Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
- Dell notebook topic
- Rendkívül ütőképesnek tűnik az újragondolt Apple tv
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Claude Leon
senior tag
válasz
stomi76 #3394 üzenetére
1. mind2 lehetőség adott.
a) Tehát, ha a routereddel intézed a dynds dolgot, az NSA már nem kell.
b) Ha olyan dns-t használsz, amit épp a router firmje nem használ és az NSA-n van rá opció, akkor az NSA-val.
c) kétfélét is használhatsz, egyiket a routerrel, másikat az NSA-val, így 2 külön néven is elérhető lesz a saját holmid.2. a Galleryhez nem kell bejelentkezni, úgy is tolja a galériát, persze másik porton, mint az alap webes fotóelérés (a felülete is meglehetősen más), ha kintről szeretnéd elérni, szerintem célszerűbb, mint az alap
3. szerintem a photo (meg a video és music) mappa publicitásban(indexelésügyileg is) van a DLNA-val, így ott nem volna illendő a strukturális jogosultság.
-
stomi76
tag
Feltettem a legúja frimet és ezt az üzenetet kapom folyamatosan:
"A legújabb firmware előírja, hogy valamennyi meglévő csomagokat el kell távolítani, de a konfigurációk még megmenthető. Lesz újra kell telepíteni az összes csomagot a legújabb verzióra, hogy lehetővé tegye számukra újra......."
Kipipéltam, hogy többször ne jelennjen meg, de mindég feldobja a gép.
Mi a megoldás szerintetek?Egyébként semmi progi nincs feltetelpítve a NAS-ra.
-
kiki22
senior tag
válasz
doczyhu #3396 üzenetére
En csak egyszeruen azt szeretnem ,h netrol is elerjem az eszkozt.gondoltam ehez bekell allitani a ppoet is.Ezert kene vmi hozza erto aki eltudna mondani,pontosan mihez nyuljak,mert en nem ertek hozza sajnos.meg ugye a adatletoltes progi miatt akarom netet beallitani rajta ,mert ha elinditom a letoltest azt irjaki ,hogy nincs eleg hely a koteten.pedig full ures a winyo
-
doczyhu
csendes tag
Persze, hogy nem jön össze. Ahhoz, hogy az elgondolásod működjön közvetlenül a modemmel kellene összekötnöd. Ez a szolgáltatás azoknak van akik nem akarnak routert használni, Neked már van így nincs rá szükséged. A routerbe kell ezt beállítani ebben az esetben nem a NAS-on.
-
stomi76
tag
Egy újabb kérdés NSA nassal kapcsolatban:
1. Network - DyDNS csomagot csak akkor kell feltelepíteni ha a NAS nem a router mögött van, hanem közvetlenül a netre vankötve?
2. lletve a Gallery csomagot használja valaki? Ha jól gondolom akkor ebben az esetben szerverként üzemel a nas, ez a szolgáltatás mivel több mintha webws felületen nézném a fotókat?
3. A webes felület elérés be van kapcsolva, és a photo könyvtárba van minden képem bemásolva. Azt hogy tudom beállítani, hogy a photo mappán belül ne minden könyvtár ill kép legyen publikus? Létrehoztam egy vendég felhasználót, de ott csak a fő (photo, video, music....) könyvtárakra vonatkozóan tudok jogokat kiosztani, az alkönyvtárakra sajnos nem
Na ez egybő 3 kérdés lett
ui: a WOL sajna még mindég nem működi
-
kiki22
senior tag
Hali! Nincs itt olyan ember akinek t-homos dslje van pirelli modem/routerel ?Mert én nem igazan tudom hogyan kéne a nast netre bírni :d
-
fulcrum
tag
válasz
Claude Leon #3388 üzenetére
próbáltam üressel is meg particionálttal is...
-
Claude Leon
senior tag
válasz
fulcrum #3387 üzenetére
Vannak rajta partíciók, vagy töküres a partíciós tábla?
(ugyan nekem még 210-esem van, és csak 103SU-val használom, de már nem emléxem, hogy kellett-e partíciót gyalulnom a kezdeti vacakoláshoz, de káromkodtam, hogy a telepítéshez win-t kell kibogarásznom, mert linuksszal telepíthetetlen) -
fulcrum
tag
válasz
Claude Leon #3386 üzenetére
A windows-os szoftver megkeresné a hálózaton és utána segítene konfigurálni, hogy aztán lehessen böngészőben elérni, viszont nem jut el odáig, hogy a hálózaton kommunikáljon...
-
fulcrum
tag
Sziasztok!
Vettem egy zyxel nsa310-es NAS-t gyári 500GB winyóval. A winyót rögtön eladtam, mert egy nagyobbat gondoltam beletenni, viszont a csere után sajnos semmit nem csinál a NAS, csak villogtatja a SYS led-et, mintha formázna. Hagytam neki időt, de két nap alatt sem jutott tovább. A samsung 2TB HD203WI nem szerepel a support listán (egyetlen samsung sem), ezért próbáltam WD-vel is, az rajta van a listán, de azzal is csak ennyit csinál. Mi lehet a gondja?
A manual szerint a disk elejére írja a firmware-t, de ettől még el kellene indulnia üres lemezzel is, hisz árulják üresen is ugyanezt... -
doczyhu
csendes tag
-
kiki22
senior tag
hali! nethez hogyan lehet kapcsolodni ?mert ppoe hez megprobaltam beirni a felhasznalomat de sajna nem kapcsolodik
pedig mar orultem,h ilyen egyszeru
Radugtam a kulso winyot .Ezt is siman megosztja halon ?
-
bozsozso
őstag
Mindenkinek aki a témához hozzászólt.
A mybook-al, hogyan tudom megvédeni a számomra fontos családi fényképeket? A filmek a legkevesebb mivel azok pótolhatók de a családi fotók nem.
Lehet megoldható csak nem ismerem a terméket. Ha már kettőt veszek belőle akkor viszont az ára már 80k amikor viszont már felmerül a nas is. Jelenleg 1db 1,5Tb-os winchester van így mindenképpen szükséges még vásárolni.
Ha valamit rosszul gondolok kérlek javítsatok ki mivel most csak tapogatózom ebben a témában.
-
veze
őstag
válasz
stomi76 #3370 üzenetére
a routerben fel kell venni a mac címét hozzárendelve a fix Ip címéhez
[link]
aztan a routerbe lépek (dyndns-el bárhonnan) és linkelt képen látható router menüből indítom
közvetlenül , a routerbe lépés kihagyásával nekem sosem sikerült gépet inditani.ennek is van magyarázata hogy miért nem lehet így , korábban olvastam de már nem emlékezem pontosan. Annyi maradt meg bennem róla hogy a szolgáltatókkal összefüggö a dolog..
Logmeinből lehet, de csak akkor ha már otthon a hálózaton egy gép minimum megy. utána már a többit lehet ébreszteni -
kiki22
senior tag
DSM 4.0 betát érdemes letölteni hozza?Vagy meg inkább a régebbit használjam
-
kiki22
senior tag
Na megérkezett a t-töl a 212j.Jó ,h hibás a hirdetésük
.Mert nem 2*1Tb os winyoval adjak hanem egy 2Tb-os van a csomagban.Egy samsung HD204UI.Mindegy részletre vettem úgyis.Aki nem részletre fizeti annak jobban megéri ha rendes boltban veszi,majd 20k-t spórolhat.Bár csak 19 -et fizettem kezdő részletnek,mikor az oldalukon 30 volt feltüntetve. kíváncsi vagyok mi fog megjelenni a következő számlámon
-
bozsozso
őstag
Köszönöm akkor megnézem ott is. Itt egy helyi boltban néztem, de nem gondoltam, hogy ekkora az árkülönbség. 30-ért tutti ezt veszem és nem a synology-t. Biztosan jobb a synology, de nekem erre nem biztos, hogy megéri az árkülönbséget. A magyar nyelv kezelés pedig nagyon jó.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Nem tudja valaki a Zyxel NSA320-as nas tud-e magyarul? Valamint 40k-ért jó vétel lehet?
Amire használnám:
1médialejátszó valamint egy htpc kiszolgálása full hd filmekkel
fényképek megosztása otthoni gépeken + a nas elérése távoli gépekről
ha tényleg minden használná egyszerre (aminek kicsi a valószínűsége) akkor max 10 kapcsolat lenne egyszerreVagy ne is próbálkozzak vele a synology 212j 60k-ért megéri az árkülönbözetet?
-
veze
őstag
válasz
stomi76 #3348 üzenetére
Nálam úgy működik a WOL ( linksys wrt54gl/tomato fw) hogy a routerben felveszem az ébresztendő eszközt MAC címe szerint, (mivel kikapcsolt állapotban nincs IP címe) aztán távolról, ha índítani akarom, belépek a routerembe, és onnan elindítom.
Bár az én nsaom 210es és nincs benne wol de a gépeket igy tudom távolról inditani, és ebben nincs különbség hogy pc vagy a nas lenne... -
törölt tag
Leírom mit szeretnék:
Van egy 32LD350-es LG-m usb-ről filmeket lejátszik!
Van egy PC-m
van egy routerem (vezetékes)milyen nas-t vegyek?
a tv-ben nincs dlna!
hogy oldható meg, lehetőleg olcsón hogy a nas-re torrentezhessek, akár online.
A tv-m elérje a nas hddjét, a saját lejátszójával usbről (ez lehetséges?)
vagy minden képpen kell egy média lejátszó is? -
stomi76
tag
Még egy kérdés:
Azt hogy tudom elérni, hogy távolrol is betudjam kapcsolni a NAS-t? A setupban már wake-on-lan opciót engedélyeztem .
-
stomi76
tag
Sziasztok!
A hétvégén vettem egy NSA310-es NAS-t és sajnos a távoli elérés beállításánál elakadtam
Veze 529-es hozzászólása alapján próbáltam beállítani, de valamit elronhattam.....
Regisztráltam a No-IP.com-on és letrehoztam NO-IP címet (ez még ingyenes elvileg)
TP-link routerem van, ahol dyndns fülnél megadatam a létrehozott címet, illetve az ottani regisztrált adataimat.Majd a routerbe beállítottam egy port forwardot a zyxel IP cimére irányitva a 80-as portot. Ezt a router forwarding menüje alatt állítottam be.
Ezek után a http://xxxxxxxx.no-ip.org.info:80 címen próbátam elérni a NAS-t, de nem sikeült
Az NSA setup-ban ezzel kapcsolatban nem kellett volna valamit beállítanom még???
-
-
veze
őstag
szoftveres megoldás nem jó?
pl cobian
külsö vinyóra is menthet, akár mappákat is, akár többfelé is. Minden gépre fel kell tenni és nem kell a kollegakra bizni a mentéseket, csak beállítani és teszi a dolgát csendben a háttérben. A gépnek úgyis mennie kell, hisz ha állna akkor a nas se tudna róla menteni. egy feladatként akár azt is meg lehet adni neki hogy a szerver felé mentsen.
hálózati meghajtót is tud másik hálózati meghajtó felé is tükrözni, minden csak beállítás kérdése
nekem van nasom de a mentéseket mégis erre bizomszerk: Alex91
-
mutyi
senior tag
Egy 5-6 gépes környezethez kellene egy automatizált adatmentési megoldás.
Alapvetően egy külső winyóra gondoltak, de ismerve a dolgozókat, tuti hogy nem fogják csinálni rendszeresen a mentéseket, ezért azt javasoltam, hogy legyen inkább egy NAS.
Szóval tudnátok-e javasolni egy olyan NAS-t,amely kiszolgálja ezt az 5-6 gépes környezetet, egyszerűen és okosan tud automatizálva menteni, biztonsági másolatot készíteni akár mappákról, akár időnként a gép teljes tartalmáról pl. image-be, ezenkívül természetesen lehessen használni a dolgozók számára hálózati meghajtóként is.
Amit még gondoltunk, hogy bizonyos időközönként a NAS-ról kimenne a szerverünk felé egy biztonsági mentés. Szóval még ezt is jó lenne ha tudná a kicsike.
Alapvetően semmi extra. -
Dragon27
senior tag
Segítenétek
NAS : DLNA /UPnP videó megosztás LG-smart Tv-re
1.synology NAS : DLNA/UPnP engedélyezve
2.router: UPnP engedélyezve , DHCP Server de minden készülékhez hozzárendelve az IP a gépeknek IP címe nem változik .
3. PC : Win7 . W.M.P. látható és képes lejátszani a NAS videó tartalmakat ......A probléma a TV-vel van a készülék wifi-vel kapcsolódik a routerhez amin a PC és a NAS van (LAN csatlakozással)
Ha a TV beállításnál rámegyek a DLNA -ra ki írta A tv hogy nincs csatlakoztatva DLNA a készülékhez . A PC-t se mutassa ... a tvNem értem hogy a TV nem látható a NAS-t
Tudna valaki segíteni ?
-
kiki22
senior tag
válasz
andrew-msi #3328 üzenetére
csak 2 kamerát akarok.És úgy ha mozgást érzékelnek akkor kezdenek venni.Nagy a választék kamerából :d Valaki írhatna milyen típust érdemes nézegetni :d
-
andrew-msi
aktív tag
Szerintem tudja: http://www.youtube.com/watch?v=DSCs8oqY51g
ezen a videón láthatod is.
Érdekel majd a véleményed hogy milyen a cucc?
Mennyi kamerához kell? -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
A synology nas-on kívül van még olyan aminek felülete magyar?
-
jNk
senior tag
Surveillance Station által támogatott kamerák listája.
Használhatod raid nélkül is a 2 lemezt.
-
kiki22
senior tag
Na holnap megyek megvenni a Synology DiskStation DS212j -t.Ezekhez milyen kamerat lehet hasznalni ?Es meg egy olyan kerdes,h a lemezeket lehet sima modban is futatni vagy csak raidben ?
-
jNk
senior tag
válasz
andrew-msi #3320 üzenetére
Természesesen van, ahogy a többi alkalmazás is.
-
doczyhu
csendes tag
válasz
andrew-msi #3318 üzenetére
Melyik program ez ami a youtube-os linken van?
Synology DS cam
-
doczyhu
csendes tag
válasz
andrew-msi #3311 üzenetére
Ez elég látványos:
[link] -
doczyhu
csendes tag
válasz
Szia,
Ha a kamera tud rögzíteni háttértárra akkor nem kell liszensz. A liszensz a Synology NVR funkciókra kell, ott pedig érthető az ár. iPhone, iPad, Android vagy PC és MAC felületről vezérelheted, mozgathatod a kamerákat vagy pillanapéket készíthetsz
-
jNk
senior tag
válasz
Az IP kamera képességeitől függően az összes NAS képes tárolni a felvételeket, a kérdés hogy ezeket a felvételeket és az élő képeket hogy szeretnéd kezelni/elérni.
-
Alex91
félisten
válasz
Qnap 2-ot ad alapban...
-
andrew-msi
aktív tag
Sziasztok!
Olyan NAS-t keresek amire 3-4 IP kamera is köthető. Amit eddig találtam (Synology) alapba 1-et tud és elég drága a plusz kamera licensz.
Milyet javasoltok?
Nekem igazából IP kamera rögzítésre, média (fotó, videó, zene) tárolásra kellene.
De a kamera a lényeg.
Persze minél olcsobb megoldás érdekel!
Előre is köszönöm!
Andrew -
krealon
veterán
válasz
asterix76 #3309 üzenetére
A Synology DS-212j-n ugynevezett Download Station van. Ezzel lehet torrentezni.
-
veze
őstag
válasz
pepepapadk21 #3306 üzenetére
hát ha megoldható az hogy a most benne lévőt lementsd vagy ami fontos nagyon..
aztan a telepitöt elindítod miközben rajta van e sata.. de csakakkor probald ezt ha veszendőbe mehet az anyag rajta esetleg..
Nekem egyszer sikerült valahogy így elvarázsolni ugy hogy egyként láttam az egészet (összeadódótt a méretük)
de már rég volt még a kezdetek elején és már nem tudom hpgy sikerült.. de én aztan elválasztottam mert nekem így jo
Ebben nincs tapasztalatom így, tanácsot sem tudok adni
a nas tud raid 0/1 -et és ha raid 0 akkor ugye egyként látod a kettöt összeadodva (legalábbis a kisebb vinyó méretének kétszeresét) egy könyvtárszerkezetként mutatva kifelé.. Ezt viszont csak adatvesztéssel tudod létrehozni ( vagy üres vinyokkal)
Új hozzászólás Aktív témák
- Szép! Lenovo Thinkpad T14s G2 Üzleti "Golyóálló" Laptop 14" -50% i7-1185G7 4Mag 16GB/512GB FHD IPS
- Lenovo,15,6"FullHD IPS,Ryzen5(8x3,5Ghz)Vega 8 +540 VGA(2x2GB),12-20GB RAM,256-512GB SSD,jó akku,
- Nintendo switch OLED
- Ryzen5 8400F/ 32GB DDR5/ RTX4070/ 1TB m.2 alapú konfig/ garancia/ ingyen foxpost
- Azta! Dell Latitude 7440 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 14" i7-1370P 16/512 FHD+ IRIS Xe
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Update 07.31. - Bomba árak 2025-ben is! Üzleti - Consumer laptopok DELL FUJITSU HP LENOVO
- Új FULL HD webkamera + Számla
- Intel Core i7-8700 / i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest