elvesz az IGP, ezért érdemes az 1 GB-os helyett belerakni egy 4 GB-os modult, mert a 2,5 GB jó eséllyel kevés lehet.
-
.mf
veterán
Sziasztok!
Nem tudjátok, jelent-e már meg végre 13" alatti szubnoti Llanoval? Legjobb valami strapabíróbb váz lenne, pl. Thinkpad, Latitude, Vostro, Probook, de ezek között még nem láttam. Továbbra a jó akkus üzemidő sem lenne egy hátrány, ugyan e téren szépen fejlődtek a gépek az utóbbi időkben, de a régi TX3XP Vaiommal még most is kevés veszi fel a harcot.
Kösz!Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
NathanCullen
senior tag
Kérdésem, hogy melyiket ajánljátok, ill. processzor/videókártya téren melyik felelne meg számomra a leginkább?
A listádból szerintem ez a kettő, ami szóbajöhet: KATT 1 KATT 2
Az egyikben gyengébb a processzor de erősebb a VGA, a másikban a processzor erősebb, de a VGA gyengébb. Játékra és minden másra is teljesen megfelel a LIano - A6-3400 és a 6520G / 6650. Inkább ezt érdemesebb választani, visz minden új játékot és a fullHD filmeket is.
-
Hawerr
tag
válasz NathanCullen #25505 üzenetére
köszönöm, nagyon képben, vagy Te beszéltél le a PB 81esről, és Neked is köszönhetem hogy erre a Dell re rátaláltam
Hálám a sírig.. és még tovább
És köszönöm mindenkinek, aki válaszolt
[ Szerkesztve ]
Minden embernek alanyi joga, hogy hülye legyen, de látom élnek is vele rendesen...
-
msch
csendes tag
Valaki tudna segíteni a #25483-as hozzászólásnál?
-
NathanCullen
senior tag
válasz Mallarme #25484 üzenetére
Ezt olvastad már? KATT
Egyébként ha minimum 1-2 évre veszed a gépet, nem szabad elkapkodni a döntést. Ha egy hetet ráádozol az utánaolvasásnak, sikerülni fog a neked legjobb gépet kiválasztanod.
-
NathanCullen
senior tag
válasz Hawerr #25497 üzenetére
140 ért jutnék a kicsihez...
szerintetek?
Ha ennyiért megszerzed ilyen felszereltséggel, akkor mindenképpen jó vétel. Az meg, hogy nagyon meleg lesz és nem kell fűtés mellé, teljesen baromság. Nehogy már bárki elhidje, hogy ez igaz. Ha nincs terhelve, alapórajelen kattog a proci, és csak a HD3000 VGA-t használja és nem "tüzel" a gép. Terhelés alatt már megnő a hőmérséklet, de ez minden proceszornál így van, a hűtés ekkor fel fog kapcsolni és langyos szinten tartja a burkolatot.
Aktív témák
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- EAFC 25
- Opel topik
- Szólánc.
- One mobilszolgáltatások
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- További aktív témák...
- Lenovo Legion 5, 15'6, Ryzen 7 5800h, RTX 3060, RAM 16gb
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Air 13" 2020 M1 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 13" 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF DASH F15 15 Gamer notebook - i5 12450H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB DDR6 W11
- BESZÁMÍTÁS! Acer Nitro 5 AN515 15 Gamer notebook - i7 10750H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB GDDR6