- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Apple notebookok
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
Tikakukac
titán
válasz Kornel #50686 üzenetére
Az átlagos egybites user nem fog k10 statozni, sőt, még a driver csere is problémás. Én is szanaszét feszelném, húznám, moddolnám, grafitoznám az alaplapot stb. de igen szűk az a réteg, aki ennek nekiáll.
De erre gondolva is mondtam inkább AMD-t, ha mégis kéne kis kraft később, akkor egy mesterbácsi 10 perc alatt megoldja utólaggamer187: Azonnal notis topikban tedd fel, én meg amúgy is kényelmes vagyok, üzleti rendes gépekhez jár driver updater
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
zsolt19900
őstag
válasz Kornel #49404 üzenetére
szerintem maradok a probooknál, csak gondoltam átzongorázhatnánk még egyszer, hátha van olcsóbb, majdnem olyan jó
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Tikakukac
titán
válasz Kornel #49294 üzenetére
Az ár ott a legjobb kérdés. Így most 150k-ba belefért egy egész korrekt 2 magos proci meg egy dedikált vidkártya, inkább a gyengébbik fajtából. Sok embernek pedig ez a fájdalomküszöb árban, és azért hiába erősebb mondjuk a Samsung, azért minőségben ez sokkal inkább bejövős.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
rizso
addikt
válasz Kornel #46328 üzenetére
Ugyan már...Elég messze mondjuk egy GTX560 lenne. Ahová a GT540 harmat gyenge, oda a 6750 is az lesz, és amit egy 6750 szépen visz, azt nagy valószínűséggel az 540 is szépen fogja. Nyilván lesz pár fps különbség, de egyáltalán nem olyan vészes...
B-L-A-C-K: mondjuk nekem még a barna dv6 volt, ami imádta gyűjteni az ujjlenyomatokat, és hamar mocskos lett, szóval annál nem volt olyan csilli-villi a helyzet. Talán az ezüst verzión már nem látszanak. Mondjuk a kijelzőkeret mindkettőben ugyanaz a gyenge csillogós fos: dv6-nál még a gyári kis billentyűzettakaró (vagy mi a neve) is nyomott hagyott a kereten! P750 keretéről már nem is szedtem le a fóliát. Ebből a szempontból imádom az XPS-t : nem gyűjti az ujjlenyomatokat, mindig tiszta a gép
Eladó cuccok: Panasonic Lumix 25/1.7 m4/3 objektív | új iPhone 15 Pro Max "padlizsán" színű bőr tok | fekete Samsung S21 Ultra Smart View tok (pár alkalommal használt) | Samsung Wireless Dual charger | D-Link DIR-860L router
-
tepizoli
tag
válasz Kornel #44846 üzenetére
Tegnap megnéztük a Media Marktban. Hát nem tudom miről beszéltek hogy silány vacak. Rentgeteg tipus volt kirakva és talán kettő volt ami ott hagyta pedig mindent néztünk amit igy lehetett bilentyüzet ,burkolat stb. Amik ott hagyták azok 300 rugó körül voltak.
A fiúk fociznak, a férfiak edzőterembe járnak.
-
tepizoli
tag
válasz Kornel #44833 üzenetére
A fiamnak lessz. Ő honlapokat csinál , iskola tv-t ,diszkot ,rádiót stb. Videoszerkesztés stb. Ezért kel egy kolmoly hardveres gép. Légyszi írd le hogy mi a baj vele. Külömben is az i7 a csucs vagy rosszul tudom? Van ennél komolyabb procival szerelt gép?
A fiúk fociznak, a férfiak edzőterembe járnak.
-
Borote
addikt
-
runner 125
nagyúr
-
-
runner 125
nagyúr
válasz Kornel #42713 üzenetére
Noh és nem kevés laphibás példányról lehet olvasni.
A leggázabb az egészben tényleg a szerviz hozzáállása. Tudják ők is nagyon jól, h fos az összes, de nem h kussolnának és szorgalmasan javítanák őket, még a userre kennek minden lehetséges hibát.
Ha, meg netalántán javítják, volt mér példa több hónapos várakozásra is, mert épp' nem volt raktáron alkatrész."Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
runner 125
nagyúr
-
Speedy86
aktív tag
válasz Kornel #42086 üzenetére
Igen erről beszéltem. Megnéztem még egyszer köszönöm a figyelmességed és nem állítottam valótlanságot. Írtam, hogy nem akarok vitát,de oké legyen egy szinten. Akkor is nagy büszkeség lehet az AMD-nek, hogy a 4 magos processzora felveszi a versenyt a konkurencia 2 magosával Mindenki azt vesz persze amit akar. Én jelenleg egy TK-55ös AMD-t nyúzok 6 éve és semmi panaszom rá. Egyszerűen én úgy látom, hogy azonos kategórián belül már régóta nincs verseny a két cég közt.
-
spyduck
nagyúr
válasz Kornel #42086 üzenetére
Én, ahogy tesztelgettem úgy veszem észre, hogy alap esetben ha a 2 magra optimalizált programokat nézzük az i3 szintjén van, viszont ha a 4 magra optimalizált programokat nézzük akkor viszont az i5 szintjén van az AMD A8.
Viszont ha a játékokat nézzük akkor tök8 milyen CPU van a gépünkben (természetesen ez csak a mobil VGA-kra vonatkozik) : [link]
-
spyduck
nagyúr
válasz Kornel #41998 üzenetére
Szabadon lehet bővíteni a RAM-ot a notiba, de! A cserélt alkatrészre nem a Lenovo állja a garanciát, hanem mondjuk a Kingstone, ami alapesetben 20 év.
Sajnos ez a kihelyezett szervizhálózat elég sok mindenkinek keresztülhúzta a számítását, bár hozzáteszem, h irdatlan gyorsak. -
Pocok256
veterán
válasz Kornel #41660 üzenetére
Hagyjad az a gyerek valami orbitális troll
Amúgy mai napi kérdés várjak egy lenovo y580-ra vagy a mostani hp gépemet éri meg felfejleszteni ssd + bigfoot killer n 1102-es wifi card. Majd szeptemberben hátha mérséklődik 230 körülire az y580 ára aztán vegyem meg akkor o.O
Melyik lenne nagyobb gyorsulás nekem szerintetek egy ssd plusz jobb wifi card vagy egy alap lenovo 2 hónap múlva ?HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
darvak
senior tag
válasz Kornel #41360 üzenetére
Jah ezér lehet játék mellett párhuzamosan videót kódolni? Anno nézegettem ezt,mikor épp felröppentek ezek a hírek, nagy piros pont neki, de erre még nyárig várni kell.
(#41361) szasanyi természetesen az a csúcs modell, nem csak FHD felbontású kijelzővel fog jönni, szép is lenne, ha már ott tartanánk.
[ Szerkesztve ]
-
attiati
veterán
válasz Kornel #41008 üzenetére
köszi
Látom írják a 40-50 e ft-os használt noti hirdetésekben, hogy jó aksival eladó, 1-2 óra üzemidővel. Az jó??
Ha lecserélném vadi újra, akkor vajon mennyivel bírna többet?
3-4 éves notikba lehet még vadi új aksit venni? Kb mennyibe kerül?
És minden noti típushoz külön gyártanak csak hozzá való aksit, vagy mondjuk HP gépekbe belemegy sokféle HP aksi?[ Szerkesztve ]
-
GaborGh
őstag
válasz Kornel #39824 üzenetére
Szerintem pont az a lényege, hogy kitoljuk vele az akkuidőt olyan helyen ahol nem áll rendelkezésre elektromos hálózat, legalábbis engem hidegen hagy, hogy most 5, 10, 15 W-tal kevesebbet fogyaszt óránként, nekem az lenne a fontos inkább, hogy +1 v. +2 órával tovább bírja konnektor nélkül pl. utazás közben...
Megköszönöm ha leméred normál állapotban és alulfeszelve ugyanazon a fényerőn mennyit tudsz netezni és filmet nézni.
-
Pocok256
veterán
válasz Kornel #39747 üzenetére
Egyertelmusitve attol hogy huzzuk a proci ha nem hasznaljuk visssa all 800 mhz re vagy ha undeclockoltuk azt a statet akkot esetleg 500 mhz re. huzas ide vagy da terhelestol fuggoen valtoztatja folyamatosan a teljesitmenyet.
HODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
scavy
tag
válasz Kornel #39657 üzenetére
Köszi a linket. Olyan kérdésem lenne, esetleg World Of Tanks -ot próbáltad, vagy nézted már, pusztán a kíváncsiságból, hogy hány fps-t menne. Ha esetleg erre vonatkozóan tudnál infot, nagyon hálás lennék érte.
Amúgy ez a 145 ezres ár, ami az electrobolt.eu-n van, ez vmi egész hihetetlen, ennyiért vajon még a win7 is benne lehet tényleg? Fura itt valami, a boltról árukeresőn zömmel jókat írnak. Ennyiért szinte ajándék nem?
Az iponon találtam még 163-ért, amúgy a laptopszalonnál venném, ők valami kiemelten megbízható hivatalos partnerei a lenovo-nak talán, de náluk egyáltalán nem is láttam készleten, sem a honlapon.
[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
válasz Kornel #39522 üzenetére
Köszi, most beigazoltad azt amit mondtam. Órajel növeléstől nő a fogyasztás, feszültség csökkentéstől pedig csökken. Igaz, hogy én ezt tudtam, de mindegy. Szép eredmény mindenesetre a kérdésem csupán annyi lenne, hogy a te laptopodon kivűl hány ilyen APU van ami ezt bírja? A másik, ne biztassuk a kezdőket tuningra!
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Kornel #39522 üzenetére
Ugye ez a notebook teljes fogyasztása?
Minden esetre így már rendben van 8W-os fogyasztás különbség az legalább 30%-os fogyasztás növekedés (ami hőterhelést is jelent) a processzoron, ha esetleg emiatt magának még visszaszabályozta a grafikus magok teljesítményét, akkor minden klappol
(Feltéve ha az AMD TDP meghatározása azt jelenti, hogy a maximális hőteljesítmény, amit le tud adni (vagy legalábbis valami ilyesmit ) szerencsére a fogyasztás és a hő nagyon közel állnak egymáshoz).[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
-
Pocok256
veterán
válasz Kornel #39410 üzenetére
Alapfeszen 2,2 ghz et ment kis időre felraktam 2,5 re úgyis ment de ott még nem teszteltem le de a többit majd még privátban vagy az asus fórumba
Annyit még hozzá a nagyokos kollégának, hogy mutasson nekem 1 DARAB A6 -os procit ami nem birta a 2,1 ghz -et mert még nem nagyon találkoztunk olyannal. Pedig jópár megfordult a fórumba.
[ Szerkesztve ]
-
-
Fooler89
őstag
válasz Kornel #39396 üzenetére
"Amiket írsz, úgy írod, hogy még nem volt ilyen procid. "
Attól még tudhatok a tuning fogalmáról képzeld.
"A melegedésről annyit, hogy alap 1,4 GHz-en, és 2,1 GHz-en is ugyanúgy 72 fokig ment fel a hőmérséklet 1,5 óra prime95 után (lenovo z575), tehát azt állítom neked, hogy nem növekszik a hőmérséklet"
Gratula. Ha ezt meg is tudod magyarázni, akkor kapod is a nobel díjat.
A másik, ha nem emelkedik a hőmérséklet akkor a hűtés dolgozik erősebben ami zajjal jár. De amit írsz barátom az fizikai lehetetlenség.
Részemről befejeztem. Nem érdekem a te tudásodat bővítenem.
[ Szerkesztve ]
-
urdug
aktív tag
válasz Kornel #39308 üzenetére
Véleményem szerint [link] itt az ASUS szerviz helytelenül járt el, a srácnak be kellene perelnie a céget és nagy valószínűséggel azt megnyeri.
Ami meg a minőséget illeti ebben az esetben az sajnálatos.
És még valami, én nem ajánlgattam senkinek, csak azt mondtam, hogy az ASUSt venném meg.
[ Szerkesztve ]
Egy napban 24 óra, egy ládában 24 sör van. Ez nem lehet véletlen!!!
-
Pocok256
veterán
válasz Kornel #39272 üzenetére
Hidd el amit most vettem hp hát annak sem adnék egyes alkatrészeire fél évnél többet és a legilyesztőbb, hogy azokat tuti nem is lehet gariztatni és csak akkor veszi észre ezeket az irtó nagy hibákat az ember, ha már használja vagy fél napot, boltban soha nem fog feltűnni...
Ilyen szempontból az asus jobb volt. Ott első perctől fogva láttad mit kapsz és nem kellett csalódnod Nem akarta beállítani magát a gép egy minőségi terméknekHODL $GME, DIAMOND HANDS, APES STRONG TOGETHER
-
Pocok256
veterán
válasz Kornel #38986 üzenetére
épp itt van mellettem egy acer full fémházzal lassan 2 éves és kb semmi baja nem lenne, ha a gazdája nem szedte volna már kicsit szét De maga a gép váza és hardverelemei tökéletesek.
Hozzátenném ,hogy a most vett hp gépem elbújhat melletteEgyszerűen annyi a dolog, hogy acer tud jót is meg gegyit is gyártani, de nem kéne minden készülékét lehuzni mert a low szegmensbe sz*rt adnak el
[ Szerkesztve ]
-
Ninja-Metal
tag
válasz Kornel #38900 üzenetére
Érthető! Mindenesetre van erő ezekben.
Borote: Akkor még átgondolom melyikre essen a választás. Köszönöm a segítséget!
A notebook.hu van annyira megbízható üzlet mint az Ipon, vagy a Laptopszalon? Tudom, hogy nagy cég, de se pozitív, se negatív dolgot nem olvastam ezidáig róla.
-
Borote
addikt
válasz Kornel #38900 üzenetére
Kipróbálod egy teszt erejéig, hogy mennyire melegszik úgy? Mert ugye papíron az majd 40%-kal nagyobb fogyasztást jelent. Illetve főleg az érdekelne, hogy az IGP mennyire terhelhető így, vagy ha az is terhelve van, hogy alakulnak a hőmérsékletek.
Mert ha az ember jobban belegondol, a processzor részt elvileg rendesen lehet húzni, hiszen a processzor a lapkának talán a felét sem teszi ki, viszont a 35W az egészre vonatkozik. Viszont azt nem tudom, hogy így hogy alakul az IGP teljesítménye (illetve visszavesz-e a processzorból az IGP terhelésére), meg mondjuk azt sem, hogy ennek hol jönne elő a haszna(#38902) Pocok256: nekem az A4 annyira nem szimpatikus, már csak a gyengébb IGP miatt sem, de haveromnál pl szenvedősen mentek vele a flash-es oldalak, állítása szerint egészen lomha volt, még húzva is Most A6 van neki, azt mondta, hogy jelentős a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
Borote
addikt
válasz Kornel #38737 üzenetére
Az a gond, hogy ezek a 3d markok is nagyban függenek a (driver) optimalizációtól
Mondjuk játékteljesítményen kívül sok minden egyebet talán nincs is értelme tesztelni, mert átlagos felhasználásra kb bármi elég... Viszont játékból sokfélét kell, az a fránya optimalizáció ott is közbeszól -
Borote
addikt
válasz Kornel #38734 üzenetére
Csináljátok a konvertálást RAMdisken
Mondjuk nem értem, hogy miért számít ilyen sokat a merevlemez... A tömörítési sebesség meg sem közelíti a merevlemez gyorsaságát. Na persze ha nem szekvenciális, akkor mindjárt más, de egy tömörítés miért ne lehetne az? (Látszik, hogy a tömörítéshez nem értek )
SSD és SSD között meg aztán végképp nem szabadna olyan nagy különbségnek lennie. -
Borote
addikt
válasz Kornel #38731 üzenetére
Ha már teszteltek, akkor találjatok ki egy tesztelési standardod - adott fájlkupac tömörítése illetve adott video átkonvertálása, mert ezek a benchmark programok eléggé öncélúak, kétlem, hogy valaki ezeket futtatná a mindennapok folyamán.
Illetve egy stressztesztet néznél majd, ha szépen megkérlek? Mondjuk prime95 meg Furmark egyszerre, had szóljon Csak hogy megcáfold az ipont. Bár ahogy nézem 65 fölé nem ment, ami jó, csak mennyi időn keresztül?
Illetve még az a kérdésem, hogy Idle-ben miért megy 2GHz-n a processzor? Így állítottad be? Kikapcsoltad, hogy automatán visszavegyen?
Aktív témák
- Google Pixel topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen széket vegyek?
- Eredeti játékok OFF topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- További aktív témák...